2013. február 24. vasárnap

febr. 24
2:54
Kiszivárogtak a Webkites Opera screenshotjai! (magyaropera.blog.hu)
Update:További fejlemények: Úgy néz ki, hogy a zoom slider is megmarad. (forrás) Sajnos nem mutatnak túl sokat, de a semmitől ez is több. Håkon Wium Lie véletlenül vagy direkt egy eredetileg CSS3 bemutatónak szánt oldalon kiszivárogtatta a WebKites Opera néhány screenshotját. A jó hír, hogy nem látszik túl sok. És ez egyben a rossz hír is. Ugyanis még a Wand-hoz tartozó kulcs ikon sem látszik.…
febr. 24
7:15
Az ODFA szerint a kormányzat pazarolja az adófizetők pénzét (prohardver)
A szövetség állásfoglalásában kijelenti, hogy mindeddig csak ígéreteket kaptak, ám az állam közben a Microsoftot támogatja.
febr. 24
7:48
Szupergyors SSD 1,8 hüvelykben (PCWorld)
A SMART Storage Systems SAS adattárolója 500 megabájt per másodperces átvitelre is képes.
febr. 24
9:36
Galaxy blog: 4.1.2 Galaxy Note-ra (prohardver)
A Samsung legelső telefon-táblagép hibridjére is megérkezett a Jelly Bean.
febr. 24
9:36
Négy perc Soul Sacrifice (psp) (Gamer365)
Japán nyelvű ízelítő a PS Vitás hack and slashből.
febr. 24
9:36
Elindult a nyári katolikus ifjúsági világtalálkozó magyar honlapja (prim)
Elindult a Pécsett július 24. és 28. között, a Rio de Janeiró-i katolikus ifjúsági...
febr. 24
9:42
Prey 2 - annyi baj van vele, mint az első résszel (GameStar)
Vannak olyan játékok, melyek túl hosszú utat járnak be megjelenésükig, emiatt már nem ütnek akkorát, mint lehetett volna. Related Stories Command & Conquer - Tiberium és Red Alert epizódok a megjelenés után The Walking Dead - meglepetéssel készül a Telltale Diablo III - offline is játszható lesz, extra többjátékos móddal Watch Dogs - a te kezed Aiden keze Leárazások az Xbox Live-on - Halo-…
febr. 24
10:00
(Hírek) Velük játszunk jövő héten! (2013. 9. hét) (PC Guru)
Megjelenik a PC-re három évet késő Brütal Legend, versenyezhetünk iPhone-on, és irthatjuk a náci zombikat is.
febr. 24
10:00
Nike+ Kinect Training (PC Dome)
Jól kidolgozott edzéstervet nyújt a kinectes fitneszprogram.
febr. 24
10:12
MWC2013: idő előtti Galaxy Note 8.0 bejelentés (prohardver)
A Samsung nem nézte jó szemmel, hogy konkurensei az MWC előtt bejelentéseket tesznek, így ők is beálltak a sorba.
febr. 24
10:48
Arany Málna-díj: 2012 legpocsékabb mozis teljesítményei (sg)
Egy fantasy, egy scifi és egy Adam Sandler-komédia produkálta a tavalyi év mozifilmes mélypontjait, legalábbis az Arany Málna-díjra szavazók szerint.
febr. 24
11:06
Elkerülhetetlennek tűnik a nagy metán kiáramlás (sg)
Amennyiben a globális klíma újabb tizedfokokkal kúszik feljebb, a szibériai permafroszt megállíthatatlan olvadásnak indul.
febr. 24
11:06
WP blog: MWC-alkalmazás a Nokiától (prohardver)
Elérhető a Nokia által fejlesztett, a Mobile World Congress-re fókuszáló szoftver.
febr. 24
11:48
GameStar játékajánló - ezzel játszunk a hétvégén (GameStar)
Mi lehet közös George Washington-ban és a xenomorfokban? Többek között velük töltjük a szabadidőnket. Related Stories The Walking Dead - meglepetéssel készül a Telltale Diablo III - offline is játszható lesz, extra többjátékos móddal Watch Dogs - a te kezed Aiden keze Leárazások az Xbox Live-on - Halo-val indul az akció Beyond Good & Evil 2 - higgyétek el, tényleg jön!
febr. 24
11:51
Mac switch (plastik media)
Egy Linuxozó (egészen pontosan: Ubuntuzó) ember vallomásai: I too had developed a completely biased sense against the Apple ecosystem. The oft-touted cries of “walled garden” or “my device, my rules” or “locked into Apple” arguments were valid to me. I couldn’t, for the life of me, understand why people were paying so much money for [...]
febr. 24
12:18
Gran Turismo 6 PS3-ra? (ps3) (Gamer365)
febr. 24
12:24
Ruby 2.0.0 (hup.hu)
Yusuke Endoh ma bejelentette a Ruby programozási nyelv 2.0 sorozatának első "stable" kiadását, a Ruby 2.0.0-t. A fejlesztők amellett, hogy számos új funkciót, fejlesztést pakoltak a 2.0.0-ba, igyekeztek minél nagyobb fokú kompatibilitást megőrizni az 1.9 sorozattal. Végül öt nagyobb inkompatibilitással (néhány kisebb mellett) kell számolnia a Ruby 2.0-ra váltóknak. Ezek ellenére a bejelentés…
febr. 24
12:27
MS-DOS Screenshot Challenge (plastik media)
Mennyire ismered a ’90-es évek MS-DOS játékait? Felismernéd egyiket-másikat screenshot alapján? A Starfield Software készített egy kézzel válogatott tesztet, amivel lemérhetjük a tudásunkat. Vigyázat, nagyon jó kis teszt! Nekem megremegett a kezem a Wing Commander I vagy Wing Commander II kérdésen – vajon melyikből volt a screenshot? Lehetetlen hibátlanra megcsinálni. Az én eredményem:
febr. 24
12:36
Luigi's Mansion 2 tévéreklám (nds) (Gamer365)
Elő a porszívót, indul a szellemírtás!
febr. 24
12:42
Branch out a Linkedin alternatívája? (sajtokozlemeny.com)
A Branch out (“szétágazik”) egy a facebook által kifejlesztett alkalmazások közül, mely hasonló funkciókkal bír, mint a már egyre szélesebb közönség által ismert Linkedin vagy a Magyarországon kevésbé használt Xing. Twitteren olvasott, szakértők hozzászolásai alapján mondhatjuk, hogy egy ideális eszköz, melynek segítségével megkönnyíthetjük a kiválasztási folyamatokat, könnyedén megtalálhatjuk…
febr. 24
12:57
Az általam használt fő számítógépe(ke)n swapem / lapozófájlom (hup.hu)
febr. 24
12:59
NetBSD 6.1 RC1 (hup.hu)
Jeff Rizzo bejelentette, hogy elérhető tesztelésre a NetBSD 6.1 első kiadásra jelölt változata. A NetBSD 6.1 a NetBSD 6 ág első "feature" frissítése lesz. Vele számos új eszközmeghajtó-program, néhány új funkció és számos hibajavítás érkezik. Például: hibajavítások és új funkciók a NetBSD Packet Filter-hez (NPF) fejlesztések számos ARM platformhoz, beleértve a Raspberry Pi-t is, amelynek…
febr. 24
13:12
Kibabrál a sunyi reklámcégekkel a Firefox (PCWorld)
Hamarosan már csak azok a portálok hozhatnak létre sütiket, amelyeket valóban meglátogatott a netező.
febr. 24
14:03
Megjelent a BSD Magazine 02/2013 száma (hup.hu)
Néhány nappal ezelőtt megjelent az ingyenesen letölthető BSD Magazine 2013-as évfolyamának második, februári száma. A magazinban: VAX/OpenVMS Rehosting in NetBSD 6.0 Hosts What’s around the Corner: A Look at Upcoming PC-BSD Changes SSL for Dovecot and Roundcube for the Qmail MTA FreeBSD Unattended Installation of Servers FreeBSD Programming Primer (CMS) Organizational Structure and…
febr. 24
14:12
PlayStation 4, idióta gamerek és szexizmus - mi történt a héten? (GameStar)
Elég durva hetünk volt: PlayStation 4 bejelentés, Destiny előzetes, Crysis 3 teszt, és ez még semmi. A GameStar szubjektív heti összefoglalója ismét olvasgatható. Related Stories Diablo III - offline is játszható lesz, extra többjátékos móddal Watch Dogs - a te kezed Aiden keze Leárazások az Xbox Live-on - Halo-val indul az akció Beyond Good & Evil 2 - higgyétek el, tényleg jön! Mass Effect…
febr. 24
14:12
(Hírek) Ez történt... (2013. - 8. hét) (PC Guru)
Csak Steamre fog megjelenni az ArmA III, áprilisban leplezhetik le az új Xboxot, BioShock: Infinite előrendelői akció, túl kockázatos az MGS: Ground Zeroes – és még sok minden más.
febr. 24
14:36
Jön a Samsung Galaxy Note 8.0 (hup.hu)
A Samsung Electronics ma bejelentette Samsung Galaxy Note 8.0 tabletjét. Benne: 1,6 GHz-es quad-core processzor, 8 hüvelykes WXGA (1280x800 @ 189 ppi) kijelző, 2GB RAM, 16/32 tárterület (64GB-ig bővíthető), 4600 mAh akkumulátor, Android 4.1.2. A készülék 210,8 mm magas, 135,9 mm széles, 339 gramm tömegű. Elérhető 2013 második negyedévétől. A részletek itt olvashatók.
febr. 24
15:36
Testvérsorozatot kap a legnézettebb tévés fantasy (sg)
Úgy tűnik, hogy az idei év a spinoffok éve lesz az amerikai televíziózásban, hiszen az NCIS és a Vámpírnaplók után az Egyszer volt, hol nem volt is testvérsorozatot kaphat.
febr. 24
15:38
Újabb Helyszínelők-sorozatnak fellegzett be? (sg)
Tavaly véget ért a Miami helyszínelők, idén pedig a New York-i helyszínelők is befejeződhet. Az egyre gyengébb nézettséget produkáló kriminek pénteken fejeződött be a kilencedik szezonja.
febr. 24
15:40
Új sorozatokban a Lost - Eltűntek sztárjai (sg)
A Lost - Eltűntek hatalmas rajongótábora minden bizonnyal szívesen kíséri figyelemmel, hogy miképpen alakul kedvenc sorozatuk szereplőinek további sorsa. Három Lost-színész a napokban új pilothoz csatlakozott.
febr. 24
15:42
Rég várt scifisorozat folytatódik Magyarországon (sg)
Több, mint két éve várjuk, hogy folytatódjon az RTL Klub scifisorozata, A rejtély. Nos, úgy tűnik, hogy a várakozásnak vége, hiszen március elején végre érkezik a harmadik szezon.
febr. 24
15:44
Végre elért hozzánk Steven Seagal akciósorozata (sg)
Bud Spencer után Steven Seagal "új" sorozatát is az RTL Klub vette meg. Az Igazságosztók című akciókrimit a csatorna március első csütörtökén fogja bemutatni, a Barátok közt után.
febr. 24
15:46
A TV2 leveszi új sorozatát a képernyőről (sg)
Az RTL Klub csak elpakolta új, fiataloknak szóló szappanoperáját, a TV2 pedig le is veszi műsoráról. A Bűnök és szerelmek azonban csak ideiglenesen tűnik el a képernyőről.
febr. 24
16:18
Tomb Raider - befutott az első értékelés (GameStar)
Bizakodásra adhat okot a Tomb Raider reboot legelső értékelése. Related Stories Watch Dogs - a te kezed Aiden keze Leárazások az Xbox Live-on - Halo-val indul az akció Beyond Good & Evil 2 - higgyétek el, tényleg jön! Mass Effect 3 - mozgásban a Reckoning DLC 26 játék egy videóban - te felismered mind?
febr. 24
17:42
MWC2013: megjött a Huawei P1 utódja (prohardver)
Nem meglepő módon a P2 mindenben többet nyújt, mint elődje, megtartva annak kecsességét, de nem akar csúcsgép lenni.
febr. 24
17:42
Kiberbűnözés: óvintézkedések nélkül bárki áldozat lehet (prim)
Szinte naponta bejárja a médiát valamilyen, ismeretlen eredetű kibertámadásokról szóló...
febr. 24
17:42
Halo 4 Majestic Map Pack videók (x360) (Gamer365)
Három videó az új multiplayer DLC mindhárom pályájához.
febr. 24
18:00
Új NBA statisztikai oldal belső infókkal (prim)
Elindult az NBA statisztikai oldala, a www.NBA.com/stats, mely az SAP technológiáját hívta segítségül. Ennek...
febr. 24
18:36
Ingyen tesztelhető lesz a Windows Blue? (PCWorld)
Elvileg heteken belül elérhetővé válhat a publikus béta verzió.
febr. 24
19:00
Splinter Cell: Blacklist - mozgásban a gyűjtői kiadás távirányítós repülője (GameStar)
A Paladin névre hallgató lopakodó repülőgép kicsinyített mását ezúttal repülés közben is megcsodálhatjuk. Related Stories Leárazások az Xbox Live-on - Halo-val indul az akció Beyond Good & Evil 2 - higgyétek el, tényleg jön! Mass Effect 3 - mozgásban a Reckoning DLC 26 játék egy videóban - te felismered mind? E3 2013 - van élet a Call of Duty után?
febr. 24
19:12
Friss Army of Two: The Devil's Cartel képek (sg)
Friss képekkel jelentkezett az Army of Two: The Devil's Cartel.
febr. 24
19:30
Resident Evil 6 - fut majd a gépeden? (sg)
Jövő> hónapban jelenik meg a PC-s Resident Evil 6.
febr. 24
19:32
Új autós játékot készít a FlatOut fejlesztője (sg)
Új alkotást készít a FlatOut fejlesztője.
febr. 24
19:48
Így fest a Watch Dogs borítója (sg)
Megjelent a neten a Watch Dogs borítója.
febr. 24
20:24
A demókkal becsapják a vásárlókat? (sg)
Az Aliens: Colonial Marines és a Dead Space 3 demója kapcsán érdemes kicsit megnézni, hogy mennyire vernek át minket a készítők.
febr. 24
21:24
Visszatér a FlatOut sorozat? (GameStar)
A FlatOut játékokat is készítő Bugbear Entertainment egy titokzatos videót tett közzé oldalán. Related Stories Beyond Good & Evil 2 - higgyétek el, tényleg jön! Mass Effect 3 - mozgásban a Reckoning DLC 26 játék egy videóban - te felismered mind? E3 2013 - van élet a Call of Duty után? TressFX - az AMD a tökélyre hajaz
febr. 24
22:12
MWC2013: Olloclip 3 az 1-ben kameralencse iPhone készülékekhez (prohardver)
Az Olloclip saját terméket mutatott be iPhone készülékekhez, mely a kamera látószögét képes befolyásolni.
febr. 24
22:48
MWC2013: kameránk előtt a BlackBerry Q10 (prohardver)
Az újdonság a Z10-hez hasonlóan a BB10 operációs rendszerre épül, különlegessége a fizikai billentyűzetben és az 1:1-es képarányban keresendő.
febr. 24
22:51
Chromebook Pixel: retina felbontású érintőképernyős ultrabook a Google-tól (Pazar Cuccok)
Az első Google gép megjelenése óta (2010.dec) egészen mostanáig a Chromebookokat kisméretű, alultáplált, belépőszintű, elsősorban webes alkalmazások futtatására specializálódott olcsó netbookokat jelentettek. Még a most februárban megjelent HP Chromebook Pavilon ...
febr. 24
23:06
Megmaradna a szerzői joga az elítélt bűnözőknek (sg)
Az ombudsman azt kéri az Alkotmánybíróságtól (Ab), hogy semmisítse meg a jogerősen elítéltek szerzői jogdíjának megvonásával kapcsolatos rendelkezést - tájékoztatott az Alapvető Jogok Biztosának Hivatala.

Keresés