2013. augusztus 1. csütörtök

aug. 1
5:00
Áll a bál: homokozó gyerekek tereltek egy folyót a tengerbe (ATV)
Gyerekturistákat jelentettek fel környezeti károkozás címén a szardíniai Valledoria tengerpartján, mivel játéklapátjaikkal a helyi folyót belevezették a tengerbe.
aug. 1
5:12
Újra itt a kánikula, hétvégén még melegebb lesz (HVG)
Visszatért a kánikula, az ország kilenc megyéjében másodfokú figyelmeztetést tart érvényben az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) a hőség miatt. Tovább emelkedik a hőmérséklet, hétvégén 35 foknál is melegebb lesz.
aug. 1
5:12
Kórházügy: cáfol a HM, de volt "terepszemle" (Népszava)
Igyekezett cáfolni lapunk információit a Honvédelmi Minisztérium (HM). Mint írták: a "Luxuskórházban kezelik az állami vezetőket" című cikkünk állításaival ellentétben a HM "nem tervezi a Telki magánkórház épületének és felszereléseinek bérlését vagy bárminemű felhasználását".
aug. 1
5:18
Egymilliárdos sikkasztás: „csak jót akartak” a takarékosok (ATV)
Csaknem egymilliárd forintot sikkasztott el a mezőkövesdi takarékszövetkezet négy dolgozója. Kitalált személyek nevére vettek fel kisösszegű hiteleket, majd miután ezeket nem tudták visszafizetni, újabb álhitelből fizették vissza az előzőt. Arra is figyeltek, hogy mindig csak akkora összeget vegyenek fel, amelyet még saját hatáskörben elbírálhattak, ügyeltek a pontos törlesztésre is. Tíz évig…
aug. 1
5:20
„Furcsák voltak” Így zajlott kiskorú bevetésével a trafikrazzia (ATV)
Egyre többen háborognak a kiskorúak trafikba küldése miatt, főleg az interneten. A keddi ATV Híradóban a veszprémi trafik ellenőrzését bemutató riport után sokan jelezték, hogy szerintük a fogyasztóvédelem a csalinak használt kiskorúakat veszélyezteti, amikor a számukra tiltott helyre küldi be őket. A dohányboltosok azt kifogásolják, hogy akkor is megbüntetik őket, ha nem szolgálják ki a 18 év…
aug. 1
5:30
Korrupciós ügy: bilincsben maradhatnak a volt főtisztek (HVG)
Rács mögött maradhat az a négy, egykori vezető beosztású főtiszt, akiket a tavaly nyáron kirobbant rendőrségi vesztegetési botrányban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) indítványára helyeztek előzetes letartóztatásba – írta a Magyar Nemzet.
aug. 1
5:30
Kampány a közmunkával (Népszava)
Már a közmunkásokat is a választási kampány szolgálatába állítja a kormány. Ez lehet az oka annak, hogy most először téli, szinte a voksolásig húzódó programot ajánlanak nekik. Közben azzal is kampányolnak, hogy nő a foglalkoztatás és csökken a munkanélküliség. Pedig csak arról van szó, hogy három hónap után kizárják a rendszerből az állás nélkül maradtakat. Öt év alatt 515 ezerre nőt azoknak a…
aug. 1
5:32
Tükröspusztán lesz az Orbán-lagzi (Népszava)
A vőlegény, Tiborcz István édesapjának farmján lesz Orbán Viktor legnagyobb lányának, Orbán Ráhelnek az esküvője szeptemberben. Ezúttal is a Blikk számolt be újabb részletekről. A terület valaha grófi birtok volt, Orbán Viktor jövendő vejének családjához a kilencvenes évek közepén került - a lovasfarm mára valóságos szabadidőparkká alakult.
aug. 1
5:34
Megint nem hajtják végre az Ab döntését (Népszava)
Írásba adta az igazságügyi miniszter, hogy nem kívánja végrehajtani az Alkotmánybíróság (Ab) kötelező érvényű határozatát - hívta fel lapunk figyelmét Bárándy Gergely a tárcavezető írásbeli válaszára.
aug. 1
5:36
Sok pénzhez juttatja a kétharmad Schifferéket (Népszava)
Sok pénzt és felszólalási lehetőséget jelent az LMP-nek, hogy a Fidesz támogatta a frakcióalakításukat. Mint arról beszámoltunk, szeptembertől újra lesz képviselőcsoportja a pártnak, miután az Országgyűlés még a rendkívüli nyári ülésszak vége előtt elfogadta a házszabály módosítását.
aug. 1
5:38
Titkolják, ki mennyi hirdetési pénzt kapott (Népszava)
Tegnap délután fél 1-kor minden zökkenő nélkül kapcsolták le az analóg földfelszíni műsorszórást az ország középső régiójában. A digitális vevővel, vagy megfelelő televízióval nem rendelkező nézőket még öt napig egy felirat fogadja az m1, a TV2 és az RTL Klub analóg programhelyein, miszerint régi vételi lehetőségük megszűnt.
aug. 1
5:40
Kémper: újabb kifogás várható a védelemtől (Népszava)
Egy folyamatban lévő büntetőeljárásban az eljáró bírói tanács által elkövetett eljárásjogi szabálysértések felülvizsgálatára a törvényszék elnöke nem jogosult, ezeket csak a másodfokon eljáró ítélőtábla vizsgálhatja - mondta lapunknak a 2041-ig titkosított, úgynevezett kémüggyel összefüggésben nem jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélt Szilvásy György volt titokminiszter védője.
aug. 1
5:48
Már a választókerületekről tárgyal az MSZP és az Együtt-PM (HVG)
A héten kezdődik az MSZP és az Együtt-PM tárgyalódelegációi között az érdemi egyeztetés a 106 egyéni választókerület megosztásáról és a közös-, illetve külön listás indulásról - írta a Népszabadság csütörtökön.
aug. 1
6:24
15 percért 670 ezret kap Orbán tanácsadója (168 Óra Online)
Feljelentésként értékelte és a Fővárosi Főügyészségnek továbbította Polt Péter legfőbb ügyész Molnár Csaba kérdését, amelyben a Demokratikus Koalíció alelnöke Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó miniszterelnökségi szerződéséről érdeklődött.
aug. 1
6:42
Az elemzők szerint nem jó üzlet az IMF-hitel végtörlesztése (Infostart)
A nyugdíjpénztári vagyon felhasználása nélkül nőtt volna az elmúlt években a GDP arányos államadósság - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Madár István, a portfolio.hu vezető elemzője. Árokszállási Zoltán, az Erste Bank elemzője pedig úgy látta, hogy az IMF-hitel végtörlesztése némi ráfizetést is jelent az ország számára.
aug. 1
6:44
A héten kezdődik az MSZP és az Együtt-PM közötti érdemi egyeztetés (Infostart)
Van olyan kórház,amelyben 11 napig meg sem tudják oldani a sebészeti ügyeleti ellátást. A héten kezdődik az MSZP és az Együtt-PM tárgyalódelegációi között az érdemi egyeztetés a 106 egyéni választókerület megosztásáról és a közös-, illetve külön listás indulásról. Harmincöt állást hirdetett meg a Sólyom Airways. Tallózás a lapok, portálok reggeli híreiből.
aug. 1
6:48
Börtönben maradhatnak a tavaly letartóztatott rendőrtisztek (ATV)
Rács mögött maradhat az a négy, egykori vezető beosztású főtiszt, akiket a tavaly nyáron kirobbant rendőrségi vesztegetési botrányban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) indítványára helyeztek előzetes letartóztatásba - írta a Magyar Nemzet.
aug. 1
6:50
Szerbia szerződtetné DSK-t (ATV)
Szerbia gazdasági tanácsadónak szerződtetné Dominique Srauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatóját, akit Franciaországban üzletszerű kéjelgéssel vádolnak. Strauss-Kahn egy interjúban megerősítette, hogy politikai pályája véget ért, és a jövőben csakis gazdasági tanácsadóként kíván tevékenykedni.
aug. 1
6:52
Nézze meg, kik a legnagyobb adósok Magyarországon (ATV)
A gázkereskedő Emfesz Kft., az adócsalással vádolt filmes cégek és egy pénzügyi tanácsadóból lett hídépítő társaság a legnagyobb adótartozó - írta a Napi Gazdaság csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) második negyedéves összesítése alapján.
aug. 1
6:54
Vádemelési javaslat a kábítószerterjesztők ellen (Police)
A fogyasztókon keresztül a terjesztőt is elfogták a rendőrök.
aug. 1
7:00
Máshogy vonulhatnak ki a tűzoltók jövő évtől (HVG)
Az önkormányzati tűzoltóságoknál a jövő év első napjától nem a személyi juttatásra, hanem a dologi kiadásokra határoznak meg limitet – egyebek mellett ezt tartalmazza az a belügyminiszteri rendelettervezet, amely a kormány honlapján jelent meg. A változás a tűzoltók riasztás utáni kivonulását is érintené.
aug. 1
7:06
Kikaptunk: bronzért játszhat a magyar válogatott (ATV)
A magyar női vízilabda-válogatott 13-12-es vereséget szenvedett a házigazda spanyol csapattól a barcelonai vizes világbajnokság szerdai elődöntőjében, így a bronzéremért játszhat. Merész András szövetségi kapitány az MTI-nek azt mondta: végtelenül büszke a csapatra.
aug. 1
7:08
Drámai mértékben nőtt a kirakatbetegek száma (ATV)
Ugyan az érelmeszesedés a szívinfarktus és az agyvérzés leggyakoribb oka, a megbetegedés egy másik formájáról, az úgynevezett kirakatbetegségről kevesebb szó esik, bár az ilyen esetek száma egy új tanulmány szerint drámaian növekszik.
aug. 1
7:24
Pálffy elismerte: nem lehet teljesen kizárni a választási csalást (ATV)
Ma indul az állampolgárságot szerzett határon túli magyarok választási regisztrációja. A nemzeti választási iroda 233 ezer 406 levelet már kiküldött. Ebben azonban nincsenek benne azok, akik olyan országban élnek – Szlovákiában, Ausztriában vagy Ukrajnában – ahol tiltják a kettős állampolgárságot. Nekik nem küldenek levelet, őket máshogy tájékoztatják, például a sajtón keresztül. A regisztrációs…
aug. 1
7:36
Még mindig nem választották ki az új budapesti villamosokat (HVG)
Hétfőn kellett volna kihirdetnie a Budapesti Közlekedési Központnak (BKK) a 37 új, alacsony padlós villamos beszerzésére kiírt tender eredményét, ám a határidőt ismét meghosszabbították két hónappal - írta a Népszava csütörtökön.
aug. 1
7:42
Meg akarták ölni Chávez utódját? Két elnök is benne volt (ATV)
Egy ismert kubai "ellenforradalmár" vezetésével, a volt kolumbiai és hondurasi elnök részvételével merénylet készült Nicolás Maduro venezuelai elnök ellen - közölte szerdán Miguel Rodriguez venezuelai belügyminiszter.
aug. 1
7:54
Gólyák figyelem: kiderül, mikortól igényelhető a diákhitel (Infostart)
Augusztus tizenötödikétől igényelhetnek diákhitelt a felvételt nyert tanulók.
aug. 1
7:57
Teljes útzár a 49-es számú főútvonalon (Police)
Két személygépkocsi és egy tehergépkocsi ütközött a 49-es számú főúton, egy személy megsérült.
aug. 1
8:12
Figyelmeztetés: nagyon meleg lesz (168 Óra Online)
Csütörtökre ismét több megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
aug. 1
8:18
Varga üzent a bankoknak: nincs elég pénzünk a devizások megmentésére (ATV)
A költségvetésnek nincs elég forrása a devizahitelesek megmentésére, de ősszel mindenképpen lépni fognak, üzent részben a bankoknak is a gazdasági miniszter.
aug. 1
8:30
Hoffmann: augusztus végén lesz rendkívüli parlamenti ülés a pedagógusbérek miatt (Infostart)
Rendkívüli parlamenti ülés lesz augusztus 20-a után a köznevelési törvény módosítása miatt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
aug. 1
8:36
Nem jött be a pornós befektetés: lemondott két érsek (ATV)
Lemondott Szlovénia két katolikus érseke szerdán, miután a csőd szélére került a maribori egyházmegye. Juliusz Janusz, Szlovénia apostoli nunciusa bejelentette, hogy Ferenc pápa elfogadta Anton Stres ljubljanai érsek és Marjan Turnsek maribori érsek lemondását.
aug. 1
8:38
Brutális sebesség, brutális vonatbalesetek (ATV)
A közelmúltban történt tragikus vonatbalesetek dacára a vasúti közlekedés fajlagosan az egyik legbiztonságosabb.
aug. 1
8:40
Meleg: utcára vonulnak a vasutasok (ATV)
Szokatlan a vasutasok életében, hogy júliusban nincsen bérfejlesztés - mondta Meleg János az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Vasutasok Szakszervezetének érdekvédelmi alelnöke szerint a vasutas szakszervezetek összefogtak azért, hogy béremelést érjen el.
aug. 1
8:48
A szellőztetés és a sok folyadék segíthet a mai napon (HVG)
Erős UV-sugárzásra és újabb hőhullámra számíthatunk csütörtökön, a pázsitfűfélék és a csalánfélék pollenjei, valamint a kültéri allergén gombák koncentrációja okozhat gondot az arra érzékenyeknek.
aug. 1
8:48
Rendkívüli parlamenti ülés lesz a pedagógusbérek miatt (MaHu)
Rendkívüli parlamenti ülés lesz augusztus 20-a után a köznevelési törvény módosítása miatt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára
aug. 1
8:50
Megsérült valaki a 49-es főúton (HVG)
Egy ember megsérült, amikor összeütközött két személyautó és egy teherautó a 49-es főúton Mátészalka és Jármi között.
aug. 1
8:52
Külföldön keresik a mezőkövesdi takarék pénzét (HVG)
Külföldön keresi a mezőkövesdi takarékszövetkezetben elsikkasztott közel egymilliárd forintot a rendőrség – közölte a Blikk.
aug. 1
9:00
Szabálysértési őrizetben a notórius tolvaj (Police)
Győr egyik bevásárlóközpontjában a biztonsági őr tartott vissza egy 57 éves nőt, akinek táskájából élelmiszerek kerültek elő, melyeket fizetés nélkül vitt ki az üzletből. A rendőrség az asszony szabálysértési őrizetét rendelte el.
aug. 1
9:06
Vámosszabadiban már hétfőn megnyit a menekülttábor (HVG)
Jövő hétfőn érkeznek az eső lakók a Vámosszabadi külterületén, a magyar-szlovák határ közelében kialakított, a helyiek tiltakozó akcióit kiváltó menekülttáborba - írta csütörtöki számában a Kisalföld.
aug. 1
9:08
Balesetek miatt óriási a dugó az M0-son (HVG)
Két baleset is történt az M0-s autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán, pár kilométerre egymástól csütörtök reggel, egyre nagyobb a torlódás – közölte az Útinform és a rendőrség az MTI-vel.
aug. 1
9:12
Balesetek: több kilométeres dugó az M0-áson (ATV)
Két baleset is történt az M0-s autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán, pár kilométerre egymástól csütörtök reggel, egyre nagyobb a torlódás - közölte az Útinform és a rendőrség az MTI-vel.
aug. 1
9:14
35 állást hirdetett meg a Sólyom Airways (ATV)
Harmincöt állást hirdetett meg a Sólyom Airways - közölte a Magyar Nemzettel Vágó József, a légitársaság vezérigazgatója.
aug. 1
9:24
Orbán Ráhel katolikus templomban fog megesküdni (HVG)
Katolikus szertartás szerint fog férjhez menni Orbán Ráhel szeptemberben, az eseményre pedig csak ötszáznál kevesebb vendéget fognak meghívni.
aug. 1
9:24
Orbán megint levelet ír (168 Óra Online)
Újabb miniszterelnöki levelet kapnak a határon túl élő magyar állampolgárok Orbán Viktor kormányfőtől – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.
aug. 1
9:30
Feljelentés: eltűntek a kommunista mikrofilmek (ATV)
Feljelentést tesz az MSZP az eltűnt kommunista mikrofilmek miatt, mert vissza akarják kapni azokat – számolt be róla az atlatszo.hu. Korábban a párt megköszönte, hogy az oknyomozó portál felhívta figyelmüket az MSZMP, majd az MSZP egykori Köztársaság téri székházában talált, őrizetlenül hagyott mikrofilmekre, most mégis feljelentést tesznek, mert az atlatszo.hu az OSA Archívumnak adott át…
aug. 1
9:42
Rendkívüli parlamenti ülést hívnak össze (HVG)
Rendkívüli parlamenti ülés lesz augusztus 20-a után a köznevelési törvény módosítása miatt – mondta Hoffmann Rózsa, az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön az MR1- Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
aug. 1
9:42
Hétfőn nyit a vámosszabadi menekülttábor (Infostart)
Jövő hétfőn érkeznek az eső lakók a Vámosszabadi külterületén, a magyar-szlovák határ közelében kialakított, a helyiek tiltakozó akcióit kiváltó menekülttáborba - írta csütörtöki számában a Kisalföld.
aug. 1
10:03
Embercsempészek és határsértők rendőrkézen (Police)
A magyar és a nigériai embercsempész személygépkocsival akarta Ausztriába vinni külföldi utasait. A mosonmagyaróvári határrendészek tartóztatták fel a gépkocsi karavánt az M1 autópályán, Hegyeshalomnál.
aug. 1
10:05
A kertben termesztette a vadkendert (fényképekkel) (Police)
Tizennyolc tő kannabiszt foglaltak le a keszthelyi rendőrök.

Keresés