2013. február 27. szerda

febr. 27
4:18
Telepedjen le Magyarországon! 250 ezer euróért... (ProfitLine)
A PwC Magyarország adószakértői szerint még kérdéses, hogy mennyire tudja a magyar kormány felkelteni a letelepedés iránti érdeklődést. A jogszabályok, valamint a nehézkes folyamatok nem feltétlenül teszik vonzóvá a jelenlegi struktúrát.
febr. 27
5:48
Orbán: "az Audi úgy látja a jövőt, ahogy mi, magyarok is látni szeretnénk" (Üzlet és Utazás)
Stratégiai partnerségi megállapodást kötött a kormány és az Audi Hungaria Motor Kft. A Parlamentben tartott keddi aláírási ünnepségen Orbán Viktor miniszterelnök arról beszélt, hogy az Audival létrejött megállapodásnak köszönhetően Magyarország jó eséllyel állja majd az európai adó-, költség- és technológiai versenyt.
febr. 27
5:48
Holnap véget ér egy korszak Magyarországon: búcsúzunk a legendáktól (Pénzcentrum)
Ketyeg a visszaszámláló: holnap délutánig válthatjuk vissza megmaradt 1 és 2 forintosainkat. Az elmúlt hetekben jelentősen megnőtt a visszaváltott aprók száma - tudta meg a Pénzcentrum.hu. Míg a tavalyi év során havonta, címletenként 100-200 ezer darab 1 és 2 forintos érmét váltottak vissza a Magyar Nemzeti Banknál, idén január óta címletenként összesen 3,5-3,5 millió darab érkezett vissza....
febr. 27
5:50
Visszakozott a kormány közmunka-ügyben (Üzlet és Utazás)
Visszavonulót fújt a közmunkaprogrammal kapcsolatban a kormány, mégis nyolc órában dolgozhatnak a tartósan munka nélkül élők, ám a kezdés időpontja még homályos. Az ügy előzménye, hogy Czomba Sándor foglalkozatáspolitikáért felelős államtitkár decemberben arról beszélt, hogy míg 2012-ben 314 ezren, az idén 300 ezren vehetnek részt a közfoglalkoztatásban.
febr. 27
5:52
Nőtt a munkanélküliség (Üzlet és Utazás)
Nyoma sincs az egymillió új munkahelynek: a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) tegnap kiadott adatai szerint tavaly november és idén január között 54 ezerrel dolgoztak kevesebben, mint a október és december között. Az egy évvel ezelőtti adatokhoz képest ez 39 ezer fővel több, ám ez a növekmény szakértők szerint csak a közfoglalkoztatásnak köszönhető.
febr. 27
5:54
Lefelé tart az alapkamat (Üzlet és Utazás)
Mától a forint alapkamata 5,25 százalékosra mérséklődött - így döntöt tegnap a Monetáris Tanács. Simor András, a Magyar Nemzeti Bank (MNB) és a Monetáris Tanács elnöke - hat éves mandátumának letöltése miatt - utoljára vett részt kamatdöntő ülésen. Az elnök értékelte nemzeti banki működését is: "Büszke vagyok arra, hogy minden alantas támadás ellenére az MNB-nek sikerült megőriznie függetlenségét.…
febr. 27
5:56
Ha a Fidesz mondja: nem volt hideg! (Üzlet és Utazás)
Törvényben rögzítené a Fidesz a rezsicsökkentés mértékét. Országgyűlési képviselői a plenáris ülésen szóvá tették a szolgáltatók együttműködési készségének hiányát és a rezsicsökkentés-ellenes magatartását. Németh Szilárd fideszes képviselő a parlamentben napirend előtti felszólalásában közölte: a fogyasztók érdekében törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek.
febr. 27
5:58
Mobilkudarc - fizethet az állam (Üzlet és Utazás)
Jogszerűtlenül nyert a tavalyi frekvencia-árverésen a negyedik mobilszolgáltató, az állami MPVI - döntött tegnap a Kúria másodfokon, ezzel helybenhagyta a Fővárosi Törvényszék korábbi döntését.
febr. 27
6:09
Tovább csökken az üzemanyagok iránti kereslet (Infostart)
A kőolaj 110 dollár körüli világpiaci árára számít 2013-ban a Mol vezérigazgatója. Molnár József szerint az üzemanyagok iránti kereslet tovább csökken, és ebben az évben fogja elérni a mélypontját.
febr. 27
6:24
Ma felfedheti lapjait az Apple (Portfolio)
Ismét a fókuszba kerülhet az Apple osztalékpolitikája, a társaság ugyanis ma tartja éves rendes közgyűlését, amelyen minden bizonnyal szó esik arról is, hogy mihez kezd halmozódó készpénzállományával...
febr. 27
6:27
Újjáéledhet a magyar traktorgyártás (Napi)
Üzleti alapon, de kormányzati segítséggel indulhat újra a traktorgyártás Magyarországon. A valaha nagy hírű cégek ugyan már régóta nem működnek, de a mezőgazdasági gépgyártás továbbra is magas színvonalú ... ...
febr. 27
6:33
Nyakukon a megszorítás, Obama csak kampányol (Privátbankár)
Az amerikai költségvetés három nap múlva életbe lépő automatikus csökkentése gyengíteni fogja az amerikai gazdasági fellendülést - jelentette kedden egy virginiai hajóépítő üzemben elmondott beszédében Barack Obama amerikai elnök.
febr. 27
6:45
Leminősíthetik Olaszországot (Infostart)
Az olasz parlamenti választások bizonytalan kimenetelével, egy újabb választás lehetőségével és a szükséges gazdasági reformok várható elodázásával indokolva lépését újabb leminősítés lehetőségét helyezte kilátásba szerda hajnalban Olaszországra vonatkozóan a Moody's Investors Service.
febr. 27
6:54
Új típusú pénztárgépek: ezeket ellenőrizheti a NAV (Adózóna)
Cikkünkből kiderül, hogy mit ellenőrizhet majd az adóhatóság az új típusú pénztárgépekkel, s az átállás ütemezését is összefoglaltuk.
febr. 27
7:03
Dominique Strauss-Kahn - ismét címlapokon a volt IMF vezér (ProfitLine)
A párizsi legfelső bíróság döntése értelmében megjelenhet az a kötet, amelyet Dominique Strauss-Kahnnal folytatott szerelmi viszonyáról írt egy francia újságírónő. A kiadónak azonban minden példányban egy kell helyeznie azt az üzenetet, hogy a mű sérti a volt IMF-vezér magánéletét, valamint kártérítést is kell fizetnie.
febr. 27
7:36
Leminősítheti Olaszországot a Moody's (ProfitLine)
Az olasz parlamenti választások bizonytalan kimenetelével, egy újabb választás lehetőségével és a szükséges gazdasági reformok várható elodázásával indokolva lépését újabb leminősítés lehetőségét helyezte kilátásba szerda hajnalban Olaszországra vonatkozóan a Moody's Investors Service.
febr. 27
7:36
Egyre több lakást kínálnak 5 millió alatt (168 Óra Online)
Amíg a múlt év első felében az országban eladott lakóingatlanok 15 százaléka volt 5 millió alatti, addig az év végére ez az arány 18 százalékra emelkedett – közölte a Duna House ingatlanhálózat kedden az MTI-vel.
febr. 27
7:38
Ötéves a Genertel, az első magyar direktbiztosító (ProfitLine)
Közel 3,4 milliárd forintos díjbevétel mellett várhatóan nullszaldós lesz a 2012 végén az ötödik teljes üzleti évét záró Genertel Biztosító Zrt., a tervek szerint 2015-ben pedig már a szlovák fióktelep is nyereségessé válik - mondta Csikós Dániel, a társaság vezérigazgatója az MTI-nek.
febr. 27
7:45
Magas adók, alacsony bérek: hogy lesz ebből kiút? (Privátbankár)
Csapdahelyzetben van az ország; folyamatosan mérsékelte kiadásait, ám ennek semmi eredménye, az elvonási szint magas marad, mert csökkent az össztermék - mondta Oszkó Péter, volt pénzügyminiszter.
febr. 27
7:54
Orbán ismét idegen tollakkal ékeskedik (168 Óra Online)
Orbán Viktor most arra büszke, hogy nem sikerült elriasztani az Audit a korábban megkezdett fejlesztései folytatásától – írja közleményében az MSZP.
febr. 27
8:03
Így ellenőrzi az adóhatóság a készpénzlimit betartását (Privátbankár)
Nem készül kimondottan a másfél millió forintos készpénzfizetési határ ellenőrzésére az adóhatóság, a szabály betartását az egyéb eljárások során vizsgálják.
febr. 27
8:09
Szertefoszlott egy álom - nem épül meg a messinai függőhíd (ProfitLine)
Szertefoszlott a Szicília és az olasz szárazföld közötti hídról dédelgetett álom, mivel Mario Monti miniszterelnök leköszönő kormánya törölte a már elkezdett beruházást "a híd megépítéséhez szükséges feltételek hiánya miatt".
febr. 27
8:12
Bencsik és Holoda vitáznak az újabb energiacsomagról (Portfolio)
A volt energiaügyi helyettes államtitkár meglátása szerint értelmetlen az energiacégeknél a tevékenységek kiszervezésének tiltása, mert annak idején az érintett tevékenységek egy részét épp azért...
febr. 27
8:21
A bankok kevesebb lakást árvereznek el, mint lehetne (Privátbankár)
Még mindig csak részben használják ki a hitelintézetek a kényszerértékesítési kvótát, a bankok a lehetséges több mint 5 ezerből csak 3,5 ezer lakást árvereztetnek el az első negyedévben – derül ki a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének adataiból.
febr. 27
8:30
Leminősítést is kaphatnak a nyakukba az olaszok (Napi)
Az olasz parlamenti választások bizonytalan kimenetelével, egy újabb választás lehetőségével és a szükséges gazdasági reformok várható elodázásával indokolva lépését újabb leminősítés lehetőségét helyezte ... ...
febr. 27
8:30
Máris figyelmeztette az olaszokat a Moody's (Portfolio)
Az olasz parlamenti választások bizonytalan kimenetelével, egy újabb választás lehetőségével és a szükséges gazdasági reformok várható elodázásával indokolva lépését újabb leminősítés lehetőségét...
febr. 27
8:32
Okos költségvetésekre van szükség az EIB alelnöke szerint (Napi)
Az európai államokban szigorú költségvetési fegyelemre van szükség, de ez nem megszorításokat jelent, sokkal inkább a nemzeti költségvetések okos tervezését - írta Mihai Tanasescu, az Európai Beruházási ... ...
febr. 27
8:32
Új nehézséggel szembesülhetnek a magyar biztosítók (Portfolio)
Megjelent a végleges szabályozás, a FATCA az amerikai adózók azonosításával kapcsolatban. A hazai pénzintézeteknek - bankoknak és biztosítóknak egyaránt - a jövőben az egyezmény szövegét, illetve az...
febr. 27
8:33
Oszkó: semmi eredménye a kiadáscsökkentésnek (Napi)
Csapdahelyzetben van az ország; folyamatosan mérsékelte kiadásait, ám ennek semmi eredménye, az elvonási szint magas marad, mert csökkent az össztermék - mondta Oszkó Péter a Népszabadságnak adott interjúban. ... ...
febr. 27
8:34
Ingatlanfejlesztést finanszíroz Magyarországon a Raiffeisen (Portfolio)
A Futureal már épülő irodaháza, a Vision Towers megkötötte projektfinanszírozási szerződését a Raiffeisen Bank Zrt-vel. Csobádi Ákos, a Raiffeisen Bank Zrt. projektfinanszírozási főosztályvezetője...
febr. 27
8:42
Mérsékelt emelkedés mutatkozhat az európai nyitás során (ProfitLine)
A tegnapi jelentősebb veszteségek után ma mérsékelt emelkedéssel nyithatnak az európai részvénypiacok, egyrészt enyhültek az olaszországi választások eredményével kapcsolatos aggodalmak, másrészt a befektetők kedvezően fogadták a Fed elnökének tegnapi meghallgatásán elhangzottakat, ahol Ben Bernanke kiállt az eszközvásárlási program mellett.
febr. 27
8:44
Visszavonták az Arany Alkony működési engedélyét (ProfitLine)
Visszavonta a működési engedélyt az Arany Alkony idősotthonokat fenntartó Kálvin János Presbiteri Missziótól a fővárosi kormányhivatal - számolt be róla a Magyar Nemzet és a Népszabadság is szerdai számában.
febr. 27
8:48
Bernanke szavaira korrekció kezdődött a nemzetközi piacokon (Portfolio)
Tegnap a pozitív tartományban fejezték be a kereskedést az amerikai vezető indexek, az emelkedés elsősorban Bernanke szavainak, és a vártnál sokkal kedvezőbb makroadatoknak volt köszönhető. A jó...
febr. 27
8:48
Bezár a hírhedt nyugdíjasotthon: mi lesz a lakókkal? (Pénzcentrum)
Visszavonta a működési engedélyt az Arany Alkony idősotthonokat fenntartó Kálvin János Presbiteri Missziótól a fővárosi kormányhivatal....
febr. 27
8:50
Jelentősen csökkent az E-Star hazai bankhitel állománya (Portfolio)
Az E-Star tegnap este közölte, hogy az E-Star ESCO mintegy 100 millió forint összeget megfizetett azon tartozásából, amelyet bankhitel formájában korábban a Raiffeisen Bank Zrt. követelt tőle. Az...
febr. 27
8:52
Bedobták Pleschinger nevét is (Portfolio)
Matolcsy György lesz az új jegybankelnök, ez gyakorlatilag már eldőlt a Napi Gazdaság szerdai cikke szerint. A lap úgy tudja, hogy alelnökként Kovács Levente, Magyar Bankszövetség jelenlegi főtitkára...
febr. 27
8:54
Most a Wall Streeten érdemes vétellel próbálkozni (Portfolio)
A tengerentúli piacok eddig látott emelkedése kevésbé tűnik törékenynek, mint az európai társaiké, így vételekkel inkább itt érdemes próbálkozni. Mai elemzésünkben a BUND mellett két Dow komponens, a...
febr. 27
8:57
Nem megszorítás kell: így mentenék a bajba jutott országokat (Privátbankár)
Nem megszorítások, hanem szigorú költségvetési fegyelem és erős integráció kellene a válság felszámolásához - mondta Mihai Tanasescu, az Európai Beruházási Bank alelnöke, aki emlékeztetett arra, hogy novemberben egy új, kétéves, 30 milliárd euró értékű közös akciótervben állapodtak meg a nemzetközi pénzintézetek.
febr. 27
9:06
Emelkedéssel zártak az amerikai tőzsdék (Portfolio)
A délutáni makrogazdasági adatok felülmúlták az elemzők várakozásait, Ben Bernanke szenátusbeli beszéde azonban rövid időre elbizonytalanította a befektetőket. A kereskedés első felében vegyes képet...
febr. 27
9:06
Bevonhatják a nyugdíjasbérleteket Budapesten (Pénzcentrum)
Megfontolja a Budapesti Közlekedési Központ (BKK), hogy változtat új, az időseket sértő, és már a Nyugdíjasok Országos Képviseleténél is bepanaszolt jelzésén, amely a korábbi "NY" megkülönböztetést elhagyva hajlott hátú, botos pálcikaemberként ábrázolja a szépkorúakat a kedvezményes nyugdíjasbérleten....
febr. 27
9:08
Bernanke szavaira emelkedés kezdődött a nemzetközi piacokon (Portfolio)
Tegnap a pozitív tartományban fejezték be a kereskedést az amerikai vezető indexek, az emelkedés elsősorban Bernanke szavainak, és a vártnál sokkal kedvezőbb makroadatoknak volt köszönhető. A jó...
febr. 27
9:09
Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézményekbe (Napi)
Péntekig lehet jelentkezni a felsőoktatási intézmények szeptemberben induló képzéseire, egy felvételiző legfeljebb öt képzést jelölhet meg. szeptemberben induló képzések listája és a jelentkezés tudnivalói ... ...
febr. 27
9:10
Háromhetes mélypont körül ingadozik a forint (Portfolio)
A kedd délutáni gyengülésből csak kis részt tudott ledolgozni a forint, ma reggel pedig újbóli gyengülési hullám mutatkozik, miközben a nemzetközi befektetői hangulat tegnap este óta összességében...
febr. 27
9:12
Léptek a bankok - 111 ezer család lakását fenyegeti kényszerértékesítés (Portfolio)
Közzétette a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF) a bankok és a kormány 2011-es megállapodása alapján működő kényszerértékesítési kvóta legfrissebb kihasználtsági adatait. A statisztika...
febr. 27
9:14
Emelkedés veheti kezdetét a magyar tőzsdén (Portfolio)
Enyhe pozitív nyitást vár Fernandez Yuri, a Solar Capital üzletkötője. Erősödéssel kezdhet a magyar piac, ami elsősorban a negatív nemzetközi hangulat enyhülésének köszönhető. Tegnap erősödés...
febr. 27
9:15
A Moody's nem nézi jó szemmel az olasz választásokat (Privátbankár)
Az olasz parlamenti választások bizonytalan kimenetelével, egy újabb választás lehetőségével és a szükséges gazdasági reformok várható elodázásával indokolva lépését újabb leminősítés lehetőségét helyezte kilátásba szerda hajnalban Olaszországra vonatkozóan a Moody's Investors Service.
febr. 27
9:16
Vérfrissítésre vár az ipari ingatlanok piaca (Portfolio)
Tavaly több mint 325 000 négyzetméter raktár- és ipari területre kötöttek bérleti szerződést; ez megegyezik a 2011-es év adatával. A 2012-es évet elsősorban a szerződéshosszabbítások jellemezték; az...
febr. 27
9:17
Viharkárokra fizették ki a legtöbb kártérítést (Privátbankár)
A rossz idő okozta károkra fizettek a legtöbbet a biztosítók a régióban. Magyarországon az elmúlt években több mint 130 ezer bejelentést regisztrált a Generali Providencia. Itthon az árvizek is sok kárt okoztak, legutóbb 2010-ben.
febr. 27
9:18
A válság előtt láttunk csak ilyet - Aktivizálódnak a befektetők (Portfolio)
Az év eleje komoly emelkedést hozott a cégfelvásárlási piacon, különösen a tőkeáttételes kivásárlások nőttek meg, elég csak a Dell és a Heinz felvásárlásaira gondolni 23-24 milliárd dollár értékben....
febr. 27
9:24
Óriási elbocsátást jelentett be a JP Morgan - Túl jó a helyzet (Portfolio)
Nem kevesebb, mint 17 ezer állást, vagyis teljes létszámának mintegy 7%-át tervezi megszüntetni a következő két évben a JP Morgan - közölte az amerikai nagybank. Az érintettek jó része a lakossági és...

Keresés