2013. március 11. hétfő

márc. 11
6:42
A kiegyensúlyozás jegyében (Spa Trend Online)
Hat vidéki, négy budapesti és két határon túli előadást válogatott be Solténszky Tibor dramaturg és Szigethy Gábor színháztörténész az idei Pécsi Országos Színházi Találkozó (POSZT) versenyprogramjába. Bekerült a versenyző produkciók közé Vidnyánszky Attila egyik debreceni rendezése, Alföldi Róbert a Nemzeti Színház Amphitryon című előadásának főszereplőjeként vehet részt a POSZT-on.
márc. 11
6:44
A történelmet nem lehet letagadni (Spa Trend Online)
A napokban zárult francia filmnapok egyik fő vendége volt a magyar gyökerekkel büszkélkedő Olivier Assayas, a francia filmes újhullám egyik legtehetségesebb alkotója, a venezuelai terroristáról, Illich Ramirezről, alias Carlosról forgatott film rendezője. Assayas-szal családjáról, filmjeiről, s ezen belül a tavaly elkészült, a '68-as generációról forgatott Apres mai (Május után) című alkotásáról…
márc. 11
6:46
Pénz és paripa híján (Spa Trend Online)
Kevesen tudják, hogy mi a pozáló (fényképezőgép), a paturák (pokróc), a csitil (olvas) és a szuferiltunk (szenvedtünk). Ezek olyan román szavak, amelyek már beépültek a csángó magyarok nyelvébe.
márc. 11
9:24
Mumford & Sons: egyetlen díj sem jelent célt (Metropol)
A pénteki budapesti koncert előtt a Mumford & Sons két tagja, Ben Lovett és Winston Marshall adott interjút a Metropolnak.
márc. 11
10:30
Elhunyt Bódi László, a Republic frontembere (Infostart)
Elhunyt Bódi László. A Republic frontemberének halálhírét az InfoRádió kérdésére Bódi László menedzsere megerősítette.
márc. 11
10:36
Novemberben jön a Nickelback (Metropol)
Sosem járt még a banda korábban hazánkban, így a rajongóknak ez igazi szenzációt jelentő hír.
márc. 11
10:54
Meghalt a Republic frontembere (Spa Trend Online)
Meghalt Cipő - Bódi László -, a Republic énekese. Az együttes szívbetegségben szenvedő alapítója, dalszerzője hétfőn, 47 éves korában hunyt el - erősítette meg Boros Csaba, a zenekar vezetője.
márc. 11
11:12
Meghalt Cipő (Metropol)
A Republic frontembere évek óta szívbeteg volt, de nem akart vállalni egy szívátültetést.
márc. 11
13:48
Rákóczi Szövetség: mintegy 4000 középiskolás utazik a szövetség támogatásával (Infostart)
Mintegy 4000 magyarországi középiskolás utazhat március 15-én a Rákóczi Szövetség támogatásával valamely határon túli magyar településre és ünnepelhet közösen ott élő diáktársaival - közölte a szervezet hétfőn az MTI-vel. A szövetség tájékoztatása szerint a március 15-i diákutaztatási program keretében 98 magyarországi középiskola pályázott Kárpát-medencei utazási támogatásért. A szövetség…
márc. 11
15:24
Újra tavaszi fesztivál Egerben (Metropol)
Verdi születésének 200. évfordulója alkalmából operagálát is rendeznek.
márc. 11
15:42
Danny Boyle leforgatja a Trainspotting folytatását (Metropol)
2016-ra szeretné leforgatni a Trainspotting folytatását, különös tekintettel arra, hogy a film 1996-ban került a mozikba.
márc. 11
16:00
Elhunyt a Csendesek a hajnalok című regény írója (Metropol)
Borisz Vasziljev 88 éves volt.
márc. 11
17:48
Kitárja kapuit a galéria (Spa Trend Online)
Öt év kényszerszünet után újra nyílik a Tárt Kapu Galéria, ahol skizofréniától, bipoláris és más mentális zavarban szenvedő művészek képzőművészeti alkotásait állítják ki. A gyűjtemény a IX. kerületben, az Iparművészeti Múzeum szomszédságában kap helyet, és holnap nyitja meg kapuit a nagyközönség előtt. A kiállított művek alkotói között olyan is akad, akinek egy munkájáért akár 100 ezer forintot…
márc. 11
18:24
Meghalt Cipő (Spa Trend Online)
Elhunyt Cipő - Bódi László -, a Republic énekese. Az együttes szívbetegségben szenvedő alapítója, dalszerzője hétfő hajnalban, 47 éves korában hunyt el. A népszerű énekes több mint három héten át feküdt kómában, miután február közepén egy roham után kórházba került.
márc. 11
21:18
Változatlan az élmezőny a Bookline-nál (Infostart)
Januárban nagy meglepetést okozott, hogy a Bookline Top 50 első helyét a katolikus papként tevékenykedő Pál Ferenc A szorongástól az önbecsülésig című könyve szerezte meg, most viszont már az lenne meglepő, ha valaki ki tudta volna mozdítani a vezető pozícióból. Az élmezőnyben ismét E. L. James Ötven árnyalat-trilógiájának részeit találjuk.

Keresés