2013. február 23. szombat

febr. 23
6:42
Új kulturális tér a Dohány utcában (Spa Trend Online)
Új kulturális tér nyílik február 28.-án a budapesti Dohány utcában.
febr. 23
6:44
Hűtlen kezelés gyanúja az MMA alelnöke vezette alapítványnál (Spa Trend Online)
Csaknem 2 milliárd forintos vagyoni kárt okozhattak azok a szerződések a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) szerint, amelyeket a 2000-es évek első felében kötött a Művészeti és Szabadművelődési Alapítvány - tudta meg a Magyar Nemzet. Mint ismeretes, az alapítvány vezetője az a Zelnik József, aki a Magyra Művészeti Akadémiának (MMA) alelnöke. A Magyar Nemzet szerint az ő jogi felelősség is…
febr. 23
6:46
A sötétség körbevesz minket (Spa Trend Online)
Drasztikus sötétben ülni másfél órát úgy, hogy az ember még a szomszédjából sem lát szemernyit sem, megpróbáltatás. Színházban pedig fölöttébb különös, hiszen a látvány, a gesztus, a mimika, az egyik fő alkotóeleme.
febr. 23
7:00
Herczeg Tamás vezeti a Szegedi Szabadtérit (Spa Trend Online)
Herczeg Tamást választotta a Szegedi Szabadtéri Játékok igazgatójává a Csongrád megyeszékhely közgyűlése tegnapi ülésén. A kulturális szakember korábban a szabadtéri játékok igazgatóhelyettese is volt, kinevezését huszonnyolcan támogatták, egy képviselő tartózkodott. Herczeg Tamás kinevezése öt évre szól.
febr. 23
8:12
Nemzeti Színház: hírek a szerződtetési tárgyalásokról (Infostart)
Lezajlottak az első beszélgetések a Nemzeti Színház leendő vezetője és a színészek között; Vidnyánszky Attila a társulat mintegy negyedével nem kíván együtt dolgozni, hogy ki marad a jövő évadban is a színháznál, az április végén derül csak ki.
febr. 23
10:54
Jirí Menzel filmrendező 75 éves (Metropol)
Az Oscar-díjas cseh film- és színházi rendezőnek nem ambíciója a forgatókönyvírás, ezért filmjei főként irodalmi alapanyagból születtek.
febr. 23
12:24
Párizsba mennek a "meztelen férfiak" (Metropol)
Ősszel Párizsban is bemutatják a bécsi Leopold Múzeum sokat vitatott, ám kiemelkedően népszerű férfiakt-tárlatát.
febr. 23
13:18
Huszonkét oktatójától válik meg az ELTE BTK (Infostart)
Huszonkét oktatójától válik meg az Eötvös Loránd Tudományegyetem (ELTE) Bölcsészettudományi Kara (BTK) - közölte Dezső Tamás, a kar dékánja szombaton az MTI-vel.
febr. 23
13:36
Oscar: Jack Nicholson és Dustin Hoffman is díjat ad át (Infostart)
A fellépő hírességek, így Adele és A nyomorultak című musical színészei - Anne Hathaway és Hugh Jackman - már próbálnak a vasárnapi Oscar-ceremóniára, amelynek szervezői bejelentették: Jack Nicholson és Dustin Hoffman is díjat ad át.
febr. 23
19:54
A "csöndes Beatle" 70 éves lenne (Infostart)
Február 25-én lenne hetvenéves George Harrison, a Beatles egykori szólógitárosa. Bár a rockzene történetének talán legjelentősebb együttesének tagja volt, nála szerényebb sztárt keresve sem lehetett volna találni. A keleti misztika felé vonzódó Harrisont az élet nagy kérdései izgatták, mélyen együtt érzett a szenvedőkkel, nevéhez fűződik az első segélykoncert megszervezése Banglades javára.

Keresés