2013. február 11. hétfő

febr. 11
0:06
NS: Pölöskey hasznosabb, mint Coulibaly?; döbbenet Egerben - hétfő (She)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.
febr. 11
0:24
Honvéd: Hogy miért a Honvéd? Több dolog miatt is - Lanzafame (She)
Davide Lanzafame megtartja magának az indokokat, hogy miért igazolt fél évre kölcsönbe a Cataniától a Honvédhoz.
febr. 11
0:51
Új, átfogó egészségügyi kiállítás a HUNGEXPO-n (HáziPatika)
Február 28. és március 3. között a VitalExpo kiállításon, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban állami és magánklinikák, gyógyszer-, gyógyászatisegédeszköz- és étrendkiegészítő-gyártók mutatják be termékeiket és szolgáltatásaikat. ...
febr. 11
2:48
Kétmillióan táncoltak a riói karneválon (Blikk)
febr. 11
4:18
Miből vette meg 40 milliós házát Zsiga Marcell? (Blikk)
Miskolc ‒ Bár Zsiga Marcell elhíresült mondása szerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból, akármennyire is spórolhatott a politikus, nem derül ki a vagyonnyilatkozataiból, hogy milyen forrásból tudta megvenni tavaly októberben a miskolctapolcai házát.
febr. 11
4:18
Itt szül Ördög Nóra (NLC)
A főváros egyik luxusmagánklinikáján hozza világra gyermekét a műsorvezető. Az egészségügyi komplexum ötcsillagos ellátást kínál, ám ezért milliókat kell fizetni – írja a Bors.
febr. 11
4:22
Mostohája kínozta a könyörgő Bencét (Blikk)
Kaposvár - Sírva kiabált segítségért Szita Bence (†11), miközben gyilkosai kegyetlenül verték – ezt állítja K. József (41), akit a hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy ő volt a tettestársa P. Erikának (47) és B. Józsefnek (57).
febr. 11
4:36
Ujjak nélkül fest Toncsika (8) (Blikk)
Mezőkovácsháza - Igazi kis művésszé cseperedett Pajkó Toncsika (8), akiért egy ország szorított, miután hiányos végtagokkal és donga lábakkal született egy orvosi műhiba következményeként. A kislányt a fejlődési rendellenség sem akadályozza meg abban, hogy teljes életet éljen.
febr. 11
4:54
Maffiózót kerestek a magyar ügyvédnél (Blikk)
febr. 11
4:54
Újabb részletek Kézdy György haláláról (NLC)
Tíz napja lett rosszul a színművész, akinek az öngyilkossága ügyében belső vizsgálat indul a kórházban. Halála előtt egy nappal még a visszatérést tervezte.
febr. 11
4:54
Hányt, mikor meglátta - rettegett apjától a nemzetközi csillag (ATV)
Hollywoodi sztárnak lenni álom ugyan, de embert próbáló feladat is. A csúcson maradásnak, a túlélési harcnak, hajszának számos esetben a család látja kárát. Mindenekelőtt a gyerekek.
febr. 11
5:12
Saunders és Reni kapcsolata: Rajongás maradt a szerelemből (Blikk)
Budapest - Az influenzája ellenére a legtöbb zsűriponttal jutott a középdöntőbe Kállay-Saunders András (28) a My Baby című dallal az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyén.
febr. 11
5:12
Jelentős korlátozások a fővárosban (Alternatív Energia)
Több helyszínen is demonstrációt tartanak ma a fővárosban, ma ér ugyanis a Kossuth térre az éhségmenet, és délután a Hallgatói Hálózat is tüntet a Deák téren, így a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a rendőrség is készül a lezárásokra.
febr. 11
5:12
Pszichiátrián kezelik VV Évát (NLC)
Az egykori villalakó szombaton igencsak felöntött a garatra, másnap viszont már a kórházban ébredt. A botrányhősre – akire ismét rendőrt és mentőt hívtak – most kórházi kezelés vár írja a Bors.
febr. 11
5:12
Két hétig megfigyelik az emberre támadó érdi oroszlánt (ATV)
Két hétig megfigyelik Maxot, a négy éves érdi illetőségű oroszlánt a ketrecében, miután egy óvatlan pillanatban megragadta gondozóját és ráharapott a karjára. Az állat gazdájának a vadállatok tartásával kapcsolatos összes engedélye megvan. Ő azt mondja: túl közel ment a ketrechez a gondozó, aki nem gyakorlatlan, csak még próbaidős volt Maxi, Ali és az öt hónapos Carló mellett.
febr. 11
5:14
Ezen a héten is a hó lesz az úr (Alternatív Energia)
Szinte az egész országban havazott a hétvégén, ennek ellenére sehol nem alakult ki a január közepi budapesti káosz hasonló. Pedig 15 centiméter hó miatt 70 százalékkal is romlik az utak járhatósága. Az észak-amerikai hóviharnak viszont legalább nyolc halálos áldozata van.
febr. 11
5:16
MSZP: őszre kész a választási program (Alternatív Energia)
Őszre elkészül az MSZP 2014-es választási programja. A szocialisták számára fontos, hogy minél több demokratikus ellenzéki párttal, szervezettel sikerüljön az Orbán-kormány leváltásához szövetséget kötni, ezért folytatják a januárban megkezdett egyeztetéseket. Erről Botka László, a választmány elnöke beszélt szombaton a testület ülése után.
febr. 11
5:18
Munkaügyi bírósághoz fordult a decemberben öngyilkossággal fenyegető nyugdíjas (Alternatív Energia)
Bírósághoz fordult az a rokkantnyugdíjas újságíró, aki decemberben kijelentette, kész minden méltatlan helyzetbe került rokkant nevében felgyújtani magát a Parlament előtt. Most úgy tűnik, hamarosan kiderülhet, törvényt sértett vele szemben a felülvizsgálatát végző szervezet. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége pedig csalódását fejezte ki, amiért az Alkotmánybíróság nem…
febr. 11
5:20
Köszöntötték a 91 éves Göncz Árpádot (Alternatív Energia)
Tegnap ünnepelte 91. születésnapját Göncz Árpád. Az 1956-os forradalom után életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, melyből 1963-ban szabadult. A rendszerváltás után a harmadik Magyar Köztársaság első elnökévé választották. Tíz évig, 1990-től 2000-ig volt köztársasági elnök, végig kimagaslóan vezette a politikai népszerűségi listákat. Visszavonulása után 2000-ben Budapest díszpolgárává…
febr. 11
5:22
Ismét vonulhattak a fővárosban a neonácik (Alternatív Energia)
Szálasi Ferencet dicsőítették, katonai alakzatban vonultak fel, kitartásra és győzelemre buzdították egymást szombaton, a "becsület napján" hungarista és neonáci csoportok. Délután a Széll Kálmán téren gyülekeztek a résztvevők, köztük a hungarista, illetve nemzetiszocialista Magyar Nemzeti Arcvonal, a Betyársereg, a Vér és Becsület, a Pax Hungarica Mozgalom, és a Szebb Jövőért Magyar Önvédelem…
febr. 11
5:24
Össze kell fogni a "rezsim károsultjait" (Alternatív Energia)
Orbán Viktor rezsimjének mennie kell, hogy a magyarok milliói maradhassanak és boldogulhassanak - jelentette ki szombaton az Együtt 2014 évértékelő rendezvényén Bajnai Gordon. A Millenárison tartott rendezvényen bejelentették: március 15-ig párttá alakul a mozgalom.
febr. 11
5:30
Rendőrt hívtak a tomboló VV Évára (Blikk)
BUDAPEST - Újabb botrányba keveredett VV Éva (30). A ValóVilág negyedik szériájában feltűnt törtető ezúttal korábbi cimborájával, Alekosszal (35), valamint a csak zaklatójaként elhíresült Tiborral bulizott szombat éjjel, amikor megint felöntött a garatra.
febr. 11
5:30
Ismét Bajnait támadta a békemenet (Alternatív Energia)
Közös nyilatkozat elfogadásával támogatta a kormány "közjót szolgáló munkáját" szombati országértékelő nagygyűlésén a Civil Összefogás Fórum (CÖF), a Békemenet Egyesület és a Civil Együttműködési Tanács.
febr. 11
5:30
"Ötven éve Lenin út" - itt nem cserélik le az utcaneveket (ATV)
Tavaly novemberben döntött a Parlament s tette kötelezővé, hogy meg kell változtatni az önkényuralmi rendszerekre utaló utcaneveket. A döntés értelmében már nem lehetne az országban Felszabadulás, Népköztársaság, Kun Béla, Zalka Máté, vagy éppen Lenin utca. Azt, hogy hány helyen és hány utca nevét változtatták meg, nem tudjuk, de az biztos, hogy van olyan település Magyarországon, ahol nem…
febr. 11
5:32
Budapestre ér az éhségmenet (Alternatív Energia)
Ma ér Budapestre az éhségmenet; az ország 9 megyéjének több településéből útnak indult "Munkát! Kenyeret! Tisztességes béreket!" követelők délután 17 órára érnek az Alkotmány utcába, hogy az ország vezetőinek elmondják: jogokat követelnek, hiszen nem naplopók, ahogy a kormány hirdeti. A fideszesekkel szeretnék végre megértetni, hogy 47 ezer forintból nem lehet megélni.
febr. 11
5:32
Pánik és lövöldözés a New Orleans-i karneválon (ATV)
Incidensek tarkítják a karneváli felvonulásokat Rióban és New Orleans-ban is. A brazil nagyvárosban többen megsérültek, amikor pánik tört ki a tömegben, a Mardi Grá fesztiválon pedig többen lövöldözni kezdtek. Közben tűzijátékokkal elkezdődött a kínai holdújév, a Gangeszben pedig milliók mártóznak meg spirituális megtisztulást remélve.
febr. 11
5:34
Tüntetések a parlamenti nyitónapon (Alternatív Energia)
Utolsó teljes évét kezdi meg ma a 2010-ben megválasztott Országgyűlés. A tavaszi ülésszak első munkanapján Orbán Viktor várhatóan az EU-csúcstalálkozóról, moszkvai munkalátogatásáról és a török miniszterelnökkel lezajlott múlt heti hivatalos tárgyalásáról beszél. A kétnaposra tervezett ülésén a képviselők elfogadhatják az új Polgári törvénykönyvet (Ptk.), illetve az E.ON gázüzletágának…
febr. 11
5:36
Orbán a külhoni voksokra is hajt (Alternatív Energia)
Már a választási kampány része az a levél, amelyet a kormány a napokban a határon túli új magyar állampolgároknak küldött - vélik ellenzéki politikusok és szakértők. Ráadásul hamarosan újratárgyalja az Országgyűlés a választási eljárási törvényt, miután az Ab a jogszabály több pontját is alalaptörvény-ellenesnek találta. Ám sok más aggályos rész is volt a szabályozásban, amelyek szinte kivétel…
febr. 11
5:48
Kézdy György titokzatos fertőzés miatt lett öngyilkos (Blikk)
BUDAPEST - Alig pár napot kellett volna még élnie Kézdy Györgynek (†76), hogy születésnapját ünnepelhesse, de valamiért nem volt hajlandó várni.
febr. 11
5:48
Kemény hang a Fidesztől: Szemrebbenés nélkül hazudnak (168 Óra Online)
A szocialisták ugyanazt a veszélyes politikát folytatnánk, amivel a Gyurcsány–Bajnai-kormány tönkretette az országot, amely a szegényeket mindig csak kihasználta, de soha nem segítette – így reagált vasárnap a Fidesz-frakció .
febr. 11
5:48
Hova tedd a pénzed idén tavasszal? Itt keresheted a legtöbbet (Pénzcentrum)
Legutolsó összefoglalónk óta újabb negyed százalékot csökkentett a monetáris tanács a jegybanki alapkamaton, ami a bankok kamatpolitikája mellett a legnagyobb meghatározója, mennyit is ér a pénzünk a bankokban. A tranzakciós illeték még kevésbé jön jól a megtakarítóknak, hiszen bankok között már szinte sehol sem ingyenes az utalás. A szakértők szerint a jövőben egyre kevésbé lehet jellemzőm, hogy…
febr. 11
6:06
A nap képe: Édességszentélyt emeltek Valentin-napra (Habostorta)
A csoki mindenre jó, a szerelemre és annak hiányára is... Edésségekből készült szentélyt emeltek egy oszakai bevásárlóközpontban a közelgő Valentin-nap alkalmából, ahol a látogatók szerelemért és csokikért imádkozhatnak. A sintó szentélyek stílusában épített mézeskalácsház 2,4 méter magas kapuja piros, csillag alakú cukorkákból és szívet formáló macaronokból, falai csokis kekszből, födémje…
febr. 11
6:06
A rabok márkátlanítják a lefoglalt ruhákat (Infostart)
A fogva tartottak márkátlanítják azokat a ruhaneműket, amelyeket a Fővárosi Törvényszék bűnjelraktárában őriznek. A Büntetés Végrehajtási Intézet most 15 tonna ruhát kap meg, melyet az előzetesben lévők hordhatnak majd.
febr. 11
6:06
Forgalomkorlátozás a Keleti pályaudvarnál (Vezess)
Február 11-től csak egy-egy forgalmi sávot használhatnak majd Budapesten, a Baross tértől a centrum felé haladó buszok, illetve autók.
febr. 11
6:06
Haldokolnak a kórházak a gázai övezetben (Kripto Akadémia)
Szervátültetést tanulnak gázai orvosok, de alapvető gyógyszerek és orvosi berendezések is hiányoznak a Gázai övezetben és Ciszjordániában, írta vasárnapi számában a Háárec című izraeli napilap.
febr. 11
6:06
Járdán gázolt gyalogost egy taxi Budapesten (hirado.hu)
A személygépkocsi megcsúszott az úton, felszaladt a járdára, és elütött egy nőt az Üllői út 8.-nál.
febr. 11
6:06
Nem házasodik a magyar álompár (NLC)
Nem hisz a házasság intézményében Kállay-Saunders András, aki továbbjutott A Dal 2013 második elődöntőjében. Bár kedvese, Tolvai Reni is ott volt a szombati produkcióján, a fiataloknak a show utáni viselkedése azonban nem éppen lángoló szerelemről árulkodik.
febr. 11
6:08
Engedjük, hogy manipuláljanak (Kripto Akadémia)
A székely zászló botrány a nyugati sajtó érdeklődését is felkeltette. "Magyarország és Románia komoly diplomáciai válságba manőverezték magukat, és mindkét ország a másik nagykövetének kiutasításával fenyegetőzik. Mindennek a kiváltó oka egy kicsinyes vita egy történelmi zászlóról, a nacionalista hisztéria viszont jól jön a kormányoknak a választási csatározásban" - írta a Der Spiegel német lap.
febr. 11
6:09
Melyik a legnézettebb tévécsatorna? - Itt vannak a friss adatok (Napi)
Az RTL Klub tavaly is tartotta piacvezető pozícióját a nézők között, a második helyen álló Tv2-t az M1 követte, amit befogott a Cool. Az elmúlt évben is a legsikeresebb műsorok a zenei tehetségkutatók ... ...
febr. 11
6:10
Parancsnokváltás Afganisztánban (Kripto Akadémia)
Joseph Dunford amerikai tábornok vette át tegnap az afganisztáni nemzetközi haderő (ISAF) parancsnokságát John Allen amerikai tábornoktól.
febr. 11
6:12
Happy Hétfő #6 (Joy)
Kezdjük a hetet Taylor Swift videójával, ami akár kisfilmnek is beillene a maga hatperces hosszával! Ez persze senkit ne riasszon vissza az I Knew You Were Trouble-tól - gyönyörű a klip, és Swifty is egy teljesen új arcát mutatja be nekünk.
febr. 11
6:12
Spanyol adóbotrány (Kripto Akadémia)
Nyilvánosságra hozta adóbevallását Mariano Rajoy, hogy eloszlassa az aggályokat, miszerint párttársaival együtt éveken át fekete pénzeket kapott.
febr. 11
6:14
Lezárult a plágiumügy (Kripto Akadémia)
Villámgyorsan lezárta Anette Schavan plágiumügyét Angela Merkel. A Düsseldorfi Heinrich Heine Egyetem ugyanis kedden vette el a doktori címet az oktatási minisztertől, aki szombaton már be is jelentette lemondását.
febr. 11
6:24
Folyamatosan dolgoznak a hókotrók Budapesten (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkagépei folyamatosan dolgoznak a budapesti utakon, hétfőn hajnalra a főútvonalakat megtisztították, a közösségi közlekedés elindult, délelőtti munkavégzésre hómunkásokat vesznek fel - közölte a társaság hétfőn hajnalban az MTI-vel.
febr. 11
6:24
Orbán Viktor felszólalásával kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka (hirado.hu)
A kormányfő napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés mai ülése, amely egyben a tavaszi ülésszak nyitánya is.
febr. 11
6:24
Most kiderül, tovább mélyült-e a recesszió (Portfolio)
Mozgalmas napok elé nézünk. Kiderül, hogy a tavalyi negyedik negyedévben tovább mélyült-e a recesszió, januárban mennyi volt az infláció, és milyen tényezők álltak a január végi kamatcsökkentés...
febr. 11
6:26
Kormányfői felszólalással kezdődik a tavaszi ülésszak (Infostart)
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. A határozathozatalok során a többi között az új polgári jogi kódexet fogadhatják el a képviselők.
febr. 11
6:26
BAFTA: az Argo-akció három díjat nyert, a Lincoln csak egyet - fotó (hirado.hu)
A BAFTA-díjakat a szakma általában viszonylag megbízható Oscar-előrejelzőnek is tekinti.
febr. 11
6:28
Partivadász: bulikereső Androidra és iPhone-ra (hirado.hu)
Ideje volt már, hogy valaki elkészítse a Foursquare hazai vetélytársát. A valódi kocsmakeresővé sikeredett app hasznos lehet mindenkinek, aki hazafelé akár négykézláb akar taxit hívni.
febr. 11
6:30
Orbán Viktor felszólalásával kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka (ProfitLine)
A kormányfő napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés mai ülése, amely egyben a tavaszi ülésszak nyitánya is. A képviselők napközben elfogadhatják az új polgári törvénykönyvet (Ptk.), továbbá várhatóan már este kivételes sürgős eljárással megtárgyalhatják az idei költségvetés első módosítását, amely az E.on gázüzletágának állami megvásárlásával áll összefüggésben. Utóbbi javaslatot…

Keresés