2013. július 1. hétfő

júl. 1
5:00
Travolta nyíllal lövi De Nirót (Népszava)
Tegnap este a hagyományos ünnepélyes formában megnyílt a 48. Karlovy Vary Nemzetközi Filmfesztivál, amely végre ismét meghozta számunkra a drukkolás lehetőségét: Szász János A nagy füzet című játékfilmjével van magyar részvevője az idei versenyprogramnak.
júl. 1
6:12
Nemzeti Színház: eltűnt a süllyesztőben (HVG)
Több ezer ember búcsúztatta az Alföldi-korszakot vasárnap este. A háromórás gálán több mint százan léptek színpadra – majd tűntek el a süllyesztőben. Éjfélkor lekapcsolták a környék világítását, ezzel véget ért egy vaskos fejezet a magyar színháztörténetben.
júl. 1
6:48
Óriási néptáncsiker Washingtonban (Népszava)
Ujjongással, vastapssal és ovációval ünnepelte a közönség a hétvégén a washingtoni magyar néprajzi fesztiválprogram keretében.
júl. 1
6:50
A Vitéz és a 800 millió magyar (Népszava)
Nemrég történt, hogy Parádfürdőn, a Palócpiacon tűzugratást tartottak, így emlékezve 800 millió magyarra. A képtelen szám úgy jött ki, hogy egy háromnevű, ráadásul "Vitéz" jelzővel is rendelkező, szakedző számolta ki azon az alapon, hogy szerinte a maják, a japánok, az irániak, de még a skótok is magyar ősök leszármazottai.
júl. 1
7:06
Felavatták Kállai Ferenc mellszobrát (Infostart)
Felavatták Kállai Ferenc mellszobrát a Nemzeti Színházban.
júl. 1
7:06
˝Minden várakozásomat felülmúlta a zenekarom˝ - interjú a Boka és a Klikk vezetőjével (Zene)
A székesfehérvári székhelyű Boka és a Klikk zenekar egyre nagyobb nevet szerez magának a rock and roll piacon. Nem véletlen, hiszen a 4 zenész érti és imádja a műfajt. Elmúltak egy évesek, nagylemez és számos koncert van mögöttük már. Itt volt az ideje hogy ismét beszélgessünk egy kicsit Bokával, a zenekar vezetőjével. [Dátum: 2013.07.01. 07:00]
júl. 1
8:18
Búcsúpiknik a Nemzetinél: "ez egy keserédes este" (HVG)
Több ezren búcsúztatták az Alföldi-korszakot vasárnap este a Nemzeti Színház előtt. Éjfélkor lekapcsolták a környék világítását, ezzel véget ért egy vaskos fejezet a magyar színháztörténetben.
júl. 1
8:54
Meghalt Ruttkai Iván, Ruttkai Éva testvére (HVG)
Hosszú betegség után, 87 évesen elhunyt vasárnap Stockholmban Ruttkai Iván, grafikus, színész, sportoló, Ruttkai Éva és Ruttkai Ottó színművészek testvére – értesítette a család az MTI-t.
júl. 1
9:30
Elismerés: színpadot neveztek el a brit sztárról! (Zene)
Megtisztelőnek érzi Ed Sheeran, hogy színpadot neveztek el róla az Ipswich Music Day nevű rendezvényen. Az énekes Framlingham környékén nőtt fel, 2009-ben és 2010-ben fel is lépett a Christchurch Parkban rendezett eseményen. [Dátum: 2013.07.01. 09:25]
júl. 1
9:32
Izraelben is bemutatja újdonságát Szandi! (Zene)
Az énekesnő arra készül, hogy belopja magát az izraeli emberek szívébe. [Dátum: 2013.07.01. 09:26]
júl. 1
9:34
Silver Clef 2013: A One Direction lett a legjobb élő produkció (Zene)
A One Direction nevű brit fiúcsapat nyerte a legjobb élő produkciónak járó elismerést az idei Silver Clef, vagyis Ezüst Violinkulcs díjátadón. Az egykori tehetségkutatós versenyzők a közönség szavazatainak köszönhetően előztek meg olyan előadókat, mint a Coldplay, a Rolling Stones és Bruce Springsteen. [Dátum: 2013.07.01. 09:26]
júl. 1
10:06
Még egy hétvégén mozicsúcsot döntött a Szörnyegyetem (HVG)
Az elmúlt hétvégén is a Szörnyegyetem című animáció hozta a legtöbb bevételt az észak-amerikai mozikban. Bár a nyitóhétvégéhez képest majdnem a felére zuhant, a 46,1 millió dolláros bevétel még így is elég volt az első helyhez.
júl. 1
12:12
Újra menő kánkánozni Franciaországban (HVG)
Ismét divatba jött a 19. századi párizsi éjszakai mulatóhelyek erotikus tánca, a kánkán Franciaországban: a Paradis Latin nevű párizsi kabaré táncóráira tömegesen iratkoznak be a franciák.
júl. 1
13:06
BET Award 2013: Emeli Sande lett a legjobb brit előadó (Zene)
Emeli Sande nyerte a legjobb nemzetközi előadónak járó elismerést az idei BET Awardson az Egyesült Államokban. A BET hagyományosan a fekete zenészeket, színészeket és sportolókat ünnepli, az amerikai Black Entertainment Television nevű kábeltelevíziós hálózat részeként. [Dátum: 2013.07.01. 12:55]
júl. 1
13:08
Vége: hazatértek a Glastonbury vendégei (Zene)
A Mumford and Sons nevű folk-rock formáció dallamait visszhangozta a Glastonbury, miután a brit csapat zárta az idei fesztivált fennállásának első headliner fellépésével. „Egy partyra jöttünk” – mondta Marcus Mumford, a zenekar frontembere, amikor megkezdték fellépésüket a somerseti Worthy Farmon összegyűlt tömeg előtt. [Dátum: 2013.07.01. 12:57]
júl. 1
13:24
Los Vivancos a RaM Colosseumban - jegyek itt (Zene)
Az remek eseményre 2013. augusztus 24-én kerül sor  [Dátum: 2013.08.10. 11:20]
júl. 1
13:42
Disney on Ice Budapesten - jegyek itt A Fantázia Birodalma előadásokra (Zene)
Négy kedvenc Disney történetünk kel életre amikor a Disney on Ice Budapestre hozza A Fantázia Birodalma című előadását! [Dátum: 2013.07.22. 19:30]
júl. 1
14:36
Nézőrekordot várnak a szervezők a Volton (HVG)
A két évvel ezelőtti rekordnál is nagyobb nézőszámot várnak az idei rendezvénytől a Volt Fesztivál szervezői - hangzott el a kapunyitás előtt egy nappal tartott hétfői sajtóbejáráson.
júl. 1
15:48
Rengeteg eső esett, de 80 ezren elmentek a Hegyalja Fesztiválra (HVG)
Az esős időjárás ellenére is sikerült elérni a tavalyi 80 ezres látogatószámot a vasárnap zárult 14. Borsodi Hegyalja Fesztiválon.
júl. 1
16:06
Bezár az Akvárium Klub (HVG)
Augusztus 1-jével ingyenesen az állam tulajdonába kerül, ezt követően pedig határozatlan időre bezár az Erzsébet téri Akvárium Klub. A hivatalos indoklás szerint a kormány ezzel a döntéssel Budapest egyik leglátogatottabb találkozási pontját torzó helyett valódi, sokoldalú kulturális és turisztikai központtá alakítja.
júl. 1
16:24
Cipő Emléknap lesz a Szigeten - jegyek itt (Zene)
Az idén elhunyt dalszerző-énekes, Bódi László Cipő emlékére rendeznek koncertet a Sziget fesztivál mínusz egyedik napján. Augusztus 5-én több mint három órán át fognak szólni a Republic egykori frontemberének dalai a magyar könnyűzenei élet élvonalának közreműködésével. [Dátum: 2013.07.28. 22:20]
júl. 1
17:18
88 ezren buliztak idén az EFOTT-on (HVG)
Az idén 88 ezren vettek részt az Egyetemisták és Főiskolások Országos Turisztikai Találkozóján (EFOTT) június 25. és 30. között Zánkán.
júl. 1
18:48
Dés László születésnapi koncertje az Arénában - jegyek itt (Zene)
Az eseményre 2014. január 11-én kerül sor. [Dátum: 2013.09.25. 10:13]
júl. 1
20:18
Visszaszorult a szívás a filmeken is (HVG)
Ma új időszámítás kezdődik a magyarországi dohányosok életében – nemzeti trafikboltokban juthatnak mindennapi mérgeikhez. A trafik, a dohányzás a filmeseket sem hagyta hidegen. Ezúttal nem a boltjogok visszásságainak eredünk nyomába, hanem mozgóképes füstökbe burkolódzunk.
júl. 1
21:30
Tervei vannak a VOLT Fesztivállal Sopron vezetésének (HVG)
Hosszabb távon a Páneurópai Piknik-emlékparkhoz költöztetné a VOLT Fesztivált Sopron önkormányzata – erősítette meg az MTI értesülését hétfőn az egyik alpolgármester.
júl. 1
22:06
Heti hét nap lehet már menni a New York-i Metropolitan Museumba (HVG)
A hét minden napján nyitva tart hétfőtől a New York-i Metropolitan Museum, a világ egyik legnagyobb múzeuma.
júl. 1
22:08
52 év után távozik a moszkvai Puskin Szépművészeti Múzeum igazgatója (HVG)
Kilencvenegy éves korában felmentését kérte Irina Antonova, a moszkvai Puskin Szépművészeti Múzeum igazgatója, aki 52 éven át irányította a világhírű intézményt.
júl. 1
22:42
Megnéztük Paul McCartney utolsó európai koncertjét (Zene)
Paul McCartney (71 éves) a zenetörténelem jelenleg legnagyobb, élő alakja. Megtiszteltetés őt látni koncerten, írni róla nem különben, akkor is, ha szokványos "koncert-kritikát" nem lehet összehozni... [Dátum: 2013.07.01. 22:32]

2013. július 2. kedd

júl. 2
1:06
A Leányvásárral indul a Szegedi Szabadtéri Játékok - jegyek itt (Zene)
Mesebeli sziget polgármesterét alakítja a Leányvásár című produkcióban Hegedűs D. Géza, a Vígszínház népszerű művésze. Karaktere autoriter személyiség, akinek – kis segítséggel – mindenhova elér a keze. [Dátum: 2013.07.02. 01:54]
júl. 2
2:00
UK Top 40: új kedvencek a brit listák élén (Zene)
Hetekig vezette az Egyesült Királyság kislemezlistáját Robin Thicke Pharrell Williamsszel közös Blurred Lines című felvétele, de úgy tűnik, a trónbitorlás eddig tartott. Az Icona Pop nevű svéd duónak ugyanis sikerült kirobbantania vezető helyéről a jóképű R&B énekest. [Dátum: 2013.07.02. 01:58]
júl. 2
5:36
Rekviem a demokráciáért (Népszava)
Ütős este volt a Nemzeti Színház nyilvános búcsú gálája és piknikje. Nagy művészek léptek fel, felfokozott hangulatban, és ez sok tekintetben a teátrum elmúlt, Alföldi Róbert vezette öt éve melletti, meg a demokratikus értékek melletti kiállást is jelentett. És persze bizonyos mértékig a fennálló miatti tiltakozást is.
júl. 2
6:48
Színháztörténelmet írtak - hatalmas tömeg búcsúzott (fotók) (Népszava)
Színháztörténelmet írtak, és minden, ami megpróbálja besározni, semmissé tenni az elmúlt öt év munkáját, az hazugság, mondta Alföldi Róbert vasárnap igazgatói mandátumának utolsó napján a Nemzeti Színházban tartott sajtótájékoztatón. Köszöni a nézőknek az érdeklődést, és azoknak, akikkel együtt dolgozott, aki marad, aki megy, aki jön, nagyon jó munkát kíván.
júl. 2
6:50
Az újvidéki teátrum nyert Kisvárdán (Népszava)
Az elmúlt hétvégén véget ért a 25. Magyar Színházak kisvárdai fesztiválja. Életmű-díjat vehetett át Fülöp Zoltán a csíkszeredai Csiki Játékszín színművésze és Hernyák György rendező, az Újvidéki Művészeti Akadémia osztályvezető tanára.
júl. 2
6:52
Leányvásár Szegeden (Népszava)
Július 5-én egy újraszabott darabbal indul az idei szezon a szegedi Dóm téren. Jacobi Viktor, Bródy Miksa és Martos Ferenc Leányvásár című operettjét a Szegedi Szabadtéri Játékok felkérésére készült verzióban tekintheti meg a közönség.
júl. 2
8:54
Meghalt a Kossuth-díjas irodalomprofesszor (HVG)
Életének 69. évében elhunyt Görömbei András Kossuth-díjas irodalomtörténész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja – közölte a család.
júl. 2
10:24
Elhunyt Görömbei András irodalomtörténész (Infostart)
Életének 69. évében elhunyt Görömbei András Kossuth-díjas irodalomtörténész, a Magyar Tudományos Akadémia rendes tagja - tájékoztatta a család az MTI-t.
júl. 2
11:18
Kertész Imre utolsó interjúja (HVG)
A 83 éves, Nobel-díjas író a The Paris Review legfrissebb számában, elegánsan zárta le nyilvánosság előtti életét.
júl. 2
11:18
Karlovy Vary: bemutatkozott a Zéró (Népszava)
Jelentős érdeklődés övezte Nemes Gyula Zéró címmel készülő filmjének bemutatkozását Karlovy Vary-ban a filmfesztivál szakmai fórumán.
júl. 2
11:18
ByeAlex: "Meguntam, elég volt belőle" (Zene)
ByeAlex az EFOTT-on adott interjút a Mosaic Online-nak, melyben elárulta miért nem szereti a fesztiválokat, miért írt dalt Elvisről és hogyan bővül a csapat... [Dátum: 2013.07.02. 10:59]
júl. 2
11:20
Dévényi Tibor: "már egy kicsit bepörögtem erre" (Zene)
Dévényi Tibi bácsival az EFOTT-on találkozott a Mosaic Online-nak, ahol már az ezredik piros labdát tervezte eldobálni. A legendás lemezlovassal beszélgettünk fia szerepléséről, a tanácsairól, a mai dj-helyzetről, az eddigi fesztiválokról, a lemezlovas-oktatásról, és arról, hogy lehet-e a végtelenségig diszkózni... Plusz kaptunk egy jó tippet is! [Dátum: 2013.07.02. 11:03]
júl. 2
11:22
Jópofa válasz! Ez a KFT együttes sikerének a titka (Zene)
A KFT legendás tagjával, Laár Andással az EFOTT-on találkoztunk, ahol mesélt nekünk a 33 éves együtt titkáról, mit szólnak fellépőpartnerükhöz, az Ivan and The Parazolhoz, hogy mi a siker titka, miért nem hagytak ki egy fesztivált se soha, lehet-e sikeres magyar együttes angol dalszövegekkel és hogy mi szerinte a két világbajnok daluk... [Dátum: 2013.07.02. 11:08]
júl. 2
11:54
Michael Caine életműdíjat kapott (HVG)
A Müncheni Filmfesztivál életműdíját kapta meg a nyolcvanéves színész, aki így reagált: "Hogy a németek ismernek engem! Ezzel a világ egyik legboldogabb emberévé tettek."
júl. 2
12:30
Az utolsó óra Alföldivel és Jordánnal a Rózsavölgyiben - minden jegy elfogyott (Zene)
Az utolsó óra, Alföldi Róbert Jordán Tamás páros alakítása Budapesten, a Rózsavölgyi Szalonban látható. [Dátum: 2013.07.25. 19:16]
júl. 2
12:48
Odavannak a svájciak Schiff Andrásért (HVG)
Schiff András zürichi koncertjét, ezen belül is különösen Ludwig van Beethoven Diabelli-variációinak előadását méltatja a Neue Zürcher Zeitung keddi koncertmelléklete.
júl. 2
12:48
Buena Vista Social Club a Margitszigeten - jegyek itt (Zene)
Havanna legforróbb hangulatú zenés klubja, a Buena Vista Social Club a kilencvenes évek közepén vált világhírűvé. Ry Cooper producer és Wim Wenders rendező nagy sikerű dokumentumfilmje ekkor ismertette meg e nagyszerű muzsikusokat és a zenéjük által képviselt életérzést a nagyvilággal. [Dátum: 2013.07.14. 15:30]
júl. 2
12:50
Lappangó Benczúr-képet azonosítottak (HVG)
Több évtizednyi lappangás után sikerült azonosítani Benczúr Gyula Mátyás és Beatrix esküvője című képét, a festményt kedden mutatták be a szegedi Móra-múzeumban.
júl. 2
13:42
Brit slágerlistát vezet Fischer Iván zenekara (HVG)
A Budapesti Fesztiválzenekar Wagner-lemeze ezena héten a brit Specialist Classical Albums Top 20-as listájának első helyére került.
júl. 2
13:42
Elhunyt Dobos Kálmán zeneszerző, zongoraművész (Infostart)
Elhunyt Dobos Kálmán zeneszerző, zongoraművész, a Magyar Rádió volt szerkesztője. Életének 82. évében hétfőn érte a halál - közölte fia, Dobos Kristóf az MTI-vel.
júl. 2
13:44
Elhunyt Dobos Kálmán (HVG)
Elhunyt Dobos Kálmán zeneszerző, zongoraművész, a Magyar Rádió volt szerkesztője. Életének 82. évében hétfőn érte a halál – közölte fia, Dobos Kristóf az MTI-vel. Dobos Kálmán temetéséről később intézkednek.
júl. 2
14:00
Még egy új munkahelye lehet Vidnyánszkynak (HVG)
Művészeti rektorhelyettessé nevezte ki a Kaposvári Egyetem (KE) Vidnyánszky Attilát, a Nemzeti Színház igazgatóját – írja a szinhaz.hu. Repa Imre, az egyetem rektorhelyettese nem erősítette meg a portál információit.

Keresés