2013. augusztus 1. csütörtök

aug. 1
5:00
Áll a bál: homokozó gyerekek tereltek egy folyót a tengerbe (ATV)
Gyerekturistákat jelentettek fel környezeti károkozás címén a szardíniai Valledoria tengerpartján, mivel játéklapátjaikkal a helyi folyót belevezették a tengerbe.
aug. 1
5:12
Kórházügy: cáfol a HM, de volt "terepszemle" (Alternatív Energia)
Igyekezett cáfolni lapunk információit a Honvédelmi Minisztérium (HM). Mint írták: a "Luxuskórházban kezelik az állami vezetőket" című cikkünk állításaival ellentétben a HM "nem tervezi a Telki magánkórház épületének és felszereléseinek bérlését vagy bárminemű felhasználását".
aug. 1
5:18
Egymilliárdos sikkasztás: „csak jót akartak” a takarékosok (ATV)
Csaknem egymilliárd forintot sikkasztott el a mezőkövesdi takarékszövetkezet négy dolgozója. Kitalált személyek nevére vettek fel kisösszegű hiteleket, majd miután ezeket nem tudták visszafizetni, újabb álhitelből fizették vissza az előzőt. Arra is figyeltek, hogy mindig csak akkora összeget vegyenek fel, amelyet még saját hatáskörben elbírálhattak, ügyeltek a pontos törlesztésre is. Tíz évig…
aug. 1
5:20
„Furcsák voltak” Így zajlott kiskorú bevetésével a trafikrazzia (ATV)
Egyre többen háborognak a kiskorúak trafikba küldése miatt, főleg az interneten. A keddi ATV Híradóban a veszprémi trafik ellenőrzését bemutató riport után sokan jelezték, hogy szerintük a fogyasztóvédelem a csalinak használt kiskorúakat veszélyezteti, amikor a számukra tiltott helyre küldi be őket. A dohányboltosok azt kifogásolják, hogy akkor is megbüntetik őket, ha nem szolgálják ki a 18 év…
aug. 1
5:30
Kampány a közmunkával (Alternatív Energia)
Már a közmunkásokat is a választási kampány szolgálatába állítja a kormány. Ez lehet az oka annak, hogy most először téli, szinte a voksolásig húzódó programot ajánlanak nekik. Közben azzal is kampányolnak, hogy nő a foglalkoztatás és csökken a munkanélküliség. Pedig csak arról van szó, hogy három hónap után kizárják a rendszerből az állás nélkül maradtakat. Öt év alatt 515 ezerre nőt azoknak a…
aug. 1
5:32
Tükröspusztán lesz az Orbán-lagzi (Alternatív Energia)
A vőlegény, Tiborcz István édesapjának farmján lesz Orbán Viktor legnagyobb lányának, Orbán Ráhelnek az esküvője szeptemberben. Ezúttal is a Blikk számolt be újabb részletekről. A terület valaha grófi birtok volt, Orbán Viktor jövendő vejének családjához a kilencvenes évek közepén került - a lovasfarm mára valóságos szabadidőparkká alakult.
aug. 1
5:34
Megint nem hajtják végre az Ab döntését (Alternatív Energia)
Írásba adta az igazságügyi miniszter, hogy nem kívánja végrehajtani az Alkotmánybíróság (Ab) kötelező érvényű határozatát - hívta fel lapunk figyelmét Bárándy Gergely a tárcavezető írásbeli válaszára.
aug. 1
5:36
Sok pénzhez juttatja a kétharmad Schifferéket (Alternatív Energia)
Sok pénzt és felszólalási lehetőséget jelent az LMP-nek, hogy a Fidesz támogatta a frakcióalakításukat. Mint arról beszámoltunk, szeptembertől újra lesz képviselőcsoportja a pártnak, miután az Országgyűlés még a rendkívüli nyári ülésszak vége előtt elfogadta a házszabály módosítását.
aug. 1
5:38
Titkolják, ki mennyi hirdetési pénzt kapott (Alternatív Energia)
Tegnap délután fél 1-kor minden zökkenő nélkül kapcsolták le az analóg földfelszíni műsorszórást az ország középső régiójában. A digitális vevővel, vagy megfelelő televízióval nem rendelkező nézőket még öt napig egy felirat fogadja az m1, a TV2 és az RTL Klub analóg programhelyein, miszerint régi vételi lehetőségük megszűnt.
aug. 1
5:40
Kémper: újabb kifogás várható a védelemtől (Alternatív Energia)
Egy folyamatban lévő büntetőeljárásban az eljáró bírói tanács által elkövetett eljárásjogi szabálysértések felülvizsgálatára a törvényszék elnöke nem jogosult, ezeket csak a másodfokon eljáró ítélőtábla vizsgálhatja - mondta lapunknak a 2041-ig titkosított, úgynevezett kémüggyel összefüggésben nem jogerősen letöltendő börtönbüntetésre ítélt Szilvásy György volt titokminiszter védője.
aug. 1
6:24
15 percért 670 ezret kap Orbán tanácsadója (168 Óra Online)
Feljelentésként értékelte és a Fővárosi Főügyészségnek továbbította Polt Péter legfőbb ügyész Molnár Csaba kérdését, amelyben a Demokratikus Koalíció alelnöke Kárpáti György olimpiai bajnok vízilabdázó miniszterelnökségi szerződéséről érdeklődött.
aug. 1
6:42
Az elemzők szerint nem jó üzlet az IMF-hitel végtörlesztése (Infostart)
A nyugdíjpénztári vagyon felhasználása nélkül nőtt volna az elmúlt években a GDP arányos államadósság - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Madár István, a portfolio.hu vezető elemzője. Árokszállási Zoltán, az Erste Bank elemzője pedig úgy látta, hogy az IMF-hitel végtörlesztése némi ráfizetést is jelent az ország számára.
aug. 1
6:44
A héten kezdődik az MSZP és az Együtt-PM közötti érdemi egyeztetés (Infostart)
Van olyan kórház,amelyben 11 napig meg sem tudják oldani a sebészeti ügyeleti ellátást. A héten kezdődik az MSZP és az Együtt-PM tárgyalódelegációi között az érdemi egyeztetés a 106 egyéni választókerület megosztásáról és a közös-, illetve külön listás indulásról. Harmincöt állást hirdetett meg a Sólyom Airways. Tallózás a lapok, portálok reggeli híreiből.
aug. 1
6:48
Börtönben maradhatnak a tavaly letartóztatott rendőrtisztek (ATV)
Rács mögött maradhat az a négy, egykori vezető beosztású főtiszt, akiket a tavaly nyáron kirobbant rendőrségi vesztegetési botrányban a Központi Nyomozó Főügyészség (KNYF) indítványára helyeztek előzetes letartóztatásba - írta a Magyar Nemzet.
aug. 1
6:50
Szerbia szerződtetné DSK-t (ATV)
Szerbia gazdasági tanácsadónak szerződtetné Dominique Srauss-Kahnt, a Nemzetközi Valutaalap (IMF) volt vezérigazgatóját, akit Franciaországban üzletszerű kéjelgéssel vádolnak. Strauss-Kahn egy interjúban megerősítette, hogy politikai pályája véget ért, és a jövőben csakis gazdasági tanácsadóként kíván tevékenykedni.
aug. 1
6:52
Nézze meg, kik a legnagyobb adósok Magyarországon (ATV)
A gázkereskedő Emfesz Kft., az adócsalással vádolt filmes cégek és egy pénzügyi tanácsadóból lett hídépítő társaság a legnagyobb adótartozó - írta a Napi Gazdaság csütörtökön a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) második negyedéves összesítése alapján.
aug. 1
7:06
Kikaptunk: bronzért játszhat a magyar válogatott (ATV)
A magyar női vízilabda-válogatott 13-12-es vereséget szenvedett a házigazda spanyol csapattól a barcelonai vizes világbajnokság szerdai elődöntőjében, így a bronzéremért játszhat. Merész András szövetségi kapitány az MTI-nek azt mondta: végtelenül büszke a csapatra.
aug. 1
7:08
Drámai mértékben nőtt a kirakatbetegek száma (ATV)
Ugyan az érelmeszesedés a szívinfarktus és az agyvérzés leggyakoribb oka, a megbetegedés egy másik formájáról, az úgynevezett kirakatbetegségről kevesebb szó esik, bár az ilyen esetek száma egy új tanulmány szerint drámaian növekszik.
aug. 1
7:24
Pálffy elismerte: nem lehet teljesen kizárni a választási csalást (ATV)
Ma indul az állampolgárságot szerzett határon túli magyarok választási regisztrációja. A nemzeti választási iroda 233 ezer 406 levelet már kiküldött. Ebben azonban nincsenek benne azok, akik olyan országban élnek – Szlovákiában, Ausztriában vagy Ukrajnában – ahol tiltják a kettős állampolgárságot. Nekik nem küldenek levelet, őket máshogy tájékoztatják, például a sajtón keresztül. A regisztrációs…
aug. 1
7:42
Meg akarták ölni Chávez utódját? Két elnök is benne volt (ATV)
Egy ismert kubai "ellenforradalmár" vezetésével, a volt kolumbiai és hondurasi elnök részvételével merénylet készült Nicolás Maduro venezuelai elnök ellen - közölte szerdán Miguel Rodriguez venezuelai belügyminiszter.
aug. 1
7:54
Gólyák figyelem: kiderül, mikortól igényelhető a diákhitel (Infostart)
Augusztus tizenötödikétől igényelhetnek diákhitelt a felvételt nyert tanulók.
aug. 1
8:12
Figyelmeztetés: nagyon meleg lesz (168 Óra Online)
Csütörtökre ismét több megyére narancssárga, vagyis másodfokú figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
aug. 1
8:18
Varga üzent a bankoknak: nincs elég pénzünk a devizások megmentésére (ATV)
A költségvetésnek nincs elég forrása a devizahitelesek megmentésére, de ősszel mindenképpen lépni fognak, üzent részben a bankoknak is a gazdasági miniszter.
aug. 1
8:30
Hoffmann: augusztus végén lesz rendkívüli parlamenti ülés a pedagógusbérek miatt (Infostart)
Rendkívüli parlamenti ülés lesz augusztus 20-a után a köznevelési törvény módosítása miatt - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériumának köznevelésért felelős államtitkára csütörtökön a Kossuth Rádió 180 perc című műsorában.
aug. 1
8:36
Nem jött be a pornós befektetés: lemondott két érsek (ATV)
Lemondott Szlovénia két katolikus érseke szerdán, miután a csőd szélére került a maribori egyházmegye. Juliusz Janusz, Szlovénia apostoli nunciusa bejelentette, hogy Ferenc pápa elfogadta Anton Stres ljubljanai érsek és Marjan Turnsek maribori érsek lemondását.
aug. 1
8:38
Brutális sebesség, brutális vonatbalesetek (ATV)
A közelmúltban történt tragikus vonatbalesetek dacára a vasúti közlekedés fajlagosan az egyik legbiztonságosabb.
aug. 1
8:40
Meleg: utcára vonulnak a vasutasok (ATV)
Szokatlan a vasutasok életében, hogy júliusban nincsen bérfejlesztés - mondta Meleg János az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Vasutasok Szakszervezetének érdekvédelmi alelnöke szerint a vasutas szakszervezetek összefogtak azért, hogy béremelést érjen el.
aug. 1
9:12
Balesetek: több kilométeres dugó az M0-áson (ATV)
Két baleset is történt az M0-s autóút M5-ös autópálya felé vezető oldalán, pár kilométerre egymástól csütörtök reggel, egyre nagyobb a torlódás - közölte az Útinform és a rendőrség az MTI-vel.
aug. 1
9:14
35 állást hirdetett meg a Sólyom Airways (ATV)
Harmincöt állást hirdetett meg a Sólyom Airways - közölte a Magyar Nemzettel Vágó József, a légitársaság vezérigazgatója.
aug. 1
9:24
Orbán megint levelet ír (168 Óra Online)
Újabb miniszterelnöki levelet kapnak a határon túl élő magyar állampolgárok Orbán Viktor kormányfőtől – derül ki a Magyar Közlöny legfrissebb számából.
aug. 1
9:30
Feljelentés: eltűntek a kommunista mikrofilmek (ATV)
Feljelentést tesz az MSZP az eltűnt kommunista mikrofilmek miatt, mert vissza akarják kapni azokat – számolt be róla az atlatszo.hu. Korábban a párt megköszönte, hogy az oknyomozó portál felhívta figyelmüket az MSZMP, majd az MSZP egykori Köztársaság téri székházában talált, őrizetlenül hagyott mikrofilmekre, most mégis feljelentést tesznek, mert az atlatszo.hu az OSA Archívumnak adott át…
aug. 1
9:42
Hétfőn nyit a vámosszabadi menekülttábor (Infostart)
Jövő hétfőn érkeznek az eső lakók a Vámosszabadi külterületén, a magyar-szlovák határ közelében kialakított, a helyiek tiltakozó akcióit kiváltó menekülttáborba - írta csütörtöki számában a Kisalföld.
aug. 1
10:06
Szíria: Asszad biztos a lázadók elleni győzelemben (ATV)
Bassár el-Asszad szíriai elnök biztos a felkelők elleni győzelmében egy csütörtöki nyilatkozata szerint, amelyet a SANA hivatalos hírügynökség közölt.
aug. 1
10:08
Náciktól venne példát a Japán kormányfő-helyettes - visszavonta szavait (ATV)
Hatalmas nemzetközi botrány kerekedett a japán miniszterelnök-helyettes kijelentéséből, aki azt mondta, hogy a szigetország alkotmányreformjához a weimari alkotmányt megszüntető náci Németország példájából kellene ihletet meríteni.
aug. 1
10:10
A választókerületekről és a listákról egyeztet az MSZP és az Együtt-PM (ATV)
A héten kezdődik az MSZP és az Együtt-PM tárgyalódelegációi között az érdemi egyeztetés a 106 egyéni választókerület megosztásáról és a közös-, illetve külön listás indulásról - írta a Népszabadság csütörtökön.
aug. 1
10:18
Itt az újabb Orbán-sarc (168 Óra Online)
Augusztus 1-jétől az átutalásoknál 2-ről 3 ezrelékre nő a tranzakciós illeték, míg készpénzfelvételnél a jelenlegi duplájára, 3-ról 6 ezrelékre. A szocialista párt szerint az Orbán-kormány gazdaságpolitikájának csődjét jelzik az adóemelések.
aug. 1
10:42
Új villamosok Budapesten: még mindig nincs eredmény (ATV)
Augusztus végén lezárulhat a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) villamostendere - közölte Vitézy Dávid, a központ vezérigazgatója csütörtökön az MTI-vel a Népszava csütörtöki számában megjelentekre reagálva.
aug. 1
10:54
Tarlós mantrázik, a tények beszélnek (Alternatív Energia)
Vagy az emlékezete hagyja cserben Tarlós Istvánt, vagy tudatosan hazudik a jelenlegi főpolgármester, amikor azt állítja, hogy Budapest előző vezetése a CET-en, a 4-es metrón, a csepeli szennyvíztisztítón és a Margit híd felújításán kívül 2010-ben nem hagyott maga után előkészített beruházást - írja közleményében Tüttő Kata.
aug. 1
11:12
Varga Mihály: a költségvetésnek nincs elég pénze a devizahitelesek megmentésére (Infostart)
Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a TV2-nek azt mondta, a költségvetésnek nincs elég pénze a devizahitelesek megmentésére. Ha meg tudnak állapodni a Bankszövetséggel, akkor kompromisszumos javaslat lehet erről ősszel a parlamentben, de ha nem, akkor a kormány önálló javaslatot tesz majd. A miniszter a Magyar Rádió reggeli műsorában megismételte, a deviza alapú jelzáloghiteleket ki akarják…
aug. 1
11:12
Halálos szer: két újabb áldozat (168 Óra Online)
Az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) intézkedéseket léptetett életbe az új dizájnerdrog-alapanyaggal összefüggésbe hozható halálesetek miatt – tudatta a rendőrség szerdán az MTI-vel.
aug. 1
11:18
Rekord igazolás Madridban: sose fizettek még ennyit focistáért (ATV)
Spanyol sajtóértesülések szerint szóban már megegyezett egymással a Real Madrid és a Tottenham Hotspur labdarúgóklub Gareth Bale vételárával kapcsolatban.
aug. 1
11:30
A Pápai a Goldenblogon (Alternatív Energia)
Karikaturistánk elindult a Goldenblog versenyén PopArt kategóriában. Mától három hétig lehet rá (Apápai) szavazni Facebook felhasználóként. Már sokan szavaztunk rá, de még mindig nem vagyunk elegen!
aug. 1
11:36
Úszó-vb: Gyurta, Balog és Bernek is továbbjutott (ATV)
Négy magyar szállt medencébe a barcelonai vizes világbajnokság úszóversenyeinek ötödik napján délelőtt, s hárman - Gyurta Dániel 200 m mellen, Bernek Péter és Balog Gábor pedig 200 m háton - tovább is jutottak a selejtezőből a legjobb tizenhat közé. Verrasztó Evelyn kevéssel ugyan, de kiszorult az esti elődöntőből 100 m gyorson.
aug. 1
11:38
Figyelem: jönnek a kispolski-szerű pénztárgépek (ATV)
A köznyelv csak „mutyikosok”-nak hívja a Nemzeti Dohányboltokban dolgozókat - mondta Sáling József az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. A Kereskedelmi Alkalmazottak Szakszervezetének elnöke beszélt az új pénztárgépekről is, amelyekkel kapcsolatban elmondta: az új gépek „olyan kispolski-szerűek lesznek, ahol nem a külcsín, hanem a belbecs számít.”
aug. 1
11:54
Az Ön emailjeit és cseteléseit is látja a nemzetbiztonsági hivatal (ATV)
Minden online tevékenységbe akadálytalanul beleláthat az amerikai Nemzetbiztonsági Ügynökség (NSA) egy szupertitkos program segítségével, amellyel a szolgálat email-üzeneteket, internetes csevegő fórumok tartalmát és magánszemélyek böngészési előtörténetét is szabadon kutathatja - írta szerdán a The Guardian online kiadása.
aug. 1
12:12
Óriásplakát, Facebook, szórólapok - Gyurcsányék akcióba lendülnek (ATV)
Imázskampányt indított csütörtökön a Demokratikus Koalíció (DK) - közölte az MTI-vel Molnár Csaba.
aug. 1
12:24
Ombudsman: sérülhetnek a mozgáskorlátozottak jogai (Infostart)
Az alapvető jogok biztosa szerint sérülhetnek a mozgáskorlátozott igazolvánnyal parkolók jogai, mert a parkolási társaságok jogszabályi felhatalmazás nélkül korlátozzák az igazolvány utólagos bemutatását.
aug. 1
12:24
„Senki nem lehet biztonságban” – Kiakadtak a kormány lépésén (168 Óra Online)
A takarékszövetkezeti vezetőkkel az első konzultációk Pest megyében már szerdán lezajlottak, a takarékszövetkezetek, valamint a Takarékszövetkezeti Bank alapszabályait vitatták meg, „tűrhetetlen” azonban, hogy a takarékok vezetői előzőleg nem kapták meg az alapszabályok tervezetét – mondta Dávid Ferenc, a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetségének (VOSZ) főtitkára az MTI-nek.
aug. 1
12:30
Lajkó Félix vezeti a világzenei toplistát (ATV)
A világszerte ismert hegedűs első, Mező című citerás albuma áll a világzenei toplista első helyén. Ilyen rangos helyre legutóbb a kilencvenes évek elején került magyar szerzemény, Sebestyén Márta egy felvétele.
aug. 1
12:42
Fidesz: kizárt az érdemi visszaélés a voksolás során (Infostart)
A választási eljárási törvényben rögzített biztonsági garanciák kizárják az olyan választási csalásokat, amelyek érdemben befolyásolhatnák a szavazás eredményét - mondta Gulyás Gergely, a Fidesz országgyűlési képviselője.

Keresés