2013. március 1. péntek

márc. 1
6:42
Gázos trükkök és szerelmek (Spa Trend Online)
Matt Damon és Francese McDormand főszereplésével érkezett a hazai mozikba Gus Van Sant új filmje, az Ígéret földje, amely egyrészt környezetvédelem, másrészt kép a mai farmer-Amerikáról. A II. világháborús Lvov csatornáiban játszódik a lengyel rendező, Agnieszka Holland tavaly Oscarra jelölt filmje, A város alatt.
márc. 1
6:44
Vándorkiállítás a Janikovszky-évfordulón (Spa Trend Online)
Janikovszky Éva halálának tizedik évfordulója alkalmából tizenegy városban rendez vándorkiállítást az életművet gondozó Móra Kiadó.
márc. 1
6:46
Maestro fölmondásban (Spa Trend Online)
Búcsúzik a világ talán legjobb zenekarának éléről a "főnök", Sir Simon Rattle. Nem azonnal, öt év múlva, 2018-ban. Mégis bejelentette, jobb, ha időben megtudják.
márc. 1
8:48
Ismét vár az Erkel Színház (Metropol)
Ma kezdi száznapos próbaüzemét a 101 éves Erkel Színház.
márc. 1
8:50
Jason Statham: erkölcsös rosszfiút játszik (Metropol)
A mozikban tegnap óta látható Parkerrel az akciósztár Feláldozhatók-béli társainak nyomdokaiba lép egy nagyszabású akciófilmmel.
márc. 1
10:00
Klubkoncerttel kezd a Magna Cum Laude (Metropol)
A jól megérdemelt pihenést követően a zenekar egy meglehetősen mozgalmas idényre készül a 2013-as szezonban is.
márc. 1
12:42
Később jön A hobbit utolsó része (Metropol)
A hobbit első epizódja világszerte kasszasikernek bizonyult, összesen 981 millió dollárért váltottak rá jegyet a nézők.
márc. 1
13:00
Gobbi Hilda-emlékévet rendez a színházi intézet (Metropol)
A színésznő születésének 100. évfordulóját egész éves programsorozattal ünnepli az intézmény.
márc. 1
15:24
Meghalt Lelkes Péter zongoraművész (Infostart)
Meghalt Lelkes Péter zongoraművész, újságíró. Búcsúztatása május 21-én lesz az óbudai temető szóróparcellájában - tudatta a család az MTI-vel pénteken.
márc. 1
16:18
Josh Groban klippremier itt! (Metropol)
A teljes album után a Brave című klip is a metropol.hu-n debütál.
márc. 1
21:42
Magyar filmek a római Casa del Cinemában (Spa Trend Online)
Pálfi György Final cut - Hölgyeim és uraim című montázsfilmjét, Sipos József Kalandját és Fonyó Gergely Made in Hungaria című musicaljét tűzi műsorra a római Casa del Cinema a március 2. és 5. között tartandó Visegrádi Négyek Filmfesztiválján. A mustrán Václav Havel rendezését is levetítik.

2013. március 2. szombat

márc. 2
6:42
Válogatás a legjobbakból (Spa Trend Online)
Ma este a Marion Cotillard főszereplésével készült Csont és rozsda című nagysikerű francia filmmel indul a Frankofón Filmnapok. Igazi filmkülönlegességekkel érkezik harmadik alkalommal Budapestre a francia nyelvterületet képviselő program. A március 1-9. között tíz frankofón ország húsz, nálunk most először látható filmje és Olivier Assayas rendező retrospektív sorozata szerepel az Uránia Nemzeti…
márc. 2
6:44
Nem engedem be a próbára az ördögöt (Spa Trend Online)
Mohácsi János rendező A velencei kalmár legmeghatóbb, legpimaszabb, legerőszakosabb adaptációjára készül. Jelenleg a Nemzeti Színházban próbálja a darabot, amelyet március végén mutatnak be. Ahogy fogalmazott, az előadás többek közt arra keresi a választ, miként válhat életveszélyessé a hétköznapokban egyre inkább tapasztalható előítéletesség.
márc. 2
6:46
Főigazgatói pályázat a Ludwig Múzeum élére (Spa Trend Online)
Kiírta a Ludwig Múzeum főigazgatói pályázatát az Emberi Erőforrások Minisztériuma. A pályázatokat 30 napon belül lehet benyújtani. Az elbírálásnak további 30 napon belül kell megtörténnie, a pályázati határidő lejártát követő 21 napon belül egy - legalább öttagú szakmai bizottság meghallgatja az aspiránsokat.
márc. 2
6:48
Az ország legnagyobb teátruma (Spa Trend Online)
Az Erkel Színház bezárása előtti utolsó előadása egy balettest volt, ami a Na de tényleg?! című darabbal, Kerényi Miklós Dávid koreográfiájával, fejeződött be.
márc. 2
10:00
Itt az 50 tehetséges magyar fiatal (Metropol)
A nyertesek 18 és 30 év közötti fiatalok, akik valamilyen területen átlagon felüli tehetséggel és szorgalommal rendelkeznek.
márc. 2
10:02
Richard Burton posztumusz csillaga (Metropol)
A világhírű színész kitüntetése Elizabeth Tayloré mellett fekszik.
márc. 2
10:36
A Képzelt riport... 40 éve (Metropol)
1973. március 2-án mutatta be a budapesti Vígszínház a Képzelt riport egy amerikai popfesztiválról című musicalt.
márc. 2
13:18
Tánccal nyitott az Erkel (Spa Trend Online)
A Pécsi, a Győri és a Nemzeti Balett közös táncestjével nyílt meg tegnap este csaknem hat év után újra az Erkel Színház, melynek idei működése 800 millió forintba kerül. Ókovács Szilveszter, a Magyar Állami Operaház igazgatója szerint az Erkel belépésével az intézmény 8,3 milliárdos költségvetésén felül további 2 milliárd forintra lenne szükségük.
márc. 2
14:12
Népopera és Varázsfuvolácska a Facebook-nemzedéknek is (Infostart)
A Magyar Nemzeti Balett, a Pécsi Balett és a Győri Balett közös estjével nyitotta meg kapuit péntek este az Erkel Színház. Ókovács Szilveszter, az Operaház főigazgatója az InfoRádió Aréna című műsorában arról is beszélt, hogy a felújítás után az épület állaga 10 évig fenntartható.
márc. 2
15:06
Alan Parker filmrendező Budapesten tart mesterkurzust (Spa Trend Online)
A film, a forgatókönyvírás nem magányos, hanem közösségi művészet - mondta el Sir Alan Parker, a világhírű brit filmrendező és forgatókönyvíró az MTI-nek. Az Éjféli expressz, a Pink Floyd - The Wall, az Angyalszív és az Evita alkotója a Magyar Nemzeti Filmalap és a Filmhu - magyar moziportál Filmíró hétvégéjére érkezett Budapestre, hogy mesterkurzust tartson a magyar forgatókönyvíróknak a…
márc. 2
15:06
Telt ház Alan Parker mesterkurzusán (Metropol)
Az Éjféli expressz, a Pink Floyd - The Wall, az Angyalszív és az Evita alkotója Budapestre érkezett.

2013. március 3. vasárnap

márc. 3
7:54
Eurovíziós Dalfesztivál: ByeAlex képviseli Magyarországot (Metropol)
Az idén másodszor megrendezett A Dal című magyar válogatóversenybe 244 dalt neveztek.
márc. 3
8:12
Eurovíziós Dalfesztivál - ByeAlex képviseli Magyarországot (Spa Trend Online)
ByeAlex és a Kedvesem című dal képviseli Magyarországot az 58. Eurovíziós Dalfesztiválon május 14. és 18. között Malmőben.

2013. március 4. hétfő

márc. 4
6:42
Alan Parker Budapesten (Spa Trend Online)
Telt ház előtt tartotta Alan Parker világhírű brit filmrendező és forgatókönyvíró mesterkurzusát a budapesti Corvin moziban.
márc. 4
6:44
Megjelent a MúzeumCafé (Spa Trend Online)
Hogyan használják fel a hazai múzeumok az EU-s pénzforrásokat? Mit gondol Nicholas Penny, a londoni National Gallery igazgatója a budapesti Cézanne-kiállításról, valamint a Szépművészeti Múzeum és a Nemzeti Galéria újraegyesítéséről?
márc. 4
6:46
A golyóstollaktól a rendőrségig (Spa Trend Online)
Az egyetemistának készülő fiatal Thomas Müllert leállította két rendőr, mert észrevették, hogy motorkerékpárja gumijai tükörsímák.
márc. 4
6:48
Unortodoxia A Dalban is - VIDEÓ (Spa Trend Online)
Egy teljesen ismeretlen énekes képviselheti Magyarországot az idei Eurovíziós dalfesztiválon. A ByeAlex néven induló Márta Alex Kedvesem című száma kapta ugyanis a legtöbb szavazatot a közönségtől.
márc. 4
10:54
Emelkedhet a Kossuth- és Széchenyi-díjak összege (Spa Trend Online)
Az Országgyűlés Kulturális és sajtóbizottsága hétfői ülésén tárgysorozatba vételre és általános vitára alkalmasnak találta azt a törvénymódosító javaslatot, amely emelné a Kossuth- és Széchenyi-díjakkal járó pénzjutalom összegét.
márc. 4
12:24
Újra bíróság elé áll Stohl András (Spa Trend Online)
Jó hírnév megsértése miatt polgári pert indított Stohl András színész és Szalai Vivien újságíró, a Magyar börtönpokol című könyv szerzője ellen a Budapesti Fegyház és Börtön. Az első tárgyalást május 23-ra tűzték ki - tájékoztatta a Budapest Környéki Törvényszék szóvivője hétfőn az MTI-t.
márc. 4
12:42
Dés László jövőre születésnapi koncertet ad az Arénában (Spa Trend Online)
Hatvanadik születésnapját, valamint zenei pályafutásának 40 éves jubileumát nagyszabású koncerttel ünnepli Dés László Kossuth- és Liszt-díjas zeneszerző, előadóművész. Az elsősorban szaxofonosként ismertté vált muzsikus 2014. január 11-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.
márc. 4
14:48
Két magyar film a portói fesztiválon (Metropol)
Deák Krisztina Aglaja és Bergendy Péter A vizsga című filmjét a Rendezők hete elnevezésű versenyprogramba hívták meg.
márc. 4
15:42
Nem Munkácsyé a Vérvád-festmény (Metropol)
Kizártnak tartja Bellák Gábor művészettörténész, a Magyar Nemzeti Galéria főmuzeológusa, hogy a közelmúltban előkerült Vérvád című festmény Munkácsy Mihály alkotása lenne.

2013. március 5. kedd

márc. 5
6:42
Elszalasztott lehetőségek (Spa Trend Online)
L. Simon László egykori kulturális államtitkár szerint a tárca és a szakma elfecsérelte az időt egy új régészeti szabályozás kidolgozására, s amikor ő került helyzetbe, már olyan erősek voltak a megelőző régészeti feltárásokkal szembeni ellenérzések, hogy nem volt lehetőség a szakma érdekekeinek hathatós védelmére.
márc. 5
6:44
Elhunyt Armando Trovajoli (Spa Trend Online)
Meghalt Armando Trovajoli olasz zeneszerző, Vittoro de Sica és Ettore Scola több alkotásának, valamint Sándor Pál Miss Arizona című filmjének komponistája, akire egy közkedvelt szerzeménye nyomán ragadt a "Róma hangja" név.
márc. 5
6:46
Havadtői Sámuel tárlata Egerben (Spa Trend Online)
A kortárs művészet élvonalába tartozó magyar festőművész, az idén 60. születésnapját ünneplő Havadtői Sámuel (Sam Havadtoy) eddigi életpályáját bemutató monstre kiállítás nyílik március 9-én a Kepes Intézetben, Egerben.
márc. 5
6:48
Újabb roham a Nemzeti jegyeiért (Spa Trend Online)
A Nemzeti Színház jegyeiért tegnap megint roham indult a pénztáraknál, és interneten is, amikor az áprilisi produkciókra árulni kezdték.
márc. 5
8:48
Alan Parker: hatni akarok (Metropol)
Az Éjféli expressz, a Hírnév, a Pink Floyd: A fal, az Angyalszív és az Evita forgatókönyvíró-rendezője volt hétvégén a Filmíró mesterkurzus-sorozat vendége a Corvin moziban.
márc. 5
9:54
Vidnyánszky: idén is telt házat hoztak a DESZKA Fesztivál előadásai (Infostart)
A Katona József Színház társulatának Virágos Magyarország című előadásával zárult hétfő este Debrecenben a kortárs magyar drámákat felvonultató VII. DESZKA Fesztivál, amely idén is telt házat vonzott.
márc. 5
11:30
Tiziano-kiállítás nyílt Rómában (Metropol)
A kiállításra a világ legnagyobb múzeumaiból gyűjtötték össze a művész alkotásait.
márc. 5
11:48
Botrány Justin Bieber londoni koncertjén (Metropol)
A kanadai popsztár csaknem kétórás késéssel kezdte az előadást.
márc. 5
13:18
Hatvan éve halt meg Szergej Prokofjev (Metropol)
1953. március 5-én halt meg a Rómeó és Júlia című balettzene komponistája.
márc. 5
13:20
Új helyszínnel bővül a Titanic Filmfesztivál (Metropol)
A Puskin is csatlakozott a korábbi négy vetítőhelyhez.
márc. 5
13:36
Balázs Péter színművész hetvenéves (Metropol)
Ma hetvenéves Balázs Péter Kossuth-díjas színész, a szolnoki Szigligeti Színház igazgatója.
márc. 5
13:54
Spielberg sorozata Kubrick filmtervéből (Metropol)
Kubrick a hetvenes években megszállottan kutatta Napóleon életét filmje forgatókönyvének megírásához.
márc. 5
15:42
Észt, roma és horvát kiállítások idén a Néprajzi Múzeumban (Spa Trend Online)
Észt, roma, finn és horvát tárlatok is szerepelnek a Néprajzi Múzeum idei kiállítási tervében, amelyet kedden, a Néprajzi Múzeum napján mutatott be Kemecsi Lajos főigazgató.
márc. 5
16:54
Közös esten Grecsó Krisztián, Dés László és Dés András (Spa Trend Online)
Közös előadás-sorozatra indul Dés László dzsesszzenész, zeneszerző, Dés András ütőhangszeres és Grecsó Krisztián író. A pódiumesteken Grecsó Krisztián főként a Mellettem elférsz című regényéből olvas fel részleteket a két zenész improvizációja mellett.
márc. 5
16:54
Közös esten Grecsó Krisztián, Dés László és Dés András (Metropol)
„Ők szívesen improvizálnak szövegre, én pedig szeretném tágítani az irodalom határait a zene, a tánc felé.”
márc. 5
16:56
Átadták a Scheiber Sándor-díjat (Spa Trend Online)
Átadták a Scheiber Sándor-díjat kedden Budapesten, az Országos Rabbiképző-Zsidó Egyetem néhai vezetője emlékére alapított elismerést az idén Erős Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem és Szalai Anna, a jeruzsálemi Héber Egyetem tanára, valamint David Gur, a Magyarországi Cionista Ifjúsági Mozgalmak Történetét Kutató Társaság elnöke kapta.
márc. 5
17:12
Átadták a Scheiber Sándor-díjat (Metropol)
A Scheiber Sándor-díjat minden évben azok kaphatják meg, akik a zsidó vallás és az oktatás, valamint a zsidó és nem zsidó emberek közötti párbeszéd és tolerancia előmozdításáért kimagasló munkát végeztek.

Keresés