2013. február 8. péntek

febr. 8
5:09
Kiderült, hogy mégsem csalók a rokkantak (Alternatív Energia)
Kiderült, hogy a rokkantak mégiscsak indokoltan kaptak ellátást, az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása szerint ugyanis a megvizsgált betegek 90 százaléka "egészségi állapota alapján továbbra is jogosult a megváltozott munkaképességű személyeknek járó ellátásra."
febr. 8
5:09
Elsírta magát: élő adásban mesélt súlyos betegségéről a színész (ATV)
Élő adásban könnyekben tört ki Robert De Niro, amikor a bipoláris depresszióról kérdezték. Az Oscar-díjas színész bevallotta, maga is ettől a szörnyű betegségtől szenved.
febr. 8
5:11
Újra nekiront a Fidesz az Ab-nek (Alternatív Energia)
A jelek szerint szinte változtatás nélkül minden, az Ab által decemberben formai okok miatt megsemmisített átmeneti rendelkezést "átszavaztat" az alaptörvénybe a Fidesz. Az alkotmányosságból "megbukott" cikkelyek mellett újakat - köztük az Ab hatáskörét ismét csorbítót - is tartalmaz a pénteken nyilvánosságra kerülő javaslat.
febr. 8
5:27
A rendőrség nem zavar a "becsület napján" (Alternatív Energia)
Idén is megrendezik szélsőjobboldali szervezetek Budapesten a "becsület napját". Az elnevezés onnan származik, hogy Budapest védelme során a budai királyi palotában rekedt német és magyar csapatok 1945 február 11-én - nagy veszteségeket szenvedve - megpróbáltak kitörni a szovjet ostromgyűrűből, sikertelenül.
febr. 8
5:27
„Ugye nem gondolják komolyan” Íme Rogán válasza az ATV-nek (ATV)
Július 1-jétől átlagosan 10 százalékos, de a területi különbségektől is függő víz-, csatorna-, szennyvíz-elvezetési, szemétszállítási, palackosgáz- és kéményseprési díjcsökkentést akar a Fidesz-KDNP. A frakciószövetség gyulai ülésén állást foglalt arról, hogy járulékkedvezményt kaphatnak azok, akik olyan keveset keresnek, hogy nem tudják igénybe venni a gyerekeseknek járó adókedvezményt.
febr. 8
5:29
"Nem fogunk elsüllyedni" (Alternatív Energia)
Őszre ki kell derülnie annak, milyen pályát képes befutni az LMP - véli Schiffer András. A frakcióvezető soha nem gondolta, hogy bizonyos konfliktusokat meg lehet spórolni. Ennek ellenére abban hisz, hogy az LMP nem fog elsüllyedni, a veszély szerinte éppen abban van, ha elvtelen alkukat kötnek és olyan csónakhoz láncolják magukat, amelyik egészen más irányba halad, mint a párt. Szerintünk Orbán…
febr. 8
5:31
Rejtély, miként találták meg a kommentelőnket (Alternatív Energia)
Továbbra sem világos, miként bukkant a rendőrség a Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármester által feljelentett internetes hozzászólónk nyomára. Kérdésünkre, miszerint bírói engedéllyel titkosszolgálati eszközöket is bevetettek-e ennek érdekében, lapzártánkig nem kaptunk választ a nyomozóhatóságtól.
febr. 8
5:45
Tüntetés a Széll Kálmán téren (168 Óra Online)
Szombatra politikai pártoktól mentes demonstrációt hirdetett a Budapesti Antifasiszták (BAF) nevű csoport. A tüntetés helyszíne a Széll Kálmán tér lesz.
febr. 8
6:21
"Kicsit durvának tűnik" - így fogadták a rezsicsökkentési terveket (Infostart)
A kormány január elsejei hatállyal már megreformálta a kéményseprési iparágat - mondta az újabb rezsicsökkentési tervekre a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke. A közműcégeket összefogó Budapesti Városüzemeltetési Központ nem kívánt reagálni.
febr. 8
6:39
"Elpusztítom a családotokat" Volt társaira vadászik a gyilkos rendőr (ATV)
Hajtóvadászat indult Kaliforniában egy fegyelmivel elbocsátott rendőr után, aki lelőtte két volt társát, és további egyenruhások, valamint a családtagjaik meggyilkolásával fenyegetőzik.
febr. 8
6:41
Közel a megállapodás az uniós csúcson: a magyarok jobban járnak (ATV)
Az EU-országok csúcsvezetői péntek reggelre nagy vonalakban megállapodtak a 2014 és 2020 közötti időszak uniós keretköltségvetéséről - jelezték Brüsszelben uniós források. A mostani tervek szerint Magyarország jobban jár. Azonban az Európai Parlament elnöke közölte, a jelenlegi javaslatot nem fogadnák el. Orbán Viktor szerint több esély van a megegyezésre, mint arra, hogy anélkül távoznak…
febr. 8
6:43
Zászlóháború: Martonyi szerint, ami Európában nem tilos, azt szabad (ATV)
Martonyi János román kollégájával egyeztetett a székely-zászlók körül kialakult diplomáciai bonyodalmakról. Megállapították, hogy véleményük eltér ebben a kérdésben, de az a céljuk, hogy a feszültséget csökkentsék. Martonyi János, még azelőtt, hogy beszélt volna a román miniszterrel, azt mondta egy konferencián, hogy veszélybe kerülhet a korábban kialakított jó kapcsolat. Közben újabb erdélyi…
febr. 8
6:45
Kézilabda BL: kikapott a Szeged a Schaffhausentől (ATV)
Hétgólos vereséget szenvedett a Szeged Schaffhausenben a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a D csoport 8. fordulójának csütörtöki mérkőzésén.
febr. 8
6:57
Több ezer forintot vesztettek az egészségügyi szakdolgozók - lapszemle (Infostart)
Több ezer forintot veszítenek már a januári fizetéssel az egészségügyben a legkevesebb pénzt kereső szakdolgozók - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzetben milliós rektori fizetésekről lehet olvasni.
febr. 8
6:57
A franciák kivonulnak Timbuktuból (ATV)
Megkezdte kivonulását a francia katonaság a Mali északi felében lévő Timbuktuból, miután rendet teremtettek a kereskedővárosban - jelentették csütörtökön a hírügynökségek.
febr. 8
6:59
Plázákban nem nyílhatnak trafikok (ATV)
A szabályzat szerint a trafikoknak az utcára kell nyílniuk, ezzel pedig kizárták a dohánybolt-koncessziós pályázatból azokat, akik bevásárlóközpontban akartak üzletet nyitni - írja a Napi Gazdaság.
febr. 8
7:01
Óriási viharra készül Amerika – 60 centi hó, 1700 járatot töröltek (ATV)
Akár hatvan centi hó is hullhat péntektől az Egyesült Államok egyes területein, ezért már csütörtökön töröltek a légitársaságok több mint 1700 hétvégi járatot. A szakemberek két vihar - egy keletről és egy nyugatról jövő - találkozását vetítik előre.
febr. 8
7:03
A speciális pótlék miatt több ezret veszítettek egészségügyi dolgozók (ATV)
Mivel csak speciális pótlékként kapták meg a tavaly nyári béremelésüket, a Népszabadság szerint most több ezer forintot veszítenek egyes egészségügyi szakdolgozók.
febr. 8
7:05
TI: nincs garancia arra, hogy a képviselők valós dolgokat vallanak be (ATV)
A hatályos gyakorlat értelmében nincs arra semmilyen garancia, hogy a parlamenti képviselők valós adatokat írnak a kötelezően benyújtott vagyonbevallásukba - közölte a Népszabadsággal a Transparency International jogi vezetője, Ligeti Miklós.
febr. 8
7:07
Találtak olyan lasagne-t, ami 100 százalékban lóhúsból készült (ATV)
Ismét lóhússal kevert marhahústermékeket találtak Nagy-Britanniában csütörtökön.
febr. 8
7:33
Városi séták nem csak turistáknak (Metropol)
Az utóbbi években népszerűek lettek az alternatív városnézések, amelyek tematikusan mutatják be Budapestet.
febr. 8
7:33
„Fő a vásárlási kedv” Az adóhivatalt is bevonják a bliccelők ellen (ATV)
Most már helyszíni bírságot is kiszabhat az Állami Autópálya Kezelő azokra az autósokra, akik nem vesznek autópálya matricát és fennakadnak az ellenőrzésen. A kamerás ellenőrzés mellett már hat, úgynevezett mobilcsoporttal is vizsgálják az e-matricákat. A díjfizetős szakaszokon, beleértve a pihenőket is, bárhol ellenőrizhetnek. Az elmúlt tíz hónapban 24 millió forint pótdíjat fizettek az autósok.
febr. 8
7:35
Nem kell fizetniük a szülő után a gyerekeknek (Metropol)
Egy testvérpárnak ki kellett volna fizetnie édesanyjuk, a helyi idősek otthonával szemben felhalmozott térítésidíj-tartozását és annak kamatait.
febr. 8
7:35
292 forinton az euró árfolyama (ATV)
Alig változott a forint árfolyama péntek délelőtt a bankközi deviza kereskedelemben.
febr. 8
7:51
Corvette Stingray kabrió (ATV)
A 2014-es Chevrolet Corvette Stingray kabrió világbemutatója március 5.-én lesz a Genfi Autószalonon.
febr. 8
8:09
Szijjártó: sok kihasználatlan lehetőség van az izraeliekkel való együttműködésben (ATV)
Még sok kihasználatlan lehetőség van az izraeli-magyar gazdasági együttműködésben - jelentette ki csütörtökön Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár csütörtökön Budapesten, amikor találkozott a Magyarországon működő legnagyobb, izraeli tulajdonú vállalatok képviselőivel.
febr. 8
8:27
Felborult egy komp: 50-en eltűntek (ATV)
Felborult egy komp több mint száz utassal a fedélzetén pénteken Banglades középső részén, a baleset után félszáz utasnak nyoma veszett – közölte a rendőrség.
febr. 8
8:29
Ertsey: attól tartok, elkerülhetetlen az LMP-frakció megszűnése (ATV)
Attól tartok, elkerülhetetlen az LMP frakció megszűnése, mert patthelyzet alakult ki a maradók és a Párbeszéd Magyarországért Párt között – ezt Ertsey Katalin mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 8
8:31
Megszólalt Orbán volt minisztere: a kezdetektől rossz az irány (ATV)
Volt pénzügyminiszterek elemezték az Orbán-kormány lépéseit egy csütörtöki konferencián. Járai Zsigmond szerint egy IMF megállapodás segítene a magyar gazdaságon, Chikán Attila szerint a kormány már a kezdetekkor rossz felé fordult. Kupa Mihány nem vár 2013-ra növekedést.
febr. 8
8:45
Ingyen kaphatnak vakvezető kutyát a látássérültek (Metropol)
Másfél millió forintba kerül és fél évig tart egy kutya kiképzése.
febr. 8
9:03
Szél Ágoston: Hálapénzért cserébe senkinek sem szabad előrébb jutnia (Infostart)
Az elmúlt öt évben harmadával csökkent a Semmelweis Egyetem finanszírozása, miközben a hallgatói létszám folyamatos nő - mondta az intézmény rektora az InfoRádió Aréna című műsorában. Szél Ágoston beszélt arról is, hogy az orvos számára is frusztráló, hogy tudja, milyen drága kezelést kellene adnia a betegnek, de adott esetben nincs rá pénz.
febr. 8
9:03
Éles vita Orbán és Ángyán között (ATV)
Keményen ledorongolta Orbán Viktor több fideszes képviselő szerint Ángyán József korábbi agrárállamtitkárt, aki egy éve szállt szembe a kormány földtörvényjavaslatával.
febr. 8
9:05
„Dögöljetek meg” - Tóth szerint ezt üzeni a Fidesz a vidéknek (ATV)
A Fidesz éhségmenethez való hozzáállásával azt üzeni a vidék számára, hogy ti feleslegesek vagytok, „dögöljetek meg” – ezt Tóth Imre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 8
9:21
Jobban boldogul kettő, mint egy (Metropol)
Vasárnap kezdődik a hatodik hazai Házasság Hete.
febr. 8
9:21
Különleges intézkedésekkel óvják a Szita-gyilkosság gyanúsítottjait (ATV)
Különleges intézkedésekkel óvják a börtönben Szita Bence feltételezett gyilkosait- írja a Blikk.
febr. 8
9:39
Négy éve gyilkolták meg Marian Cozmát (Metropol)
A négy évvel ezelőtt meggyilkolt Marian Cozmára, az MKB Veszprém román kézilabdázójára emlékeznek pénteken és szombaton a városban.
febr. 8
9:39
RMDSZ: kezdett csillapodni a zászló ügy, amikor Németh ismét bepörgette (ATV)
A legjobb megoldás az lenne, ha leülne egymással a román és a magyar kormány, és együtt megbeszélnék a székelyzászlók körül kialakult ügyet – erről Kelemen Hunor beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 8
9:57
Borzalmak a Magdolna-mosodákban: elmaradt a bocsánatkérés (ATV)
Elmaradt a bocsánatkérés az egészen 1996-ig működtetett, katolikus apácák által vezetett Magdolna-mosodák miatt, a kormány egyelőre nem segít a meghurcolt nőknek.
febr. 8
10:15
Benyújtotta a bányabezárási tervet a Mal Zrt. (Infostart)
Benyújtotta a halimbai bányaüzem bányabezárási műszaki üzemi tervét a Magyar Alumínium Termelő és Kereskedelmi (Mal) Zrt. - mondta Káldi Zoltán, veszprémi bányakapitány az MTI-érdeklődésére pénteken.
febr. 8
10:15
Magyarország az egyik legsebezhetőbb (168 Óra Online)
Az euróövezet válságának súlyosbodása esetén Magyarország lenne az egyik legsebezhetőbb európai gazdaság – írja egy londoni elemzőintézet.
febr. 8
10:15
Szanyi: ez csak süket vaker, duma a köbön (ATV)
Ha most, három év kormányzás után jön rá a Fidesz, hogy az MSZP-kormányok is csökkenthették volna a rezsiköltségeket, akkor ez csak süket vaker, duma a köbön – ezt Szanyi Tibor mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 8
10:33
Panetta: túl gyorsan történt a bengázi támadás, ezért haltak meg négyen (ATV)
Az amerikai fegyveres erők azért nem tudtak idejében beavatkozni a bengázi amerikai konzulátus elleni támadás visszaverésére és megmenteni a négy amerikai állampolgárt, aki végül életét vesztette, mert az nagyon gyorsan történt - jelentette ki csütörtöki szenátusi meghallgatásán Leon Panetta leköszönő amerikai védelmi miniszter.
febr. 8
10:51
Újraértékelnék a gyanús pályázatokat a szocialisták (Metropol)
Az MSZP szerint vélelmezhető, hogy a későbbi győztesek érdekeinek figyelembevételével írták ki a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) pályázatát a szélessávú körzethálózatok fejlesztésére.
febr. 8
11:09
Robbanás egy szíriai hadiüzemnél: 54 halott (ATV)
Ötvennégyen meghaltak egy hadiüzemnél történt robbanásban Szíria középső részén - közölte pénteken az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelő Központja (OSDH) nevű emigráns ellenzéki szervezet.
febr. 8
11:27
Szabadon engedték az Iránban fogva tartott szlovák "kémet" (ATV)
Szabadon bocsátották és csütörtökön már haza is utazott Matej Valuch, az a szlovák állampolgár, akit kémkedés vádjával tartottak fogva Iránban.
febr. 8
11:45
Visszatér a tél (Alternatív Energia)
Pénteken napközben több-kevesebb napsütés mellett keleten, délkeleten, illetve délután a nyugati tájak fölött lesz több felhő, de csapadék sehol sem valószínű. Élénk, főként a Tiszántúlon és a Dunántúl jelentős részén gyakran erős lesz az északi szél, délután 0-5°C várható.
febr. 8
11:45
Az utolsó mérések: Olaszországban a baloldal vezet (ATV)
Olaszországban a sajtó pénteken közölte az utolsó választási előrejelzéseket a két hét múlva esedékes parlamenti választás előtt. A felmérések szerint a baloldali Demokrata Párt (PD) vezette szövetség megelőzi a jobbközép Szabadság Népe (PdL) és az Északi Liga koalícióját.
febr. 8
12:03
Új eljárás a bankrablással vádolt rendőr ügyében (Metropol)
D. Zoltán rendőr őrnagyot azzal vádolják, hogy 2010. május 18-án a göcsönyi takarészövetkezetből szolgálati pisztolyával fenyegetőzve 258 ezer forintot zsákmányolt.
febr. 8
12:03
A megsemmisített rendelkezések többsége bekerül az alaptörvénybe (ATV)
Az Alkotmánybíróság (Ab) által megsemmisített átmeneti rendelkezések döntő többsége bekerül az alaptörvénybe, így rövidített formában a kommunizmus elítéléséről szóló nyilatkozat is, abban azonban nem említik majd az MSZP-t - közölte Gulyás Gergely fideszes országgyűlési képviselő budapesti sajtótájékoztatóján, amelyen ismertette a pénteken az Országgyűlés elé kerülő alkotmánymódosítás részleteit.…
febr. 8
12:21
E-útdíj: eredménytelen a fizetéshez kapcsolódó távközlési tender (Infostart)
Eredménytelennek nyilvánította a meghiúsult használatarányos útdíjfizetési tenderhez kapcsolódó, távközlési szolgáltatásra kiírt közbeszerzést az ajánlatkérő Állami Autópálya Kezelő (ÁAK) Zrt. - az eredmény a pénteki Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.

Keresés