2009. január 1. csütörtök

jan. 1
8:33
Mi a sztrájk legjobb ellenszere? (Piac és Profit)
Sztrájkok és több éves, elhúzódó munkaügyi perek megelőzésére már kidolgoztak Nyugat- Európában és az Egyesült Államokban egy olyan technikát, amelyet Magyarországon azonban még alig használnak. A mediáció, a közvetítés olyan eszköz, amely nemcsak gyorsabb lefolyásúvá teheti a munkaügyi konfliktusokat, hanem olcsóbb a pernél és a munka beszüntetésénél sokkal hatékonyabb.
jan. 1
8:42
A MÁV 2008-at is pozitív eredménnyel zárja (Népszava)
A MÁV Zrt. 2007 után 2008-at is pozitív eredménnyel zárja, ez azt jelenti, hogy a 2006-ban kitűzött a takarékossági és szervezési intézkedések, valamint az állami költségvetési támogatás, amelynek nagysága megegyezett a 2007. évivel, meghozták az eredményüket - mondta Heinczinger István, a MÁV Zrt. vezérigazgatója.
jan. 1
9:00
Elzárták a gázt az oroszok (Népszava)
A Gazprom orosz cég szóvivője bejelentette csütörtökön, hogy moszkvai idő szerint 10 órakor, ami közép-európai idő szerint nyolc óra, lejárt az orosz-ukrán gázszállítási szerződés, amelynek keretében a Gazprom az ukrán Naftohaz cégnek szállít.
jan. 1
9:09
Lejárt az orosz-ukrán szerződés, elzárják a gázcsapot? (HVG)
A Gazprom orosz cég szóvivője bejelentette csütörtökön, hogy moszkvai idő szerint 10 órakor, azaz közép-európai idő szerint nyolc órakor, lejárt az orosz-ukrán gázszállítási szerződés, amelynek keretében a Gazprom az ukrán Naftohaz cégnek szállít.
jan. 1
9:27
A Gazprom leállította a gázszállítást Ukrajnába (HVG)
A Gazprom orosz cég utasítást adott arra, hogy állítsák le a gázszállítást Ukrajnába - jelentette csütörtökön az orosz televízió.
jan. 1
9:45
Negyedére csökkent az orosz gázszállítás Ukrajnába (HVG)
Oroszország negyedére csökkentette csütörtökön reggel 10.00-kor az Ukrajnának szállított gáz mennyiségét, mivel a 2008-ra szóló szerződés ebben az időpontban lejárt és nem sikerült megállapodni az új feltételekről.
jan. 1
9:45
Újévi sokk: Moszkvában mégis elzárták a gázcsapokat (Privátbankár)
Oroszország negyedére csökkentette csütörtökön reggel az Ukrajnának szállított gáz mennyiségét, mivel a 2008-ra szóló szerződés lejárt és nem sikerült megállapodni az új feltételekről. Mindezt Aleksz...
jan. 1
9:47
Szlovákia már euróval fizet (HVG)
Északi szomszédunk január elsejével csatlakozott az euróövezethez, éjféltől az ország hivatalos fizetőeszköze az euró. Koronával január 16-ig lehet fizetni, de a visszajáró összeget euróban kapják az emberek. Nálunk egyelőre arról lehet szó, hogy az ország idén teljesíti az euró előszobájának tekintett ERM 2 árfolyamrendszerbe való belépés feltételeit.
jan. 1
10:00
Tényleg olyan rémes körülmények között tengődnek a nyugdíjasok? (Portfolio)
A visegrádi országok között forintban számolva Magyarországon láthattuk a legalacsonyabb öregségi nyugdíjakat az elmúlt években, azonban relatív értelemben már a nyugdíjak megfelelnek a régiós...
jan. 1
10:18
Kettős hiba: a luxusfészek sem menti meg a megfáradt csillagok magánéletét! (Pénzcentrum)
Egy igazán exkluzív képriport a sporttörténelem két világhírű teniszezőjének otthonáról. Az álompár családi fészkéről készített képekkel lepjük meg olvasóinkat!...
jan. 1
10:36
Nincs gáz, jön a gáz (Portfolio)
Egyelőre nincs fennakadás a magyarországi gázszállításban - tette közzé az FGSZ Zrt., a hazai nagynyomású földgázszállító távvezetékrendszer tulajdonosa és üzemeltetője. Az FGSZ állandó...
jan. 1
10:39
A Gazprom Európába folyamatosan szállít (HVG)
A Gazprom teljesen elzárta a gázcsapot Ukrajnának, egyben megnövelte az Európába Ukrajnán keresztül vezetéken szállított gáz mennyiségét - jelentette be a Gazprom csütörtökön. Közben az EU tárgyalásokra szólítja fel az orosz és ukrán felet, s figyelmeztet a tranzitra vonatkozó kötelezettségekre.
jan. 1
10:39
Egy év alatt a felére fogyott... (Piac és Profit)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe 2008-ban 53,3 százalékkal esett, a részvénypiaci forgalom pedig mintegy 40 százalékkal volt alacsonyabb az előző évinél.
jan. 1
10:57
Magyarország egyelőre megkapja az orosz gázt (HVG)
Szerződés szerint érkezik a földgáz Magyarországra, egyelőre fennakadás nincs a gázszállításban - közölte a Földgázszállító Zrt szóvivője csütörtökön délelőtt.
jan. 1
11:15
Ünnepi jó hír: 2009 a hosszú hétvégék éve (Privátbankár)
A lehető leghamarabb elérkezett az év első hosszú hétvégéje, amit idén még 6 követ, köszönhetően az ünnepnapoknak és a munkarend-változásoknak. Háromszor kell szombaton is dolgoznunk, és három ünnepnap esik hétvégére 2009-ben
jan. 1
12:24
Egyelőre nincs fennakadás a magyarországi gázszállításban (Infostart)
Szerződés szerint érkezik a földgáz Magyarországra, egyelőre fennakadás nincs a gázszállításban - közölte a Földgázszállító Zrt. szóvivője.
jan. 1
12:36
A Gazprom utasítást adott az ukrajnai gázszállítás leállítására (Népszava)
A Gazprom orosz cég utasítást adott arra, hogy állítsák le a gázszállítást Ukrajnába - jelentette csütörtökön az orosz televízió. Az Interfax orosz hírügynökség híre szerint a vezetéken Ukrajnába áramló gáz mennyisége jelentősen csökkent.
jan. 1
12:54
A Gazprom teljesen elzárta az Ukrajnának szállított gázt (Népszava)
A Gazprom teljes egészében lezárta a gázszállítást Ukrajnának - jelentette be maga az orosz cég.
jan. 1
13:12
Szerződés szerint érkezik a földgáz Magyarországra (Népszava)
Szerződés szerint érkezik a földgáz Magyarországra, egyelőre fennakadás nincs a gázszállításban - közölte a Földgázszállító Zrt szóvivője közleményben csütörtökön délelőtt. A 9.30 órai állapot alapján nyomás és mennyiség tekintetében a szerződött értékek szerint érkezik az import földgáz az országba - tartalmazza a közlemény.
jan. 1
13:36
"Elköltöttük a pénzünket, sőt jóval többet" - Kemény beszédet mondott Sólyom (Portfolio)
Bizonytalan és válságos év előtt állunk, s ilyenkor bármennyire sajnálatos is, nem lehet hagyományos újévi köszöntőt mondani - bocsátotta előre az Infórádió tudósítása szerint újévi beszédében...
jan. 1
13:57
Ez az év is jól kezdődik: az oroszok elzárták a gázt (Piac és Profit)
Szerződés szerint érkezik a földgáz Magyarországra, egyelőre fennakadás nincs a gázszállításban - közölte a Földgázszállító Zrt szóvivője, miután világossá vált, hogy az orosz-ukrán elszámolási vita nem rendeződött, és a Gazprom először negyedére csökkentette, majd teljesen leállította az Ukrajnának szánt gázszálítást.
jan. 1
15:21
Egy szűk esztendőt jósol Sólyom (Napi)
jan. 1
15:45
Novemberben cseh döntés az euró-céldátumról (HVG)
A cseh kormány november 1-jén dönt a közös európai pénznem, az euró bevezetéséről - jelentette ki Mirek Topolánek miniszterelnök csütörtökön Prágában.
jan. 1
16:03
Mit kell tudni a zöldkártyáról? (Piac és Profit)
A 2009. január 1-jével hatályosuló két új kormányrendelet - az épületek energetikai jellemzőinek tanúsításáról szóló és a hőtermelő berendezések, légkondicionáló rendszerek energetikai felülvizsgálatáról szóló - célja energiafelhasználásunk csökkentése, az épületek energiafelhasználásának javítása, és az alternatív energiaforrások alkalmazásának növelése.
jan. 1
16:12
Gázellátás: a kormány felkészült a krízishelyzetre (Népszava)
Csütörtökön 8.00 órakor a Gazprom beszüntette Ukrajnának a gázszállítást, ami egyelőre nem okozott változást az Európába irányuló gázmennyiségben - jelentette be az energiaügyi miniszter az FGSZ Földgázszállító Zrt.-nél tartott sajtótájékoztatóján Siófokon.
jan. 1
16:36
USA - A 30-as évek óta a legrosszabb évet zárták a piacok (ProfitLine)
A 30-as évek válsága óta a legrosszabb évét zárták az amerikai piacok a szerdán lezáródó 2008-as kereskedési szezonban. A megállíthatatlannak tűnő hitelpiaci válság és a gyatra gazdasági kilátások sok nyitva maradt kérdést hagytak hátra a részvénypiacok alakulását illetően. (ProfitLine.hu)
jan. 1
16:39
Nyomás alatt az ingatlanpiac (Privátbankár)
A makrogazdasági helyzet, valamint az ingatlanpiaci pesszimizmus a piac általános lassulását okozza - értékálló fejlesztések azonban mindig lesznek
jan. 1
16:51
Hetekre elegendő gáztartalékunk van (Infostart)
Nem csökkent az Ukrajnából érkező földgáz mennyisége - mondta az InfoRádiónak a közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter, miután a siófoki rendszerirányító központban tájékozódott az orosz-ukrán gázvita esetleges magyarországi következményeiről. Molnár Csabát az után kérdeztük, hogy az orosz Gazprom felfüggesztette a gázszállítást Ukrajnának, de az Európába irányuló tranzitgáz mennyiségét…
jan. 1
17:33
Uniós csatlakozás: határvita miatt Horvátország még várhat (Piac és Profit)
Szlovénia - Horvátországgal folytatott határvitája miatt - már a hét közepén jelezte: blokkolja a tárgyalások megkezdését több fejezettel kapcsolatban, így csak egy új fejezetet nyitottak meg az EU-horvát tárgyalásokon.
jan. 1
17:33
Nincs vészhelyzet a magyar gázellátásban (HVG)
Az, hogy a Gazprom beszüntette Ukrajnának a gázszállítást, egyelőre nem okozott változást az Európába irányuló gázmennyiségben, de a kormány felkészült a krízishelyzetre - jelentette be Molnár Csaba energiaügyi miniszter a siófoki FGSZ Földgázszállító Zrt.-nél tartott sajtótájékoztatóján.
jan. 1
18:27
Kelet-Európán múlhat, meddig tart az európai recesszió (HVG)
Jórészt a kelet-európai gazdaságokban zajló idei fejleményeken múlik, hogy az európai gazdaság egészében milyen mély és milyen hosszú lesz a recesszió - álítják london elemzők, amelyek 1 százalékos csökkenést jósolnak Magyarországak.
jan. 1
18:45
Ukrajna csökkenti az európai gázszállításokat (HVG)
Ukrajna napi 21 millió köbméterrel csökkenti az Európába irányuló orosz földgázszállításokat, jelentette be az ukrán NAK Naftogas vezetője csütörtökön este. Ez részben érintheti a magyar szállításokat is - tájékoztatta Molnár Csaba energia ügyekért felelős miniszter az MTI-t.
jan. 1
20:06
Csökken az Európába irányuló orosz gázszállítás (Népszava)
Az ukrán gázszállítások csökkentésének bejelentése után a Földgázellátási Krízisbizottság megállapította, hogy jelenleg nincs krízishelyzet, de fel kell készülni az esetleges krízisre - tudatta Molnár Csaba közlekedési, hírközlési és energiaügyi miniszter csütörtökön este, a bizottság ülése után. A miniszter hozzátette: a bizottság ülése közben kapták a hírt, a földgáz szerződés szerint érkezik…
jan. 1
20:48
"Magyarország még nagyobbat is bukhat" (Piac és Profit)
Jórészt a kelet-európai gazdaságokban zajló idei fejleményeken múlik, hogy az európai gazdaság egészében milyen mély és milyen hosszú lesz a recesszió - áll londoni elemzők újévi előrejelzésében, amely szerint nemcsak a nyugati recesszió hat Kelet-Európára, de a keleti visszaesés is érezhetően tovább rontja a nyugati kilátásokat. Magyarország 1 és 3 százalék között eshet vissza jövőre.

Keresés