2013. szeptember 1. vasárnap

szept. 1
5:51
Lebénította az arcát a szerepért a színésznő (ATV)
Egy koktélpálcikával bénította le a fél arcát Naomi Watts, hogy jobban tudja imitálni Diana hercegnő beszédmodorát - írja a Blikk.
szept. 1
6:27
Bajnai: hasznos lenne, ha Gyurcsány megismerné a feltételeket (ATV)
Az Együtt-PM nem tárgyal a Demokratikus Koalícióval, de ha Gyurcsány Ferenc meg tud állapodni a szocialistákkal, akkor a szövetség támogatja majd a DK jelöltjeit is – erről beszélt Bajnai Gordon az Együtt-PM országos gyűlésén. Azt is mondta, hogy a szövetség egyet sem ad át 31 egyéni körzetéből a DK-nak. Bajnai szerint ez a feladat a szocialistákra vár. Gyurcsány Ferenc levelét egyébként még nem…
szept. 1
7:21
Elmentek az ENSZ-ellenőrök, bármikor megtámadhatják Szíriát (ATV)
Szíria felkészült arra, hogy bármelyik pillanatban megindulhat ellene az amerikai katonai támadás, miután az ENSZ ellenőrei elhagyták az országot. Barack Obama amerikai elnök bejelentette, hogy Washington korlátozott katonai akciót indíthat az arab ország ellen, megtorlásul a vegyi fegyverek múlt heti bevetése miatt. Közben az orosz parlament külügyi bizottságának elnöke kijelentette, hogy el kell…
szept. 1
7:54
Több száz milliárd forint a fiatalok itthontartására (Infostart)
A kormány az elvándorlást fontolgató fiatalok itthon maradásához többféle módon igyekszik kedvező feltételeket teremteni, mindehhez itthoni és uniós forrásokból több száz milliárd forint áll rendelkezésre - mondta az Új Nemzedék Jövőjéért Program koordinációjáért felelős miniszteri biztos
szept. 1
7:54
Hidegfront közelít (Alternatív Energia)
Vasárnap kezdetben még kellemes idő lesz a jellemző, majd egy hidegfront hatására fokozatosan megélénkül és északnyugatira fordul a szél, valamint elszórtan záporok, zivatarok is kialakulhatnak. Hajnalban 10-16°C, délután 21-27°C között alakulnak a hőmérsékletek.
szept. 1
7:57
A kongresszushoz fordul Obama: késhet a szíriai akció (ATV)
Az amerikai képviselőház republikánus elnöke üdvözölte Barack Obama elnök bejelentését, hogy a kongresszus felhatalmazását kéri a Szíria elleni támadáshoz, és közölte, hogy a szövetségi törvényhozás a szeptember 9-én kezdődő héten dönthet az ügyben.
szept. 1
8:15
Tömegbaleset az M5-ösön: kiakadt a román tévés, újabb részletek (ATV)
Stabil az állapota azoknak a Magyarországon maradt sérülteknek, akik péntek hajnalban, az M5-ös autópályán szenvedtek balesetet - közölte a honvédelmi tárca és a Gyemszi. A román légierő repülőgépe péntek késő este vitt haza 11 román állampolgárt. Három fővárosi és egy vidéki kórházban maradtak még külföldi sérültek. A tragédiát az okozta, hogy egy bolgár kamionos fékezés nélkül hajtott bele az…
szept. 1
8:48
Célra tarts! (Alternatív Energia)
Kormány- és rendszerváltó szövetséget hoztunk létre. Jó megállapodást kötöttünk. Közös jelöltekkel győzzük le a Fideszt. Nem vesztünk el egyetlen szavazatot sem - olvasható Mesterházy Attila heti írásában.
szept. 1
9:09
„Ez a szívem csücske” Meglepetéssel készül Kálmán Olga az ATV-n (ATV)
Szeptemberben megújul az ATV műsorstruktúrája, új arcok, új műsorok tűnnek fel a képernyőn, de természetesen legkedveltebb személyiségei továbbra is a nézők szolgálatában maradnak. Elsején Kálmán Olga egy tőle szokatlan szerepben tűnik el, napra pontosan tíz évvel azután, hogy 2003-ban először vezette az Egyenes Beszédet.
szept. 1
9:42
Menetrendi változások szeptembertől (Metropol)
Villamos- és buszjáratokat is érintenek a változások, amelyek szeptemberben fokozatosan lépnek életbe.
szept. 1
10:00
Drágábban taxizunk mától (Metropol)
Az alapdíj 450 forint, ezen felül kilométerenként 280 forintot, várakozásnál pedig percenként 70 forintot kell fizetni.
szept. 1
10:03
Ittasan rohantak az árokba: súlyos, életveszélyes sérültek (ATV)
Hat fiatal, öt fiú és a feltehetően ittas női sofőr ült abban a kocsiban, amelyik árokba csúszott vasárnap kora reggel Üllés és Bordány között – tájékoztatta a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
szept. 1
10:18
Ismét zavartalan a forgalom az M7-esen (Metropol)
Meghalt az M7-es autópályán Siófok-Sóstónál történt baleset súlyos sérültje.
szept. 1
10:21
Eltűntek a kedvezmények: mától drágább a taxizás (ATV)
Életbe lépett a budapesti taxirendelet, ennek értelmében a taxik az eddigi maximált ár helyett fix viteldíjjal fuvaroznak. Az alapdíj 450 forint, ezen felül kilométerenként 280 forintot, várakozásnál pedig percenként 70 forintot kell fizetni.
szept. 1
10:39
Ezért foglalák le a Guardian-újságíró dokumentumait (ATV)
A brit terrorelhárítási műveleteket veszélyeztetheti a londoni kormány szerint, ha nyilvánosságra kerülnek azok a dokumentumok, amelyeket a hatóságok a The Guardian amerikai újságírójának, Glenn Greenwaldnak az élettársától, David Mirandától koboztak el augusztus közepén a londoni Heathrow repülőtéren.
szept. 1
10:57
Eltűnt a Vígszínház honlapjáról Alföldi Mephistója (ATV)
Eltűnt a Vígszínház honlapjáról az Alföldi Róbert rendezte Mephisto előadás, amely a Nemzeti Színház utolsó bemutatója volt, és novembertől játszotta volna a Szent István körúti teátrum.
szept. 1
11:15
Féltik az életüket: elmenekültek Ukrajnából a FEMEN-alapítói (ATV)
A hatóságok megtorló akcióitól tartva elmenekült Ukrajnából a félmeztelen tüntetéseiről ismert Femen szervezet három alapító tagja.
szept. 1
11:30
Időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak Szigetszentmiklóson (Infostart)
Haláleset miatt időközi önkormányzati képviselő-választást tartanak ma a Pest megyei Szigetszentmiklós 8-as számú egyéni választókerületében.
szept. 1
11:30
Torlódás Röszkénél (Metropol)
A szabadságuk leteltével Nyugat-Európába visszatérő vendégmunkások miatt alakult ki torlódás.
szept. 1
11:33
Hazaengedték Mandelát (ATV)
Hazaengedték a kórházból a 95 éves Nelson Mandelát, az ország korábbi elnökét – írja a BBC a dél-afrikai elnöki hivatal vasárnapi közleményére hivatkozva.
szept. 1
11:48
Az antiszemitizmus helyzetéről rendez konferenciát a Tom Lantos Intézet (Infostart)
Zsidó élet és antiszemitizmus a mai Európában címmel rendez kétnapos nemzetközi konferenciát a Tom Lantos Intézet október elején, az eseményen az európai antiszemitizmus okaival és visszaszorításának lehetőségeivel, továbbá az európai zsidóságot érintő kiemelt kérdésekkel foglalkoznak.
szept. 1
11:48
Éheztették, sanyargatták, prostitúcióra kényszerítették - videó! (Alternatív Energia)
Elfogták azt a nőt, aki élettársával fogva tartott, éheztetett, vert és prostitúcióra kényszerített két fiatal nőt, Zuglóban. A férfit körözi a rendőrség - értesült a HavariaPress.
szept. 1
12:09
Tömegbaleset az M5-ösön: előzetesben a sofőr (ATV)
A 26 éves bolgár kamionsofőrt az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt tömegkarambol okozásával gyanúsítják. Az ütközés akkora erejű volt, hogy három személyszállító kisbuszt és hat személygépkocsit tört össze, némelyiket a felismerhetetlenségig.
szept. 1
12:24
Tömegbaleset - Még nem tett vallomást a kamionsofőr (Alternatív Energia)
Még nem tett vallomást az a bolgár kamionsofőr, akit az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt tömegkarambol okozásával gyanúsítanak - mondta ügyvédje, Irinkov D. Mihály vasárnap délután az MTI-nek.
szept. 1
12:27
Kevésre becsült hungarikum: tíz éve egyik napról a másikra él a Pető Intézet? (ATV)
Az EMMI tőkeinjekciója mentette meg a napokban a világhírű magyar Pető Intézetet a csődtől. A hivatalos közlésekből azt gondolhatnánk, hogy a veszély elhárult, ugyanakkor a dolgozók szerint legalább tíz éve egyik napról a másikra élnek, a tető beázik, az ablakkereteken befúj a szél. Az ellenzék a „Lipótmező-ügyhöz” hasonló ingatlanpanamát sejt a háttérben, amit a megnevezett szereplők határozottan…
szept. 1
12:42
Előzetesben a tömegkarambolt okozó sofőr (Metropol)
Még nem tett vallomást az a bolgár kamionsofőr, akit az M5-ös autópályán történt tömegkarambol okozásával gyanúsítanak.
szept. 1
13:00
Hétfőn minden eddiginél jobban kiütközik a Fidesz rombolása (168 Óra Online)
A szocialista párt szerint a köznevelési törvény teljes körű életbe lépése zárt és merev iskolarendszert hoz létre, a Fidesz oktatáspolitikai hibáit pedig a pedagógusbér-emelés sem fedi el a hétfőn kezdődő tanévben.
szept. 1
13:39
Obama hezitálása Damaszkusz malmára hajthatja a vizet (ATV)
Jeruzsálemben csalódást keltett, hogy Barack Obama amerikai elnök a kongresszus felhatalmazását kérte a Szíria elleni katonai fellépéshez.
szept. 1
13:41
Kéjelgésre kényszerített: keresi a rendőrség a sanyargatót (ATV)
A rendőrség keres egy férfit, aki társával nőket tartott fogva és kényszerített prostitúcióra Zuglóban. A Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) elfogató parancsot adott ki Németh Lászlóval szemben.
szept. 1
13:57
EP-választás: megszerezhetik a szavazatok relatív többségét a szocialisták? (ATV)
A Policy Solutions politikai elemző intézet 28 európai uniós ország legfrissebb kutatásait felhasználva azt jelzi előre, hogy az európai szocialisták megszerezhetik a szavazatok relatív többségét a 2014-es európai parlamenti választásokon.
szept. 1
14:48
Már a megemelt fizetésüket kapják az egészségügyi dolgozók (Metropol)
A szakdolgozók közül a diplomások bruttó 35-41 ezer, a középfokú végzettségűek bruttó tízezer forinttal többet vihetnek haza szeptembertől.
szept. 1
14:51
Érem nélkül maradtak a magyarok 200 méteren (ATV)
Érem nélkül maradtak a magyarok a vasárnapi 200 méteres döntőkben a németországi Duisburgban zajló kajak-kenu világbajnokságon.
szept. 1
15:06
Előzetesben az M5-ösön tömegkarambolt okozó sofőr (fotók) (168 Óra Online)
Előzetes letartóztatásba helyezte a Budakörnyéki Járásbíróság vasárnap délelőtt azt a bolgár kamionsofőrt, akit az M5-ös autópályán péntek hajnalban történt tömegkarambol okozásával gyanúsítanak – közölte a Pest Megyei Főügyészség szóvivője az MTI-vel.
szept. 1
15:24
Véget ért a sávzárás az M1-esen (Metropol)
A 60. és 62. kilométerszelvény között a külső forgalmi sávban munkálatokat végeznek, ezért csak egy sáv járható.
szept. 1
15:45
Záporok, majd napsütés: ez várható a jövő héten (ATV)
Kisebb lehűléssel, záporokkal, zivatarokkal indul az ősz első hete, de a hét közepétől ismét több napsütésre lehet számítani, akár 28 Celsius-fokos meleg is lehet - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap az MTI-hez eljuttatott országos, középtávú előrejelzéséből.
szept. 1
16:00
Lehűléssel kezdődik az ősz első hete (Metropol)
Kisebb lehűléssel, záporokkal, zivatarokkal indul a jövő hét, de a hét közepétől ismét több napsütésre lehet számítani.
szept. 1
16:36
Lezsák Sándor: Horthy újratemetése bátor tett volt (168 Óra Online)
Horthy Miklós magyarországi újratemetését a veterán haditengerészek bátor kezdeményezésének, az akkori nagyon ellenséges politikai légkörben méltán emlékezetes tettnek tartja Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke.
szept. 1
16:57
"Szarint vetettek be a szíriai vegyifegyver-támadásban" (ATV)
A helyszínen vett emberi szövetminták vizsgálata kimutatta, hogy szarint vetettek be augusztus 21-én a Damaszkusz környéki vegyifegyver-támadásban - jelentette ki vasárnap John Kerry amerikai külügyminiszter.
szept. 1
17:12
Hoffmann Rózsa: igazi megújulást hoz az új tanév (Infostart)
Az új tanév igazi megújulást hoz Hoffmann Rózsa, a köznevelésért felelős államtitkár szerint, mert azt változások sora jellemzi. "A köznevelés felelősségre, minőségre és bizalomra épül" - jelentette ki Balog Zoltán az emberi erőforrások minisztere Debrecenben, a nemzeti tanévnyitón.
szept. 1
17:12
Nem volt telitalálat a hatos lottón (Metropol)
Az e heti számsorsoláson a következő számokat húzták ki: 18, 22, 24, 35, 38, 39.
szept. 1
17:30
Rosszul lett egy nő az Anatóliába tartó gépen (Metropol)
Megszakította útját Budapesten egy Németországból Törökországba tartó repülőgép vasárnap délután.
szept. 1
17:51
Rács mögött a HTC dizájnerei: a kunkurenciával üzleteltek volna (ATV)
Ipari titok eladásának szándékával gyanúsítják a tajvani HTC okostelfon-gyártó három vezető munkatársát, illetve mérnökét, akik állítólag szárazföldi kínai konkurenseknek akartak műszaki, technológiai információkat tovább adni - jelentette a tajvani média a hétvégén.
szept. 1
18:27
Kémnek hitték a magyar gólyát Egyiptomban (ATV)
Befogták és egy ketrecben tartják az egyiptomi hatóságok azt a fehér gólyát, amelyet augusztus elején láttak el jeladóval a Nógrád megyei Pöstyénpusztán: az eddigi információk szerint a madár hátára erősített GPS-jeladót kémkedésre használható eszköznek vélték.
szept. 1
19:18
Őrizetbe vették a halálos balesetet okozó sofőrt (Metropol)
Egy autó a Nagykanizsa felé tartó külső sávban hátulról belerohant egy almát szállító magyar rendszámú kamionba.
szept. 1
19:54
Budapesten szervezett tüntetést az LMP (Metropol)
A verespataki aranybánya tervezett megnyitása ellen szerveztek tüntetést a budapesti román nagykövetség elé.
szept. 1
19:54
„Nem akarunk pár év múlva a ciános Tiszában újra haltetemeket látni” (168 Óra Online)
A Budapesten a Lehet Más a Politika (LMP) békés demonstrációt szervezett a verespataki aranybánya tervezett megnyitása ellen a budapesti román nagykövetség elé vasárnap, Romániában és a világ több nagyvárosában is több hasonló megmozdulás volt.
szept. 1
19:57
Putyin megszorításokat helyezett kilátásba (ATV)
Az orosz államfő költségvetési megszorításokat helyezett kilátásba vasárnap Vlagyivosztokban.
szept. 1
20:12
A DK alternatív tanévnyitóján az ellenzéket is bírálta Gyurcsány (Infostart)
Alternatív tanévnyitó rendezvényt tartott a Demokratikus Koalíció vasárnap a fővárosban. Gyurcsány Ferenc DK-elnök nem csak a kormány oktatáspolitikáját bírálta, arról is beszélt: senki sem próbálhatja kiszorítani pártját a demokratikus oldal képviseletéből.
szept. 1
20:30
Szeles, esős tanévkezdés (Alternatív Energia)
Hétfőn a változóan felhős idő mellett kezdetben északon és délnyugaton kisebb eső, esetleg gyenge zápor elszórtan még kialakulhat. Szeles időben lesz részünk, a Dunántúl északi felén erős lökések kísérik majd az északnyugati szelet. Hajnalban 9-14°C, délután 18-22°C között alakul a hőmérséklet.
szept. 1
21:24
Baloldali győzelem Szigetszentmiklóson (Metropol)
Ladányi Sándor, az MSZP, a DK és az Együtt - a Korszakváltók Pártja jelöltje nyerte az időközi önkormányzati képviselő-választást.

Keresés