2013. február 11. hétfő

febr. 11
5:12
Uniós pénzek: Orbán 1300 milliárdos hiányt kommunikál többletként (Üzlet és Utazás)
Míg 2007 és 2013 között fejenként 660 ezer forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, addig a következő hétéves EU-költségvetési ciklusban ez az összeg 712 ezer forintra nő - összegezte az EU 2014 és 2020 közötti keretköltségvetésének elfogadásával záruló uniós csúcstalálkozó eredményét Orbán Viktor. Csakhogy a jelek szerint más számok is vannak - többen úgy látják: Magyarország igazából…
febr. 11
5:48
Megbukott a kormányzati nyugdíjblöff (Üzlet és Utazás)
Magyarországon a legnagyobb szerepe van a társadalmi juttatásoknak a szegénység csökkentésében, ha ezeket figyelmen kívül hagynánk, akkor a szegénységi arány 20-szorosára emelkedne.
febr. 11
5:48
Hova tedd a pénzed idén tavasszal? Itt keresheted a legtöbbet (Pénzcentrum)
Legutolsó összefoglalónk óta újabb negyed százalékot csökkentett a monetáris tanács a jegybanki alapkamaton, ami a bankok kamatpolitikája mellett a legnagyobb meghatározója, mennyit is ér a pénzünk a bankokban. A tranzakciós illeték még kevésbé jön jól a megtakarítóknak, hiszen bankok között már szinte sehol sem ingyenes az utalás. A szakértők szerint a jövőben egyre kevésbé lehet jellemzőm, hogy…
febr. 11
5:50
Sólyom és Simor került Lázár célkeresztjébe (Üzlet és Utazás)
Simor nem tisztességes, Sólyom sértett ember - fogalmazott Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Népszabadságnak adott hétvégi interjújában.
febr. 11
5:52
Francia-román háború lóhús miatt (Üzlet és Utazás)
Akár bűnszervezetek konspirációja is lehet az elmúlt hetekben kirobbant lóhúsbotrány a brit környezetvédelmi miniszter szerint, aki már az EU-ból származó húskészítmények betiltását is felvetette. Magyarországot ugyan elkerülte a kéretlen lóhús, és bár egészségügyi szempontból nincs okunk tartani tőle, lovas nemzetünk egyszerűen iszonyodik attól, hogy lovat fogyasszon.
febr. 11
5:54
A számvevőszék is aggódik a költségvetésért (Üzlet és Utazás)
A költségvetési hiányt növelik azok az összegek is, amelyet a központi költségvetésnek akkor kell fizetnie, ha a Magyar Nemzeti Bank valamelyik tartalékalapjában hiány keletkezik.
febr. 11
5:56
Pénztárgép-csere: fizesse az állam (Üzlet és Utazás)
Hajlandó lenne az állam akár 10 milliárd forinttal is támogatni a pénztárgépek cseréjét - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.
febr. 11
5:58
Érdekcsoportok harca dúl a földtörvény körül (Üzlet és Utazás)
Az eredeti tervektől eltérően a földforgalmazási törvény-javaslat vitája mégsem folytatódik az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első, mai napján. Ehhez ugyanis előtte össze kellett volna hívni a mezőgazdasági bizottságot, hogy megtárgyalhassa a módosító indítványokat - mondta el lapunknak Gőgös Zoltán, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke.
febr. 11
6:09
Melyik a legnézettebb tévécsatorna? - Itt vannak a friss adatok (Napi)
Az RTL Klub tavaly is tartotta piacvezető pozícióját a nézők között, a második helyen álló Tv2-t az M1 követte, amit befogott a Cool. Az elmúlt évben is a legsikeresebb műsorok a zenei tehetségkutatók ... ...
febr. 11
6:24
Most kiderül, tovább mélyült-e a recesszió (Portfolio)
Mozgalmas napok elé nézünk. Kiderül, hogy a tavalyi negyedik negyedévben tovább mélyült-e a recesszió, januárban mennyi volt az infláció, és milyen tényezők álltak a január végi kamatcsökkentés...
febr. 11
6:30
Orbán Viktor felszólalásával kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka (ProfitLine)
A kormányfő napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés mai ülése, amely egyben a tavaszi ülésszak nyitánya is. A képviselők napközben elfogadhatják az új polgári törvénykönyvet (Ptk.), továbbá várhatóan már este kivételes sürgős eljárással megtárgyalhatják az idei költségvetés első módosítását, amely az E.on gázüzletágának állami megvásárlásával áll összefüggésben. Utóbbi javaslatot…
febr. 11
7:00
Mára kevésbé kiszolgáltatott az eladósodott Magyarország (Privátbankár)
Az ÁKK tudatos stratégiája és az erősödő forint is közrejátszott abban, hogy alaposan megcsappant a költségvetés devizaadóssága. A kiszolgáltatottságunkat tovább csökkenti, hogy a lakosság állampapír-vásárlási kedve nem lankad, az éremnek azonban két oldala van. Mennyi devizahitelt és mire vett fel tavaly az állam?
febr. 11
7:00
Ki menti meg a bankokat, ha kell? (Interjú) (Portfolio)
Megnyugtató ma az európai bankok tőke- és likviditási helyzete, az eszközminőséggel kapcsolatos aggodalmak azonban fennmaradtak - nyilatkozta Budapesten járva Farkas Ádám, a londoni központú Európai...
febr. 11
7:12
Mi változik a nemzetközi adóügyi együttműködésekben? (Adózóna)
2013. január 1-jén hatályba lépett az adózás területén történő közigazgatási együttműködés új szabályait részletező 2011/16/EU Irányelv. Az eddigi rendszer eredményeit megtartva, intenzívebb együttműködést, bővülő automatikus információcserét is lehetővé tevő együttműködési rendszer veszi át az eddigi helyét. Mi áll a parlament előtt lévő törvényjavaslatban?
febr. 11
7:21
Odacsap a kisboltoknak a kormány terve? (Napi)
Eddig nem kifogásolta az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) az új dohányboltok kínálatának szerény mértékű bővítését (szerencsejáték), a jelenlegi új javaslatot (hírlap, szeszes ital, üdítő, kávé) ... ...
febr. 11
7:36
Bukott cégvezetőket perel a NAV (Privátbankár)
Perek tucatjait indította az adóhatóság olyan cégvezetők és tulajdonosok ellen, akik egykori bedőlt cégeikkel köztartozásokat hagytak hátra - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
febr. 11
7:36
Skócia függetlensége esetén is megtartaná a fontot (ProfitLine)
Skóciának akkor is meg kellene tartania fizetőeszközként az angol fontot, ha lakosai a jövőre esedékes népszavazáson az Egyesült Királyságból való kiválás mellett döntenek - ezt tartalmazza az a jelentés, amelyet a skót kormány megrendelésére készítettek közgazdászok, és amelyből néhány részletet vasárnap nyilvánosságra hoztak. A teljes jelentést hétfőn adja ki a skót kormány.
febr. 11
7:38
Nem vadásszuk a kamatokat, kevésbé vonzó a banki betét (Privátbankár)
A tranzakciós illeték és a csökkenő kamatok miatt visszaesőben van a kamatvadászat, a tendencia, hogy az ügyfelek folyamatosan hordozzák bankról-bankra a megtakarításaikat a nagyobb kamat reményében - írta a Világgazdaság.
febr. 11
7:38
Perek tucatjait indította az adóhatóság (ProfitLine)
Perek tucatjait indította az adóhatóság olyan cégvezetők és tulajdonosok ellen, akik egykori bedőlt cégeikkel köztartozásokat hagytak hátra - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
febr. 11
7:54
Tüntetések béníthatják a forgalmat Budapesten (Napi)
Forgalomkorlátozásokra lehet számítani ma Budapesten, mert több helyszínen is vonulásos tüntetést tartanak - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t. Az esetleges lezárások mértékét ... ...
febr. 11
7:54
60 millióval kenyerezi le a franciákat a Google (Privátbankár)
A Google bevételei Franciaországban 1,2 milliárd euró körül voltak, ezzel szemben 5 millió euró adót fizetett. A tartalomszolgáltatók pénzt követeltek. 60 millió eurót kapnak.
febr. 11
8:09
Az ázsiai börzék többsége ma zárva tartott (ProfitLine)
Az ázsiai piacok többsége zárva tartott a mai nap folyamán a Holdújév ünnepére tekintettel, a nyitva lévő piacok közül az ausztrál börze enyhe csökkenéssel zárta kereskedést.
febr. 11
8:11
291 alatt nyitja a hetet az euró jegyzése (ProfitLine)
Tartotta a forint hétfő reggel a péntek estére elért szintjét: reggel az eurót 290,65 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek esti 290,85 és a péntek reggeli 292,5 forint feletti jegyzések után.
febr. 11
8:12
Nem hiszi el az adóhatóság, hogy mennyibe került a lakásunk (Privátbankár)
Az adóhatóság 13 ezer esetben nem hitte el az ingatlan vételárát tavaly az illetékeljárásban - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
febr. 11
8:30
Itt a tavasz, dagad a költségvetés (Privátbankár)
Orbán Viktor felszólalásával indul a tavaszi parlamenti ülésszak, ma megtárgyalják a büdzsé első módosítását: 350 milliárddal dagadhat a kiadási oldal, holnap el is fogadhatják. Szó lesz a trafiktörvényről és csúszva, de 2014 márciusában életbe léphet az új Ptk. is.
febr. 11
8:30
Valutaunióban maradna Skócia (Portfolio)
Skóciának akkor is meg kellene tartania fizetőeszközként az angol fontot, ha lakosai a jövőre esedékes népszavazáson az Egyesült Királyságból való kiválás mellett döntenek - ezt tartalmazza az a...
febr. 11
8:30
A Hatoslottó 6. heti nyerőszámai (Pénzcentrum)
Kihúzták a Hatoslottó 6. heti nyerőszámait. Mivel ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a jövő héten már 585 millió forint keresi majd gazdáját....
febr. 11
8:30
Hivatalos totónyeremények (168 Óra Online)
A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 6. fogadási heti, második fordulós TOTÓ és Góltotó nyereményei a jövedelemadó levonása után a következők:
febr. 11
8:42
OTP, MOL, Richter - melyiket vegyük most? (ProfitLine)
Kétheti emelkedés után a Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe csökkent a múlt héten, miközben a forgalom csaknem 25 százalékkal nőtt. A BUX egy hét alatt 0,32 százalékkal, 334,77 ponttal csökkent, és 19 023,39 ponton zárt pénteken.
febr. 11
8:48
Visszaesett a kamatvadászat, a betétek huszadát mozgatják meg a bankok (Portfolio)
A tranzakciós illeték és a csökkenő kamatok miatt visszaesőben van a kamatvadászat, a tendencia, hogy az ügyfelek folyamatosan hordozzák bankról-bankra a megtakarításaikat a nagyobb kamat reményében...
febr. 11
8:48
Haladékot kértek a kőbányai kunyhók lakói (Pénzcentrum)
Haladékot kértek a bontásra a kőbányai erdőben lévő három kunyhó lakói - írta a Népszava....
febr. 11
8:50
Devizapiaci áttekintés-díjmentes webinárium MOST! (Portfolio)
Ne maradjon le, hamarosan kezdődik a hétvégi tőzsdeszünet utáni devizapiaci áttekintésünk. Díjmentes online előadásunkon a kereskedési nagyüzem megkezdése előtt sorra vesszük a legfontosabb...
febr. 11
9:06
Ha más nincs, nézzük, mit csinálnak a politikusok (frissítve) (Privátbankár)
Ázsiában nagyrészt szünetel a kereskedés a holdújév miatt - hétfőn Japán, Kína, Hong-Kong, Szingapúr, Dél-Korea és Tajvan börzéi is zárva tartanak, mindenhol megünneplik, hogy a Sárkány a Kígyó farkába harapott. Kedden is csak a tokiói és a szöuli tőzsde nyit ki. Délelőtt jobb híján a politikával kezdtek foglalkozni a piacok.
febr. 11
9:06
Szabadságot vettek ki az ázsiai börzék (Portfolio)
Az amerikai piacokon pozitív zárást figyelhettünk meg a pénteki nap folyamán. Ázsia jelentősebb tőzsdéinek zárva tatása miatt a mai napon egyedül ez, az Amerikából érkező pozitív impulzus...
febr. 11
9:08
Egyhavi csúcson folytatja a forint a Moody’s döntése után (Portfolio)
Bár a múlt hét közepe óta látott jelek alapján nőtt az esélye annak, hogy Matolcsy György lesz az új jegybankelnök és érkeztek a negatív elemzői megjegyzések, a forint egyértelműen erősödött és...
febr. 11
9:10
Eltérő képet festenek a hazai blue chipek (Portfolio)
A forint enyhe erősödése talán a hazai börzére is kedvező hatással lehet, bár az egyes papírok már vegyes képet festhetnek - véli Vetter Péter, a Solar Capital üzletkötője. A forint gyenge...
febr. 11
9:12
Minden fronton a bika az úr (Portfolio)
Szinte minden instrumentumban az emelkedést vetítik előre a grafikonok. Találhatunk az emelkedést folytató, valamint az esésből emelkedésbe váltható papírokat is. Mai elemzésünkben az S&P 500 mellett...
febr. 11
9:14
Gyorssegítség a Pápai Húsnak (Portfolio)
Mivel közvetlenül nem nyújthat tagi kölcsönt, saját cégén keresztül segíti 650 millió forinttal a pápai önkormányzat a Pápai Hús 1913 Kft.-t - tájékoztatta a város polgármestere az MTI-t pénteken. ...
febr. 11
9:15
Tetszhalott állapotban az aranyár (ProfitLine)
Az elmúlt héten szinte semmiféle mozgás nem volt az arany árfolyamában. Alacsony forgalom mellett csak minimális elmozdulásokat regisztrálhattunk, ami arra vezethető vissza, hogy az amerikai adósságplafonnal és a fiskális szakadékkal kapcsolatos aggodalmak, valamint az eurózóna adósságválsága átmenetileg lekerült a lapok címoldaláról. Európa, Japán és az USA gondjai azonban mélyen gyökereznek, és…
febr. 11
9:21
Melyik várost forgatják fel hétfőn a diákok? (Napi)
Országos tüntetéseket szerveznek ma a Hallgatói Hálózat (HaHa) tagjai, hogy nyomatékosabbá tegyék eddigi követelésüket. Budapesten délután 15 órától, a Deák térre várják a demonstrálókat. Budapesten, Szegeden ... ...
febr. 11
9:23
Több sertés, kevesebb tyúk - friss adatokat közölt a KSH (Napi)
Egyre nagyobb a sertés- és a szarvasmarha-állomány, lúdból, kacsából és pulykából azonban már kevesebb van az országban, mint egy évvel ezelőtt. A szarvasmarhák száma 2012. december 1-jén 753 ezer volt ... ...
febr. 11
9:24
Trendforduló: több disznónk van, marhából eddig is sok volt (Privátbankár)
A sertések száma 3 évi csökkenés után az elmúlt hat hónapban kismértékben emelkedett. A szarvasmarha-állomány 3 éve folyamatosan nő. A baromfifélék állománya a szezonalitásnak megfelelően alakult - derül ki a KSH friss adataiból.
febr. 11
9:24
Eltérő képet mutatnak a hazai blue chipek (Portfolio)
A forint enyhe erősödése talán a hazai börzére is kedvező hatással lehet, bár az egyes papírok már vegyes képet festhetnek - véli Vetter Péter, a Solar Capital üzletkötője. A forint gyenge...
febr. 11
9:24
Milyen finanszírozási lehetőségekkel számolhatnak a dél-alföldi régióban? (Pénzcentrum)
Portfolio.hu 2013. február 19-én Szegeden rendezi meg legújabb rendezvényét, ahol a meghívott neves szakértők a legaktuálisabb gazdasági kérdéseket járják körül. Az eseményen például megtudhatják a résztvevők, hogy mi vár a magyar gazdaságra és a forint árfolyamára. A meghívott előadókkal arra keressük a választ, hogy miként tudnak a cégek az elhúzódó válságban megmaradni, valamint arra is választ…
febr. 11
9:26
Sosem felejted el az elsőt: holnap kell utalniuk a katásoknak (Privátbankár)
Február 12-én kell először tételes adót fizetniük a katát választó kisvállalkozóknak, és minden vállalkozó először számol a 2013-ra megállapított minimálbér és garantált bérminimum után járulékot - írja az ado.hu.
febr. 11
9:26
Esett a szójabab, drágult a Brent pénteken (Portfolio)
Összességében alig változtak a nyersanyagárak pénteken, a Dow Jones UBS árupiaci index csekély mértékben, 0,02 százalékkal nőtt zárásra. A dollár árfolyama sem változott lényegesen, ezért nem volt...
febr. 11
9:26
Már az ingatlan vételárát sem hiszi el a NAV (Pénzcentrum)
Az adóhatóság 13 ezer esetben nem hitte el az ingatlan vételárát tavaly az illetékeljárásban - írja a Magyar Nemzet....
febr. 11
9:27
Nemsokára elkészül Európa legmagasabb lakóépülete (Napi)
Folytatódik a felhőkarcolók építése a lengyel fővárosban: lerakták Európa legmagasabb irodaházának alapjait és már csaknem elkészült az EU legmagasabb lakóépülete. Varsóban sorra épülnek az egyre magasabb ... ...
febr. 11
9:28
Nagy leépítésre készül a Barclays (Portfolio)
Kedden hozza nyilvánosságra új stratégiai tervét a botrányok sorozatában érintett Barclays. A brit nagybank a Financial Times szerint 2 milliárd font éves költségmegtakarítást és a befektetési banki...
febr. 11
9:30
Az OTP magánkassza tagjainak többsége az államot választhatja (Portfolio)
Nem sok idejük maradt a végelszámolásra jutott OTP Magánnyugdíjpénztár tagjainak a döntésre, a halogatók még ezen a héten nyilatkozhatnak, hogy mely pénztárban kívánják folytatni. A január végi...

Keresés