2013. február 14. csütörtök

febr. 14
4:54
Hóban rekedt autók Somogyban (Infostart)
Szerda éjszaka a 61-es úton Iharosberény és Inke között elakadt a hófúvásban nyolc személygépkocsi és egy betegszállító kisbusz - tájékoztatta Méhes Dóra, a Somogy Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense az MTI-t.
febr. 14
4:54
Csaknem hétszázezer forintot kap hetente a 4 éves kislány (ATV)
Sokakat felháborít, hogy döbbenetesen magas pénzt fizet egy forgatócsoport azért, hogy Brad Pitt lánya szerepeljen a filmjükben. A kislány édesanyja mellett fog szerepelni.
febr. 14
5:12
Csak a Békemenet helyezhet ki molinót (Alternatív Energia)
Megakadályozták szerdán az Egymillióan a sajtószabadságért (Milla) aktivistáit abban, hogy saját óriásmolinójukat kifeszítsék a parlament mellett. Annak ellenére, hogy hétfőn a békemeneteket is szervező Civil Összefogás Közhasznú Alapítvány, illetve a Civil Összefogás Fórum éhségmenetet provokáló molinója egy napig volt kifeszítve ugyanazon a helyen, méghozzá - mint utóbb kiderült - illegálisan.
febr. 14
5:12
Lecsapott a TEK: a szomszéd nyomta fel a bordélyházat (ATV)
Több mint 825 millió forint adót csalt el 2010 és 2012 között a Hajógyári-szigeti szórakozóhelyek üzemeltetésében is érdekelt bűnszervezet – állítja a főügyészség. A Vizoviczki-ügyben kedden újabb hat gyanúsítottat vettek őrizetbe. Közben egy bordélyházakat üzemeltető hálózatot is felszámoltak a rendőrök. Az egyik gyanúsított – R. Kamilló – a Népszabadság szerint korábban kapcsolatban volt…
febr. 14
5:14
Csapdában a települések (Alternatív Energia)
Legalább 150 milliárd forint hiányzik az önkormányzatoktól, emiatt a települések az idén rendkívüli megszorításokra kényszerülnek, de minden tizedik így sem tud majd működni az év végéig. Sok helyen a kötelezően ellátandó feladatokra - például a közvilágításra - sincs elég pénz, mert az állam több forrást vont el, mint amennyi feladatot átvett.
febr. 14
5:16
Áderhez fordultak az élettársak érdekében (Alternatív Energia)
Nyílt levélben kérte az MSZP elnöke Áder János köztársasági elnököt, hogy forduljon az Alkotmánybírósághoz (Ab) a polgári törvénykönyv (Ptk.) élettársakra vonatkozó szabályai miatt. Mesterházy Attila kifejtette: az alaptörvény negyedik módosításának tervezete alkotmányos szintre emeli, hogy családnak csak a házasságon és a szülő-gyermek viszonyon alapuló kapcsolat minősül. Élettársak akkor sem…
febr. 14
5:18
Ráengedték a diákokra a radikálisokat (Alternatív Energia)
A Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom budapesti elnöke, Incze Béla volt az, aki kedd este azt mondta az ELTE BTK-n rendezett hallgatói fórumon, hogy reméli, a jelenlévő hallgatók mindegyike Londonban egy McDonald's-ban dolgozva fog "éhen dögleni". A provokációt az Ultras Liberi nevű csoport szervezte a Facebookon, azzal, hogy "akit érdekel egy közös eszmecsere a hallgatókkal, az tartson velünk".
febr. 14
5:30
Miért a postás olvassa le az órákat? (Alternatív Energia)
Nem viszi ki a posta késve a leveleket amiatt, hogy ők olvassák le a villany- és gázórákat. Az a kétszáz fő, akik ezt a feladatot látják el a jövőben, valószínűleg létszámleépítés áldozata lett volna. Szerettük volna megtudni például az Elmű-Émásszal kötött szerződés részleteit, ám az állami tulajdonú Magyar Posta többszöri megkeresésünk ellenére lapzártánkig sem adta át a kért adatokat.
febr. 14
5:32
Újabb elfogások V. László ügyében (Alternatív Energia)
Hat újabb gyanúsítottja lett a rendőri korrupciós ügynek, miután kedd hajnalban a rendőrség több olyan személyt elfogott, akik gyanújuk szerint üzleti kapcsolatban álltak a Hajógyári-szigeten szórakozóhelyeket üzemeltető V. László vállalkozóval - ezzel már 18-ra nőtt az ügyben a gyanúsítottak száma.
febr. 14
5:34
Omninvest-ügy: 3 év gyanúsított nélkül (Alternatív Energia)
Lassan három éve folyik a nyomozás a Fővárosi Főügyészség fokozott felügyelete mellett az influenza-oltóanyagok beszerzése ügyében, de még egyetlen gyanúsítottat sem hallgattak meg - írta a Világgazdaság.
febr. 14
6:06
Hogyan lett népszerű a Valentin-nap? (Infostart)
Csütörtökön van a szerelmesek napja, Valentin-nap. Tátrai Zsuzsanna néprajzkutató közölte: a Bálint-nap a tavasz kezdetét jelenti, de Magyarországon egyelőre nincs olyan hagyománya, mint például Amerikában vagy Szicíliában.
febr. 14
6:42
Hóátfúvás miatt egyre több útszakasz járhatatlan (Infostart)
Az éjszaka folyamán tovább erősödött a szél, a hóátfúvás miatt lezárt útszakaszok száma pedig húszra emelkedett Vas megyében. Le kellett zárni a Sárvárt elkerülő 88-as út egy szakaszát is - tájékoztatta a Magyar Közút Zrt. Vas Megyei Igazgatóságának útügyeletese csütörtökön az MTI-t. Hóátfúvások miatt csaknem hetven alsóbbrendű út vált járhatatlanná az országban, a Magyar Közút Nonprofit Zrt.…
febr. 14
7:00
Ki lesz a következő pápa? Íme a legesélyesebb jelöltek (ATV)
Mindenkit meglepett XVI. Benedek pápa döntése, aki hétfőn bejelentette, hogy lemond egyházvezetői pozíciójáról. Ehhez hasonló lépésre nem került sor a 15. század óta. Az viszont kevésbé meglepő, hogy máris megkezdődtek a találgatások, hogy vajon ki követi XVI. Benedeket.
febr. 14
7:18
Szőcs Géza kormánybiztos lett (Metropol)
A kormánybiztosi megbízatás a világkiállítással kapcsolatos összkormányzati feladatok végrehajtási koordinációjának ellátására 2014. május 31-ig szól.
febr. 14
7:18
Nyomozás indult a pécsi buszsofőrök sztrájkja miatt (ATV)
Nyomozást indított a rendőrség a napokban a pécsi helyi járatú autóbuszok sofőrjeinek tavaly decemberi demonstrációjával összefüggésben - tudta meg az MTI.
febr. 14
7:20
Közlekedési nehézségek a Dunántúlon (Metropol)
Nehézségek közepette, de közlekednek az autóbuszok Vas megyében, járatkimaradásokkal, nagyobb késésekkel az utazóknak mindenképp számolniuk kell. Hóhelyzetjelentésünk folyamatosan frissül.
febr. 14
7:36
Zalában a hókotrók is elakadnak (Infostart)
Zala megyében a hóátfúvások miatt csütörtök reggelre kilenc út vált járhatatlanná, további 14 pedig csak nehezen járható; a megyében több helyszínen is járművek akadtak el, kamionok, személyautók és autóbusz mellett két esetben a közútkezelő munkagépeit is menteni kellett.
febr. 14
7:36
Idén bekamerázzák a Combinókat (Metropol)
Nincs már jogszabályi akadály, az Alstomokon már működnek a kamerák.
febr. 14
7:36
Nyomoz a rendőrség a pécsi buszsofőrök demonstrációja ügyében (Alternatív Energia)
Közérdekű üzem megzavarásának gyanújával indult az eljárás.
febr. 14
7:36
Május 1-ig kell átállni az online péntárgépekre (ATV)
Május elsejéig kell átállni a Nemzeti Adó- és Vámhivatallal online adatkapcsolatra képes pénztárgépek alkalmazására - jelent meg a legfrissebb Magyar Közlönyben.
febr. 14
7:38
Csaknem hetven alsóbbrendű út vált járhatatlanná (Alternatív Energia)
Hóátfúvások miatt csaknem hetven alsóbbrendű út vált járhatatlanná az országban, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. munkagépei napok óta megállás nélkül dolgoznak, elzárt település nincs.
febr. 14
7:38
Júliusban elindul az e-útdíj rendszer (ATV)
Június 5-ig az e-útdíj (ED) rendszer tesztüzeme, július 1-ig pedig a teljes, díjszedési és ellenőrzési funkciókkal is működő rendszer elindul a legutóbbi Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint.
febr. 14
7:40
Rossz hír: tavaly óta folyamatosan duzzad az államadósság (ATV)
A valaha volt második legnagyobb értékére nőtt január végére az államadósság, ez az Államadósság Kezelő Központ által közzétett adatokból derült ki. A központi költségvetés adóssága a múlt hónap végén csaknem 661 milliárddal forinttal volt több, mint amennyi tavaly januárban volt. Az összeg leginkább a forintban történő eladósodás miatt ugrott meg. Az eddigi rekordot 2011 novemberében érte el a…
febr. 14
7:42
Szőcs Géza kormánybiztos lett (ATV)
Szőcs Gézát nevezte ki a kormány a 2015. évi Milánói Világkiállításért felelős kormánybiztossá - az erről szóló kormányhatározat a legutóbbi Magyar Közlönyben jelent meg.
febr. 14
7:44
Atomrobbantás: a Pentagon vezetője azonnal lépne az ügyben (ATV)
Az amerikai külügyminiszter "erőteljes", a Pentagon vezetője pedig "azonnali koordinált" nemzetközi fellépést sürgetett szerdán az előző nap végrehajtott, harmadik észak-koreai nukleáris kísérlettel kapcsolatban.
febr. 14
7:46
Egy sor adókedvezményt eltörölhetnek Amerikában (ATV)
Barack Obama amerikai elnök második elnöki ciklusának pénzügyminiszter-jelöltje kijelentette szerdán, hogy legfontosabb célkitűzése az adóreform és hogy szükség van az "adóbázis kiszélesítésére".
febr. 14
7:54
Szőcs Géza újabb állami feladatot kap (168 Óra Online)
A 2015. évi Milánói Világkiállításért felelős kormánybiztossá nevezte ki Orbán Viktor miniszterelnök Szőcs Gézát, akinek az összkormányzati koordináció lesz a feladata, a február 13-i Magyar Közlöny szerint.
febr. 14
7:54
Értékes döntetlent ért el a Manchester United a Real Madrid otthonában (ATV)
A Real Madrid hazai környezetben 1-1-es döntetlent játszott a Manchester United együttesével labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének első, szerdai mérkőzésén.
febr. 14
7:56
Gyengült a forint: 292 fölött az euró árfolyama (ATV)
Gyengült a forint árfolyama csütörtök délelőtt a főbb devizákhoz képest a bankközi piacon kora reggelhez viszonyítva, elsősorban a gyenge negyedik negyedévi magyar GDP-adatra.
febr. 14
7:58
Eljárás a HaHa-rendezvény megzavarása miatt (ATV)
Eljárást indított a Debreceni Rendőrkapitányság a Hallgatói Hálózat (HaHa) debreceni szervezete hétfői rendezvényének megzavarása miatt - adta hírül saját értesüléseire hivatkozva a Népszabadság Online szerda este. A rendőrség az MTI megkeresésére csütörtökre ígért tájékoztatást.
febr. 14
8:00
KSH: 1,5 millió magyar él mélyszegénységben (ATV)
Szinte kizárólag a kiterjedt szociális védőhálónak köszönhető, hogy Magyarországon a lakosság fele nem él szegénységben, állapítja meg a hazai szociális védelemről készült elemzésében a Központi Statisztikai Hivatal - írta a Világgazdaság.
febr. 14
8:02
Vádat emeltek Eva Várholíková Rezesová ellen (ATV)
Vádemelési javaslattal lezárult a nyomozás a tavaly augusztusban négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák állampolgárságú nő ellen - írta a Magyar Nemzet.
febr. 14
8:04
150 milliárd hiányzik az önkormányzatoktól (ATV)
Mintegy 150 milliárd forint hiányzik az önkormányzati szférából – mondta Gémesi György a Népszavának.
febr. 14
8:12
Hatvan mellékút járhatatlan Győr megyében (Infostart)
Csütörtök reggelre hatvan mellékút vált járhatatlanná Győr-Moson-Sopronban a hófúvások miatt - tájékoztatta a megyei rendőr-főkapitányság sajtóügyeletese az MTI-t.
febr. 14
8:12
Német vezetők sürgetik, hogy minősítsék terrorszervezetnek a Hezbollahot (ATV)
Miután a bolgár belügyminiszter a múlt héten közölte: a Hezbollah áll a hat ember életét kioltó burgaszi terrortámadás mögött, németországi politikusok felszólítottak arra, hogy a libanoni militáns szervezetet is vegyék fel a terrorszervezetek listájára. Az Európai Unió előző kül- és biztonságpolitikai főképviselője 2006-ban azzal hárított el egy hasonló kezdeményezést, hogy az "elegendő…
febr. 14
8:14
5 millió magyar élhetne szegénységben (ATV)
Szinte kizárólag a kiterjedt szociális védőhálónak köszönhető, hogy Magyarországon a lakosság fele nem él szegénységben, állapítja meg a hazai szociális védelemről készült elemzésében a Központi Statisztikai Hivatal - írta a Világgazdaság.
febr. 14
8:30
Hó bénítja Nyugat-Magyarországot (ATV)
Győr-Moson-Sopron megyében 36, Zalában kilenc, Vas megyében húsz, Veszprémben hét utat kellett lezárni a havazás és a hóátfúvások miatt. A menetrendszerinti járatok is bajba kerültek.
febr. 14
8:48
Vádemelési javaslat a halálos balesetet okozó szlovák nő ügyében - lapszemle (Infostart)
Vádemelési javaslattal lezárult a nyomozás a tavaly augusztusban négy halálos áldozatot követelő balesetet okozó szlovák állampolgárságú nő ellen - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadság arról közöl cikket, hogy értetlenkedve fogadta a Malév Air Tours Kft. a kizárását az állami utazásszervezési tenderből.
febr. 14
8:48
A HÖOK felállt a tárgyalóasztaltól (168 Óra Online)
A Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) február 16-i soproni közgyűlésén határoz majd a felsőoktatási kerekasztalon való további részvételről, addig a munkacsoportok ülésein nem vesznek részt – közölte a szervezet kedden.
febr. 14
8:48
MSZP: Máté és a milliós mutyi (Alternatív Energia)
Szépen halkan zajlik egy súlyos, erkölcsileg teljesen elfogadhatatlan,közpénztalicskázó ügy illetve annak pere Kocsis Máté kerületében. Atakarítógép-mutyi minden jel szerint már évek óta az egyik legjövedelmezőbb- és legpiszkosabb - üzlet a Fidesz helyi pártkatonáinak - olvasható az MSZP közleményében.
febr. 14
8:48
Csökkent a német GDP (ATV)
Az elemzői várakozásoknál valamivel gyorsabb ütemben csökkent tavaly a negyedik negyedévben a német GDP.
febr. 14
9:06
Mesterházy: a gazdaság állapota nagyon rossz (ATV)
Nem tudjuk, hogy sírjunk vagy nevessünk a Fidesz nyilatkozatain - mondta Mesterházy Attila az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 14
9:24
Teljes recesszióban a gazdaság - Matolcsyék magyarázkodnak (ATV)
Magyarország bruttó hazai terméke (GDP) 2012. negyedik negyedévében 2,7 százalékkal csökkent az előző év azonos időszakához viszonyítva, a gazdaság teljesítménye 2012-ben 1,7 százalékkal esett vissza - jelentette előzetes adatok alapján a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
febr. 14
9:26
3,7 százalék az infláció (ATV)
A fogyasztói árak 2013 januárban átlagosan 0,8 százalékkal emelkedtek decemberhez képest és 3,7 százalékkal voltak magasabbak, mint egy évvel korábban - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH) csütörtökön.
febr. 14
9:28
Jaksity: a nők tavasza lesz 2013 (ATV)
A nők tavasza lesz 2013 - mondta Jaksity Kata az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Az Egymilliárd Nő Ébredése esemény egyik szervezője szerint, ami 15 éve elindult, most kicsúcsosodik a One Billion Rising rendezvényen.
febr. 14
9:42
Vészhelyzet: Nyugat-Magyarország megközelíthetetlen (168 Óra Online)
Folyamatosan havazik, és viharos erősségű szél fúj a nyugati megyékben. A közútfenntartók folyamatos munkája ellenére sok a hótorlasz és a járhatatlan út, elakadt buszokat, autókat is találni. Van, ahol a hókotrókat is menteni kellett. Az előrejelzések szerint a szél erőssége csak délután csökken.
febr. 14
9:42
Napi 100 ezer látogató a Vatikánban (ATV)
Rendkívüli szervezési és biztonsági gépezet indult be az olasz fővárosban a pápa lemondása és az utód megválasztása alkalmából Rómába érkező zarándoktömeg fogadására. Csütörtöki sajtóértesülések szerint a Vatikánvárosban és a fővárosban megerősítették a terrorizmus elleni intézkedéseket.
febr. 14
10:00
Túlfutott leszálláskor a repülő: többen meghaltak (ATV)
Legalább két utas meghalt, amikor szerdán még a leszállópálya előtt, vagy a leszállópályán túlfutva landolt egy utasszállító repülőgép a kelet-ukrajnai Donyeck nemzetközi repülőterén.
febr. 14
10:18
Helyenként több mint 35 centiméteres a hótakaró az országban (Infostart)
Az országban néhol több mint 35 centiméteres a hótakaró, hófúvás miatt narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van még érvényben Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye összesen 24 kistérségében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) csütörtökön.
febr. 14
10:18
Havazás - Néhol több mint 35 centiméteres a hótakaró (Alternatív Energia)
Az országban néhol több mint 35 centiméteres a hótakaró, hófúvás miatt narancssárga, vagyis másodfokú riasztás van még érvényben Győr-Moson-Sopron, Somogy, Vas, Veszprém és Zala megye összesen 24 kistérségében - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF).

Keresés