2013. február 11. hétfő

febr. 11
0:06
Olvasnivaló: Nem unjuk a banánt! (Mindmegette)
A gyerekek kedvenc gyümölcse, gyerekkorunk téli csemegéje a ma már egész évben kapható banán. Az egzotikus gyümölcsök közül talán a legismertebb és leggyakrabban fogyasztott fajta, eredetéről mégis viszonylag keveset tudunk.
febr. 11
0:06
NS: Pölöskey hasznosabb, mint Coulibaly?; döbbenet Egerben - hétfő (NSO)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.
febr. 11
0:24
Honvéd: Hogy miért a Honvéd? Több dolog miatt is - Lanzafame (NSO)
Davide Lanzafame megtartja magának az indokokat, hogy miért igazolt fél évre kölcsönbe a Cataniától a Honvédhoz.
febr. 11
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 11
0:42
Titkolta betegségét - elhunyt a népszerű magyar színész (Zene)
A Szomszédok sorozat Virág doktoraként ismertté vált színész saját maga vetett véget életének egy fővárosi kórházban. A művész régóta súlyos beteg volt. [Dátum: 2013.02.11. 00:36]
febr. 11
0:51
Új, átfogó egészségügyi kiállítás a HUNGEXPO-n (HáziPatika)
Február 28. és március 3. között a VitalExpo kiállításon, a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban állami és magánklinikák, gyógyszer-, gyógyászatisegédeszköz- és étrendkiegészítő-gyártók mutatják be termékeiket és szolgáltatásaikat. ...
febr. 11
1:00
Tarolt a C2C a legrangosabb francia könnyűzenei díjátadón (est.hu)
A négy DJ-ből álló francia együttes, a C2C tarolt idén a legrangosabb francia könnyűzenei gálán, a Victoires de la Musique-en. Az elektronikus zenei formáció összesen négy díjat vihetett haza.
febr. 11
2:48
Kétmillióan táncoltak a riói karneválon (Blikk)
febr. 11
4:18
Miből vette meg 40 milliós házát Zsiga Marcell? (Blikk)
Miskolc ‒ Bár Zsiga Marcell elhíresült mondása szerint meg lehet élni havi 47 ezer forintból, akármennyire is spórolhatott a politikus, nem derül ki a vagyonnyilatkozataiból, hogy milyen forrásból tudta megvenni tavaly októberben a miskolctapolcai házát.
febr. 11
4:18
Golyóálló üveg, kígyóbőr, 557 lóerő - ez kell a kínai gazdagoknak (HVG)
Vasárnap beköszöntött a kígyó éve Kínában, amelynek alkalmából a lettországi DARTZ autóépítő műhely veszedelmesen exkluzív modellt kínál a méregdrága autókért bolonduló dúsgazdag kínaiaknak. A Black Snake, azaz Fekete Kígyó elnevezésű autót a szaksajtó nemes egyszerűséggel "fényűző luxustanknak" titulálja.
febr. 11
4:18
Itt szül Ördög Nóra (NLC)
A főváros egyik luxusmagánklinikáján hozza világra gyermekét a műsorvezető. Az egészségügyi komplexum ötcsillagos ellátást kínál, ám ezért milliókat kell fizetni – írja a Bors.
febr. 11
4:22
Mostohája kínozta a könyörgő Bencét (Blikk)
Kaposvár - Sírva kiabált segítségért Szita Bence (†11), miközben gyilkosai kegyetlenül verték – ezt állítja K. József (41), akit a hatóságok azzal gyanúsítanak, hogy ő volt a tettestársa P. Erikának (47) és B. Józsefnek (57).
febr. 11
4:36
Ujjak nélkül fest Toncsika (8) (Blikk)
Mezőkovácsháza - Igazi kis művésszé cseperedett Pajkó Toncsika (8), akiért egy ország szorított, miután hiányos végtagokkal és donga lábakkal született egy orvosi műhiba következményeként. A kislányt a fejlődési rendellenség sem akadályozza meg abban, hogy teljes életet éljen.
febr. 11
4:54
Maffiózót kerestek a magyar ügyvédnél (Blikk)
febr. 11
4:54
Audi A3-teszt: kívül-belül profibb (HVG)
Versengő osztály a luxus kompaktok világa. A válságban is kelendő csoport márkái – Mercedes, BMW, Volvo, Audi – mind nagyon spiccen lévő autót kínálnak. A négykarikások, modelljük időtlen stílusában bízva nem szabták át nagyon, inkább még tökéletesebbé reszelgették az új A3-ast.
febr. 11
4:54
Újabb részletek Kézdy György haláláról (NLC)
Tíz napja lett rosszul a színművész, akinek az öngyilkossága ügyében belső vizsgálat indul a kórházban. Halála előtt egy nappal még a visszatérést tervezte.
febr. 11
4:54
Hányt, mikor meglátta - rettegett apjától a nemzetközi csillag (ATV)
Hollywoodi sztárnak lenni álom ugyan, de embert próbáló feladat is. A csúcson maradásnak, a túlélési harcnak, hajszának számos esetben a család látja kárát. Mindenekelőtt a gyerekek.
febr. 11
5:12
Saunders és Reni kapcsolata: Rajongás maradt a szerelemből (Blikk)
Budapest - Az influenzája ellenére a legtöbb zsűriponttal jutott a középdöntőbe Kállay-Saunders András (28) a My Baby című dallal az Eurovíziós Dalfesztivál magyar versenyén.
febr. 11
5:12
Mínusz 10 fokos hideggel indul a hét (HVG)
Hétfőn már nem várható a hétvégihez hasonló csapadék, napközben -3, +3 fokos hőmérséklet, éjszaka ennél hidegebb várható - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.
febr. 11
5:12
Jelentős korlátozások a fővárosban (Népszava)
Több helyszínen is demonstrációt tartanak ma a fővárosban, ma ér ugyanis a Kossuth térre az éhségmenet, és délután a Hallgatói Hálózat is tüntet a Deák téren, így a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a rendőrség is készül a lezárásokra.
febr. 11
5:12
Uniós pénzek: Orbán 1300 milliárdos hiányt kommunikál többletként (Népszava)
Míg 2007 és 2013 között fejenként 660 ezer forintnyi uniós forrás érkezett Magyarországra, addig a következő hétéves EU-költségvetési ciklusban ez az összeg 712 ezer forintra nő - összegezte az EU 2014 és 2020 közötti keretköltségvetésének elfogadásával záruló uniós csúcstalálkozó eredményét Orbán Viktor. Csakhogy a jelek szerint más számok is vannak - többen úgy látják: Magyarország igazából…
febr. 11
5:12
Gyász! Kézdy Györgynek sok keserűsége volt - vallja Csűrös Karola egykori kollegájáról (Zene)
Nyilatkozott egykori kollégájáról és barátjáról Csűrös Karola. A színész szerint Kézdy sosem kapta meg azokat az elismeréseket, amik jártak volna neki. [Dátum: 2013.02.11. 05:00]
febr. 11
5:12
Pszichiátrián kezelik VV Évát (NLC)
Az egykori villalakó szombaton igencsak felöntött a garatra, másnap viszont már a kórházban ébredt. A botrányhősre – akire ismét rendőrt és mentőt hívtak – most kórházi kezelés vár írja a Bors.
febr. 11
5:12
Két hétig megfigyelik az emberre támadó érdi oroszlánt (ATV)
Két hétig megfigyelik Maxot, a négy éves érdi illetőségű oroszlánt a ketrecében, miután egy óvatlan pillanatban megragadta gondozóját és ráharapott a karjára. Az állat gazdájának a vadállatok tartásával kapcsolatos összes engedélye megvan. Ő azt mondja: túl közel ment a ketrechez a gondozó, aki nem gyakorlatlan, csak még próbaidős volt Maxi, Ali és az öt hónapos Carló mellett.
febr. 11
5:14
Ezen a héten is a hó lesz az úr (Népszava)
Szinte az egész országban havazott a hétvégén, ennek ellenére sehol nem alakult ki a január közepi budapesti káosz hasonló. Pedig 15 centiméter hó miatt 70 százalékkal is romlik az utak járhatósága. Az észak-amerikai hóviharnak viszont legalább nyolc halálos áldozata van.
febr. 11
5:16
MSZP: őszre kész a választási program (Népszava)
Őszre elkészül az MSZP 2014-es választási programja. A szocialisták számára fontos, hogy minél több demokratikus ellenzéki párttal, szervezettel sikerüljön az Orbán-kormány leváltásához szövetséget kötni, ezért folytatják a januárban megkezdett egyeztetéseket. Erről Botka László, a választmány elnöke beszélt szombaton a testület ülése után.
febr. 11
5:18
Munkaügyi bírósághoz fordult a decemberben öngyilkossággal fenyegető nyugdíjas (Népszava)
Bírósághoz fordult az a rokkantnyugdíjas újságíró, aki decemberben kijelentette, kész minden méltatlan helyzetbe került rokkant nevében felgyújtani magát a Parlament előtt. Most úgy tűnik, hamarosan kiderülhet, törvényt sértett vele szemben a felülvizsgálatát végző szervezet. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége pedig csalódását fejezte ki, amiért az Alkotmánybíróság nem…
febr. 11
5:20
Köszöntötték a 91 éves Göncz Árpádot (Népszava)
Tegnap ünnepelte 91. születésnapját Göncz Árpád. Az 1956-os forradalom után életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, melyből 1963-ban szabadult. A rendszerváltás után a harmadik Magyar Köztársaság első elnökévé választották. Tíz évig, 1990-től 2000-ig volt köztársasági elnök, végig kimagaslóan vezette a politikai népszerűségi listákat. Visszavonulása után 2000-ben Budapest díszpolgárává…
febr. 11
5:22
Ismét vonulhattak a fővárosban a neonácik (Népszava)
Szálasi Ferencet dicsőítették, katonai alakzatban vonultak fel, kitartásra és győzelemre buzdították egymást szombaton, a "becsület napján" hungarista és neonáci csoportok. Délután a Széll Kálmán téren gyülekeztek a résztvevők, köztük a hungarista, illetve nemzetiszocialista Magyar Nemzeti Arcvonal, a Betyársereg, a Vér és Becsület, a Pax Hungarica Mozgalom, és a Szebb Jövőért Magyar Önvédelem…
febr. 11
5:24
Össze kell fogni a "rezsim károsultjait" (Népszava)
Orbán Viktor rezsimjének mennie kell, hogy a magyarok milliói maradhassanak és boldogulhassanak - jelentette ki szombaton az Együtt 2014 évértékelő rendezvényén Bajnai Gordon. A Millenárison tartott rendezvényen bejelentették: március 15-ig párttá alakul a mozgalom.
febr. 11
5:30
Rendőrt hívtak a tomboló VV Évára (Blikk)
BUDAPEST - Újabb botrányba keveredett VV Éva (30). A ValóVilág negyedik szériájában feltűnt törtető ezúttal korábbi cimborájával, Alekosszal (35), valamint a csak zaklatójaként elhíresült Tiborral bulizott szombat éjjel, amikor megint felöntött a garatra.
febr. 11
5:30
Járdán gázolt egy taxis Budapesten (HVG)
Gyalogost gázolt a járdán egy taxi az Üllői úton.
febr. 11
5:30
Ismét Bajnait támadta a békemenet (Népszava)
Közös nyilatkozat elfogadásával támogatta a kormány "közjót szolgáló munkáját" szombati országértékelő nagygyűlésén a Civil Összefogás Fórum (CÖF), a Békemenet Egyesület és a Civil Együttműködési Tanács.
febr. 11
5:30
"Ötven éve Lenin út" - itt nem cserélik le az utcaneveket (ATV)
Tavaly novemberben döntött a Parlament s tette kötelezővé, hogy meg kell változtatni az önkényuralmi rendszerekre utaló utcaneveket. A döntés értelmében már nem lehetne az országban Felszabadulás, Népköztársaság, Kun Béla, Zalka Máté, vagy éppen Lenin utca. Azt, hogy hány helyen és hány utca nevét változtatták meg, nem tudjuk, de az biztos, hogy van olyan település Magyarországon, ahol nem…
febr. 11
5:32
A villamos alá zuhant egy férfi a Hungária úton (HVG)
Villamos alá esett egy férfi Budapesten, sérülései súlyosak.
febr. 11
5:32
Budapestre ér az éhségmenet (Népszava)
Ma ér Budapestre az éhségmenet; az ország 9 megyéjének több településéből útnak indult "Munkát! Kenyeret! Tisztességes béreket!" követelők délután 17 órára érnek az Alkotmány utcába, hogy az ország vezetőinek elmondják: jogokat követelnek, hiszen nem naplopók, ahogy a kormány hirdeti. A fideszesekkel szeretnék végre megértetni, hogy 47 ezer forintból nem lehet megélni.
febr. 11
5:32
Pánik és lövöldözés a New Orleans-i karneválon (ATV)
Incidensek tarkítják a karneváli felvonulásokat Rióban és New Orleans-ban is. A brazil nagyvárosban többen megsérültek, amikor pánik tört ki a tömegben, a Mardi Grá fesztiválon pedig többen lövöldözni kezdtek. Közben tűzijátékokkal elkezdődött a kínai holdújév, a Gangeszben pedig milliók mártóznak meg spirituális megtisztulást remélve.
febr. 11
5:34
Tüntetések a parlamenti nyitónapon (Népszava)
Utolsó teljes évét kezdi meg ma a 2010-ben megválasztott Országgyűlés. A tavaszi ülésszak első munkanapján Orbán Viktor várhatóan az EU-csúcstalálkozóról, moszkvai munkalátogatásáról és a török miniszterelnökkel lezajlott múlt heti hivatalos tárgyalásáról beszél. A kétnaposra tervezett ülésén a képviselők elfogadhatják az új Polgári törvénykönyvet (Ptk.), illetve az E.ON gázüzletágának…
febr. 11
5:36
Orbán a külhoni voksokra is hajt (Népszava)
Már a választási kampány része az a levél, amelyet a kormány a napokban a határon túli új magyar állampolgároknak küldött - vélik ellenzéki politikusok és szakértők. Ráadásul hamarosan újratárgyalja az Országgyűlés a választási eljárási törvényt, miután az Ab a jogszabály több pontját is alalaptörvény-ellenesnek találta. Ám sok más aggályos rész is volt a szabályozásban, amelyek szinte kivétel…
febr. 11
5:48
Kézdy György titokzatos fertőzés miatt lett öngyilkos (Blikk)
BUDAPEST - Alig pár napot kellett volna még élnie Kézdy Györgynek (†76), hogy születésnapját ünnepelhesse, de valamiért nem volt hajlandó várni.
febr. 11
5:48
Összeomolhatott Kézdy György tüdeje (HVG)
Egy nappal halála előtt, csütörtökön még a márciusi fellépéseket egyeztette Kézdy Györggyel az Esőember című darab producere, Orlai Tibor, aki szerint semmi nem utalt a színész öngyilkossági szándékára - írja a Blikk.
febr. 11
5:48
Kemény hang a Fidesztől: Szemrebbenés nélkül hazudnak (168 Óra Online)
A szocialisták ugyanazt a veszélyes politikát folytatnánk, amivel a Gyurcsány–Bajnai-kormány tönkretette az országot, amely a szegényeket mindig csak kihasználta, de soha nem segítette – így reagált vasárnap a Fidesz-frakció .
febr. 11
5:48
Megbukott a kormányzati nyugdíjblöff (Népszava)
Magyarországon a legnagyobb szerepe van a társadalmi juttatásoknak a szegénység csökkentésében, ha ezeket figyelmen kívül hagynánk, akkor a szegénységi arány 20-szorosára emelkedne.
febr. 11
5:48
Hova tedd a pénzed idén tavasszal? Itt keresheted a legtöbbet (Pénzcentrum)
Legutolsó összefoglalónk óta újabb negyed százalékot csökkentett a monetáris tanács a jegybanki alapkamaton, ami a bankok kamatpolitikája mellett a legnagyobb meghatározója, mennyit is ér a pénzünk a bankokban. A tranzakciós illeték még kevésbé jön jól a megtakarítóknak, hiszen bankok között már szinte sehol sem ingyenes az utalás. A szakértők szerint a jövőben egyre kevésbé lehet jellemzőm, hogy…
febr. 11
5:50
Sólyom és Simor került Lázár célkeresztjébe (Népszava)
Simor nem tisztességes, Sólyom sértett ember - fogalmazott Lázár János, a Miniszterelnökséget vezető államtitkár a Népszabadságnak adott hétvégi interjújában.
febr. 11
5:52
Francia-román háború lóhús miatt (Népszava)
Akár bűnszervezetek konspirációja is lehet az elmúlt hetekben kirobbant lóhúsbotrány a brit környezetvédelmi miniszter szerint, aki már az EU-ból származó húskészítmények betiltását is felvetette. Magyarországot ugyan elkerülte a kéretlen lóhús, és bár egészségügyi szempontból nincs okunk tartani tőle, lovas nemzetünk egyszerűen iszonyodik attól, hogy lovat fogyasszon.
febr. 11
5:54
A számvevőszék is aggódik a költségvetésért (Népszava)
A költségvetési hiányt növelik azok az összegek is, amelyet a központi költségvetésnek akkor kell fizetnie, ha a Magyar Nemzeti Bank valamelyik tartalékalapjában hiány keletkezik.
febr. 11
5:56
Pénztárgép-csere: fizesse az állam (Népszava)
Hajlandó lenne az állam akár 10 milliárd forinttal is támogatni a pénztárgépek cseréjét - jelentette be a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) államtitkára.
febr. 11
5:58
Érdekcsoportok harca dúl a földtörvény körül (Népszava)
Az eredeti tervektől eltérően a földforgalmazási törvény-javaslat vitája mégsem folytatódik az Országgyűlés tavaszi ülésszakának első, mai napján. Ehhez ugyanis előtte össze kellett volna hívni a mezőgazdasági bizottságot, hogy megtárgyalhassa a módosító indítványokat - mondta el lapunknak Gőgös Zoltán, az Országgyűlés mezőgazdasági bizottságának alelnöke.
febr. 11
6:06
Napi: Zelnik aranykincsét ismét megpróbálják pénzzé tenni (HVG)
Miután a január végi online árverésen nem volt licitáló az aranymúzeum műtárgyaira, rövidesen ismét meghirdethetik azokat, amennyiben a tulajdonos Zelnik István továbbra sem tud megállapodni hitelezőivel - írta a Napi Gazdaság.

Keresés