2013. február 12. kedd

febr. 12
0:06
Olvasnivaló: Talkedli vagy tarkedli, a cseh fánk (Mindmegette)
Farsang idején kihagyhatatlan a fánk. Lehet szalagos vagy csöröge, sőt a képviselőfánkot is van, aki ekkorra időzíti, de a fánkok karneválja itt még közel sem ér véget!
febr. 12
0:06
Ákos is csatlakozik a Deep Purple-höz (est.hu)
Ákos és a Noise of Human Art (N.O.H.A.) is az idei Fehérvári Zenei Napok (Fezen) fellépői között lesz, mindkét előadó augusztus 2-án lép színpadra.
febr. 12
0:06
NS: Sándor benyomásai; Szilágyi aranya; cél a Wembley - kedd (NSO)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.
febr. 12
0:06
Picasso egyszerű falfestéket is használt (Blikk)
febr. 12
0:10
Átadták a Grammy-díjakat - íme a nyertesek (est.hu)
A fun. kettőt, Gotye és a Mumford & Sons pedig egyet-egyet vitt el vasárnap az 55. Grammy-díjkiosztó gála legfontosabb díjai közül, de a legtöbb elismerést - négyet - idén Dan Auerbach, a Black Keys énekes-gitárosa kapta.
febr. 12
0:18
A bébiszitter lehet az új cafeteria? (HVG)
Bébiszitterre, ápoló alkalmazására felhasználható cafeteria bevezetését javasolja a Népesedési Kerekasztal - írja a Heti Válasz. A nők munkavállalásának segítése mellett munkahelyeket is teremtene és a gazdaságot is fehérítené az új juttatás.
febr. 12
0:24
GameStar Hype - 2013.02.11. - LateNightHype (GameStar)
Egy vállaltan részrehajló szavazás után Daev lett a legutóbbi meghallgatás győztese, ma ő mond híreket. Related Stories Skylanders: többet adnak el belőle, mint amennyit pislogni tudsz Assassin's Creed a jövőben - már játszhatod is EA: régi játékhoz régi konzol kell Metal Gear Rising: Revengeance - értékelések és CGI előzetes GameStar Hype - ismét lányok jönnek
febr. 12
0:24
Napi Horoszkóp - február 12. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
febr. 12
0:24
Laza Valentin-napot! (cotcot)
A Valentin-napot mindenki kedve és vérmérséklete szerint ünnepli. Múlt héten felsorakoztattuk a fülledt erotika eszköztárát, ezen a héten pedig azokat látjuk el megszívlelendő tanácsokkal, akik inkább a játékosabb, őrültebb megoldásokat kedvelik, és laza, ám szexi Valentin-napra vágynak.
febr. 12
0:28
7 megdöbbentő tény a szépségről (cotcot)
Köteteket lehetne megtölteni azzal, milyen ideálok, praktikák, alapanyagok váltották egymást a szépség jegyében az emberiség története során. Nem fogjuk megtenni, csupán csak szemezgettünk a bőséges irodalomból, és kiemeltünk hét elképesztő tényt. 1. Az ókor sminkesei Ha azt mondjuk ókori Egyiptom, a piramisok képe mellett vastagon festett szemű alakok is megjelennek a lelki szemeink előtt. A…
febr. 12
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 12
1:06
Neves színészek is főznek a legendás fesztiválon (Napvilág)
Tizenharmadik alkalommal rendezik meg február 22. és 24. között a Kocsonyafesztivált, amely 2013-ban már Miskolc egész belvárosára kiterjed. Az esemény külföldi díszvendége Kassa, 2013. Európa Kulturális Fővárosa és Szlovákia lesz, hazánkból pedig Szomolya, Monok, Mezőkövesd és Gönc kap kiemelt figyelmet.
febr. 12
3:06
Vöröspandakölykök születettek (Blikk)
febr. 12
4:36
Lezuhant a Corvette-tel versengő helikopter - videó (HVG)
Durva balesettel zárult a Top Gear koreai kiadásának egyik forgatása, amelyen lezuhant egy sportkocsival versengő helikopter.
febr. 12
4:36
Megjelentek az első pollenszemek a levegőben (Blikk)
febr. 12
4:36
Kiderült Kézdy György súlyos betegsége (NLCafé)
Az öngyilkosságot elkövető színművésznek a veséje, szíve és tüdeje már régóta rendetlenkedett, de továbbra is folyamatosan játszott. Arról pedig senkinek sem beszélt, hogy 8 éve rákot diagnosztizáltak nála. Kézdy György öngyilkosságának okait a fia is kutatja.
febr. 12
4:54
Elfelejtette, hogy feldarabolta párját (Blikk)
Budapest – Egy zacskót húzott a fejére, így gyilkolta meg élettársát T. Edit (54), akit azzal gyanúsítanak, hogy feldarabolta a férfit, a torzót pedig a kukák mögé rejtette.
febr. 12
4:54
A stáb előtt veszekedtek Bereczkiék (NLCafé)
A Nagy Duett előtt a stúdióban hordta le nejét Bereczki Zoltán. A produkció zenei szerkesztőjeként dolgozó színész-énekes állítólag nehezen viseli, hogy felesége és duettpartnere, Dopeman, önálló utakon jár – írja a Bors.
febr. 12
4:54
Sokkoló: szívbeteg, mindkét lábát amputálták - kilakoltatták (ATV)
Mindenekelőtt a család segíthetne azon az idős asszonyon, akinek újpalotai lakásából nevelt unokájával együtt el kellett költöznie, mert lejárt a bérleti szerződése és jelenleg még orvosi ellátásra sem jogosult, annak ellenére, hogy szívbeteg és már mindkét lábát amputálták. Jelenleg egy átmeneti szálláson él.
febr. 12
5:12
Megússzák a tíz évvel ezelőtti bundázók (Blikk)
Budapest — Nem kell tartaniuk a felelősségre vonástól azoknak a futballistáknak, akik részesei voltak a 2000-es évek legelején vagy még régebben hazai és nemzetközi meccsek eladásának, az általuk elkövetett bűncselekmények ugyanis már elévültek.
febr. 12
5:12
Itt lesz intenzív havazás kedden (HVG)
Kedden az Alpokalján és a Kisalföldön váltakozó intenzitású havazásra számíthatunk, másutt csak szórványosan alakul ki csapadék. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 1, 7 fok között várható, északon, északnyugaton azonban 0, -1 fok körül alakul.
febr. 12
5:12
Észak-Korea újabb atomrobbantást hajtott végre (HVG)
Észak-Korea végrehajtotta kedden harmadik kísérleti atomrobbantását - közölték dél-koreai és japán források, miután a természetes földrengésektől eltérő földlökést mértek a Koreai-félsziget északi felén. Dél-Korea, amely jelenleg éppen soros elnöke az ENSZ Biztonsági Tanácsának, azonnal kezdeményezte a testület összehívását. A BT várhatóan még kedden összeül.
febr. 12
5:12
Pápaválasztás: Magyarország rossz híre Erdő Pétert taccsra tette (168 Óra Online)
A római katolikus egyház fejének, a pápának a hivatalára nincsenek hivatalos jelöltek, nincs választási kampány, és tilos mindenféle választási ígéret. A konklávék kimenetele általában meglepetésszámba megy. Értesüléseink szerint a lehetséges pápajelöltek között Erdő Pétert is emlegetik, de miután a Vatikán a pápa személyével világpolitikai tényező is, Magyarország rossz nemzetközi megítélése a…
febr. 12
5:12
Megüzenték, hogy "elég volt" - Videó! (Népszava)
Elég volt a megaláztatásból, az aljasságból, Orbán Viktornak mennie kell - üzenték az éhségmenet résztvevői tegnap a Parlament főbejáratával szemben felállított színpadról. Az alkalmi szónokok arra kérték az ország különböző megyéiből a fővárosba gyaloglókat, viseljék méltósággal a kormánypártiak szidalmait és tudják, hogy út közben a legtöbb ember biztatta őket.
febr. 12
5:14
Lerombolt házukért fizetnek Angyalka szülei (Blikk)
Kolontár ‒ Beleroskadnak lerombolt házuk hitelének törlesztésébe az iszapkatasztrófa legnagyobb áldozatai.
febr. 12
5:14
Blokád az egyetemeken (Népszava)
Újraéledtek a decemberi hallgatói tiltakozások, miután kiderült, a Fidesz alkotmányba foglalná a röghöz kötés lehetőségét, és a kormány a hallgatói, valamint oktatói szervezetek lényegében egyetlen követelését sem teljesítette. Délután és este Budapesten és az ország hat városában volt demonstráció. A fővárosban "blokádot" hirdettek: a tüntetők elfoglalták az ELTE három előadóját, és több teremben…
febr. 12
5:16
Tovább játszik a kormány a közmunkásokkal (Népszava)
Sértőnek és megalázónak érzi a közmunkásokkal kapcsolatos közleményt, ezért nemet mondott az illetékes kormányhivatalnak egy polgármester. A településvezető pénteken délben kapott értesítést arról, hogy tegnap délig jelezze, milyen munkára, hány közmunkást alkalmazna az idén. Nemcsak a rövid határidővel volt a baja.
febr. 12
5:18
Megjelent a 2013-as márciusi JOY! (Joy)
Már kapható a JOY Magazin márciusi száma, címlapon a country énekesnő Taylor Swifttel!
febr. 12
5:30
Közeli aszteroida áthaladás február 15-én (sg)
Rendkívül közel, a geoszinkron pályán belül halad el bolygónk mellett február 15-én a 2012 DA14 aszteroida, azonban nem jelent veszélyt.
febr. 12
5:30
Vili bácsi: Véletlenen múlt, hogy nem vitt el a szívem (Blikk)
Budapest ‒ Legszívesebben már elhagyná a kórházat Várkonyi András (63), annyira jól érzi magát pár nappal az életmentő szívműtétje után. A Barátok közt Vili bácsija alig várja, hogy láthassa 9 hónapos unokáját, és persze azt is, hogy visszatérjen a képernyőre.
febr. 12
5:30
Kevés a pszichiáter és a patológus Magyarországon (HVG)
A közelmúltban hozták nyilvánosságra azt a listát, amely többek között tartalmazza a 2013-ra meghatározott egészségügyi hiányszakmákat valamennyi megyében. A hiányterületek között szerepel a neurológia, a gyermekfogászat és meglepő módon a pszichiátria is - írta a Magyar Hírlap.
febr. 12
5:30
Az alaptörvény ennyit is ér: nem lehet kikényszeríteni a szülőtartást (168 Óra Online)
A Hódmezővásárhelyi Járásbíróságon csütörtökön elveszítette a szülőtartásért indított pert a helyi idősotthont fenntartó kistérségi társulás. Azt akarták volna elérni, hogy az egyik lakó felnőtt gyerekei pótolják ki anyjuk kevéske nyugdíját, és így megkapja az intézmény a teljes térítési díjat – írja az .
febr. 12
5:30
Csak a forgalomtól függ a totális káosz (Népszava)
Csupán a reggeli dugóval magyarázza a Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF), hogy kotrógépei nem tudták időben eltakarítani a havat január 14-én, amiért az egész város közlekedése megbénult délelőtt.
febr. 12
5:30
Elárulta féltve őrzött titkát Gesztesi (NLCafé)
Eleinte nem is akarta elénekelni a Nagy utazás című dalt Csézyvel A Nagy Duettben. A sláger ugyanis az első válására emlékezteti a színészt – írja a Blikk.
febr. 12
5:30
A Tejútrendszerben nincs nyoma idegen életformának (168 Óra Online)
Csekély a valószínűsége, hogy idegen életformára bukkanjunk a Tejútrendszerben. Egy új tanulmány szerint kevesebb mint egy a millióhoz az esélye annak, hogy olyan fejlett civilizáció létezzen a szomszédos galaxisokban, amelyek rádiójeleket tudnának sugározni.
febr. 12
5:30
Súlyos változás: 49 ezer helyett 37 ezerből kell megélni? (ATV)
Egy január 10-ei tájékoztatóból kiderül: január 1-től a napi hatórás közmunkát részesíti előnyben a kormányzat. Ennyi munkáért azonban csak 37 ezer forint jár.
febr. 12
5:32
Kézdy nyolc éve küzdött a rákkal (Blikk)
Budapest - Sok-sok év szenvedés állt a hátterében annak, hogy Kézdy György (†76) véget vetett az életének.
febr. 12
5:32
Jávorék heteken belül tárgyalnak Bajnaiékkal (Népszava)
Meg sem várják az LMP-frakcióból kilépett "szakadárok", hogy a Párbeszéd Magyarországért nevű pártjukat (PMP) bejegyezzék, akár egy-két héten belül megkezdik az egyeztetéseket a Bajnai Gordon-féle Együtt 2014-gyel az együttműködés lehetséges formáiról - tudtuk meg Jávor Benedektől. A párttá alakuló platformot képviselő politikus szerint addig azonban ki kell alakítaniuk az új párt szervezetét,…
febr. 12
5:34
Ma is vállalja szavait a beperelt kommentelő (Népszava)
Elismerte a nyomozóknak tanúkihallgatásán a Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármesterrel kapcsolatos egyik internetes cikk hozzászólója, hogy ő írta azt a kommentet, ami miatt a kormánypárti politikus feljelentést tett.
febr. 12
5:36
A trafiktörvény is a kamara pártján (Népszava)
Jó, ha a leendő trafikosok eljárnak a gazdasági kamara konferenciáira. A plázákban lehet is meg nem is dohányboltot nyitni. Zavaros a Nemzeti Dohánykereskedelmi Nonprofit Zrt. szerepe. Csődveszély fenyegeti a kis település kisebb boltjait.
febr. 12
5:42
Az egészséges munkahely és a szervezeti betegségek gyógymódjai (HVG)
Egy egészségesen működő szervezet természetesen nem csak azt biztosítja, hogy a benne dolgozó munkatársak örömüket lelik a munkában, és jól érzik ott magukat, arra is odafigyel, hogy a vevők is kiemelkedő minőségű terméket, vagy szolgáltatást kapjanak, és mindezt úgy, hogy közben a szervezet gazdaságosan, hatékonyan működik.
febr. 12
5:48
Régi sebeket tépett fel Gesztesiben közös daluk (Blikk)
Budapest — Nagy érzelmi utazást jelentett Gesztesi Károly (49) számára A Nagy Duett című vetélkedőben vasárnap Csézyvel (33) közösen előadott daluk.
febr. 12
5:48
Betegsége miatt mondott le Benedek pápa? (HVG)
A pápa lemondását több egyházi és sajtóforrás is XVI. Benedek megromlott egészségi állapotával magyarázta hétfőn annak ellenére, hogy a szentszéki szóvivő a bejelentés utáni órákban kizárta, hogy a pápa betegség miatt távozna.
febr. 12
5:48
Babával szurkolt Shakira (Blikk)
febr. 12
5:48
Márciusban mégis kinyit a Vidámpark (Népszava)
A korábbi hírekkel szemben márciusban mégis kinyit a városligeti Vidám Park - tudta meg az index.hu.
febr. 12
5:48
Orbánék új szuperhatóságot gründolnak? (Népszava)
Jelentős károkat okozna az országnak, ha megvalósulna a kormányzat azon, egyelőre még csak ötlet szintjén létező elképzelése, hogy egy szervezetben egyesítse az Országos Atomenergia Hivatalt, a Magyar Energia Hivatalt és a Magyar Bányászati és Földtani Hivatalt. E szervezetek összevonása ugyanis semmilyen előnnyel sem járna, mivel teljesen eltérő a szerepük, a lépés hátrányai viszont…
febr. 12
5:48
Életmentő szívműtétből lábadozik a Barátok közt sztárja (NLCafé)
Legszívesebben elhagyná a kórházat Várkonyi András, annyira jól érzi magát. A Barátok közt Vili bácsija már visszatérne a képernyőre, ám pár hetet még szanatóriumban kell pihennie – írja a Blikk.
febr. 12
5:48
Külföldre mennél dolgozni? Nagy bukta is lehet a vége... (Pénzcentrum)
Az elmúlt hetek, hónapok egyik legfontosabb sajtótémája a külföldön munkát vállalók száma, pontosabban a szám növekedése volt. Miközben sokan gondolják úgy, hogy határainkon túl biztosabb megélhetés, jobb munkalehetőség várja őket, akadnak olyanok is, akik igyekeznek kihasználni ezt a helyzetet....
febr. 12
5:50
Négy forinttal drágul a gázolaj literje (Népszava)
Emeli négy forinttal holnaptól a gázolaj nagykereskedelmi listaárát a Mol Nyrt., a 95-ös benzin nagykereskedelmi ára ezúttal nem változik.
febr. 12
5:52
Tovább emelkedett az államadósság (Népszava)
A központi költségvetés forintban fennálló bruttó adóssága egyetlen hónap alatt több mint 450 milliárd forinttal növekedett: januárban ezzel 2011 novembere óta nem tapasztalt magas összeget ért el - közölte hétfőn az Államadósság Kezelő Központ (ÁKK) Zrt.

Keresés