2013. szeptember 1. vasárnap

szept. 1
0:12
Virslisaláta cukorbetegeknek (kamaszpanasz)
Kevés időd van elkészíteni a vacsorát egy cukorbeteg barátodnak? Ne pánikolj! Alábbi receptünk alapján készítsd el a virslisalátát, amit cukorbetegek, chronosok és csontritkulásosak egyaránt fogyaszthatnak.
szept. 1
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
szept. 1
2:51
Szájüregi daganat - korai felismeréssel gyógyítható (WebBeteg)
Idén is folytatódik a szájüregi rákszűrés program, több mint 200 orvos és szakdolgozó végzi el a néhány perces vizsgálatot a hozzájuk forduló betegeken. A szűrés azért fontos, mert ez a fajta daganat gyógyítható, ha korán felismerik. Mégis Európában Magyarország első helyen áll a halálozást tekintve.
szept. 1
7:21
Miért zsibbadhatnak a végtagok? (kamaszpanasz)
Úgy érzed néha, mintha a bőrödet apró tűkkel szurkálnák, vagy mintha hangyák szaladgálnának rajta? A végtagok zsibbadása általában pszichés eredetű, de komoly betegség is állhat a hátterében. A visszatérő tünetekkel mindenképp orvoshoz kell fordulni.
szept. 1
7:36
Új díjszabás szerint közlekednek mától a taxik Budapesten (Infostart)
Életbe lépett a budapesti taxirendelet, ennek értelmében a taxik az eddigi maximált ár helyett fix viteldíjjal fuvaroznak. Az alapdíj 450 forint, ezen felül kilométerenként 280 forintot, várakozásnál pedig percenként 70 forintot kell fizetni.
szept. 1
7:38
Szeptember végéig lehet pályázni a kerékpárosbarát címekre (Infostart)
Szeptember végén jár le a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) által hetedszerre meghirdetett Kerékpárosbarát Település és Kerékpárosbarát Munkahely pályázatok beküldési határideje - hívta fel a figyelmet közleményében az NFM.
szept. 1
7:40
A magyar ásványvizet támogatja a kormány (Termálfürdő)
Stratégiai megállapodást kötött a Vidékfejlesztési Minisztérium és a piacvezető Szentkirályi.
szept. 1
7:50
Top 10 hazai élményfürdő (Termálfürdő)
A legjelentősebb hazai élményfürdőket sokszor pontosabb, ha élményfürdő-komplexumoknak nevezzük, hiszen itt gyakran a méret a lényeg. Nagy méret mellett ugyanis több medence, több élményelem és csúszda található ezekben a családi fürdőknek is nevezhető élményfürdőkben. Hazánkban ezek a fürdők szinte minden esetben termálvízzel rendelkeznek, ami extra előny nemze
szept. 1
7:57
Fogszuvasodás ellen teázzon! (HáziPatika)
Napi legalább három csésze tea elfogyasztása a fogszuvasodás kockázatának csökkentésével elősegíti a jó szájhigiéniát. ...
szept. 1
7:59
Siketség és nagyothallás: mi a különbség? (HáziPatika)
A hallássérülésnek különböző fokozatai vannak az enyhe nagyothallástól a siketségig. Előbbi esetben a hallás bizonyos készülékekkel korrigálható, a siketek azonban teljes csendben élnek. ...
szept. 1
8:00
A szállodákhoz hasonlóan csillagozzák fel fürdőinket is (Termálfürdő)
Lecserélték a négycsillagos rendszert. A Nemzetgazdasági Minisztérium a nemzeti védjegyek sorába emelte a Magyar Fürdőszövetség új minőségtanúsító védjegyét, mely immár 1-től 5 csillagosig osztályozza a fürdőket.
szept. 1
8:06
Mit kell tudni a Down szindrómáról? (WebBeteg)
A Down-szindrómában szenvedők első világnapját 2006-ban Svájcban tartották. Azóta minden évben, március 21-én világszerte különböző rendezvényeket és találkozókat tartanak a Down-kórral élő gyermekeket és felnőtteket képviselő egyesületek annak érdekében, hogy felhívják a figyelmet erre a komoly genetikai betegségre.
szept. 1
8:10
SPA VILÁG - Amangiri (Utah, USA) (Termálfürdő)
A 2009-ben nyílt Amangiri (a szó jelentése: békés hegy) tökéletesen belesimul Utah állam sivatagokkal, fennsíkokkal és kanyonokkal szabdalt déli részének látképébe.
szept. 1
8:20
Három éves az új szegedi fürdő (Termálfürdő)
Már harmadik születésnapját ünnepelte a Napfényfürdő Aquapolis Szeged és a Hunguest Hotel Forrás. Szimbiózisuk sikeresnek mondható.
szept. 1
8:30
Indul a celldömölki Vulkán Gyógy- és Élményfürdő fejlesztése (Termálfürdő)
A fürdő az alábbi új elemekkel gazdagodik a fejlesztést követően: fedett gyerekmedence és játszótér élménypark, szaunavilág, exkluzív, tágas pihenőterületek, sószoba, só medence, csúszda 3 szinten beltéri érkező medencével és egy új kültéri csúszdadomb, ajándékbolt és nyári bejárat.
szept. 1
8:40
Békéscsabán fűteni is fognak a termálvízzel (Termálfürdő)
A fejlesztés keretében az Árpád fürdő meglévő, két termálkútját újítják majd fel így csökken a gázfelhasználás. A termálenergia szolgálja majd a medencék fűtését, a központi fűtést a használati melegvíz előállítást, valamint a légfűtést a sátorban, illetve a Jázmin Centerben.
szept. 1
8:50
Mi is az a wellness? (Termálfürdő)
A wellness szó, amely a well being és a wholeness szavakból képzett mozaikszó, igen elterjedté vált. Szinte mindenkinek a fejében kialakult legalább egy homályos kép arról, hogy mit is takar a fogalom. Akupresszúra - - Algapakolás - Aquarobic - Aroma terápia - Ayurveda Biorezonancia - Bioszauna - Body wrapping - Cellulitisz masszázs - Peeling - Yumeiho masszázs...
szept. 1
9:00
Milyen hatásokat vált ki a masszázs? (Termálfürdő)
Azzal mindenki tisztában van, hogy a masszázs elsődlegesen az izmokra és az ízületekre hat. Kevesebben tudják azonban, hogy emellett számos kedvező hatása van: oldja a stressz, fiatalítja a bőrt, lassítja az öregedést. Nő a teljesítőképességünk is általa, a hagyományos keleti orvoslás ezt a csí energia beindulásával magyarázza.
szept. 1
9:03
Rosacea: helyileg ható gél jöhet (HáziPatika)
Amerikában jóváhagyták az első olyan helyi gélt, amely a rozáceával járó vörösség enyhítésére szolgál. ...
szept. 1
9:06
Menetrendi változások a BKK járatain (Infostart)
Több menetrendi változásra is számítani kell szeptemberben a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) járathálózatán.
szept. 1
9:09
A terhességi elhízás veszélyei (WebBeteg)
18 kg vagy annál nagyobb mértékű súlygyarapodás a terhesség alatt több mint kétszeresére növeli annak esélyét, hogy a születendő gyermek „túlsúlyos” lesz. Ez veszélyt jelenthet nemcsak a mamára, hanem a babára is - derül ki egy most közzétett tanulmányból.
szept. 1
9:10
Az eredeti kivitelező csődje után folytatják a karcagi fürdő fejlesztését (Termálfürdő)
A közbeszerzési pályázaton nyertes kivitelező, a Tempero Zrt. csődje után is folytatják Karcagon a Városi Strandfürdő fejlesztését, az új kivitelező, a ZÁÉV Építőipari Zrt. munkába állásával a létesítmény várhatóan a nyár folyamán már fogadhatja a vendégeket - közölte a nagykun város polgármestere az MTI-vel.
szept. 1
9:20
SPA VILÁG - Explora Patagonia (Chile) (Termálfürdő)
A világ egyik leginkább lakatlan területén, Patagóniában, 1993-ban nyitotta meg kapuit a lodge, az Explora öko szállodalánc egyik tagjaként. A Salto Chico vízesés mellett található épülethez 3 hektáros terület tartozik.
szept. 1
9:30
Mi az az aquafitnesz? (Termálfürdő)
Az aquafitnesz, vagy ahogyan sokat hívják aquarobic, mint a nevéből is kiderül: vízben végzett gyakorlatokat jelent, amelyhez gyakran segédeszközöket is használnak. Ennek a vízben végzett mozgásformának számos előnye van a "szárazföldi" sportokkal szemben. Vajon melyek ezek?
szept. 1
9:40
Fürdőfejlesztés Hegykőn (Termálfürdő)
Száznegyven millió forintos beruházás keretében, európai uniós támogatással fejlesztették a gyógyászati és a rekreációs szolgáltatásokat a Győr-Moson-Sopron megyei Hegykő termál- és gyógyfürdőjében ? mondta Radovits Tibor, a fürdő ügyvezetője az MTI-nek.
szept. 1
9:50
Szaunaetikett III. (Termálfürdő)
Ha kijöttünk a szaunából, még nem ért véget az élmény! Az igazi szaunaélményhez meg kell ismerkednünk a szaunázás alapvető szabályaival, ezért ajánljuk a Szaunaclub iránymutatásait minden szaunakedvelőnek!
szept. 1
10:00
Hajdú-Bihar, az ország termálturisztikai központja (Termálfürdő)
A két szomszédos alföldi város jól kiegészíti egymást, ha szabadságunkat tartalmasan szeretnénk eltölteni. Hajdúszoboszló nyáron a fürdőzést kedvelők paradicsoma. A színvonalas kultúrális programokat és az Aquaticumot pedig a szomszédban: Debrecenben keressük!
szept. 1
10:09
Nagyobb veszélyben vannak az idős sofőrök (HáziPatika)
Az Egyesült Államok Betegségmegelőzési és Járványügyi Központjának (CDC) adatai szerint az idősebb, munkájuk során autót vezető sofőrök közül jóval többen halnak meg az utakon, mint a fiatalabbak közül. ...
szept. 1
10:10
Termálvízzel felvirágoztatni a mezőgazdaságot? (Termálfürdő)
Vízgazdálkodással foglalkozó tudományos szervezetek veszélyesnek tartják termálvízkészleteink további visszasajtolás nélküli felhasználását. Együttesen tiltakoznak a mezőgazdaság pozícióit javítani igyekvő törvényjavaslat ellen.
szept. 1
10:20
A wellness papja (Termálfürdő)
A történelem folyamán az ember számos módszert fejlesztett ki, amelyeknek lényege nem a betegségek legyőzése, hanem megelőzése volt. A XIX. században élt német pap, Sebastian Kneipp neve még ma is sokaknak ismerős lehet, hiszen nevéből mára márkanév lett!
szept. 1
10:30
Fürdőtúra tipp: Pápa, egy dunántúli barokk kisváros (Termálfürdő)
Pápa a barokk építészet, a somlói bor és a gyógyvíz városa is egyben. A régióban található a páratlan szépségű Somló Tájvédelmi Körzet, ahonnan a jó "somlai" borok származnak! Az Esterházy-kastély mögött található hajdani angolparkban - közismert nevén a Várkertben - található a pápai gyógy- és termálfürdő.
szept. 1
10:40
Jövőre Európába érkezik a világ legnagyobb óceánjárója (Termálfürdő)
A mesés karibi hajóútjairól híres luxushajó itt-tartózkodása alatt ízelítőt kínál majd abból az egyedülálló élményből, amit az Oasis osztály a vendégeknek nyújtani tud.
szept. 1
10:42
Így szabadulhat meg 50 kilótól (HáziPatika)
Hogyan tud megszabadulni egy kétgyermekes anyuka 50 kiló súlyfeleslegtől? Dietetikus-személyi edző szakértőnk hasznos tippeket adott olvasónknak! ...
szept. 1
10:50
Wellness terápiák: Holistic Pulsing (lélekmasszázs) (Termálfürdő)
A holistic pulsing egy érdekes módszer az ellazulásra, a testben áramló energiák blokádjainak feloldására, illetve a szervezet természetes védekező- és öngyógyító erejének aktivizálására. A módszer célja az energetikai egyensúly elérése, másképpen szólva ezek a kezelések egyfajta lélekmasszázsként is felfoghatóak.
szept. 1
11:00
Fürdőtúra tipp: kénköves Harkány (Termálfürdő)
A Harkányi Gyógy-és Strandfürdő közel 200 éves múltra tekint vissza. A Pécstől 25 km-re lévő, a villányi szőlőshegy szomszédságában fekvő üdülőváros a pécsi városnézőket, és a villányi borturistákat is várja!
szept. 1
11:10
Ásványvíz, termálvíz, gyógyvíz - hol a határ? (Termálfürdő)
Csak az ásványvizet isszuk meg? A termálvíz nem is gyógyít? És mi az a hévíz? Nézzük csak, pontosan melyik mit jelent!
szept. 1
11:20
Illóolajok vs. szaunaolajok (Termálfürdő)
Egyre divatosabbak a szaunaprogramok, melyeken szakképzett szaunamesterek felöntéseit élvezhetjük. Igazi szaunarajongók maguk is keverhetnek ilyet, hiszen a legtöbb szaunában - a szauna közönségével egyeztetve - nincs engedélyhez kötve egy kis illatos, bizsergető gőzképzés! Ám nem mindegy mi kerül vele a légtérbe!
szept. 1
11:30
Wellness terápiák: Reflexzóna masszázs (talp-, és tenyérmasszázs) (Termálfürdő)
A nyolcvanas években német tudósoknak sikerült kimutatniuk, hogy a láb és a két, pontosabban a talp és a tenyér reflexzónái, és az idegrendszer között valóban kapcsolat van.
szept. 1
11:40
Ezt mindenkinek látni kell! Tisza-tavi Ökocentrum (Termálfürdő)
Április 27-én színes programmal ünnepli egyéves születésnapját a Tisza-tavi Ökocentrum. Aznap 365 forintos belépővel látogatható Magyarország legnagyobb ökoturisztikai látogatóközpontja, amely számos újdonsággal készül a főszezonra.
szept. 1
11:45
A kokain hatása: így változtatja meg az agyat (HáziPatika)
Amerikai kutatók kimutatták, hogy a kokainfogyasztás néhány órán belül megváltoztathatja az agy szerkezetét, ami az első lépés lehet a drogfüggőség felé vezető úton. ...
szept. 1
11:50
Wellness terápiák: Kenbiki (Termálfürdő)
A japán shiatsu masszázsnak (ami a test energiarendszerét harmonizálja) része a kenbiki, amely ringató, nyugtató, regeneráló fogásokból álló masszázs kezelés.
szept. 1
12:00
Klimatikus gyógyhelyek (Termálfürdő)
Miskolctapolcán, Egerben vagy a környék más fürdőhelyein járva kiváló alkalom kínálkozik, hogy fürdőtúránkat valami üdítően kellemes élménnyel egészítsük ki. A közeli gyógybarlangok, klimatikus gyógyhelyek vagy épp a mátraderecskei szárazfürdő egyre kedveltebb célpontjai az egészségturizmusnak.
szept. 1
12:06
Sokat kell várni Röszkénél (Infostart)
Háromórás várakozás alakult ki a röszkei határátkelőhely belépő oldalán a szabadságukról Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője.
szept. 1
12:08
Előzetesben az M5-ösön tömegkarambolt okozó sofőr (Infostart)
Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság vasárnap délelőtt a bolgár kamionsofőrt, akit az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt tömegkarambol okozásával gyanúsítanak - közölte Gyugyi Csilla, a Pest Megyei Főügyészség szóvivője.
szept. 1
12:10
A parlamentben is szó került a csődbe jutott Rácz-fürdő projektről (Termálfürdő)
György István városüzemeltetésért felelős főpolgármester-helyettes beszámolóját hallgatta meg az Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága április 15-én.
szept. 1
12:18
Továbbra is sokat kockáztatnak a szívbetegek (WebBeteg)
Az európai szívbetegek infarktus után vagy koszorúérműtétet, koszorúértágítást követően mind több gyógyszert szednek, de jelentős hányaduk továbbra sem hajlandó azokra az életmódi változtatásokra, melyek csökkenthetnék további szív- és érrendszeri kockázatukat.
szept. 1
12:20
Továbbra is téma termálvíz kincsünk az országházban (Termálfürdő)
Mint arról Temálvízzel felvirágoztatni a mezőgazdaságot? című cikkünkben beszámoltunk, az új vízgazdálkodási törvény tervezetét sokan támadják. Továbbra sem csillapodnak a kedélyek.
szept. 1
12:30
Négycsillagosít a Hotel Eger-Park (Termálfürdő)
Az eddigi háromcsillagos kategória helyett négycsillagos kategóriájú lesz a Hotel Eger & Park régi szárnya is, egy 634 millió forintos beruházás nyomán - tájékoztatta az Eger-Park Hotel Kft. ügyvezető igazgatója hétfőn az MTI-t.
szept. 1
12:40
Mit tartalmaznak a szaunakozmetikumok? (Termálfürdő)
Bár már mögöttünk a szaunaszezon, máris érdemes készülődni a következőre! Mégpedig olyan kozmetikumokkal, melyeket a finn gyártók speciálisan a szaunázáshoz szánnak, és aki kipróbálta, tudja, hogy nagyban növelik a szaunaélményt. De mit is tartalmaznak ezek a natur kozmetikumok?
szept. 1
12:50
A német médiában Budapest wellness oázisként jelenik meg (Termálfürdő)
A Magyar Turizmus Zrt. és a német hírügynökség (DPA) közös szervezésében, a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. közreműködésével tavaly decemberben hazánkba látogatott Detlev Berg a DPA újságírója. Az út célja az volt, hogy a zsurnaliszta minél átfogóbb képet kapjon Budapest egészségturisztikai kínálatáról, ezért a programban számos budapesti fürdő meglátogatása is szerepelt.

Keresés