2013. augusztus 1. csütörtök

aug. 1
6:42
Ember a havason (Spa Trend Online)
Ember a havason - Szőts István 100 címmel elegáns, nagy alakú kötet jelent meg az Emberek a havason című remekével a filmnyelvet forradalmasító rendezőről. Az alkalmat a tavaly ünnepelt évfordulók szolgáltatják, a film velencei díjáé és az alkotó születéséé. A kötet dokuemntumokat, tanulmányokat és emlékezéseket gyűjt egybe a pályáról, az alkotói egyéniségről s máig érvényes hatásáról.
aug. 1
6:44
Elindult a Swing forgatása (Spa Trend Online)
Elindult Fazekas Csaba Swing című filmjének forgatása Budapesten. A produkció a Magyar Nemzeti Filmalap gyártási támogatásával, valamint az Unio Film, a TV2 és a Sparks koprodukciójában készül.
aug. 1
6:46
Amit szeretünk Európában (Spa Trend Online)
A demokrácia a legfontosabb érték, amit Európa adott a világnak. Legalább is annak a 22 ezer válaszoló véleménye szerint, akik részt vettek a Goethe Intézet internetes szavazásán, amelynek az volt az alapkérdése: Mit jelent önnek Európa?
aug. 1
7:00
Éles fordulat: Gandhi után Horthy Miklós (Infostart)
Ben Kingsley alakítja Horthy Miklóst a Walking with the Enemy című filmben, ami egy teljes egészében budapesti történet. Az Oscar-díjas színész korábban Mohandász Gandhi megformálásával lett világhírű.
aug. 1
12:06
Zorán duettlemezt készít (Spa Trend Online)
Októberben jelenik meg Zorán korábbi koncerteken elhangzott, előadótársaival közösen játszott dalaiból válogatott Egypár barát című duettalbuma, a lemezbemutató koncert 2014. február 8-án a Papp László Budapest Sportarénában lesz.
aug. 1
12:08
Több mint 200 film a szarajevói filmfesztiválon (Spa Trend Online)
A Balkán legnagyobb filmes seregszemléjén, a 19. Szarajevói Filmfesztiválon (SFF) 214 alkotást mutatnak be augusztus 16. és 24. kötött.
aug. 1
12:24
Lajkó Félix lemeze a világzenei toplista élén (Infostart)
A világszerte ismert hegedűs első, Mező című citerás albuma áll a világzenei toplista első helyén. Ilyen rangos helyre legutóbb a kilencvenes évek elején került magyar szerzemény, Sebestyén Márta egy felvétele.
aug. 1
12:42
II. Paloznaki Jazz és Bor Piknik - augusztus 9-10 (Spa Trend Online)
A borozókat a borbárok, a borkorcsolyákat a tapasok, a testes vöröseket a könnyedebb rosék, a bordalokat meg a jazz-lounge-ok kezdik lassacskán felváltani. Úgy tűnik, megújulóban a borkultúra és vele együtt a magyar borászat is. Már egy új nemzedék palackozza ízletes kísérleteit. Újfajta életszemlélet értelmezi át a bor ősi metaforáját.
aug. 1
15:42
A fiatalok kevesebb mint fele nyaral egy felmérés szerint (Spa Trend Online)
A fiatalok kevesebb mint fele nyaral, a nyár első hónapjában 47 százalékuk nyilatkozott úgy, hogy volt már, vagy megy az idén pihenni - közölte a K&H Bank egy általa végzett reprezentatív felmérés alapján.
aug. 1
16:36
A Bookline Könyvek sorozatban jelenik meg Malala története (Infostart)
A világszerte ősszel megjelenő Én vagyok Malala című könyv itthon a Bookline Könyvek sorozatban, a Libri Kiadó gondozásában lát napvilágot októberben. A történet főhőse Malala a legfiatalabb hős, akit valaha Nobel békedíjra jelöltek. A Shopline marketingigazgatója elmondta: a kötet a Nobel-díj kihirdetése idején kerül a könyvesboltokba
aug. 1
17:48
Egymilliárd forintot ad a kormány a Pesti Vigadó rekonstrukciójára (Spa Trend Online)
Mintegy egymilliárd forint azonnali átcsoportosítását rendelte el a kormány a Pesti Vigadó rekonstrukciójának befejező, III. üteméhez a rendkívüli kormányzati intézkedések terhére.
aug. 1
18:06
Sziget - Pálinkaivás és erőspaprika evés a magyarságpróbán (Spa Trend Online)
Az óriáskerék melletti Go to Hungary sátorban "rodeószörfözés", országismereti kérdések, erőspaprika evés, pálinkaivás és játékos feladatok várják a magyarságpróba vállalkozó kedvű résztvevőit augusztus 5-től a Sziget fesztiválon.

2013. augusztus 2. péntek

aug. 2
6:42
Fájdalom és nyereség (Spa Trend Online)
Egy fekete komédia és egy vámpírfilm a heti kínálatban. Pain & Gain címmel Mark Wahlberg, Dwayne Johnson és Ed Harris főszereplésével rendezett sötét komédiát a korábban piromániás Michael Bay. Neil Jordan ismét vámpírtörténetet rendezett két nővel a főszerepben: Gemma Arterton a 200 éves anya, Saoirse Ronan az alig fiatalabb lánya.
aug. 2
6:44
Megújuló Karinthy Színház (Spa Trend Online)
Kilenc bemutatót tervez a Karinthy Színház a 32. évadában; a teátrum az ősszel induló szezonban megújuló nézőtérrel is várja a közönséget. Már folynak a következő évad többi bemutatójának előkészületei is. Október 11-én Vaszary Gábor szinte ismeretlen vígjátéka, a Klotild néni premierjére várják a közönséget, a darabot Karinthy Márton rendezi.
aug. 2
6:46
Egymillió fontos Warhol-rajz (Spa Trend Online)
Egy és negyed millió fontos (430 millió forint) kikiáltási áron kínál megvételre az interneten egy eredetinek vélt Andy Warhol-rajzot egy brit férfi, aki korábban három fontért (ezer forint) tett szert az alkotásra egy kacatvásáron.
aug. 2
7:00
Lajkó Félix lemeze a toplista élén (Spa Trend Online)
Lajkó Félix, a világszerte ismert hegedűs első, Mező című citerás albuma áll a világzenei toplista első helyén. Ilyen rangos helyre legutóbb a kilencvenes évek elején került magyar szerzemény, Sebestyén Márta egy felvétele.
aug. 2
8:48
Magyarságpróba a Szigeten (Infostart)
Az óriáskerék melletti Go to Hungary sátorban "rodeószörfözés", országismereti kérdések, erőspaprika evés, pálinkaivás és játékos feladatok várják a magyarságpróba vállalkozó kedvű résztvevőit augusztus 5-től a Sziget fesztiválon.
aug. 2
14:48
Három folytatás készül az Avatarhoz (Spa Trend Online)
Nem két, hanem három folytatás készül az Avatarhoz, mert James Cameron, a hatalmas kasszasikert arató sci-fi rendezője munka közben rájött: "kettő nem lenne elég".
aug. 2
15:24
A Kiscsillag zenekar súlyos beteg gyerekekért fut (Spa Trend Online)
A Bátor Táborban gyógyuló beteg gyerekeknek ajánlja fel a Kiscsillag zenekar az októberi Spar Budapest Maratonon lefutott kilométereit.
aug. 2
19:18
Halász János: a magyar színházak biztonságban vannak (Spa Trend Online)
Összességében a magyar színházi támogatási rendszer nagyon átgondolt, a színházak és a közönség érdekeit szolgálja; ennek köszönhetően a magyar színházak és a magyar kultúra is biztonságban van - jelentette ki az Emberi Erőforrások Minisztériumának kultúráért felelős államtitkára pénteken egy Gyulán tartott sajtótájékoztatón.
aug. 2
21:42
O.Z.O.R.A. fesztivál - Még nincs végső jegyzői döntés az engedélyezésről (Spa Trend Online)
Még nem született végső döntés az O.Z.O.R.A. fesztivál jegyzői engedélyezéséről - mondta Kardos Tamás körjegyző pénteken az MTI megkeresésére, hozzátéve: az ügyben hétfőn lesz döntés. A Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság közleményében azt írta: az Index hírportál tévesen közölte, hogy a fesztivál megtartását a rendőrség nem engedélyezte, hiszen az a helyi jegyző hatáskörébe tartozik.

2013. augusztus 3. szombat

aug. 3
6:42
Nem egyéjszakás kaland (Spa Trend Online)
A hétfőn kezdődő Sziget Fesztivál hangulatával, kulturális, zenei sokszínűségével és nem utolsó sorban látványvilágával száll versenybe a telített nyugat-európai fesztiválpiacon. Ráadásul az augusztus eleji időpontban amerikai és japán események szívják el a legkeresettebb sztárokat, ezért az is felvetődött, hogy más időpontban rendezzék meg az eseményt.
aug. 3
6:44
Ki fog itt minket megváltani?! (Spa Trend Online)
"Na ilyen is ritka, hogy magyarul beszél a szerb", mondja az előttünk evickélő Yugo utasa az ásotthalmi ideiglenes határátkelőnél. A szerb határőr tényleg nagyon kedves és segítőkész. Ahogy halljuk, Röszkénél már reggel 4 km-es sor állt Vajdaság felé, mi itt egy alig másfél órás várakozással megússzuk a szombat délutáni hőséget, és még az este 7 órás határzáróra előtt bejutunk Szerbiába. Irány…
aug. 3
7:00
Kinevezték, menesztették, majd újra kinevezték (Spa Trend Online)
Mozgalmas három napot tud maga mögött Jan Burian, a cseh Nemzeti Színház igazgatója: szerdán elfoglalta új posztját az intézmény élén, csütörtökön menesztették onnan, majd pénteken újra visszahelyezték tisztségébe.
aug. 3
7:36
Három folytatás készül az Avatarhoz (Infostart)
Nem két, hanem három folytatás készül az Avatarhoz, mert James Cameron, a hatalmas kasszasikert arató sci-fi rendezője munka közben rájött: "kettő nem lenne elég".
aug. 3
8:12
A szervezők szerint a rendőrség nem támogatja az O. Z. O. R. A. fesztivált (Infostart)
A sárbogárdi rendőrkapitány pénteken olyan szakhatósági állásfoglalást hozott, mely szerint a rendezvény biztosítási tervének hiányosságaira hivatkozva az O.Z.O.R.A. fesztivál megtartását nem támogatja - közölték a szervezők péntek éjjel, jelezve azt is, hogy minderről őket nem értesítették, a hírt a terület tulajdonosa a jegyzői hivatalban tudta meg, amikor péntek délután élt iratbetekintési…
aug. 3
13:54
Záporoztak az aranyérmek a Világjátékokon (Spa Trend Online)
A magyar maratoni kajak-kenusokat megszorongatni sem tudták a kolumbiai Caliban zajló Világjátékokon: a nem olimpiai sportágak világversenyén a második kajak-kenus napon a mieink három aranyat nyertek.
aug. 3
18:42
Fesztivál az egész nyár (Spa Trend Online)
Számos fesztivált tartogat még a nyár, hétfőn kezdődik a Sziget Fesztivál. A Zempléni Fesztivál sajátossága a kiránduló koncertek, melyek során a legeldugottabb falvakig is eljuthatunk. Kaposvárott a komolyzene mellett a képzőművészet dominál, a Zsidó Nyári Fesztiválon nem maradhat el idén sem a kántorkoncert.
aug. 3
20:12
Felavatták Gárdonyi Géza szobrát szülőházánál (Infostart)
Gárdonyi Géza születésének 150. évfordulója alkalmából felavatták az író egész alakos szobrát szombaton a szülőházánál Gárdony-Agárdpusztán.

2013. augusztus 4. vasárnap

aug. 4
8:30
Cipő-emlékkoncert a mínusz egyedik napon (Infostart)
Az idén márciusban elhunyt sikeres és népszerű dalszerző-énekes, Cipő - Bódi László - emlékét idézi fel egy nagyszabású koncerten együttese, a Republic és a magyar könnyűzene élvonala hétfőn 19 órától a nagyszínpadon, a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján.
aug. 4
9:42
Milánóban is csodálhatják majd a Hungarikonokat (Infostart)
Az elképzelések szerint a 2015-ös milánói világkiállításon is bemutatják a híres emberek tárgyaiból összeállított, Hungarikonok elnevezésű művészeti gyűjteményt. A csaknem 100 relikviát a magyar pavilonban tervezik kiállítani - mondta el a kollekció Budapesten élő tulajdonosa az MTI-nek.
aug. 4
19:54
Mit érdemes megnézni az idei Szigeten? (Infostart)
A Blur, a Nick Cave & The Bad Seeds, a Biffy Clyro, az Editors, Mika, a Franz Ferdinand, valamint a záróshow-t tartó David Guetta koncertje emelkedik ki az idei, immár 21. Sziget fesztivál zenei programjából; a hétnapos rendezvény hétfőn a mínusz egyedik napon a Cipő-emlékkoncerttel indul.
aug. 4
20:48
Ősszel rendezik meg az első Kürtőskalács fesztivált (Infostart)
Faszénen vagy olajban sütött, hagyományos vagy többféle ízesítésű mellett számos különleges kürtőskalács mutatkozik be október 11. és 13. között Budapesten az első Kürtőskalács fesztiválon.

2013. augusztus 5. hétfő

aug. 5
6:42
Három órás megakoncerttel búcsúztatják Cipőt - aki ennek nem örülne (Spa Trend Online)
Az idén márciusban elhunyt sikeres és népszerű dalszerző-énekes, Cipő - Bódi László - emlékét idézi fel egy nagyszabású koncerten együttese, a Republic és a magyar könnyűzene élvonala hétfőn 19 órától a nagyszínpadon, a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján.
aug. 5
6:44
Már akkor is Alcsut. (Spa Trend Online)
"...még akkor is meglesz a birtoka. Al-, Fel- és középcsuth még egyre az övé lesz, mert ő elébe vág az elvételnek, ő egyszerűen egy nemes gesztussal odaadja." A szövegnek semmi köze sincs a mai Felcsut és környéke mai birtokosaihoz, mert majdnem száz éve született Bécsben, de magyarul.
aug. 5
6:46
Cipő dalaival indul ma este a Sziget Fesztivál (Spa Trend Online)
Több mint húsz színpadon csaknem háromszáz - ebből 150 külföldi - előadó lép fel augusztus 5. és 12. között az óbudai Hajógyári-szigeten. A 21. Sziget hétfőn a mínusz egyedik nappal indul, amikor 19 órától az idén márciusban elhunyt népszerű dalszerző-énekes, Bódi László Cipő emlékére rendeznek koncertet. Az esten Cipő zenekara, a Republic, valamint a magyar könnyűzene élvonalának 25 ismert…
aug. 5
16:18
Romkocsmák hangulata a Szigeten (Infostart)
A ma kezdődő Sziget fesztivál minden eddiginél látványosabb lehet, még a romkocsmák hangulatát is megidézik a dekorációk - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Gerendai Károly főszervező.
aug. 5
20:12
Simpson család - legóból (Infostart)
Simpson család legókészlettel áll elő a dán Lego játékvállalat 2014-ben.
aug. 5
20:48
Festmény helyett vegyen ecsetet a híres festőtől (Infostart)
Ha egy festményt nem is engedhetnek meg maguknak, legalább egy ecsetet vehetnek Francis Bacontől azok a művészetbarátok, akik rész vesznek a Christie's szeptemberi különleges aukcióján.

2013. augusztus 6. kedd

aug. 6
6:42
Lényeglátó görbe tükör a Jurányiban (Spa Trend Online)
Száraz Dénes, akit a Jóban Rosszban Tamás atya szerepében ismertek meg, vádlott és szeretett osztálytárs egy személyben az AlkalMáté Trupp produkciójában. Ő azonban tiltakozott az ellen, hogy egykori osztálytársai előadást csináljanak róla, amiben az eddigi szokásoktól eltérően nem is lépett fel a Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorházban.
aug. 6
6:44
Radnóti Zsuzsa Krisztina-díjas (Spa Trend Online)
Tegnap este Radnóti Zsuzsa dramaturg, aki Örkény István özvegye, vehette át a Krisztina-díjat Gyámánt László festőművésztől a Társalgó Galériában.
aug. 6
6:46
Capa-központ nyílik ősszel az Ernstben (Spa Trend Online)
Mint lapunk elsőként megírta, az Ernst Múzeum helyén hamarosan megnyílik a Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ. Lapunk úgy tudja, hogy a fotográfus 100. születésnapjára, október 22-ére tervezték a nyitást, de közbeszerzések miatt ez vélhetően csak novemberben fog megvalósulni.
aug. 6
19:36
Skorpió: 40. születésnapi koncert és rockünnep a Tabánban (Infostart)
Egykori sikereinek színhelyén, a budai Tabánban tartja 40. születésnapi koncertjét a Skorpió együttes augusztus 19-én. A Rockünnep a Tabánban című ingyenes rendezvényen a Mini és mások is fellépnek.

2013. augusztus 7. szerda

aug. 7
6:42
Repül a bálna a Szigeten (Spa Trend Online)
Cipő-emlékkoncerttel indult tegnap a 21. Sziget Fesztivál az Óbudai Hajógyári Szigeten. A mínusz első napon hagyományosan magyar dalokkal köszöntik a fesztivál közönségét, ám ezúttal a Republic tragikusan fiatalon elhunyt énekesére emlékeznek pályatársai, barátai a színpadon. Idén 300 millióval többet költöttek a látványra.
aug. 7
6:44
Vándor Éva a Bóta Caféban (Spa Trend Online)
A kiváló színésznő, Vándor Éva a Bóta Café vendége augusztus 7-én, ma, szerda este 9 órától, a Bóta Caféban, a Fix Tévén.
aug. 7
6:46
Politikusok operapáholyban (Spa Trend Online)
A digitális tévézés első reggelén leültem készülékem elé, hogy frissen élvezhessem a megígért élményt. Megkaptam, de nem abban, amire számítottam. A véletlen a távirányítón azt a gombot nyomatta le velem, amely a francia LPC csatornát, a parlamenti adást közvetíti.
aug. 7
7:00
Dustin Hoffmant rákbetegséggel kezelik (Infostart)
Rákbetegséggel kezelik Dustin Hoffmant - erősítette meg kedden az Oscar-díjas amerikai színész szóvivője.
aug. 7
13:18
A nagy füzet a hivatalos magyar nevezés az Oscar-díjra (Infostart)
Szász János A nagy füzet című filmje képviseli Magyarországot a legjobb idegen nyelvű film kategóriában az Oscar-díjért folyó versenyben - közölte a Magyar Filmunió szerdán, a döntés után az MTI-vel.
aug. 7
20:30
Harrison Ford váltja Bruce Willist (Infostart)
Bruce Willis kiszáll, Harrison Ford pedig beugrik: a Drágán add az életed sztárja meglepő módon kiszáll a The Expendables - A feláldozhatók című akciófilm harmadik részéből.

2013. augusztus 8. csütörtök

aug. 8
6:42
Anyanyelvi tábort tart a Rákóczi Szövetség Esztergomban (Infostart)
Több mint 130 általános iskolás érkezik a felvidéki és a kárpátaljai szórványból a Rákóczi Szövetség 26. Esztergomi Anyanyelvi Táborába, amelyet augusztus 9. és 15. között tartanak meg - tájékoztatta a szövetség az MTI-t.

Keresés