2013. február 4. hétfő

febr. 4
5:09
Borús, havas, esős nap jön (HVG)
Hétfőn északkeleten havazás lesz, másutt a havazást a nap folyamán havas eső, eső váltja fel - áll az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzésében.
febr. 4
5:09
Békemenet az ellenzék ellen (Népszava)
Néhány száz méterre gyülekeznek majd egymástól kedden Gyulán a Fidesz "demokrácia- és országrombolása" ellen tiltakozók, illetve az ellenük demonstráló Békemenet. A kormánypárti civilek azért vonulnak a békési városba, hogy "megvédjék" a településen frakcióülést tartó Fidesz-KDNP-t a "rendzavarástól". Csakhogy a kormányellenes felvonulók a frakcióülés közelébe sem mennek, követeik csak egy…
febr. 4
5:27
Támogatja az MSZP az éhségmeneteket (Népszava)
Társadalmi vitára bocsátja az MSZP azt a szociális kiáltványt, amelyet szombaton, a pártban működő hat platform évadnyitó tanácskozásán fogadtak el. Kiss Péter, a Baloldali Tömörülés vezetője közölte, a dokumentum az alkotmány részévé tenné a szociális felelősségvállalást, progresszív adórendszert szorgalmaz, és előírná, hogy a munkavállalók helyzetét szabályozó törvényeket nem lehet a…
febr. 4
5:27
"Takarodj a testvéred után Kanadába" - rasszista feliratok egy borsodi faluban (ATV)
Rasszista, a roma családok kiirtásával fenyegető feliratokat írtak ismeretlenek több házra és kapura a Miskolchoz közeli Forrón. A helyi kisebbségi önkormányzat vezetője szerint ezek a feliratok összefüggnek a néhány hete Miskolcon feltűnt plakátokkal, melyeket a kanadai követség tetetett ki a városban.
febr. 4
5:29
Kapacitás = új keretszám (Népszava)
Megint trükközik a kormány a felsőoktatásban: bár az államilag támogatott keretszámokat eltörölték, az intézményi "kapacitásszámok" jelentős csökkentése miatt jóval kevesebb diákot vehetnek fel az egyetemek - ingyenes és tandíjas képzésekre egyaránt. Az idei 43 milliárd forintos forráskivonás után ez már végképp padlóra küldheti a legnagyobb hazai intézményeket, ha csak addig a kényszernyugdíjazás…
febr. 4
5:29
„Meghaltok mind, magyarok” Fokozódó feszültség Temerinben (ATV)
Miközben Szerbia és Magyarország kapcsolata állami szinten egyértelműen javult az utóbbi időben, a vajdasági Temerinben nem látszik csitulni a két nép közötti feszültség. A múlt hétvégén szerbek támadtak magyarokra, azonban meglepő módon az áldozatok ellen is eljárás indult. A kritikusok szerint a hatóságok kettős mércét alkalmaznak: ha szerbek ütnek, akkor csak pénzbüntetést szab ki a bíróság és…
febr. 4
5:31
A lány, akinek nem kell Harry herceg (ATV)
Úgy tűnik, Harry herceg reménytelenül szerelmes: a szőke síoktató és táncos Cressida Bonas, akivel nyáron jött össze, nem igazán lelkesedik a kapcsolat folytatásáért – értesült a Bors Online.
febr. 4
5:45
Ma tovább gyúrja egymást Jávor és Schiffer (HVG)
Ma újra tárgyalóasztalhoz ülnek az LMP és a Párbeszéd Magyarországért Párt képviselői. A megbeszélés egyik fő témája lehet, hogy a Lehet Más a Politika és az abból kivált képviselők egy frakcióban maradnak-e. A két fél múlt hét csütörtökön kezdte meg az egyeztetéseket, de akkor nem sikerült megállapodásra jutniuk.
febr. 4
5:45
Törvényt sértenek a szolgáltatók? (Népszava)
Számos esetben törvénysértő módon jártak el az energiaszolgáltatók, amikor ügyfeleik be nem fizetett számlái miatt kikapcsolták a szolgáltatást.
febr. 4
5:47
Jövő tavaszra újjáépül a most romos Várbazár (Népszava)
Bár korábban csak hat és félmilliárdot szántak volna a Várkert Bazár fejlesztésére és a budai Vár környékének átalakítására, végül a kilencmilliárdos ajánlatot kínáló osztrák-magyar Swietelsky-WHB konzorciumot bízta meg a kivitelezéssel a kormány. A munkálatok igen időszerűek, ugyanis a Világörökség részét képező Várkert Bazár 1996 óta szerepel a világ száz legveszélyeztetettebb műemlékének…
febr. 4
5:49
Rövid lehet a tél, de még sok a karambol (Népszava)
Nem látta meg szombaton - azaz február 2-án - a medve az árnyékát, így a népi hagyomány szerint már nem tart sokáig a tél.
febr. 4
5:51
Párttá alakul az LMP platformja (Népszava)
Hamarosan párttá alakul az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért Platform, amely Párbeszéd Magyarországért Pártra (PMP) változtatja a nevét.
febr. 4
6:03
MH: februárban kiderül, mire cserélnék le a statisztikai törvényt (HVG)
Akár már februárban a kormány elé kerülhet az új statisztikai törvény tervezete - írta hétfői számában a Magyar Hírlap.
febr. 4
6:03
Megdöbbent a Fidesz: riogatják a lakosságot (168 Óra Online)
Józsa Istvánnak ismét sikerült olyat mondania, amely megerősíti: a szocialistáknak nem az ország biztonsága számít, és nem a magyar emberek oldalán állnak – olvasható a Fidesz közleményében.
febr. 4
6:12
Túl nehéz volt a felvételi... (nyest.hu)
A hatosztályos gimnáziumok a kormányzati tervek szerint a tehetséggondozás feladatát kell, hogy ellássák. Kipróbáltuk, hogy mit is kell tudnia egy hatodikosnak ahhoz, hogy bekerüljön egy ilyen intézménybe. Az eredmény meglepő: a hatosztályosok esetében sokkal kevésbé fontos a fogalmi ismeret, mint a „sima” négyosztályosoknál.
febr. 4
6:21
Kezdődik a tavaszi szemeszter (Infostart)
Több főiskolán és egyetemen ma kezdődik a tavaszi félév. A demonstrációkkal tarkított vizsgaidőszakban megszületett a Felsőoktatási Kerekasztal és megmenekült a Képzőművészeti Egyetem.
febr. 4
6:21
Ma pálcát törhetnek az ELTE gyakorló gimnázium felett (HVG)
Kedvezőtlen vizsgálati eredmény született az ELTE gyakorlóiskolája ügyében, írja a Népszabadság. Az egyetem szenátusa hétfőn dönt a tovább működtetésről.
febr. 4
6:21
A Baltimore Ravens nyerte a Super Bowlt (ATV)
A Baltimore Ravens nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, a 47. Super Bowlt, miután hétfőn hajnalban egy elképesztően izgalmas mérkőzésen 34-31-re legyőzte a San Francisco 49ers együttesét.
febr. 4
6:23
Hoffmann: Még nem omlott össze egyetlen egyetem sem (Infostart)
Az oktatási államtitkár szerint a kormány elő fogja teremteni a megnövelt állami keretszámokhoz szükséges költségvetési forrásokat.
febr. 4
6:39
Ötletelnek az egyetemek, hol legyenek megszorítások (HVG)
Csak a megszorítások, és az ennek nyomán várható elbocsátások tűnnek biztosnak számos egyetemi vezető számára, amikor a hét elején dönteniük kell intézményük idei költségvetéséről. A minisztérium által beígért pénz elosztásáról még semmit nem tudni, miközben még az oktatási államtitkárság által önkényesen szűkített kapacitások is borzolják a kedélyeket.
febr. 4
6:39
Alkotmányellenes a művészeti akadémia? - a nap hírei (Infostart)
Az Alkotmánybírósághoz fordult a Magyar Művészeti Akadémiáról szóló törvény miatt az ombudsman. Megmagyarázhatatlannak tartja az E.ON gázüzletágának megvásárlását az MSZP. Közeledett Washington és Teherán álláspontja az iráni atomprogram ügyében.
febr. 4
6:39
Hoffmann: nem tudom, melyik zsákból, de előhúzzuk a pénzt (ATV)
Az oktatási államtitkár szerint a kormány elő fogja teremteni a megnövelt állami keretszámokhoz szükséges költségvetési forrásokat.
febr. 4
6:39
Hétvégi országos összesítő (ORFK) (Police)
febr. 4
6:41
Lezuhant és felrobbant a helikopter - életét vesztette a paraguayi elnökjelölt (ATV)
Lino Cesar Oviedo paraguayi elnökjelölt helikoptere a rossz időjárás miatt a földnek csapódott, vele együtt halt meg testőre és a pilóta is.
febr. 4
6:43
FIFA: a bundázás felszámolása csak álom (ATV)
2009 óta dagad az egész Európára kiterjedő, és Magyarországot is alaposan érintő futball bundabotrány, és még mindig nincs vége. Holnap Hágában az Europol számol be a csalásokkal kapcsolatos nemzetközi nyomozás eredményéről. Végre kiderülhet, hány meccset bundáztak meg, és pontosan milyen módszerekkel. Itthon eddig 42 gyanúsítottja van az ügynek, köztük futballisták, bírók, edzők és egy FIFA-…
febr. 4
6:57
MN: Gyorsítanák a bűnpereket (HVG)
Szerdán vitatja meg a Kúria büntetőkollégiuma azt a tanulmányt, amelyet a legfőbb bírói fórum joggyakorlat-elemző csoportja készített a bíróságok hatályon kívül helyezési gyakorlatáról - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
febr. 4
6:57
Gyorsítanák a bűnpereket - lapszemle (Infostart)
Kedvezőtlen vizsgálati eredmény az ELTE gyakorlóiskolája ügyében - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzetben az olvasható: gyorsítaná a büntetőpereket a Kúria.
febr. 4
6:57
Jön az új statisztikai törvény (ATV)
Akár már februárban a kormány elé kerülhet az új statisztikai törvény tervezete - írta hétfői számában a Magyar Hírlap.
febr. 4
6:59
Nem közeledtek az álláspontok az LMP és Jávorék egyeztetésén (ATV)
Hétfőn is eredménytelenül zárult az LMP és az abból kivált Párbeszéd Magyarországért Párt egyeztetése a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakciójának sorsáról. A távozók a két párt közös képviselőcsoportjaként működtetnék tovább a frakciót, az LMP képviselői ezt nem fogadják el - derült ki a találkozó utáni nyilatkozatokból.
febr. 4
7:01
Két gólt is lőtt első milanos mérkőzésén Balotelli (ATV)
Balotelli gólokkal mutatkozott be a Milanban.
febr. 4
7:03
70 millió dolláros csekkel pattant meg az iráni jegybankelnök (ATV)
Német lapjelentés szerint egy korábbi iráni jegybankelnök még januárban akadt fenn a vámvizsgálaton egy 300 millió bolivaros csekkel. Valószínűleg pénzmosás áll a háttérben.
febr. 4
7:05
Mali: elfogták a szélsőséges iszlamista szervezet egyik vezetőjét (ATV)
Maliban elfogták az Anszár ed-Dín szélsőséges iszlamista szervezet egyik vezetőjét az algériai határ közelében - közölték a francia hírügynökség tudósítójával helyi biztonsági források vasárnap.
febr. 4
7:07
Gyorsabbá és hatékonyabbá tennék az ítélkezést (ATV)
Szerdán vitatja meg a Kúria büntetőkollégiuma azt a tanulmányt, amelyet a legfőbb bírói fórum joggyakorlat-elemző csoportja készített a bíróságok hatályon kívül helyezési gyakorlatáról - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
febr. 4
7:15
Darus kocsi darálta le a jelzőtáblákat - dugó a Vörösvári úton, nem jár az 1-es villamos (HVG)
A Flórián térnél egy darus kocsi szakította le az egyik jelzőtáblákat tartó konzolt, emiatt forgalmi akadály van a Vörösvári úton Pest felé - közölte a BKK.
febr. 4
7:15
Asszad válaszcsapással fenyegette Izraelt (ATV)
Válaszcsapással fenyegette meg Izraelt a szíriai elnök. Básár Asszad Damaszkuszban az iráni nemzetbiztonsági igazgatóval tárgyalt a szerdai légicsapás következményeiről. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint országa kritikus időszakot él át, ezért széles nemzeti egységkormányt sürgetett az iráni fenyegetésekkel szemben.
febr. 4
7:17
Egyházügyi törvény: meghosszabbították a határidőt Strasbourgban (HVG)
Meghosszabbították a határidőt, így február 27-ig várja a magyar kormány válaszait az Emberi Jogok Európai Bírósága az egyházügyi törvény kapcsán feltett kérdéseire - értesült a Magyar Hírlap.
febr. 4
7:33
Roma családok kiirtásával fenyegető feliratokat írtak több házra Forrón (HVG)
Rasszista, a roma családok kiirtásával fenyegető feliratokat írtak ismeretlenek több házra és kapura a Miskolchoz közeli Forrón. A helyi kisebbségi önkormányzat vezetője szerint ezek a feliratok összefüggnek a néhány hete Miskolcon feltűnt plakátokkal, melyeket a kanadai követség tetetett ki a városban.
febr. 4
7:33
Továbbra is 292 forinton az euró árfolyama (ATV)
Csak csekély mértékben változott a forint árfolyama hétfő reggelre a bankközi deviza kereskedelemben: az eurót kora reggel 292,44 forinton jegyezték a péntek esti 292,36 forint után.
febr. 4
7:35
Egyházügyi törvény: február végéig várja a kormány válaszait Strasbourg (ATV)
Meghosszabbították a határidőt, így február 27-ig várja a magyar kormány válaszait az Emberi Jogok Európai Bírósága az egyházügyi törvény kapcsán feltett kérdéseire - értesült a Magyar Hírlap.
febr. 4
7:51
Rosszul lett az utcán egy terhes nő Esztergomban (HVG)
Egy várandós nő szorult a rendőrök segítségére február 2-án Esztergomban. Az utcán lett rosszul, és nem tudott lábra állni.
febr. 4
7:51
„Embertelen döntés” Csökkenő egészségügyi szolgáltatások (ATV)
A Facebookon terjedő hír szerint egyre több egészségügyi intézményben szűnnek meg bizonyos szolgáltatások. A rákoskeresztúri Medical Center „megoldást keresne” a problémára, hogy a XVII. kerület teljes lakossága továbbra is kapjon térítésmentes szolgáltatást. Rákosmente polgármestere nyílt levélben fordult az Országos Tiszti Főorvoshoz, és előkészítés alatt áll egy bírósági beadvány is. Kiderült,…
febr. 4
8:09
4K!: folytassák a tiltakozást a diákok! (HVG)
A Fidesz a nagytőke érdekeinek akarja alárendelni a magyar felsőoktatást - véli a 4K! párt.
febr. 4
8:09
Megható pillanatok: Horváth Charlie-val énekelt a Malév pilótanője (168 Óra Online)
Ezren emlékeztek a Malévra a magyar légitársaság leállásának egyéves évfordulóján vasárnap Budapesten, a Hősök terén. Az eseményen repülésbarátok mellett a Malév több egykori pilótája, légiutas-kísérője és más alkalmazottai is jelen voltak, köztük Leposa Edina pilóta, aki édesapjával, Leposa Attilával együtt repülte a norvégiai Torpba a Malév utolsó, a leállás előtt a flottához tartozó repülőgépét…
febr. 4
8:09
Fenyő-gyilkosság: alibit igazolt Rohác? (ATV)
Megtörte a csendet, és nemrégiben vallomást tett Jozef Rohác, akit azzal gyanúsítanak, hogy lelőtte Fenyő János médiamogult- írja a Blikk. A lap szerint a szlovák férfi tagadta a gyilkosságot, sőt alibit igazolt magának.
febr. 4
8:11
Darus kocsi leszakította a jelzőtáblákat tartó konzolt Budapest III. kerületében (168 Óra Online)
Forgalmi akadály van a III. kerületi Vörösvári úton Pest irányában, a Flórián térnél egy darus kocsi leszakította a jelzőtáblákat tartó egyik konzolt. Több autóbusz is módosított útvonalon közlekedik.
febr. 4
8:11
Nem érdekelte a pártokat Horváth Aladár fóruma (ATV)
Civil érdekvédő szervezetek és – a szocialisták kivételével – a pártok képviselői sem jelentek meg azon az egyeztető fórumon, amelyet a Polgárjogi Mozgalom hívott össze. A megbeszélést azért kezdeményezték, hogy megoldást találjanak a hideg okozta problémákra. Magyarországon október óta 152-en fagytak meg a szabad ég alatt és fűtetlen otthonaikban.
febr. 4
8:27
VV: nem városi legenda, hogy nagyon jól megy a magyar politikusoknak (HVG)
Ma Magyarországon a vagyonnyilatkozatok funkciója nem más, mint lehetőséget adni a képviselőknek, államtitkároknak és minisztereknek, hogy letagadhassák valódi életszínvonalukat és vagyonukat - írja a Véleményvezér blog.
febr. 4
8:27
Poszttraumás veterán végezte ki a legfélelmetesebb mesterlövészt (ATV)
A helyi média szerint poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenved az a fiatal amerikai veterán katona, aki a minap egy texasi lőtéren közelről lelőtte Chris Kyle-t, az Egyesült Államok történetének legfélelmetesebb mesterlövészét és egy másik férfit.
febr. 4
8:29
NSZ: maffiamódszerrel zsarolhatták a rendőrök V. Lászlót (HVG)
Az alvilág régóta alkalmazott módszerével igyekeztek minél több pénzt kicsikarni V. Lászlóból azok a vezető beosztású rendőrök, akiket az ügyében gyanúsítottként hallgattak ki – legalábbis erre engednek következtetni a nyomozáskor szerzett bizonyítékok a Népszabadság cikke szerint. A vállalkozó környezete máris azt bizonygatja, hogy a férfi valójában nem bűnöző, hanem a rendőrmaffia áldozata.
febr. 4
8:31
Fotók: valami lóg a 25 méteres lakatlan pécsi magasházon (HVG)

Keresés