2009. február 2. hétfő

febr. 2
0:03
Óvatosan a téli nyaralással! (HáziPatika)
Jótékony, ám veszélyes is lehet a télből nyárba típusú utazás az idősebbek számára. Azok az idősebbek, akik télen a hideg elől menekülve délre utaznak, sokszor már a melegebb klíma gondolatától jobban érzik magukat. Nem árt...
febr. 2
0:07
Kávé, azonnal - de hogyan készül? (HáziPatika)
Ha egy kis frissességre vágyik, az instant kávék azonnali megoldást kínálnak - egy perc, és kész a forró fekete. Sokan szeretik, míg a hagyományos főzött kávé hívei nem tartják igazi kávénak ezeket. De vajon hogyan is készül az...
febr. 2
7:09
A környezetvédelem egy másik módja: ne vállaljunk kettőnél több gyereket! (Infostart)
Felelőtlenek azok a párok, akik több mint két gyereket vállalnak, mert elviselhetetlen terhet raknak a környezetre - legalábbis ezt állítja a brit kormány környezetvédelmi tanácsadója.
febr. 2
7:09
Csábító arab csillagjegyek (Blikk)
A mesés kelet csillagászai a legenda szerint, úgy tartják, nemcsak jellemünket, sorsunkat befolyásolhatják a bolygóállások, de már születésünk pillanatában eldől az is, szerelmi csatáinkat miként vívjuk majd. A sikeres csábításhoz, bevethet néhányat a háremhölgyek ősi praktikái közül is!
febr. 2
7:09
Miért olyan nagy élvezet pucéran szaladgálni? (Életforma)
Ebben a zord téli időjárásban mi másra is lehet gondolni, mint a forró nyári élményekre, amikor a homokos tengerparton végigszaladtunk - ruha nélkül. Akik ezt már megtették, bizony jól tették...
febr. 2
7:10
A kiégés- (burnout) szindróma (WebBeteg)
A kiégés szindróma sokat vizsgált jelenség, amely azokat sújtja, akik munkájuk során társadalmi segítő funkciót látnak el, akiknek munkájukhoz az átlagosnál sokkal nagyobb mértékű empátiára van szükségük (orvosok, ápolónők, szociális munkások, pedagógusok, stb.). A "burnout syndrome" kifejezést - mégha sokan magukra is ismernek - orvosi értelemben csak az így jellemezhető munkakörökkel…
febr. 2
7:11
Nincs remény: már a pénzügyminiszter is lottózik (Infostart)
Már a pénzügyminiszter is lottózik Németországban, ami lehet a gazdasági válság mélységének jele, de inkább a nyeremény nagyságának tudható be.
febr. 2
7:11
Szexpárbaj! (Blikk)
MAGYARORSZÁG – A férfiaknak hétszer annyi szerelmi gyönyör jut életükben, mint a nőknek. Legalábbis erre enged következtetni az a szexvizsgálat, amelynek során lemérték, hogy egy női orgazmus átlagosan 1,7 másodperc alatt lezajlik, míg a teremtés koronáinak az ejakuláció során jóval több időt, átlagosan 12,4 másodpercnyi élvezetet ajándékoz az anyatermészet.
febr. 2
7:27
"Segítsetek! Candida van a gatyámban és mindenütt!" (Életforma)
A Candida albicans a normál flóra résztvevője. Az egészséges szervezetben igen ritkán fordul elő az enyhe lefolyású betegségekért felelős kórokozó, ám a legyengült immunrendszerű betegeknél súlyos, gyakran végzetes kórfolyamot indíthat el.
febr. 2
8:21
Milyen az egészségi állapotod? Teszteld! (Életforma)
Töltse ki tesztünket, és tudjon meg egészségi állapotáról többet! A kérdések megválaszolásával akár új irányt is vehet élete, és céltudatosabban élhet! Az alapos életmódváltáshoz kizárólag szakember segítségével fogjon hozzá!
febr. 2
9:16
Hiába mentette meg a főnök életét, kirúgták az ötgyerekes anyát (Infostart)
Elbocsátottak állásásból egy ötgyerekes anyát Ausztráliában - a nő állását az sem mentette meg, hogy néhány héttel korábban megmentette egyik főnöke életét. Sharon Hegyit elkeserítette a döntés.
febr. 2
9:17
A krém, ami megállíthatja a nemi úton terjedő herpeszt (WebBeteg)
Amerikai kutatók azt állítják, hogy elsőként fejlesztettek ki egy olyan krémet, ami meg tudja akadályozni a nemi úton terjedő herpesz fertőzését. Világszerte mintegy félmilliárd ember hordozza a vírust.
febr. 2
9:51
Százezer eurót találtak egy ócskavastelepen (Infostart)
Németországban százezer eurót találtak munkások egy ócskavastelepen, egy fémhulladékként odakerült széfben.
febr. 2
9:53
Feloldották az útzárat Nagylaknál (Infostart)
Egy ember meghalt, három megsérült, amikor Makó és Apátfalva között egy román mikrobusz és egy szintén román teherautó frontálisan összeütközött hétfő reggel; a baleset miatt a nagylaki határátkelő felé tartókat csaknem öt órán át elterelték - tájékoztatott a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.
febr. 2
10:09
Hét tévhit, ami megakadályozza a sikeres fogyókúrát (Infostart)
Miközben az elhízás valóságos világjárvánnyá vált, nagyon sok ember sikeres fogyókúráját nem annyira az akarat, mint inkább a tévhitek akadályozzák. Ha ezekkel leszámolunk, nyitva az út az egészséges testsúly eléréséhez.
febr. 2
10:18
Sikeresebbek lehetnek a mesterséges megtermékenyítések (WebBeteg)
A kutatók a napokban felfedték a legújabb, áttörést jelentő csúcstechnológia részleteit, amely a jövőben segítséget nyújthat a gyermektelen pároknak.
febr. 2
10:27
Hasonló szívbajokkal küzdenek a házastársak (HVG)
Az együttélés ideje alatt a házastársak szív- és érrendszeri rizikófaktorai hasonlóan alakulnak - mutatta ki egy nagy olasz vizsgálat.
febr. 2
10:27
Hatalmas "szörnyeteggé" dagadt élete végére az uralkodó (Infostart)
Egy velencei követ még úgy írta le VIII. Henrik angol királyt, mint a legjóképűbb uralkodót, akit valaha látott, ám a hat feleség, az új egyház létrehozása és a sok duhajkodás megtette a hatását: az atletikus alkatú férfi óriásira hízott. A londoni Tower látogatói áprilistól maguk is megnézhetik, hogyan lett a karcsú ifjúból kövér ötvenes.
febr. 2
10:45
Szabadulj meg az asztmától örökre! Butejko-légzéssel (NLC)
Az asztma egyike a nyugati civilizáció leginkább túldiagnosztizált és túlgyógyszerezett betegségeinek. Az azonnali megkönnyebbülést hozó inhalációs spray-k használata azonban éppen hogy árt az asztmának, mert a szervezet természetes védekezőképességét iktatja ki.
febr. 2
11:21
Atomi technika az ízületi gyulladás korai megállapítására (HVG)
Az ízületi gyulladás egyik formájában, oszteoartritiszben szenvedő embereknél segíti a gyors és korai diagnózist a svájci orvosok által kifejlesztett új technika, melyet a Nature Nanotechnology szaklap vasárnapi keltezésű számában mutattak be.
febr. 2
11:21
Hatalmas "szörnyeteggé" dagadt élete végére az uralkodó (Infostart)
Egy velencei követ még úgy írta le VIII. Henrik angol királyt, mint a legjóképűbb uralkodót, akit valaha látott, ám a hat feleség, az új egyház létrehozása és a sok duhajkodás megtette a hatását: az atletikus alkatú férfi óriásira hízott. A londoni Tower látogatói áprilistól maguk is megnézhetik, hogyan lett a karcsú ifjúból kövér ötvenes.
febr. 2
11:21
Állítsunk minden lány mellé egy "Beszeda Gábort"!? (Életforma)
Egy kis túlzással nyugodtan mondhatjuk, hogy a legtöbb mai lány elbújhat Beszeda Gábor, és a hozzá hasonló tehetséges férfi mellett. Már ami a sütés-főzést illeti...
febr. 2
11:22
Tejtermelést fokozó praktikák (WebBeteg)
Az anyák több mint 95 százaléka képes arra, hogy szoptassa gyermekét. De sokszor sajnos hiányzik a kellő ismeret, önbizalom és motiváció a kismamák részéről. Az egészségügyi szakemberek sem nyújtanak minden esetben és minden szülészeti osztályon elegendő segítséget ahhoz, hogy az anyuka elsajátítsa a lehetséges szoptatási pózokat és a megfelelő fejési technikát.
febr. 2
12:24
A légszennyezés növeli a stroke esélyét (WebBeteg)
Régi tapasztalat, hogy az időjárás, annak változásai összefüggésben állnak különböző betegségekkel. Finn tudósok bizonyították, hogy a meleg és a légszennyezettség együttesen jelentősen növeli a stroke-os halálesetek számát.
febr. 2
12:33
Hideg időben emelkedik a vérnyomás (HVG)
Idős korban - kiváltképp 80 éven túl - a vérnyomás a külső hőmérséklettől függően változik: hőségben csökken, hidegben emelkedik - állítják francia kutatók.
febr. 2
12:33
Most már biztos, hogy vége a télnek! (Infostart)
Vége a télnek - legalábbis, ha hinni lehet a Veresegyházi Medveotthon rejtett zugaiból előbújó medvék ösztöneinek.
febr. 2
12:51
Fehér káosz Angliában, ahol ismeretlen fogalom a téli gumi (Infostart)
Fehérbe öltözött Anglia java része. Vidéken 25, Londonban 10 centiméteres hó esett, és emiatt szinte megbénult a közlekedés.
febr. 2
13:27
Szerelmi horoszkóp 2009-re! (Életforma)
Hogy alakulnak a szívügyek a 2009. évben? Melyik időszak kedvező házasságkötés, vagy nászút szempontjából? A titkos szerelmi horoszkópból minden kiderül!
febr. 2
13:45
Szülei vigyáznak Amy Winehouse ötmilliárdos vagyonára (Infostart)
A botrányairól hírhedt énekesnő nem bízik önmagában, ezért szüleire bízta hatalmas vagyona kezelését. A rajongók azonban örülhetnek: Amy abbahagyta a drogozást, és új lemeze is készülőben van.
febr. 2
14:03
Fehérjék hálózata jósolhatja meg a mellrák kimenetelét (HVG)
A daganatban lévő fehérjék egymásra hatásának elemzésével megjósolható a mellrákos nők túlélési esélye - közölték kanadai kutatók a Nature Biotechnology szaklap vasárnap megjelent számában.
febr. 2
14:21
A férfiak nem szeretik a karrierista nőket (Életforma)
Nem az a tökéletes nő, aki mindenre bólogat, amit a párja mond, hanem az, akinek van logikája, némi sütnivalója. Ennek ellenére jobb, ha a tűzhely mellett marad, és nem épít hatalmas karriert magának.
febr. 2
14:30
Betegségeikben is hasonlítanak a házaspárok (WebBeteg)
Az együttélés ideje alatt a házastársak szív- és érrendszeri rizikófaktorai hasonlóan alakulnak - mutatta ki egy nagy olasz vizsgálat. A kutatás két kockázati tényező esetén mutatott párhuzamos eredményt: a dohányzás és a súlytöbblet terén.
febr. 2
15:15
A környezetszennyezéssel nő a születési rendellenességek száma Kínában (HVG)
A környezetszennyezés jelentősen hozzájárul ahhoz, hogy Kínában minden 30 másodpercben születik gyermek valamilyen rendellenességgel - közölte Csiang Fan, a kínai állami népesség- és családtervezési iroda helyettes vezetője.
febr. 2
15:15
Mit árul el a férfiak hajviselete a jellemükről? (Életforma)
A frizura sok mindent elárul viselőjéről; általa következtethetünk arra, hogy melyik korosztályhoz tartozik, utalhat a társadalmi státuszra, fizikai és pszichés állapotra, de akár az illető szakmájára is. Nézzük, mit árul el egy férfiról a hajviselete?
febr. 2
15:33
Influenza: ne üljünk a volán mögé (HVG)
A megfázás vagy az influenza jelentős mértékben csökkentheti a sofőrök vezetési képességeit - mutatta ki egy biztosító társaság számára készített felmérés.
febr. 2
15:34
Parkinson-kór: Két gén és a mangán növeli a kockázatot (WebBeteg)
Két hibás génnel együttesen járulhat hozzá a Parkinson-kór kialakulásához a mangán, az emberi szervezet egyik fontos nyomeleme - közölték amerikai kutatók a Nature Genetics szaklap vasárnapi keltezésű számában.
febr. 2
15:51
Helyén van az önértékelésed? (Blikk)
Van, hogy képtelen feltalálni magát? Vagy mindig jobban tudja másoknál a választ?
febr. 2
16:09
Fűszeres fogások (Blikk)
A Receptklub konyháján sosincs megállás, hiszen ahogy azt már megszokhattuk, hétről hétre sorban készülnek a könnyen elkészíthető, finomabbnál finomabb ételek.
febr. 2
16:27
Orvosi gondatlanság: el kell venni a szülőktől az elhízott gyerekeket (Infostart)
A súlyosan elhízott gyerekeket el kell szakítani szüleiktől, és szélsőséges esetben gondnokság alá kell helyezni őket - állítják ausztrál szakemberek, akiket megdöbbentett egy négyéves, negyvenkilós kislány története.
febr. 2
16:27
Misztikus párválasztás - Nem is léteznek emberi feromonok? (NLC)
A feromonok jelentőségét az állatvilágban már közel fél évszázaddal ezelőtt felfedezték, azt azonban még mindig nem tudjuk biztosan, hogy ezek a vegyületek az emberek közti kommunikációban is szerepet játszanak-e. A közhiedelem szerint igen, méghozzá a szexuális vonzalom területén.
febr. 2
16:29
Február 2-a a "betegség napja" (Infostart)
A nagy-britanniai adatok szerint február 2-án a legmagasabb az orvoshoz fordulók száma.
febr. 2
16:31
A következő hetekben jelentősen emelkedik az influenzások száma (Infostart)
Nyugat- és Dél-Európában már csökken, Magyarországon pedig a következő hetekben emelkedik jelentősen az influenzás megbetegedések száma - közölte az Országos Tisztifőorvosi Hivatal járványügyi főosztályvezető-helyettese.
febr. 2
16:36
A rák legfontosabb okai - Rákellenes világnap (WebBeteg)
A rák gyűjtőfogalom: több száz különböző szövettani típusú, különböző biológiai viselkedésű és különböző szervekre lokalizálódó megbetegedést (kóros sejtburjánzást: daganatot) fed. Fél évszázada a rosszindulatú daganatokkal diagnosztizált betegeknek csak 20 százaléka volt megmenthető, ma körülbelül felük meggyógyul. 2000 óta február 4. a rákellenes világnap.
febr. 2
16:45
Itt a Rubik-kocka utódja (Infostart)
Február 5-én, a nürnbergi nemzetközi játékkiállításon debütál Rubik Ernő új találmánya. A kattogó játékban három, egymásba zárt gömbből kell kiszabadítani hat színes golyót.
febr. 2
17:03
Pornó a futballmeccs helyett (Infostart)
Egy arizoniai városban alaposan meglepődtek azok televíziónézők, akik a készülék előtt szurkoltak a vasárnap esti Super Bowl idején. A mérkőzés helyett pornófilmet láttak néhány másodpercig.
febr. 2
17:41
Hogyan élénkítsük anyagcserénket? (WebBeteg)
Mi az anyagcsere feladata és mit tehetünk az anyagcsere folyamatok élénkítése érdekében? – Antal Emese, dietetikus, szociológus válaszol. Az egészséges életmód, és a betegségmegelőzés szempontjából alapvető jelentőséggel bír a kiegyensúlyozott anyagcsere.
febr. 2
18:33
A vércsoport határozza meg, ki vagy (HVG)
Japánban a párkereséstől az állások elnyeréséig az élet alapvető dolgaiban az emberek vércsoportja a döntő manapság - írja Jamagucsi Mari, az AP hírügynökség szerzője.
febr. 2
18:33
A gazdasági válság idején növekszik az öngyilkosok száma (Infostart)
A pszichiátereknek is fel kell készülniük a gazdasági válságra, ilyenkor ugyanis egyes betegségek gyakoribbá válnak, míg mások ritkábban jelentkeznek. Mindezért a növekvő stressz okolható.
febr. 2
20:03
Puha és nem bűzlik, ha nyirkos - itt a mohalábtörlő! (Infostart)
Egy svájci tervező különleges fürdőszobai kelléket alkotott: egy olyan lábtörlőt, amely mohából készült, így azt a kádból kiszállva mi magunk tartjuk életben.
febr. 2
20:21
Hamuval borította be Tokiót az Aszama (Infostart)
Hamut szórt Tokió egyes kerületeire a japán fővárostól 150 kilométerre található Aszama tűzhányó. Sérülésekről nem érkeztek jelentések a közép-európai idő szerint hajnali kitörés után.

Keresés