2013. március 29. péntek

márc. 29
4:06
Mekkora a szerszámom? Kalkulátor! (ProfitLine)
A médiából folyamatosan bombáznak minket azok a reklámok, amelyek férfiasságnövelő szerekről és eszközökről szólnak. Pedig tudhatnánk jól, hogy a pénisz hossza és szélessége semmilyen módon nem függ össze a hatalommal és a férfiassággal.
márc. 29
5:30
Az Ötöslottó titkai: itt dőlt el, ki nyerte az 1,2 milliárdot + fotók (Pénzcentrum)
Az Ötöslottó 12. heti sorsolásán egy szerencsés elvitte az 1 milliárd 200 millió forintos főnyereményt. A Pénzcentrum.hu szerkesztősége a helyszínen izgulta végig a sorsolást, bejutottunk a színfalak mögé is. Mutatjuk az ötöslottó-sorsolás kulisszatitkait!...
márc. 29
5:42
Hollande: Európa széteséshet és a populista mozgalmak megerősödhetnek (MaHu)
"Kötelességemnek érzem az európai vezetőkkel közölni: a megszorítások folytatása azzal a kockázattal jár, hogy nem sikerül csökkenteni a deficitet, és azzal a bizonyossággal, hogy a kormányok népszerűtlenek lesznek, amit a populisták egy adott pillanatban ki fognak használni".
márc. 29
5:48
Tovább tart a Ciprus drámája (Népszava)
Akár 80 százalékos adót is kivethet a ciprusi kormány a 100 ezer euró feletti bankbetétekre. Ez különösen a pénzüket tömegesen a szigetországba fialtató tehetős orosz és angol cégeket, üzletembereket érintheti érzékenyen. Nem kizárt, hogy nincs elég pénz az érintett bankokban. A piac szinte már oda sem figyelt arra, hogy leminősítette Ciprust a Fitch Ratings hitelminősítő.
márc. 29
5:50
Kritizálja Kopits is a kormányt (Népszava)
Erősen kritizálja a kormány gazdaságpolitikáját Kopits György, a Költségvetési Tanács (KT) korábbi elnöke, a Magyar Nemzeti Bank monetáris tanácsának volt tagja a Wall Street Journal véleményrovatában.
márc. 29
5:52
Helyben járó munkanélküliség (Népszava)
Jottányit sem változott tavaly december és idén február között a hazai munkanélküliségi ráta, illetve a munkát keresők létszáma - olvasható ki a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) legfrissebb adataiból. Némi javulás csak a foglalkoztatottság alakulásában történt. A munkanélküliek száma mára elérte az 502 ezret, a munkanélküliségi ráta 11,6 százalékos volt.
márc. 29
5:54
Aláírták az E.ON szerződést (Népszava)
Két év alkudozás után tegnap aláírta a szerződést a magyar állami tulajdonú MVM és az E.ON a német energetikai konszern magyar gázipari leányvállalatainak megvásárlásáról. A tranzakció mintegy 260 milliárd forintjába kerül az adófizetőknek. Elemzők szerint ez az összeg a piaci érték duplája. Ugyanakkor veszteséges gáztársaságok államosítása a kormány állításával szemben nem jár a gázárak…
márc. 29
6:12
Demján TriGranitját állítólag nem érinti a ciprusi válság (HVG)
A ciprusi válság, a bankszámlák zárolása és a tervezett egyszeri elvonás nem érinti a TriGranit működését, a pénzforgalmat ugyanis eddig sem a ciprusi bankokon keresztül bonyolították – közölte a Népszabadsággal Nyúl Sándor, a TriGranit elnöke.
márc. 29
6:24
Ugrott a magyar bankárok bónusza? (Portfolio)
A magyar bankárokra is érvényes lesz az a februárban elfogadott uniós törvénycsomag, amely a bankárok bónuszait éves alapfizetésükhöz képest korlátozza. Ugyanakkor nagy a különbség az egyes magyar...
márc. 29
6:51
Kormányalakítási kudarc Olaszországban (ProfitLine)
Eredménytelennek nevezte az olasz pártokkal tartott konzultációit a sajtónak nyilatkozva Pierluigi Bersani a balközép Demokrata Párt (PD) főtitkára, miután csütörtökön erről az államfőnek is beszámolt. Giorgio Napolitano köztársasági elnök most személyesen keres minél gyorsabb alternatív megoldást - jelentette be ezt követően az elnöki palota főtitkára.
márc. 29
6:53
Évi 1200 milliárd jenbe kerülnek Japánnak a leállított atomreaktorok (ProfitLine)
Évi ezerkétszáz milliárd jenes (mintegy háromezer milliárd forint) költséget ró a japán energiaszolgáltatókra az ország leállított atomreaktorainak fenntartása a gazdasági, kereskedelmi és ipari minisztérium becslése szerint.
márc. 29
7:12
Mi fizetjük-e meg a rezsicsökkentés árát? (Privátbankár)
A villanyáram kisfogyasztói árának tízszázalékos csökkentését a nagyfogyasztók és az állam fizeti meg, a gázszektorban azonban differenciáltabb az árcsökkentés terhének szétosztása - mondta Kaderják Péter, a REKK Energiapiaci Tanácsadó Kft. igazgatója.
márc. 29
7:21
Ma kiderül, tovább olvadt-e a külkertöbblet (HVG)
A Központi Statisztikai Hivatal (KSH) ma hozza nyilvánosságra a külkereskedelmi termékforgalom januári részletes adatait.
márc. 29
7:24
Perek és médiaössztűz az Apple ellen Kínában (ProfitLine)
Egy kínai állami filmstúdió is kártérítési pert indított a pekingi bíróságon az Apple ellen, így az amerikai vállalatóriás hányattatásainak a kínai piacon még nincs vége - derült ki pénteki sajtójelentésekből
márc. 29
7:27
Ön tudja mit fizet a villanyszámlán? Itt a válasz! (Napi)
Adó formájában a költségvetésbe, továbbá az állami MVM-hez kerül a villanyszámlán befizetett forintok többsége. Az áram termelői ára a csekken szereplő összeg bő egyharmada, miközben a fogyasztók támogatják ... ...
márc. 29
7:30
Olasz család mentheti meg a csődközelbe került tejgyárat (Privátbankár)
Csődközelben az Óvártej - egy olasz családi cég mentheti meg.
márc. 29
7:32
Kivonulhat Demján cége Ciprusról (Privátbankár)
A TriGránit nem volt megelégedve a ciprusi bankokkal, így számlái nagy részét nem is ott vezette eddig.
márc. 29
7:48
Minden hetedik újszülöttnek nyitottak csak babakötvényt (Privátbankár)
Közel 1200 babakötvényt nyitottak csak idén januárban, tavaly majd' négyszer ennyit.
márc. 29
7:50
Többet vesztünk a megszorításokkal, mint amennyit nyerünk? (Privátbankár)
Lavinát indíthat el a francia elnök nyilatkozata: a deficitcél nem lesz meg, a megszorítások szétszakíthatják Európát. Megadóztatják a gazdagokat.
márc. 29
7:54
Etikus hackereket képeznek ki az Óbudai Egyetemen (Népszava)
Etikus hackereket fognak kiképezni az Óbudai Egyetemen - közölte az intézmény az MTI-vel.
márc. 29
7:54
Megadóztatnák a szupergazdagokat (168 Óra Online)
Francois Hollande francia elnök szerint a megszorítás Európa széteséséhez és a populista mozgalmak megerősödéséhez vezethet
márc. 29
7:57
Orbán vendége olcsó áramot hozott (HVG)
Négy szerződést írt alá tegnap magyarországi tárgyalásait követően Mikola Azarov, Ukrajna miniszterelnöke, ezek a két ország állami befektetési ügynökségeinek együttműködését, agrárpolitikai, növényvédelmi és kombinált áruszállítási kérdéseket érintettek – közölte a Világgazdaság. Jelentősen nőhet az ukrán áramimport.
márc. 29
7:57
Rekordmagasan zárták az első negyedévet az USA piacok (ProfitLine)
A kezdeti iránykeresés után megindultak felfelé az amerikai részvénypiacok, aminek eredményeként a DJIA és az S&P 500 index új történelmi csúcs elérésével zárták az első negyedévet.
márc. 29
7:59
Álmos a forint nagypéntek reggelén (HVG)
A forint árfolyama alig változott a vezető devizákhoz viszonyítva péntek kora reggel a bankközi devizapiacon csütörtök délutánhoz képest.
márc. 29
7:59
Csalódást okozott a japán ipari termelési adat (ProfitLine)
A ma közzétett adatok alapján februárban az japán ipari termelés visszaesett, míg a maginfláció továbbra is csökkenést mutat országosan, mindez pedig akadályozza Shinzo Abe miniszterelnököt abban, hogy újra növekedésnek indítsa a világ harmadik legnagyobb gazdaságát.
márc. 29
8:03
Mit tervez a Telekom a rezsicsökkentés után? (Napi)
A Telekom az energia szolgáltatáshoz nem tart igényt egyedi piaci feltételekre, azonban fontosnak tartja, hogy az azonos ügyfélkört kiszolgáló szereplők hasonló feltételek mellett versenyezhessenek. A  ... ...
márc. 29
8:03
Ezért magas az Ön villanyszámlája is - megmutatjuk a részleteket (Napi)
Adó formájában a költségvetésbe, továbbá az állami MVM-hez kerül a villanyszámlán befizetett forintok többsége. Az áram termelői ára a csekken szereplő összeg bő egyharmada, miközben a fogyasztók támogatják ... ...
márc. 29
8:03
Legközelebb kedden nyitnak ki az európai tőzsdék (Privátbankár)
Nagypénteken zárva tart valamennyi európai tőzsde, a húsvéti ünnepek elmúltával kedden indul újra a kereskedés.
márc. 29
8:09
NGM: folytatódik a bürokráciacsökkentő program (orientpress)
Folytatódik a 2011 novemberében meghirdetett, a vállalkozások adminisztratív terheinek csökkentésére irányuló Egyszerű Állam program végrehajtása. A program számos, már megvalósult intézkedésének pozitív hatását a vállalkozások a mindennapi működésük során is érzékelhetik, és ennek köszönhetően több időt, energiát, pénzt fordíthatnak a fejlesztésre, foglalkoztatásra, innovációra.
márc. 29
8:12
Szorosabbra fonódhatnak a magyar-román energetikai kapcsolatok (Portfolio)
A Szeged-Arad földgázvezeték kétirányúsítása, a Nabucco West támogatása és a nemzeti árampiacok együttműködésének erősítése is napirendre került tegnap Constantin Niþa, Románia energiaügyi...
márc. 29
8:15
Alaptörvény-ellenességének megállapítására irányuló panaszok az Alkotmánybíróság előtt (orientpress)
Az Alkotmánybíróság 2013. április 2-án teljes ülés keretében több panasszal foglalkozik, közte a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 17. § (3) bekezdése alaptörvény-ellenességének megállapításával és megsemmisítésére irányuló alkotmányjogi panasz befogadhatóságának vizsgálatával.
márc. 29
8:21
Újabb szolgáltatócégeknek csapna oda a kormány (Napi)
A kormány és a Fidesz munkacsoportja azt vizsgálja, hogyan lehetne a hatósági árképzés rendszerét a lakossági szolgáltatások minél szélesebb körében kiterjeszteni. A Magyar Nemzet információi szerint újabb ... ...
márc. 29
8:21
Vértes: az erőltetett rezsicsökkentés vissza fog lőni (Privátbankár)
Vértes András szerint az államadósság csökkenése, valamint a 3 százalék alatti költségvetési hiány és infláció látszólagos siker, mögéjük nézve más látszik. A GKI Gazdaságkutató Zrt. elnöke szerint ahhoz, hogy ne vesztegessünk el még egy vagy két évtizedet, a politikai erőknek ki kell egyezniük. A kutató erről a Magyar Újságírók Országos Szövetségének (MÚOSZ) budapesti rendezvényén beszélt.
márc. 29
8:23
Ettől nincs lejjebb - lehúzta az egyik ciprusi bankot a Moody's (Privátbankár)
Alig kapják vissza a pénzüket a hitelezők, betétesek és az ügyfelek a Laiki Banktől, ezért a lehető legrosszabb szintre minősítette le az intézetet a hitelminősítő. Az elemzők azt sem zárják ki, hogy Ciprus kilép az eurózónából.
márc. 29
8:25
A MÁV-nál öt éve csökkennek a bérek az infláció mértékével (Privátbankár)
A Mozdonyvezetők Szakszervezetét, a Vasutasok Szakszervezetét és a VDSZSZ Szolidaritást tömörítő Vasutas Szakszervezetek Szövetsége (VASZ) bérajánlás elfogadását sürgeti a Versenyszféra és a Kormány Állandó Konzultációs Fórumban (VKF), ha ez nem jön létre, felszólítja a kormányt a köztulajdonban lévő vállalatokra vonatkozó bérajánlás megtételére - közölte a VASZ.
márc. 29
8:27
3. Európai Epilepszia Nap az Európai Parlamentben (orientpress)
Sokak számára meglepő, hogy az Európai Parlamentben egy betegség, egy kórkép a témája munkamegbeszélésnek, egyéni tanácskozásoknak és az esti fogadásnak. Az, hogy ez egyáltalán megvalósulhatott, különböző szervezetek és az epilepszia iránt elkötelezett parlamenti képviselők több éves munkájának és összefogásának köszönhető.
márc. 29
8:30
Nem lesz felelősségre vonva senki a hóhelyzet kezelése kapcsán (ProfitLine)
Sem személyi, sem szervezeti felelősségre vonást nem javasolt a belügyminiszter a hóhelyzet kezelése kapcsán - írta pénteki számában a Magyar Nemzet egy, a kormány szerdai ülésén résztvevő, pontosan meg nem nevezett kormányzati forrásra hivatkozva.
márc. 29
8:30
Hatalmas költséget jelentenek Japánnak a leállított atomerőművek (Portfolio)
Évi ezerkétszáz milliárd jenes (mintegy háromezer milliárd forint) költséget ró a japán energiaszolgáltatókra az ország leállított atomreaktorainak fenntartása a gazdasági, kereskedelmi és ipari...
márc. 29
8:32
Csalódást okozott a ma hajnali japán adat (Portfolio)
Februárban a várt 2,5 százalékos emelkedés helyett 0,1 százalékkal csökkent az ipari termelés volumene Japánban. Hatására tovább erősödtek az agresszív monetáris lazítással kapcsolatos várakozások, a...
márc. 29
8:33
MTA Posztdoktori Kutatói Program 2013 (orientpress)
Az akadémiai kutatóintézet-hálózat megújítási programjának újabb elemeként a teljes kutatói pályaív kiépülését szolgáló és a kutatócsoportok versenyképességét erősítő posztdoktori pályázatot hirdetett meg az MTA elnöke. A 2013. május 31-ig benyújtandó pályázatokat az MTA elnöke által felállított bizottság bírálja el, a kiválasztás eredményéről 2013. augusztus 1-ig értesítik a nyertes pályázókat.
márc. 29
8:34
Fellebbent a fátyol a privát bankokról - Itt a lista! (Portfolio)
Minden évben februárban teszi közzé az Euromoney a privát banki felmérésének eredményeit, 2013-ban sem volt másképp. A tavaly ősszel elkészített online felmérésben nem vett részt a magyar privát...
márc. 29
8:36
A CNG a jövő hajtóanyaga (Portfolio)
Gázüzemű autózás évtizedek óta létezik Magyarországon is. Előbb illegális, majd legális keretek között a PB gáz, mint hajtóanyag használata vált, ha nem is általánossá, de kellően nagy számban...
márc. 29
8:48
Több település nem akar nemzeti dohányboltot (Népszava)
Több település vonatkozásában nem érkezett határidőig pályázat a nemzeti dohányboltok üzemeltetésére, ezért ezekre a településekre új pályázati felhívást tesznek közzé - tudta meg a HavariaPress.
márc. 29
8:48
Erősödhetnek a magyar-román energetikai kapcsolatok (Portfolio)
A Szeged-Arad földgázvezeték kétirányúsítása, a Nabucco West támogatása és a nemzeti árampiacok együttműködésének erősítése is napirendre került tegnap Constantin Niþa, Románia energiaügyi...
márc. 29
8:48
Van orvos, aki évente százezer doboz gyógyszert ír fel (Pénzcentrum)
Az átlagmennyiség több mint tizenhatszorosát írják fel pacienseiknek a legaktívabb orvosok, míg a legnagyobb gyógyszerfogyasztók nyolcszor annyi orvosságot szednek be, mint a többség - írta pénteki számában a Világgazdaság....
márc. 29
8:50
Hivatalos az új vezetés az agrárkamara élén - Elnök és alnekök vallomásai (Portfolio)
Győrffy Balázst választották - titkos szavazással - a Magyar Agrár-, Élelmiszergazdasági és Vidékfejlesztési Kamara (új Nemzeti Agrárkamara) országos elnökévé, az új köztestület országos alakuló...
márc. 29
8:51
Pest megyében hófúvás nehezíti a közlekedést (orientpress)
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Útinform szolgálatának péntek kora reggeli összesítése alapján több megyében újra havazik, Pest megyében pedig hófúvások nehezítik a közlekedést, ahol a hegyvidéki szakaszokon csak nehezebben lehet közlekedni. A közútkezelő ezért arra kéri a közlekedőket, hogy a havazásban érintett területeken fokozott óvatossággal vezessenek, a hófúvásos területeken pedig egyelőre ne…
márc. 29
8:52
Ezentúl a lófélék csak életre szóló lóútlevéllel közlekedhetnek (Portfolio)
A lófélék - ló, szamár, öszvér - egyedi azonosításával, nyilvántartásával és nyomon követésével kapcsolatos új szabályokat kormányrendelet szabályozza. Az új azonosítási rendszer és az életre szóló...
márc. 29
8:57
Újabb szolgáltatóknak csapna oda a kormány (Napi)
A kormány és a Fidesz munkacsoportja azt vizsgálja, hogyan lehetne a hatósági árképzés rendszerét a lakossági szolgáltatások minél szélesebb körében kiterjeszteni. A Magyar Nemzet információi szerint újabb ... ...
márc. 29
8:57
1417 településen a kutyát sem érdekelte a nemzeti dohánybiznisz (Privátbankár)
Több mint 15 ezer trafikpályázat érkezett be eddig, volt, ahol a túljelentkezés négy-ötszörös volt.

Keresés