2013. február 3. vasárnap

febr. 3
6:03
11 milliárdos adócsalással vádolták a focistát - megúszta (ATV)
Beszüntették Olaszországban a Diego Maradona ellen harminc éve tartó adócsalási eljárást, amely azért indult, mert a vád szerint az argentin labdarúgócsillag közel 40 millió eurónak (11.7 milliárd forintnak) megfelelő adóösszeget csalt el.
febr. 3
6:05
Óriási botrány a 2022-es katari vb körül (ATV)
Megvesztegetéssel szerezte meg Katar a 2022-es futball világbajnokság rendezési jogát. Ezt állítja a France Football című párizsi sportszaklap, amely húsz oldalas összeállítást közölt az állítólagos bundabotrány részleteiről. Az újság szerint nemcsak a FIFA vezetősége sáros az ügyben, hanem politikusok is, köztük Nicolas Sarkozy akkori francia elnök, aki Michael Platinivel, az UEFA vezetőjével…
febr. 3
6:21
Alföldi fricskája: elegánsan beintett a hatalomnak (168 Óra Online)
Alföldi Róbert, a nemzeti Színház július 1-én távozó vezetője nyílt levélben köszönte meg a közönség ragaszkodását, a Nemzeti Színház jelenlegi stábja és műsora iránti érdeklődését. A levél hátterében az állhat, hogy Vidnyánszky Attila, a leendő igazgató azt kérte, hogy a májusban bemutatni tervezett Mephisto már ne készüljön el. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük Alföldi nyílt levelét.
febr. 3
6:39
Milla, Szolidaritás: Bajnai mellé lőtt? (ATV)
Miközben ellenzéki időszakában a Fidesz az „Egy a zászló, egy a tábor” elve alapján igyekezett minél több politikai csoportosulást magába olvasztani az ex-kisgazdáktól kezdve az MDF maradékáig, addig a baloldalon ennek éppen az ellenkezője zajlik. Legalább tíz baloldali-liberális párt és pártocska, illetve be nem jegyzett, de már az elindulásukat meghirdető párt készül Orbán Viktor megdöntésére.…
febr. 3
6:41
Az orosz külügyminiszter megvédte Ahmadinezsádot (ATV)
A NATO-főtitkára figyelmeztette az európai tagállamokat, köztük Magyarországot is. Anders Fogh Rasmussen szerint egyetlen állam sem csökkentheti a katonai kiadásokat 2014 után azzal az ürüggyel, hogy véget ért az afganisztáni küldetés. A müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián a legélesebb üzenet azonban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter részéről hangzott el, aki azt mondta, hogy a…
febr. 3
8:09
"Több eleganciát" Beszólt Orbánék emberének a világhírű rendező (ATV)
Filmszemle helyett tüntetés. Az elmaradt filmünnep miatt transzparensekkel, hangszórókkal demonstráltak többen az Urániánál, köztük rendezők és színészek is. Azt mondják, az utóbbi másfél évben egyetlen film sem készült a Nemzeti Filmalap támogatásával, emiatt több mint ezer ember lett munkanélküli. Eddig mindig február első hétvégéjén rendezték a filmszemlét. Az idei lett volna a 44., de…
febr. 3
8:11
"Darabokban a baloldal" Nincs meg a kormányváltáshoz szükséges többség (ATV)
Miközben a Fidesz ellenzéki időszakában „Egy a zászló, egy a tábor” elve alapján igyekezett minél több politikai csoportosulást magába olvasztani az ex-kisgazdáktól kezdve az MDF maradékáig, addig a baloldalon ennek éppen az ellenkezője zajlik. Legalább tíz baloldali-liberális párt és pártocska, illetve be nem jegyzett, de már az elindulásukat meghirdető párt készül Orbán Viktor úgynevezett…
febr. 3
8:27
Egy éve állt le a Malév: az évfordulón több megemlékezést tartanak (ATV)
Egy évvel ezelőtt, 2012. február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év működés után a Malév. A nemzeti légitársaság utolsó járata, az MA745-ös Helsinkiből háromnegyed tízkor landolt Budapesten; új légitársaság nem alakult a Malév helyett. Az egyéves évfordulón több megemlékezést is tartanak.
febr. 3
8:29
"Alulról indulva is el lehet érni a csúcsra" Wichmann Tamás 65 éves (ATV)
Hétfőn ünnepli 65. születésnapját Wichmann Tamás, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója.
febr. 3
8:45
Megalakult a Gazdatanácsok Szövetsége (Alternatív Energia)
Megalakult a Gazdatanácsok Szövetsége a Fejér megyei Kajászón, amelynek legfőbb célja, hogy mielőbb ezer gazdatanács legyen az országban és közösen léphessenek fel saját érdekeik védelmében.
febr. 3
8:45
Romneyt indítatnának Kerry megüresedett szenátori székéért a republikánusok (ATV)
Egy Romneyt, Mitt Romney volt republikánus elnökjelölt és massachusettsi exkormányzó feleségét vagy a legidősebb fiát állítaná harcba John Kerry amerikai külügyminiszter megüresedett szenátori székéért az amerikai ellenzéki párt - állította szombaton internetes kiadásában a The Boston Herald.
febr. 3
8:47
Fekete szombat Magyarországon: hat halott, tíz súlyos sérült (ATV)
Huszonkilenc személyi sérüléses közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában az országban. Hat ember életét vesztette, tízen súlyosan, tizenöten pedig könnyebben sérültek meg - közölte az ORFK kommunikációs szolgálata vasárnap reggel az MTI-vel.
febr. 3
9:21
Hatan haltak meg az utakon egy nap alatt (Metropol)
Az elmúlt 24 órában huszonkilenc személyi sérüléses közlekedési baleset történt.
febr. 3
9:21
Legalább 30 halott: fegyveresek rohanták le a rendőrségi épületet (ATV)
Legalább harminchárom ember életét vesztette, amikor egy öngyilkos merénylő, valamint egy fegyveres rendőrőrsre támadt Irak északi részén – közölték helyi rendőrségi források.
febr. 3
9:57
DK: Orbán ne egyedül döntsön Paksról (Metropol)
A Demokratikus Koalíció véleménye szerint a paksi erőművel kapcsolatos döntéseknek nyilvánosan kell megszületniük-
febr. 3
9:57
MSZP: Kidobta a Valutaalap Orbán Viktort (Alternatív Energia)
Az IMF kerek perec közölte, hogy a legkedvezőbb lehetőségről, az elővigyázatossági hitelről szó sem volt. A magyar gazdasági és költségvetési mutatók ugyanis ezt nem teszik lehetővé. A miniszterelnök és nemzetgazdasági minisztere készenléti hitelt viszont nem kért. Ők inkább kötvényeket bocsátanak ki, magas hozammal. Vagyis, a hitelfelvétel egy másik, jóval drágább útját választják. Az adósság…
febr. 3
9:57
Blokád miatt leállt a záhonyi határátkelő (ATV)
Leállt a forgalom a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson vasárnap délelőtt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel.
febr. 3
9:59
Leállt a forgalom a záhonyi határállomáson (Alternatív Energia)
Leállt a forgalom a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson vasárnap délelőtt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője.
febr. 3
10:01
Csak egy ciklust élhet a TEK (Alternatív Energia)
Ha 2014-ben megtörténik a kormányváltás, azzal vége a Terrorelhárítási Központnak is - értesült a Népszava. Feltehetően a Házőrség sem működhet tovább, ahogyan nem katonák őrzik majd tovább a Szent koronát, és az államfői hivatalt sem. A jövőben minden szerv a saját dolgát teszi - vélik a mai ellenzéki erők.
febr. 3
10:15
Leállt a forgalom a záhonyi határállomáson (Infostart)
Leállt a forgalom a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson vasárnap délelőtt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel.
febr. 3
10:15
Görgey: A jobboldal hagyományosan agresszív és militáns (168 Óra Online)
Még a Rákosi-rendszer kultúrpolitikája szüntette meg 1949-ben az irodalom és a művészetek akadémiai szervezetét. A „rehabilitációt” 1991-ben a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke, Kosáry Domokos kezdeményezte. Elképzelését a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiáról (SZIMA) először Ujfalussy József zenetörténésszel, Cseres Tibor, Hubay Miklós, Konrád György, Mándy Iván, Szabó Magda és Vas…
febr. 3
10:15
Reform előtt áll a Magyar Tűzoltó Szövetség (Alternatív Energia)
Vezetőváltás és átalakulás vár a mintegy 1100 egyesület 20 ezer tagját képviselő Magyar Tűzoltó Szövetségre (MTSZ), ugyanis a 143 évvel ezelőtt alakult szervezet elnöke és több elnökségi tagja már nem lesz vezetőségi jelölt a március eleji tisztújító kongresszuson.
febr. 3
10:15
NYT: Obama elvetette a szíriai ellenzék felfegyverzésének a tervét (ATV)
Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter és David Petraeus, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) korábbi igazgatója tervet készített a szíriai ellenzék fegyverekkel való ellátására, de Barack Obama elnök elvetette azt - írta honlapján vasárnap a The New York Times című amerikai lap.
febr. 3
10:33
Szélvihar, havazás jön (Alternatív Energia)
Miközben szombaton még esőről, melegrekord közeli hőmérsékletekről észivatarokról szóltak a hírek, addig ma már a viharos erejű szél és ahavazás hívhatja fel figyelmünket az időjárásra.
febr. 3
10:33
Felfüggesztették a balesetet szenvedett Carpatair járatait (ATV)
Szombaton a román légitársaság gépe kicsúszott a leszállópályáról a római reptéren, válaszul az Alitalia felfüggesztette a társaság járatait két vonalon.
febr. 3
10:51
DK: a paksi erőműről nyilvánosan kell dönteni (Alternatív Energia)
A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint a paksi erőművel kapcsolatos döntéseknek nyilvánosan kell megszületniük, látni kell az előnyöket és hátrányokat, ismerni az ajánlattevőket, tisztában kell lenni a költségekkel és a kockázatokkal - írta Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
febr. 3
10:51
"Őrültnek tartották" András testvér hihetetlen története (ATV)
A holland Anne van der Bijl (András testvér) már tizenévesként tapasztalatokat szerzett titkos hálózatok kiépítésében, mivel a német megszállás idején aktívan részt vett a zsidómentésben, és az ellenállásban is feltűnt kiemelkedő merészségével (tizenhárom évesen például otthonról lopott cukrot tett egy német tábornok kocsijának a benzintartályába, ami nagy bosszúságot okozott a németeknek).
febr. 3
10:53
Döntés született: az MMA-törvény megsemmisítését kérik (ATV)
A Magyar Művészeti Akadémiáról (MMA) szóló törvény egyes rendelkezéseinek megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól (Ab) az alapvető jogok biztosa - közölte Szabó Máté hivatala vasárnap az MTI-vel.
febr. 3
10:55
Fertőzésveszély: halálos vírus pusztít - több tucat halott (ATV)
Több tucat halálos áldozatot követelt a Palesztin Hatóság területén a sertésinfluenza - írta vasárnap számában az Iszráel Hajom (Izrael Ma) című napilap. A hatóság kórházaiban nagy a zsúfoltság, eddig több mint hétszázan kapták el a fertőzést, hat kritikus állapotban lévő palesztint átszállítottak izraeli kórházakba.
febr. 3
11:09
Az ombudsman szerint ellentétes a művészeti szabadsággal az MMA (Infostart)
A Magyar Művészeti Akadémiáról (MMA) szóló törvény egyes rendelkezéseinek megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól (Ab) az alapvető jogok biztosa - közölte Szabó Máté hivatala vasárnap az MTI-vel.
febr. 3
11:09
Az MMA miatt az AB-hez fordul az ombudsman (Metropol)
Szabó Máté szerint ellentétes a művészeti szabadsággal, hogy a Magyar Művészeti Akadémia alapító tagjai csupán egyetlen civil szervezetből kerülhettek ki.
febr. 3
11:09
Az ombudsman kifogásolja a művészeti akadémiáról szóló törvényt (Alternatív Energia)
A Magyar Művészeti Akadémiáról (MMA) szóló törvény egyes rendelkezéseinek megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól (Ab) az alapvető jogok biztosa - közölte Szabó Máté hivatala.
febr. 3
11:45
Viharos szél, havazás (Metropol)
A katasztrófavédelem óvatosságra inti a közlekedőket.
febr. 3
12:03
Viharos szél és havazás (Infostart)
Hat megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a viharos szél miatt, a keleti megyékben az esőt havazás váltotta fel. A katasztrófavédelem óvatosságra inti a közlekedőket.
febr. 3
12:03
Az ombudsman szerint alkotmányellenes a Művészeti Akadémia (168 Óra Online)
A Magyar Művészeti Akadémiáról szóló törvény egyes rendelkezéseinek megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól Szabó Máté, az alapvető jogok biztosa. Az ombudsman szerint ellentétes a művészeti szabadsággal az, hogy az MMA alapító tagjai csupán egyetlen civil szervezetből kerülhettek ki.
febr. 3
12:21
Brüsszel, Moszkva, Orbán (Alternatív Energia)
Orbán Viktor a héten Brüsszelben és Moszkvában is tárgyalt, és más-más szempontból ugyan, de mindkét esetre az ellentmondások a jellemzőek. Az európai intézményekkel kapcsolatban a kormány alapvetően kettős beszédet folytat. Heti elemzés Gyömöre Mátéval a Magyar Progresszív Intézet munkatársával.
febr. 3
12:39
Nem csak a BKV-n, a taxiban is sokan bliccelnek (Infostart)
Nem csak a BKV járatain bliccelnek tömegek: meglepően sok olyan utas van, aki a taxiért sem hajlandó fizetni. Csak egyetlen társaságnál, a Taxi Plusnál naponta egy-két utas van, aki nem egyenlíti ki a számláját. Ez havonta több százezer forintos kárt okoz a cégnek, ami beszorozva a fővárosi taxitársaságok számával, igen nagy összegre rúg.
febr. 3
12:39
Viharos szél, hó érkezik: a katasztrófavédelem figyelmeztet (ATV)
Hat megye kivételével az egész országban elsőfokú figyelmeztetés van érvényben a viharos szél miatt, a keleti megyékben az esőt havazás váltotta fel. A katasztrófavédelem óvatosságra inti a közlekedőket.
febr. 3
12:57
Olasz repülőbaleset: "a viharos szél okozta" (ATV)
Az olasz ügyészség vizsgálatot indított, az olasz légiforgalmi szakszervezetek pedig sztrájkot hirdettek a szombat este a római fiumicinói repülőtéren bekövetkezett baleset miatt. A Carpatair román légitársaság gépe kisiklott a leszállópályáról.
febr. 3
13:15
Ügyészi vizsgálat a repülőgép-baleset ügyében (Metropol)
Szombaton este a római fiumicinói repülőtéren a Carpatair román légitársaság gépe kisiklott a leszállópályáról.
febr. 3
13:15
Februárban folytatják a tárgyalásokat az iráni atomprogramról (ATV)
Februárban folytatódnak a tárgyalások az iráni atomprogramról az úgynevezett hatokkal, az ENSZ Biztonsági Tanács (BT) öt állandó tagja és Németország alkotta csoporttal - mondta Ali Akbar Szálehi iráni külügyminiszter vasárnap a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián, hozzátéve, hogy Irán akár kétoldalú tárgyalásra is hajlandó az Egyesült Államokkal. A szíriai válsággal kapcsolatban…
febr. 3
13:33
Halálos szén-monoxid-mérgezés Borsod megyében (Metropol)
Egy középkorú nő életét vesztette, férjét pedig életveszélyes állapotban szállították kórházba.
febr. 3
13:33
Újabb éhségmenet indult, a Kossuth térre tartanak - részletek (ATV)
Kaposvárról mintegy harmincan indultak el az "Éhségmenet" tiltakozó akció keretében Budapestre vasárnap, közülük tizenöten - közmunkások, munkanélküliek, MSZP-tagok - az egész távot meg akarják tenni, hogy az Országgyűlés első ülésnapjára, február 11-re a fővárosi Kossuth térre érjenek.
febr. 3
13:51
Kaposvárról is elindult az éhségmenet (Metropol)
Az elmúlt napokban több "éhségmenet" is elindult Budapest felé: Békéscsabáról, Nyíregyházáról, a baranyai Sellyéről. Vasárnap a kaposvári mellett újabb menet indult Ózdról, illetve indul délután a Hajdú-Bihar megyei Polgárról.
febr. 3
14:09
Megindult a forgalom a záhonyi határállomáson (Infostart)
Megindult a forgalom a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője vasárnap délben az MTI-vel.
febr. 3
14:09
Mali a francia akció folytatását szeretné (ATV)
Mali azt szeretné, ha folytatódna a franciák Szervál kódnevű hadművelete, amelynek légi akciói különösen fontosak - mondta vasárnap Tieman Coulibaly külügyminiszter a Le Journal du Dimanche című francia lapnak nyilatkozva.
febr. 3
14:27
Katonai ütközőövezetet hozna létre Szíriában Izrael (ATV)
Izrael katonai ütközőövezetet hozna létre Szíriában, hogy megvédje határát iszlamista csoportok esetleges támadásaitól, ha a szíriai vezetés elveszítené ellenőrzését a térség felett - írta izraeli katonai forrásait idézve a The Sunday Times.
febr. 3
14:29
Irán akár az Egyesült Államokkal is kész tárgyalni (ATV)
Februárban folytatódnak a tárgyalások az iráni atomprogramról az úgynevezett hatokkal, az ENSZ Biztonsági Tanács (BT) öt állandó tagja és Németország alkotta csoporttal - mondta Ali Akbar Szálehi iráni külügyminiszter vasárnap a müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián, hozzátéve, hogy Irán akár kétoldalú tárgyalásra is hajlandó az Egyesült Államokkal. A szíriai válsággal kapcsolatban…
febr. 3
15:03
Kucsma: semmi alapja Timosenko bebörtönzésének (ATV)
Leonyid Kucsma volt ukrán államfő szerint elnöksége idején sem volt, és most sincs semmi alapja annak, hogy Julija Timosenko bebörtönzött exkormányfőt Jevhen Scserbany donyecki üzletember és parlamenti képviselő 1996-ban történt meggyilkolásának megrendelésével gyanúsítsák.
febr. 3
15:21
LMP-szakadás: megnevezte magát az új párt (Alternatív Energia)
Párbeszéd Magyarországért Pártra változtatja a nevét, és hamarosan párttá is alakul az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért Platform - jelentette be egy budapesti kávéházban tartott sajtótájékoztatón Jávor Benedek, a platform egyik alapítója.

Keresés