2013. november 1. péntek

nov. 1
0:06
Stílusváltás után nagylemezzel jelentkezett a vidéki rockzenekar (Zene)
Hivatalosan meghallgatható, letölthető a Dízel zenekar - Voltunk akik voltunk- nagylemeze. [Dátum: 2013.10.31. 23:49]
nov. 1
0:10
Magyarországon lesz a szenzációs darab premierje (Zene)
A világon először a Madách Színház kapta meg a jogot, hogy non-replica változatban állítsa színpadra a Mamma Mia! musicalt. A bemutató 2014 augusztusában a Szegedi Szabadtéri Játékokon, szeptemberben pedig a Madách Színházban lesz. [Dátum: 2013.11.06. 21:39]
nov. 1
1:54
Már 3D-s filmeket is nézhetünk a debreceni Apollo moziban (MaHu)
Debrecen egyetlen artmozija, az Apollo nagytermében csütörtökön avatták fel az új, háromdimenziós (3D) vetítésekre is alkalmas projektort és a szintén korszerű hangtechnikai eszközöket.
nov. 1
4:36
New Yorkban épülhet meg a világ legmagasabb óriáskereke (MaHu)
New Yorkban épülhet meg a világ legmagasabb, 192 méteres óriáskereke: az amerikai nagyváros polgármestere várhatóan hamarosan zöld jelzést ad a projektnek.
nov. 1
7:06
"A tánc harmónia önmagammal" - Villáminterjú Jantner Emesével (szinhaz.hu)
A PSIX Project és a Szkéné Színház november 6-án mutatja be új, összművészeti előadását, amelynek címe: 11 - fabula fatalis. Jantner Emesét, a Frenák Pál Társulatnak tagját, a 11 című előadás egyik táncos-koreográfusát kérdeztük. Nézőként is eléggé megviseli az embert a téma, amit tárgyal az előadásotok. Tudathasadás, végtelen magány. Hogyan kerülsz állapotba? Jantner Emese: A Frenák Pál…
nov. 1
7:18
Őszinte megrendeléssel - a gyász változó szavai (HVG)
Némileg szókimondóbbak lettek, ám továbbra is kódoltak, és nemegyszer közhelyesnek hatnak a halálesetek idején elhangzó vigasztaló fordulatok, a beszédek írói pedig továbbra is a klasszikus költőket részesítik előnyben.
nov. 1
8:12
Dobó Kata: 'Újból végigcsinálnám, ha újrakezdhetném' (szinhaz.hu)
Dobó Kata a Nők Lapjának adott interjújában beszélt anyaságról, eddigi pályájáról, és arról, mit tenne, ha újrakezdhetné. Lapszemle. Dobó Kata az anyaságról szólva elmondta, nagyon megváltozott kislánya születése óta. "Mintha minden, ami eddig történt velem, az egész korábbi életem csak előkészület lett volna. Próbálkozások, tanulások sora, hogy most méltó anyja lehessek Szofinak" - árulta el a…
nov. 1
8:14
X&Y; és techno-diszkó táncelőadás - Frenák Pál, Sharon Eyal és Gai Behar érkezik a Trafóba (szinhaz.hu)
November 2-3-án láthatja a Trafóban a közönség Frenák Pál legújabb darabját, a férfi-nő kapcsolatot futurisztikus hálórendszerben megelevenítő X&Y-t. November 8-9-én pedig az izraeli Sharon Eyal és Gai Behar House című táncelőadásában valóságos techno-diszkóvá változik a Trafó színpada. A Trafó ajánlója: Frenák Pál legújabb előadásának − amelynek 2013 áprilisában volt az ősbemutatója a Trafóban…
nov. 1
9:18
Magyarországra érkezik a Kiev City Balett! (szinhaz.hu)
A világhírű Kiev City Balett Közép-Európában turnézik, és idén is ellátogat Magyarországra, hogy bemutassa Hattyúk tava című előadását. A Kiev City Balettről: A Kijevi Állami Színház táncművészei immár 200 éve kápráztatják el a közönséget klasszikus, hagyományőrző előadásaikkal, amelyek a hazai bemutatók mellett a nemzetközi színpadokon is sikert aratnak. Németország, Franciaország, Olaszország,…
nov. 1
9:18
Minden szentnek maga felé hajlik a keze? (nyest.hu)
Sokan gondolják ellentmondásosnak a „minden szentnek maga felé hajlik a keze” közmondásunkat. Miért pont a szentek kerülnek bele a közmondásba? És merre is hajlik a szentek keze? – Cikkünkből most kiderül.
nov. 1
10:18
Varga Imre szobrászművész 90. születésnapját ünnepli (MaHu)
Szilenciumra ítélték, de nem a szoborért, hanem azért, mert amikor a forradalom idején, 1956. október végén egy barátjával lelakatolták az Iparművészeti Múzeum feltört kapuját, hátán önvédelmi célból egy géppisztoly lógott.
nov. 1
10:24
A padlás újraértelmezve – Kuthy Ágnes rendez Dunaújvárosban (szinhaz.hu)
A dunaújvárosi Bartók Kamaraszínház jubileumi évadának egyik bemutatója A padlás lesz. A rendező Kuthy Ágnes gyermekszínházi és bábszínházi rendezőként egy teljesen új értelmezésben viszi színpadra a musicalt. A darab olvasópróbái októberben kezdődtek, a bemutatót november 30-án tartják. A padlás, ameyl félig mese félig musical, amely az illúzió és a valóság határán egyensúlyoz 25 éve van műsoron…
nov. 1
11:12
Megszűnik a népszerű zenetévé? Íme az igazság (Zene)
A csatorna közleményben reagált a megszűnéssel kapcsolatos hírekre. [Dátum: 2013.11.01. 11:09]
nov. 1
11:30
Először választottak nőt az Opera Europa élére (szinhaz.hu)
Először választottak nőt a világ operatársulatait és operafesztiváljait tömörítő szervezet élére: Eva Kleinitz nemcsak az első nő, hanem az első német is, aki az Opera Europát vezetheti. A 41 éves operarendezőt, a Stuttgarti Opera helyettes intendánsát szerdán az írországi Wexfordban zajló tanácskozásán választotta meg elnökévé az Opera Europa - közölte a stuttgarti ház csütörtökön. Az 1995-ben…
nov. 1
11:32
Színházi nevelési programok kézikönyve - Könyvbemutató a Nemzeti Táncszínházban (szinhaz.hu)
Pedagógusok figyelem! November 11-én 14 órától a Nemzeti Táncszínházban tartja Színházi nevelési programok kézikönyve c. kötetének bemutatóját az InSite Drama. A konferencián 118 szervezet 171 programját dolgozták fel. Hogyan született a könyv? Az elmúlt színházi évad második felében az InSite Drama egy kutatás keretében egységes szempontsor mentén felmérte, milyen főbb színházi nevelési…
nov. 1
13:54
Dzsessz, népzene és improvizáció Szabadkán (MaHu)
A dzsessz és a népzene összefonódása, az elektronikus zene koncepciói, valamint az improvizáció alternatív módszerei állnak idén a szabadkai Jazziré zenei fesztiválon középpontjában.
nov. 1
14:12
Nézőművészeti Főiskola a kézdivásárhelyi Városi Színházban (MaHu)
A Tasnádi István Nézőművészeti Főiskola című előadásával vendégszerepel a kézdivásárhelyi Városi Színházban a budapesti Nézőművészeti Kft. jövőhét hétfőn és kedden.
nov. 1
14:30
Konténekrekbe csomagolt templomot foglaltak le Dél-Olaszországban (MaHu)
Lefoglalták az olasz hatóságok egy lebontott és már konténerekbe csomagolva a kikötőben elszállításra váró olaszország templom darabjait.
nov. 1
14:48
Turista-tengeralattjáró Iránban (MaHu)
Üzembe helyezték Irán első, idegenforgalmi célokat szolgáló tengeralattjáróját a Perzsa-öbölben fekvő Kish-szigeten, az ország első számú tengeri nyaralóhelyén.
nov. 1
14:48
Leégett a komáromi Magyar Lovas Színház tetőszerkezete (szinhaz.hu)
November 1-jén reggel fél 8 körül kapott lángra kapott a komáromi Magyar Lovas Színház tetőszerkezete. A tüzet rövidesen eloltották, a 2000 négyzetméteres palatető mintegy egytizede égett le. Markos Attilát, az épület tulajdonosát fia értesítette péntek reggel fél 8 körül, hogy kigyulladt az egykori lovarda tetőszerkezete. Porral oltóval kezdték meg a lángok visszaszorítását, rövidesen a győri, a…
nov. 1
14:48
Elfogták a miskolci dohánybolt kirablóját (Népszava)
A férfit bűnügyi őrizetbe vették és indítványozták előzetes letartóztatását.
nov. 1
14:50
Nehéz sorsú gyerekeknek gyűjt karácsonyra a DVTK (Népszava)
A következő hetekben több akciót is szerveznek.
nov. 1
15:06
Négy vadonatúj Bowie-dal a neten (HVG)
A számok az idén márciusban megjelent The Next Day kibővített, háromlemezes újrakiadásán szerepelnek majd. Egy vadonatúj remix is készült.
nov. 1
15:06
Magyar közösségi tulajdonba került Sütő András szülőháza (Infostart)
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) illetékesei aláírták Sütő András örököseivel azt az adásvételi szerződést, amely szerint az erdélyi magyar író pusztakamarási szülőháza magyar közösségi tulajdonba került.
nov. 1
16:00
Magyar közösségi tulajdonba került Sütő András pusztakamarási szülőháza (MaHu)
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) illetékesei aláírták Sütő András örököseivel azt az adásvételi szerződést, amely szerint az erdélyi magyar író pusztakamarási háza magyar közösségi tulajdonba került.
nov. 1
16:02
Tizenkétezerszeres áron kelt el egy Banksy által kiegészített giccses tájkép (MaHu)
Több mint tizenkétezerszeres áron kelt el egy nem különösebben értékes festmény az után, hogy Banksy, a titokzatos brit graffitiművész saját figurával egészítette ki a giccses tájképet, majd eladásra kínálta egy limlomokat árusító New York-i boltocska kirakatában.
nov. 1
16:18
Elhunyt Michael Palmer amerikai krimiíró (MaHu)
Elhunyt Michael Palmer amerikai orvos, krimiíró, több bestseller szerzője.
nov. 1
16:36
Panelház tetején állítottak fel hagyományos faházakat Kassán - KÉPEK! (MaHu)
Az alkotó a hagyományos szlovák népi építészet egyedi stílusának állít emléket, ugyanakkor a társadalmi, kulturális változások kontrasztjaira is rá kívánja irányítani a figyelmet.
nov. 1
17:12
Így halt meg Lou Reed (Infostart)
Özvegye szerint otthonában, a fákat csodálva és a gyógyító erejű kínai harcművészet, a tajcsi gyakorlatait végezve távozott az élők sorából Lou Reed, a rockzene vasárnap elhunyt úttörője.
nov. 1
17:30
Felfújás közben pukkadt ki a tajvani óriás gumikacsa (MaHu)
Felfújás közben kipukkadt az észak-tajvani Taojüanban egy óriás gumikacsa, Florentijn Hofman holland művész 18 méteres magas játékállata egy november 10-ig tartó helyi képzőművészeti fesztiválon.
nov. 1
17:33
Magyar közösségi tulajdonba került Sütő András szülőháza (szinhaz.hu)
Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület (EMKE) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) illetékesei aláírták Sütő András örököseivel azt az adásvételi szerződést, amely szerint az erdélyi magyar író pusztakamarási szülőháza magyar közösségi tulajdonba került. A szerződés aláírásáról az RMDSZ hírlevele számolt be pénteken. Az erdélyi művelődési élet megszervezésében jelentős szerepet…
nov. 1
17:48
Tajcsi közben halt meg a rocklegenda (MaHu)
Özvegye szerint otthonában, a fákat bámulva és a gyógyító erejű kínai harcművészet, a tajcsi gyakorlatait végezve távozott az élők sorából Lou Reed.
nov. 1
18:06
Ewan McGregor jövőre a Broadwayn lesz látható (HVG)
Több évi szünet után ismét színházban lesz látható jövőre Ewan McGregor, aki egy Tom Stoppard-darabban a Broadwayn is bemutatkozik.
nov. 1
18:06
Hajós András fura kijelentése: végre megőrülhetek (Zene)
Kilencedik évadával és egy régi-új ismerőssel, Hajós Andrással tér vissza a magyar humorcsatorna időtálló stand-up műsora, a Comedy Central bemutatja. A vasárnapi nyitóadásban Hajós András egy tőle merőben szokatlan dolgot művel: szögre akasztja örökérvényű társát, a gitárját és ezúttal egy zongora segítségével feszegeti az improvizáció határait. Mint mondja, a színpadon végre megőrülhet! [Dátum:…
nov. 1
18:08
Karácsonyi zenék top 10: Bereczki Zoliék újra az élen (Zene)
Mi dalokkal hangolódunk a karácsonyra. Jövünk az ünnepi slágerlistánkkal, és mutatjuk az elmúlt 168 óra legkedveltebb karácsonyi dalait. [Dátum: 2013.11.01. 17:51]
nov. 1
18:10
Világsztárok lesznek a Juventus Rádió vendégei (Zene)
A hallgatók szavazatai alapján a Nickelback lesz a Juventus Rádió vendége november 8-án. Most már hivatalos, hogy a két hamarosan koncertet adó világhírű fellépő közül a kanadai együttesre érkezett több szavazat, és ezért ők lépnek fel élőben a Juventus Rádió reggeli műsorában, a Hello Budapestben. [Dátum: 2013.11.01. 18:02]
nov. 1
18:24
Luc Bessont nem zavarják a lesifotósok (HVG)
Besson francia filmguru tagadja, hogy valaha is azt tervezte volna, a riporterek és lesifotósok zaklatása miatt leáll Lucy című új filmjének forgatásával, és szedi a sátorfáját Tajvanról.
nov. 1
18:24
Három év után ismét koncertezik a soul királynője (MaHu)
Felépült titokzatos betegségéből és három év után decembertől újra koncertezik Aretha Franklin, a soul koronázatlan királynője.
nov. 1
19:18
Elhunyt a népszerű kémregényszerző (Infostart)
Elhunyt 83 éves korában Gérard de Villiers francia író, kémregények népszerű szerzője, akinek művei világszerte sok millió példányban keltek el.
nov. 1
19:18
Meghalt Gérard de Villiers népszerű kémregényszerző (MaHu)
Elhunyt 83 éves korában Gérard de Villiers francia író, kémregények népszerű szerzője, akinek művei világszerte sok millió példányban keltek el.
nov. 1
19:36
Tóth Gabi vezeti a legnépszerűbb videoklipek listáját (Zene)
Ma ismét jövünk a videoklipes slágerlistánkkal, és mutatjuk az elmúlt 168 óra legnézettebb klipjeit. [Dátum: 2013.11.01. 19:28]
nov. 1
20:30
Elárverezik Bob Dylan "elhagyott" gitárját (HVG)
Elárverezi a Christie's aukciósház Bob Dylan "elhagyott" gitárját, azt a hangszert, amelyet a zenész egy magánrepülőgépen hagyott több dalszöveggel együtt.
nov. 1
20:48
Először állítja ki műveit Németországban Erich Honecker unokája (MaHu)
A berlini fal leomlása után először állít ki Roberto Yanez chilei-német festőművész, Erich Honecker néhai keletnémet vezető unokája.
nov. 1
23:48
Elárverezik Bob Dylan "elhagyott" gitárját (MaHu)
Elárverezi a Christie's aukciósház Bob Dylan "elhagyott" gitárját, azt a hangszert, amelyet a zenész egy magánrepülőgépen hagyott több dalszöveggel együtt.

2013. november 2. szombat

nov. 2
0:06
Elhunyt Gérard de Villiers népszerű kémregényszerző (HVG)
83 éves korában meghalt Gérard de Villiers francia író, kémregények népszerű szerzője, akinek művei világszerte sok millió példányban keltek el. Ügyvédjének pénteki tájékoztatása szerint az írót előző nap érte a halál Párizsban.
nov. 2
0:42
Luc Bessont mégse zavarják annyira a lesifotósok (MaHu)
A francia filmguru tagadja, hogy valaha is azt tervezte volna, a riporterek és lesifotósok zaklatása miatt leáll Lucy című új filmjének forgatásával, és szedi a sátorfáját Tajvanról.
nov. 2
3:42
Háromszáz millió eladott példány egy képregényből (MaHu)
Háromszázmillió eladott példánnyal rekordot döntött Japánban a One Piece című manga sorozat, amelynek már a 72. kötete jelent meg.
nov. 2
5:12
Napi édes! A magyar énekesnő megmutatta pici ikreit (Zene)
Kozma Orsi alig három hónappal a szülés után újra munkába állt. Az énekesnő nyáron adott életet az ikerlányainak, Annának és Sárának. Riporterünk az otthonában látogatta meg a büszke anyukát, aki boldogan mutatta be kislányait a Reflektor nézőinek. [Dátum: 2013.11.02. 04:57]
nov. 2
5:14
Megható felvételek! Könnyek az X-Faktor 3. élő showjában (Zene)
A Reflektor riportere megható és felemelő pillanatoknak lehetett szem- és fültanúja a színfalak mögött. [Dátum: 2013.11.02. 05:10]
nov. 2
5:30
Hallgasd meg! Ez volt a sláger 1977. november 2-án (Zene)
Rovatunkban az aktuális naphoz köthető kedvelt dalokat elevenítjük fel. Minden nap kiderül, hogy melyek voltak azok a számok, amelyek akkor pezsdítették fel a vérünket és adtak kedvet a mindennapokhoz. Nézzük mi volt a kedvenc dal 36 évvel ezelőtt. [Dátum: 2013.11.02. 05:15]

Keresés