2013. február 4. hétfő

febr. 4
5:09
Békemenet az ellenzék ellen (Alternatív Energia)
Néhány száz méterre gyülekeznek majd egymástól kedden Gyulán a Fidesz "demokrácia- és országrombolása" ellen tiltakozók, illetve az ellenük demonstráló Békemenet. A kormánypárti civilek azért vonulnak a békési városba, hogy "megvédjék" a településen frakcióülést tartó Fidesz-KDNP-t a "rendzavarástól". Csakhogy a kormányellenes felvonulók a frakcióülés közelébe sem mennek, követeik csak egy…
febr. 4
5:27
Támogatja az MSZP az éhségmeneteket (Alternatív Energia)
Társadalmi vitára bocsátja az MSZP azt a szociális kiáltványt, amelyet szombaton, a pártban működő hat platform évadnyitó tanácskozásán fogadtak el. Kiss Péter, a Baloldali Tömörülés vezetője közölte, a dokumentum az alkotmány részévé tenné a szociális felelősségvállalást, progresszív adórendszert szorgalmaz, és előírná, hogy a munkavállalók helyzetét szabályozó törvényeket nem lehet a…
febr. 4
5:27
"Takarodj a testvéred után Kanadába" - rasszista feliratok egy borsodi faluban (ATV)
Rasszista, a roma családok kiirtásával fenyegető feliratokat írtak ismeretlenek több házra és kapura a Miskolchoz közeli Forrón. A helyi kisebbségi önkormányzat vezetője szerint ezek a feliratok összefüggnek a néhány hete Miskolcon feltűnt plakátokkal, melyeket a kanadai követség tetetett ki a városban.
febr. 4
5:29
Kapacitás = új keretszám (Alternatív Energia)
Megint trükközik a kormány a felsőoktatásban: bár az államilag támogatott keretszámokat eltörölték, az intézményi "kapacitásszámok" jelentős csökkentése miatt jóval kevesebb diákot vehetnek fel az egyetemek - ingyenes és tandíjas képzésekre egyaránt. Az idei 43 milliárd forintos forráskivonás után ez már végképp padlóra küldheti a legnagyobb hazai intézményeket, ha csak addig a kényszernyugdíjazás…
febr. 4
5:29
„Meghaltok mind, magyarok” Fokozódó feszültség Temerinben (ATV)
Miközben Szerbia és Magyarország kapcsolata állami szinten egyértelműen javult az utóbbi időben, a vajdasági Temerinben nem látszik csitulni a két nép közötti feszültség. A múlt hétvégén szerbek támadtak magyarokra, azonban meglepő módon az áldozatok ellen is eljárás indult. A kritikusok szerint a hatóságok kettős mércét alkalmaznak: ha szerbek ütnek, akkor csak pénzbüntetést szab ki a bíróság és…
febr. 4
5:31
A lány, akinek nem kell Harry herceg (ATV)
Úgy tűnik, Harry herceg reménytelenül szerelmes: a szőke síoktató és táncos Cressida Bonas, akivel nyáron jött össze, nem igazán lelkesedik a kapcsolat folytatásáért – értesült a Bors Online.
febr. 4
5:45
Törvényt sértenek a szolgáltatók? (Alternatív Energia)
Számos esetben törvénysértő módon jártak el az energiaszolgáltatók, amikor ügyfeleik be nem fizetett számlái miatt kikapcsolták a szolgáltatást.
febr. 4
5:47
Jövő tavaszra újjáépül a most romos Várbazár (Alternatív Energia)
Bár korábban csak hat és félmilliárdot szántak volna a Várkert Bazár fejlesztésére és a budai Vár környékének átalakítására, végül a kilencmilliárdos ajánlatot kínáló osztrák-magyar Swietelsky-WHB konzorciumot bízta meg a kivitelezéssel a kormány. A munkálatok igen időszerűek, ugyanis a Világörökség részét képező Várkert Bazár 1996 óta szerepel a világ száz legveszélyeztetettebb műemlékének…
febr. 4
5:49
Rövid lehet a tél, de még sok a karambol (Alternatív Energia)
Nem látta meg szombaton - azaz február 2-án - a medve az árnyékát, így a népi hagyomány szerint már nem tart sokáig a tél.
febr. 4
5:51
Párttá alakul az LMP platformja (Alternatív Energia)
Hamarosan párttá alakul az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért Platform, amely Párbeszéd Magyarországért Pártra (PMP) változtatja a nevét.
febr. 4
6:03
Megdöbbent a Fidesz: riogatják a lakosságot (168 Óra Online)
Józsa Istvánnak ismét sikerült olyat mondania, amely megerősíti: a szocialistáknak nem az ország biztonsága számít, és nem a magyar emberek oldalán állnak – olvasható a Fidesz közleményében.
febr. 4
6:21
Kezdődik a tavaszi szemeszter (Infostart)
Több főiskolán és egyetemen ma kezdődik a tavaszi félév. A demonstrációkkal tarkított vizsgaidőszakban megszületett a Felsőoktatási Kerekasztal és megmenekült a Képzőművészeti Egyetem.
febr. 4
6:21
A Baltimore Ravens nyerte a Super Bowlt (ATV)
A Baltimore Ravens nyerte a tengerentúli profi amerikaifutball-liga (NFL) nagydöntőjét, a 47. Super Bowlt, miután hétfőn hajnalban egy elképesztően izgalmas mérkőzésen 34-31-re legyőzte a San Francisco 49ers együttesét.
febr. 4
6:23
Hoffmann: Még nem omlott össze egyetlen egyetem sem (Infostart)
Az oktatási államtitkár szerint a kormány elő fogja teremteni a megnövelt állami keretszámokhoz szükséges költségvetési forrásokat.
febr. 4
6:39
Alkotmányellenes a művészeti akadémia? - a nap hírei (Infostart)
Az Alkotmánybírósághoz fordult a Magyar Művészeti Akadémiáról szóló törvény miatt az ombudsman. Megmagyarázhatatlannak tartja az E.ON gázüzletágának megvásárlását az MSZP. Közeledett Washington és Teherán álláspontja az iráni atomprogram ügyében.
febr. 4
6:39
Hoffmann: nem tudom, melyik zsákból, de előhúzzuk a pénzt (ATV)
Az oktatási államtitkár szerint a kormány elő fogja teremteni a megnövelt állami keretszámokhoz szükséges költségvetési forrásokat.
febr. 4
6:41
Lezuhant és felrobbant a helikopter - életét vesztette a paraguayi elnökjelölt (ATV)
Lino Cesar Oviedo paraguayi elnökjelölt helikoptere a rossz időjárás miatt a földnek csapódott, vele együtt halt meg testőre és a pilóta is.
febr. 4
6:43
FIFA: a bundázás felszámolása csak álom (ATV)
2009 óta dagad az egész Európára kiterjedő, és Magyarországot is alaposan érintő futball bundabotrány, és még mindig nincs vége. Holnap Hágában az Europol számol be a csalásokkal kapcsolatos nemzetközi nyomozás eredményéről. Végre kiderülhet, hány meccset bundáztak meg, és pontosan milyen módszerekkel. Itthon eddig 42 gyanúsítottja van az ügynek, köztük futballisták, bírók, edzők és egy FIFA-…
febr. 4
6:57
Gyorsítanák a bűnpereket - lapszemle (Infostart)
Kedvezőtlen vizsgálati eredmény az ELTE gyakorlóiskolája ügyében - írja a Népszabadság. A Magyar Nemzetben az olvasható: gyorsítaná a büntetőpereket a Kúria.
febr. 4
6:57
Jön az új statisztikai törvény (ATV)
Akár már februárban a kormány elé kerülhet az új statisztikai törvény tervezete - írta hétfői számában a Magyar Hírlap.
febr. 4
6:59
Nem közeledtek az álláspontok az LMP és Jávorék egyeztetésén (ATV)
Hétfőn is eredménytelenül zárult az LMP és az abból kivált Párbeszéd Magyarországért Párt egyeztetése a Lehet Más a Politika (LMP) parlamenti frakciójának sorsáról. A távozók a két párt közös képviselőcsoportjaként működtetnék tovább a frakciót, az LMP képviselői ezt nem fogadják el - derült ki a találkozó utáni nyilatkozatokból.
febr. 4
7:01
Két gólt is lőtt első milanos mérkőzésén Balotelli (ATV)
Balotelli gólokkal mutatkozott be a Milanban.
febr. 4
7:03
70 millió dolláros csekkel pattant meg az iráni jegybankelnök (ATV)
Német lapjelentés szerint egy korábbi iráni jegybankelnök még januárban akadt fenn a vámvizsgálaton egy 300 millió bolivaros csekkel. Valószínűleg pénzmosás áll a háttérben.
febr. 4
7:05
Mali: elfogták a szélsőséges iszlamista szervezet egyik vezetőjét (ATV)
Maliban elfogták az Anszár ed-Dín szélsőséges iszlamista szervezet egyik vezetőjét az algériai határ közelében - közölték a francia hírügynökség tudósítójával helyi biztonsági források vasárnap.
febr. 4
7:07
Gyorsabbá és hatékonyabbá tennék az ítélkezést (ATV)
Szerdán vitatja meg a Kúria büntetőkollégiuma azt a tanulmányt, amelyet a legfőbb bírói fórum joggyakorlat-elemző csoportja készített a bíróságok hatályon kívül helyezési gyakorlatáról - írta hétfői számában a Magyar Nemzet.
febr. 4
7:15
Asszad válaszcsapással fenyegette Izraelt (ATV)
Válaszcsapással fenyegette meg Izraelt a szíriai elnök. Básár Asszad Damaszkuszban az iráni nemzetbiztonsági igazgatóval tárgyalt a szerdai légicsapás következményeiről. Benjamin Netanjahu izraeli miniszterelnök szerint országa kritikus időszakot él át, ezért széles nemzeti egységkormányt sürgetett az iráni fenyegetésekkel szemben.
febr. 4
7:33
Továbbra is 292 forinton az euró árfolyama (ATV)
Csak csekély mértékben változott a forint árfolyama hétfő reggelre a bankközi deviza kereskedelemben: az eurót kora reggel 292,44 forinton jegyezték a péntek esti 292,36 forint után.
febr. 4
7:35
Egyházügyi törvény: február végéig várja a kormány válaszait Strasbourg (ATV)
Meghosszabbították a határidőt, így február 27-ig várja a magyar kormány válaszait az Emberi Jogok Európai Bírósága az egyházügyi törvény kapcsán feltett kérdéseire - értesült a Magyar Hírlap.
febr. 4
7:51
„Embertelen döntés” Csökkenő egészségügyi szolgáltatások (ATV)
A Facebookon terjedő hír szerint egyre több egészségügyi intézményben szűnnek meg bizonyos szolgáltatások. A rákoskeresztúri Medical Center „megoldást keresne” a problémára, hogy a XVII. kerület teljes lakossága továbbra is kapjon térítésmentes szolgáltatást. Rákosmente polgármestere nyílt levélben fordult az Országos Tiszti Főorvoshoz, és előkészítés alatt áll egy bírósági beadvány is. Kiderült,…
febr. 4
8:09
Megható pillanatok: Horváth Charlie-val énekelt a Malév pilótanője (168 Óra Online)
Ezren emlékeztek a Malévra a magyar légitársaság leállásának egyéves évfordulóján vasárnap Budapesten, a Hősök terén. Az eseményen repülésbarátok mellett a Malév több egykori pilótája, légiutas-kísérője és más alkalmazottai is jelen voltak, köztük Leposa Edina pilóta, aki édesapjával, Leposa Attilával együtt repülte a norvégiai Torpba a Malév utolsó, a leállás előtt a flottához tartozó repülőgépét…
febr. 4
8:09
Fenyő-gyilkosság: alibit igazolt Rohác? (ATV)
Megtörte a csendet, és nemrégiben vallomást tett Jozef Rohác, akit azzal gyanúsítanak, hogy lelőtte Fenyő János médiamogult- írja a Blikk. A lap szerint a szlovák férfi tagadta a gyilkosságot, sőt alibit igazolt magának.
febr. 4
8:11
Darus kocsi leszakította a jelzőtáblákat tartó konzolt Budapest III. kerületében (168 Óra Online)
Forgalmi akadály van a III. kerületi Vörösvári úton Pest irányában, a Flórián térnél egy darus kocsi leszakította a jelzőtáblákat tartó egyik konzolt. Több autóbusz is módosított útvonalon közlekedik.
febr. 4
8:11
Nem érdekelte a pártokat Horváth Aladár fóruma (ATV)
Civil érdekvédő szervezetek és – a szocialisták kivételével – a pártok képviselői sem jelentek meg azon az egyeztető fórumon, amelyet a Polgárjogi Mozgalom hívott össze. A megbeszélést azért kezdeményezték, hogy megoldást találjanak a hideg okozta problémákra. Magyarországon október óta 152-en fagytak meg a szabad ég alatt és fűtetlen otthonaikban.
febr. 4
8:27
Sorbanállók (Metropol)
„Új műsorhoz új férfi kell, tartja a színház világából jött mondás, és ez a kijelentés most szó szerint valósággá vált.”
febr. 4
8:27
Poszttraumás veterán végezte ki a legfélelmetesebb mesterlövészt (ATV)
A helyi média szerint poszttraumatikus stressz szindrómában (PTSD) szenved az a fiatal amerikai veterán katona, aki a minap egy texasi lőtéren közelről lelőtte Chris Kyle-t, az Egyesült Államok történetének legfélelmetesebb mesterlövészét és egy másik férfit.
febr. 4
8:29
Új táblák az aluljárókban (Metropol)
Még az idén megkezdik az aluljárók elavult tábláinak cseréit, az Ecseri út után az Örs vezér terén. Tovább jár februártól a 173E.
febr. 4
8:45
Óriási dugó: baleset a Flórián térnél (ATV)
Forgalmi akadály van a III. kerületi Vörösvári úton Pest irányában, a Flórián térnél egy darus kocsi leszakította a jelzőtáblákat tartó egyik konzolt. Több autóbusz is módosított útvonalon közlekedik.
febr. 4
8:47
John Kerry telefonon beszélt Netanjahuval és Abbásszal (ATV)
Telefonon beszélt Netanjahuval és Abbásszal az új amerikai külügyminiszter. John Kerry új amerikai külügyminiszter a Közel-Kelet békéje iránti elkötelezettsége jeléül vasárnap telefonon beszélt Bemjámin Netanjahu izraeli miniszterelnökkel és Mahmúd Abbász palesztin elnökkel - közölte a washingtoni külügyminisztérium.
febr. 4
9:03
Gyorsabban kiér majd a mentőautó és az orvos (Metropol)
Sürgősségi ellátás: a jelenlegi 78 helyett az esetek 90 százalékában 15 percen belül megérkezhet a segítség.
febr. 4
9:03
Havazás, eső, viharos szél (Alternatív Energia)
Hétfőn eleinte északnyugaton, majd északon és északkeleten is többfelé számíthatunk havazásra, később nyugaton havas eső, eső hullhat. Délen nem várható számottevő csapadék. Az élénk délnyugati szelet erős lökések kísérhetik. Hajnalban -6 és 0°C közötti fagyokra van kilátás, napközben 0-6°C várható.
febr. 4
9:03
Tarlós beszólt az ombudsmannak (ATV)
A főpolgármester szerint, akik a hajléktalanokat arra inspirálják, hogy ne menjenek be az ellátó intézményekbe, azok az érintettek ellenségei. Utalt az alapvető jogok biztosával való vitájára is, szerinte az ombudsmant 200-300 ember választotta meg, őt több százezer.
febr. 4
9:05
Felfüggesztették az új rendszert (Metropol)
A járóbeteg-ellátásban bevezetett új rendszer két hete lépett életbe Budapesten és Pest megyében, most felülvizsgálják.
febr. 4
9:21
Terrortámadást akadályoztak meg az afgán biztonsági erők (ATV)
Hat fegyveres lázadót fogtak el az afgán biztonsági erők Kabulban egy házkutatáskor, és ezzel megakadályoztak egy készülő újabb terrortámadást - közölte az afgán főváros rendőrsége.
febr. 4
9:39
Vörösiszap: elölről kezdik a büntetőper tárgyalását (ATV)
Változás történt a büntetőtanács összetételében, ezért elölről kezdik a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőper tárgyalását a Veszprémi Törvényszéken. A sértetteket képviselő Magyar György szerint nem szerencsés az újratárgyalás.
febr. 4
9:41
Kúria: a korábbi ítélet lép hatályba a fekete sereg ügyében (ATV)
A Kúria elutasította a fekete sereg néven elhíresült bűnszervezet ügyében a felülvizsgálati indítványokat és hatályában fenntartotta a korábbi jogerős ítéletet a hétfőn kihirdetett határozatával.
febr. 4
9:57
Elölről kezdődik a vörösiszap-per (Infostart)
Változás történt a büntetőtanács összetételében, ezért elölről kezdik a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőper tárgyalását a Veszprémi Törvényszéken.
febr. 4
9:57
Orbánból egy is sok(k): Ne legyen balhé (168 Óra Online)
A Demokratikus Koalíció, a Kobak Klub, a Magyar Szocialista Párt és a Magyar Szolidaritás Mozgalom érdeklődéssel vegyes csodálkozásnak adott hangot azzal kapcsolatban, hogy a Békemenet február 5-én, kedd délután saját vonulást szervezett rá az ellenzéki szervezetek által már előzetesen bejelentett „Orbánból egy is sok(k)!” címmel meghirdetett tüntetésekre.
febr. 4
9:57
Iszapömlés - Elölről kezdik a tárgyalást (Alternatív Energia)
Változás történt a büntetőtanács összetételében, ezért elölről kezdik a vörösiszap-katasztrófa miatt indult büntetőper tárgyalását a Veszprémi Törvényszéken.
febr. 4
9:57
Száguldás havon-jégen (ATV)
A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettős egy helyet javítva a 11. pozícióban ért célba a rali Európa-bajnokság lettországi futamán – a production car-értékelésben pedig hatodikként végzett, ami alapvetésként nyolc pontot jelent számára, s plusz hármat kapott még azért is (az új pontozási rendszernek köszönhetően), mert a kategóriában a legjobb hét között végzett a második és a harmadik nap végén.
febr. 4
10:15
Lepedővel üzennek Hoffmann Rózsának a 25 emeletesből (fotó) (168 Óra Online)
Hétfő reggel a pécsi 25 emeletes ház falán folytatják a hallgatók figyelemfelkeltő kampányukat a közoktatás és felsőoktatás helyzetéről – közölte a 168ora.huval a Hallgatói Hálózat (HaHa) pécsi szervezete.

Keresés