2013. február 11. hétfő

febr. 11
4:54
Hányt, mikor meglátta - rettegett apjától a nemzetközi csillag (ATV)
Hollywoodi sztárnak lenni álom ugyan, de embert próbáló feladat is. A csúcson maradásnak, a túlélési harcnak, hajszának számos esetben a család látja kárát. Mindenekelőtt a gyerekek.
febr. 11
5:12
Jelentős korlátozások a fővárosban (Alternatív Energia)
Több helyszínen is demonstrációt tartanak ma a fővárosban, ma ér ugyanis a Kossuth térre az éhségmenet, és délután a Hallgatói Hálózat is tüntet a Deák téren, így a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) és a rendőrség is készül a lezárásokra.
febr. 11
5:12
Két hétig megfigyelik az emberre támadó érdi oroszlánt (ATV)
Két hétig megfigyelik Maxot, a négy éves érdi illetőségű oroszlánt a ketrecében, miután egy óvatlan pillanatban megragadta gondozóját és ráharapott a karjára. Az állat gazdájának a vadállatok tartásával kapcsolatos összes engedélye megvan. Ő azt mondja: túl közel ment a ketrechez a gondozó, aki nem gyakorlatlan, csak még próbaidős volt Maxi, Ali és az öt hónapos Carló mellett.
febr. 11
5:14
Ezen a héten is a hó lesz az úr (Alternatív Energia)
Szinte az egész országban havazott a hétvégén, ennek ellenére sehol nem alakult ki a január közepi budapesti káosz hasonló. Pedig 15 centiméter hó miatt 70 százalékkal is romlik az utak járhatósága. Az észak-amerikai hóviharnak viszont legalább nyolc halálos áldozata van.
febr. 11
5:16
MSZP: őszre kész a választási program (Alternatív Energia)
Őszre elkészül az MSZP 2014-es választási programja. A szocialisták számára fontos, hogy minél több demokratikus ellenzéki párttal, szervezettel sikerüljön az Orbán-kormány leváltásához szövetséget kötni, ezért folytatják a januárban megkezdett egyeztetéseket. Erről Botka László, a választmány elnöke beszélt szombaton a testület ülése után.
febr. 11
5:18
Munkaügyi bírósághoz fordult a decemberben öngyilkossággal fenyegető nyugdíjas (Alternatív Energia)
Bírósághoz fordult az a rokkantnyugdíjas újságíró, aki decemberben kijelentette, kész minden méltatlan helyzetbe került rokkant nevében felgyújtani magát a Parlament előtt. Most úgy tűnik, hamarosan kiderülhet, törvényt sértett vele szemben a felülvizsgálatát végző szervezet. A Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége pedig csalódását fejezte ki, amiért az Alkotmánybíróság nem…
febr. 11
5:20
Köszöntötték a 91 éves Göncz Árpádot (Alternatív Energia)
Tegnap ünnepelte 91. születésnapját Göncz Árpád. Az 1956-os forradalom után életfogytiglani szabadságvesztésre ítélték, melyből 1963-ban szabadult. A rendszerváltás után a harmadik Magyar Köztársaság első elnökévé választották. Tíz évig, 1990-től 2000-ig volt köztársasági elnök, végig kimagaslóan vezette a politikai népszerűségi listákat. Visszavonulása után 2000-ben Budapest díszpolgárává…
febr. 11
5:22
Ismét vonulhattak a fővárosban a neonácik (Alternatív Energia)
Szálasi Ferencet dicsőítették, katonai alakzatban vonultak fel, kitartásra és győzelemre buzdították egymást szombaton, a "becsület napján" hungarista és neonáci csoportok. Délután a Széll Kálmán téren gyülekeztek a résztvevők, köztük a hungarista, illetve nemzetiszocialista Magyar Nemzeti Arcvonal, a Betyársereg, a Vér és Becsület, a Pax Hungarica Mozgalom, és a Szebb Jövőért Magyar Önvédelem…
febr. 11
5:24
Össze kell fogni a "rezsim károsultjait" (Alternatív Energia)
Orbán Viktor rezsimjének mennie kell, hogy a magyarok milliói maradhassanak és boldogulhassanak - jelentette ki szombaton az Együtt 2014 évértékelő rendezvényén Bajnai Gordon. A Millenárison tartott rendezvényen bejelentették: március 15-ig párttá alakul a mozgalom.
febr. 11
5:30
Ismét Bajnait támadta a békemenet (Alternatív Energia)
Közös nyilatkozat elfogadásával támogatta a kormány "közjót szolgáló munkáját" szombati országértékelő nagygyűlésén a Civil Összefogás Fórum (CÖF), a Békemenet Egyesület és a Civil Együttműködési Tanács.
febr. 11
5:30
"Ötven éve Lenin út" - itt nem cserélik le az utcaneveket (ATV)
Tavaly novemberben döntött a Parlament s tette kötelezővé, hogy meg kell változtatni az önkényuralmi rendszerekre utaló utcaneveket. A döntés értelmében már nem lehetne az országban Felszabadulás, Népköztársaság, Kun Béla, Zalka Máté, vagy éppen Lenin utca. Azt, hogy hány helyen és hány utca nevét változtatták meg, nem tudjuk, de az biztos, hogy van olyan település Magyarországon, ahol nem…
febr. 11
5:32
Budapestre ér az éhségmenet (Alternatív Energia)
Ma ér Budapestre az éhségmenet; az ország 9 megyéjének több településéből útnak indult "Munkát! Kenyeret! Tisztességes béreket!" követelők délután 17 órára érnek az Alkotmány utcába, hogy az ország vezetőinek elmondják: jogokat követelnek, hiszen nem naplopók, ahogy a kormány hirdeti. A fideszesekkel szeretnék végre megértetni, hogy 47 ezer forintból nem lehet megélni.
febr. 11
5:32
Pánik és lövöldözés a New Orleans-i karneválon (ATV)
Incidensek tarkítják a karneváli felvonulásokat Rióban és New Orleans-ban is. A brazil nagyvárosban többen megsérültek, amikor pánik tört ki a tömegben, a Mardi Grá fesztiválon pedig többen lövöldözni kezdtek. Közben tűzijátékokkal elkezdődött a kínai holdújév, a Gangeszben pedig milliók mártóznak meg spirituális megtisztulást remélve.
febr. 11
5:34
Tüntetések a parlamenti nyitónapon (Alternatív Energia)
Utolsó teljes évét kezdi meg ma a 2010-ben megválasztott Országgyűlés. A tavaszi ülésszak első munkanapján Orbán Viktor várhatóan az EU-csúcstalálkozóról, moszkvai munkalátogatásáról és a török miniszterelnökkel lezajlott múlt heti hivatalos tárgyalásáról beszél. A kétnaposra tervezett ülésén a képviselők elfogadhatják az új Polgári törvénykönyvet (Ptk.), illetve az E.ON gázüzletágának…
febr. 11
5:36
Orbán a külhoni voksokra is hajt (Alternatív Energia)
Már a választási kampány része az a levél, amelyet a kormány a napokban a határon túli új magyar állampolgároknak küldött - vélik ellenzéki politikusok és szakértők. Ráadásul hamarosan újratárgyalja az Országgyűlés a választási eljárási törvényt, miután az Ab a jogszabály több pontját is alalaptörvény-ellenesnek találta. Ám sok más aggályos rész is volt a szabályozásban, amelyek szinte kivétel…
febr. 11
5:48
Kemény hang a Fidesztől: Szemrebbenés nélkül hazudnak (168 Óra Online)
A szocialisták ugyanazt a veszélyes politikát folytatnánk, amivel a Gyurcsány–Bajnai-kormány tönkretette az országot, amely a szegényeket mindig csak kihasználta, de soha nem segítette – így reagált vasárnap a Fidesz-frakció .
febr. 11
6:06
A rabok márkátlanítják a lefoglalt ruhákat (Infostart)
A fogva tartottak márkátlanítják azokat a ruhaneműket, amelyeket a Fővárosi Törvényszék bűnjelraktárában őriznek. A Büntetés Végrehajtási Intézet most 15 tonna ruhát kap meg, melyet az előzetesben lévők hordhatnak majd.
febr. 11
6:24
Folyamatosan dolgoznak a hókotrók Budapesten (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkagépei folyamatosan dolgoznak a budapesti utakon, hétfőn hajnalra a főútvonalakat megtisztították, a közösségi közlekedés elindult, délelőtti munkavégzésre hómunkásokat vesznek fel - közölte a társaság hétfőn hajnalban az MTI-vel.
febr. 11
6:26
Kormányfői felszólalással kezdődik a tavaszi ülésszak (Infostart)
Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés tavaszi ülésszaka. A határozathozatalok során a többi között az új polgári jogi kódexet fogadhatják el a képviselők.
febr. 11
6:42
8-9 centi hó: rendben elindult a közlekedés Budapesten (ATV)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkagépei folyamatosan dolgoznak a budapesti utakon, hétfőn hajnalra a főútvonalakat megtisztították, a közösségi közlekedés elindult, délelőtti munkavégzésre hómunkásokat vesznek fel - közölte a társaság hétfőn hajnalban az MTI-vel.
febr. 11
6:44
Új Ptk. és a költségvetés első idei módosítása a parlament előtt (ATV)
A kormányfő napirend előtti felszólalásával kezdődik az Országgyűlés mai ülése, amely egyben a tavaszi ülésszak nyitánya is. A képviselők napközben elfogadhatják az új polgári törvénykönyvet (Ptk.), továbbá várhatóan már este kivételes sürgős eljárással megtárgyalhatják az idei költségvetés első módosítását, amely az E.ON gázüzletágának állami megvásárlásával áll összefüggésben. Utóbbi javaslatot…
febr. 11
6:46
Los Angeles-i gyilkos: egymillió dollár a rendőr kézre kerítőjének (ATV)
Egymillió dolláros nyomravezetői jutalmat ajánlottak fel vasárnap annak a volt Los Angeles-i rendőrnek a kézre kerítése érdekében, aki az elmúlt napokban három embert megölt, kettőt pedig megsebesített.
febr. 11
6:48
Érkeznek az éhségmenetelők: változások a közlekedésben (ATV)
Forgalomkorlátozásokra lehet számítani ma Budapesten, mert több helyszínen is vonulásos tüntetést tartanak - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t. Az esetleges lezárások mértékét a rendőrség a résztvevők számától teszi függővé, nagyobb létszám esetén a vonulás irányában korlátozhatják a közúti forgalmat, emiatt a felszíni közösségi közlekedésben is változások várhatóak.
febr. 11
6:50
USA: méteres hó és kilenc halott (ATV)
Vasárnapra legalább kilencen vesztették életüket az Egyesült Államok északkeleti partvidékén a hétvégén átsöprő hóvihar következtében.
febr. 11
6:52
Tragédia a legnagyobb hindu ünnepen: 36 halott (ATV)
Súlyos szerencsétlenség árnyékolta be a hinduk nagy vallási ünnepét, a Kumb Melát, miután vasárnap este 36 ember halt meg egy tolongásban - közölték hétfőn az indiai hatóságok.
febr. 11
7:00
13 ezer ingatlan vételi árát nem hitte el az adóhatóság (ATV)
Az adóhatóság 13 ezer esetben nem hitte el az ingatlan vételárát - írja a Magyar Nemzet.
febr. 11
7:02
Grammy-díjak: a fun., Gotye és a Mumford & Sons a legjobbak (ATV)
A fun. kettőt, Gotye és a Mumford & Sons pedig egyet-egyet vitt el vasárnap az 55. Grammy-díjkiosztó gála legfontosabb díjai közül, de a legtöbb elismerést - négyet - idén Dan Auerbach, a Black Keys énekes-gitárosa kapta.
febr. 11
7:18
Amikor az adóhatóság nem hiszi el az ingatlan vételárát - lapszemle (Infostart)
Április elsejéig kellene az államosított kórházaknak költségvetési intézménnyé alakulni - írja a Népszabadság. Az adóhatóság 13 ezer esetben nem hitte el az ingatlan vételárát olvasható a Magyar Nemzetben.
febr. 11
7:18
Dolgoznak a hókotrók Budapesten (Alternatív Energia)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkagépei folyamatosan dolgoznak a budapesti utakon, hétfőn hajnalra a főútvonalakat megtisztították, a közösségi közlekedés elindult, délelőtti munkavégzésre hómunkásokat vesznek fel - közölte a társaság hétfőn hajnalban.
febr. 11
7:36
Ma érkeznek a fővárosba az éhségmenetek (Alternatív Energia)
Forgalomkorlátozásokra lehet számítani ma Budapesten, mert több helyszínen is vonulásos tüntetést tartanak - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) az MTI-t. Az esetleges lezárások mértékét a rendőrség a résztvevők számától teszi függővé, nagyobb létszám esetén a vonulás irányában korlátozhatják a közúti forgalmat, emiatt a felszíni közösségi közlekedésben is változások várhatóak.
febr. 11
7:54
Ma kezdődik a parlament tavaszi ülésszaka (Metropol)
Az Orbán Viktor felszólalásával kezdődő ülés egyben a tavaszi ülésszak nyitánya is.
febr. 11
7:54
Költségvetési intézménnyé alakulnak az államosított kórházak (ATV)
Április elsejéig kellene minden államosított kórháznak költségvetési intézménnyé alakulnia a gazdasági tárcánál készülő jogszabály szerint - írta hétfői számában a Népszabadság.
febr. 11
7:56
Milánó veszélyeire figyelmeztették az amerikaiakat – az olaszok tiltakoznak (ATV)
Milánó polgármestere vasárnap tiltakozását fejezte ki az Egyesült Államok konzulátusának, amiért az az északolasz város veszélyeiről adott ki figyelmeztetést az amerikaiak számára.
febr. 11
8:12
290 forinton az euró árfolyama (ATV)
Tartotta a forint hétfő reggel a péntek estére elért szintjét: kora reggel az eurót 290,73 forinton jegyezték a bankközi devizakereskedelemben a péntek esti 290,85 és a péntek reggeli 292,5 forint feletti jegyzések után.
febr. 11
8:14
Százhúsz milliárdból épül az új múzeumnegyed (ATV)
Öt év múlva adják át a Városligetben épülő új múzeumnegyedet, amely a tervek szerint 120 milliárdba kerül majd. A megaberuházás részeként 5 új múzeum épül és megújul a teljes Városliget is. Felújítják a Szépművészetiben található Román Csarnokot is, amelyet még a második világháborúban tettek tönkre.
febr. 11
8:30
Vigyáz rám a bankom (Metropol)
„Nem haragszom én a bankomra, idén épp húsz éve, hogy viszonyunk van egymással, ismerjük egymást, mint a rossz pénzt.”
febr. 11
8:30
Időjárás: hómunkásokat keres a közterület-fenntartó (168 Óra Online)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkagépei folyamatosan dolgoznak a budapesti utakon, hétfőn hajnalra a főútvonalakat megtisztították, a közösségi közlekedés elindult, délelőtti munkavégzésre hómunkásokat vesznek fel – közölte a társaság hétfőn hajnalban az MTI-vel.
febr. 11
9:06
Miskolc polgármestere szerint hiteltelen Mesterházy bocsánatkérése (ATV)
Miskolc polgármestere nem tartja hitelesnek az MSZP elnökének kolozsvári bocsánatkérését. Hozzá írott levelére már nem vár választ, de egy újabb levelet próbált eljuttatni Mesterházy Attillához. Az MSZP székháza előtti sajtótájékoztató után ezt a levelet Török Zsolt vette át. Bocsánatkérést vár a Fidesz egyik politikusa Mesterházytól Szanyi Tibor egy sokat vitatott kijelentése miatt.
febr. 11
9:24
Újabb rekordot döntött LeBron James, Pierce tripladuplázott (ATV)
Nem jött össze a klubrekord-beállítás a Denvernek, amely sorozatban kilenc győzelem után Bostonban kikapott az NBA legutóbbi játéknapján.
febr. 11
9:42
Rangos magyar íródelegáció a Jeruzsálemi Könyvvásáron (ATV)
Idén három standon is kínálnak magyar könyveket és kiadványokat a Jeruzsálemi Nemzetközi Könyvvásáron, amely rangos magyar íródelegáció részvételével zajlik a város kongresszusi központjában.
febr. 11
9:44
Ötven házat rombolt le a tornádó Mississippiben (ATV)
Ötven lakóházat rombolt le egy tornádó az egyesült államokbeli Mississippi államban - közölte a helyi sajtó.
febr. 11
10:00
Rendkívüli megállapodás Orbánékkal? Íme a hivatalos válasz (ATV)
Szerkesztőségünk szerette volna megtudni, mi az a stratégiai együttműködés a kormány és különböző cégek között. Sok mindent sikerült megtudnunk a stratégiai együttműködésről, de hogy mi az, arra nem kaptunk választ a Nemzetgazdasági Minisztériumtól.
febr. 11
10:02
Lezuhant a hídról egy busz: 16 utas meghalt (ATV)
A busz hirtelen letért az útról és egy hídról a mélybe zuhant. Tizenkét ember a helyszínen azonnal meghalt. Számos sebesültet Csittagong város egyik kórházába szállítottak, ahol további négyen haltak meg.
febr. 11
10:18
Orbán drasztikus lépésre szánta el magát (168 Óra Online)
A német nyelvű sajtó előkelő helyen foglalkozik a magyar kormányfő döntésével, amellyel gyakorlatilag semmibe veszi az Alkotmánybíróságot azzal, hogy beemeli a alaptörvénybe az Ab által egyszer már megsemmisített átmeneti rendelkezések nagy részét.
febr. 11
10:18
Rendkívüli havazás: meteorológiai riasztás Olaszországban (ATV)
A rendkívüli havazás miatt hétfőn meteorológiai riasztást rendeltek el Olaszország északi tartományaiban, de havazott a déli Capri-szigetén is.
febr. 11
10:36
Joschka Fischer csorbítaná a tagállamok nemzeti szuverenitását (ATV)
Joschka Fischer volt német külügyminiszter szerint erősebb politikai keretekre van szükség az EU-ban a válságból való kilábaláshoz, ezért a tagállamoknak fel kell adniuk a nemzeti szuverenitásukból.
febr. 11
10:38
Letöltendő börtönt kaptak adóellenőrök Debrecenben (ATV)
Hivatali visszaélés és hivatalos személy által elkövetett közokirat-hamisítás miatt ítélt jogerősen letöltendő börtönbüntetésre adóellenőröket hétfőn a Debreceni Ítélőtábla - közölte a táblabíróság szóvivője az MTI-vel.
febr. 11
10:54
Női csapat nyerte a szaunamaratont (Infostart)
Egy négy szaunarajongó észt nőből álló csapat nyerte a negyedik Európai Szaunamaratont az észtországi Otepääben.
febr. 11
11:12
Ismét magyarokra támadtak Temerinben: öt ember őrizetben (ATV)
Az újvidéki rendőrség megerősítette, hogy a szombati temerini magyarellenes incidenssel kapcsolatban előállított a helyi kapitányságra és őrizetbe vett öt embert - jelentette a vajdasági média.
febr. 11
11:14
Porig égett a Jobbik irodája (ATV)
Vasárnap este 11 óra után felgyújtották a Jobbik dunaújvárosi szervezetének a piaci szolgáltató ház első emeletén található irodáját, amely teljesen kiégett- írja a Dunaújvárosi Hírlap.

Keresés