2013. augusztus 29. csütörtök

aug. 29
0:09
Széchenyi Tőkebefektetési Alap / mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása (Pályázatfigyelő)
A Széchenyi Tőkebefektetési Alap program célkitűzése a növekedési potenciállal rendelkező mikro-, kis- és középvállalkozások támogatása oly módon, hogy pótlólagos forrást biztosít a növekedést megalapozó struktúraváltáshoz, technológiai fejlesztésekhez és az üzleti tevékenység bővítéséhez.
aug. 29
0:09
Nem volt engedélye, így csinált egyet (Police)
A Debreceni Rendőrkapitányság eljárást folytatott a Debreceni Közterület Felügyelet feljelentése alapján egy helyi lakossal szemben.
aug. 29
0:13
Zeneszerzői pályázat - Gyöngyhalászok táncelőadás zenei részlete (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot ír ki színházi zeneszerzők számára egy 20 perces táncszínházi előadás zenei részének megalkotására.
aug. 29
0:13
Lezárt akta – Azt ígérte, visszafizeti (Police)
Lezárult a nyomozás a csaló ellen.
aug. 29
0:17
Ciao! Beszéljünk olaszul? Verseny az olasz nyelvet oktató magyar iskolák diákjai számára (Pályázatfigyelő)
Az olasz nyelvet oktató magyar iskolák diákjai számára.
aug. 29
0:17
Használtruha üzletből női táskát lopott (Police)
Kamerafelvétel alapján keresi a rendőrség a tettest.
aug. 29
0:21
Civil szervezetek, iskolák, óvodák, egyházi szervezetek szakmai programjainak, kirándulásainak étkezési támogatása, Szeged (Pályázatfigyelő)
Támogatás célja: Civil szervezetek, Iskolák, Óvodák, Egyházi szervezetek szakmai programjainak, kirándulásainak támogatása ingyenes étkezéssel maximum 35 főig.
aug. 29
4:57
Különválik a színészpár, de titkolóznak a részletekről (ATV)
Catherine Zeta-Jones szóvivőjének közleménye szerint a színésznő és férje, Michael Douglas "külön töltenek némi időt, hogy kiértékeljék házasságukat és dolgozzanak rajta".
aug. 29
5:12
Ma visszatér a nyár halovány mása (HVG)
Kelet-Magyarországon továbbra is eshet az eső, nyugaton azonban felszakadozik a felhőzet, és egészen 26 fokig melegedik a levegő.
aug. 29
5:12
Tovább tárgyalna az MSZP (Népszava)
Két napon belül újra tárgyalni szeretne pártja nevében Mesterházy Attila, az MSZP elnök-frakcióvezetője Bajnai Gordonnal; a négyszemközti egyeztetés alapja az Együtt vezetőjének hétfői, egyéni körzetekre vonatkozó javaslata lehet. A szocialista párt elnöksége a késő estébe nyúló ülésén arra hatalmazta fel Mesterházyt, hogy mihamarabb érje el: az egyéni választókörzetekben 2014-ben csak egyetlen,…
aug. 29
5:14
Az elszámoltatásban minden út Szegedre visz? (Népszava)
Hagyó-per, Hunvald-ügy, sukorói eljárás - a Fidesz elszámoltatási programjának három legfontosabb büntetőperében közös, hogy addig-addig helyezgették át őket az országban, mígnem mindegyikben ugyanaz a bírói fórum, a Szegedi Ítélőtábla jár majd el jogerősen. Ehhez még törvényt is módosítottak, kiterjesztve az ítélőtábla illetékességi körét. A 2011-ben Zuschlag János MSZP-s politikust hat évre…
aug. 29
5:15
„A gyerekeket sem merik kiengedni” Patkányok lepték el Nagykanizsát (ATV)
Ellepték a patkányok Nagykanizsa egyik városrészét. Már nappal is az udvarokon és utcákon futkosnak. A lakók azt mondják, már a gyerekeket sem merik kiengedni az udvarra játszani, attól félnek, hogy a rágcsálók megtámadják őket. Az itt élők szerint a csatornázási munkákkal együtt jelentek meg a rágcsálók a környéken.
aug. 29
5:16
Teret nyer az orbáni káderpolitika (Népszava)
Izraelben lesz nagykövet egy újabb, a kormányfővel személyes jó kapcsolatot is ápoló fideszes politikus, Nagy Andor. A Fidesz-kabinet alatt mára megszokottá vált, hogy a kormánypártok parlamenti frakcióiból befolyásos, legtöbbször függetlennek nevezett pozíciókba ejtőernyőznek a káderek.
aug. 29
5:30
Életfogytiglant kapott Bándy gyilkosa (Népszava)
Jogerősen enyhítette a Bándy Kata-gyilkosság első fokon tényleges életfogytiglani fegyházbüntetésre ítélt vádlottjának büntetését a Pécsi Ítélőtábla: Péntek László 40 múlva feltételesen szabadlábra bocsátható, akkor 66 éves lesz. A vád a rendőrségi pszichológusnő aljas indokból elkövetett meggyilkolása és kifosztása volt.
aug. 29
5:32
Kétszázezer alatt lesz a tanárok nettója (Népszava)
Nem élvezheti havi nettó 205 ezer forintos fizetését az a pedagógus, aki szeptembertől a jelenlegi legmagasabb fizetési kategóriába kerül. Ebbe a besorolásba ősztől csak a legalább 39 éve a pályán lévő, egyetemi diplomával rendelkező tanárok kerülhetnek, akik - ha 18 évesen érettségiztek, majd 5 éves egyetemi tanulmányaik után azonnal elhelyezkedtek - csak 62 éves korukra érhetik el ezt a…
aug. 29
5:34
Kioszthatná már Orbán a két pofont (Népszava)
Ha Orbán Viktor valóban ki akarja osztani azt a két pofont a szélsőjobbnak, amit korábban beígért, most megtehetné - mondta lapunknak az MSZP-s Nyakó István, aki nemcsak a hétvégi gárdista avatást kifogásolta, hanem hétfőn az Országgyűlésben azt is Pintér Sándor belügyminiszter figyelmébe ajánlotta: vizsgálja meg, betiltható-e a szélsőséges nézeteket népszerűsítő parlamenti párt, a Jobbik.
aug. 29
5:48
Fontos ponthatárokat hirdetnek ma ki a Felvi.hu-n (HVG)
Csütörtökön dől el, hogy a 8131 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
aug. 29
5:50
Meztelen nős plakátok a Köztársaság téri székházban – elmarasztalta az MSZP-seket a hatóság (HVG)
A Köztársaság téri MSZP-székházban felejtett holmik miatt adatkezelési mulasztásban látja vétkesnek a szocialistákat az adatvédelmi hatóság.
aug. 29
6:06
Szigetvári: Október 23-ig meg kell állapodni az MSZP-vel (Infostart)
Október 23-ig meg kell állapodni a miniszterelnök-jelölt és a képviselőjelöltek kérdésében is az MSZP-vel - hangsúlyozta az Együtt-PM szövetség társelnöke. Szigetvári Viktor az InfoRádió Aréna című műsorában azt mondta: az októberi ünnepen az ellenzéki oldal összes pártjának együtt kell tüntetnie.
aug. 29
6:24
Gigaperre készülnek a budapesti taxisok (HVG)
500 fős pertársaság töröltetné el a sárgaszín-kötelezettséget, ami szerintük indokolatlanul nagy költségterhet ró rájuk.
aug. 29
6:27
Halálra ítélték a tömeggyilkos iszlamista katonaorvost (ATV)
Halálra ítélte szerdán a hadbíróság Nidal Hasan őrnagyot, akit korábban bűnösnek találtak 13 katonatársának előre megfontolt meggyilkolásában, valamint további 32 személy elleni gyilkossági kísérletben.
aug. 29
6:29
Obama még nem hozott döntést a szíriai akcióról (ATV)
Barack Obama amerikai elnök szerdán kijelentette, hogy még nem hozott döntést a Szíria elleni katonai csapásról, de rámutatott, hogy a fontolgatott "korlátozott akció" célja a Damaszkusz elrettentése lenne attól, hogy a jövőben ismét vegyi fegyvereket vessen be. Közben Oroszország is újabb hadihajókat vezényelt a térségbe.
aug. 29
6:45
Nyilvánosságra hozzák a pótfelvételi ponthatárokat (ATV)
Ma hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait a www.felvi.hu-n. Ekkor dől el, hogy a 8131 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
aug. 29
6:47
Azeri-örmény konfliktus: a litvánok visszahívták budapesti nagykövetüket (ATV)
Az ország Azerbajdzsánban és Magyarországon akkreditált nagyköveteinek visszahívását kérte a litván kormány szerdán az örmény-azeri konfliktussal kapcsolatban magánvéleményként tett, de nyilvánosságra került kijelentéseik miatt.
aug. 29
6:49
Oroszország: a Nyugat játszik az iszlám világgal, mint majom a gránáttal (ATV)
Bár Oroszország támogatja az ENSZ szakértői vizsgálatát, és számít a nyugati beavatkozásra Szíria ügyében, még mindig úgy gondolják, hogy a katonai intervenció hiba volna, és katasztrofális következményekkel járna. Oroszország miniszterelnök-helyettese a Twitteren nemrég azt írta, „a Nyugat úgy játszik az iszlám világgal, mint egy majom egy gránáttal.”
aug. 29
6:51
Itt a BL-mezőny (ATV)
Az angolok, a németek és a spanyolok a maximális négy csapattal vesznek részt a labdarúgó Bajnokok Ligája 2013/14-es idényének csoportkörében.
aug. 29
7:03
A tanévkezdés másnapján sztrájkol a BKV-sok egy része (ATV)
Kedden, azaz a tanévkezdés másnapján tüntet a BKV-s dolgozók egy része a létszámleépítés miatt. A demonstrációt a Közösségi Közlekedési Dolgozók Szakszervezete szervezi, de a másik nagy érdekképviselet, a Városi Tömegközlekedési Dolgozók szakszervezeti szövetsége nem csatlakozik a tüntetéshez. A BKV korábban úgy reagált, hogy a törvények szerint zajlik a csoportos létszámleépítés.
aug. 29
7:05
Pertársaság alakult: nekimennek a fővárosnak a taxisok (ATV)
500 fős pertársaság töröltetné el a sárgaszín-kötelezettséget, ami szerintük indokolatlanul nagy költségterhet ró rájuk.
aug. 29
7:07
Ma tárgyal először a kormány a Dunaferrel (ATV)
Czomba Sándor, a Nemzetgazdasági Minisztérium foglalkoztatáspolitikai államtitkára tárgyalhat a veszteséges dunaújvárosi társaság néhány vezetőjével, és az első egyeztetés már csütörtökön elkezdődik - írta a Világgazdaság.
aug. 29
7:09
Ferenc pápa hajnali ötkor kel, menzán ebédel (ATV)
Ferenc pápa reggel háromnegyed ötkor kel, és a szobájában levő vezetékes telefonnal hívja fel azokat, akik segítséget kérnek tőle - írta a La Repubblica című olasz napilap, amely az egyházfő mindennapi életének részleteiről értesült.
aug. 29
7:30
Tetten érés után vádemelés (Police)
A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően megtérült a kár.
aug. 29
7:32
Igazolványt hamisított, hogy alkoholt ihasson (Police)
Két évet adott a korához, így már kiszolgálták őt a kocsmában.
aug. 29
7:39
Nem adja fel: Strasbourghoz fordul Berlusconi (ATV)
Az olasz alkotmánybírósághoz és az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordul az ellene hozott bírósági ítélet és parlamenti mentelmi joga megszüntetése miatt - írta Silvio Berlusconi volt olasz kormányfő a szenátus mentelmi bizottságához szerdán benyújtott levelében.
aug. 29
7:54
Pertársaságot hozott létre 500 fővárosi taxis - lapszemle (Infostart)
Felelősnek találta a szocialistákat adatkezelési mulasztásban a Nemzeti Adatvédelmi és Információszabadság Hatóság. Ma egyeztet újra a kormány és a bankszövetség. Saját márkás mobiltelefon-szolgáltatást indít jövő héttől a MOL. Lapszemle.
aug. 29
8:12
Inni akart a kocsmában, igazolványt hamisított egy 16 éves fiú (HVG)
Igazolványt hamisított, hogy alkoholt ihasson egy 16 éves fiú Komáromban. Két évet adott a korához, így már kiszolgálták őt a kocsmában.
aug. 29
8:12
Ma hirdetik ki a pótfelvételi ponthatárokat (MaHu)
Ma hirdetik ki a felsőoktatási pótfelvételi eljárás ponthatárait. Ekkor dől el, hogy a 8131 pótfelvételiző közül kik kezdhetik meg tanulmányaikat szeptemberben.
aug. 29
8:12
Orbánisztán Zürichből nézve (168 Óra Online)
A közép-kelet-európai demokráciák hiányosságait elemzi a lap, miután nyugati bírálók szerint a térségben egy ideje a tekintélyuralmi irányzatok megerősödését és a demokráciák aggasztó válságát tapasztalni – írja a svájci Neue Zürcher Zeitung.
aug. 29
8:12
Szeptembertől újra kiváltható a háromhavi gyógyszeradag (Népszava)
Módosulnak többi között a gyógyszerrendelés és -kiváltás szabályai, így az 50 ezer forintnál alacsonyabb fogyasztói árú, krónikus betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek esetében az orvos három hónap időtartamra is elláthatja a beteget gyógyszerrel úgy, hogy a három vényen nem kell feltüntetni a gyógyszer kiváltásának legkorábbi időpontját.
aug. 29
8:33
Tettenérés után vádemelés (Police)
A gyors rendőri intézkedésnek köszönhetően megtérült a kár.
aug. 29
8:33
Trafik: lehúzhatják a rolót a hipermarketek dohányboltjai (ATV)
Megváltoztatnák a törvényt: tiltanák, hogy a 2500 négyzetméternél nagyobb boltoknak dohányboltja lehessen - értesült a Magyar Hírlap.
aug. 29
8:35
Visszatért az emlékezete (Police)
Először mindent tagadott, majd emlékezetkiesése volt, végül beismerő vallomást tett a rabló.
aug. 29
8:37
Eltűnt egy 12 éves gyermek Zalaszentlászlóról (Police)
A kislány a gyermekotthonból szökött meg.
aug. 29
8:48
Juliette miatt riasztották a mexikóiakat (HVG)
Riasztást adtak ki a mexikói hatóságok öt szövetségi államban a Csendes-óceán felől érkező, Juliette névre keresztelt trópusi vihar miatt, a helyi lakosok arra kérték, hagyják el otthonukat.
aug. 29
8:48
Szeptember 1-től újra kiváltható háromhavi gyógyszeradag (MaHu)
Szeptember 1-jétől újra ki lehet váltani háromhavi gyógyszeradagot is. Módosulnak többi között a gyógyszerrendelés és -kiváltás szabályai, így az 50 ezer forintnál alacsonyabb fogyasztói árú, krónikus betegségek kezelésére szolgáló gyógyszerek esetében az orvos három hónap időtartamra is elláthatja a beteget gyógyszerrel úgy, hogy a három vényen nem kell feltüntetni a gyógyszer kiváltásának…
aug. 29
8:51
Észak-Korea: gyanús mozgás egy bezárt atomreaktornál (ATV)
Gyanús munkálatokat figyelt meg az ENSZ Észak-Koreában a jongbjoni atomreaktornál, ahol a kommunista ország korábban nukleáris fegyvereknél is alkalmazható plutóniumot állított elő - derül ki a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség (IAEA) szerdai jelentéséből.
aug. 29
8:53
Nem tesznek hűségesküt az elnöknek a katonák Egyiptomban (ATV)
A jövőben esküjükben nem fogadnak hűséget az ország államfőjének a katonák Egyiptomban - derül ki egy frissen kiadott rendeletből.
aug. 29
9:06
Lecsapott a NAV egy román teherautóra, cigit csempésztek (HVG)
21 millió forint értékű csempészcigarettát találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) munkatársai a napokban abban a román teherautóban, amit az 55-ös főúton állítottak meg, Kisszállás határában.
aug. 29
9:06
Moldova a Népszavában (Népszava)
A Pozsonyi Pikniken a Népszava sátrában dedikál Moldova György és a lap grafikusa, Pápai Gábor.
aug. 29
9:08
Luxuslakást kerestek Rezesová házi őrizetéhez (HVG)
A bíróság elutasította a szlovák milliomosnőnek a nagy összegű óvadékra és a házi őrizetre vonatkozó kérelmét is, de előtte még két fürdőszobás lakást kerestek neki rokonai Budapesten.
aug. 29
9:09
„A szélsőjobb tudatosan beépült a szurkolók közé” (ATV)
Úgy tűnik, magára rántotta a kétajtós szekrényt Kubatov Gábor, az FTC elnöke azzal, hogy harcot hirdetett szélsőséges, neonáci hangvételű ultráik ellen. George F. Hemingway, a Budapest Honvéd FC tulajdonosa a Hetek pénteken megjelenő számában elmondta, a szélsőjobb rátelepült futballszurkolókra, ám szélsőséges jelenségek csak ott vannak huzamosabb ideig, ahol a vezetők nem állnak ennek ellen és…

Keresés