2013. február 19. kedd

febr. 19
0:06
NS: dráma a paksi táborban; az FTC új szélsőjéről; ki a bunkó? - kedd (NSO)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk.
febr. 19
0:06
A magyar, aki majdnem pápa lett (cotcot)
A napokban jelentette be XVI. Benedek, hogy lemond a pápai rangról, ami már önmagában is nagy horderejű esemény, hiszen eddig mindössze egyszer történt ilyen az egyháztörténet során. Vasárnap azonban újabb hír fordította a figyelmet a Vatikán felé, legalábbis ami a magyarokét illeti: az olasz közszolgálati rádió vasárnapi műsorában egyebek mellett Erdő Péter bíborost nevezték meg esélyes…
febr. 19
0:06
Héthónapi mélyponton a font (ProfitLine)
Héthónapi mélypontra gyengült a font a dollárral szemben a hétfői londoni kereskedésben.
febr. 19
0:10
Hívj fel! A hálószobában vagyok... (ProfitLine)
A briteknek csaknem fele már a lakáson belül is csak mobiltelefonon vagy más elektronikus távközlési eszközzel tudatja mondandóját családtagjaival egy hétfőn ismertetett országos felmérés szerint.
febr. 19
0:24
Valentin-napi utórezgés Szilas Ritával (cotcot)
Túl vagyunk a Valentin-napi nagy szívdobogáson. Szilas Rita anatómiai szívei azonban a hétköznapokon is derűs motívumként funkcionálnak. Legújabb body sorozata olyan darabokat tartalmaz, amik kora tavaszi és kicsit hűvösebb nyári napokon is remek alapdarabok lehetnek. Nézegessétek!
febr. 19
0:30
Olcsóbb lesz a PS4, mint elődje volt? (SG)
A jelek szerint viszonylag olcsó lesz a PS4.
febr. 19
0:34
Friss GRID 2 trailer (SG)
Friss trailerrel jelentkezett a GRID 2.
febr. 19
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 19
0:42
Elhunyt Ratko Mladic egykori helyettese (MaHu)
Egy belgrádi kórházban elhunyt Milan Gvero tábornok, az 1995-ös srebrenicai mészárlás fő felelőse, Ratko Mladic volt boszniai szerb hadseregparancsnok egykori helyettese.
febr. 19
1:00
Eurofutball: Hrepkáék kikaptak az idény legőrültebb meccsén (NSO)
A 99. percben kapott góllal 3–2-es vereséget szenvedett Hrepka Ádám csapata, a Bnei Jehuda, amelynek a listavezető Maccabi Tel-Aviv volt az ellenfele az izraeli labdarúgó-bajnokság 23. fordulójának hétfő esti mérkőzésén.
febr. 19
1:03
Mondik Noémi videón (plastik media)
Ács Daniék készítettek többek között vele interjút. Van benne egy nagyon jó mondat: “A fő témám az az, hogy hogyan szenvedek otthon a panelban. Ezt értem az egészben a legkevésbé, hogy mit éreznek át benne az emberek … ennyire.” Mondik Noémi lett a 2012-es Cool List Hungary első helyezettje is.
febr. 19
1:30
Előbb-utóbb tudni fogják, mire gondolunk (MaHu)
Az agyműködés feltérképezését célzó program meghirdetésére készül az amerikai elnök.
febr. 19
1:39
A legjobb Dungeons & Dragons játékok (SG)
A Dungeons & Dragons világát számos játék próbálta már felhasználni és mi most a legjobbakat gyűjtöttük össze, melyeket mindenképpen érdemes beszerezni.
febr. 19
2:09
A nap képe + az Opera jövője a felhasználókon (is) múlik! (magyaropera.blog.hu)
Első körben gondoltam megosztom ezt a kis xkcd-s képregényt, amit pár napja találtam és az Operára nagyon is ráillik. :-) Második körben pedig arra kérném az angolul valamennyire tudó olvasókat, hogy töltsék ki minél többen az Anna Rohleder (Opera dolgozó) által készített felmérést a felhasználási szokásokról. Nem túl hosszú, mindössze két oldalas, mindenkit kérek, hogy vegye komolyan, az utolsó…
febr. 19
2:42
A Graphisoft Park 2012-ben 1,844 millió euró nettó profitot ért el (MaHu)
A Graphisoft Park SE 2012 negyedik negyedévében 429 ezer, az év egészében 1,844 millió euró adózott profitot ért el.
febr. 19
3:06
Tetejére borulva állt meg egy Nissan GT-R - fotók (HVG)
Tetejére borulva állt meg és csúnyán összetört egy Nissan GT-R a dél-afrikai Johannesburgban.
febr. 19
3:06
Rács mögött marad Dutroux (Blikk)
febr. 19
3:42
Letartóztattak egy Dabason elfogott álrendőrt (Blikk)
febr. 19
4:00
Győrik Csaba a sportlövők szövetségi kapitánya (Blikk)
febr. 19
4:30
Pénz nélküli kaszinó nyílt - de mi értelme? (ProfitLine)
Pénz nélkül üzemelő kaszinó kezdte meg működését a dél-kínai Szanja üdülővárosban, a kezdeményezés akár a jelenleg tiltott szerencsejáték legalizálása felé vezető utat is megnyithatja.
febr. 19
4:36
A dánoknak is megvan a maguk jeges Hummer-sztorija (HVG)
Egy befagyott tavon egy jókora terepjárót találtak Koppenhága mellett. Élőben sikerült elmerülnie a jeges mocsárban.
febr. 19
4:36
Elfogták a szegedi bolti rablót (Blikk)
febr. 19
4:36
Maradandó károsodástól féltik Cipőt (NLCafé)
Csütörtökön megpróbálják felébreszteni a mélyaltatásból Bódi Lászlót, a Rebuplic frontemberét, aznap derül ki, milyen állapotban van. Az együttes tagjai félnek meglátogatni az énekest az intenzíven.
febr. 19
4:51
Az univerzum véges életére utalnak a Higgs kutatások (SG)
A tudósok még mindig a Higgs bozon felfedezését elemzik, az adatok azonban nem sok jóval kecsegtetnek a világegyetem jövőjét illetően.
febr. 19
4:54
Három napot töltött gyereke miatt egy daru tetején (ATV)
Egy elvált francia apa, aki három napon át egy daru tetejéről követelte gyermeke láthatását, hétfőn este befejezte tiltakozó akcióját, és elhagyta a daru kosarát.
febr. 19
5:06
Ezzel a luxus Mercivel furikázik Papcsák (Blikk)
Budapest - Húszmilliós Mercedesre cserélte kocsiját Papcsák Ferenc. A zuglói polgármester, a Fidesz parlamenti képviselője két évvel ezelőtt még kikérte magának, hogy az általa akkor használt, 14 millió forintos listaárú Chrysler 300C-t luxusautónak merték nevezni, a nemrégiben beszerzett impozáns Mercedes-Benz CLS 350 CDI-re azonban már tényleg nehezen lehetne más kifejezést találni.
febr. 19
5:12
Jön a havazás kedd délutántól (HVG)
Kedd déltől mindenütt megvastagszik a felhőzet, és délutántól északon már havazás várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2, 7 fok között alakul.
febr. 19
5:12
Magát vádolja a családirtó barátja (Blikk)
Csepreg - Mindössze csak barátság volt köztük, állítja Balázs, akiről azt suttogják, miatta gyilkolta meg gyermekeit és önmagát is B. Szabolcs (†35).
febr. 19
5:12
Halasztották a döntést a Klubrádióról (Népszava)
Bár sorsdöntő ítéletre vártak a Klubrádió vezető és dolgozói, a bíróságon március 5-ére halasztotta a jogerős ítéletet. A per tárgya az volt, hogy a médiatanács - az aláíratlan oldalakra hivatkozva - jogszerűen vonta-e vissza tavaly decemberben az egy évvel korábbi, pályázatot lezáró döntését. Ha a Klubrádió nyer, akkor sem biztos, hogy megkapja az általa most ideiglenes engedéllyel használt…
febr. 19
5:12
Dührohamot kapott Liptai Claudia (NLCafé)
Kiborult majd elviharzott a színpadról. Profizmusának köszönhető, hogy rendben ment le az adás – írja a Bors.
febr. 19
5:12
Agyonverték a hároméves, örökbefogadott gyereket (ATV)
Makszim Kuzmin január végén halt bele súlyos belső és külső sérüléseibe, de csak most derült ki az eset.
febr. 19
5:14
Kiakadtak a diákok a rektornál panaszkodó HÖK-elnökön (HVG)
Az ELTE BTK egyetemfoglalóinak fóruma elítéli, hogy Garbai Ádám HÖK-elnök a hallgatók érdekeire hivatkozva közvetve kéri az egyetem rektorát, hogy oktatókat bocsásson el a karról. Szerintük a forráskivonások miatt kiéleződött helyzetben ez mind szakmai, mind morális szempontból elfogadhatatlan.
febr. 19
5:14
Röghöz kötött hazafiak (Népszava)
Futballhuligánok után a Nemzeti Nyomozóiroda (NNI) "szállt rá" a diákokra. A tegnap esti újabb tüntetés előtt nyomozók jelentek meg az ELTE bölcsészkarán, hogy a szerintük "bűncselekményre" készülő demonstrálókat kihallgassák. A rendőrség igyekezete ellenére azonban a mintegy 300 fős diákcsoport végigvonult a Petőfi, majd a Szabadság híd aszfaltján.
febr. 19
5:14
Zsidó, katkó, cigó, ratyi: listázták az ELTE diákjait (ATV)
Éveken át listázta az új hallgatókat az ELTE BTK Hallgatói Önkormányzata (HÖK). A gólyatáborba jelentkezőket világnézetük, pártszimpátiájuk, felekezeti hátterük és vélt származásuk alapján jellemezték. Az adatbázis egyik szerkesztője és a HÖK elnöke elismerte a listák létét, de állítják, a kényes részleteket utólag hamisította valaki. Az ELTE rektor helyettese elképzelhetetlennek nevezte a…
febr. 19
5:16
Mesterházy a legnépszerűbb ellenzéki politikus (Népszava)
Elsősorban a rezsicsökkentés kommunikációjának tudhatóak be az utóbbi hónapban tapasztalt pártpreferencia-változások - mondta lapunknak Závecz Tibor. Az Ipsos véleménykutatási igazgatója februári felmérésükből azt emelte ki, hogy miközben továbbra is iszonyúan magas a bizonytalanok száma, a pártok csak egymás táborából tudnak szert tenni némi többletre.
febr. 19
5:18
Détár helyett Rékasi mondott igent a szereplésre (Blikk)
A Blikkben vendégeskedett A Nagy duettből búcsúzó Détár-Kovács páros.
febr. 19
5:18
Kevés lesz a BKV pénze (Népszava)
Mindent "összekapar" a főváros, hogy a jelentősen megcsappanó állami források mellett biztosítsa a fővárosi közösségi közlekedés idei finanszírozását, de a jövő szerdán elfogadni tervezett budapesti költségvetés számaiból kiderül, hogy ez nem lesz elegendő a BKV túlélésére. Az önkormányzati támogatás összetétele sem egyértelmű, a hiányzó pénzre pedig egyelőre csak ígéret van a kormánytól.
febr. 19
5:24
Hatszor élesztették újra A Dal stúdiójában (Blikk)
Budapest - Miközben pattanásig feszültek az idegek A Dal szombati kamerapróbáin, hogy minden reményteli próbálkozó énekes a lehető legjobbat hozza ki magából, alig valaki tudott csupán róla, hogy micsoda dráma folyik a háttérben.
febr. 19
5:26
Újra milliomos pasival jár Debreczeni Zita (Blikk)
BUDAPEST - Hosszú idő után ismét szerelmes Debreczeni Zita (32)! A szexi modell korábban nem arról volt híres, hogy sokáig bírja a szingliséget, most azonban hosszú hónapok óta komoly kapcsolat nélkül élt.
febr. 19
5:30
Orbán ma kezet rázhat a késve, de Budapestre érő szlovák elnökkel (HVG)
Kétnapos hivatalos látogatást kezd ma Budapesten Ivan Gasparovic szlovák államfő, aki vendéglátójával, Áder János köztársasági elnökkel folytat megbeszéléseket, és találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is.
febr. 19
5:30
Nem adják ki Orbánt, de Novák Elődöt sem (Népszava)
Nem függesztette fel tegnap a Ház Orbán Viktor mentelmi jogát. A parlamenttől a bíróság kérte: adják ki a miniszterelnököt, hogy becsületsértés miatt eljárást indíthassanak ellene.
febr. 19
5:30
Őt szereti Debreczeni Zita (NLCafé)
Újra rátalált a szerelem az egykori modellre, aki az utóbbi hónapokban az egyik legkeresettebb divatfotós lett. Választottja egy dúsgazdag üzletember, aki szabadidejében a testépítésnek hódol.
febr. 19
5:30
Országos összesítő (ORFK) (Police)
febr. 19
5:32
Hazaküldjük a bizalmas adatokat (Népszava)
Több mint 1,2 millió hazai munkavállaló szokta hazavinni vagy e-mailben hazaküldeni magának a munkahelyi dokumentumait.
febr. 19
5:34
Nem emelnek még vádat Rezesová ellen (Népszava)
Egyelőre nem emel vádat a Pest Megyei Főügyészség az M3-as autópályán tavaly augusztusban négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák nő, Eva Rezesová ellen.
febr. 19
5:36
A gyilkosságot elismerte, az erőszakot nem (Népszava)
Megkezdődött a Bándy Kata meggyilkolásával vádolt P. László büntetőpere a Pécsi Törvényszéken, ahol a vádlott állította: megölte, de nem erőszakolta meg a 25 éves rendőrpszichológust. Részletes vallomást a bíróság előtt nem tett, nyomozati vallomásai viszont ellentmondásosak.
febr. 19
5:38
Csak látszat a fideszes visszavonuló? (Népszava)
2013 június 30. és a 2014-es országgyűlési választás napja közötti időszakban ne lehessen változtatni a választókerületek területi beosztásán - kezdeményezte a fideszes Vas Imre egy módosító indítványban.
febr. 19
5:39
Nyelvtan 1,5 oldalban (nyest.hu)
Kosztolányi laikusként nagyon komoly nyelvi megfigyeléseket is tett. Ezeket összegezte például a „Kis nyelvtan” című írásában. Laikusként persze sok olyan tévedésbe is belefut, amit kénytelenek vagyunk kiigazítani.
febr. 19
5:42
Kisimult a börtönben Bándy Kata (†25) gyilkosa (Blikk)
Pécs - Mintha csak egy kellemes kikapcsolódásról tért volna vissza Bándy Kata (†25) gyilkosa: bezselézett hajjal, frissen borotválva, kisimult arccal, mondhatni emelt fővel lépett a zsúfolásig tömött tárgyalóterembe.
febr. 19
5:48
"Rossz az irány", de a Pedagógusok Szakszervezete nem vesz részt a sztrájkban (HVG)
Tartja magát a Pedagógusok Szakszervezete (PSZ) a kormánnyal kötött megállapodáshoz és nem szervez sztrájkot, amíg úgy látja, hogy a másik fél sem szegi meg a januári megállapodásban foglaltakat - mondta Galló Istvánné, az érdekképviselet elnöke a Magyar Nemzetnek, a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezetének (PDSZ) sztrájkfelhívásával összefüggésben.

Keresés