2013. február 11. hétfő

febr. 11
5:12
Uniós pénzek: Orbán 1300 milliárdos hiányt kommunikál többletként (Népszava)
Míg 2007 és 2013 között fejenként 660 ezer forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, addig a következő hétéves EU-költségvetési ciklusban ez az összeg 712 ezer forintra nő - összegezte az EU 2014 és 2020 közötti keretköltségvetésének elfogadásával záruló uniós csúcstalálkozó eredményét Orbán Viktor. Csakhogy a jelek szerint más számok is vannak - többen úgy látják: Magyarország igazából…
febr. 11
5:48
Megbukott a kormányzati nyugdíjblöff (Népszava)
Magyarországon a legnagyobb szerepe van a társadalmi juttatásoknak a szegénység csökkentésében, ha ezeket figyelmen kívül hagynánk, akkor a szegénységi arány 20-szorosára emelkedne.
febr. 11
5:48
Hova tedd a pénzed idén tavasszal? Itt keresheted a legtöbbet (Pénzcentrum)
Legutolsó összefoglalónk óta újabb negyed százalékot csökkentett a monetáris tanács a jegybanki alapkamaton, ami a bankok kamatpolitikája mellett a legnagyobb meghatározója, mennyit is ér a pénzünk a bankokban. A tranzakciós illeték még kevésbé jön jól a megtakarítóknak, hiszen bankok között már szinte sehol sem ingyenes az utalás. A szakértők szerint a jövőben egyre kevésbé lehet jellemzőm, hogy…
febr. 11
5:50
Sólyom és Simor került Lázár célkeresztjébe (Népszava)
Simor nem tisztességes, Sólyom sértett ember - fogalmazott Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Népszabadságnak adott hétvégi interjújában.
febr. 11
5:52
Francia-román háború lóhús miatt (Népszava)
Akár bűnszervezetek konspirációja is lehet az elmúlt hetekben kirobbant lóhúsbotrány a brit környezetvédelmi miniszter szerint, aki már az EU-ból származó húskészítmények betiltását is felvetette. Magyarországot ugyan elkerülte a kéretlen lóhús, és bár egészségügyi szempontból nincs okunk tartani tőle, lovas nemzetünk egyszerűen iszonyodik attól, hogy lovat fogyasszon.
febr. 11
5:54
A számvevőszék is aggódik a költségvetésért (Népszava)
A költségvetési hiányt növelik azok az összegek is, amelyet a központi költségvetésnek akkor kell fizetnie, ha a Magyar Nemzeti Bank valamelyik tartalékalapjában hiány keletkezik.
febr. 11
5:56
Pénztárgép-csere: fizesse az állam (Népszava)
Hajlandó lenne az állam akár 10 milliárd forinttal is támogatni a pénztárgépek cseréjét - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.
febr. 11
5:58
Érdekcsoportok harca dúl a földtörvény körül (Népszava)
Az eredeti tervektől eltérően a földforgalmazási törvény-javaslat vitája mégsem folytatódik az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első, mai napján. Ehhez ugyanis előtte össze kellett volna hívni a mezőgazdasági bizottságot, hogy megtárgyalhassa a módosító indítványokat - mondta el lapunknak Gőgös Zoltán, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke.
febr. 11
6:06
Napi: Zelnik aranykincsét ismét megpróbálják pénzzé tenni (HVG)
Miután a január végi online árverésen nem volt licitáló az aranymúzeum műtárgyaira, rövidesen ismét meghirdethetik azokat, amennyiben a tulajdonos Zelnik István továbbra sem tud megállapodni hitelezőivel - írta a Napi Gazdaság.
febr. 11
6:08
MN: gyakran vitatja a NAV az ingatlanok vételárát (HVG)
Az adóhatóság 13 ezer esetben nem hitte el az ingatlan vételárát - írja a Magyar Nemzet.
febr. 11
6:09
Melyik a legnézettebb tévécsatorna? - Itt vannak a friss adatok (Napi)
Az RTL Klub tavaly is tartotta piacvezető pozícióját a nézők között, a második helyen álló Tv2-t az M1 követte, amit befogott a Cool. Az elmúlt évben is a legsikeresebb műsorok a zenei tehetségkutatók ... ...
febr. 11
6:24
Kiderül, mennyi marha van az országban (HVG)
A KSH hétfőn közli az állatállomány tavaly decemberi adatait.
febr. 11
6:24
Most kiderül, tovább mélyült-e a recesszió (Portfolio)
Mozgalmas napok elé nézünk. Kiderül, hogy a tavalyi negyedik negyedévben tovább mélyült-e a recesszió, januárban mennyi volt az infláció, és milyen tényezők álltak a január végi kamatcsökkentés...
febr. 11
6:30
Orbán Viktor felszólalásával kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka (ProfitLine)
A kormányfő napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés mai ülése, amely egyben a tavaszi ülésszak nyitánya is. A képviselők napközben elfogadhatják az új polgári törvénykönyvet (Ptk.), továbbá várhatóan már este kivételes sürgős eljárással megtárgyalhatják az idei költségvetés első módosítását, amely az E.on gázüzletágának állami megvásárlásával áll összefüggésben. Utóbbi javaslatot…
febr. 11
6:42
Orbán a franciáktól irigyelhette meg az alacsony rezsidíjat (HVG)
Ha az állam a lakosság érdekében beavatkozik az árakba, akkor a veszteségüket a szolgáltatók részben a nagyfogyasztókon mérséklik. Egy kormánynak egyensúlyoznia kell, mit bír a lakosság és mi árt már az ipar versenyképességének. Bár választani az emberek mennek, munkát a gazdaság szereplőitől kapnak. A hvg.hu bemutatja, hogyan néz ki ez a dilemma német-francia összevetésben.
febr. 11
6:57
MN: becsődölt cégek vezetői után nyúl a NAV (HVG)
Perek tucatjait indította az adóhatóság olyan cégvezetők és tulajdonosok ellen, akik egykori bedőlt cégeikkel köztartozásokat hagytak hátra - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
febr. 11
7:00
Mára kevésbé kiszolgáltatott az eladósodott Magyarország (Privátbankár)
Az ÁKK tudatos stratégiája és az erősödő forint is közrejátszott abban, hogy alaposan megcsappant a költségvetés devizaadóssága. A kiszolgáltatottságunkat tovább csökkenti, hogy a lakosság állampapír-vásárlási kedve nem lankad, az éremnek azonban két oldala van. Mennyi devizahitelt és mire vett fel tavaly az állam?
febr. 11
7:00
Ki menti meg a bankokat, ha kell? (Interjú) (Portfolio)
Megnyugtató ma az európai bankok tőke- és likviditási helyzete, az eszközminőséggel kapcsolatos aggodalmak azonban fennmaradtak - nyilatkozta Budapesten járva Farkas Ádám, a londoni központú Európai...
febr. 11
7:21
Odacsap a kisboltoknak a kormány terve? (Napi)
Eddig nem kifogásolta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) az új dohányboltok kínálatának szerény mértékű bővítését (szerencsejáték), a jelenlegi új javaslatot (hírlap, szeszes ital, üdítő, kávé) ... ...
febr. 11
7:36
Röghöz kötik a betéteseket (HVG)
Az új betétekre adott kamat a növekvő tranzakciós díjak miatt egyre kevésbé vonzó, a kamatok is egyre alacsonyabbak, a lekötött betétek helyett a befektetési alapok kerülhetnek előtérbe - írja a Világgazdaság.
febr. 11
7:36
Bukott cégvezetőket perel a NAV (Privátbankár)
Perek tucatjait indította az adóhatóság olyan cégvezetők és tulajdonosok ellen, akik egykori bedőlt cégeikkel köztartozásokat hagytak hátra - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
febr. 11
7:36
Skócia függetlensége esetén is megtartaná a fontot (ProfitLine)
Skóciának akkor is meg kellene tartania fizetőeszközként az angol fontot, ha lakosai a jövőre esedékes népszavazáson az Egyesült Királyságból való kiválás mellett döntenek - ezt tartalmazza az a jelentés, amelyet a skót kormány megrendelésére készítettek közgazdászok, és amelyből néhány részletet vasárnap nyilvánosságra hoztak. A teljes jelentést hétfőn adja ki a skót kormány.
febr. 11
7:38
Nem vadásszuk a kamatokat, kevésbé vonzó a banki betét (Privátbankár)
A tranzakciós illeték és a csökkenő kamatok miatt visszaesőben van a kamatvadászat, a tendencia, hogy az ügyfelek folyamatosan hordozzák bankról-bankra a megtakarításaikat a nagyobb kamat reményében - írta a Világgazdaság.
febr. 11
7:38
Perek tucatjait indította az adóhatóság (ProfitLine)
Perek tucatjait indította az adóhatóság olyan cégvezetők és tulajdonosok ellen, akik egykori bedőlt cégeikkel köztartozásokat hagytak hátra - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
febr. 11
7:54
Tüntetések béníthatják a forgalmat Budapesten (Napi)
Forgalomkorlátozásokra lehet számítani ma Budapesten, mert több helyszínen is vonulásos tüntetést tartanak - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t. Az esetleges lezárások mértékét ... ...
febr. 11
7:54
60 millióval kenyerezi le a franciákat a Google (Privátbankár)
A Google bevételei Franciaországban 1,2 milliárd euró körül voltak, ezzel szemben 5 millió euró adót fizetett. A tartalomszolgáltatók pénzt követeltek. 60 millió eurót kapnak.
febr. 11
7:57
A BudaWest lett Az Év Legzöldebb Irodaháza (iroda.hu)
Az iroda.hu csoport által szervezett „Az Év Irodája” verseny „Az Év Legzöldebb Irodaháza” kategóriáját a szakmai zsűri értékelése alapján a BudaWest Irodaház nyerte. Interjú Barta Zsomborral (HuGBC alelnökével), a szakmai zsűri tagjával.
febr. 11
8:09
Az ázsiai börzék többsége ma zárva tartott (ProfitLine)
Az ázsiai piacok többsége zárva tartott a mai nap folyamán a Holdújév ünnepére tekintettel, a nyitva lévő piacok közül az ausztrál börze enyhe csökkenéssel zárta kereskedést.
febr. 11
8:11
291 alatt nyitja a hetet az euró jegyzése (ProfitLine)
Tartotta a forint hétfő reggel a péntek estére elért szintjét: reggel az eurót 290,65 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek esti 290,85 és a péntek reggeli 292,5 forint feletti jegyzések után.
febr. 11
8:12
Változatlanul 290 forinton az euró (HVG)
Tartotta a forint hétfő reggel a péntek estére elért szintjét: kora reggel az eurót 290,73 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek esti 290,85 és a péntek reggeli 292,5 forint feletti jegyzések után.
febr. 11
8:12
Nem hiszi el az adóhatóság, hogy mennyibe került a lakásunk (Privátbankár)
Az adóhatóság 13 ezer esetben nem hitte el az ingatlan vételárát tavaly az illetékeljárásban - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
febr. 11
8:27
Változatlan a forint árfolyama (MaHu)
Tartotta a forint hétfő reggel a péntek estére elért szintjét: kora reggel az eurót 290,73 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek esti 290,85 és a péntek reggeli 292,5 forint feletti jegyzések után.
febr. 11
8:30
Itt a tavasz, dagad a költségvetés (Privátbankár)
Orbán Viktor felszólalásával indul a tavaszi parlamenti ülésszak, ma megtárgyalják a büdzsé első módosítását: 350 milliárddal dagadhat a kiadási oldal, holnap el is fogadhatják. Szó lesz a trafiktörvényről és csúszva, de 2014 márciusában életbe léphet az új Ptk. is.
febr. 11
8:30
Valutaunióban maradna Skócia (Portfolio)
Skóciának akkor is meg kellene tartania fizetőeszközként az angol fontot, ha lakosai a jövőre esedékes népszavazáson az Egyesült Királyságból való kiválás mellett döntenek - ezt tartalmazza az a...
febr. 11
8:30
A Hatoslottó 6. heti nyerőszámai (Pénzcentrum)
Kihúzták a Hatoslottó 6. heti nyerőszámait. Mivel ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a jövő héten már 585 millió forint keresi majd gazdáját....
febr. 11
8:30
Hivatalos totónyeremények (168 Óra Online)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 6. fogadási heti, második fordulós TOTÓ és Góltotó nyereményei a jövedelemadó levonása után a következők:
febr. 11
8:42
OTP, MOL, Richter - melyiket vegyük most? (ProfitLine)
Kétheti emelkedés után a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe csökkent a múlt héten, miközben a forgalom csaknem 25 százalékkal nőtt. A BUX egy hét alatt 0,32 százalékkal, 334,77 ponttal csökkent, és 19 023,39 ponton zárt pénteken.
febr. 11
8:45
Csekély árfolyammozgás várható Európában (MaHu)
Tájékozódási pontként szolgáló makrogazdasági mutatók híján kevés változás várható hétfőn az európai tőzsdék nyitásakor.
febr. 11
8:48
Visszaesett a kamatvadászat, a betétek huszadát mozgatják meg a bankok (Portfolio)
A tranzakciós illeték és a csökkenő kamatok miatt visszaesőben van a kamatvadászat, a tendencia, hogy az ügyfelek folyamatosan hordozzák bankról-bankra a megtakarításaikat a nagyobb kamat reményében...
febr. 11
8:48
Haladékot kértek a kőbányai kunyhók lakói (Pénzcentrum)
Haladékot kértek a bontásra a kőbányai erdőben lévő három kunyhó lakói - írta a Népszava....
febr. 11
8:50
Devizapiaci áttekintés-díjmentes webinárium MOST! (Portfolio)
Ne maradjon le, hamarosan kezdődik a hétvégi tőzsdeszünet utáni devizapiaci áttekintésünk. Díjmentes online előadásunkon a kereskedési nagyüzem megkezdése előtt sorra vesszük a legfontosabb...
febr. 11
9:06
Ha más nincs, nézzük, mit csinálnak a politikusok (frissítve) (Privátbankár)
Ázsiában nagyrészt szünetel a kereskedés a holdújév miatt - hétfőn Japán, Kína, Hong-Kong, Szingapúr, Dél-Korea és Tajvan börzéi is zárva tartanak, mindenhol megünneplik, hogy a Sárkány a Kígyó farkába harapott. Kedden is csak a tokiói és a szöuli tőzsde nyit ki. Délelőtt jobb híján a politikával kezdtek foglalkozni a piacok.
febr. 11
9:06
Szabadságot vettek ki az ázsiai börzék (Portfolio)
Az amerikai piacokon pozitív zárást figyelhettünk meg a pénteki nap folyamán. Ázsia jelentősebb tőzsdéinek zárva tatása miatt a mai napon egyedül ez, az Amerikából érkező pozitív impulzus...
febr. 11
9:08
Egyhavi csúcson folytatja a forint a Moody’s döntése után (Portfolio)
Bár a múlt hét közepe óta látott jelek alapján nőtt az esélye annak, hogy Matolcsy György lesz az új jegybankelnök és érkeztek a negatív elemzői megjegyzések, a forint egyértelműen erősödött és...
febr. 11
9:10
Eltérő képet festenek a hazai blue chipek (Portfolio)
A forint enyhe erősödése talán a hazai börzére is kedvező hatással lehet, bár az egyes papírok már vegyes képet festhetnek - véli Vetter Péter, a Solar Capital üzletkötője. A forint gyenge...
febr. 11
9:12
Minden fronton a bika az úr (Portfolio)
Szinte minden instrumentumban az emelkedést vetítik előre a grafikonok. Találhatunk az emelkedést folytató, valamint az esésből emelkedésbe váltható papírokat is. Mai elemzésünkben az S&P 500 mellett...
febr. 11
9:14
Gyorssegítség a Pápai Húsnak (Portfolio)
Mivel közvetlenül nem nyújthat tagi kölcsönt, saját cégén keresztül segíti 650 millió forinttal a pápai önkormányzat a Pápai Hús 1913 Kft.-t - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t pénteken. ...
febr. 11
9:15
Tetszhalott állapotban az aranyár (ProfitLine)
Az elmúlt héten szinte semmiféle mozgás nem volt az arany árfolyamában. Alacsony forgalom mellett csak minimális elmozdulásokat regisztrálhattunk, ami arra vezethető vissza, hogy az amerikai adósságplafonnal és a fiskális szakadékkal kapcsolatos aggodalmak, valamint az eurózóna adósságválsága átmenetileg lekerült a lapok címoldaláról. Európa, Japán és az USA gondjai azonban mélyen gyökereznek, és…
febr. 11
9:21
Melyik várost forgatják fel hétfőn a diákok? (Napi)
Országos tüntetéseket szerveznek ma a Hallgatói Hálózat (HaHa) tagjai, hogy nyomatékosabbá tegyék eddigi követelésüket. Budapesten délután 15 órától, a Deák térre várják a demonstrálókat. Budapesten, Szegeden ... ...
febr. 11
9:21
BUX: 19 071,61 pont, +0,25 százalék (MaHu)
A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 48,22 pontos emelkedéssel, 19 071,61 ponton nyitott hétfőn.

Keresés