2013. február 24. vasárnap

febr. 24
0:24
A meggyilkolt romákra emlékeztek a fővárosban (Metropol)
A rendezvényen felszólalók hatékony állami fellépést szorgalmaztak a szélsőjobboldali csoportok ellen.
febr. 24
5:30
Így táncol Michelle Obama - videóval (ATV)
Az éppen ikonná váló elnökfeleség Jimmy Fallon péntek esti műsorában csatlakozott a showmanhez, hogy közösen mutassák be az anyatáncok fejlődését.
febr. 24
5:48
A közmunkás húsosfazeka (Alternatív Energia)
Kétszobás gazdasági épület a család otthona; a villanyt és a gázt is lekapcsolták; reklámújságban nyomul a jobboldali propaganda; 72 órára elzárják, aki fát gyűjt; legfeljebb káposztás-paszulyra telik - csöppet sem rózsás a jövő Szabolcsban.
febr. 24
6:24
Egy „pesti vagány” váltja Hoffmann Rózsát (ATV)
A Fideszben biztosak abban, hogy a Hoffmann Rózsát a felsőoktatás irányításában váltó Klinghammer István csak jobb lehet, mint elődje. Az pár nap alatt kiderült, hogy megnyerőbb kommunikátor, az pedig pályafutásából látható, hogy az egyetemi szférához eleve jobban érthet, mint Hoffmann Rózsa, hiszen nemcsak egy nagy egyetem rektora volt, hanem egy időben vezette a rektori konferenciát. A Hetek…
febr. 24
7:36
A romagyilkosságok áldozataira emlékeztek a fővárosban (Infostart)
A romák ellen elkövetett gyilkosságsorozat áldozataira emlékeztek mintegy háromszázan szombat este Budapesten; a rendezvényen felszólalók hatékony állami fellépést szorgalmaztak a szélsőjobboldali csoportok ellen.
febr. 24
7:36
Falhoz nyomták a köztévét: ki kell adni, mennyit kapott Pesty (168 Óra Online)
A Fővárosi Ítélőtábla másodfokon, jogerősen úgy döntött, hogy az MTVA nem hivatkozhat üzleti titokra Pesty László riportfilmjének költségeivel kapcsolatban.
febr. 24
7:36
Képzelt világ Orbántól (Alternatív Energia)
Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország - legalábbis Orbán Viktor szerint, aki tegnap tartotta meg tizenötödik évértékelő beszédét. A miniszterelnök, aki halk zongorakíséret mellett lépett a Millenáris Teátrumba, dicsérte a magyarokat, akik 2010-ben rájuk szavaztak, az ellenzéknek pedig azt üzente: "egy erős ország nem…
febr. 24
8:12
Fél óránként megerőszakolnak egy nőt Indiában (ATV)
Az elmúlt hónapokban többször is sokkolták a világ közvéleményét az indiai nők ellen elkövetett tömeges nemi erőszakokról szóló beszámolók. Decemberben az egyik áldozat halálhíre tömegeket vitt az utcára, ám a tendencia nem állt meg. A legutóbbi, nagy nyilvánosságot kapott erőszakos cselekményben az áldozat egy 6 éves kislány, akit súlyos sérülésekkel péntek óta ápolnak egy újdelhi kórházban. Női…
febr. 24
8:30
Tömegmészárlás Szudánban: több mint ötven halott (ATV)
Arab fegyveresek megöltek a nyugat-szudáni Dárfúr tartományban több mint félszáz polgári lakost szombaton - számoltak be szemtanúk.
febr. 24
9:06
Jöhet az újabb BKV-sztrájk (ATV)
A Budapesti Közlekedési Központ szerint idő előtti az ATV Híradó kérdése arról, hogy elvonnak-e további 7 milliárdot a BKV-tól a jövő évi üzleti tervben. Ez azt jelentené, hogy még a felajánlott 3 százalékos -a szakszervezetek szerint elfogadhatatlan mértékű - béremelésre sem lenne fedezet. Emiatt tegnap az érintettek sztrájkbizottságot alakítottak. A vezetők szerint az elégedetlenség és az…
febr. 24
9:24
BÉT: emelkedő index, csökkenő forgalom (ATV)
A Budapesti Értéktőzsde (BÉT) részvényindexe enyhén növekedett a héten az előző heti csökkenés után, miközben a forgalom több mint 30 százalékkal esett.
febr. 24
9:42
Eső, zápor, enyhülés (Alternatív Energia)
Vasárnap az ország nagy részén alapvetően borongós, csapadékos idő várható: sok felé számíthatunk esőre, záporokra. A Duna széles sávjában és délkeleten élénk, olykor erős lesz a szél. Tovább enyhül az idő: keleten, délkeleten 10-15°C is lehet, míg nyugaton ennél jóval hűvösebb idő lesz.
febr. 24
10:00
Gondok vannak a jótállás és szavatosság területén (Infostart)
Továbbra is indokoltnak tartja a jótállás és szavatosság átfogó vizsgálatát a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság.
febr. 24
10:00
Havas: "elpocsékoltam a tehetségemet" (ATV)
Elpocsékolta a tehetségét, állítja a Heteknek adott interjújában Havas Henrik. Az ismert műsorvezető és író a közelmúltban túlélt súlyos betegség hatására sem zökkent ki „megfigyelői státuszából”, ami a kívülállónak sokszor közönyösségnek, cinizmusnak tűnik. Havas figyel a pápák üzeneteire, az örökkévalóság viszont nem nagyon hozza lázba, az „úgynevezett megtérések” pedig irritálják.
febr. 24
10:18
Megkezdődött a parlamenti választás Olaszországban - két napig tart (ATV)
Megkezdődött Olaszországban a parlamenti választás vasárnap. A szavazók a második világháború utáni 17. parlament összetételéről határozhatnak, és 184 párt közül választhatnak. Olaszországban a hagyományosan magas részvétel további növelése érdekében 2006 óta két napig tart a szavazás.
febr. 24
10:36
Több politikus is hibázott az adóbevallásában (ATV)
Válaszolt Zsiga Marcell a Mentelmi Bizottság elnökének megkeresésére azzal kapcsolatban, hogy a 40 millióért vásárolt házát miből vette és miért mulasztotta el ezt bevallani. A Blikk által indított vagyonnyilatkozati eljárás zárt tárgyalására hétfőre összehívta a mentelmi bizottság ülését Rubovszky György. A testület KDNP-s elnöke erről az ATV Tabu pénteki felvételén beszélt.
febr. 24
10:54
A kommunizmus áldozatainak emléknapja (Metropol)
A kommunizmus áldozatairól először 2001. február 25-én emlékeztek meg az Országgyűlésben és a középiskolákban.
febr. 24
11:12
"Ez egy rossz álom" - Orbán ígéretei nehezen számonkérhetőek (ATV)
Nem lehet Magyarország energiafüggőségét teljesen megszüntetni – állítja az ATV Híradója által megkérdezett szakértő, aki azt is mondja, hogy az energiapiac nem az önállóság, hanem az együttműködés és a globalizáció felé tart. Orbán Viktor pénteki beszédében az ország energiafüggőségének megszüntetését, a magyar gazdaság fellendülését ígérte a következő húsz évre.
febr. 24
11:14
Haláleset börtönben - éhségsztrájkolnak a palesztin rabok (ATV)
Az izraeli börtönök mintegy háromezer palesztin rabja kezdett éhségsztrájkba vasárnap, tiltakozásul az előző nap meghalt társuk miatt - közölte az izraeli közszolgálati rádió.
febr. 24
11:30
Kőkorallokat foglaltak le a repülőtéren (Infostart)
Nyolcvan kőkorallt találtak a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) pénzügyőrei a budapesti Liszt Ferenc repülőtéren egy román állampolgár csomagjában. Mivel az utas nem rendelkezett engedéllyel, a korallokat lefoglalták, és természetkárosítás miatt feljelentést tettek - közölte a hatóság vasárnap az MTI-vel.
febr. 24
11:30
A bomlás melege: Simicska Pakson is (168 Óra Online)
A becsült árnál csaknem 50 százalékkal drágább ajánlattal nyert el a Simicska Lajoshoz köthető Közgép egy paksi rekonstrukciós munkát. A Párbeszéd Magyarországért (PM) szerint az eset jól példázza, miért akar Orbán Viktor 3000 milliárdnyi adóforintot az atomerőmű bővítésre költeni, és kik fognak igazán jól járni a beruházással.
febr. 24
11:48
Vaddisznók portyáznak Salgótarján utcáin (168 Óra Online)
Vaddisznók portyáztak Salgótarjánban, az állatok élelem után kutattak a város belső részein. A vadászati statisztikák szerint Magyarországon a vaddisznók száma egyre nő. Az elszaporodott állomány gyakran keresi fel a lakott területeket élelem után kutatva.
febr. 24
11:48
Fokozott hadi készültség Dél-Koreában az új elnök beiktatása előtt (ATV)
Megemelték a dél-koreai hadsereg készültségi szintjét az új elnök beiktatása előtt.
febr. 24
12:06
Az ellenzék többet akar tudni Chávez betegségéről (ATV)
Több száz ellenzéki tüntetett szombaton Caracasban hiteles tájékoztatást követelve Hugo Chávez államfő egészségi állapotáról. Az ellenzéki vezetők bírálták a kormányt a Chávez betegségét és gyógykezelését övező titoktartást miatt, mondván, a venezuelaiak azt akarják, hogy a kabinet nyíltabban kezelje az ügyet. "Azért jöttünk ide, hogy elmondjuk: a nép igazságot követel" - hangoztatta az…
febr. 24
12:24
Nem tiltották be a dunaferres demonstrációt (Metropol)
A Dunaferr dolgozói maguk döntöttek arról, hogy nem tartanak hétfőn demonstrációt, a rendőrség semmilyen engedélyt nem vont vissza - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) kommunikációs szolgálata vasárnap.
febr. 24
12:24
MSZP: nem növekvő gazdaság, hanem recesszió van (Alternatív Energia)
Józsa István szocialista frakcióvezető-helyettes szerint Orbán Viktor kormányfő súlyosan félrevezeti az országot, amikor jó teljesítményekről, növekvő gazdaságról beszél, miközben a kabinet felélte az ország tartalékait és recesszió van.
febr. 24
12:24
Pistorius bátyja halálra gázolt egy nőt (ATV)
A barátnőjét agyonlövő dél-afrikai atléta, Oscar Pistorius fivére ellen egy korábbi halálos gázolás miatt emeltek vádat.
febr. 24
12:42
A "függetlenség" árát ki fizeti meg? (Alternatív Energia)
Magyarország jobban teljesít, mint korábban, és eredményesebb a válság kezelésében, mint a legtöbb európai ország - legalábbis Orbán Viktor szerint, aki pénteken tartotta meg tizenötödik évértékelő beszédét. Most is elsősorban saját táborát igyekezett megszólítani, a több sebből is vérző szónoklattal. Heti elemzés.
febr. 24
13:00
Bombával megrakott autóval hajtott a rendőrőrsnek - öt halott (ATV)
Afganisztán keleti részén vasárnap három öngyilkos merényletben meghalt öt ember, többen megsebesültek, míg a fővárosban, Kabulban a biztonságiaknak sikerült ártalmatlanná tenniük egy terrortámadásra készülő férfit.
febr. 24
13:18
Változatlan az alapítványi és magániskolák finanszírozása (Infostart)
Változatlan az alapítványi és magániskolák finanszírozása - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma.
febr. 24
13:18
Orbán nem megy el magától, el kell zavarni (Alternatív Energia)
Orbán Viktor évértékelő beszédében már megint arcul csapta Magyarországot. Arcul csapta a munkanélkülieket, az utolsó tartalékaikat felélő, napról napra élő családokat, a túlélésért küzdő vállalkozókat, a kivéreztetett oktatás- és egészségügy kárvallottjait, a kilátástalanság elől külföldre menekülőket, és mindazokat, akik hittek benne.
febr. 24
13:18
Tokió radarrendszert kap az Egyesült Államoktól (ATV)
A legutóbbi észak-koreai atomrobbantás miatt az Egyesült Államok új típusú radarberendezést akar szállítani Japánnak - jelentették vasárnap japán hírforrások.
febr. 24
13:20
Rogán: Bajnaiék Európa legmagasabb szja-kulcsát vezetnék be (Alternatív Energia)
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint Bajnai Gordon programja Európa legmagasabb személyijövedelemadó-kulcsát vezetné be Magyarországon, a 2009-es adórendszer visszaállításával pedig kétmillióan járnának rosszul.
febr. 24
13:36
Rogán: Bajnai Európa legmagasabb szja-kulcsát vezetné be (ATV)
A Fidesz parlamenti frakcióvezetője szerint Bajnai Gordon programja Európa legmagasabb személyijövedelemadó-kulcsát vezetné be Magyarországon, a 2009-es adórendszer visszaállításával pedig kétmillióan járnának rosszul.
febr. 24
13:54
Az ombudsman az Ab-hez fordult a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény miatt (Infostart)
Az Alkotmánybírósághoz fordul a személyszállítási szolgáltatásokról szóló törvény miatt az ombudsman. Az alapvető jogok biztosa szerint a jogszabály konkrét határidő helyett csak a tömegközlekedés akadálymentesítésének fokozatos megvalósítását írja elő.
febr. 24
13:54
"Hiányozni fogsz" Kétszázezren hallgatták a pápa utolsó imáját (ATV)
A római Szent Péter teret és környékét teljesen megtöltő tömeg hallgatta vasárnap a távozó XVI. Benedek pápa utolsó Úrangyala-imádságát.
febr. 24
14:12
Az MSZP konkrét lépéseket vár (Infostart)
Az MSZP szerint Orbán Viktor kormányfő súlyosan félrevezeti az országot, amikor jó teljesítményekről, növekvő gazdaságról beszél, miközben a kabinet felélte az ország tartalékait és recesszió van.
febr. 24
14:12
Jávor: túlárazott paksi tendert nyert a Közgép (ATV)
A Párbeszéd Magyarországért (PM) társelnöke elfogadhatatlannak nevezte vasárnapi közleményében, hogy a Közgép a becsült árnál csaknem 50 százalékkal drágább ajánlattal nyert el egy munkát az állami tulajdonú MVM Paksi Atomerőmű Zrt.-től.
febr. 24
14:30
Összevarrta felesége száját egy férfi (Metropol)
A 27 éves gyanúsított szombat délután XXII. kerületi lakásukban brutális módon bántalmazta 45 éves feleségét.
febr. 24
14:48
Chikán: Bajnainak koherens programja van (168 Óra Online)
„Nem ígérünk csodát, de nehéz, lihegő mászással elindulhatunk felfelé” – e szavakkal mutatta be Bajnai Gordon az Együtt 2014 Bizalom című gazdaságpolitikai programját. Benne többkulcsos adórendszert, az adójóváírás visszahozását, célzott járulékkedvezményeket, a különadók kivezetését, átlátható költségvetési tervezést és kiszámítható, a bizalomra építő gazdaságpolitikát ígérnek. Chikán Attila a…
febr. 24
14:48
Megszűnik az egyetemi tandíj Bajorországban (ATV)
Bajorország felsőoktatási intézményeiben a 2013. őszi szemesztertől kezdve megszűnik a tandíj - ilyen értelmű megállapodás született a tartományi kormányt adó pártok (CSU és FDP) hétvégi egyeztetésén.
febr. 24
15:06
Sok esőt hoz a hétfő (Infostart)
Hétfő estig a Kárpát-medence időjárását az említett ciklon alakítja, marad a többnyire enyhe, borongós, csapadékos idő - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.
febr. 24
15:06
Lőrincz Tamás győzött, Kiss Balázs ezüstérmes a birkózó GP-n (ATV)
Lőrincz Tamás, a 66 kg-os kategória londoni olimpiai ezüstérmese aranyérmet, a 96 kilósok között szereplő Kiss Balázs ezüstöt szerzett a kötöttfogású birkózók szombathelyi Golden Grand Prix-viadalának, a Magyar Nagydíjnak a zárónapján, vasárnap.
febr. 24
15:24
Nem biztonságosak a japán atomerőművek (ATV)
Japán tizenhat működőképes atomerőművének egyike sem felel meg a szigetország atomenergetikai hatósága által hozott biztonsági előírásoknak, ezért közeljövőbeli újraindításuk egyre valószínűtlenebb - írta az Aszahi Simbun japán napilap vasárnap.
febr. 24
15:26
"Ostobaság és hazugság" Reagáltak Rogán állítására Bajnaiék (ATV)
Az Együtt 2014 gazdaságpolitikájában egyetlen szóval sem szerepel 48 százalékos szja-kulcs, és ilyen ki sem számolható belőle - hangsúlyozza a választói mozgalom vasárnapi közleményében.
febr. 24
15:42
Karácsony Gergely vezeti a PM képviselői csoportját (Infostart)
Karácsony Gergely vezeti majd a Párbeszéd Magyarországért országgyűlési képviselői csoportját. A helyettesi posztot Szabó Rebeka tölti be.
febr. 24
15:42
Karácsony vezeti a PM képviselői csoportját (Metropol)
A Párbeszéd Magyarországért (PM) országgyűlési képviselői csoportot hozott létre.
febr. 24
16:00
Nem a botrány miatt esik vissza a lóhús exportja (Infostart)
A vágólovak exportjával foglalkozó magyar állatkereskedők egyelőre nem érezték meg az európai lóhúsbotrányt, egy uniós rendelet hazai alkalmazásának hiánya miatt azonban piacot vesztettek Olaszországban - mondta az InfoRádiónak egy zalaegerszegi vágóló-kereskedő. Németh Szilárd biztos abban, hogy magyar lóhús nem került nyugat-európai marhahús-készítményekbe.
febr. 24
16:36
"Paraszt vagyok" A Bolsevik utca mellett kapott lakást a színész (ATV)
A mordvinföldi főváros, Szaranszk lakosaként jegyezték be szombaton az orosz állampolgárságot január elején megszerző Gérard Depardieu-t, aki ebből az alkalomból ismét dicsérte az oroszországi demokráciát, önmagát pedig egy parasztvezérhez hasonlította.
febr. 24
16:54
A hatos lottó nyerőszámai és nyereményei (Metropol)
Nem volt telitalálatos a 8. héten.

Keresés