2013. március 11. hétfő

márc. 11
0:54
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 11
7:18
A vérzékenység jelei és tünetei. Élet a hemofíliával (kamaszpanasz)
Ha nemrég jöttél rá, hogy vérzékenységben szenvedsz, valószínűleg csak az enyhébb forma alakult ki nálad.
márc. 11
7:48
Indokolatlanul álmosnak érezzük magunkat – de miért? (HVG)
Hétfőn markáns fronthatás nem érvényesül, de továbbra is a kettősfronti tünetek határozzák meg a közérzetünket. Párás, ám enyhe idő lesz.
márc. 11
7:51
Elhunyt a gyermekem – gyász, és ami utána következik (WebBeteg)
A gyermek elvesztését a természet rendjével ellentétesnek érezzük. A gyermekhalál miatti gyász számos sajátossággal bír, és fokozott lelki megterhelést jelent az egész családnak. Hogyan dolgozzák fel a szülők ezt a krízist, mit tehet a környezete? Kiderül cikkünkből!
márc. 11
8:06
A hagyományos kézműves szakmák lehetőségeit javíthatja a népi kézműves stratégia (orientpress)
A Nemzeti Vidékstratégia részeként elkészült a népi kézművesség stratégiája; a hagyományos kézműves szakmák helyzetét, problémáit áttekintő és azokra megoldási javaslatokat megfogalmazó dokumentumot csütörtökön mutatták be a Hagyományok Házában, Budapesten.
márc. 11
8:06
Megszépíti a nőket az alkohol? (HáziPatika)
Szakemberek megcáfolták azt a nézetet, hogy néhány korsó sör után minden nő megszépülne a férfiak szemében. Ám az alkohol lezárja agyunknak azt a területét, amely visszatart attól, hogy gyors impulzusok alapján hozzunk döntéseket. ...
márc. 11
8:24
Nemzetközi hírek mozgathatják a piacokat (orientpress)
Érdemes lesz a következő napokban is szoros figyelemmel követni a híreket, ugyanis az elmúlt héten és úgy tűnik a hét elején is a világgazdaság fontosabb erőpontjaiból érkező beszámolók alakítják a kereskedés hangulatát. Pénteken mentette a piacokat a hír, hogy 4 éves mélypontra esett múlt hónapban az amerikai munkanélküliség, ezen a héten pedig a szerdán megjelenő kiskereskedelmi adat ad…
márc. 11
9:12
Amikor lebénulunk az alvástól (HáziPatika)
Az álomba merüléskor vagy ébredéskor tapasztalható alvási bénulást gyakran élénk érzékszervi hatások kísérik, amelyek akár összetett hallucinációs élményt és félelmet is előidézhetnek. ...
márc. 11
9:18
A kettős csomagról szavaz az Európai Parlament (orientpress)
A gazdasági növekedést és munkahelyteremtést ösztönző, az oktatást és egészségügyet védő szabályokkal bővítené az eurózóna gazdaságpolitikai koordinációs csomagját az Európai Parlament. A Bizottságnak az uniós gazdaságpolitika terén újabb jogosítványokat adó jogszabályokról kedden szavaznak a képviselők.
márc. 11
9:36
Új törvény szabályozza majd a halászatot (orientpress)
Teljes halászati tilalom bevezetését követeli az ívás időszakára egy horgászokat is tömörítő tiszai egyesület. A halászok szerint viszont a tiltás nem megoldás, ehelyett világos szabályozás kell. A halászatot, halvédelmet és a szabad vízfelületek hasznosítását szabályozó új törvény már előkészítés alatt áll, tartalmáról március végén rendeznek vitanapot a Parlamentben - írja a Magyar Nemzet.
márc. 11
9:45
10 tipp, hogy gyorsabban múljon a nátha (HáziPatika)
Orrfolyás, vörös szemek, tüsszögés, lehangoltság. Mindannyian ismerjük ezeket a tüneteket, a minden télen visszatérő nátha jeleit. Mit tehetünk azért, hogy minél gyorsabban kilábaljunk a betegségből? ...
márc. 11
9:47
Lehet, hogy éhezik, csak nem tud róla? (HáziPatika)
Mi történik akkor, ha éveken át nagyon keveset, és csak néhányféle ételt, élelmiszert fogyasztunk? Előbb vagy utóbb alultápláltakká válunk, majd megbetegszünk a létfontosságú tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok hiánya miatt. ...
márc. 11
9:49
Hogy kényeztessük a bélflóránkat? (HáziPatika)
Mit tegyünk a reggeli joghurtba? Gyümölcsöket, magvakat - vagy inkább csak magvakat fogyasszunk? A szakértő ad tippeket! ...
márc. 11
9:54
Tempós séta segíthet a stroke túlélőinek (orientpress)
Azok a páciensek, akik túlélték a stroke-ot, majd ezt követően gyakran mennek el egy tempós sétára, nemcsak fizikai aktivitásukat növelik, de mobilitásuk és életminőségük is javulni fog - állapította meg egy tanulmány, amelyről a Fox News számol be.
márc. 11
9:57
Függőségi viszony (Lakáskultúra)
Közelít a tavasz és a nyár, ideje feltérképezni a kerti bútorokat.
márc. 11
10:48
Van, amiről mélyen hallgatnak az orvosok (HVG)
Sok beteg nem tud arról, hogy a CT-vizsgálatok alatti sugárzás lehet a felelős az USA-ban előforduló rákos esetek két százalékáért – írta szerkesztőségi blogjában a Washington Post.
márc. 11
10:48
Gyors megoldás csalódott vásárlóknak (orientpress)
A be nem vált szolgáltatások vagy termékek megvásárlói ezentúl gyorsan, olcsón és igazságosan, hosszadalmas bírósági eljárás nélkül érvényt szerezhetnek igazuknak. A Tanáccsal kötött nem hivatalos megállapodást követően a Parlament kedden dönt két jogszabályról, amely az alternatív és az internetes vitarendezés szabályait fekteti le.
márc. 11
10:51
Megmagyarázhatatlan fájdalmak gyötrik? (HáziPatika)
Lehet, hogy neuropátiás fájdalmai vannak? Néhány kérdésre kell csak válaszolnia, hogy felmérje, érdemes-e felkeresnie a legközelebbi neuropátiás centrumot! ...
márc. 11
10:53
Egzotikus szépségtippek (HáziPatika)
Kíváncsi rá, hogy szépülnek a japán hölgyek, mivel óvják meg bőrüket a ghánai nők vagy éppen minek köszönhetik egészséges szépségüket az izlandiak? Cikkünkből kiderül! ...
márc. 11
11:06
Megfejtették a sportteljesítmény növelésének titkát (orientpress)
A rágás - legyen szó rágógumiról, napraforgómagról vagy fogvédőről - javítja az éberséget és a reakcióidőt, s ennek köszönhetően a sportteljesítményt - írja a Fox News.
márc. 11
11:24
Zuhan a forint - sok múlik Varga Mihály bejelentésén (orientpress)
Tovább zuhant a forint, ma reggel már átlépte az euróval szembeni jegyzés a 303 forintot is, de csak egy kis időre billegett ki ebbe a sávba, azóta 292 forint fölött állnak a jegyzések. A hazai deviza még pénteken kezdett el gyengülni, az okok pedig azóta sem változtak. Matolcsy György új jegybankelnök ugyanis átszabta az MNB alelnökeinek feladatköreit, ez borította ki a magyar fizetőeszközt.
márc. 11
11:57
Miért barátkoznak a nők meleg férfiakkal? (HáziPatika)
A legújabb felmérési adatok szerint az őszinte és előítéletektől mentes kapcsolat az alapja a legtöbb meleg férfi és heteroszexuális nő között kialakuló szoros barátságnak. ...
márc. 11
12:00
Újabb javaslat a devizahitelesek problémáinak megoldására (orientpress)
Javaslatot dolgozott ki a devizahitelesek problémáinak megoldására Doubravszky György, a pénzügyi jogok biztosa, amelyet még hétfőn nyilvánosságra hoznak. Doubravszky György közölte, az általa, egy külső szakértő bevonásával elkészített szakmai anyagban olyan megoldást javasol, amely nem igényelne állami forrást, és nem szűkítené le az abban részt vevők körét.
márc. 11
12:03
Átfogó program készül a mentális zavarok megelőzésére (WebBeteg)
Átfogó program kidolgozásába kezdett a ma már minden ötödik embert érintő különféle mentális zavarok megelőzésére a Magyar Pszichiátriai Társaság. Az egészségügyi tárca megbízásából indult nagyszabású munkába betegszervezetek, különféle civil szerveződések szakértőit is bevonják.
márc. 11
12:05
Elhunyt a gyermekem - gyász, és ami utána következik (WebBeteg)
A gyermek elvesztését a természet rendjével ellentétesnek érezzük. A gyermekhalál miatti gyász számos sajátossággal bír, és fokozott lelki megterhelést jelent az egész családnak. Hogyan dolgozzák fel a szülők ezt a krízist, mit tehet a környezet? Kiderül cikkünkből!
márc. 11
12:06
Te is kidobálod a párod régi ruháit? (NLC)
Vannak, akik szerint a felesleges cuccok kiselejtezése jobb, mint a szex.
márc. 11
12:18
Módosul az idei költségvetés (orientpress)
Módosítaná a kormány az idei költségvetést, a parlament elé benyújtott javaslat szerint változnak a kiadási és bevételi főösszegek, valamint emelkedik a hiány, azonban a változások sem az uniós elszámolás szerinti egyenleget, sem az államadósságot nem befolyásolják. A Költségvetési Tanácsnak ellenvetése nincs a javaslattal kapcsolatban, de felhívják a figyelmet a további szigorú költségvetési…
márc. 11
12:36
Az embriószövetek felhasználását vizsgálja a zöldombudsman (HVG)
Az emberi embriószövetek kozmetikai és élelmiszeripari felhasználására utaló jelenségek vizsgálatába kezdett Szabó Marcel zöldombudsman.
márc. 11
12:36
Elhunyt Cipő, a Republic frontembere (orientpress)
Elhunyt Bódi László. A Republic frontemberének halálhírét az InfoRádió kérdésére Bódi László menedzsere megerősítette. A Republic énekese, dalszerzője, akit Cipő néven emlegettek a rajongók is, hetek óta kómában volt. Bódi László február első felében került kórházba, miután megállt a szíve. A Republic együttes énekese, alapítója 47 éves volt.
márc. 11
13:06
Alvás Világnapja Budapesten (WebBeteg)
A World Sleep Day Hungary Programiroda, a World Association of Sleep Medicine magyarországi partnere, a Benyovszky Orvosi Központ, a Napidoktor.hu, a Napialvas.hu, a Napiotthon.hu egészségportálok tisztelettel meghívják a hazai alváskultúra kiemelkedő eseményére, amelyhez számos orvos, gyógyító és médium csatlakozott.
márc. 11
13:12
Az embriószövetek felhasználását vizsgálja a zöldombudsman (HVG)
Az emberi embriószövetek kozmetikai és élelmiszeripari felhasználására utaló jelenségek vizsgálatába kezdett Szabó Marcel zöldombudsman.
márc. 11
13:12
Március 20-ig lehet jelentkezni az Erzsébet-program egyes pályázataira (orientpress)
Az Erzsébet-utalványok nagy sikernek örvendenek a felhasználók, munkaadók és elfogadók körében is: értékesítésük jövedelméből működik az Erzsébet-program, ami szociális rászorultság alapján üdültet felnőtteket és gyermekeket egyaránt. A szociális üdülési pályázatok benyújtási határideje március 20-án jár le - biztatott a jelentkezésre a Rádió Orient stúdiójában Nagy Anna, a program szóvivője.
márc. 11
13:30
Egy rutinműtétbe is bele lehet halni a közeljövőben (HVG)
Az antibiotikumokkal szembeni egyre nagyobb ellenállás a terrorizmussal egyenrangú veszélyt jelenthet az angolokra – mondta a brit főorvos.
márc. 11
13:30
Továbbra is dinamikusan fejlődik az Erste privátbanki üzletága (orientpress)
Az Erste Bank Private Banking üzletágának kezelt vagyona 210 milliárd forintra növekedett 2013. február végére, az átlagos ügyfélvagyon pedig 93 millió forintra emelkedett. A privátbanki piac élmezőnyébe frissen bekerült üzletág az idén arra számít, hogy a csökkenő kamatkörnyezet miatt tovább fog növekedni a privátbanki szolgáltatás jelentősége.
márc. 11
14:06
Március 20-a után is kiváltható az őstermelői igazolvány (orientpress)
A Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal felhívja a mezőgazdasági termelők figyelmét, hogy téves az az információ, mely szerint az őstermelői igazolvány kiállítását vagy érvényesítését kizárólag tárgyév március 20-ig lehet kérelmezni. Az őstermelői igazolvány kiállítása vagy érvényesítése egész évben kérelmezhető.
márc. 11
14:09
Vizsgálatok várakozás nélkül (HáziPatika)
Egyre nagyobb az érdeklődés az állami egészségügyön kívül elérhető szolgáltatások iránt. A magánbiztosítók díja kor, egészségi állapot és a választott csomag szerint változik, viszont akár a munkáltató is besegíthet. ...
márc. 11
14:09
Szív- és érrendszeri megbetegedések: kockázati tényezők (WebBeteg)
A halálozási statisztikák első helyén továbbra is a szív- és érrendszeri megbetegedések állnak. Annak ellenére, hogy már életmódunk számos tényezőjéről bebizonyosodott: igenis szorosan összefüggnek a betegségek kialakulásával, hajlamosak vagyunk legyinteni ezekre – mondván: ez minket úgysem érint.
márc. 11
14:24
Tüntetés előtt zárja le a TEK a Szent György teret (orientpress)
A Terrorelhárítási Központ (TEK) biztonsági intézkedésként lezáratta a Sándor-palota előtti Szent György teret. Civilek hétfő estére a téren álló Köztársasági Elnöki Hivatal épülete elé szerveztek demonstrációt, hogy Áder János köztársasági elnököt arra kérjék, ne írja alá az - Országgyűlés által addig várhatóan elfogadott - alaptörvény negyedik módosítását.
márc. 11
14:42
A német és osztrák külügy is aggódik az alkotmánymódosítás miatt (orientpress)
A magyar alkotmánymódosítás terve kapcsán Guido Westerwelle német külügyminiszter az európai alapértékek tiszteletben tartását követelte, Michael Spindelegger, az osztrák külügyek irányítója pedig a kérdés tisztázását sürgette hétfőn Brüsszelben.
márc. 11
14:48
Megmenekültek a jegesmedvék (NLC)
Felhagy a sarkvidéki olajfúrásokkal a Shell az idei szezonban. Egy időre lazíthatnak a jegesmedvék…
márc. 11
15:00
Az ügyfeleken csattant a tranzakciós illeték (orientpress)
A Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletéhez (PSZÁF) február 11-ig beérkezett adatok szerint 164 pénzügyi szervezetből 154 áthárította ügyfeleire a tranzakciós illetéket, vagyis ezzel összefüggő díjmódosítást hajtott végre valamely termékén - derült ki a PSZÁF-nak a parlament fogyasztóvédelmi bizottsága számára készített háttéranyagából.
márc. 11
15:54
Igazságügyi témák az Alkotmánybíróság előtt (orientpress)
Az Alkotmánybíróság 2013. március 18-án teljes ülés keretében a bíróságok szervezetéről szóló 2011-évi CLXI.törvény, valamint a Büntető Törvénykönyvről szóló 1978.évi IV. törvény néhány szövegrészének alaptörvény-ellenessége megállapításának vizsgálatával foglalkozik.
márc. 11
16:12
Érelmeszesedés: ősrégi bizonyítékot találtak a múmiatanulmány írói (HVG)
Már a négyezer évvel ezelőtt élt emberek is érelmeszesedéssel küzdöttek – ez derült ki az eddigi legátfogóbb múmiatanulmányból. A szakemberek a betegség nyomai után kutatva vizsgálták a holttesteket.
márc. 11
16:12
Szívbetegségekről árulkodnak az ókori múmiák (orientpress)
Úgy tűnik, hogy a zsíros artériák nemcsak a modern kori egészségtelen táplálkozás miatt alakulnak ki - állítják a kutatók, akik múmiákon tesztelték szívük egészségét. A 137, négyezer éves múmia megvizsgálásával készült tanulmány azt mutatta, hogy minden harmadik embernek volt szívbetegsége - írja a BBC.
márc. 11
16:30
Jobban tűrik a stresszt a sokat mozgó gyerekek (HVG)
A testmozgás kulcsszerepet játszhat a gyermekeknél abban, hogy megbirkózzanak a stresszes szituációkkal – derült ki egy új tanulmányból, amely elsőként mutatott ki kapcsolatot a fizikai aktivitás és a stresszhelyzetekre adott hormonális válaszreakció között gyermekeknél.
márc. 11
16:30
Szakad a forint - 310-nél lesz a megálló? (orientpress)
A hét eleje meglehetősen szomorúan kezdődött a hazai fizetőeszköz számára. A pénteki 300-as szintekről 303 fölé emelkedett hétfő reggel az EUR/HUF kurzusa, így a következő komolyabb szint 306 körül jöhet, hogy megállítsa a hirtelen gyengülést.
márc. 11
16:48
150 milliós tőkeemelés az SZTA-nál (orientpress)
Három társaságban összesen 149 millió forinttal emelt tőkét a Széchenyi Tőkebefektetési Alap az elmúlt napokban. Ezzel egy működési folyamatok fejlesztésével foglalkozó társasággal, egy kortárs képzőművészeti galériával és egy orvosi diagnosztikai eszközöket fejlesztő céggel bővült az Alap befektetési portfóliója. A maga területén innováció-fókuszú bővülést tervező társaságok mindegyike a külpiaci…
márc. 11
16:54
Szájvízzel lesz teljes a fogmosás (HáziPatika)
A szájvíz használatával sokkal nagyobb mértékben csökkenthető a fogkő és a fogínygyulladás, mint pusztán a fogkefe és fogkrém segítségével. ...
márc. 11
17:09
Dán design négy inspirációs vonallal (Lakáskultúra)
A 2013-as katalógus 67 oldalon több mint 70 új terméket és számos inspirációt ajánl sok-sok látványos kiegészítővel.
márc. 11
17:11
Annyira olasz (Lakáskultúra)
Az Alberta Salotti kanapék az olasz kézműves hagyományok klasszikus elemeit egyesítik a modern design formajegyeivel.

Keresés