2013. március 6. szerda

márc. 6
0:51
Az olasz parlament alakuló ülése március 15-én lesz (Napi)
Március közepére tűzte ki új római parlament munkájának kezdetét kedden Giorgio Napolitano köztársasági elnök, aki a választások utáni feszült belpolitikai helyzetben mégsem hozta korábbra a szenátus ... ...
márc. 6
1:24
Meghalt Hugo Chávez (Napi)
Elhunyt Hugo Chávez, Venezuela elnöke - jelentette be Nicolas Maduro alelnök televíziós beszédében magyar idő szerint kedden késő este. Helyi idő szerint délután fél ötkor a caracasi katonai kórházban ... ...
márc. 6
2:18
Obama jobb kapcsolatokat remél Venezuelával (Napi)
Az Egyesült Államok érdekelt a Venezuelával való jobb kapcsolatokban - hangsúlyozta Hugo Chávez elnök halála kapcsán Barack Obama. Az amerikai elnök helyi idő szerint kedd este üzenetet intézett Venezuela ... ...
márc. 6
2:33
USA piacok - Új csúcsra szökött a DJIA index (ProfitLine)
Új, a 2007-es szinteket meghaladó történelmi csúcsra szökött a keddi kereskedésben a legfontosabb amerikai részvényindex, míg a Nasdaq és az S&P 500 indexek több éves csúcsokra emelkedtek.
márc. 6
4:12
Újabb bankperben nyert az OTP (ProfitLine)
A Szolnoki Törvényszék jogerős ítéletében utasította el egy házaspár fellebbezését, amelyet egy az OTP Bank elleni perben nyújtottak be - számolt be kedden az Origo.
márc. 6
5:48
Veszélyben az MNB devizatartaléka? (Üzlet és Utazás)
Bevégeztetett: Áder János köztársasági elnök hétfőn kinevezte a Magyar Nemzeti Bank elnökévé Matolcsy Györgyöt. A leköszönt nemzetgazdasági miniszter számos vezető munkatársát viszi magával a jegybankba, köztük Pleschinger Gyula államtitkárt, aki a Monetáris Tanács kilencedik tagja lesz.
márc. 6
5:48
Ilyen még nem volt! 4D-s mozi nyílik Budapesten (Pénzcentrum)
Március 14-én új típusú, 4D-s moziterem nyitja meg kapuit Budapesten. A 4DX fantázianevű mozi a Westendben várja a látogatókat - értesült a Pénzcentrum.hu....
márc. 6
5:50
Kiemelik az azonnal hasznosítható munkaerőt (Üzlet és Utazás)
Szakmai gyakorlatok szervezésével, valóban fontos és a cégek számára is hasznosítható szakdolgozati témák megadásával segítik a jövőben a kis- és középvállalkozások (kkv-k) a hallgatókat azon megállapodásnak köszönhetően, amelyet tegnap írt alá az EDUTUS Főiskola és a KKVHÁZ Zrt.
márc. 6
5:52
Januárban is zuhant a kiskereskedelem (Üzlet és Utazás)
A kiskereskedelem 4,1 százalékkal csökkent idén januárban az előző év azonos időszakához képest - adta közre a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) kedden. Tavaly januárban a kiskereskedelem volumene a naptárhatástól tisztított index szerint 0,5 százalékkal nőtt éves bázison.
márc. 6
5:54
Cáfol a Kürt: nem tárgyal az e-útdíjról (Üzlet és Utazás)
Cáfolta lapunk kedden közzétett piaci forrásokból szerzett értesülését a KÜRT Zrt. A cég a távirati irodával tegnap közölte: nem tárgyal a kormányzattal az e-útdíj rendszer kiépítésével kapcsolatban. A KÜRT Zrt. tudatta: informatikai biztonsági szakértőik mellett valóban működik egy olyan technológiai csapat is, amelyiknek hétéves tapasztalata van e-útdíj témában.
márc. 6
6:03
Légüres térbe kerül Matolcsy devizahiteles-mentője? (Napi)
Elmaradt a pénzügyi jogok biztosa által életre hívott háromoldalú tárgyalássorozat második fordulója, ám a felek ellentétesen ítélik meg ennek okát. Értesüléseink szerint azonban már a múlt heti első forduló ... ...
márc. 6
6:06
Halasztják a devizahitelesekről szóló tárgyalásokat (Üzlet és Utazás)
A Magyar Bankszövetség kérésére elhalasztották a magyarországi háztartások devizakitettségéből, vagyis a devizahitelezésből adódó társadalmi feszültségek megoldására indított háromoldalú szakmai tárgyalás keddi fordulóját - tudatta a pénzügyi jogok biztosa.
márc. 6
6:08
Egy csepp ravaszság is elkel (Üzlet és Utazás)
"Művészet vagy tudomány a borkészítés? Vagy talán a mesterember filozófiája? Nálunk a borász szerepe az, hogy minden szüret ajándékából a lehető legjobb bort alkossa meg. Mindehhez ügyes kéz, kezdeményező szellem, precízió, egy csepp ravaszság és a természet színeinek és rendjének együttérző megértése szükségeltetik." Ez az ars poeticája az ország egyik legnevesebb borászatának, amely egy uniós…
márc. 6
6:24
Fazekas Sándor: a vízgazdálkodás nemzeti ügy (ProfitLine)
Az alkotmányos szabályozás nemzeti kincsként tartja számon a hazai vízvagyont, a vele való gazdálkodás pedig mindannyiunk számára kihívás - mondta Fazekas Sándor vidékfejlesztési miniszter kedden a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Fegyverneken, a készülő nemzeti vízstratégiáról szóló fórumsorozat első állomásán.
márc. 6
6:24
Kőként zuhan az Apple - Mi történt? (Portfolio)
Az Apple tavaly ilyenkor még sztárpapírnak számított, az árfolyam újabb és újabb csúcsokat döntött meg. Tavaly szeptemberben azonban gyökeres fordulat következett, azóta szinte szakadatlanul esik az...
márc. 6
6:30
Új lehetőségek katásoknak, kivásoknak (Adózóna)
Alig fejeződtek be a tavalyi adótörvény módosítások, újabb változások várhatók a kisvállalkozások adózásában is, ugyanis 2013. március 1-jén nyújtotta be a kormány T/10238. számon az adótörvények módosítására vonatkozó törvényjavaslatot, amely nemcsak címben szereplő nemzetközi közigazgatási együttműködés egyes szabályaira vonatkozik, hanem egy sor egyéb adótörvényt is módosít, többek között a…
márc. 6
6:42
Lassabban gyűri a világ a válságot, de azért halad (Privátbankár)
A világgazdasági kilábalás folytatódik ugyan, de eddigi gyors ütemének megtorpanására utal a legújabb átfogó aktivitási mérőszám - közölte az egyik vezető pénzügyi szolgáltató csoport az általa összeállított globális összágazati beszerzési menedzserindex (BMI) alapján, kedden.
márc. 6
6:44
Akár másfél milliárddal nőhetett a devizatartalék (Privátbankár)
Feltehetően nőtt a jegybank devizatartaléka februárban a dollárkötvény-kibocsátásnak köszönhetően.
márc. 6
6:57
Állást keres, tanácsot szeretne? Állásbörze nyílik a Corvinuson (ProfitLine)
A munkalehetőségek, a gyakorlati helyek bemutatása mellett tanácsadással és a karriertervezés segítésével várják a látogatókat március 20-án és 21-én a Budapesti Corvinus Egyetemen, a tavaszi KarrierExpón.
márc. 6
7:00
Új csatornával bővül Murdoch médiabirodalma (Privátbankár)
Új országos sport kábelcsatornát indít az Egyesült Államokban Rupert Murdoch sajtómágnás, kihívást intézve a három évtizeden át szinte a piacot uraló ESPN-nek - közölte kedden a The New York Times.
márc. 6
7:30
Emelkedhetett a devizatartalék (Infostart)
Úgy tűnik, hogy a sikeres dollárkötvény-kibocsátás miatt 1-1,5 milliárd euróval nőhetett februárban a jegybank devizatartaléka, amelynek lehetséges felhasználásáról élénk vita zajlik - írja a Magyar Nemzet szerdai számában.
márc. 6
7:30
Gyász Venezuelában - Meghalt Hugo Chávez (ProfitLine)
A rákkal való kétéves küzdelem után meghalt Hugo Chávez venezuelai elnök. Az 58 éves, a latin-amerikai baloldali, illetve függetlenségi mozgalmak jelképének tekintett államfő kedd délután bekövetkezett halála Kubától Bolíviáig az egész térséget megrázta, a Chávez fő ellenségének számító Egyesült Államok pedig reményét fejezte ki, hogy új időszak kezdődhet az amerikai-venezuelai kapcsolatokban.
márc. 6
7:54
Az OTP pert nyert devizahitelesekkel szemben (Privátbankár)
A Szolnoki Törvényszék jogerős ítéletében utasította el egy házaspár fellebbezését, amelyet egy az OTP Bank elleni perben nyújtottak be.
márc. 6
7:54
298 forinton az euró (Üzlet és Utazás)
Alig változott a forint árfolyama szerdára virradóra a főbb devizákkal szemben a nemzetközi bankközi piacon a kedden napközben tapasztalt kismértékű gyengülést követően.
márc. 6
8:03
Szépen menetelnek felfelé az ázsiai piacok (ProfitLine)
Emelkedést követte Ázsiában az amerikai piacok tegnapi erősödését, illetve a DJIA index új történelmi csúcs elérését. A befektetői hangulatot javította a legnagyobb jegybankok laza monetáris politikája is.
márc. 6
8:12
Drága a mobilnet, a médiahatóság fellépne ez ellen (Privátbankár)
A mobilszolgáltatók magas tarifái összefüggésben vannak azzal, hogy az európai uniós országok közül Magyarországon használják a legkevesebben a mobilinternetet - áll a Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság közleményében.
márc. 6
8:24
Egyelőre mégsem államosítják a közvilágítást (Napi)
Visszavonta a közvilágítás államosítását célzó törvénymódosító javaslatát György István fideszes parlamenti képviselő, budapesti főpolgármester-helyettes. A Napi Gazdaság szerdai számának cikkeSzakmai ... ...
márc. 6
8:30
Matolcsy felesküszik, ma összeáll a nagy csapat (Privátbankár)
A Magyar Nemzeti Bank Monetáris Tanácsa szerdától teljes, kibővített, kilencfős létszámmal működik, miután Áder János köztársasági elnök aláírta, Orbán Viktor miniszterelnök pedig ellenjegyezte Matolcsy György elnöki és Balog Ádám alelnöki kinevezését, illetve az Országgyűlés megszavazta Pleschinger Gyula monetáris tanácsi tagságát.
márc. 6
8:30
Hiába jó a hangulat a világban - Nincs egyértelmű irány Európában (Portfolio)
Történelmi nap volt Amerikában, a Dow Jones index mindenkori legmagasabb értékére emelkedett, a másik két vezető index is jó teljesítményt nyújtott. Az ázsiai piacokat is a vevők uralták a mai...
márc. 6
8:32
Így nézne ki az újabb devizahiteles mentőcsomag (Portfolio)
A Népszabadság szerint már készíti a devizahitelesek megsegítésének következő programját a kormány. A lap úgy tudja, hogy a legalább kilencven napja nem törlesztett adósságokat forintra váltanák,...
márc. 6
8:34
Még nincs döntés az EU-ban a tőkemegfelelési követelményekről (Portfolio)
A "széles körű támogatás" dacára sem határoztak az Európai Unió pénzügyminiszterei arról, hogy támogassák-e az Európai Tanács és az Európai Parlament közötti megállapodást a bankrendszer szigorúbb...
márc. 6
8:36
Enyhe csökkenéssel nyithat Európa (ProfitLine)
Mérsékelt csökkenéssel nyithatnak az európai részvénypiacok a tegnapi jelentősebb emelkedés után, amely több éve csúcsra vitte az indexeket. Az előzetes várakozások szerint a vezető nyugat-európai indexek 0,2-0,3 százalékos csökkenéssel nyithatnak.
márc. 6
8:42
Tovább nőhetett a devizatartalék (Napi)
Úgy tűnik, hogy a sikeres dollárkötvény-kibocsátás miatt 1-1,5 milliárd euróval nőhetett februárban a jegybank devizatartaléka, amelynek lehetséges felhasználásáról élénk vita zajlik - írja a Magyar Nemzet ... ...
márc. 6
8:44
Megelőzné a bajt az ÁSZ (Napi)
Folyamatosan figyeli és értékeli a korrupciós kockázatok változását a közszférában az Állami Számvevőszék. A Napi Gazdaság szerdai számának cikkeAz Állami Számvevőszék (ÁSZ) kiemelten kezeli, küldetésének ... ...
márc. 6
8:48
Ma kezdődik a Matolcsy-korszak - lesz-e 300 forintos euró? (Privátbankár)
A Dow Jones szárnyalása megerősítette a kockázatvállalási kedvet, így az euró is stabilizálódhatott, a csütörtöki EKB-kamatdöntésig azonban a kivárás lehet az úr a devizapiacon. Ma Matolcsy György leteszi a jegybankelnöki esküt.
márc. 6
8:48
298-nál az euró az újabb mentőcsomag híre mellett (Portfolio)
A tegnap délutánra jellemző 298-as szint körül ingadozik ma reggel is a forint az euróval szemben amellett, hogy tegnap este Szijjártó Péter egy hírügynökségi interjúban a forintgyengítési szándékot...
márc. 6
8:48
Szülőtartás: próbaperre ment az idősotthon (Pénzcentrum)
Elutasította keddi ítéletében a Hódmezővásárhelyi Járásbíróság egy idősotthon kérését, hogy egy idős asszonynak, akinek a nyugdíja 80 százaléka nem futja ki a gondozásért meghatározott térítési díjat, a fiával fizettessék meg a különbözetet - írja a Népszabadság....
márc. 6
9:00
Sokkal súlyosabbá vált a helyzet - a nokiás dobozos módszer már a múlté (Napi)
Az elmúlt években a korábbinál sokkal súlyosabbá vált a korrupciós helyzet a különböző uniós, állami és önkormányzati pályázatok területén, egyre gátlástalanabb igényeket fogalmaznak meg a megrendelők ... ...
márc. 6
9:06
Bővülhet a szocpol (Privátbankár)
A szocpol bővítését tervezi a kormány - írta a portfolio.hu kedden, egy birtokába került, Matolcsy György által is jóváhagyott nemzetgazdasági minisztériumi előterjesztés alapján, amely szerint nemcsak új, hanem használt lakáshoz és bővítéshez is igénybe vehető lenne az állami támogatás.
márc. 6
9:06
Áfát vetnének ki a külföldi gyógyszerekre Ukrajnában (Portfolio)
Az ukrán kormány általános forgalmi adót készül kivetni az import gyógyszerekre - közölte Mikola Azarov miniszterelnök kedden a gyógykészítmények ukrajnai terjesztőivel folytatott találkozóján. A...
márc. 6
9:08
Elégedettek lehetnek a kínaiak a vagyonalapjukkal (Portfolio)
A világ egyik legnagyobb állami vagyonalapja, a CIC közzétette, hogy miként teljesített a külföldi portfóliója 2012-ben, a friss hírek szerint 10,7 százalékos hozamot tudtak elérni. Mindez azt...
márc. 6
9:09
Soproni díszoklevél az adósságátvállalásért - lovasszobor nem lesz (ProfitLine)
Díszoklevélben köszöni meg a miniszterelnöknek és a kormány több tagjának, országgyűlési képviselőknek Sopron, hogy az állam 11,5 milliárd forintnyi részt átvállalt a város adósságából - írta szerdai számában a Kisalföld.
márc. 6
9:10
Folytatódhat a tegnapi emelkedés idehaza (Portfolio)
Optimista a mai kereskedéssel kapcsolatban Varjú Péter, az Erste üzletkötője. Az amerikai és ázsiai piacok emelkedése után az európai börzék is erősödhetnek, amennyiben ez bekövetkezik, folytatódhat...
márc. 6
9:12
Szijjártó: a gyengébb forintnak nagy veszélyei vannak (Portfolio)
Magyarország élénkíteni szeretné exportját, de nem a gyengébb forintot keresztül - többek között ezt mondta Szijjártó Péter. A miniszterelnökség külügyi és külgazdasági államtitkára a Dow Jones...
márc. 6
9:14
Kilövésre kész az Allianz (Portfolio)
Tovább tombol a bika a parketten, ennek ellenére nem csak vételre, de eladásra alkalmas papírokat is találunk a piacon. Mai elemzésünkben az Allianz mellett Lufthansa és a Microsoft grafikonokat...
márc. 6
9:16
299-ig ugrott az euró az újabb mentőcsomag híre mellett (Portfolio)
A tegnap délutánra jellemzõ 298-as szint körül kezdte a napot a forint az euróval szemben amellett, hogy tegnap este Szijjártó Péter egy hírügynökségi interjúban a forintgyengítési szándékot...
márc. 6
9:18
Idén öt hónapra szól a közmunka (Napi)
A kormány három hónapon belül ismételten áttekinti a közfoglalkoztatási programok 2013-as végrehajtását. Idén a 8 órában foglalkoztatottak aránya 60 százalék lesz, a foglalkoztatás átlagos időtartama 5,1 ... ...
márc. 6
9:24
Drágult a Brent egy szivárgó csővezeték miatt (Portfolio)
A Dow Jones UBS árupiaci index hétfőn 0,41 százalékkal emelkedett, miközben a dollár a legfontosabb devizákhoz képest 0,09 százalékot gyengült. Tegnap részvénypiaci rali bontakozott ki, amely a...
márc. 6
9:24
Okostelefonnal inkább Facebookozunk, mint telefonálunk (Pénzcentrum)
A hazai okostelefon használók készülékükről több időt fordítanak a Facebook böngészésére, mint telefonálásra....
márc. 6
9:26
Nem várt probléma merült fel a kórházak áramellátásban (Portfolio)
Meghiúsult a kórházak központi áramközbeszerzése, miután a január 30-i határidőig egyetlen áramkereskedő sem tett ajánlatot az intézmények ellátására - értesült a Világgazdaság. A kórházaknak most...

Keresés