2009. február 11. szerda

febr. 11
10:03
Időutazás az Abba Show-val (Metropol)
Minden idők legnagyobb ABBA Show-ja világ körüli turnéra indult, melynek magyarországi állomását tegnap, azaz február 10-én érte el az előadás. Az eredeti időpont február 11. volt, de a nagy érdeklődésre való tekintettel, még egy előadást iktattak be a szervezők a Budapest Sportarénában.
febr. 11
13:58
Pszichedelikus lüktetés a MüPá-ban (Metropol)
Pszichedelikusabb, instrumentális számait folyamatzenévé dolgozza át a Művészetek Palotájában pénteken tartandó koncertjére a Zagar zenekar.
febr. 11
16:03
Elhunyt Uher Zita (Spa Trend Online)
Életének 95. évében elhunyt Uher Zita magánénekesnő, a ,30-as és a ,60-as évek közötti nagy magyar operaénekes generáció egyik utolsó képviselője - tudatta a Magyar Állami Operaház.
febr. 11
16:04
A túlélés irracionalitása (Metropol)
Egy cseh rendező úgy döntött, 26 éven át kíséri figyelemmel és kamerájával egy prágai nő életét. Marcela, az azonos című film főhősnője 1980 és 2006 között lehetett volna átlagosan és filmes szempontból unalmasan boldog is: ezt 1980 decemberében, párjával, Jirivel közös esküvőjükön még nem tudhatta a stáb.
febr. 11
16:06
Pfeiffer újra Berlinben (Metropol)
Valamivel több, mint húsz év után Michelle Pfeiffer és a napjainkban leginkább A királynő című filmjéről ismert Stephen Frears újra „összejöttek”. A rendező és a színésznő első közös filmjét, a Veszedelmes viszonyokat 1988-ban mutatták be.
febr. 11
17:16
Kishírek a Berlinaléról (Metropol)
Michelle Pfeiffer után Demi Moore is tiszteletét teszi Berlinben. Kiosztották a citromdíjakat. Már menet közben látogatócsúcsot döntött a fesztivál.
febr. 11
19:58
Rövidfilmek alkotóit díjazták (Metropol)
Négy díjat már átadtak az idei Berlinalén: a Berlinale Shorts szekció alkotói közt gazdára talált egy Arany és egy Ezüst Medve, de a szoborral díjazott alkotásokon kívül is kiosztott elismeréseket a német, koszovói és Fülöp-szigeteki tagokból álló rövidfilmes zsűri.
febr. 11
20:15
Miskolci Operafesztivál a Bécsi klasszikusok jegyében (Infostart)
A Bartók Béla munkássága mellett a bécsi klasszikusok és az új bécsi iskola zeneszerzőinek művei állnak június 10. és 21. között a Miskolci Nemzetközi Operafesztivál programjának középpontjában. A programon idén is több ősbemutató és Magyarországon ritkán hallható kompozíció szerepel.
febr. 11
20:16
Miskolcon a bécsi klasszikusoké lesz a főszerep (Metropol)
A bécsi klasszikusok, köztük kiemelten Haydn és az új bécsi iskola szerzőinek művei szerepelnek a miskolci nemzetközi operafesztiválon június 10. és 21. között. Az eseményen olyan alkotások is megszólalnak, amelyeket Magyarországon még nem játszottak, köztük van Giorgio Pressburger rendezésében Schönberg Mózes és Áron című operája.
febr. 11
20:52
Végletek között mozgó művészsors (Metropol)
Munkácsy Mihály a Siralomház párizsi bemutatásától kezdve mindig a figyelem középpontjában állt.
febr. 11
21:27
Sikeres a magyar rajzfilm (Metropol)
A Berlinarén bemutatott Mamma Mo and Crow című alkotást a magyar Studio Baestarts készítette, a svéd Svensk Filmindustrival és a német Telepoollal közösen.
febr. 11
21:46
Szabó Győző pucér fenekét mutogatja (Metropol)
Képgaléria: A Katona József Színház és a Bozsik Yvette Társulat február 12-én mutat­ja be a Lány a kertben című produkciót a Kato­na Jó­zsef Színház Kam­rájában.

Keresés