2013. július 21. vasárnap

júl. 21
0:12
Halálos baleset az 55-ös számú főúton (Police.hu)
Egy 49 éves kerékpáros vesztette életét a balesetben.
júl. 21
1:15
Feloldották a félpályás útzárat az M3-as autópályán (Police.hu)
Ismét zavartalanul haladhat a forgalom.
júl. 21
2:18
Halálos baleset az 5151-es számú úton (Police.hu)
Lesodródott, majd fának ütközött egy személygépjármű.
júl. 21
2:36
Vasárnap: kellemes kirándulóidő, tizenkét fok is lehet (ATV)
Vasárnap estig egy hidegfront hatására a Kárpát-medence fölé többnyire száraz, kissé hűvösebb léghullámok érkeznek, néhány fokkal mérséklődik a meleg.
júl. 21
2:40
Halálra ítélték a tízszeres gyilkos halászt és négy társát (ATV)
Öt embert végrehajtandó halálbüntetésre ítéltek a kelet-kínai Santung tartományban, mert lemészárolták egy hajó legénységének tizenhat tagját még 2011-ben – jelentette a kínai média szombaton.
júl. 21
2:44
A kétharmados parlamenti többséget bírálta a Fidesz szövetségese (ATV)
A szervező Erdélyi Magyar Néppárt közlése szerint Erdély 119 településén tüntettek szombat este a román kormány régiósítási terve ellen, a történelmi régiók és az autonómia mellett. A sepsiszentgyörgyi tüntetők határrevíziós jelszót skandáltak.
júl. 21
3:42
Ódor: a fontos kérdésekkel kell foglalkozni az EU-ban (ma.hu)
"Az európai parlamenti (EP-) választásig hátralévő egy évben az embereknek a fontos kérdésekkel kell foglalkozni az EU-ban, az intézményi reformok most nem időszerűek."
júl. 21
5:54
Selmeczi Gabriella visszatért és elemében van (168 Óra Online)
Bajnai Gordon újabb szereplőt talált a rezsicsökkentés-ellenes koalícióhoz – így kommentálta Selmeczi Gabriella, a Fidesz-szóvivője az Együtt-PM választási szövetség vezetőjének szombati, a Magyar Szolidaritás Mozgalom Egyesület alakuló közgyűlésén elmondott beszédét.
júl. 21
5:54
Úgy tűnik, ismét felépült a rákból a világhírű énekesnő (ATV)
A negyvenöt éves Anastaciának tíz éve már kemoterápián kellett keresztülmennie, idén pedig másodszor kerekedett felül a gyilkos kóron. Év eleji turnéját le kellett mondania, most azonban stúdióba vonult.
júl. 21
6:12
Meghalt egy fiatal nő autóbalesetben, egy férfi megsérült (ATV)
Meghalt egy fiatal nő autóbalesetben, Bács-Kiskun megyében, az 5151-es számú úton – közölte a megyei rendőrkapitányság a rendőrség honlapján vasárnap hajnalban.
júl. 21
6:30
Megerőszakolták a magyar nőt Egyiptomban: ellopták a gyerekeit (ATV)
Minden kislány arról álmodik, hogy eljön érte a hercege, és elviszi őt hatalmas palotájába, ahol szolgák lesik minden kívánságát. Gyönyörû ruhákkal és ékszerekkel veszi körül magát, férje gyengéd bókokkal árasztja el esténként baldachinos ágyukon. Amikor tizenöt évvel ezelőtt, az egyetemről kikerülve Mohameddel megismerkedtem, azt, hittem valóra vált az álmom. Történetem elmesélésével nem az a…
júl. 21
7:36
Erős szél, nyári meleg - ilyen lesz a vasárnap (HVG)
Vasárnap néhol erősen fújhat az északi szél, de esni nem fog. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.
júl. 21
7:42
Hajnali drámák: Halott biciklis, halott lány (Népszava)
Az 5151 úton fának csapódó autóban életét vesztette egy lány, az 55-ös úton egy biciklis borult végzeteset.
júl. 21
7:54
Ezer gumi lángol: kiemelt riasztás Bobán (HVG)
Ötös kiemelt fokozatra emelték a Vas megyei Boba külterületén, a gumitelepen kiütött tűz minősítését, miután az a környező erdőket és a tarlókat is veszélyezteti - közölte a Vas megyei katasztrófavédelem szóvivője vasárnap reggel.
júl. 21
7:54
Javult a büntető ítélkezés hatékonysága a Fővárosi Törvényszéken (Infostart)
Mikó Gergely, a büntetőkollégium vezetője elmondta: annak ellenére sikerült gyorsítani az ítélkezést, hogy tavaly a nyugdíjazások miatt a kevesebb mint 70 tagú testület ötöde hiányzott.
júl. 21
8:00
Brutális tűzvész: Két hektáros területen lángoltak a feltornyozott autógumik (Népszava)
Kigyulladt egy gumitelep vasárnap hajnalban Boba határában, a katasztrófavédelem kiemelt riasztást rendelt el, mert a tűz a környező erdőket is veszélyezteti - közölte a Vas megyei katasztrófavédelem szóvivője.
júl. 21
8:30
Lezuhant és meghalt egy férfi a debreceni plázában (HVG)
Két emeletet zuhant és azonnal meghalt egy férfi szombat délután a debreceni Fórum Bevásárlóközpontban - értesült a haon.hu.
júl. 21
8:36
Fontos változás a Belvárosban (168 Óra Online)
Hétfő reggel 7 órakor ismét megnyitják a járműforgalom előtt a budapesti Irányi utcát, miután a Ferenciek tere átalakítása keretében befejezik az aszfaltozást a korábban lezárt szakaszon – tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ hírszolgálata, a BKK Info az MTI-t.
júl. 21
8:36
Orbánék blöffje: nem az áram olyan drága, a fizetések rém rosszak (Népszava)
Az árampiac visszaállamosítása lehet a vége a rezsicsökkentésnek, legalábbis számos szolgáltató menni kényszerülhet az októberre várt újabb 10 százalékos tarifacsökkentés miatt. A rezsit visszakalapáló kormány arról nem beszél, hogy az energia Magyarországon sem drága, csak az agyonadóztatott nettó fizetésekből képtelen kigazdálkodni egyre több család.
júl. 21
8:36
Sikeresen leereszkedtek a Nanga Parbatról Török Zsolték (ATV)
Sikeresen leereszkedett a 6800 méteren lévő hármas táborig az aradi Török Zsolt vezette romániai expedíció, amely pénteken feljutott a Himalája 8125 méteres Nanga Parbat csúcsára - közölte szombaton Török Zsolt honlapján a hegymászó élettársa, Vincze Minerva.
júl. 21
8:38
119 erdélyi településen tüntettek az autonómiáért (ATV)
A szervező Erdélyi Magyar Néppárt (EMNP) közlése szerint Erdély 119 településén tüntettek szombat este 20 órától a román kormány régiósítási terve ellen, a történelmi régiók és az autonómia mellett.
júl. 21
8:40
Kiemelt riasztás: ég a gumitelep Bobán (ATV)
Ötös kiemelt fokozatra emelték a Vas megyei Boba külterületén, a gumitelepen kiütött tűz minősítését, miután az a környező erdőket és a tarlókat is veszélyezteti - közölte a Vas megyei katasztrófavédelem szóvivője vasárnap reggel kilenc órakor az MTI-vel.
júl. 21
8:54
Így vette el a zsidók tulajdonát Magyarország miniszterelnöke (ATV)
A múlt század elején nemcsak hittestvérei, hanem a környék lakói is meghökkenve néztek a Kiskőrösön élő Schwarz Sándorra, amikor a község mellett 70 katasztrális hold földet vásárolt. Az új földtulajdonos szakított elődei, rokonai öröklődő tevékenységeivel: a kereskedelemmel, az orvoslással és az ügyvédkedéssel. Szerette a földet, meg akarta művelni, önmagának és környezetének bebizonyítani, hogy…
júl. 21
9:06
15 éves lány halt meg, mert belementek egy villanyoszlopba (HVG)
Egy 15 éves lány meghalt, a 27 éves sofőr pedig súlyos sérülést szenvedett, amikor nekimentek egy villanyoszlopnak Tyukodon.
júl. 21
9:06
Javult a hatékonyság, de 463-ból 307 olyan büntetőügy van, amely több mint egy éve tart (ma.hu)
A kiemelt ügyekben a bírókat tehermentesíteni kellene, ami az FT-n gyakorlatilag megoldhatatlan, mivel csaknem minden második ügy kiemelt, és nem ritka, hogy egy bírónak egyszerre tíznél is több ilyet kell tárgyalnia.
júl. 21
9:12
Két emeletet zuhant a férfi a magyar plázában (Népszava)
Egyelőre nem tudni, miért zuhant két emeletet az egyik debreceni bevásrlóközpontban egy férfi.
júl. 21
9:30
Az esküvő előtt szakított egymással a két magyar sorozatsztár (Népszava)
Senki nem tudja, miért szakított viharos gyorsasággal a Éjjel-Nappal Budapest két, éppen összeházasodni készülő sztárja.
júl. 21
9:30
Szörnyethalt egy férfi a debreceni plázában (ATV)
A Fórum Bevásárlóközpont emeletéről lezuhant és szörnyethalt egy ember szombat délután Debrecenben- számolt be róla a haon.hu.
júl. 21
9:39
Megbotránkoztatást, riadalmat keltettek Mosonmagyaróváron (Police.hu)
A mosonmagyaróvári kórház főbejáratánál ért véget az a szóváltás, mely néhány fiatal között az egyik helyi szórakozóhelyen kezdődött el.
júl. 21
9:41
Vádat emelnek a tolvajok ellen (Police.hu)
Műszaki berendezéséket loptak el.
júl. 21
9:43
Vádemelés az ötvöskónyi szesztolvaj ellen (Police.hu)
Befejeződött a nyomozás
júl. 21
9:45
Szóváltásból verekedés (Police.hu)
Késsel támadtak a sértettekre.
júl. 21
9:47
Engedély nélkül halásztak (Police.hu)
A rendőrök érték tetten őket.
júl. 21
9:49
Halálos baleset Tyukod belterületén (Police.hu)
Lesodródott, majd villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi.
júl. 21
10:03
Ilike, a nap szépe (szon)
Nyírbátor - Ilike nyírbátori lány, aki imád a tűző napon sütkérezni, számtalan fotózáson vett már részt, ahol mindig nagyon jól érezte magát.
júl. 21
10:05
Halálos baleset Tyukod belterületén (szon)
Tyukod - Lesodródott, majd villanyoszlopnak ütközött egy személygépkocsi.
júl. 21
10:06
Ötös kiemelt fokozatú tűz tombol Vas megyében (168 Óra Online)
Ötös kiemelt fokozatra emelték a Vas megyei Boba külterületén, a gumitelepen kiütött tűz minősítését, miután az a környező erdőket és a tarlókat is veszélyezteti – közölte a Vas megyei katasztrófavédelem szóvivője vasárnap reggel kilenc órakor az MTI-vel.
júl. 21
10:06
Lemondott a belga király, Fülöp lett az utódja (ATV)
Letette vasárnap a belga parlament két házának tagjai előtt az uralkodói esküt Fülöp, Belgium 53 éves új királya, a trónról előzőleg lemondott II. Albert legidősebb fia.
júl. 21
10:18
Holtan találtak az 55-ös úton egy kerékpárost (HVG)
Feltehetően elesett, s emiatt meghalt egy kerékpárral közlekedő férfi a Bács-Kiskun megyei Mélykút határában.
júl. 21
10:24
Egyre többen mennek börtönbe, nem futja a büntetések kifizetésére (Népszava)
Érdemben javult a Fővárosi Törvényszék büntető ügyszakán a ítélkezés hatékonysága - mondta Mikó Gergely, a büntetőkollégium vezetője. A kiemelt ügyekben tehermentesíteni kellene a bírókat, ez azonban megoldhatatlannak tűnik.
júl. 21
10:36
Darvalics Virág a 188. Anna-bál szépe (boon)
Balatonfüred, 2013., július 21., vasárnap (MTI) - A budapesti Darvalics Virágot választotta a szakmai zsűri a 188. Anna-bál szépévé Balatonfüreden. Első udvarhölgye a balatonfüredi Balla Lilly, második udvarhölgye a budapesti Szóráth Sarah lett.
júl. 21
10:38
Halálos baleset az 55-ös számú főúton (boon)
Budapest, 2013. július 21., vasárnap (MTI) - Halálos baleset történt az 55-ös számú főúton, egy kerékpárral közlekedő 49 éves mélykúti férfi eddig tisztázatlan körülmények között felborult és a helyszínen életét vesztette - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján vasárnap hajnalban.
júl. 21
10:40
Meghalt egy fiatal nő autóbalesetben (boon)
Budapest, 2013. július 21., vasárnap (MTI) - Meghalt egy fiatal nő autóbalesetben, Bács-Kiskun megyében, az 5151-es számú úton - közölte a megyei rendőrkapitányság a rendőrség honlapján vasárnap hajnalban.
júl. 21
10:42
Az új Ptk. nyomán változnak a cégek átalakulási szabályai (boon)
Budapest, 2013. július 21., vasárnap (MTI) - Jövő év március közepétől a cégek átalakulása csak a gazdasági társaság formájának a megváltozását jelenti, az egyesülés és a szétválás külön fogalmakként jelennek meg - ezt tartalmazza az a törvényjavaslat, amely az új Polgári törvénykönyv (Ptk.) általános szabályait részletezi. A törvényjavaslatot a kormány a honlapján tette közzé.
júl. 21
10:42
Embercsempészet miatt kell felelnie (Police.hu)
Az M1 autópályán ellenőrizték a rendőrök azt a személygépjárművet, melynek sofőrje 7 külföldi személyt próbált átjuttatni a határon.
júl. 21
10:44
Ferenciek tere – Hétfőtől ismét járható az Irányi utca (boon)
Budapest, 2013. július 21., vasárnap (MTI) - Hétfő reggel 7 órakor ismét megnyitják a járműforgalom előtt a budapesti Irányi utcát, miután a Ferenciek tere átalakítása keretében befejezik az aszfaltozást a korábban lezárt szakaszon - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ hírszolgálata, a BKK Info az MTI-t.
júl. 21
10:44
Nem jártak sikerrel a kerékpártolvajok (Police.hu)
Tetten érték azt a két szegedi lakost, akik 2013. július 19-én délután egy lezárt biciklit akartak eltulajdonítani Szeged egyik bevásárlóközpontjának kerékpártárolójából.
júl. 21
10:46
Körbehatárolták, de még nem oltották el a tüzet Tatárszentgyörgynél (boon)
Tatárszentgyörgy, 2013. július 20., szombat (MTI) - Sikerült körbehatárolni a Tatárszentgyörgy és Örkény közötti borókás és aljnövényzet tüzet, de a füstölgő parazsat még mindig oltják, illetve semlegesítik a több településről érkezett tűzoltók - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője szombat este az MTI-vel.
júl. 21
10:46
Tetten ért tolvajok Csongrád megyében (Police.hu)
Lezárt bicikliket akartak eltulajdonítani Szentesen és Csongrádon. Elfogták őket.
júl. 21
10:48
Nemzetpolitikai kérdésekről beszéltek a külhoni magyar pártok elnökei az I. Martosi Szabadegyetemen (boon)
Martos, 2013. július 20., szombat (MTI) - A külhoni magyarság helyzetéről, nemzetpolitikai kérdésekről és autonómiatörekvésekről tartott eszmecserét Berényi József, az MKP, Kelemen Hunor, az RMDSZ és Pásztor István, a VMSZ elnöke Répás Zsuzsanna nemzetpolitikáért felelős helyettes államtitkár társaságában a felvidéki magyarság egyik legnagyobb nyári rendezvényén az I. Martosi Szabadegyetemen…

Keresés