2013. február 14. csütörtök

febr. 14
0:06
BL: Klopp és Hummels is tudja, mit jelent az egyenlítés (She)
A Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében a két hónapja tétmérkőzést nem játszó Sahtar Doneck a Borussia Dortmund csapatát fogadta. A mérkőzés izgalmas, kiegyenlített játékot és négygólos döntetlent hozott. A németek vezéregyéniségei jól tudják, mit is ér ez.
febr. 14
4:06
Mekkora a nyugdíjam? Nyugdíj összehasonlító kalkulátor (ProfitLine)
Nyugdíj kalkulátorunk segítségével a hazai nyugdíjstatisztikák ismeretében megmutatjuk, hogy az Ön öregségi nyugdíja milyen mértékű a magyar nyugdíjak között.
febr. 14
4:36
Olvasd el a Valentin napi üzeneteket a Blikken! (Blikk)
A Blikk teljes terjedelemben, változtatás nélkül teszi közzé Valentin-napi üzeneteiteket. Olvassátok és keresgéljetek!
febr. 14
4:36
Százezreket ér Bereczki fotója (NLC)
Az énekes-színész az ország legismertebb fiatal előadója. Egy reklámfilmben ugyan csak kartonfiguraként tűnik fel, de még így is jelentős összeg ütötte a markát – írja a Bors.
febr. 14
4:48
Fény derült a rejtélyes jelenségre (168 Óra Online)
Különös, repülő tintahalakról érkeztek jelentések Japánban, melyek az óceán felszíne felett száguldoznak. A Hokkaido Egyetem tudósai megmagyarázták a bizarr jelenséget.
febr. 14
4:54
Kameránk előtt bukott le az autófeltörő! (Blikk)
Budapest – Büntetlenül fosztogat szerte a fővárosban B. Attila, akit akció közben kapott lencsevégre a Blikk fotósa.
febr. 14
4:54
Hóban rekedt autók Somogyban (Infostart)
Szerda éjszaka a 61-es úton Iharosberény és Inke között elakadt a hófúvásban nyolc személygépkocsi és egy betegszállító kisbusz - tájékoztatta Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
febr. 14
4:54
Rezesová végignézte, ahogy elégnek áldozatai (Blikk)
Magyarország ‒ Lezárult a nyomozás Eva Varholíková–Rezesová (35) balesete ügyében. A birtokunkba került dokumentumokból kiderült, senki nem sietett a kigyulladt Puntóban rekedtek segítségére, miután tavaly augusztusban a szlovák milliárdosnő a kisautóba hajtott BMW terepjárójával.
febr. 14
4:54
Csaknem hétszázezer forintot kap hetente a 4 éves kislány (ATV)
Sokakat felháborít, hogy döbbenetesen magas pénzt fizet egy forgatócsoport azért, hogy Brad Pitt lánya szerepeljen a filmjükben. A kislány édesanyja mellett fog szerepelni.
febr. 14
5:12
Nagymama buktatta le a szexgurut (Blikk)
Budapest ‒ „Ohne sex, én Grossmutter vagyok!" – vagyis Semmi szex, én egy nagymama vagyok! – így próbálta naponta többször is elhajtani Erzsike néni (73) az eltévedt kuncsaftokat, akik R. Kamilló (54) Ferenc körúti kuplerájába ugrottak be egy-egy röpke pásztorórára.
febr. 14
5:12
Szőcs Géza a Milánói Világkiállításért felelős kormánybiztos (Infostart)
Szőcs Gézát nevezte ki a kormány a 2015. évi Milánói Világkiállításért felelős kormánybiztossá - az erről szóló kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
febr. 14
5:12
Csak a Békemenet helyezhet ki molinót (Alternatív Energia)
Megakadályozták szerdán az Egymillióan a sajtószabadságért (Milla) aktivistáit abban, hogy saját óriásmolinójukat kifeszítsék a parlament mellett. Annak ellenére, hogy hétfőn a békemeneteket is szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, illetve a Civil Összefogás Fórum éhségmenetet provokáló molinója egy napig volt kifeszítve ugyanazon a helyen, méghozzá - mint utóbb kiderült - illegálisan.
febr. 14
5:12
Drasztikusan átalakítják Keresztes Ildikót (NLC)
Az Elfújta a szél című darab egyik mellékszerepére vágyik az X-Faktor egykori mentora. Ha megkapja a szerepet, akkor egy nála kétszer szélesebb, közel százkilós, színes bőrű nőt alakíthat a színpadon – írja a Bors.
febr. 14
5:12
Lecsapott a TEK: a szomszéd nyomta fel a bordélyházat (ATV)
Több mint 825 millió forint adót csalt el 2010 és 2012 között a Hajógyári-szigeti szórakozóhelyek üzemeltetésében is érdekelt bűnszervezet – állítja a főügyészség. A Vizoviczki-ügyben kedden újabb hat gyanúsítottat vettek őrizetbe. Közben egy bordélyházakat üzemeltető hálózatot is felszámoltak a rendőrök. Az egyik gyanúsított – R. Kamilló – a Népszabadság szerint korábban kapcsolatban volt…
febr. 14
5:14
Csapdában a települések (Alternatív Energia)
Legalább 150 milliárd forint hiányzik az önkormányzatoktól, emiatt a települések az idén rendkívüli megszorításokra kényszerülnek, de minden tizedik így sem tud majd működni az év végéig. Sok helyen a kötelezően ellátandó feladatokra - például a közvilágításra - sincs elég pénz, mert az állam több forrást vont el, mint amennyi feladatot átvett.
febr. 14
5:16
Áderhez fordultak az élettársak érdekében (Alternatív Energia)
Nyílt levélben kérte az MSZP elnöke Áder János köztársasági elnököt, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz (Ab) a polgári törvénykönyv (Ptk.) élettársakra vonatkozó szabályai miatt. Mesterházy Attila kifejtette: az alaptörvény negyedik módosításának tervezete alkotmányos szintre emeli, hogy családnak csak a házasságon és a szülő-gyermek viszonyon alapuló kapcsolat minősül. Élettársak akkor sem…
febr. 14
5:18
Ráengedték a diákokra a radikálisokat (Alternatív Energia)
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom budapesti elnöke, Incze Béla volt az, aki kedd este azt mondta az ELTE BTK-n rendezett hallgatói fórumon, hogy reméli, a jelenlévő hallgatók mindegyike Londonban egy McDonald's-ban dolgozva fog "éhen dögleni". A provokációt az Ultras Liberi nevű csoport szervezte a Facebookon, azzal, hogy "akit érdekel egy közös eszmecsere a hallgatókkal, az tartson velünk".
febr. 14
5:30
Adóreform-párti az amerikai pénzügyminiszter-jelölt (Infostart)
Barack Obama amerikai elnök második elnöki ciklusának pénzügyminiszter-jelöltje kijelentette szerdán, hogy legfontosabb célkitűzése az adóreform és hogy szükség van az "adóbázis kiszélesítésére".
febr. 14
5:30
Szinetárék túlárazták a házukat! (Blikk)
Budapest — A gazdasági válság miatt az ingatlanpiac is nehéz helyzetben van, így alighanem nagy szerencse kell ahhoz, hogy Szinetár Dóra (35) és Bereczki Zoltán (35) jó áron értékesíthessék közös otthonukat.
febr. 14
5:30
Miért a postás olvassa le az órákat? (Alternatív Energia)
Nem viszi ki a posta késve a leveleket amiatt, hogy ők olvassák le a villany- és gázórákat. Az a kétszáz fő, akik ezt a feladatot látják el a jövőben, valószínűleg létszámleépítés áldozata lett volna. Szerettük volna megtudni például az Elmű-Émásszal kötött szerződés részleteit, ám az állami tulajdonú Magyar Posta többszöri megkeresésünk ellenére lapzártánkig sem adta át a kért adatokat.
febr. 14
5:30
Európán túlra tekinthetnek a bíborosok (Kripto Akadémia)
Minden korábbinál nagyobb az esély arra, hogy Európán kívüli pápát válasszon a Bíborosi Kollégium, függetlenül attól, hogy Európa továbbra is igen erős jelöltekkel rendelkezik, s még mindig nagyobb a valószínűség annak, hogy a következő egyházfő az öreg kontinens képviselője lesz. Több bíboros úgy foglalt állást, elérkezett az idő arra, hogy más kontinensről válasszanak egyházfőt. Bár a sajtóban a…
febr. 14
5:30
Hadjárat az utolsó vérig (Üzlet és Utazás)
Újabb támadássorozatot indított a Fidesz a jegybank leköszönő vezetésével szemben, ezúttal a számvevőszéknek az MNB működéséről és a költségvetéssel történő elszámolásáról szóló tegnapi jelentését ürügyül használva. A már ismert formulát alkalmazva javasolják, hogy az Országgyűlés számvevőszéki és költségvetési bizottsága üljön össze a jövő héten, tűzze napirendre az ÁSZ-jelentést, és hallgassa…
febr. 14
5:30
Rászállhat az adóhivatal Bódi Gusztira (NLC)
Ráfizetett az énekes, hogy a Las Vegas-i nyereményével dicsekedett. Az adóhivatal ugyanis felfigyelt erre, s most adóznia kell a tengerentúlon járt zenésznek – írja a Blikk.
febr. 14
5:30
Eddig sem volt ingyen semmi: ezért nem lett igaza Matolcsynak (Pénzcentrum)
Mára világossá vált, a bankok többsége valamilyen formában áthárítja a tranzakciós illetéket, annak ellenére, hogy Matolcsy György tavalyi nyilatkozatai szerint a piaci verseny miatt erre nem kerül sor. Januárban még ugyan volt egy számlacsomag, ami az eddig megszokott feltételek mellett nyújtott ingyenes szolgáltatásokat és ezért számlavezetési díjat sem kellett fizetni. Ekkor kértük fel a K&H…
febr. 14
5:32
Raportra hívják a zsaruk Stohl András rabtársait (Blikk)
Pécs — Már a Baranya megyei zsaruk kérdezik ki Stohl András (45) egykori és a jelenleg is börtönbüntetésüket töltő rabtársait, de a fegyőrök is idézést kaphatnak abban az ügyben, amelyben közel két hónapja rendelte el a nyomozást az ügyészség.
febr. 14
5:32
Lecsap a NAV Bódi Guszti Las Vegas-i nyereményére (Blikk)
Budapest—Las Vegas — Bódi Guszti (54) nem sokáig örülhetett a Las Vegas-i játékteremben nyert százezreknek. Igaz ugyan, hogy rámosolygott a szerencse, de a nyereményét itthon be kell vallania, és közel felét befizetnie az adóhivatalnak.
febr. 14
5:32
Újabb elfogások V. László ügyében (Alternatív Energia)
Hat újabb gyanúsítottja lett a rendőri korrupciós ügynek, miután kedd hajnalban a rendőrség több olyan személyt elfogott, akik gyanújuk szerint üzleti kapcsolatban álltak a Hajógyári-szigeten szórakozóhelyeket üzemeltető V. László vállalkozóval - ezzel már 18-ra nőtt az ügyben a gyanúsítottak száma.
febr. 14
5:34
Omninvest-ügy: 3 év gyanúsított nélkül (Alternatív Energia)
Lassan három éve folyik a nyomozás a Fővárosi Főügyészség fokozott felügyelete mellett az influenza-oltóanyagok beszerzése ügyében, de még egyetlen gyanúsítottat sem hallgattak meg - írta a Világgazdaság.
febr. 14
5:48
E-útdíj: Június 5-ig indul a tesztüzem, július 1-ig a teljes rendszer (Infostart)
Június 5-ig az e-útdíj (ED) rendszer tesztüzeme, július 1-ig pedig a teljes, díjszedési és ellenőrzési funkciókkal is működő rendszer elindul a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint.
febr. 14
5:48
Aligha indul időben az útdíjszedő rendszer (Üzlet és Utazás)
Leállította a fejlesztési tárca a háttértárgyalásokat a meghiúsult útdíjtender résztvevőivel, annak ellenére, hogy több társaság működőképes megoldásokat kínált a teherautósok megsarcolására kiépítendő új útdíjszedő rendszer kialakítására - tudta meg lapunk. Így szakértők egyre kevésbé tartják valószínűnek, hogy az év közepén elindulhat az elektronikus díjfizetés a kormány által kijelölt 6300…
febr. 14
5:48
Kihallgatják Stohl rabtársait (NLC)
Raportra hívják a rendőrök a rács mögött ült színész rabtársait. Stohl a könyvében leírtak miatt hamarosan a bíróság kérdéseire felelhet – írja a Blikk.
febr. 14
5:50
Pénteken két forinttal drágul a gázolaj (Üzlet és Utazás)
Két forinttal emeli holnaptól a gázolaj nagykereskedelmi listaárát a Mol Nyrt., a benzin ára viszont nem változik - értesült lapunk. A módosítást követően a dízel országos kiskereskedelmi átlagára literenként 434 forint lesz, a benzinért pedig továbbra is átlag 433 forintot kell majd fizetni.
febr. 14
5:52
Nonprofittá alakítaná a közműcégeket a Fidesz (Üzlet és Utazás)
A jövőben nonprofit szervezetként működjenek a víziközmű-szolgáltatók, hogy minél alacsonyabbak legyenek a szolgáltatási díjak - javasolja a Fidesz Heves megyei szervezete. A nagyívű tervet Horváth László, a Heves Megyei Kormányhivatalt vezető kormánymegbízott tárta a nyilvánosság elé tegnap.
febr. 14
5:54
Választások előtt jön a kisebb élelmiszeráfa? (Üzlet és Utazás)
Az alapvető élelmiszerek esetében egy 12 százalékos áfa-kulcs reális megoldást jelenthetne a jelenlegi 27 százalékkal szemben - állapítja meg tanulmányában az Agrárgazdasági Kutató Intézet (AKI). Az áfa-csökkentésről ugyanakkor még nincs politikai döntés, a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) egyelőre vizsgálja ennek lehetőségét.
febr. 14
5:56
Út a fürdőkádtól a felsőoktatásig (Üzlet és Utazás)
Nem elégszik meg eddigi hatáskörével a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara elnöke: Orbán Viktor kormányfő egyik fő tippadója újabban szinte korlátlan ellenőrzési és irányítási jogkört követel az általa vezetett szervezetnek a felsőoktatásban. Parragh László ugyanis úgy gondolja, a gazdasági szereplőknek kell meghatározniuk, mit oktassanak az egyetemeken és a főiskolákon.
febr. 14
5:57
A második magyar műhold előkészítésére 6,4 millió forint jut (Infostart)
A kormány 6,4 millió forintot csoportosít át a Masat-2 műhold előkészítéséhez - a kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
febr. 14
6:06
Hogyan lett népszerű a Valentin-nap? (Infostart)
Csütörtökön van a szerelmesek napja, Valentin-nap. Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató közölte: a Bálint-nap a tavasz kezdetét jelenti, de Magyarországon egyelőre nincs olyan hagyománya, mint például Amerikában vagy Szicíliában.
febr. 14
6:06
Soha nem kaptak ennyi bírságot az autósok (Vezess)
592 ezer db közlekedési bírságot osztott ki a rendőrség 2012-ben összesen 19,2 milliárd forint értékben - mindkettő rekordszám. Idén még több várható.
febr. 14
6:06
Berlintől függ Szerbia uniós felvétele (Kripto Akadémia)
Szerbia tovább kívánja normalizálni kapcsolatát Koszovóval. Belgrád úgy döntött, kifizeti a koszovóiak elmaradt nyugdíját. A szerb hatóságok ugyanis az 1999-es koszovói háborút követően a elvette a legtöbb koszovói öregségi járulékát.
febr. 14
6:08
Kétszázzal repesztett a fékevesztett autó (Vezess)
Minden autós rémálma vált valóra egy francia sofőr számára, amikor autója fékezés helyett egyre gyorsult. Kétszázzal száguldott, míg kifogyott a benzinje.
febr. 14
6:08
Dél-Korea fejleszti védelmi rendszerét (Kripto Akadémia)
Dél-Korea olyan cirkálórakétával rendelkezik, amellyel Észak-Korea minden pontját képes elérni - közölte a hadsereg szóvivője, Kim Min Szuk. Mint mondta, rendkívüli precizitású és igen hatékony fegyvert fejlesztettek ki, amelyet akkor vetnének be, ha Phenjan tovább provokálná az országot.
febr. 14
6:09
Kiderültek a részletek, határidők az e-útdíj rendszerről (Privátbankár)
Június 5-ig az e-útdíj (ED) rendszer tesztüzeme, július 1-ig pedig a teljes, díjszedési és ellenőrzési funkciókkal is működő rendszer elindul a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint.
febr. 14
6:10
Ukrajna: parlamenti blokád és gázvita (Kripto Akadémia)
A Naftogaz és a Gazprom közötti vitát, amelyben 7 milliárd dollár hátralék kifizetését kéri az orosz gázóriás Ukrajnától, a legtöbb ukrán szereplő mesterségesnek tartja.
febr. 14
6:12
Megerősítené a középosztályt Obama (Kripto Akadémia)
Barack Obama második hivatali idejének első elnöki üzenetében a nagyobb kormányzati felelősségvállalás mellett állt ki. A tavaly novemberben újraválasztott demokrata elnök ambiciózus, bár nehezen teljesíthető, a liberális értékeket, a szolidaritást hangsúlyozó programot adott a következő négy évre. A középosztály megerősítését tűzte ki célul, s az állásteremtés támogatását ígérte.
febr. 14
6:14
Vészhelyzet a Superjet fedélzetén (Kripto Akadémia)
Rossz hír a "Superjet 100" (SSJ-100) orosz személyszállító repülőgépeket gyártó Szuhoj repülőgépgyár számára, hogy a modern gépként beharangozott és világszerte nagy érdeklődéssel fogadott Superjetekkel elégedetlen a legnagyobb megrendelő, az Aeroflot orosz légi közlekedési vállalat.
febr. 14
6:18
Egyszerűbben tervezhetők a helyi adók! (ProfitLine)
Egyszerűbben áttekinthetik a hazai vállalkozások a helyi adók mértékét és a kapcsolódó kedvezményeket a MÁK honlapjára nemrégiben felkerült adatoknak köszönhetően – hívja fel a figyelmet a MAZARS. A nemzetközi könyvvizsgáló és tanácsadó vállalat szerint az on-line adatbázisból néhány kattintással lehívhatók a székhely vagy telephely létesítése céljából kiválasztott települések adózási feltételei.
febr. 14
6:24
Százezreket ér a papír Bereczki Zoltán (BorsOnline)
Egy reklámfilm-válogatás során kiderült, Bereczki Zoltán hazánk legismertebb fiatal előadója. Így termékei mellett az ő népszerűségét erősíti tovább egy látszerész cég, amely több száz ezret fizetett a színész-énekes életnagyságú fotójáért.
febr. 14
6:24
Gyász: elhunyt a Videoton és a PMFC korábbi libériai légiósa (She)
Rövid betegség után harminchét esztendős korában életét vesztette Frank Jean Seator libériai válogatott labdarúgó. A hazája nemzeti csapatában tizenkét alkalommal pályára lépő támadó a '90-es években az NB I-ben is megfordult a Pécsi MFC és a Videoton színeiben.
febr. 14
6:24
Radičová ismét nemet mondott (Kitekintő)
Iveta Radičová kedden újra megismételte, amit már sokszor elmondott: nem indul az elnökválasztáson.
febr. 14
6:24
Három dadát vesznek fel gyermekük mellé: évi 150 millió forintért (hirado.hu)
Ő lesz a világ legdrágább babája, már most tengernyi pénzt költ rá a sztárpár.

Keresés