2013. augusztus 1. csütörtök

aug. 1
6:42
Ember a havason (Népszava)
Ember a havason - Szőts István 100 címmel elegáns, nagy alakú kötet jelent meg az Emberek a havason című remekével a filmnyelvet forradalmasító rendezőről. Az alkalmat a tavaly ünnepelt évfordulók szolgáltatják, a film velencei díjáé és az alkotó születéséé. A kötet dokuemntumokat, tanulmányokat és emlékezéseket gyűjt egybe a pályáról, az alkotói egyéniségről s máig érvényes hatásáról.
aug. 1
6:44
Elindult a Swing forgatása (Népszava)
Elindult Fazekas Csaba Swing című filmjének forgatása Budapesten. A produkció a Magyar Nemzeti Filmalap gyártási támogatásával, valamint az Unio Film, a TV2 és a Sparks koprodukciójában készül.
aug. 1
6:46
Amit szeretünk Európában (Népszava)
A demokrácia a legfontosabb érték, amit Európa adott a világnak. Legalább is annak a 22 ezer válaszoló véleménye szerint, akik részt vettek a Goethe Intézet internetes szavazásán, amelynek az volt az alapkérdése: Mit jelent önnek Európa?
aug. 1
7:00
Éles fordulat: Gandhi után Horthy Miklós (Infostart)
Ben Kingsley alakítja Horthy Miklóst a Walking with the Enemy című filmben, ami egy teljes egészében budapesti történet. Az Oscar-díjas színész korábban Mohandász Gandhi megformálásával lett világhírű.
aug. 1
7:09
"Mégis betettek a kalapba" - Száraz Dénes az AlkalMátéról (szinhaz.hu)
Augusztus 1-jén a Jurányiban mutatja be az AlkalMáté Trupp legújabb előadását, ezúttal Száraz Dénesről, aki azonban nem látható a produkcióban. Erről mesélt a színész. Hogy kezdődött az előadássorozat, ami feldolgozza az életeteket? Száraz Dénes: Egy közösséghez mindig tartoznak meghatározó személyiségek, és ahogy az összes osztályban, nálunk is voltak hangadók: Járó Zsuzsi, Dömötör András,…
aug. 1
8:12
Jézusos képpel viccelődött a TV2 híradósa (HVG)
A keresztény vallást felhasználó, viccesnek szánt képet publikált saját Facebook-oldalán Pachmann Péter, a TV2 Tények egyik híradósa – írta a Blikk.
aug. 1
8:15
Verebes István: "Belezüllünk bizonyos helyzetekbe" (szinhaz.hu)
Verebes István volt a Klubrádió vendége. A rendező többek közt a Jelen-Lét Színházi Egyesületről és a színházi szakma megosztottságáról is beszélt. A Klubrádió műsorából: "Van 10-12 jelenleg állástalan színházigazgató, aki egyébként színész-rendező, és kitaláltam, csináljunk együtt egy darabot, egy kis szemtelenséget. Aztán egyesület lett belőle. Hogy a darabból lesz-e valami, azt nem tudom" -…
aug. 1
9:21
valamitelkellmondanom - Itáliai performansz a MÜSZI-ben (szinhaz.hu)
Giuseppe L. Bonifati különleges helyszínen mutatja be egyszemélyes performanszát: a MÜSZI személyzeti mosdójában. A 'valamitelkellmondanom' című, rendhagyó produkció augusztus 2-án tekinthető meg este 7 és 9 óra között, 5 perces, 1-2 fős turnusokban. Az alkotó ajánlója: A krízis arra való, hogy megmutassuk magunkat, milyenek is vagyunk valójában. Minden maszk, és védelem nélkül, tisztán és…
aug. 1
9:48
Ilyen plakátot még tuti nem láttál - csak néztünk (Zene)
Különleges tinta és chipek segítségével hoztak létre doboló plakátot. [Dátum: 2013.08.01. 09:35]
aug. 1
10:18
Lesz új évada a Stephen King regényéből készült sorozatnak (HVG)
Újabb évadot rendelt az amerikai CBS televízió a Stephen King regénye nyomán készült nagy sikerű Under the Dome (A bura alatt) című tévésorozatból.
aug. 1
10:18
Melegházasság már az őskeresztényeknél? (nyest.hu)
Dokumentumok sora utal arra, hogy a 12. századig a keresztény egyház is természetesnek fogadta el a melegházasságot – ráadásul ez nem is új felfedezés.
aug. 1
10:24
A nő, aki Vastag Csaba? Eláruljuk, hogy lehet ez (Zene)
Csellón, trombitán, bőgőn, szintetizátoron és szaxofonon is játszik, ha kell, mégis énekelni szeret leginkább Vastag Csaba Rózsa. A neve miatt számtalan poénos helyzetbe került már.- írta a delmagyar.hu 2013-ban. [Dátum: 2015.01.14. 14:18]
aug. 1
10:36
Marilyn Monroe több ezer ritka fotója kelt el (HVG)
Több tízezer, Marilyn Monroe-ról és más hírességről készült negatív kelt el 1,8 millió dollárért (407 millió forintért) azon az árverésen, amelyen a neves sztárfotós, Milton Greene munkái a szerzői jogokkal együtt kerültek kalapács alá.
aug. 1
10:42
Antal Imre, nem felejtünk el (Zene)
Sándor András (http://www.melyinterjuk.hu) egyik emlékezetes interjúja közé tartozik a kiváló tévéssel készült beszélgetése. A remek humorista, az egykori zongorista tegnap lett volna 78 éves. Emlékeinkben megőrizzük. Jöjjön a vele készült beszélgetés.  [Dátum: 2013.08.01. 10:37]
aug. 1
10:54
Index: Azeri Parkot nyithatnak a Városligetben (HVG)
Egy úgynevezett Azeri Park létesítéséről folynak hosszabb ideje tárgyalások a magyar kormányzat és Azerbajdzsán magyarországi képviselete között – tudta meg az Index. Az is felmerült, hogy a Városligetben jelölnének ki területet.
aug. 1
10:56
Nem voltak ott az Indul a bakterház színészei a főszereplő temetésén (HVG)
Szűk családi körben temették el szerdán Olvasztó Imrét, az Indul a bakterház című film főszereplőjét – közölte a Bors. A lap szerint a temetésen nem voltak ott a legendás filmben szereplő színésztársak sem.
aug. 1
11:33
Nemzetközi nyári fesztivált rendeznek Ljubljanában (szinhaz.hu)
A lipcsei Gewandhaus és a szentpétervári Mariinszkij Színház zenekara is föllép a 61. Ljubljanai Fesztiválon, amelyet szeptember 10-ig rendeznek meg a szlovén fővárosban. A ljubljanai a legrégibb szlovén fesztivál, amelyet 1952-ben alapított a turista szövetség és amelyen helyi folklór és sport rendezvények voltak. Ebből a turista hétből nőtt ki a nemzetközi fesztivál, amelyen a szlovén zenei…
aug. 1
11:48
Lufik, forgók, rizsliszt - véglegessé vált a Nagyszínpad programja (HVG)
A Sziget fesztivál Nagyszínpadán idén különböző okok miatt lassan alakult ki a végső program, de most "végre már kitisztult a kép" - közölték a szervezők. A koncertek mellett lufikat, forgókat eregetnek majd, és színes riszlisztet szórnak szét a Nagyszínpadnál.
aug. 1
11:50
Rúzsa Magdit is felkérte egy duettre Zorán (HVG)
Októberben jelenik meg Zorán korábbi koncerteken elhangzott, előadótársaival közösen játszott dalaiból válogatott Egypár barát című duettalbuma, a lemezbemutató koncert 2014. február 8-án a Papp László Budapest Sportarénában lesz.
aug. 1
11:52
Videó: döglött struccból csinált helikoptert egy holland művész (HVG)
Repülő strucca van egy holland férfinak, bár nem önerőből repülő: Bart Jensen helikoptert csinált egy döglött példányból.
aug. 1
12:06
Zorán duettlemezt készít (Népszava)
Októberben jelenik meg Zorán korábbi koncerteken elhangzott, előadótársaival közösen játszott dalaiból válogatott Egypár barát című duettalbuma, a lemezbemutató koncert 2014. február 8-án a Papp László Budapest Sportarénában lesz.
aug. 1
12:08
Több mint 200 film a szarajevói filmfesztiválon (Népszava)
A Balkán legnagyobb filmes seregszemléjén, a 19. Szarajevói Filmfesztiválon (SFF) 214 alkotást mutatnak be augusztus 16. és 24. kötött.
aug. 1
12:24
Lajkó Félix lemeze a világzenei toplista élén (Infostart)
A világszerte ismert hegedűs első, Mező című citerás albuma áll a világzenei toplista első helyén. Ilyen rangos helyre legutóbb a kilencvenes évek elején került magyar szerzemény, Sebestyén Márta egy felvétele.
aug. 1
12:24
Lajkó Félix a világzenei toplista élére került (HVG)
A világszerte ismert hegedűs első, Mező című citerás albuma áll a világzenei toplista első helyén. Ilyen rangos helyre legutóbb a kilencvenes évek elején került magyar szerzemény, Sebestyén Márta egy felvétele.
aug. 1
12:39
Denzel Washington visszatér a Broadwayre (szinhaz.hu)
Denzel Washington jövőre visszatér a Broadwayre A napfény nem eladó című színmű felújításában. A színész erről új akciófilmje, a 2 kaliber keddi New York-i premierjén beszélt. Az Oscar- és Tony-díjas sztár feleségével, Pauletta Pearson színésznővel jelent meg a vörös szőnyeges bemutatón. Mint elmondta: Lorraine Hansberry drámáját márciusban kezdik próbálni. Tréfásan azzal indokolta visszatérését…
aug. 1
12:41
Jön a Budavári Palotakoncert - Osvárt Andrea vezeti a gálát (szinhaz.hu)
Osvárt Andrea színésznő lesz az augusztus 10-i Budavári Palotakoncert műsorvezetője. A nagyszabású gálát az M1 nézői a nemzeti ünnep előestéjén, augusztus 19-én láthatják - közölte az MTVA sajtóirodája. Az esten ötventagú szimfonikus zenekar játszik és a magyar operett neves művészei lépnek pódiumra. A budapesti operett világának modern és tradicionális elemei egyszerre elevenednek meg a…
aug. 1
12:42
Kifütyülték a várva várt Wagner-bemutatót Bayreuthban (HVG)
Az istenek alkonya szerda esti bemutatójával véget ért az idén a Richard Wagner születésének 200. és halálának 130. évfordulója előtt tisztelgő Bayreuthi Ünnepi Játékokon Frank Castorf várva várt jubileumi Ring-feldolgozása: a rendezőt percekig tartó füttykoncert fogadta a színpadon a meghajlásnál, és ezúttal az énekesek sem nyújtottak kiválót. A ciklus egyértelmű hőse Kirill Petrenko karnagy és a…
aug. 1
12:42
II. Paloznaki Jazz és Bor Piknik - augusztus 9-10 (Népszava)
A borozókat a borbárok, a borkorcsolyákat a tapasok, a testes vöröseket a könnyedebb rosék, a bordalokat meg a jazz-lounge-ok kezdik lassacskán felváltani. Úgy tűnik, megújulóban a borkultúra és vele együtt a magyar borászat is. Már egy új nemzedék palackozza ízletes kísérleteit. Újfajta életszemlélet értelmezi át a bor ősi metaforáját.
aug. 1
13:00
Turisztikai fogadóközpont létesül a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély mosóházában (MaHu)
Turisztikai fogadóközpont létesül a fehérvárcsurgói Károlyi-kastély volt mosóházában, a 170 millió forintos beruházás 2014 júliusára valósulhat meg.
aug. 1
13:24
Csodálatos dal Radics Gigi, Wolf Kati és Oroszlán Szonja előadásában (Zene)
Több nő, mint férfi veszti életét szív- és érrendszeri betegségek miatt, mégis nagyon kevesen tudják, hogy milyen törékeny a női szív. Pedig ha kis lépésekben változtatnánk életmódunkon és táplálkozási szokásainkon, ezeket a problémákat nagyrészt megelőzhetnénk. Erre hívja fel a figyelmet a Pirosban a nőkért mozgalom, amelyhez Radics Gigi, Wolf Kati és Oroszlán Szonja is csatlakozott, és ezért…
aug. 1
13:42
Zorán az Arénában tartja lemezbemutató koncertjét - jegyek itt (Zene)
Októberben jelent meg az "Egypár barát" című új Zorán-album, mely lemezbemutató koncertje 2014. február 8-án lesz a Papp László Budapest Sportarénában. [Dátum: 2014.01.20. 23:38]
aug. 1
14:12
Három fontért vette, egymillió felett adja (MaHu)
Egy és negyed millió fontos (430 millió forint) kikiáltási áron kínál megvételre az interneten egy eredetinek vélt Andy Warhol-rajzot egy brit férfi, aki korábban három fontért (ezer forint) tett szert az alkotásra egy kacatvásáron.
aug. 1
14:48
Bor és mámor - megnyílnak a kertek Erdőbényén (HVG)
Az erdőbényei borászok idén is megnyitják kertjeiket a látogatók előtt a Tokaji borvidék legizgalmasabb gasztro-kulturális eseményén, a Bor, mámor… Bénye fesztiválon. Augusztus 16-18. között Tokaj-Hegyalja legjobb éttermei, borai és kézműves mesterei, valamint koncertek, kiállítások és gyermekprogramok várják a családokat, borbarátokat és a komótos gasztronómiai élvezetek híveit.
aug. 1
15:24
Kórházba került Jirí Menzel - nem megy a Katlanba (HVG)
Az Oscar-díjas rendezőnek nem bírja a szíve a nagy meleget, ezért csütörtökön kórházba került – olvasható az Ördögkatlan Fesztivál honlapján. Tudósítónk szerdán többek között a Rájátszás-előadáson és az Európa Kiadó koncertjén vett részt – utóbbi megbánta. Viszont felfedezte a lakodalmas HC műfaját.
aug. 1
15:26
Aki csokifelhőbe gyalogol, szerelmes regényt vesz (HVG)
Ellágyítja a könyvesboltban válogatók szívét a csokoládé illata: egy tanulmány szerint csokifelhőben többen vesznek romantikus regényt.
aug. 1
15:42
Pókember után újra Shakespeare-t rendez az Oscar-díjra jelölt Taymor (HVG)
A Pókember után is van élet: Julie Taymor, aki két éve viharos körülmények között távozott a képregényből írt Broadway-musicaltől, a Szentivánéji álommal tér vissza a New York-i színházi életbe.
aug. 1
15:42
A fiatalok kevesebb mint fele nyaral egy felmérés szerint (Népszava)
A fiatalok kevesebb mint fele nyaral, a nyár első hónapjában 47 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy volt már, vagy megy az idén pihenni - közölte a K&H Bank egy általa végzett reprezentatív felmérés alapján.
aug. 1
16:18
Megjöttek a Balti Méhek és az Orosz Vitézek - Kecskeméti repülőnap (MaHu)
Többek között a Balti Méhek, az Orosz Vitézek és az olasz Trikolór Nyilai tagjai is megérkeztek a Magyar Honvédség 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázisra, és már Kecskeméten készülnek a hétvégi Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra.
aug. 1
16:30
Finn áramlat Zsámbékon - Kokkola próbanapló 2. rész (szinhaz.hu)
Augusztus 2-án kerül sor a Zsámbéki Színházi Bázison Leea Klemola: Kokkola című tragikomédiájának bemutatójára, Erdeős Anna rendezésében. A próbafolyamatról az alkotók naplóbejegyzésekkel jelentkeznek a Színház.hu-n. A második részt olvashatják. Az alkotók ajánlója: Piano Larsson két segédjével és a Gondviselő Bt. buszával járja Kokkolát, hogy ha kell, segítsen. Bárkinek, bármiben. Az ajándék…
aug. 1
16:36
A Bookline Könyvek sorozatban jelenik meg Malala története (Infostart)
A világszerte ősszel megjelenő Én vagyok Malala című könyv itthon a Bookline Könyvek sorozatban, a Libri Kiadó gondozásában lát napvilágot októberben. A történet főhőse Malala a legfiatalabb hős, akit valaha Nobel békedíjra jelöltek. A Shopline marketingigazgatója elmondta: a kötet a Nobel-díj kihirdetése idején kerül a könyvesboltokba
aug. 1
17:27
Katlanlakó naplója 2. (Kikötő Online)
(Rájátszás. Narancsliget.) És Erdős Virág kapta a legnagyobb tapsot. Két nem kevéssé fontos következtetést lehet ebből levonni.
aug. 1
17:48
Pálinkaivás és erőspaprika evés a magyarságpróbán (MaHu)
Az óriáskerék melletti Go to Hungary sátorban "rodeószörfözés", országismereti kérdések, erőspaprika evés, pálinkaivás és játékos feladatok várják a magyarságpróba vállalkozó kedvű résztvevőit augusztus 5-től a Sziget fesztiválon.
aug. 1
17:48
Egymilliárd forintot ad a kormány a Pesti Vigadó rekonstrukciójára (Népszava)
Mintegy egymilliárd forint azonnali átcsoportosítását rendelte el a kormány a Pesti Vigadó rekonstrukciójának befejező, III. üteméhez a rendkívüli kormányzati intézkedések terhére.
aug. 1
18:06
Sziget - Pálinkaivás és erőspaprika evés a magyarságpróbán (Népszava)
Az óriáskerék melletti Go to Hungary sátorban "rodeószörfözés", országismereti kérdések, erőspaprika evés, pálinkaivás és játékos feladatok várják a magyarságpróba vállalkozó kedvű résztvevőit augusztus 5-től a Sziget fesztiválon.
aug. 1
18:12
Több mint 100 zenekar az idei SZIN-en (Zene)
Kevesebb, mint egy hónap van hátra az idei SZIN-ig, melynek programja teljessé vált. A honlapon elérhető koncertnaptárban mindenki tájékozódhat az idei fellépőkről, valamint a koncertbeosztásokról, mely sok új és régi nevet is tartalmaz. Több mint 100 hazai zenekar, neves külföldi dj-k, 5 színpad, 7 programhelyszín, zöld programok, színházi előadások, Civil Falu, Extrém Sport Park, Coca-Cola…
aug. 1
18:14
Elhagyhatta a kórházat a legendás énekes (Zene)
Elhagyhatta azt a texasi kórházat Randy Travis amerikai country énekes, ahol három hétig kezelték, miután agyvérzést kapott. A zenész sajtósa, Kirt Webster azt mondta, Travist egy fizikoterápiás központba szállították további kezelésekre. [Dátum: 2013.08.01. 18:08]
aug. 1
18:16
Újra a Broadwayn az Oscar-díjas színész (Zene)
Visszatér a Broadwayre Denzel Washington Oscar-díjas színész Lorraine Hansberry A Raisin in the Sun című darabjának legújabb feldolgozásában. Washington utoljára 2010-ben lépett színpadra, akkor August Wilson Fences című darabjában, amiért Tony-díjat kapott. [Dátum: 2013.08.01. 18:08]
aug. 1
18:24
Kagylópusztulás a Balatonon (HVG)
A Balaton nyugati öblében kisebb mértékű kagylópusztulás tapasztalható az egyre melegebb víz miatt, aminek nincs semmiféle káros hatása az emberre, vagy a víz élővilágára - mondta Füstös Gábor, a Balatoni Halgazdálkodási Zrt. vezérigazgatója csütörtökön.
aug. 1
18:30
Az életem már szinte "vattacukor-sztori" - Exkluzív interjú Berkes Gabriellával (Zene)
Berkes Gabi hangi adottságairól, tündéri személyiségéről ódákat lehetne zengeni, ám az élmény, a hatás sokkal mélyrehatóbb, amikor erről saját magunk győződünk meg. Önálló műsorának október 09-ei folytatása előtt felemelő beszélgetést folytattunk az énekesnővel. [Dátum: 2013.10.08. 23:55]
aug. 1
19:06
Mari zombifilm - magyar származású operatőrrel (nyest.hu)
Egy orosz áldokumentarista rendező és egy finnugormániás orosz író magyar származású orosz operatőrrel mari filmet forgat. Mágikusan hangzik, állítólag mégis csupa realizmus.

Keresés