2013. február 19. kedd

febr. 19
0:06
NS: dráma a paksi táborban; az FTC új szélsőjéről; ki a bunkó? - kedd (NSO)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.
febr. 19
0:06
A magyar, aki majdnem pápa lett (cotcot)
A napokban jelentette be XVI. Benedek, hogy lemond a pápai rangról, ami már önmagában is nagy horderejű esemény, hiszen eddig mindössze egyszer történt ilyen az egyháztörténet során. Vasárnap azonban újabb hír fordította a figyelmet a Vatikán felé, legalábbis ami a magyarokét illeti: az olasz közszolgálati rádió vasárnapi műsorában egyebek mellett Erdő Péter bíborost nevezték meg esélyes…
febr. 19
0:06
Héthónapi mélyponton a font (ProfitLine)
Héthónapi mélypontra gyengült a font a dollárral szemben a hétfői londoni kereskedésben.
febr. 19
0:10
Hívj fel! A hálószobában vagyok... (ProfitLine)
A briteknek csaknem fele már a lakáson belül is csak mobiltelefonon vagy más elektronikus távközlési eszközzel tudatja mondandóját családtagjaival egy hétfőn ismertetett országos felmérés szerint.
febr. 19
0:24
Napi Horoszkóp - február 19. (Ezoterikus.hu)
Mi a csillagjegyed? Rövid napi útmutatónk segíthet abban, mit érdemes vagy mit nem megtenni a mai napon! Olvass bele!
febr. 19
0:24
Valentin-napi utórezgés Szilas Ritával (cotcot)
Túl vagyunk a Valentin-napi nagy szívdobogáson. Szilas Rita anatómiai szívei azonban a hétköznapokon is derűs motívumként funkcionálnak. Legújabb body sorozata olyan darabokat tartalmaz, amik kora tavaszi és kicsit hűvösebb nyári napokon is remek alapdarabok lehetnek. Nézegessétek!
febr. 19
0:30
Olcsóbb lesz a PS4, mint elődje volt? (sg)
A jelek szerint viszonylag olcsó lesz a PS4.
febr. 19
0:34
Friss GRID 2 trailer (sg)
Friss trailerrel jelentkezett a GRID 2.
febr. 19
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (ma.hu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 19
0:42
Elhunyt Ratko Mladic egykori helyettese (ma.hu)
Egy belgrádi kórházban elhunyt Milan Gvero tábornok, az 1995-ös srebrenicai mészárlás fő felelőse, Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok egykori helyettese.
febr. 19
1:00
Eurofutball: Hrepkáék kikaptak az idény legőrültebb meccsén (NSO)
A 99. percben kapott góllal 3–2-es vereséget szenvedett Hrepka Ádám csapata, a Bnei Jehuda, amelynek a listavezető Maccabi Tel-Aviv volt az ellenfele az izraeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának hétfő esti mérkőzésén.
febr. 19
1:03
Mondik Noémi videón (plastik media)
Ács Daniék készítettek többek között vele interjút. Van benne egy nagyon jó mondat: “A fő témám az az, hogy hogyan szenvedek otthon a panelban. Ezt értem az egészben a legkevésbé, hogy mit éreznek át benne az emberek … ennyire.” Mondik Noémi lett a 2012-es Cool List Hungary első helyezettje is.
febr. 19
1:30
Előbb-utóbb tudni fogják, mire gondolunk (ma.hu)
Az agyműködés feltérképezését célzó program meghirdetésére készül az amerikai elnök.
febr. 19
1:39
A legjobb Dungeons & Dragons játékok (sg)
A Dungeons & Dragons világát számos játék próbálta már felhasználni és mi most a legjobbakat gyűjtöttük össze, melyeket mindenképpen érdemes beszerezni.
febr. 19
2:09
A nap képe + az Opera jövője a felhasználókon (is) múlik! (magyaropera.blog.hu)
Első körben gondoltam megosztom ezt a kis xkcd-s képregényt, amit pár napja találtam és az Operára nagyon is ráillik. :-) Második körben pedig arra kérném az angolul valamennyire tudó olvasókat, hogy töltsék ki minél többen az Anna Rohleder (Opera dolgozó) által készített felmérést a felhasználási szokásokról. Nem túl hosszú, mindössze két oldalas, mindenkit kérek, hogy vegye komolyan, az utolsó…
febr. 19
2:42
A Graphisoft Park 2012-ben 1,844 millió euró nettó profitot ért el (ma.hu)
A Graphisoft Park SE 2012 negyedik negyedévében 429 ezer, az év egészében 1,844 millió euró adózott profitot ért el.
febr. 19
3:06
Tetejére borulva állt meg egy Nissan GT-R - fotók (HVG)
Tetejére borulva állt meg és csúnyán összetört egy Nissan GT-R a dél-afrikai Johannesburgban.
febr. 19
4:30
Pénz nélküli kaszinó nyílt - de mi értelme? (ProfitLine)
Pénz nélkül üzemelő kaszinó kezdte meg működését a dél-kínai Szanja üdülővárosban, a kezdeményezés akár a jelenleg tiltott szerencsejáték legalizálása felé vezető utat is megnyithatja.
febr. 19
4:36
A dánoknak is megvan a maguk jeges Hummer-sztorija (HVG)
Egy befagyott tavon egy jókora terepjárót találtak Koppenhága mellett. Élőben sikerült elmerülnie a jeges mocsárban.
febr. 19
4:36
Maradandó károsodástól féltik Cipőt (NLCafé)
Csütörtökön megpróbálják felébreszteni a mélyaltatásból Bódi Lászlót, a Rebuplic frontemberét, aznap derül ki, milyen állapotban van. Az együttes tagjai félnek meglátogatni az énekest az intenzíven.
febr. 19
4:51
Az univerzum véges életére utalnak a Higgs kutatások (sg)
A tudósok még mindig a Higgs bozon felfedezését elemzik, az adatok azonban nem sok jóval kecsegtetnek a világegyetem jövőjét illetően.
febr. 19
4:54
Három napot töltött gyereke miatt egy daru tetején (ATV)
Egy elvált francia apa, aki három napon át egy daru tetejéről követelte gyermeke láthatását, hétfőn este befejezte tiltakozó akcióját, és elhagyta a daru kosarát.
febr. 19
5:12
Jön a havazás kedd délutántól (HVG)
Kedd déltől mindenütt megvastagszik a felhőzet, és délutántól északon már havazás várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.
febr. 19
5:12
Halasztották a döntést a Klubrádióról (Népszava)
Bár sorsdöntő ítéletre vártak a Klubrádió vezető és dolgozói, a bíróságon március 5-ére halasztotta a jogerős ítéletet. A per tárgya az volt, hogy a médiatanács - az aláíratlan oldalakra hivatkozva - jogszerűen vonta-e vissza tavaly decemberben az egy évvel korábbi, pályázatot lezáró döntését. Ha a Klubrádió nyer, akkor sem biztos, hogy megkapja az általa most ideiglenes engedéllyel használt…
febr. 19
5:12
Dührohamot kapott Liptai Claudia (NLCafé)
Kiborult majd elviharzott a színpadról. Profizmusának köszönhető, hogy rendben ment le az adás – írja a Bors.
febr. 19
5:12
Agyonverték a hároméves, örökbefogadott gyereket (ATV)
Makszim Kuzmin január végén halt bele súlyos belső és külső sérüléseibe, de csak most derült ki az eset.
febr. 19
5:14
Kiakadtak a diákok a rektornál panaszkodó HÖK-elnökön (HVG)
Az ELTE BTK egyetemfoglalóinak fóruma elítéli, hogy Garbai Ádám HÖK-elnök a hallgatók érdekeire hivatkozva közvetve kéri az egyetem rektorát, hogy oktatókat bocsásson el a karról. Szerintük a forráskivonások miatt kiéleződött helyzetben ez mind szakmai, mind morális szempontból elfogadhatatlan.
febr. 19
5:14
Röghöz kötött hazafiak (Népszava)
Futballhuligánok után a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) "szállt rá" a diákokra. A tegnap esti újabb tüntetés előtt nyomozók jelentek meg az ELTE bölcsészkarán, hogy a szerintük "bűncselekményre" készülő demonstrálókat kihallgassák. A rendőrség igyekezete ellenére azonban a mintegy 300 fős diákcsoport végigvonult a Petőfi, majd a Szabadság híd aszfaltján.
febr. 19
5:14
Zsidó, katkó, cigó, ratyi: listázták az ELTE diákjait (ATV)
Éveken át listázta az új hallgatókat az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata (HÖK). A gólyatáborba jelentkezőket világnézetük, pártszimpátiájuk, felekezeti hátterük és vélt származásuk alapján jellemezték. Az adatbázis egyik szerkesztője és a HÖK elnöke elismerte a listák létét, de állítják, a kényes részleteket utólag hamisította valaki. Az ELTE rektor helyettese elképzelhetetlennek nevezte a…
febr. 19
5:16
Mesterházy a legnépszerűbb ellenzéki politikus (Népszava)
Elsősorban a rezsicsökkentés kommunikációjának tudhatóak be az utóbbi hónapban tapasztalt pártpreferencia-változások - mondta lapunknak Závecz Tibor. Az Ipsos véleménykutatási igazgatója februári felmérésükből azt emelte ki, hogy miközben továbbra is iszonyúan magas a bizonytalanok száma, a pártok csak egymás táborából tudnak szert tenni némi többletre.
febr. 19
5:18
Kevés lesz a BKV pénze (Népszava)
Mindent "összekapar" a főváros, hogy a jelentősen megcsappanó állami források mellett biztosítsa a fővárosi közösségi közlekedés idei finanszírozását, de a jövő szerdán elfogadni tervezett budapesti költségvetés számaiból kiderül, hogy ez nem lesz elegendő a BKV túlélésére. Az önkormányzati támogatás összetétele sem egyértelmű, a hiányzó pénzre pedig egyelőre csak ígéret van a kormánytól.
febr. 19
5:30
Orbán ma kezet rázhat a késve, de Budapestre érő szlovák elnökkel (HVG)
Kétnapos hivatalos látogatást kezd ma Budapesten Ivan Gasparovic szlovák államfő, aki vendéglátójával, Áder János köztársasági elnökkel folytat megbeszéléseket, és találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is.
febr. 19
5:30
Nem adják ki Orbánt, de Novák Elődöt sem (Népszava)
Nem függesztette fel tegnap a Ház Orbán Viktor mentelmi jogát. A parlamenttől a bíróság kérte: adják ki a miniszterelnököt, hogy becsületsértés miatt eljárást indíthassanak ellene.
febr. 19
5:30
Őt szereti Debreczeni Zita (NLCafé)
Újra rátalált a szerelem az egykori modellre, aki az utóbbi hónapokban az egyik legkeresettebb divatfotós lett. Választottja egy dúsgazdag üzletember, aki szabadidejében a testépítésnek hódol.
febr. 19
5:30
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 19
5:32
Hazaküldjük a bizalmas adatokat (Népszava)
Több mint 1,2 millió hazai munkavállaló szokta hazavinni vagy e-mailben hazaküldeni magának a munkahelyi dokumentumait.
febr. 19
5:34
Nem emelnek még vádat Rezesová ellen (Népszava)
Egyelőre nem emel vádat a Pest Megyei Főügyészség az M3-as autópályán tavaly augusztusban négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák nő, Eva Rezesová ellen.
febr. 19
5:36
A gyilkosságot elismerte, az erőszakot nem (Népszava)
Megkezdődött a Bándy Kata meggyilkolásával vádolt P. László büntetőpere a Pécsi Törvényszéken, ahol a vádlott állította: megölte, de nem erőszakolta meg a 25 éves rendőrpszichológust. Részletes vallomást a bíróság előtt nem tett, nyomozati vallomásai viszont ellentmondásosak.
febr. 19
5:38
Csak látszat a fideszes visszavonuló? (Népszava)
2013 június 30. és a 2014-es országgyűlési választás napja közötti időszakban ne lehessen változtatni a választókerületek területi beosztásán - kezdeményezte a fideszes Vas Imre egy módosító indítványban.
febr. 19
5:39
Nyelvtan 1,5 oldalban (nyest.hu)
Kosztolányi laikusként nagyon komoly nyelvi megfigyeléseket is tett. Ezeket összegezte például a „Kis nyelvtan” című írásában. Laikusként persze sok olyan tévedésbe is belefut, amit kénytelenek vagyunk kiigazítani.
febr. 19
5:48
"Rossz az irány", de a Pedagógusok Szakszervezete nem vesz részt a sztrájkban (HVG)
Tartja magát a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a kormánnyal kötött megállapodáshoz és nem szervez sztrájkot, amíg úgy látja, hogy a másik fél sem szegi meg a januári megállapodásban foglaltakat - mondta Galló Istvánné, az érdekképviselet elnöke a Magyar Nemzetnek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) sztrájkfelhívásával összefüggésben.
febr. 19
5:48
Superb vs. 407 vs. Mondeo - Galéria (totalcar.hu)
febr. 19
5:48
Tízezrek állása veszélyben (Népszava)
Kiszivárgott a szövetkezeti törvény tervezetének néhány olyan pontja, amelyek a szakemberek között máris aggodalmat keltettek. Ugyanakkor a szöveg írói nem fel a szerzőséget, a kirobbant felháborodás miatt. A javaslat - egyebek mellett - kizárólag a földműveseknek tenné lehetővé a szövetkezeti tagságot, ami azt jelentené, hogy a nyugdíjasokat el kellene küldeni, a szolgáltatásban dolgozókkal…
febr. 19
5:48
Itt a legújabb átverés: magyar netbankolók is veszélyben! (Pénzcentrum)
Már Magyarországra is megérkezett a legújabb adathalász kampány. Szakértők óvatosságra intenek, mivel a csalók az áldozatok kíváncsiságára alapozva gyűjtik be az online bankoláshoz szükséges adatokat....
febr. 19
5:48
Terczár: 18 éven aluliakat is ki akartak hallgatni a nyomozók (ATV)
Nagyjából 10 nyomozó hallgatta ki a diákokat az ELTE BTK Múzeum körúti épületében – erről Teczár Szilárd beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 19
5:50
A negyedik alkotmánymódosításról vitázik egyet a Ház (HVG)
A tavaly hatályba lépett új alaptörvény negyedik módosítását kezdi tárgyalni az Országgyűlés mai ülésén.
febr. 19
5:50
A lényegről nem volt szó a Malév-bizottságban (Népszava)
Jóváhagyta a parlament gazdasági és informatikai bizottsága tegnap, hogy a plenáris ülés elé kerüljön a Malév 2002 és 2010 közti privatizálását, majd visszaállamosítását vizsgáló bizottság jelentését. A döntést csak a kormánypárti képviselők támogatták.
febr. 19
5:52
Magyar Termék: uniós kifogás jöhet (Népszava)
Mindössze 38 név szerepel a Magyar Termék Nonprofit Kft. honlapján, vagyis ennyien használhatják az eredetmegjelölő logót. Többségük élelmiszeripari terméket gyártó cég, illetve termék.
febr. 19
5:54
Keleti nyitás - hiányzó eredmények (Népszava)
A keleti nyitás politikája semmilyen kézzelfogható eredményt nem hozott a kormányváltás óta - közölte tegnap Szanyi Tibor. A szocialista politikus azt mondta: kormányzati "szócséplés", sok "méregdrága utazás" és néhány amorális gesztus - mint Ramil Safarov azeri katonatiszt kiadása - tapasztalható volt ugyan, de a ciklus felének elteltével valódi eredménye nem volt a keleti nyitásnak.
febr. 19
5:56
Bajnai: Bizalom és célok nélkül nem megy (Népszava)
Nem ígérjük, hogy manna fog hullani az égből: csak azt, hogy szorgos munkával a mostani süllyedő pályáról visszatérhetünk a felzárkózó pályára - mondta el tegnap Bajnai Gordon, az általa vezetett Haza és Haladás Alapítvány konferenciáján, ahol az elmúlt fél évben kidolgozott gazdasági programjukat mutatták be.

Keresés