2013. február 24. vasárnap

febr. 24
5:30
Így táncol Michelle Obama - videóval (ATV)
Az éppen ikonná váló elnökfeleség Jimmy Fallon péntek esti műsorában csatlakozott a showmanhez, hogy közösen mutassák be az anyatáncok fejlődését.
febr. 24
5:48
A közmunkás húsosfazeka (Népszava)
Kétszobás gazdasági épület a család otthona; a villanyt és a gázt is lekapcsolták; reklámújságban nyomul a jobboldali propaganda; 72 órára elzárják, aki fát gyűjt; legfeljebb káposztás-paszulyra telik - csöppet sem rózsás a jövő Szabolcsban.
febr. 24
6:06
Új utakon a polgári törvénykönyv (HVG)
Kompromisszumokkal terhelt, olykor merész, de inkább fontolva haladó, s nem éppen sajtóbarát az új polgári törvénykönyv. A kódex „működéséhez” számos intézkedésre is szükség lesz, ám róluk még szinte semmit se tudni – írja jogász szerzőnk, aki eddig nem középpontban lévő problémákra is felhívja a figyelmet.
febr. 24
6:24
Egy „pesti vagány” váltja Hoffmann Rózsát (ATV)
A Fideszben biztosak abban, hogy a Hoffmann Rózsát a felsőoktatás irányításában váltó Klinghammer István csak jobb lehet, mint elődje. Az pár nap alatt kiderült, hogy megnyerőbb kommunikátor, az pedig pályafutásából látható, hogy az egyetemi szférához eleve jobban érthet, mint Hoffmann Rózsa, hiszen nemcsak egy nagy egyetem rektora volt, hanem egy időben vezette a rektori konferenciát. A Hetek…
febr. 24
7:00
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 24
7:18
Kossuth tér 1-3. - Egészpályás kormánypárti letámadás (HVG)
A szokásos egy helyett rögtön három kormánypárti interpellácóval kérdeznek alá a fideszes és kereszténydemokrata képviselők a kormány tagjainak, majd az LMP-frakció megszűnése miatt átrendezik a parlamenti erőviszonyokat. Hétfőn kiderül, képes-e önkorlátozásra a kormányoldal a választókerületek átrajzolásának ügyében, éjszaka pedig folytatódik az alaptörvény nagyjavítása, és a médiatörvény…
febr. 24
7:36
A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek a fővárosban (Infostart)
A romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat áldozataira emlékeztek mintegy háromszázan szombat este Budapesten; a rendezvényen felszólalók hatékony állami fellépést szorgalmaztak a szélsőjobboldali csoportok ellen.
febr. 24
7:36
Falhoz nyomták a köztévét: ki kell adni, mennyit kapott Pesty (168 Óra Online)
A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, jogerősen úgy döntött, hogy az MTVA nem hivatkozhat üzleti titokra Pesty László riportfilmjének költségeivel kapcsolatban.
febr. 24
7:36
Képzelt világ Orbántól (Népszava)
Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország - legalábbis Orbán Viktor szerint, aki tegnap tartotta meg tizenötödik évértékelő beszédét. A miniszterelnök, aki halk zongorakíséret mellett lépett a Millenáris Teátrumba, dicsérte a magyarokat, akik 2010-ben rájuk szavaztak, az ellenzéknek pedig azt üzente: "egy erős ország nem…
febr. 24
8:12
Fél óránként megerőszakolnak egy nőt Indiában (ATV)
Az elmúlt hónapokban többször is sokkolták a világ közvéleményét az indiai nők ellen elkövetett tömeges nemi erőszakokról szóló beszámolók. Decemberben az egyik áldozat halálhíre tömegeket vitt az utcára, ám a tendencia nem állt meg. A legutóbbi, nagy nyilvánosságot kapott erőszakos cselekményben az áldozat egy 6 éves kislány, akit súlyos sérülésekkel péntek óta ápolnak egy újdelhi kórházban. Női…
febr. 24
8:30
Március 10-ig lehet pályázni a Campus Hungary ösztöndíjakra (MaHu)
Március 10-éig lehet pályázni a Balassi Intézet által meghirdetett Campus Hungary ösztöndíjakra, amelyekkel a hallgatók, a felsőoktatási intézmények oktatói és adminisztratív munkatársai a világ szinte minden kontinensén folytathatnak résztanulmányokat.
febr. 24
8:30
Tömegmészárlás Szudánban: több mint ötven halott (ATV)
Arab fegyveresek megöltek a nyugat-szudáni Dárfúr tartományban több mint félszáz polgári lakost szombaton - számoltak be szemtanúk.
febr. 24
8:48
Ma szétválhat Óbarok (HVG)
Népszavazást tartanak ma a Fejér megyei Óbarok községben, mert a település Nagyegyháza nevű része szeretne önálló önkormányzatot alakítani.
febr. 24
9:06
Jöhet az újabb BKV-sztrájk (ATV)
A Budapesti Közlekedési Központ szerint idő előtti az ATV Híradó kérdése arról, hogy elvonnak-e további 7 milliárdot a BKV-tól a jövő évi üzleti tervben. Ez azt jelentené, hogy még a felajánlott 3 százalékos -a szakszervezetek szerint elfogadhatatlan mértékű - béremelésre sem lenne fedezet. Emiatt tegnap az érintettek sztrájkbizottságot alakítottak. A vezetők szerint az elégedetlenség és az…
febr. 24
9:24
Négy helyen tartanak ma időközi önkormányzati választást (MaHu)
Négy helyen tartanak ma időközi önkormányzati választást az országban: Pázmándon és Révfülöpön polgármestert és képviselőket, Csurgónagymartonban és Szabadszentkirályon csak településvezetőt választanak.
febr. 24
9:24
Korallcsempészt fogtak Budapesten (HVG)
Kőkorallokat találtak egy utasnál a Liszt Ferenc repülőtéren.
febr. 24
9:24
BÉT: emelkedő index, csökkenő forgalom (ATV)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe enyhén növekedett a héten az előző heti csökkenés után, miközben a forgalom több mint 30 százalékkal esett.
febr. 24
9:42
Országszerte megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól (MaHu)
A kommunizmus áldozatainak hétfői emléknapja alkalmából országszerte tartottak, illetve tartanak állami önkormányzati, párt- és civil megemlékezéseket.
febr. 24
9:42
Eső, zápor, enyhülés (Népszava)
Vasárnap az ország nagy részén alapvetően borongós, csapadékos idő várható: sok felé számíthatunk esőre, záporokra. A Duna széles sávjában és délkeleten élénk, olykor erős lesz a szél. Tovább enyhül az idő: keleten, délkeleten 10-15°C is lehet, míg nyugaton ennél jóval hűvösebb idő lesz.
febr. 24
10:00
Gondok vannak a jótállás és szavatosság területén (Infostart)
Továbbra is indokoltnak tartja a jótállás és szavatosság átfogó vizsgálatát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.
febr. 24
10:00
Havas: "elpocsékoltam a tehetségemet" (ATV)
Elpocsékolta a tehetségét, állítja a Heteknek adott interjújában Havas Henrik. Az ismert műsorvezető és író a közelmúltban túlélt súlyos betegség hatására sem zökkent ki „megfigyelői státuszából”, ami a kívülállónak sokszor közönyösségnek, cinizmusnak tűnik. Havas figyel a pápák üzeneteire, az örökkévalóság viszont nem nagyon hozza lázba, az „úgynevezett megtérések” pedig irritálják.
febr. 24
10:18
Törlés a totóban (boon)
Budapest, 2013. február 23., szombat (MTI) - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatja a fogadókat, hogy a 2013. 08/2. heti totóműsorban szereplő, 11. sorszámú Bologna-Fiorentina olasz bajnoki mérkőzést törölte, mivel a meccset az erős havazás miatt keddre halasztották.
febr. 24
10:18
Megkezdődött a parlamenti választás Olaszországban - két napig tart (ATV)
Megkezdődött Olaszországban a parlamenti választás vasárnap. A szavazók a második világháború utáni 17. parlament összetételéről határozhatnak, és 184 párt közül választhatnak. Olaszországban a hagyományosan magas részvétel további növelése érdekében 2006 óta két napig tart a szavazás.
febr. 24
10:20
A Luxor nyerőszámai és nyereményei (boon)
Budapest, 2013. február 23., szombat - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 8. heti Luxor-számsorsolás nyerőszámai a következők:
febr. 24
10:22
Az ötös lottó nyerőszámai és nyereményei (boon)
Budapest, 2013. február 23., szombat (MTI) - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a 8. héten megtartott ötös lottó és joker számsorsoláson a következő számokat húzták ki:
febr. 24
10:36
Több politikus is hibázott az adóbevallásában (ATV)
Válaszolt Zsiga Marcell a Mentelmi Bizottság elnökének megkeresésére azzal kapcsolatban, hogy a 40 millióért vásárolt házát miből vette és miért mulasztotta el ezt bevallani. A Blikk által indított vagyonnyilatkozati eljárás zárt tárgyalására hétfőre összehívta a mentelmi bizottság ülését Rubovszky György. A testület KDNP-s elnöke erről az ATV Tabu pénteki felvételén beszélt.
febr. 24
10:54
Romagyilkosságok – Az áldozatokra emlékeztek a fővárosban (boon)
Budapest, 2013. február 23., szombat (MTI) - A romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat áldozataira emlékeztek mintegy háromszázan szombat este Budapesten; a rendezvényen felszólalók hatékony állami fellépést szorgalmaztak a szélsőjobboldali csoportok ellen.
febr. 24
10:56
Csorba Bélát választották a VMDP új elnökévé (boon)
Szabadka/Budapest, 2013. február 23., szombat (MTI) - Csorba Bélát választották a Vajdasági Magyar Demokrata Párt (VMDP) új elnökévé a szervezet szombati tisztújító kongresszusán - írta a vajdasági magyar sajtó.
febr. 24
10:58
Március 10-éig lehet pályázni a Campus Hungary ösztöndíjakra (boon)
Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Március 10-éig lehet pályázni a Balassi Intézet által meghirdetett Campus Hungary ösztöndíjakra, amelyekkel a hallgatók, a felsőoktatási intézmények oktatói és adminisztratív munkatársai a világ szinte minden kontinensén folytathatnak résztanulmányokat.
febr. 24
11:00
NFH: továbbra is gondok vannak a jótállás és szavatosság területén (boon)
Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Továbbra is gondok vannak a jótállás és szavatosság területén, a fogyasztók még mindig nem kapnak megfelelő tájékoztatást jogaikról, ezért a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (NFH) továbbra is indokoltnak tartja a téma átfogó ellenőrzését.
febr. 24
11:02
A G’Roby legalább 10 százalékos forgalomnövekedésre számít az idén (boon)
Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) – A G’Roby szupermarket-hálózat legalább 10 százalékos forgalomnövekedésre számít idén, miután 2012-ben 7 százalékkal, 1,4 milliárd forintra növelte online forgalmát – mondta Nagy Sándor, a G’Roby ügyvezető igazgatója az MTI-nek.
febr. 24
11:04
Kőkorallokat találtak egy utasnál a Liszt Ferenc repülőtéren (boon)
Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Nyolcvan kőkorallt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren egy román állampolgár csomagjában. Mivel az utas nem rendelkezett engedéllyel, a korallokat lefoglalták, és természetkárosítás miatt feljelentést tettek - közölte a hatóság vasárnap az MTI-vel.
febr. 24
11:12
Úgy esik majd Pesten is, mintha dézsából öntenék (HVG)
Három megyére adott ki első fokú riasztást az Országos Meteorológiai Szolgálat a nagy mennyiségű várható csapadék miatt.
febr. 24
11:12
"Ez egy rossz álom" - Orbán ígéretei nehezen számonkérhetőek (ATV)
Nem lehet Magyarország energiafüggőségét teljesen megszüntetni – állítja az ATV Híradója által megkérdezett szakértő, aki azt is mondja, hogy az energiapiac nem az önállóság, hanem az együttműködés és a globalizáció felé tart. Orbán Viktor pénteki beszédében az ország energiafüggőségének megszüntetését, a magyar gazdaság fellendülését ígérte a következő húsz évre.
febr. 24
11:14
Haláleset börtönben - éhségsztrájkolnak a palesztin rabok (ATV)
Az izraeli börtönök mintegy háromezer palesztin rabja kezdett éhségsztrájkba vasárnap, tiltakozásul az előző nap meghalt társuk miatt - közölte az izraeli közszolgálati rádió.
febr. 24
11:30
Kőkorallokat foglaltak le a repülőtéren (Infostart)
Nyolcvan kőkorallt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren egy román állampolgár csomagjában. Mivel az utas nem rendelkezett engedéllyel, a korallokat lefoglalták, és természetkárosítás miatt feljelentést tettek - közölte a hatóság vasárnap az MTI-vel.
febr. 24
11:30
A bomlás melege: Simicska Pakson is (168 Óra Online)
A becsült árnál csaknem 50 százalékkal drágább ajánlattal nyert el a Simicska Lajoshoz köthető Közgép egy paksi rekonstrukciós munkát. A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint az eset jól példázza, miért akar Orbán Viktor 3000 milliárdnyi adóforintot az atomerőmű bővítésre költeni, és kik fognak igazán jól járni a beruházással.
febr. 24
11:48
Rendőrség: nem tiltották be a Dunaferr dolgozóinak demonstrációját (MaHu)
A Dunaferr dolgozói maguk döntöttek arról, hogy nem tartanak hétfőn demonstrációt, a rendőrség semmilyen engedélyt nem vont vissza.
febr. 24
11:48
Vaddisznók portyáznak Salgótarján utcáin (168 Óra Online)
Vaddisznók portyáztak Salgótarjánban, az állatok élelem után kutattak a város belső részein. A vadászati statisztikák szerint Magyarországon a vaddisznók száma egyre nő. Az elszaporodott állomány gyakran keresi fel a lakott területeket élelem után kutatva.
febr. 24
11:48
Fokozott hadi készültség Dél-Koreában az új elnök beiktatása előtt (ATV)
Megemelték a dél-koreai hadsereg készültségi szintjét az új elnök beiktatása előtt.
febr. 24
12:06
Az ellenzék többet akar tudni Chávez betegségéről (ATV)
Több száz ellenzéki tüntetett szombaton Caracasban hiteles tájékoztatást követelve Hugo Chávez államfő egészségi állapotáról. Az ellenzéki vezetők bírálták a kormányt a Chávez betegségét és gyógykezelését övező titoktartást miatt, mondván, a venezuelaiak azt akarják, hogy a kabinet nyíltabban kezelje az ügyet. "Azért jöttünk ide, hogy elmondjuk: a nép igazságot követel" - hangoztatta az…
febr. 24
12:24
MSZP: nem növekvő gazdaság, hanem recesszió van (MaHu)
Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes szerint Orbán Viktor kormányfő súlyosan félrevezeti az országot, amikor jó teljesítményekről, növekvő gazdaságról beszél, miközben a kabinet felélte az ország tartalékait és recesszió van.
febr. 24
12:24
MSZP: nem növekvő gazdaság, hanem recesszió van (Népszava)
Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes szerint Orbán Viktor kormányfő súlyosan félrevezeti az országot, amikor jó teljesítményekről, növekvő gazdaságról beszél, miközben a kabinet felélte az ország tartalékait és recesszió van.
febr. 24
12:24
Három marokkói határsértőt fogtak el az 53-as úton (boon)
Kecskemét, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Három marokkói határsértőt fogtak el a határrendészek szombaton az 53-as úton - tájékoztatta a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője az MTI-t vasárnap.
febr. 24
12:24
Pistorius bátyja halálra gázolt egy nőt (ATV)
A barátnőjét agyonlövő dél-afrikai atléta, Oscar Pistorius fivére ellen egy korábbi halálos gázolás miatt emeltek vádat.
febr. 24
12:26
Rendőrség: nem tiltották be a Dunaferr dolgozóinak demonstrációját (boon)
Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - A Dunaferr dolgozói maguk döntöttek arról, hogy nem tartanak hétfőn demonstrációt, a rendőrség semmilyen engedélyt nem vont vissza - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata vasárnap az MTI-vel.
febr. 24
12:28
Eurovíziós Dalfesztivál – A Dal – Négyen már a döntőben (boon)
Budapest, 2013. február 23., szombat (MTI) - A zsűri döntése alapján Kállay-Saunders András és Rácz Gergő, míg a közönség szavazataival Cserpes Laura és Keresztes Ildikó jutott be a döntőbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenye, A Dal című showműsor szombat esti első középdöntőjéből.
febr. 24
12:30
MSZP: nem növekvő gazdaság, hanem recesszió van (boon)
Budapest, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes szerint Orbán Viktor kormányfő súlyosan félrevezeti az országot, amikor jó teljesítményekről, növekvő gazdaságról beszél, miközben a kabinet felélte az ország tartalékait és recesszió van.
febr. 24
12:42
A "függetlenség" árát ki fizeti meg? (Népszava)
Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország - legalábbis Orbán Viktor szerint, aki pénteken tartotta meg tizenötödik évértékelő beszédét. Most is elsősorban saját táborát igyekezett megszólítani, a több sebből is vérző szónoklattal. Heti elemzés.
febr. 24
12:42
Vadkender-termesztőket fogtak el Zámoly külterületén (boon)
Székesfehérvár, 2013. február 24., vasárnap (MTI) - Vadkender-termesztőket fogtak el Zámoly külterületén – közölte a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője vasárnap az MTI-vel.

Keresés