2009. január 17. szombat

jan. 17
1:12
Újratöltve! Megint visszarántották az amerikai piacokat (ProfitLine)
A pénteki napon a héten már másodszorra rántották vissza az amerikai piacokat a pozitív tartományba. Így végül mérsékelt emelkedéssel zárták a kereskedési napot a főbb részvényindexek, melyeket a nap folyamán még a banki iparág körüli bizonytalanság taszította a negatív tartományba. (ProfitLine.hu)
jan. 17
5:15
Szlovákia hétfőtől feloldja a földgázhasználati korlátozásokat (168 Óra Online)
Szlovákia hétfőtől feloldja a földgázellátásban múlt hét elején bevezetett korlátozásokat - jelentette be Robert Fico szlovák miniszterelnök rendkívüli sajtóértekezleten pénteken este Pozsonyban.
jan. 17
7:12
Újabb elképesztő történet! A 4-es metró körül sosincs rend (Népszava)
Egy kilométeres próbapályát kellene építeni a 4-es metró új kocsijainak tesztelésére, hogy a szerelvények a sikeres próbaüzem után megkaphassák a hatósági engedélyt - ismerteti a szombati Népszabadság.
jan. 17
7:36
Hiába a garancia, hoppon maradt a kultúra (Privátbankár)
A 2009-es gazdasági évben az Opera saját számításai szerint több mint 300 millió, a Nemzeti Színház 85 millió forinttal kap kevesebbet
jan. 17
7:42
Abramovics kiszáll? (Piac és Profit)
Visszahívták a Malév igazgatóságából Borisz Abramovicsot, az igazgatóság elnökét és Alexander Abramovics igazgatósági tagot, a tulajdonos AirBridge Zrt. javaslatára a légitársaság pénteki rendkívüli közgyűlésén.
jan. 17
7:57
Válság: leállt a Toyota (168 Óra Online)
A mélyülő globális recesszió és autóeladások hirtelen csökkenése miatt a japán autóipar zászlóshajója, a Toyota szombaton 12 hazai üzeme közül 11-ben leállította egy napra a termelést.
jan. 17
8:09
Cserben hagyta partnerét az Immoeast (Portfolio)
European Future Group (EFG) pénzügyi helyzetének ellehetetlenülése miatt minden ingatlanfejlesztését leállította Romániában, miután legfőbb fejlesztőpartnere, az utóbbi időben gigászi veszteségeket...
jan. 17
8:09
Miért divat a nők körében a túlköltekezés? Van rá magyarázat! (Pénzcentrum)
Miért van az, hogy míg a huszadik százan elején élő nők mesteri voltak a családi kassza beosztásának, és az utolsó fillérig tudták, hogy mit mire költöttek el, addig a gyengébbik nem mai képviselői nem hogy szégyellnék, még kérkednek is pénzszórásra való hajlamukkal? Erre a kérdésre keresi a választ egy nemrégiben megjelent amerikai könyv is....
jan. 17
9:03
Jobb lesz most tankolni! - Közeleg az újabb áremelés... (Portfolio)
Komoly volatilitás mellett újra emelkedtek a mögöttünk álló hét folyamán a tőzsdei üzemanyagárak, ráadásul a forint is gyengült a dollárral szemben. Mindezek fényében a Portfolio.hu szerint nem lenne...
jan. 17
9:48
Élelmiszertartalék kell! (Piac és Profit)
Az élelmiszerárak drasztikus növekedése és az élelmiszerkészletek jelentős megcsappanása miatt az EP globális élelmiszertartalék-hálózatot hozna létre és készletezési kötelezettséget írna elő. A képviselők növelnék a mezőgazdaságra szánt fejlesztési segélyek összegét, és biztosítanák a fejlődő országok kistermelői számára a mikrohitelekhez és hitelgarancia-programokhoz való hozzáférést.
jan. 17
9:54
Nem kell aggódni,továbbra is van elég gáz (Népszava)
Szombaton Magyarországon a várható földgázfelhasználás 56-58 millió köbméter lesz, míg a források nagysága 66 millió köbméter; a nap folyamán semmiféle korlátozás nem várható, bár Ukrajnából továbbra sincs hivatalos értesítés az orosz földgáz érkezéséről - közölte az FGSZ Földgázszállító Zrt. az MTI-vel.
jan. 17
10:06
Nincs devizahiteles roham (Napi)
jan. 17
10:12
Devizahitelesek figyelem! (Népszava)
Nem tolonganak a devizahitelesek a szerződésük módosításért, amelyre a kereskedelmi bankok és a Pénzügyminisztérium közötti megállapodás értelmében kedvezményesen, több esetben térítésmentesen élhettek 2008 december 31-ig, mégis van olyan bank, amelyik meghosszabbította a határidőt.
jan. 17
10:12
Nem érzik vesztüket a devizahitelesek (ProfitLine)
Nem tolonganak a devizahitelesek a szerződésük módosításért, amelyre a kereskedelmi bankok és a Pénzügyminisztérium közötti megállapodás értelmében kedvezményesen, több esetben térítésmentesen élhettek 2008 december 31-ig, mégis van olyan bank, amelyik meghosszabbította a határidőt. (ProfitLine.hu)
jan. 17
10:15
Most még mindenkit leelőztek a románok (Portfolio)
Szemrevaló pozitív reálhozamot könyvelhettek el 2008-ban a második negyedévben felállt román nyugdíjalapok, amelyek így az egész régióban az elsők lettek a mindenhol tapasztalható negatív hozamok...
jan. 17
10:15
Gyorshír Dubaiból! Leállították a világ legmagasabb felhőkarcolójának építését! (Pénzcentrum)
A nagyratörő fejlesztéseiről elhíresült Nakheel ingatlanfejlesztő vállalat bejelentette, hogy legalább egy évre felfüggesztik a világ legmagasabbra tervezett felhőkarcolójának az építési munkálatait. A döntés váratlanul érte az ezer méteres magasságával minden korábbi építményt magasan felülmúló építményen dolgozókat, alig három hónappal az első kapavágást követően....
jan. 17
10:17
Még mindig nem jön a gáz, de nincs gond (Portfolio)
Pénteken az ország gázfogyasztása 57 millió m3 volt, Ukrajna irányából nem érkezett földgáz - tette közzé az FGSZ. Ausztria irányából 4,7 m m3-t vettünk át hazai célra, valamint 2,7 m m3-t...
jan. 17
10:18
Putyin és Timosenko tárgyalása csúszik (HVG)
Vlagyimir Putyin orosz kormányfő ukrán kollégájával, Julija Timosenkóval tárgyal majd az ukrán gázellátást 2009-re biztosítani hivatott kétoldalú szerződésről, és egy sebtében összehívott nemzetközi csúcsértekezlet az orosz gáz Ukrajnán át Európába való szállításának felújítását próbálja megoldani. A találkozót azonban elhalasztották.
jan. 17
10:24
Szerbia is az IMF-nél áll sorba (Napi)
jan. 17
10:30
Újabb értekezlet gázügyben, talán közelednrk az érdekek (Népszava)
Vlagyimir Putyin orosz kormányfő szombaton ukrán kollégájával, Julija Timosenkóval tárgyal az ukrán gázellátást 2009-re biztosítani hivatott kétoldalú szerződésről, és egy sebtében összehívott nemzetközi csúcsértekezlet az orosz gáz Ukrajnán át Európába való szállításának felújítását próbálja megoldani.
jan. 17
10:36
Módosított hitelek: kevés érdeklődő, meghosszabbított határidő (HVG)
Nem tolonganak a devizahitelesek a szerződésük módosításért, amelyre a kereskedelmi bankok és a Pénzügyminisztérium közötti megállapodás értelmében kedvezményesen, több esetben térítésmentesen élhettek 2008 december 31-ig, mégis van olyan bank, amelyik meghosszabbította a határidőt.
jan. 17
10:38
Merénylet a német követség ellen Kabulban (HVG)
Egy öngyilkos merénylő még öt embert rántott magával a halálba, amikor szombaton a kabuli német nagykövetség előtt felrobbantotta lőszerrel megrakott gépkocsiját.
jan. 17
10:54
Gázhelyzet Szlovákiában: megszüntették a szükségállapotot (HVG)
Szlovákia hétfőtől feloldja a földgázellátásban múlt hét elején bevezetett korlátozásokat - jelentette be Robert Fico szlovák miniszterelnök rendkívüli sajtóértekezleten pénteken este Pozsonyban.
jan. 17
11:12
Megtévesztő reklámok: mennyit ér a fogyasztó? (HVG)
Bár a kartellezésen kapott cégek jellemzően elvesztik a versenyhivatal elmarasztalásai ellen indított pereiket, a megtévesztő reklámokkal operálók büntetéseit gyakran mérsékli a bíróság.
jan. 17
11:12
Kaptak még egy lehetőséget a devizahitelesek (Privátbankár)
Nem tolonganak a devizahitelesek a szerződésük módosításért, amelyre a bankok és a PM közötti megállapodás értelmében kedvezményesen, több esetben térítésmentesen élhettek
jan. 17
11:27
Figyelmeztet a "jós professzor": kifulladt a medvepiaci rali (Portfolio)
A részvénypiaci befektetők további mélyrepülésre kell felkészüljenek, miután egyértelműen kifulladt az elmúlt hetekben tapasztalt medvepiaci rali. Mindezek hátterében az áll, hogy a piac nem tudja...
jan. 17
11:30
Megint megtámadták a Microsoftot (Privátbankár)
Ezúttal az a baj, hogy versenytorzító hatású az Internet Explorer böngésző program hozzákapcsolása a Windows operációs rendszerhez.
jan. 17
11:32
Újra lecsapott a csepeli gyújtogató (Privátbankár)
Szombatra virradóra ismét autókat gyújtottak fel Csepelen; a gyújtogatásban két helyszínen összesen négy autó sérült meg - jelentette az MTI helyszínen tartózkodó tudósítója. Két autó az egyik Árp...
jan. 17
11:36
Mercedes GLK: Szex és New York után (Piac és Profit)
Szembemegy az aktuális trendekkel az új, kompakt méretű Mercedes-Benz szabadidő-terepjáró, a GLK. Szögletes formájával szinte sokkolja a lekerekített, kecses fémtestekhez szokott közönséget. Masszívnak tűnik, és az is; off-road csomaggal felvértezve a keményebb tereptől sem riad vissza.
jan. 17
11:48
22 centis hó várja a síelőket Bánkúton (Privátbankár)
Huszonkét centiméteres hó, mínusz 5 fokos hideg és immár négy működő felvonó várja szombattól a sízőket a bükki síparadicsomban, Bánkúton - tette közzé honlapján a Bánkút Síklub. Szombattól a B, a D, ...
jan. 17
12:03
Honda-kényszerszünet: két hónapos válság-vakáció! (Pénzcentrum)
A Honda kéthónapos kényszervakációra küldi a Civic egyik legnagyobb külföldi fellegvárának számító swindoni üzem dolgozóit. A rémálomba illő eladási statisztikák a brit és a japán üzemekben egyaránt a termelés drámai csökkentésére kényszerítik az összeomlás szélén álló Hondát....
jan. 17
12:06
Nagyon durva koktél készül a Parlament előtt (Privátbankár)
Értelmetlennek tartják a szegedi vendéglősök a napi leltárkötelezettséget, ezért tiltakozásul csak egy-, legfeljebb kétféle rövidet tartanak majd az itallapon.
jan. 17
12:18
Szex vagy BUX? (ProfitLine)
Az ELTE Pszichológiai Intézete és a Marketing Centrum reprezentatív kutatást végzett a magyarok szexuális életéről. A kutatás szerint jelentős összefüggés van a szexuális aktivitás és a vagyoni helyzet között. (ProfitLine.hu)
jan. 17
12:30
Adóbevallás egyszerűbben és gyorsabban (Infostart)
Az egyszerűsített adóbevallással jóval könnyebbé és gyorsabbá válik az adóbevallás az önadózók számára - mondta Mogyorósiné dr. Gábor Hajnalka, az APEH elnökhelyettese. A lehetőséggel élők azonban leghamarabb május 20-ától kaphatják meg adó-visszatérítésüket.
jan. 17
12:36
Kamatvágás Mexikóban - 2006 óta először (ProfitLine)
A mexikói központi bank 2006 óta először, a pénteki napon csökkentette az irányadó kamatszintjét, hogy megóvja gazdaságát a recesszióba süllyedéstől. A bank döntése szerint a kamatszint 50 bázisponttal 7.75 százalékra csökkent. (ProfitLine.hu)
jan. 17
12:42
Elég gáz - másnak is jut a miénkből (Privátbankár)
Szombaton Magyarországon a várható földgázfelhasználás 56-58 millió köbméter lesz, míg a források nagysága 66 millió köbméter; a nap folyamán semmiféle korlátozás nem várható -  közölte az FGSZ Földgá...
jan. 17
12:57
Nagyobb horderejű lépések is lesznek Gyurcsány válságkezelő csomagjában? (Portfolio)
Szja- és járulékcsökkentés, jelentősebb áfa-emelés, illetve bizonyos szociális kiadások lefaragása is benne lehet abban a formálódó válságkezelő csomagban, amelyet a recesszió miatt megbillenő...
jan. 17
13:30
Megvan az első idei bankcsőd az USA-ban! (ProfitLine)
A pénzügyi válság elhozta az idei év első bankcsődjeit az USA-ban, mely a szövetségi betétbiztosítási alapnak (FDIC) több mint 200 millió dollárjába kerül. Az FDIC pénteken bejelentette, hogy a National Bank of Commerce, és a Bank of Clark County lehúzta a redőnyt. (ProfitLine.hu)
jan. 17
13:33
Az egy kilométeres torony, amit elsodort a válság (Portfolio)
Egyre nyilvánvalóbb, hogy Dubai sem ússza meg a pénzügyi válságot, a pálmaszigetet fejlesztő Nakheel leállította a terveiben szereplő egy kilométer magas torony építését, ugyanakkor nem marad magas...
jan. 17
13:36
Londonban újabb bankmentő csomag készül (HVG)
Újabb több százmilliárd fontos bankmentő csomag tervei készülnek Londonban, miközben az árfolyamzuhanásra játszó befektetők az ilyen spekulatív határidős ügyletek tilalmának feloldása után a jelek szerint máris akcióba léptek, évtizedes mélységekbe taszítva a banki részvényeket.
jan. 17
13:36
Itt a Fidesz listája (Privátbankár)
Schmitt Pál - aki jelenleg is EP-képviselő - vezeti a Fidesz jelöltlistáját a júniusi európai parlamenti választáson - jelentette be Orbán Viktor, a Fidesz elnöke azt követően, hogy a párt országos vá...
jan. 17
13:42
Fenn van a Facebook-on? Befolyásolhatja Obamát! (Piac és Profit)
Az Egyesült Államok elnökei a televízión keresztül beszéltek a választóikhoz, akik négyévente, a szavazás napján válaszoltak nekik. Obama kampányában meghatározó szerepe volt az internetnek, ami megválasztását követően a kormányzati kommunikáció legfontosabb eszközévé válhat.
jan. 17
13:48
Készül az újabb százmilliárdos brit bankmentő csomag (Startlap)
Újabb több százmilliárd fontos bankmentő csomag tervei készülnek Londonban, miközben az árfolyamzuhanásra játszó befektetők az ilyen spekulatív határidős ügyletek tilalmának feloldása után a jelek szerint máris akcióba léptek, évtizedes...
jan. 17
14:00
Hogyan változnak a bevallási határidők 2009-ben? (HVG)
Összevonhatóak az áfabevallások és nem kell nyilatkozni a köztartozásról. Hogyan változnak a határidők?
jan. 17
14:00
Újabb félmilliárd eurós bírság a Microsoftnak (Infostart)
Jogszerűtlennek tartja a Microsoft amerikai szoftveróriás eljárását az Európai Bizottság. A brüsszeli testület szerint versenytorzító hatású az Internet Explorer böngésző program hozzákapcsolása a Windows operációs rendszerhez.
jan. 17
14:06
Hatalmas leépítés a General Electric pénzügyi üzletágánál (ProfitLine)
A General Electric pénteki bejelentése szerint a GE Capital költségcsökkentés miatt legalább 11,000 fős elbocsátást tervez, mellyel éves szinten 2 milliárd dolláros megtakarítást remél. (ProfitLine.hu)
jan. 17
14:09
Itt a világ legdrágább belépője: jómódú fanatikusok előnyben! (Pénzcentrum)
A Real Madrid közel negyedmillió forintnak megfelelő euróért kínál belépőket a február 25-én megrendezésre kerülő Liverpool elleni Bajnokok Ligája nyolcaddöntőre. A borsos vételár még a történelmi futballmérkőzéseknek otthont adó Bernabeu stadionban is rekordnak számít. A vételár hallatán a sokat látott jegyüzéreknek is leesett az álla....
jan. 17
14:12
Hogyan változnak a bevallási határidők 2009-ben? (HVG)
Összevonhatóak az áfabevallások és nem kell nyilatkozni a köztartozásról. Hogyan változnak a határidők?
jan. 17
14:33
Londonban újabb több százmilliárdos fontos bankmentő csomag készül (168 Óra Online)
A 200 milliárd fontos újabb kötelezettségvállalással ezer milliárd font - az éves brit GDP-érték több mint kétharmada - közelébe emelkedne az az összeg, amelyet a brit kormány a bankrendszer megmentésére szán. London már tavaly ősszel minden idők legnagyobb, egyes esetekben - évtizedek óta először - bankállamosítással járó pénzügyi mentőprogramját jelentette be. A csomag közvetlenül 50 milliárd,…
jan. 17
14:45
Újabb két bankcsőd az USA-ban - jól indul az év (Portfolio)
Újabb két bank dobta be a törölközőt pénteken, amellyel már 27-re rúg a válság kirobbanása óta bedőlt bankok száma az Egyesült Államokban. Ennyi bankcsődre az elmúlt 15 évben nem volt példa. A...

Keresés