2013. február 4. hétfő

febr. 4
6:39
Aggódnak a magyar demokráciáért (Spa Trend Online)
Matthias Hartmann, a világhírű bécsi Burgtheater igazgatója hat neves osztrák művésszel, köztük a Nobel-díjas Elfriede Jelinekkel a magyar kormányhoz fordult. Balog Zoltánnak, az Emberi Erőforrások miniszterének írt levelükben a kultúra és főleg a színház szabadságának garantálását szorgalmazzák.
febr. 4
6:41
Megsemmisíthetik az MMA-törvényt (Spa Trend Online)
A Magyar Művészeti Akadémiáról (MMA) szóló törvény egyes rendelkezéseinek megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa.
febr. 4
6:57
Csárdás a szolidaritásért (Spa Trend Online)
Ma este a Nemzeti Táncszínházban neves együttesek a jövőjükért táncolnak. A Magyar Táncművészek Szövetsége a Nemzeti Táncszínházzal együttműködve szolidaritási gálaestet rendez a táncművészetért.
febr. 4
6:59
A politikus a hitelét árulja (Spa Trend Online)
Muszáj a kultúrát Magyarországon a közbeszéd és a közgondolkodás részévé tenni - véli Káel Csaba. A Művészetek Palotája vezérigazgatójának meggyőződése, hogy a kultúra fejlesztési ágazat, és sok gazdasági hasznot is hajthat az országnak, ahogy például Ausztriában. A film- és operarendező, aki több mint négyszáz reklámfilmet készített és kétszer a Fidesz reklámkampányát is szervezte, úgy véli, a…
febr. 4
9:03
Gianfranco Zappettini – Festészet? Festészet! (Metropol)
Modern alkotásaival megóvta és továbbvitte a festészet értékeit akkor, amikor sokan már kiürült művészeti ágnak tekintették.
febr. 4
11:27
Elhunyt Novák István építész (Infostart)
Elhunyt Novák István építész, Szeged díszpolgára, a csongrádi megyeszékhely korábbi főépítésze - tájékoztatta az önkormányzat hétfőn az MTI-t.
febr. 4
15:21
Orosz műveltségi vetélkedőt rendeznek Lakiteleken (Spa Trend Online)
Orosz műveltségi vetélkedőt hirdet idén a Tolsztoj Társaság a Magyar-Orosz Együttműködésért Egyesület a magyarországi és a határon túli középiskolák diákjai számára a Lakitelek Alapítvány támogatásával - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke hétfőn az MTI-vel.
febr. 4
15:39
Pál apostol - dalok Pál levelei szerint (Spa Trend Online)
Pál apostol levelei alapján írott dalok története új fejezethez érkezett. Gryllus Dániel,Halmos Béla, Ferenczi György és a Rackajam egy turné keretében, a Makovecz Imre által tervezett templomokban, közösségi épületekben adják elő a dalokat. Előadásaikat ünnepnek szánják abban az értelemben, ahogy Makovecz Imre írt a templomokról: A templom ünnep, Isten világának ünneplése, a templom imádság,…
febr. 4
15:39
Továbbra is cenzúrázzák a filmeket Kínában (Metropol)
Ha helyesebb képet adnak az országról a filmkészítők, a cenzoroknak is kevesebb lesz a munkájuk.
febr. 4
15:57
Hopper megelőzte Picassót (Metropol)
Az amerikai realista festő tárlatát 784 ezer érdeklődő kereste fel a a párizsi Grand Palaisban.
febr. 4
20:27
Taroltak a zombik a mozikban (Infostart)
Romantikus zombifilmre ültek be a legtöbben az észak-amerikai mozikba a hétvégén, miközben a közönséget a Super Bowl amerikaifutball-döntő szögezte a tévéképernyők elé. A Warm Bodies című horrorra 20 millió dollárért (4,3 milliárd forintért) váltottak jegyet.

Keresés