2013. február 23. szombat

febr. 23
0:00
A Timegate magyarázza az Aliens: Colonial Marines fejlesztését (SG)
Továbbra sem csitulnak az Aliens: Colonial Marines keltette botrány hullámai.
febr. 23
0:18
Jön a Mass Effect 3: Citadel és a Reckoning (SG)
Hivatalosan is bejelentette az EA két, Mass Effect 3 kiegészítőjét.
febr. 23
1:48
A rajongók vágyát testesíti meg a Resident Evil: Revelations (SG)
Egy évvel az eredetileg 3DS-exkluzívnak szánt Revelations után nagygépekre és PC-re is elérhető lesz az utóbbi évek legjobb Resident Evil játéka.
febr. 23
6:54
Továbbra is titkosan kering felettünk az X-37B (SG)
Az Egyesült Államok Légierejének rejtélyes X-37B jelű űrrepülőgépe immár több mint két hónapja rója csendben a köreit a Föld körül.
febr. 23
8:21
Chromebook Pixel támogatás érkezik a Linux kernelhez (hup.hu)
Alig jelentette be a Google zászlóshajó Chromebookját, a Google alkalmazott Benson Leung máris patcheket küldött be a vas támogatásához az LKML-re. Leung a Google+ oldalán arról írt, hogy az általa beküldött patchek több hardverelem - ambient light sensor, touchpad, touchscreen - használatát teszik lehetővé. Jó hír lehet ez azoknak, akik a Google nagy pixelsűrűségű gépén Chrome OS helyett majd…
febr. 23
8:48
Áprilisban mutatkozhat be az új Xbox (GameStar)
Legalábbis a legújabb hírek szerint erre készül nagyban a Microsoft. Related Stories Heart of the Swarm előrendelés: ingyen ajándék GameStarral és poszterrel! Battlefield 4 - megerősítve az újgenerációs konzolokra Dishonored - The Other Side of the Coin címmel érkezhet az új DLC Eddig tartott az Aliens: Colonial Marines sikere Tomb Raider értékelések - Lara mindenkit levett a lábáról
febr. 23
9:18
Egymilliárd dolláros szerződést kötött az Ericsson Indiában (prim)
India második és a világ tizenötödik legnagyobb távközlési szolgáltatója, a Reliance Communications...
febr. 23
9:20
FreeSoft: 136,2 millió forint nettó nyereség (prim)
A Freesoft cégcsoport 2012-ben 136,2 millió forint nettó eredményt ért el, 16 százalékkal többet a 2011....
febr. 23
9:36
Az informatikában erősítene Budapesten a Morgan Stanley (prim)
Informatikai szakemberekkel bővítene Budapesten a pénzügyi szolgáltatások területén globális piacvezető Morgan...
febr. 23
10:30
InnoMax Díj: Március 10-ig lehet még pályázni az Invitel innovációs Díjára (prim)
Több kérés is érkezett az Invitelhez az elmúlt időszakban, elsősorban a diákok részéről, a...
febr. 23
10:39
WarioLand 3 (GameBoy Color, 2000) (plastik media)
A videojáték történelem egyik legmeghatározóbb platformerjéről 2000-ben én írtam review-t az Indexre (sőt, a GameFAQs releváns FAQ-jában keressünk csak rá az “angelday”-re!). A Nintendo volt olyan kedves, hogy kiadta a játék virtual console változatát tavaly december elején, így újra elő lehet venni ezt a kivételes platformert immáron 3DS-en. Előrebocsátom: sem előtte, sem utána nem tudott [...]
febr. 23
10:54
Mass Effect 3 - célegyenesben a mindent lezáró DLC-k (GameStar)
A BioWare bejelentette az utolsó tartalmi bővítéseket a Mass Effect 3-hoz. Related Stories Battlefield 4 - megerősítve az újgenerációs konzolokra Dishonored - The Other Side of the Coin címmel érkezhet az új DLC Eddig tartott az Aliens: Colonial Marines sikere Tomb Raider értékelések - Lara mindenkit levett a lábáról GameStar Hype 2013.02.25.
febr. 23
11:15
Mészáros Zsófi is elmegy az Indextől (plastik media)
Szily Laci, Cink.hu: Tegnap óta tudom, hogy Mészáros Zsófi főszerkesztő elmegy az Indextől (…) [Az Indexben] két embernek, Mészáros Zsófinak és Uj Péternek mindenkinél nagyobb szerepe volt. Uj Péter szórakoztatóan motyogott, firkálgatás meg íróasztalfarigcsálás közben valahogy kitalálta, hogy mi lesz a menő a következő pár évben, és mellékesen megmutatta, hogy milyen fergeteges dolgokra lehetünk…
febr. 23
11:24
Nemzetközi innovációs versenyt hirdet a Telekom csoport (MaHu)
A Telekom csoport nemzetközi innovációs versenyt hirdet, amelyre magyarországi jelentkezőket is várnak, a nyertes ötletből terméket fejlesztenek, a megvalósítást pedig 500 ezer euróval támogatja vállalatcsoport - közölte a Magyar Telekom.
febr. 23
11:42
Alaplapok, SSD-k és tabletek dömpingje (prohardver)
A fentiek mellett multimédiás eszközöket, akciós notebookokat és még sok más érdekességet tálalunk.
febr. 23
12:00
Európába jön az új Armored Core (Gamer365)
Ősszel érkezik hozzánk a Verdict Day.
febr. 23
12:02
Disney Infinity: itt vannak a Verdák (Gamer365)
Villám McQueenék is itt vannak.
febr. 23
12:04
Injustice: a bajnokság folytatódik (Gamer365)
Green Lantern vs. Solomon Grundy és Aquaman vs. Cyborg.
febr. 23
12:06
Közeleg az 'Xbox Event'? (x360) (Gamer365)
Érdekes Xbox-szal kapcsolatos domain-regisztráció.
febr. 23
12:06
(Letöltések) Halo 4 - videoteszt (PC Guru)
A PC Guru saját készítésű videotesztje a játékról, amely a PC Guru 2012/13-as számának DVD-mellékletén jelent meg először. A videóban Chris és Wilson beszélgetnek arról, milyenre sikerült az Xbox-exkluzív sorozat legújabb része. (...)
febr. 23
12:36
A Ubisoft rövidebb generációt szeretne (Gamer365)
febr. 23
12:42
Resident Evil 6 benchmark - a te gépeden hogy futna? (GameStar)
Lehet tenni egy próbát, hogy a zombik mennyire terhelik a PC-t. Related Stories Dishonored - The Other Side of the Coin címmel érkezhet az új DLC Eddig tartott az Aliens: Colonial Marines sikere Tomb Raider értékelések - Lara mindenkit levett a lábáról GameStar Hype 2013.02.25. Command & Conquer - Tiberium és Red Alert epizódok a megjelenés után
febr. 23
12:42
(Hírek) Érdekességek a hétvégére -- szexi is tud lenni a nanoruha (PC Guru)
Kiderült, hogy valójában nem is érdekes, hanem vicces volt a Sony PlayStation-bemutatója, a Crysis 3-at pedig nővel lehet eladni a briteknél.
febr. 23
12:44
(Hírek) Halo 4 -- Videoteszt (PC Guru)
A 343 csapata ott vette fel a fonalat, ahol a Bungie letette, de kérdés, hogy egy legendás trilógia folytatása nem túl nagy falat-e egy új brigád számára.
febr. 23
13:12
"Hugh Jackman pocsék, Riva tán a gálát se éri meg" (SG)
Kegyetlenül őszinte véleményét fogalmazta meg egy névtelenségbe burkolózó hollywoodi rendező az Oscar-díj idei jelöltjeiről. A rendező mindössze két olyan filmet talált, amelyre érdemes volt szavazni.
febr. 23
13:14
A César-díjátadón tarolt a Szerelem (SG)
Tarolt a Szerelem a francia Oscar-díjnak számító César-díj kiosztóján: az osztrák Michael Haneke francia nyelvű filmjét mind az öt fő kategóriában - köztük a legjobb francia filmjében - díjazta a francia filmakadémia.
febr. 23
15:06
Játékfejlesztő akarok lenni, mit tegyek? (GameStar)
Nagyon szereted a játékokat, érdekelne a szakma, de nem tudod, hogy mit is kellene hozzá megtanulni, mihez kezdj a gimnázium után? Itt egy kis segítség. Related Stories Eddig tartott az Aliens: Colonial Marines sikere Tomb Raider értékelések - Lara mindenkit levett a lábáról GameStar Hype 2013.02.25. Ez lesz a PlayStation 4 másolásvédelme? Command & Conquer - Tiberium és Red Alert epizódok a…
febr. 23
15:30
A Microsoft is áldozatává vált a legújabb cybertámadásoknak (hup.hu)
A Facebook és az Apple után a Microsoft is bevallotta, hogy áldozatává vált a legújabb cybertámadásoknak. A MSRC-n Matt Thomlinson közölte, hogy a vizsgálataik szerint kis számú számítógépük - beleértve néhányat a Mac divíziójukról - oly módon fertőződött meg rosszindulatú szoftverrel, ahogy azt más cégek korábban jelezték. A vizsgálatok még folynak, de nincs a kezükben semmilyen bizonyíték arra…
febr. 23
15:36
Magasan van a szállás, magasan van a hangulat is (prohardver)
Egy dolog hiányzik a teljes boldogsághoz, egy lift. Különben minden perfekt.
febr. 23
15:54
Bruce Willis lehet A bosszúvágy-remake főszereplője (SG)
Nem Joe Carnahan fogja rendezni a Charles Bronson-féle A bosszúvágy feldolgozását, s ezzel valószínűleg minden akadály elhárult az elől, hogy Bruce Willis legyen a film főszereplője.
febr. 23
15:56
Az első kép Stallone és De Niro közös filmjéből (SG)
Sylvester Stallone idei első filmjét követően szeptemberben egy Arnold Schwarzeneggerrel, míg novemberben egy Robert De Niróval forgatott filmmel jelentkezik. Most utóbbihoz jött egy kép.
febr. 23
16:12
Egy új sampon lenne a valósághű hajszimuláció kulcsa? (prohardver)
Körvonalazódik, hogy milyen titkos DirectX 11-es effekt kerül az új Tomb Raider játékba.
febr. 23
16:12
LG blog: MWC-alkalmazás érkezett (prohardver)
AZ MWC-s marketingkampány részeként egy dedikált androidos alkalmazás is napvilágot látott.
febr. 23
16:36
MINIX 3.2.1 (hup.hu)
Egy évvel az utolsó, 3.2.0-s kiadás után a MINIX csapat bejelentette a MINIX 3.2.1-es kiadását. Benne egy rakás, NetBSD-ből importált funkció, userland segédprogram, library. Új driverek, fájlrendszer támogatás - pl. ext2 - fejlesztések. Részletek a bejelentésben.
febr. 23
16:48
A Bugbear új autós játéka (Gamer365)
A Bugbear új autós játékot villant: az egyelőre "következő autós játék" címen futó következő autós játék sem megjelenési dátummal, sem célplatformokkal nem rendelkezik.
febr. 23
17:09
ISC Diary: sshd rootkit szabadon (hup.hu)
Az ISC Diary arról ír, hogy egy főként RPM-alapú Linux disztribúciókat érintő, feltehetően sshd rootkit bukkan fel egyre több rendszeren. Egyelőre még nincs pontos információjuk arról, hogy mi a kezdeti támadási vektor (találgatások már vannak), de amint bővebb információjuk lesz, a bejegyzés frissítését ígérik.
febr. 23
17:11
Debian 6.0.7 (hup.hu)
Francesca Ciceri a Debian projekt nevében ma bejelentette, hogy elérhető "stable" disztribúciójuk, a Debian 6.0 (kódnevén "squeeze") hetedik karbantartási frissítése. Vele leginkább biztonsági hibajavítások érkeztek a stable kiadáshoz, illetve néhány komolyabb hiba került korrigálásra. Fontos megjegyezni, hogy ez a frissítés nem eredményez egy új verziójú Debian 6.0-t, mindössze néhány benne levő…
febr. 23
17:12
Star Wars Pinball - Boba Fett asztala (GameStar)
A jövő héten érkező Csillagok Háborúja témájú hazai flipper játék új videót kapott, főszerepben a galaxis leghírhedtebb fejvadászával. Related Stories Tomb Raider értékelések - Lara mindenkit levett a lábáról GameStar Hype 2013.02.25. Ez lesz a PlayStation 4 másolásvédelme? Command & Conquer - Tiberium és Red Alert epizódok a megjelenés után The Walking Dead - meglepetéssel készül a Telltale
febr. 23
17:24
Az X-Men: Az elsők rendezője a Fantasztikus Négyes rebootjában (SG)
Hiába rendezett eddig sokak által kedvelt filmeket Matthew Vaughn, azok bevételei kivétel nélkül csalódást okoztak. Ezúttal producerként próbálja felfuttatni az új Fantasztikus Négyes-filmet.
febr. 23
17:42
Film készül Overdose-ról (SG)
A Magyar Nemzeti Filmalap és az HBO Magyarország gyártási támogatásával készül egész estés dokumentumfilm Overdose-ról az utóbbi évek legsikeresebb, magyar színekben versenyző lováról.
febr. 23
18:36
Pletyka: Michel Ancel otthagyja a Ubisoftot (Gamer365)
Pletyka szombatra: a francia Gamekult értesülései szerint Michel Ancel (a Rayman sorozat és a Beyond Good & Evil apukája, ugye) lelép a Ubisoft-tól - nem egyedül, a Rayman-csapat hat másik tagját is magával viszi.
febr. 23
19:00
Crysis 3 egy táblagépen? Simán! (GameStar)
Nem semmi teljesítményre képes a Razer cég Edge fantázianevű masinája. Related Stories GameStar Hype 2013.02.25. Ez lesz a PlayStation 4 másolásvédelme? Command & Conquer - Tiberium és Red Alert epizódok a megjelenés után The Walking Dead - meglepetéssel készül a Telltale Diablo III - offline is játszható lesz, extra többjátékos móddal
febr. 23
20:51
Hipotézisvizsgálat: a Sublime Text és a Google Chrome tabja azonos pixeleket alkotnak (plastik media)
Ebben a nem retina pixelvizsgálatban arra a hipotézisre kerestem a választ, hogy a méltán népszerű Sublime Text szövegszerkesztő és a Google Chrome tabjai azonos pixelekből állnak-e. Egymás mellé téve a kettőt talán már másnak is feltűnt a hasonlóság: A hipotézisvizsgálathoz helyezzük egymásra a kettőt: Állítsuk a felső ablak áttetszőségét 60%-ra: A nagyításban jól látszik a [...]
febr. 23
21:00
Itt az első magyar Stephen King-adaptáció előzetese (SG)
A mai napon mutatták be a budapesti Tabán moziban az első magyar Stephen King-adaptációt. A teljesen hivatalos feldolgozás King Néma című novellája alapján készült el.
febr. 23
21:02
Riddick a trónon (SG)
Bár kevesen hisznek abban, hogy sikeres lehet a Riddick, mégis úgy tűnik, hogy sokan várják a nyárvégi bemutatót. Amíg nincs előzetes, addig a Vin Diesel által netre rakott képek maradnak nekünk.
febr. 23
21:24
Elhunyt a nővére, a Skyrim segítette át a nehezén (GameStar)
Egy játék nem csak szórakoztatni képes, hanem vigasztalást is nyújthat egy-egy nehezebb életszakaszunkban. Related Stories Ez lesz a PlayStation 4 másolásvédelme? Command & Conquer - Tiberium és Red Alert epizódok a megjelenés után The Walking Dead - meglepetéssel készül a Telltale Diablo III - offline is játszható lesz, extra többjátékos móddal Watch Dogs - a te kezed Aiden keze
febr. 23
22:39
Ki nyeri holnap az év filmje Oscart? (plastik media)
1. Amour 2. Argo 3. Beasts of the Southern Wild 4. Django Unchained 5. Les Misérables 6. Life of Pi 7. Lincoln 8. Silver Linings Playbook 9. Zero Dark Thirty A fettelt sorokat láttam, a ZDT-t megnézem ma. Egyik sem emelkedik ki különösebben, de ha mindenképpen kellene választanom, a Life of Pi-t mondanám. update: Zero [...]
febr. 23
23:24
Aliens: Colonial Marines (SG)
A valaha készült legígéretesebb Aliens-játéknak indult, de szinte csak és kizárólag csalódást tudott okozni. A Gearbox Software talán csak a saját ötleteit tudja makulátlanul megvalósítani?

Keresés