2013. március 29. péntek

márc. 29
0:45
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
márc. 29
6:06
Irdatlan mennyiségű gyógyszert eszünk meg (HVG)
2012-ben volt olyan orvos, aki egymaga 100 ezer doboz gyógyszert írt fel – írja a Világgazdaság.
márc. 29
7:03
Génmódosított élelmiszerek: mérgeznek minket? (HáziPatika)
A génmódosított élelmiszerekkel foglalkozott Vágó István tudományos műsorának legújabb adásában, ahol a meghívott vendég Györgyey János, a Szegedi Biológiai Kutatóközpont növénybiológusa volt. GMO: féljünk, ördögtől való? ...
márc. 29
7:36
Blikk: életmentő műtétet hajtottak végre az Operett művészén (HVG)
Életmentő műtétet hajtottak végre Dancs Annamarin, az Operettszínház művészén a Blikk szerint. A színésznővel augusztusban a színpadon történt baleset.
márc. 29
8:21
Tourette-szindróma (WebBeteg)
Mindig olyan szomorú, amikor a tankönyvben három sorban elintézett rendkívül érdekes, de nagyon ritka kórképeket az ember megelevenedve lát, főleg, ha nincs is megfelelő és végleges kezelésre lehetőség, és főleg ha a társadalomban kevésbé ismert “fura” betegségről van szó.
márc. 29
8:30
Van magyarázat, ha ma hasogat a feje (HVG)
Pénteken mind a hideg-, mind a melegfrontokra érzékenyek tapasztalhatnak panaszokat, a napokban tartósnak ígérkező lehangoló, változékony idő pedig a kevésbé érzékenyeket is megterhelheti.
márc. 29
10:21
Gyógytorna az otthonápolásban (HáziPatika)
Az otthon ápolt betegnek - legyen akár lábadozó, akár tartósan ágyhoz kötött - szüksége van mozgásra: nemcsak az egészségéhez és a jó közérzetéhez nélkülözhetetlen, de sok betegséget, további problémát is megelőzhetünk a rendszeres tornával! ...
márc. 29
10:23
Ne legyen stigma az inkontinencia! (HáziPatika)
Az inkontinencia sajnos ma még szégyenbetegség, amely kihat a benne szenvedő mindennapjaira, társas kapcsolataira, életminőségére. Fel kellene hagynunk a szégyenlőséggel, amivel kezeljük ezt a kérdést, mert lehet a tünetek mellett teljes életet élni. ...
márc. 29
10:25
Óraátállítás: felesleges a hátunk közepére kívánjuk (HáziPatika)
Mintegy száz éve vezették be a világon a téli-nyári időszámítást, ám az elmúlt időszakban egyre több a bizonyíték arra, hogy az óraátállítás csak felesleges macera, melynek nincsenek kedvező anyagi hatásai és még az egészségre is káros. ...
márc. 29
10:27
Húsvéti finomságok - válasszunk józanul! (HáziPatika)
A húsvéti ünnepek alkalmával nemcsak a családi összejöveteleken, de a vendégeskedések során is roskadozó asztalokkal találkozhatunk. Ön sem szeretne plusz kilókkal gazdagodni? Adunk néhány tippet, a túlzásba vitt evés és ivás ellen! ...
márc. 29
11:27
Óraátállítás: felesleges és a hátunk közepére kívánjuk (HáziPatika)
Mintegy száz éve vezették be a világon a téli-nyári időszámítást, ám az elmúlt időszakban egyre több a bizonyíték arra, hogy az óraátállítás csak felesleges macera, melynek nincsenek kedvező anyagi hatásai és még az egészségre is káros. ...
márc. 29
11:29
Hogy kell kiválasztani a jó munkaerőt? (HáziPatika)
A HR-esek fő feladata a megfelelő emberek kiválasztása az adott pozíciókra. Ennek megvan a szubjektív és objektív oldala is. ...
márc. 29
11:39
Illatos otthon (lakaskinalat.hu)
A lakás illatosítása ma már a modern lakberendezés fontos eszköze, hiszen egy jó illat elősegítheti az otthoni harmóniát.
márc. 29
12:00
Nagyon veszélyesek az ittas síelők (HáziPatika)
Egy osztrák felmérés tanúsága szerint minden ötödik síelő alkoholos befolyásoltság alatt síel, 29 százalékuk pedig a megengedett alkoholmennyiség akár többszörösét is elfogyaszthatja a sípályákon való száguldozást megelőzően. ...
márc. 29
12:02
Cukorbetegség: a pajzsmirigyproblémákkal is számolni kell? (HáziPatika)
Az 1-es típusú cukorbetegekre az autoimmun pajzsmirigy-rendellenesség magasabb kockázata leselkedhet. ...
márc. 29
12:12
Milyen a jó tető? (lakaskinalat.hu)
A jó tető tartós, könnyen javítható és kiváló a hőszigetelő képessége. A tetőfedő anyagok kiválasztását elsősorban a tetőszerkezet határozza meg.
márc. 29
12:14
YKH ház Japánban (lakaskinalat.hu)
Kis tér, sokoldalú belső - ez jellemzi a japán építészeti megoldásokat. A minimalizmust gyakorlatilag már rákényszerítették a japán tervezőkre, a kultúrájuk és az élet feltételük ötvözése miatt.
márc. 29
12:42
A sonkát minden gyomor befogadja (Infostart)
A tojás gyakran okoz gyomorbántalmakat az ételintoleranciával küzdőknél, így húsvétkor különösen fontos az odafigyelés - hívta fel a figyelmet dr. Takáts Alajos gasztroenterológus. Az ünnepi étkezésekkor a mértékletesség a legfontosabb.
márc. 29
13:00
Többet tudhat majd rólunk a patikus, mint hinnénk (HVG)
Egy áprilistól életbe lépő törvénymódosítással a patikusok az eddigieknél jóval több információt szerezhetnek majd a páciensek gyógyszerfogyasztási előtörténetéről – derül ki az egészségügyért felelős államtitkárság közleményéből.
márc. 29
13:54
Amikor az életed egy kutya kezében van (HVG)
Vajon egy vakvezető kutya nagyobb segítség a látássérült embereknek, mintha egy embertársa támogatását kapná meg?
márc. 29
13:54
Elhunyt az egyik legidősebb magyar (Infostart)
Életének 108. évében elhunyt Bula Mihály, aki családjának tudomása szerint az egyik legidősebb ember volt Magyarországon.
márc. 29
14:12
Kék világítást kap a Parlament kedden (HVG)
Idén is kékre világítják a Parlament kupoláját az autizmus világnapján.
márc. 29
14:12
Reformsütemények húsvétra (HáziPatika)
Ünnepek alkalmával, bár szeretünk mindig egy kis újdonságot csempészni a menübe, mégis inkább a hagyományos ízeket fogyasztjuk. Ezért elkészítettük néhány klasszikus sütemény reform változatát, mely egyben régi, ugyanakkor új is. ...
márc. 29
14:48
Autizmus világnapja: idén is "bekékül" a Parlament kupolája (MaHu)
Idén is kékre világítják a budapesti Parlament kupoláját az Autisták Országos Szövetsége (AOSz) kezdeményezésére az autizmus világnapján, április 2-án.
márc. 29
15:15
Mozgalmas minták (Lakáskultúra)
Önálló életre kelt falak.
márc. 29
15:24
OEP: már a nyári szezon előtt lehet cserélni a régi EU-kártyákat (HVG)
Idén lejár a korábban kiadott Európai Egészségbiztosítási Kártyák érvényessége – erre hívta fel a figyelmet az Országos Egészségbiztosítási Pénztár pénteken.
márc. 29
15:42
Ismét pályázhatnak a gyermek-egészségügyi intézmények eszközökre, berendezésekre (WebBeteg)
Ismét pályázhatnak a gyermek-egészségügyi intézmények gyógyászati eszközökért és berendezésekért május 31-ig a KH gyógyvarázs programban.
márc. 29
15:44
Sokak gyomra nem bírja a húsvéti tojást (WebBeteg)
Az ételintoleranciával küzdő emberek körében a tojásfehérje és a tojássárgája is benne van a leggyakrabban gyomorbántalmakat és bélpanaszokat okozó ételek listájában - derült ki 376 emésztőszervi gondokkal küzdő páciens ételintolerancia vizsgálatából.
márc. 29
16:24
Újdonság a szürkés, fakó arcbőr ellen (HáziPatika)
Az Idealia BB nem csupán egy a sok BB krém közül. Az első BB krém, amely a szürkeség ellen nem csupán az arcbőr felületén, de az arcbőr mélyén is küzd. Azonnal és hosszan tartóan átalakítja az arcbőr minőségét és árnyalatát. ...
márc. 29
18:33
Papírból és filcből tavaszi dekor (Blikk)
Az előrejelzések szerint hamarosan tényleg itt a jó idő, de amíg késlekedik, teremtsen otthonában vidám, tavaszi hangulatot! Győrbiró Barbara tervező, dekoratőr segítségével lépésről lépésre követheti, hogyan készíthet színes ajtó- és asztali díszeket.
márc. 29
19:54
Ilyen még nem volt Dobogókőn (Infostart)
Húsvétkor is nyitva lesz a dobogókői sícentrum, ahol az elmúlt egy nap alatt csaknem húsz centiméternyi friss hó esett; emberemlékezet óta nem volt példa arra, hogy sportolásra alkalmas hó legyen húsvétkor a térségben.
márc. 29
20:15
Leleplező riport a hamis kék piruláról (HáziPatika)
Izgalmas riportot forgatott az RTL II - Forró nyomon című műsorának stábja a hamis gyógyszerekről. ...
márc. 29
20:30
Friss kutatás: nincs közük a védőoltásoknak az autizmushoz (HVG)
Nincs kapcsolat a kiskorú gyermekeknek beadott védőoltások és az autizmus között, ami miatt számos amerikai szülő aggódik – állapították meg egy pénteken megjelent tanulmány készítői.
márc. 29
20:30
Meddig kell várni a napsütésre? (Infostart)
A húsvéti hétvégét az esős időjárás jellemzi majd, napsütés csak helyenként várható - mondta Gál Áron meteorológus. Hozzátette: a jövő héten is marad az esős, borongós időjárás.
márc. 29
21:42
A csehek a sörbajnokok (Infostart)
Továbbra is a csehek a legnagyobb sörivók a világon: a statisztikai kimutatás szerint tavaly minden cseh állampolgárra - beleszámítva a csecsemőket is - 144 liter sör elfogyasztása jutott - közölte a cseh sör- és malátagyárak szövetsége pénteken Prágában.

Keresés