2013. július 1. hétfő

júl. 1
5:00
"Ujjongás, vastaps" Hatalmas magyar siker Amerikában (ATV)
Ujjongással, vastapssal és ovációval ünnepelte a közönség a hétvégén a washingtoni magyar néprajzi fesztiválprogram keretében A magyar falu címmel bemutatott néptáncprodukciót.
júl. 1
5:18
Lebénul hétfőn a fél ország (Népszava)
Sem a hivatalok, sem a szakrendelők nem nyitnak ki ma, július 1-je ugyanis az - első - Orbán-kormány döntésének megfelelően 2001-től a köztisztviselők ünnepe, vagyis szabad napot kapnak, 2011-től a kormánytisztviselők és az egészségügyi dolgozók napja is. Csak az ügyeletes patikákban lehet gyógyszerhez jutni, és néhány olyan üzletben, ahol vállalták a rendkívüli munkavégzést. Az okmányirodák, a…
júl. 1
5:18
Ezrek magyar menekülttáborokban? Kósa: "rendkívül békétlen" emberek (ATV)
Hétfőtől a menekültügyi hatóságok ismét hónapokra tarthatnak őrizetben olyanokat, akikről azt gondolják, hogy nem akarnak együttműködni a rendfenntartó szervekkel. A jogszabálymódosításról, mint pozitív elemről beszélt Kósa Lajos polgármester a debreceni menekülttáborban történt pénteki verekedés kapcsán. A Magyar Helsinki bizottság ugyanakkor arra hívja fel a figyelmet, hogy a kínzások, háborúk…
júl. 1
5:20
Horvát tengerre, magyar! (Népszava)
Éjféltől megszűnt a vámellenőrzés a horvát határon, miután július 1-jétől Horvátország is az Európai Unió tagja lett. Így az utazók értékhatár nélkül hozhatnak magukkal Horvátországban vásárolt termékeket anélkül, hogy vámot vagy általános forgalmi adót kellene utánuk fizetniük. A jövedéki termékek kivételével a mennyiségi korlátozás is megszűnik. Útiokmányokra azonban továbbra is szükség van.
júl. 1
5:22
Mesterházy: a jelenlegi egy maffiakormány (Népszava)
Magyarország jelenlegi vezetése nem foglalkozik "négymillió ember nyomorával" és kilátástalanságával, az éhező gyerekekkel, a külföldön munkát vállalók tömegével, a kis- és középvállalkozások rossz helyzetével és a nyugdíjasok mindennapi megélhetési gondjaival. Ezért ez a kormány a nemzete ellen cselekszik - jelentette ki Mesterházy Attila Nyíregyházán, az MSZP nagygyűlésén.
júl. 1
5:24
Szabadi: nem számítanak a tények (Népszava)
Elszomorítónak tartom, szakemberként valósággal szenvedek attól, amikor hallom a kormány újabb és újabb elképesztő ötleteit - nyilatkozta lapunknak Szabadi Béla. Az első Orbán-kormány államtitkára, volt parlamenti képviselő szerint a jelenlegi kabinet többnyire durva és általában értelmetlen, a saját logikája szerint is logikátlan megszorításokat kényszerít ránk, miközben az ellenzék már három…
júl. 1
5:26
Ma nyílnak egymás szájában az állami trafikok (Népszava)
Hiába nyitnak ma a nemzeti trafikok, a dohányjogok kiadása, a Fidesz-közeli "sógorkomák", az "elkötelezett jobboldaliak" helyzetbe hozása, a családi boltok megfojtása, és az egész pályázat lebonyolítása később mind-mind visszaüthet rájuk.Bár óriási sorokra számítanak, az első két hétben a dohányosok többsége vélhetően még megszokott helyén vásárol, és nemcsak a feketekereskedelem pezsdülhet fel,…
júl. 1
5:27
Hétfőn nem fogunk odaégni (HVG)
Hétfőn legfeljebb 26 fokig kúszik fel a hőmérő higanyszála, de csapadékra nem kell számítani - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
júl. 1
5:28
Sólyom szerint egyszer volt igazi rendszerváltás (Népszava)
"Egyszer volt igazi forradalom, egyszer volt igazi rendszerváltás. Kritizálni kell, elemezni kell, tanulni kell a hibákból, de ez volt az igazi fordulópont, ez az origó" - jelentette ki Sólyom László volt köztársasági elnök, az Alkotmánybíróság első elnöke a Magyar Szabadságért Díj átvételekor. A kitüntetést minden év június 29-én, a magyar szabadság napján adják át Gödöllőn.
júl. 1
5:30
Még hosszabb lehet a rendkívüli ülésszak (Népszava)
Egyelőre nem tudni, hogy ezen a héten befejezi-e a nyári rendkívüli ülésszakot az Országgyűlés. Bár a tervek szerint csak július 5-ig üléseznek a képviselők, lehet, hogy csak később mehet szabadságra a Ház.
júl. 1
5:32
Újra átverik a tanárokat a béremeléssel (Népszava)
Lesz pedagógus-béremelés szeptember 1-jétől az életpályamodell bevezetésével együtt, de a tanárok várhatóan csak az emelés felét kapják meg idén. Az emberi erőforrások minisztere, Balog Zoltán a kormány szombati döntését a Pedagógusok Szakszervezetének (PSZ) vasárnapi kongresszusán jelentette be az érintetteknek, akik ezt - elmondása szerint - tapssal fogadták és megelégedéssel nyugtázták.
júl. 1
6:21
Folytatódik a rezsicsökkentés (Infostart)
Hétfőtől egyebek mellett csökken a víz- és a csatornadíj. A fővárosi közszolgáltatók által kiállított számlákon leghamarabb augusztusban jelenhet meg a díjcsökkentés.
júl. 1
6:39
Kapnak béremelést a tanárok - hírösszefoglaló (Infostart)
A kormányfő szerint Magyarország ma már a rend és a biztonság védelme területén is jobban teljesít. Szeptembertől emelik a pedagógusok bérét. Az MSZP szerint tavaly a korábbiaknál több visszaélés történt a munkavállalókkal szemben. A nap legfontosabb hírei június 30-án.
júl. 1
6:39
A semmihez képest mindenféleképpen több (MaHu)
A szakszervezetek fontos követelése teljesül a minden pedagógusra kiterjedő béremeléssel.
júl. 1
6:41
Hatályba lépett az új büntető törvénykönyv (Infostart)
Hétfőn lépett hatályba az új, a korábbinál több tekintetben szigorúbb büntető törvénykönyv (Btk.), amely egyes bűncselekményeknél 12 évre szállította le a büntethetőség korhatárát, szigorított egyes büntetési tételeket, bevezetett új büntetési nemeket, például az elzárást, új bűncselekményként a jogellenes termőföldszerzést és a gazdasági csalást, megszűntek a drogfüggőkre vonatkozó speciális,…
júl. 1
6:48
Az iskolából kilépve rögtön egy trafikba botlanak (168 Óra Online)
Hiába hangoztatta a kormány, hogy a legfőbb célja az volt a trafiktörvénnyel, hogy visszaszorítsa a fiatalkorúak körében a dohányzást, egyre másnak nyílnak az iskolák és más gyerekintézmények tőszomszédságában nemzeti dohányboltok.
júl. 1
6:48
19 tűzoltó életét vesztette a tűzvész miatt (ATV)
Tizenkilenc tűzoltó vesztette életét Arizonában, az erős szél és a nagy szárazság miatt a lángok megfékezése szinte lehetetlenné vált.
júl. 1
6:50
Közel 5300 trafik nyit meg ma (ATV)
Több mint 5000 nemzeti dohánybolt nyílik meg, július 15-től pedig már csak ezekben lehet dohányárut kapni Magyarországon.
júl. 1
6:52
Éjfélkor indult, de már kétszer leállt az e-útdíj rendszere (ATV)
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt., mint a HU-GO elektronikus útdíjszedési rendszer díjszedője által hétfőn 07.30 és 10 óra között elrendelt üzemszünet véget ért, így 10 órától a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek számára a teljes díjköteles úthálózaton ismét kötelező a díjfizetés - közölte a Nemzeti Infokommunikációs Szolgáltató Zrt. hétfőn.
júl. 1
6:54
Mindenkit érintő változások léptek életbe mától (ATV)
Olcsóbb lett 10 százalékkal a PB-gáz, valamint feleződött a kéményseprő-ipari közszolgáltatási díj. Mától kell fizetni az e-útdíjat, ugyanakkor már nem jár nyugdíj azoknak a nyugdíjas korú közalkalmazottaknak, akik dolgoznak. Hatályba lépett az eddiginél szigorúbb büntető törvénykönyv is.
júl. 1
6:56
Nehézségekkel terhelten, de belépett az unióba Horvátország (ATV)
Éjfélkor hivatalosan is csatlakozott Horvátország az Európai Unióhoz. Az ünnepségeken mintegy 30 állam- és kormányfő, köztük Orbán Viktor miniszterelnök is részt vett Zágrábban. Brüsszeli szakértők szerint Horvátország kiváló természeti adottságokkal, de egy gyengélkedő gazdasággal lép be az unióba, amely maga is súlyos nehézségekkel küzd.
júl. 1
6:58
Okmányirodákat, kormányablakokat, patikákat, háziorvost ne keressen ma (ATV)
Ma van a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja, ezért szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok ügyfélszolgálatain. A Semmelweis-nap is ma van, ezért zárva tartanak a háziorvosi rendelők és a szakrendelők is, a gyógyszertárak többsége sem nyit ki.
júl. 1
7:06
Horvátország lett az Európai Unió 28. tagállama (ATV)
Tíz évvel csatlakozási kérelmének benyújtása után Horvátország hétfőn az Európai Unió 28. tagállamává vált.
júl. 1
7:08
Nagy Attila lett Kisapostag új polgármestere (ATV)
A két független jelölt közül Nagy Attilát választották polgármesterré vasárnap Kisapostagon - közölte a Fejér megyei település helyi választási irodájának vezetője az MTI-vel.
júl. 1
7:10
Konföderációs Kupa: a brazilok kiütötték a világbajnokot - videó (ATV)
A brazil válogatott sorozatban harmadszor, összességében pedig negyedszer nyerte meg a labdarúgó Konföderációs Kupát, ugyanis a Rio de Janeiró-i Maracana Stadionban rendezett vasárnapi fináléban 3-0-ra legyőzte a világ- és Európa-bajnok Spanyolországot. A bronzmeccsen Olaszország büntetőkkel verte Uruguayt.
júl. 1
7:12
Focimeccsen robbantottak - legalább 12 tinédzser halt meg (ATV)
Pokolgépes merényletet hajtottak végre Irakban egy labdarúgó mérkőzésen, az áldozatok nagy része tinédzser.
júl. 1
7:15
Térkép: ezeken a helyeken vehet mától cigit (HVG)
A hivatalos térképnél sokkal nagyobb segítség mától a dohányosoknak a Trafikvadász névre hallgató szolgáltatás, amely hatékonyabban segít megtalálni a trafikokat. Böngészőben is rákereshetünk a dohányboltokra, de van mobilos alkalmazás is, ami el is navigál a cigarettáig.
júl. 1
7:17
Fotó: őt gyanúsítják a szegedi postarablással (HVG)
A rendőrség egy hódmezővásárhelyi férfit gyanúsít a múlt pénteki szegedi postarablással. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság országos elfogatóparancsot adott ki a 44 éves Novodonszki Sándor ellen.
júl. 1
7:24
Újabb részletek: így mosta a pénzt a vatikáni püspök (ATV)
Újabb részletek derültek ki vasárnap a letartóztatott Nunzio Scarano olasz püspök által Svájc és Olaszország között vatikáni bankszámlákon mozgatott milliókról.
júl. 1
7:26
„Verik az asztalt” az érintettek: aggályos a magyar energiapolitika? (ATV)
Miközben a nemzeti energiastratégia hangsúlyosan alapoz a hazai szénhidrogén kincs kiaknázására, a magyar kormány gyakorlatilag befagyasztotta az iparágat: három éve egyetlen kutatási engedélyt sem adtak ki, a meglévő projektek elé pedig a zöldhatóság állít buktatókat. Információink szerint a legnagyobb szereplőnek számító MOL illetékesei is „verik az asztalt”, ugyanis kutatási területük 5 év…
júl. 1
7:33
Orbánnal is találkozik a NATO-főtitkár (HVG)
Magyarországon tesz hivatalos látogatást Anders Fogh Rasmussen NATO-főtitkár. Az atlanti szövetség főtitkára Hende Csaba honvédelmi miniszter meghívására érkezik Magyarországra, abból az alkalomból, hogy négy éve települt a pápai légi bázisra nehéz légi szállító ezred a NATO Stratégiai Légiszállítási Képesség programja keretében.
júl. 1
7:33
Támadások az útdíj informatikai rendszere ellen (Infostart)
Túlterheléses támadások érték az elektronikus útdíj informatikai rendszerét hétfő hajnalban - közölte az Állami Autópálya Kezelő Zrt. A támadások 1 és 3 óra között voltak a HU-GO rendszerében.
júl. 1
7:42
Támadások érték az e-útdíj informatikai rendszerét (168 Óra Online)
Túlterheléses támadások érték az elektronikus útdíj informatikai rendszerét hétfő hajnalban – tájékoztatta az Állami Autópálya Kezelő Zrt. az MTI-t.
júl. 1
7:42
"Veri az asztalt a MOL", évek óta nincs engedély - mi lesz a gázkinccsel? (ATV)
Miközben a nemzeti energiastratégia hangsúlyosan alapoz a hazai szénhidrogén kincs kiaknázására, a magyar kormány gyakorlatilag befagyasztotta az iparágat: három éve egyetlen kutatási engedélyt sem adtak ki, a meglévő projektek elé pedig a zöldhatóság állít buktatókat. Információink szerint a legnagyobb szereplőnek számító MOL illetékesei is „verik az asztalt”, ugyanis kutatási területük 5 év…
júl. 1
7:44
"Egyiptom jobban teljesít..." Milliós tüntetések, legalább 7 halott (ATV)
Hétfő hajnali értesülések szerint legkevesebb hét halottat követeltek a Mohamed Murszi elnök elleni tüntetések Egyiptomban. Kairóban és vidéken milliók vonultak az utcákra vasárnap, hogy az egy évvel ezelőtt beiktatott Mohamed Murszi lemondását követeljék.
júl. 1
7:51
Elindult a Budapest Pride, szombaton lesz a felvonulás (HVG)
Ünnepélyes keretek között kezdődött meg a 18. Budapest Pride, a leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű és queer közösség fesztiválja a budapesti Toldi moziban vasárnap este.
júl. 1
7:51
Gondot okozhat az új ügyeleti rend - lapszemle (Infostart)
A Magyar Nemzet szerint egyes vidéki kórházakban okozhat fejtörést az új ügyeleti rend, míg a Népszabadságnak a vidékfejlesztési miniszter nyilatkozott.
júl. 1
8:00
Egyelőre nem lesz színházigazgató Alföldi Róbert (168 Óra Online)
Nem lesz színházigazgató a közeljövőben Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház távozó vezetője.
júl. 1
8:00
295 forinton az euró árfolyama (ATV)
Erősödött hétfőn a forint a javuló magyar és régiós makrogazdasági mutatóknak köszönhetően.
júl. 1
8:02
PDSZ: A kormány ne szakaszosan vezesse be az életpályamodellt (168 Óra Online)
A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete (PDSZ) azt kéri a kormánytól, hogy egyszerre vezesse be a pedagógus-életpályamodell minden elemét – közölte Mendrey László, a PDSZ elnöke vasárnap az MTI-vel arra reagálva, hogy nem sokkal korábban Balog Zoltán emberierőforrás-miniszter bejelentette: lesz pedagógus béremelés szeptember 1-jétől.
júl. 1
8:02
„Mindenki ezt teszi”: nem cáfolja a lehallgatásokat Amerika (ATV)
Nem cáfolta az Egyesült Államok nemzeti hírszerzésének igazgatója, hogy Washington lehallgatta az Európai Unió tisztségviselőit is. Közben a brit The Guardian című lap úgy értesült, hogy az amerikai hírszerzés Franciaország, Olaszország és Görögország washingtoni, valamint ENSZ-beli diplomáciai képviseletét is lehallgatta.
júl. 1
8:27
Országszerte keresik a szegedi postarablót (HVG)
Országos elfogatóparancsot adott ki a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság az ellen a férfi ellen, aki pénteken robbantással fenyegetőzve rabolt ki egy szegedi postát.
júl. 1
8:27
Mégsem lesz mozgó dohányárusítás (Infostart)
Nem lesz mozgó dohányárusítás azon a több mint 1400 településen, ahol nem volt eredménye a trafikpályázatnak - mondta az InfoRádiónak a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. vezetője. A társaság a helyi képviselőtestületek javaslatára fogja kijelölni, hogy ki árusíthat a továbbiakban cigarettát.
júl. 1
8:29
Gond lehet vidéken a kórházi ügyelettel (HVG)
A fővárosi kórházakban valószínűleg működni fog az új ügyeleti rendszer, egyes vidéki intézményekben azonban problémát jelenthet az ügyeleti sorok összerakása – derül ki a Magyar Nemzet összeállításából.
júl. 1
8:39
Sikeres az EU-s szakképzési program (nyest.hu)
A Tempus Közalapítvány kuratóriuma idén 143 szakképzéssel foglalkozó intézmény Leonardo mobilitási projektjét támogatja. A számukra megítélt 4751163 euróból összesen 2320 tanuló, munkavállaló és szakképzési szakértő, szakoktató kiutazása valósítható meg két év alatt.
júl. 1
8:45
Cefrében oldhatta fel főnöke testét egy féltékeny üvegművész (HVG)
A gyanú szerint féltékeny volt rá, ezért ölte meg főnökét, egy tabajdi pálinkafőző mestert egy üvegművész. A 47 éves férfit szíven szúrta, a testét pedig a cefrében rejtette el – írja a Blikk. Az üvegművészt a lap szerint nemrég házi őrizetbe helyezték, otthon várja a nyomozás végét.
júl. 1
8:45
Ma nem fogadnak ügyfeleket a kormányhivatalok ügyfélszolgálatai (orientpress)
Július 1-jén van a köztisztviselők és kormánytisztviselők napja, ezért szünetel az ügyfélfogadás a kormányhivatalok ügyfélszolgálatain.
júl. 1
8:47
Díjmérséklés újabb lépésben (orientpress)
Olcsóbb lesz a mindennapi élet mától, életbe lépett a rezsicsökkentés következő szakasza. Víz és csatorna, palackos gáz, szennyvízszippantás, szemétszállítás, kéményseprés - e szolgáltatások díjai csökkennek július elsejétől. A füstelvezetők tisztításáért körülbelül a korábbi ár felét számíthatják fel, míg a többi tarifa egyaránt 10-10 százalékkal mérséklődik. Októberben újabb rezsicsökkentés…
júl. 1
8:54
Délelőtt 10 óráig nem kell útdíjat fizetni (168 Óra Online)
Az Állami Autópálya Kezelő Zrt. ismét üzemszünetet rendel el hétfőn 7.30 és 10 óra között, így a 3,5 tonna megengedett legnagyobb össztömeget meghaladó tehergépjárművek díjmentesen használhatják a teljes díjköteles úthálózatot – közölte a társaság hétfőn reggel.
júl. 1
8:54
Assange: Snowden hős (ATV)
Védelmébe vette az amerikai hírszerző szervek titkos adatmegfigyelésének részleteit kiszivárogtató Edward Snowdent Julian Assange, a WikiLeaks kiszivárogtató portál alapítója.

Keresés