2013. február 8. péntek

febr. 8
6:39
Egyharmad Hitchcock-bemutató (Spa Trend Online)
Két Sir, egy Alfred és egy Anthony egy filmben: a Hitchcock című amerikai opusz a feszültség- és félelemkeltés Sirré emelt császárát idézi fel a szintén Sirré emelt Anthony Hopkinszal a címszerepben. Sacha Gervasi rendező további sztárjai: Helen Mirren, Scarlett Johansson és Jessica Biel.
febr. 8
6:41
Kritikus, kuss! (Spa Trend Online)
Valami rendkívüli történt Milánóban. A Scala vezetése kitiltotta a világ egyik legrangosabb operaházából az egyik legjelentősebb kritikust.
febr. 8
6:43
A zene gyógyító ereje (Spa Trend Online)
Kálvin Balázs utolsó éves a Zeneakadémia művészképző mesterkurzusán. Ám kérdés, hogy a zongoraművésznek diploma után milyen lehetőségei lesznek a pályán, ugyanis Balázs Asperger-szindrómás, mely az autizmus enyhébb formája. Ezért úgy döntött a családdal egyetértésben, hogy a korrepetitori szakot is elvégzi.
febr. 8
6:57
Szegedi színházi pályázók (Spa Trend Online)
A Szegedi Nemzeti Színház igazgatói posztjára kiírt pályázatnál a legutóbbi kulturális bizottsági ülésen Szeged város címzetes főjegyzője, Mózes Ervin ismertette, hogy a kiírás kritériumának az öt induló közül csak kettő felelt meg, Gyüdi Sándor, a teátrum mostani igazgatója, és Balikó Tamás, rendező, színész, mert ők rendelkeznek megfelelő ötéves intézményvezetői gyakorlattal.
febr. 8
6:59
Sándor György a Micve Klubban (Spa Trend Online)
Sándor György, az éles elméjű és szabad szájú "humoralista" lesz a Budai Micve Klub ( II. Frankel Leó u. 49.) vendége, február 9-én, szombat este 6 órától.
febr. 8
12:21
Átadták a Thália Humorfesztivál díjait (Metropol)
A Thália Színház fesztiválján öt napon át 13 előadást láthatott a közönség.
febr. 8
12:23
Megrongálták Delacroix leghíresebb képét (Metropol)
A Louvre Lens-ben megnyílt "leányintézményében" a csütörtök esti zárás előtt egy 28 éves nő jelölőfilccel írt valamit a kép alsó részére.
febr. 8
15:21
Pinchas Steinberg lett a Budapesti Filharmóniai Társaság elnök-karnagya (Spa Trend Online)
Pinchas Steinberg világhírű izraeli karmestert választotta meg elnök-karnagyának a Budapesti Filharmóniai Társaság Erkel Ferenc alapította zenekara, amely operaházi muzsikusokból áll.
febr. 8
15:57
Szobrot emel Balatonfüred Bujtor Istvánnak (Spa Trend Online)
Szobrot emel Bujtor Istvánnak Balatonfüred, a munkával Farkas Ádám Munkácsy-díjas szobrászt bízták meg.
febr. 8
17:09
Szobrot emel Balatonfüred Bujtor Istvánnak (Metropol)
"Bárcsak most is lenne olyan filmes, aki ekkora szeretet érez a Balaton iránt."
febr. 8
17:11
Új albumot ad ki Bon Jovi (Metropol)
What About Now címmel jelenik meg Bon Jovi új albuma március 8-án.
febr. 8
17:27
Az MMA nem lehet "sem a vallás szolgálóleánya, sem a politika kurvája" (Spa Trend Online)
A művészi alkotómunka függetlensége sérthetetlen érték, minden ember személyes szabadságának a szimbóluma - írta pénteki állásfoglalásában a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémia (SZIMA) vezetősége. A testület a nyilatkozattal tiltakozik az ellen, hogy a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) az Alaptörvényben politikai felhatalmazást kapott arra, hogy művészeti kérdésekben döntéseket hozzon, és…
febr. 8
17:45
A Mi országunk - Beszélgetés-sorozat indul a Bálint Házban (Spa Trend Online)
A Mi országunk címmel indul új sorozat a Bálint Házban, az első beszélgetést szombat este rendezik, a vendég Alföldi Róbert, a Nemzeti Színház leköszönő igazgatója lesz.
febr. 8
20:09
291 forint alatt stabilizálódott az euróárfolyam (Spa Trend Online)
A pénteki, mintegy 0,5 százalékos csökkenést követően 291 forint alatt stabilizálódott az euró árfolyama a bankközi kereskedésben.
febr. 8
20:45
Ez a legnépszerűbb romantikus dal (Infostart)
Alig egy héttel Valentin-nap előtt Whitney Houston I Will Always Love You című számát szavazták meg a legnépszerűbb romantikus dalnak egy amerikai közvélemény-kutatás résztvevői.
febr. 8
21:57
Megrongálták a híres festményt (Infostart)
Megrongálta Eugene Delacroix francia romantikus festő híres képét, a Szabadság vezeti a népet című alkotást egy látogató: a nő jelölőfilccel írt a képre - közölte a Louvre múzeum.

Keresés