2013. február 8. péntek

febr. 8
5:09
A hétvégét sem ússzuk meg hó nélkül (HVG)
Szombaton hószállingózással, havazással kell számolni, vasárnap ez már inkább csak keleten fordul elő. A hajnalok a következő napokban fagyosak lesznek.
febr. 8
5:09
Kiderült, hogy mégsem csalók a rokkantak (Népszava)
Kiderült, hogy a rokkantak mégiscsak indokoltan kaptak ellátást, az Emberi Erőforrások Minisztériuma tájékoztatása szerint ugyanis a megvizsgált betegek 90 százaléka "egészségi állapota alapján továbbra is jogosult a megváltozott munkaképességű személyeknek járó ellátásra."
febr. 8
5:09
Elsírta magát: élő adásban mesélt súlyos betegségéről a színész (ATV)
Élő adásban könnyekben tört ki Robert De Niro, amikor a bipoláris depresszióról kérdezték. Az Oscar-díjas színész bevallotta, maga is ettől a szörnyű betegségtől szenved.
febr. 8
5:11
Újra nekiront a Fidesz az Ab-nek (Népszava)
A jelek szerint szinte változtatás nélkül minden, az Ab által decemberben formai okok miatt megsemmisített átmeneti rendelkezést "átszavaztat" az alaptörvénybe a Fidesz. Az alkotmányosságból "megbukott" cikkelyek mellett újakat - köztük az Ab hatáskörét ismét csorbítót - is tartalmaz a pénteken nyilvánosságra kerülő javaslat.
febr. 8
5:27
Milliós fizetések: a Corvinus és az SE rektora jár a legjobban (HVG)
A legmagasabb, több mint 2,1 millió forintos fizetés a Budapesti Corvinus Egyetem és a Semmelweis Egyetem rektorának jár, a legkevesebb pénzt pedig a Színház- és Filmművészeti Egyetem vezetője kapja a Magyar Nemzet szerint.
febr. 8
5:27
A rendőrség nem zavar a "becsület napján" (Népszava)
Idén is megrendezik szélsőjobboldali szervezetek Budapesten a "becsület napját". Az elnevezés onnan származik, hogy Budapest védelme során a budai királyi palotában rekedt német és magyar csapatok 1945 február 11-én - nagy veszteségeket szenvedve - megpróbáltak kitörni a szovjet ostromgyűrűből, sikertelenül.
febr. 8
5:27
„Ugye nem gondolják komolyan” Íme Rogán válasza az ATV-nek (ATV)
Július 1-jétől átlagosan 10 százalékos, de a területi különbségektől is függő víz-, csatorna-, szennyvíz-elvezetési, szemétszállítási, palackosgáz- és kéményseprési díjcsökkentést akar a Fidesz-KDNP. A frakciószövetség gyulai ülésén állást foglalt arról, hogy járulékkedvezményt kaphatnak azok, akik olyan keveset keresnek, hogy nem tudják igénybe venni a gyerekeseknek járó adókedvezményt.
febr. 8
5:29
"Nem fogunk elsüllyedni" (Népszava)
Őszre ki kell derülnie annak, milyen pályát képes befutni az LMP - véli Schiffer András. A frakcióvezető soha nem gondolta, hogy bizonyos konfliktusokat meg lehet spórolni. Ennek ellenére abban hisz, hogy az LMP nem fog elsüllyedni, a veszély szerinte éppen abban van, ha elvtelen alkukat kötnek és olyan csónakhoz láncolják magukat, amelyik egészen más irányba halad, mint a párt. Szerintünk Orbán…
febr. 8
5:31
Rejtély, miként találták meg a kommentelőnket (Népszava)
Továbbra sem világos, miként bukkant a rendőrség a Papcsák Ferenc zuglói fideszes polgármester által feljelentett internetes hozzászólónk nyomára. Kérdésünkre, miszerint bírói engedéllyel titkosszolgálati eszközöket is bevetettek-e ennek érdekében, lapzártánkig nem kaptunk választ a nyomozóhatóságtól.
febr. 8
5:45
Több ezret buknak a januári fizetéssel az egészségügyben (HVG)
Mivel csak speciális pótlékként kapták meg a tavaly nyári béremelésüket, a Népszabadság szerint most több ezer forintot veszítenek egyes egészségügyi szakdolgozók.
febr. 8
5:45
Tüntetés a Széll Kálmán téren (168 Óra Online)
Szombatra politikai pártoktól mentes demonstrációt hirdetett a Budapesti Antifasiszták (BAF) nevű csoport. A tüntetés helyszíne a Széll Kálmán tér lesz.
febr. 8
5:45
Nyelvi szerencsejátékok? Ezt írták a 4. osztályosok magyarból (nyest.hu)
A nyolcadikosoknak és a hatodikosoknak szóló felvételi után igyekeztünk belebújni egy tíz éves gyerek bőrébe, és megcsináltuk a nyolcosztályos gimnáziumba készülők központi írásbeli magyar nyelvi feladatlapját. Nem teljesítettünk hibátlanul...
febr. 8
6:21
TI: nem garantált, hogy az igazság van a vagyonnyilatkozatokban (HVG)
A hatályos gyakorlat értelmében nincs arra semmilyen garancia, hogy a parlamenti képviselők valós adatokat írnak a kötelezően benyújtott vagyonbevallásukba - közölte a Népszabadsággal a Transparency International jogi vezetője, Ligeti Miklós.
febr. 8
6:21
"Kicsit durvának tűnik" - így fogadták a rezsicsökkentési terveket (Infostart)
A kormány január elsejei hatállyal már megreformálta a kéményseprési iparágat - mondta az újabb rezsicsökkentési tervekre a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke. A közműcégeket összefogó Budapesti Városüzemeltetési Központ nem kívánt reagálni.
febr. 8
6:39
"A belügyminiszter azt várja el, hogy rendet tartsak" - interjú az új főrendőrrel (HVG)
Nem mondott véleményt a február 4-ei hatállyal kinevezett országos rendőrfőkapitány, Papp Károly arról, hogy a testületen belül sokan szóvá teszik: egyetemi diploma nélkül ültették a rendőrség élére. Számára elég az, hogy a belügyminiszter őt javasolta főrendőrnek. Beosztottjaitól kemény munkát követel, nem tűri a korrupciót, viszont minden alaptalanul megvádolt rendőrért kiáll – közölte a hvg.hu-…
febr. 8
6:39
"Elpusztítom a családotokat" Volt társaira vadászik a gyilkos rendőr (ATV)
Hajtóvadászat indult Kaliforniában egy fegyelmivel elbocsátott rendőr után, aki lelőtte két volt társát, és további egyenruhások, valamint a családtagjaik meggyilkolásával fenyegetőzik.
febr. 8
6:39
Országos összesítő (ORFK) (Police)
febr. 8
6:41
Közel a megállapodás az uniós csúcson: a magyarok jobban járnak (ATV)
Az EU-országok csúcsvezetői péntek reggelre nagy vonalakban megállapodtak a 2014 és 2020 közötti időszak uniós keretköltségvetéséről - jelezték Brüsszelben uniós források. A mostani tervek szerint Magyarország jobban jár. Azonban az Európai Parlament elnöke közölte, a jelenlegi javaslatot nem fogadnák el. Orbán Viktor szerint több esély van a megegyezésre, mint arra, hogy anélkül távoznak…
febr. 8
6:43
Zászlóháború: Martonyi szerint, ami Európában nem tilos, azt szabad (ATV)
Martonyi János román kollégájával egyeztetett a székely-zászlók körül kialakult diplomáciai bonyodalmakról. Megállapították, hogy véleményük eltér ebben a kérdésben, de az a céljuk, hogy a feszültséget csökkentsék. Martonyi János, még azelőtt, hogy beszélt volna a román miniszterrel, azt mondta egy konferencián, hogy veszélybe kerülhet a korábban kialakított jó kapcsolat. Közben újabb erdélyi…
febr. 8
6:45
Kézilabda BL: kikapott a Szeged a Schaffhausentől (ATV)
Hétgólos vereséget szenvedett a Szeged Schaffhausenben a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, a D csoport 8. fordulójának csütörtöki mérkőzésén.
febr. 8
6:57
Több ezer forintot vesztettek az egészségügyi szakdolgozók - lapszemle (Infostart)
Több ezer forintot veszítenek már a januári fizetéssel az egészségügyben a legkevesebb pénzt kereső szakdolgozók - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzetben milliós rektori fizetésekről lehet olvasni.
febr. 8
6:57
A franciák kivonulnak Timbuktuból (ATV)
Megkezdte kivonulását a francia katonaság a Mali északi felében lévő Timbuktuból, miután rendet teremtettek a kereskedővárosban - jelentették csütörtökön a hírügynökségek.
febr. 8
6:59
Plázákban nem nyílhatnak trafikok (ATV)
A szabályzat szerint a trafikoknak az utcára kell nyílniuk, ezzel pedig kizárták a dohánybolt-koncessziós pályázatból azokat, akik bevásárlóközpontban akartak üzletet nyitni - írja a Napi Gazdaság.
febr. 8
7:01
Óriási viharra készül Amerika – 60 centi hó, 1700 járatot töröltek (ATV)
Akár hatvan centi hó is hullhat péntektől az Egyesült Államok egyes területein, ezért már csütörtökön töröltek a légitársaságok több mint 1700 hétvégi járatot. A szakemberek két vihar - egy keletről és egy nyugatról jövő - találkozását vetítik előre.
febr. 8
7:03
A speciális pótlék miatt több ezret veszítettek egészségügyi dolgozók (ATV)
Mivel csak speciális pótlékként kapták meg a tavaly nyári béremelésüket, a Népszabadság szerint most több ezer forintot veszítenek egyes egészségügyi szakdolgozók.
febr. 8
7:05
TI: nincs garancia arra, hogy a képviselők valós dolgokat vallanak be (ATV)
A hatályos gyakorlat értelmében nincs arra semmilyen garancia, hogy a parlamenti képviselők valós adatokat írnak a kötelezően benyújtott vagyonbevallásukba - közölte a Népszabadsággal a Transparency International jogi vezetője, Ligeti Miklós.
febr. 8
7:07
Találtak olyan lasagne-t, ami 100 százalékban lóhúsból készült (ATV)
Ismét lóhússal kevert marhahústermékeket találtak Nagy-Britanniában csütörtökön.
febr. 8
7:15
"Nincs valódi következmény" - Köves Slomó Bayer Zsoltról (HVG)
A kormány politikai kiállása az antiszemitizmussal szemben a legtöbb esetben karakán, még sincs megfelelő jogi környezet az elfogadhatatlan nézeteket vallókkal és gyűlöletkeltőkkel szembeni hatékony fellépéshez - mondta Köves Slomó, az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség vezető rabbija a Magyar Hírlapnak.
febr. 8
7:33
Blikk: Szita Bence ügyében új információhoz jutottak a nyomozók (HVG)
Egymástól több száz kilométeres távolságba szállították a Szita Bence megölésével vádolt nőt és férfiakat - írja a Blikk, amely szerint a rendőrségnek új információ jutott a birtokába a gyilkosságról.
febr. 8
7:33
„Fő a vásárlási kedv” Az adóhivatalt is bevonják a bliccelők ellen (ATV)
Most már helyszíni bírságot is kiszabhat az Állami Autópálya Kezelő azokra az autósokra, akik nem vesznek autópálya matricát és fennakadnak az ellenőrzésen. A kamerás ellenőrzés mellett már hat, úgynevezett mobilcsoporttal is vizsgálják az e-matricákat. A díjfizetős szakaszokon, beleértve a pihenőket is, bárhol ellenőrizhetnek. Az elmúlt tíz hónapban 24 millió forint pótdíjat fizettek az autósok.
febr. 8
7:35
Rogán: nem sikerült teljesen megnyugtatni a polgármestereket (HVG)
A magyar állam bármikor készen áll arra, hogy a közszolgáltatások közül minél többet ellásson, ugyanis a szektorban nem az a cél, hogy komoly profittermelés legyen – mondta Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetője Az Este csütörtöki adásában.
febr. 8
7:35
292 forinton az euró árfolyama (ATV)
Alig változott a forint árfolyama péntek délelőtt a bankközi deviza kereskedelemben.
febr. 8
7:51
"Kicsit durvának tűnik" - kéményseprők a Fidesz tervéről (HVG)
A kormány január elsejei hatállyal már megreformálta a kéményseprési iparágat - mondta az újabb rezsicsökkentési tervekre reagálva a Magyarországi Kéményseprők Országos Ipartestületének elnöke az InfoRádióban. A közműcégeket összefogó Budapesti Városüzemeltetési Központ nem kívánt reagálni az újabb csökkentésről szóló bejelentésre.
febr. 8
7:51
Corvette Stingray kabrió (ATV)
A 2014-es Chevrolet Corvette Stingray kabrió világbemutatója március 5.-én lesz a Genfi Autószalonon.
febr. 8
8:09
Szijjártó: sok kihasználatlan lehetőség van az izraeliekkel való együttműködésben (ATV)
Még sok kihasználatlan lehetőség van az izraeli-magyar gazdasági együttműködésben - jelentette ki csütörtökön Szijjártó Péter külügyi és külgazdasági államtitkár csütörtökön Budapesten, amikor találkozott a Magyarországon működő legnagyobb, izraeli tulajdonú vállalatok képviselőivel.
febr. 8
8:27
Tűz ütött ki a Kincsem Parkban - fotók (HVG)
Tűz ütött ki csütörtök este a budapesti Kincsem Park területén egy szolgálati lakásban. Két dolgozó megsérült.
febr. 8
8:27
Felborult egy komp: 50-en eltűntek (ATV)
Felborult egy komp több mint száz utassal a fedélzetén pénteken Banglades középső részén, a baleset után félszáz utasnak nyoma veszett – közölte a rendőrség.
febr. 8
8:29
Ertsey: attól tartok, elkerülhetetlen az LMP-frakció megszűnése (ATV)
Attól tartok, elkerülhetetlen az LMP frakció megszűnése, mert patthelyzet alakult ki a maradók és a Párbeszéd Magyarországért Párt között – ezt Ertsey Katalin mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 8
8:31
Megszólalt Orbán volt minisztere: a kezdetektől rossz az irány (ATV)
Volt pénzügyminiszterek elemezték az Orbán-kormány lépéseit egy csütörtöki konferencián. Járai Zsigmond szerint egy IMF megállapodás segítene a magyar gazdaságon, Chikán Attila szerint a kormány már a kezdetekkor rossz felé fordult. Kupa Mihány nem vár 2013-ra növekedést.
febr. 8
8:45
Fotó: BMW-terepjárókat szállított el a villamos útjából a BKK (HVG)
A 17-es villamos közlekedését akadályozó BMW-terepjárókat szállíttatott el a BKK trélerrel - közölte a társaság.
febr. 8
8:47
Vendégségbe érkezett, kirabolták a házigazdák (HVG)
Rablás gyanúja miatt indult büntetőeljárás egy boldogi házaspár ellen, akik a hozzájuk vendégségbe érkező férfit fosztották ki - írta a heol.hu Heves megyei híroldal.
febr. 8
9:03
"A pokolba megyünk" - Gyurcsány madártejből jósol a Facebookon (HVG)
Gyurcsány Ferencnek azután is maradt mondanivalója, hogy lezárta legutóbbi országjáró körútját. Legfrissebb Facebook-bejegyzésében egy madártej fotója mellett a népbutító kormányról és zavaros fejű ellenzékről ír.
febr. 8
9:03
Szél Ágoston: Hálapénzért cserébe senkinek sem szabad előrébb jutnia (Infostart)
Az elmúlt öt évben harmadával csökkent a Semmelweis Egyetem finanszírozása, miközben a hallgatói létszám folyamatos nő - mondta az intézmény rektora az InfoRádió Aréna című műsorában. Szél Ágoston beszélt arról is, hogy az orvos számára is frusztráló, hogy tudja, milyen drága kezelést kellene adnia a betegnek, de adott esetben nincs rá pénz.
febr. 8
9:03
Éles vita Orbán és Ángyán között (ATV)
Keményen ledorongolta Orbán Viktor több fideszes képviselő szerint Ángyán József korábbi agrárállamtitkárt, aki egy éve szállt szembe a kormány földtörvényjavaslatával.
febr. 8
9:05
Fejbe rúgta élettársát, vádemelést javasolnak ellene (HVG)
Vádemelést javasol a nagyatádi rendőrkapitányság súlyos testi sértés miatt B. Sándor ötvöskónyi lakos ellen - közölte a Somogy megyei rendőrség.
febr. 8
9:05
„Dögöljetek meg” - Tóth szerint ezt üzeni a Fidesz a vidéknek (ATV)
A Fidesz éhségmenethez való hozzáállásával azt üzeni a vidék számára, hogy ti feleslegesek vagytok, „dögöljetek meg” – ezt Tóth Imre mondta az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 8
9:21
VV: csak néhány kapirgáló tyúk hiányzik Orbán hátsó udvarából (HVG)
"Magyarország utoljára a '70-es években próbálta a kormány és az egész politikai rendszer legitimációs problémáit az emelkedő világgazdasági energiaárak irracionális szintű helyi eltérítésével kompenzálni. És mit mond erre az MSZP és a Jobbik? Orbán Viktor mellé áll" - reflektál a kormány további rezsicsökkentési terveire a Véleményvezér legfrissebb bejegyzésében.
febr. 8
9:21
Különleges intézkedésekkel óvják a Szita-gyilkosság gyanúsítottjait (ATV)
Különleges intézkedésekkel óvják a börtönben Szita Bence feltételezett gyilkosait- írja a Blikk.
febr. 8
9:39
Schiffer András: az LMP-t Bajnai Gordon ellenzékeként szavazták be a parlamentbe (HVG)
Méltányos megoldásokat kerestek az LMP-ből távozott Párbeszéd Platform tagjainak a rendezett szétválásra, és a parlamenti frakció megőrzésére is, de az érintettek semmilyen kompromisszumot nem fogadtak el - mondta a hvg.hu-nak Schiffer András. A párt vezetője szerint az LMP-t Bajnai Gordon ellenzékeként szavazták be a parlamentbe támogatóik, így a távozóknak nincs morális alapjuk őket bírálni.
febr. 8
9:39
RMDSZ: kezdett csillapodni a zászló ügy, amikor Németh ismét bepörgette (ATV)
A legjobb megoldás az lenne, ha leülne egymással a román és a magyar kormány, és együtt megbeszélnék a székelyzászlók körül kialakult ügyet – erről Kelemen Hunor beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Keresés