2013. február 14. csütörtök

febr. 14
4:54
Hóban rekedt autók Somogyban (Infostart)
Szerda éjszaka a 61-es úton Iharosberény és Inke között elakadt a hófúvásban nyolc személygépkocsi és egy betegszállító kisbusz - tájékoztatta Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
febr. 14
4:54
Csaknem hétszázezer forintot kap hetente a 4 éves kislány (ATV)
Sokakat felháborít, hogy döbbenetesen magas pénzt fizet egy forgatócsoport azért, hogy Brad Pitt lánya szerepeljen a filmjükben. A kislány édesanyja mellett fog szerepelni.
febr. 14
5:12
Havat és esőt hoz a csütörtök (HVG)
Csütörtökön a Dunántúlon továbbra is havazás várható, máshol esőre lehet számítani.
febr. 14
5:12
Csak a Békemenet helyezhet ki molinót (Népszava)
Megakadályozták szerdán az Egymillióan a sajtószabadságért (Milla) aktivistáit abban, hogy saját óriásmolinójukat kifeszítsék a parlament mellett. Annak ellenére, hogy hétfőn a békemeneteket is szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, illetve a Civil Összefogás Fórum éhségmenetet provokáló molinója egy napig volt kifeszítve ugyanazon a helyen, méghozzá - mint utóbb kiderült - illegálisan.
febr. 14
5:12
Lecsapott a TEK: a szomszéd nyomta fel a bordélyházat (ATV)
Több mint 825 millió forint adót csalt el 2010 és 2012 között a Hajógyári-szigeti szórakozóhelyek üzemeltetésében is érdekelt bűnszervezet – állítja a főügyészség. A Vizoviczki-ügyben kedden újabb hat gyanúsítottat vettek őrizetbe. Közben egy bordélyházakat üzemeltető hálózatot is felszámoltak a rendőrök. Az egyik gyanúsított – R. Kamilló – a Népszabadság szerint korábban kapcsolatban volt…
febr. 14
5:14
Csapdában a települések (Népszava)
Legalább 150 milliárd forint hiányzik az önkormányzatoktól, emiatt a települések az idén rendkívüli megszorításokra kényszerülnek, de minden tizedik így sem tud majd működni az év végéig. Sok helyen a kötelezően ellátandó feladatokra - például a közvilágításra - sincs elég pénz, mert az állam több forrást vont el, mint amennyi feladatot átvett.
febr. 14
5:16
Áderhez fordultak az élettársak érdekében (Népszava)
Nyílt levélben kérte az MSZP elnöke Áder János köztársasági elnököt, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz (Ab) a polgári törvénykönyv (Ptk.) élettársakra vonatkozó szabályai miatt. Mesterházy Attila kifejtette: az alaptörvény negyedik módosításának tervezete alkotmányos szintre emeli, hogy családnak csak a házasságon és a szülő-gyermek viszonyon alapuló kapcsolat minősül. Élettársak akkor sem…
febr. 14
5:18
Ráengedték a diákokra a radikálisokat (Népszava)
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom budapesti elnöke, Incze Béla volt az, aki kedd este azt mondta az ELTE BTK-n rendezett hallgatói fórumon, hogy reméli, a jelenlévő hallgatók mindegyike Londonban egy McDonald's-ban dolgozva fog "éhen dögleni". A provokációt az Ultras Liberi nevű csoport szervezte a Facebookon, azzal, hogy "akit érdekel egy közös eszmecsere a hallgatókkal, az tartson velünk".
febr. 14
5:30
Miért a postás olvassa le az órákat? (Népszava)
Nem viszi ki a posta késve a leveleket amiatt, hogy ők olvassák le a villany- és gázórákat. Az a kétszáz fő, akik ezt a feladatot látják el a jövőben, valószínűleg létszámleépítés áldozata lett volna. Szerettük volna megtudni például az Elmű-Émásszal kötött szerződés részleteit, ám az állami tulajdonú Magyar Posta többszöri megkeresésünk ellenére lapzártánkig sem adta át a kért adatokat.
febr. 14
5:32
Újabb elfogások V. László ügyében (Népszava)
Hat újabb gyanúsítottja lett a rendőri korrupciós ügynek, miután kedd hajnalban a rendőrség több olyan személyt elfogott, akik gyanújuk szerint üzleti kapcsolatban álltak a Hajógyári-szigeten szórakozóhelyeket üzemeltető V. László vállalkozóval - ezzel már 18-ra nőtt az ügyben a gyanúsítottak száma.
febr. 14
5:34
Omninvest-ügy: 3 év gyanúsított nélkül (Népszava)
Lassan három éve folyik a nyomozás a Fővárosi Főügyészség fokozott felügyelete mellett az influenza-oltóanyagok beszerzése ügyében, de még egyetlen gyanúsítottat sem hallgattak meg - írta a Világgazdaság.
febr. 14
5:48
Autók akadtak el, kamionok álltak ki a hóban az éjjel (HVG)
130 kamionnak kellett várakoznia Vas megyében a hóátfúvások miatt, Somogyban autók és betegszállító kisbusz is elakadt a hóban.
febr. 14
6:06
Jobbik: Horthy városának mintatelepülésnek kellene lennie (HVG)
Kenderes a Jobbik számára szent település, miután itt van az általa nagyra becsült Horthy Miklós kormányzó nyughelye, ezért nem tudja elfogadni, hogy közbiztonsági szempontból ez a város nem egy magyarországi mintatelepülés - mondta Vona Gábor pártja szerdai, a kunsági városban tartott lakossági fórumán.
febr. 14
6:06
Hogyan lett népszerű a Valentin-nap? (Infostart)
Csütörtökön van a szerelmesek napja, Valentin-nap. Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató közölte: a Bálint-nap a tavasz kezdetét jelenti, de Magyarországon egyelőre nincs olyan hagyománya, mint például Amerikában vagy Szicíliában.
febr. 14
6:06
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 14
6:24
Havazás: késnek a vonatok, de járnak (HVG)
Az időjárás miatt továbbra is megerősített szolgálatban dolgoznak a vasutasok Észak-Dunántúl térségében, hóátfúvás miatt nincs elzárt vonal a MÁV hálózatán - közölte a MÁVINFORM az MTI-vel csütörtök hajnalban.
febr. 14
6:42
Hóátfúvás miatt egyre több útszakasz járhatatlan (Infostart)
Az éjszaka folyamán tovább erősödött a szél, a hóátfúvás miatt lezárt útszakaszok száma pedig húszra emelkedett Vas megyében. Le kellett zárni a Sárvárt elkerülő 88-as út egy szakaszát is - tájékoztatta a Magyar Közút Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának útügyeletese csütörtökön az MTI-t. Hóátfúvások miatt csaknem hetven alsóbbrendű út vált járhatatlanná az országban, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.…
febr. 14
6:57
FERIKU - verskiadás (Pályázatfigyelő)
Feriku kötetben való megjelenés.
febr. 14
6:59
A vers világa, Weöres Sándor emlékév (Pályázatfigyelő)
Pályázat középiskolásoknak a szombathelyi Weöres Sándor emlékév programjában.
febr. 14
7:00
Vádat emeltek a szlovák gázoló ellen (HVG)
Vádemelési javaslattal lezárult a nyomozás a tavaly augusztusban négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák állampolgárságú nő ellen - írta a Magyar Nemzet.
febr. 14
7:00
Ki lesz a következő pápa? Íme a legesélyesebb jelöltek (ATV)
Mindenkit meglepett XVI. Benedek pápa döntése, aki hétfőn bejelentette, hogy lemond egyházvezetői pozíciójáról. Ehhez hasonló lépésre nem került sor a 15. század óta. Az viszont kevésbé meglepő, hogy máris megkezdődtek a találgatások, hogy vajon ki követi XVI. Benedeket.
febr. 14
7:01
Fogyatékosság-barát munkahely elismerés (Pályázatfigyelő)
A Fogyatékosság-barát munkahely elismerés célja az álláskereső fogyatékos emberek és a foglalkoztatásukra nyitott munkáltatók egymásra találásának támogatása.
febr. 14
7:02
Kritikus a helyzet: hetven út járhatatlan a Dunántúlon (HVG)
Közel hetven alsóbbrendű út vált járhatatlanná az egész országban a hóátfúvások miatt, elzárt település azonban nincs - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. csütörtök hajnalban. A társaság azt kéri, a Dunántúlon ne induljanak útnak. Megerősítették a szolgálatot az észak-dunántúli vasúti pályákon, a buszok nehezen haladnak Vasban.
febr. 14
7:03
2013 a külhoni magyar kisiskolások éve (Pályázatfigyelő)
A felhívás a magyarság összetartozása jegyében értékteremtő, konkrét szellemi és tárgyi eredményt felmutatni tudó programok megvalósítására szeretne ösztönözni.
febr. 14
7:04
Kilenc új rendőrőrs lesz Pest megyében (HVG)
Kilenccel bővül a Pest megyei rendőrőrsök száma az év első felében egy átfogó programnak köszönhetően. A jászkarajenői létesítményt már fel is avatták - tájékoztatta a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t.
febr. 14
7:05
Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozó (Pályázatfigyelő)
A kiíró a megyei szervezőkkel együttműködve - huszonkettedik alkalommal - hirdeti és rendezi meg a Weöres Sándor Országos Gyermekszínjátszó Találkozót.
febr. 14
7:07
Hajléktalanságból való kiutak segítése (Pályázatfigyelő)
Az alapítványhoz szociális munkások pályázhatnak ügyfeleik részére. A pályázatokban személyre szabott és hosszú távú megoldást ígérő programot várunk.
febr. 14
7:09
Invitel InnoMax Díj (Pályázatfigyelő)
Az Invitel InnoMax Díjat (a továbbiakban: Díj) a szakmai zsűri azoknak a vállalakozásoknak, vállalatoknak és intézményekének ítéli oda, amelyek a 2011. január 1.-2013. február 25. között az Invitel üzleti infokommunikációs megoldásaira támaszkodva, azokat innovatív módon felhasználva értek el üzleti sikereket.
febr. 14
7:11
Decemberi napló (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet a Decemberi napló c. naplóregény december 10. naplóbejegyzés megírására, mindhárom főhőshöz.
febr. 14
7:18
Ma kezdődik: flashmob sorozatot terveznek az egyetemfoglalók (HVG)
Utcai figyelemfelkeltő akciósorozatot indítanak ma délután az egyetemfoglaló diákok, hogy felhívják a figyelmet a követelt hat pontjukra.
febr. 14
7:18
Nyomozás indult a pécsi buszsofőrök sztrájkja miatt (ATV)
Nyomozást indított a rendőrség a napokban a pécsi helyi járatú autóbuszok sofőrjeinek tavaly decemberi demonstrációjával összefüggésben - tudta meg az MTI.
febr. 14
7:20
Nyomoz a rendőrség a pécsi buszsofőrök sztrájkja miatt (HVG)
Nyomozást indított a rendőrség a napokban a pécsi helyi járatú autóbuszok sofőrjeinek tavaly decemberi demonstrációjával összefüggésben - tudta meg az MTI.
febr. 14
7:21
Jegyzet: Minden nap ok (szon)
Ha makkegészségesek lennénk, soha nem lenne szükségünk gyógyszerekre, sőt, szemüvegre, „sétapálcára” sem. Csakhogy a testünk nem így működik... Nos, a lelkünk sem tökéletes, azt hiszem, ezért éhezünk az olyan lelkiismeretünkre ható „memóriatablettákra”, mint a külföldről importált szerelemünnep, a Valentin nap, a nőnap, az anyák napja, a pedagógusnap, de nem kivétel a szeretet ünnepe sem - Palicz…
febr. 14
7:23
A szeretet napja – Valentin–nap (szon)
Hazánkba 1990–ben érkezett meg az újdonsült ünnep, amikor a korábbi Bálint–napok mellé, ekkor rendezték meg az első Valentin– napot Budapesten a Kongresszusi Központban.
febr. 14
7:25
Megkérdeztük: Ön fontosnak tartja a Valentin-napot? (szon)
Ezúttal arról faggattuk olvasóinkat, hogy fontosnak tartják-e a Valentin-napot.
febr. 14
7:36
Magyar börtönpokol: Stohl András rabtársait kérdezi ki a rendőrség (HVG)
A Baranya megyei rendőrök kérdezik ki Stohl András egykori és a jelenleg is börtönbüntetésüket töltő rabtársait, de a fegyőrök is idézést kaphatnak abban az ügyben, amelyben közel két hónapja rendelte el a nyomozást az ügyészség - írja a Blikk.
febr. 14
7:36
Zalában a hókotrók is elakadnak (Infostart)
Zala megyében a hóátfúvások miatt csütörtök reggelre kilenc út vált járhatatlanná, további 14 pedig csak nehezen járható; a megyében több helyszínen is járművek akadtak el, kamionok, személyautók és autóbusz mellett két esetben a közútkezelő munkagépeit is menteni kellett.
febr. 14
7:36
Nyomoz a rendőrség a pécsi buszsofőrök demonstrációja ügyében (Népszava)
Közérdekű üzem megzavarásának gyanújával indult az eljárás.
febr. 14
7:36
A szeretet napja – Valentin–nap (boon)
Hazánkba 1990–ben érkezett meg az újdonsült ünnep, amikor a korábbi Bálint–napok mellé, ekkor rendezték meg az első Valentin– napot Budapesten a Kongresszusi Központban.
febr. 14
7:36
Május 1-ig kell átállni az online péntárgépekre (ATV)
Május elsejéig kell átállni a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes pénztárgépek alkalmazására - jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben.
febr. 14
7:38
Taktikát váltottak a pécsi egyetemfoglalók (HVG)
A pécsi hallgatók átmenetileg felfüggesztik az egyetemfoglalást, ehelyett a tájékoztatásra fognak nagyobb hangsúlyt fektetni.
febr. 14
7:38
Csaknem hetven alsóbbrendű út vált járhatatlanná (Népszava)
Hóátfúvások miatt csaknem hetven alsóbbrendű út vált járhatatlanná az országban, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépei napok óta megállás nélkül dolgoznak, elzárt település nincs.
febr. 14
7:38
Júliusban elindul az e-útdíj rendszer (ATV)
Június 5-ig az e-útdíj (ED) rendszer tesztüzeme, július 1-ig pedig a teljes, díjszedési és ellenőrzési funkciókkal is működő rendszer elindul a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint.
febr. 14
7:40
Rossz hír: tavaly óta folyamatosan duzzad az államadósság (ATV)
A valaha volt második legnagyobb értékére nőtt január végére az államadósság, ez az Államadósság Kezelő Központ által közzétett adatokból derült ki. A központi költségvetés adóssága a múlt hónap végén csaknem 661 milliárddal forinttal volt több, mint amennyi tavaly januárban volt. Az összeg leginkább a forintban történő eladósodás miatt ugrott meg. Az eddigi rekordot 2011 novemberében érte el a…
febr. 14
7:42
Szőcs Géza kormánybiztos lett (ATV)
Szőcs Gézát nevezte ki a kormány a 2015. évi Milánói Világkiállításért felelős kormánybiztossá - az erről szóló kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
febr. 14
7:44
Atomrobbantás: a Pentagon vezetője azonnal lépne az ügyben (ATV)
Az amerikai külügyminiszter "erőteljes", a Pentagon vezetője pedig "azonnali koordinált" nemzetközi fellépést sürgetett szerdán az előző nap végrehajtott, harmadik észak-koreai nukleáris kísérlettel kapcsolatban.
febr. 14
7:46
Egy sor adókedvezményt eltörölhetnek Amerikában (ATV)
Barack Obama amerikai elnök második elnöki ciklusának pénzügyminiszter-jelöltje kijelentette szerdán, hogy legfontosabb célkitűzése az adóreform és hogy szükség van az "adóbázis kiszélesítésére".
febr. 14
7:54
Szülő nővel akadt el egy mentőautó a havazás miatt (HVG)
Elakadt a hóban egy szülő nőt szállító mentőautó csütörtökön kora reggel a Szombathely-Gencsapáti vasúti átjárónál. A közútkezelő járművének kíséretében a mentőautó biztonságosan megérkezett a szombathelyi Markusovszky kórházba - tájékoztatta a Vas Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-t.
febr. 14
7:54
Szőcs Géza újabb állami feladatot kap (168 Óra Online)
A 2015. évi Milánói Világkiállításért felelős kormánybiztossá nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Szőcs Gézát, akinek az összkormányzati koordináció lesz a feladata, a február 13-i Magyar Közlöny szerint.
febr. 14
7:54
A balhéról, szó szerint (boon)
Debrecen - Az ultrák üzenik: újra megmozdulnak, ha valaki a stadion ellen lép fel.

Keresés