2013. február 3. vasárnap

febr. 3
6:03
11 milliárdos adócsalással vádolták a focistát - megúszta (ATV)
Beszüntették Olaszországban a Diego Maradona ellen harminc éve tartó adócsalási eljárást, amely azért indult, mert a vád szerint az argentin labdarúgócsillag közel 40 millió eurónak (11.7 milliárd forintnak) megfelelő adóösszeget csalt el.
febr. 3
6:05
Óriási botrány a 2022-es katari vb körül (ATV)
Megvesztegetéssel szerezte meg Katar a 2022-es futball világbajnokság rendezési jogát. Ezt állítja a France Football című párizsi sportszaklap, amely húsz oldalas összeállítást közölt az állítólagos bundabotrány részleteiről. Az újság szerint nemcsak a FIFA vezetősége sáros az ügyben, hanem politikusok is, köztük Nicolas Sarkozy akkori francia elnök, aki Michael Platinivel, az UEFA vezetőjével…
febr. 3
6:21
Alföldi fricskája: elegánsan beintett a hatalomnak (168 Óra Online)
Alföldi Róbert, a nemzeti Színház július 1-én távozó vezetője nyílt levélben köszönte meg a közönség ragaszkodását, a Nemzeti Színház jelenlegi stábja és műsora iránti érdeklődését. A levél hátterében az állhat, hogy Vidnyánszky Attila, a leendő igazgató azt kérte, hogy a májusban bemutatni tervezett Mephisto már ne készüljön el. Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük Alföldi nyílt levelét.
febr. 3
6:39
Milla, Szolidaritás: Bajnai mellé lőtt? (ATV)
Miközben ellenzéki időszakában a Fidesz az „Egy a zászló, egy a tábor” elve alapján igyekezett minél több politikai csoportosulást magába olvasztani az ex-kisgazdáktól kezdve az MDF maradékáig, addig a baloldalon ennek éppen az ellenkezője zajlik. Legalább tíz baloldali-liberális párt és pártocska, illetve be nem jegyzett, de már az elindulásukat meghirdető párt készül Orbán Viktor megdöntésére.…
febr. 3
6:41
Az orosz külügyminiszter megvédte Ahmadinezsádot (ATV)
A NATO-főtitkára figyelmeztette az európai tagállamokat, köztük Magyarországot is. Anders Fogh Rasmussen szerint egyetlen állam sem csökkentheti a katonai kiadásokat 2014 után azzal az ürüggyel, hogy véget ért az afganisztáni küldetés. A müncheni nemzetközi biztonságpolitikai konferencián a legélesebb üzenet azonban Szergej Lavrov orosz külügyminiszter részéről hangzott el, aki azt mondta, hogy a…
febr. 3
6:57
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 3
7:15
Pszichiátriai betegek tucatjai váltak hajléktalanná (HVG)
A hajléktalanná vált pszichiátriai betegeket sokan "kinézik" az utcáról, és az egészségügyi ellátórendszer sem kér belőlük. Pedig többségük néhány évvel ezelőtt még az Országos Pszichiátriai és Neurológiai Intézet lakója volt. Annak az intézménynek, amelynek bezárása nemcsak orvosszakmailag, de gazdaságilag is súlyos hiba volt.
febr. 3
8:09
"Több eleganciát" Beszólt Orbánék emberének a világhírű rendező (ATV)
Filmszemle helyett tüntetés. Az elmaradt filmünnep miatt transzparensekkel, hangszórókkal demonstráltak többen az Urániánál, köztük rendezők és színészek is. Azt mondják, az utóbbi másfél évben egyetlen film sem készült a Nemzeti Filmalap támogatásával, emiatt több mint ezer ember lett munkanélküli. Eddig mindig február első hétvégéjén rendezték a filmszemlét. Az idei lett volna a 44., de…
febr. 3
8:11
"Darabokban a baloldal" Nincs meg a kormányváltáshoz szükséges többség (ATV)
Miközben a Fidesz ellenzéki időszakában „Egy a zászló, egy a tábor” elve alapján igyekezett minél több politikai csoportosulást magába olvasztani az ex-kisgazdáktól kezdve az MDF maradékáig, addig a baloldalon ennek éppen az ellenkezője zajlik. Legalább tíz baloldali-liberális párt és pártocska, illetve be nem jegyzett, de már az elindulásukat meghirdető párt készül Orbán Viktor úgynevezett…
febr. 3
8:27
Lénárddarócon megint szavaznak (HVG)
Polgármestert és önkormányzati képviselőket választanak ma a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Lénárddarócon. Az időközi választást azért írták ki, mert a képviselő-testület feloszlatta magát.
febr. 3
8:27
Egy éve állt le a Malév: az évfordulón több megemlékezést tartanak (ATV)
Egy évvel ezelőtt, 2012. február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év működés után a Malév. A nemzeti légitársaság utolsó járata, az MA745-ös Helsinkiből háromnegyed tízkor landolt Budapesten; új légitársaság nem alakult a Malév helyett. Az egyéves évfordulón több megemlékezést is tartanak.
febr. 3
8:29
Ma már hó is eshet (HVG)
Vasárnap is marad a kellemetlen, borús idő.
febr. 3
8:29
"Alulról indulva is el lehet érni a csúcsra" Wichmann Tamás 65 éves (ATV)
Hétfőn ünnepli 65. születésnapját Wichmann Tamás, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója.
febr. 3
8:45
Megalakult a Gazdatanácsok Szövetsége (Népszava)
Megalakult a Gazdatanácsok Szövetsége a Fejér megyei Kajászón, amelynek legfőbb célja, hogy mielőbb ezer gazdatanács legyen az országban és közösen léphessenek fel saját érdekeik védelmében.
febr. 3
8:45
Romneyt indítatnának Kerry megüresedett szenátori székéért a republikánusok (ATV)
Egy Romneyt, Mitt Romney volt republikánus elnökjelölt és massachusettsi exkormányzó feleségét vagy a legidősebb fiát állítaná harcba John Kerry amerikai külügyminiszter megüresedett szenátori székéért az amerikai ellenzéki párt - állította szombaton internetes kiadásában a The Boston Herald.
febr. 3
8:47
Fekete szombat Magyarországon: hat halott, tíz súlyos sérült (ATV)
Huszonkilenc személyi sérüléses közlekedési baleset történt az elmúlt 24 órában az országban. Hat ember életét vesztette, tízen súlyosan, tizenöten pedig könnyebben sérültek meg - közölte az ORFK kommunikációs szolgálata vasárnap reggel az MTI-vel.
febr. 3
9:21
Vezetőváltás és reform előtt áll a Magyar Tűzoltó Szövetség (MaHu)
Vezetőváltás és átalakulás vár a mintegy 1100 egyesület 20 ezer tagját képviselő Magyar Tűzoltó Szövetségre (MTSZ), ugyanis a 143 évvel ezelőtt alakult szervezet elnöke és több elnökségi tagja már nem lesz vezetőségi jelölt a március eleji tisztújító kongresszuson.
febr. 3
9:21
Legalább 30 halott: fegyveresek rohanták le a rendőrségi épületet (ATV)
Legalább harminchárom ember életét vesztette, amikor egy öngyilkos merénylő, valamint egy fegyveres rendőrőrsre támadt Irak északi részén – közölték helyi rendőrségi források.
febr. 3
9:39
Családon belüli erőszak: Magyarországon is tánccal tiltakoznak (HVG)
A One Billion Rising elnevezésű világkampány keretében február 14-én számos nőszervezet, egyesület és a hozzájuk csatlakozók világszerte óriási közös tánc keretében fejezik ki tiltakozásukat és felháborodásukat a nők elleni erőszak miatt. Magyarországon számos nagyvárosban és a fővárosban is megrendezik az eseményt.
febr. 3
9:57
Blokád miatt állt a forgalom a záhonyi határállomáson (HVG)
Leállt délelőtt a forgalom a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson, mert az ukrán oldalon tüntetnek.
febr. 3
9:57
MSZP: Kidobta a Valutaalap Orbán Viktort (Népszava)
Az IMF kerek perec közölte, hogy a legkedvezőbb lehetőségről, az elővigyázatossági hitelről szó sem volt. A magyar gazdasági és költségvetési mutatók ugyanis ezt nem teszik lehetővé. A miniszterelnök és nemzetgazdasági minisztere készenléti hitelt viszont nem kért. Ők inkább kötvényeket bocsátanak ki, magas hozammal. Vagyis, a hitelfelvétel egy másik, jóval drágább útját választják. Az adósság…
febr. 3
9:57
Blokád miatt leállt a záhonyi határátkelő (ATV)
Leállt a forgalom a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson vasárnap délelőtt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel.
febr. 3
9:59
Leállt a forgalom a záhonyi határállomáson (Népszava)
Leállt a forgalom a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson vasárnap délelőtt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője.
febr. 3
10:01
Csak egy ciklust élhet a TEK (Népszava)
Ha 2014-ben megtörténik a kormányváltás, azzal vége a Terrorelhárítási Központnak is - értesült a Népszava. Feltehetően a Házőrség sem működhet tovább, ahogyan nem katonák őrzik majd tovább a Szent koronát, és az államfői hivatalt sem. A jövőben minden szerv a saját dolgát teszi - vélik a mai ellenzéki erők.
febr. 3
10:12
Tünde, a nap szépe (szon)
Nyíregyháza - Tünde nyíregyházi lány, aki szerint a nehézségek nem azért vannak, hogy megtörjenek, hanem azért, hogy próbára tegyenek és megerősítsenek.
febr. 3
10:15
Zepteres csaló áldozatait keresi a rendőrség (HVG)
Az esztergályhorváti férfi Zepter étrend-kiegészítőkre előleget vett fel, de az árut sosem szállította le.
febr. 3
10:15
Leállt a forgalom a záhonyi határállomáson (Infostart)
Leállt a forgalom a Záhony és Csap közötti magyar-ukrán határállomáson vasárnap délelőtt - közölte a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság helyettes sajtószóvivője az MTI-vel.
febr. 3
10:15
DK: a paksi erőműről nyilvánosan kell dönteni (MaHu)
A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint a paksi erőművel kapcsolatos döntéseknek nyilvánosan kell megszületniük, látni kell az előnyöket és hátrányokat, ismerni az ajánlattevőket, tisztában kell lenni a költségekkel és a kockázatokkal.
febr. 3
10:15
Görgey: A jobboldal hagyományosan agresszív és militáns (168 Óra Online)
Még a Rákosi-rendszer kultúrpolitikája szüntette meg 1949-ben az irodalom és a művészetek akadémiai szervezetét. A „rehabilitációt” 1991-ben a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) elnöke, Kosáry Domokos kezdeményezte. Elképzelését a Széchenyi Irodalmi és Művészeti Akadémiáról (SZIMA) először Ujfalussy József zenetörténésszel, Cseres Tibor, Hubay Miklós, Konrád György, Mándy Iván, Szabó Magda és Vas…
febr. 3
10:15
Reform előtt áll a Magyar Tűzoltó Szövetség (Népszava)
Vezetőváltás és átalakulás vár a mintegy 1100 egyesület 20 ezer tagját képviselő Magyar Tűzoltó Szövetségre (MTSZ), ugyanis a 143 évvel ezelőtt alakult szervezet elnöke és több elnökségi tagja már nem lesz vezetőségi jelölt a március eleji tisztújító kongresszuson.
febr. 3
10:15
NYT: Obama elvetette a szíriai ellenzék felfegyverzésének a tervét (ATV)
Hillary Clinton volt amerikai külügyminiszter és David Petraeus, a Központi Hírszerző Ügynökség (CIA) korábbi igazgatója tervet készített a szíriai ellenzék fegyverekkel való ellátására, de Barack Obama elnök elvetette azt - írta honlapján vasárnap a The New York Times című amerikai lap.
febr. 3
10:33
Elfogták a baseballütővel fenyegetőző férfit (HVG)
A tatabányai férfi baseballütővel fenyegette meg egy lépcsőházban a fiatalokat. A rendőrség előállította.
febr. 3
10:33
Szélvihar, havazás jön (Népszava)
Miközben szombaton még esőről, melegrekord közeli hőmérsékletekről észivatarokról szóltak a hírek, addig ma már a viharos erejű szél és ahavazás hívhatja fel figyelmünket az időjárásra.
febr. 3
10:33
Felfüggesztették a balesetet szenvedett Carpatair járatait (ATV)
Szombaton a román légitársaság gépe kicsúszott a leszállópályáról a római reptéren, válaszul az Alitalia felfüggesztette a társaság járatait két vonalon.
febr. 3
10:48
Ittasan kiabált az állomáson – Rendőrségi hírek Szabolcs-Szatmár-Bereg megyéből (szon)
Nyíregyháza - A Mátészalkai Rendőrkapitányság garázdaság szabálysértés elkövetése miatt indított eljárást egy 19 éves nyírmadai fiú ellen.
febr. 3
10:51
DK: a paksi erőműről nyilvánosan kell dönteni (Népszava)
A Demokratikus Koalíció (DK) véleménye szerint a paksi erőművel kapcsolatos döntéseknek nyilvánosan kell megszületniük, látni kell az előnyöket és hátrányokat, ismerni az ajánlattevőket, tisztában kell lenni a költségekkel és a kockázatokkal - írta Molnár Csaba, a párt ügyvezető alelnöke az MTI-hez vasárnap eljuttatott közleményében.
febr. 3
10:51
Egy éve állt le a Malév (boon)
Budapest, 2013. február 3., vasárnap (MTI) - Egy évvel ezelőtt, 2012. február 3-án reggel 6 órakor állt le 66 év működés után a Malév. A nemzeti légitársaság utolsó járata, az MA745-ös Helsinkiből háromnegyed tízkor landolt Budapesten; új légitársaság nem alakult a Malév helyett. Az egyéves évfordulón több megemlékezést is tartanak.
febr. 3
10:51
"Őrültnek tartották" András testvér hihetetlen története (ATV)
A holland Anne van der Bijl (András testvér) már tizenévesként tapasztalatokat szerzett titkos hálózatok kiépítésében, mivel a német megszállás idején aktívan részt vett a zsidómentésben, és az ellenállásban is feltűnt kiemelkedő merészségével (tizenhárom évesen például otthonról lopott cukrot tett egy német tábornok kocsijának a benzintartályába, ami nagy bosszúságot okozott a németeknek).
febr. 3
10:53
Korszerűsítik és bővítik a zalakarosi fedett fürdőt (boon)
Zalakaros, 2013. február 3., vasárnap (MTI) - Az új gyermekrészleg korábban már bejelentett kialakításával egy időben korszerűsítik és szolgáltatásaiban is bővítik Zalakaroson a fedett fürdőt, illetve a gasztronómiai lehetőségeket - tájékoztatta a Gránit Gyógyfürdő Zrt. az MTI-t.
febr. 3
10:53
Döntés született: az MMA-törvény megsemmisítését kérik (ATV)
A Magyar Művészeti Akadémiáról (MMA) szóló törvény egyes rendelkezéseinek megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól (Ab) az alapvető jogok biztosa - közölte Szabó Máté hivatala vasárnap az MTI-vel.
febr. 3
10:55
Ellenzéki és a kormányoldalt támogató szervezkedés is indult a Fidesz frakcióülésének idejére (boon)
Budapest, 2013. február 2., szombat (MTI) - "Az ellenzéki összefogás jegyében" hirdettek tüntetést "a demokráciáért" jövő keddre Gyulára a Békés megyei MSZP Facebook-oldalán, Bencsik András pedig szintén a közösségi oldalon tette közzé szombaton, hogy erre válaszul békemenetet szerveznek a békési városba a Fidesz parlamenti képviselőcsoportja kihelyezett ülésének első napjára.
febr. 3
10:55
Fertőzésveszély: halálos vírus pusztít - több tucat halott (ATV)
Több tucat halálos áldozatot követelt a Palesztin Hatóság területén a sertésinfluenza - írta vasárnap számában az Iszráel Hajom (Izrael Ma) című napilap. A hatóság kórházaiban nagy a zsúfoltság, eddig több mint hétszázan kapták el a fertőzést, hat kritikus állapotban lévő palesztint átszállítottak izraeli kórházakba.
febr. 3
10:57
Születésnap – Wichmann Tamás 65 éves (boon)
Budapest, 2013. február 3., vasárnap (MTI) - Hétfőn ünnepli 65. születésnapját Wichmann Tamás, kétszeres olimpiai ezüstérmes, kilencszeres világbajnok, háromszoros Európa-bajnok kenus, az 1970-es évek Magyarországának egyik legnépszerűbb sportolója.
febr. 3
10:59
Euróövezet, avagy a műtét sikerült, a beteg meghalt? (boon)
Budapest, 2013. február 3., vasárnap (MTI) - Az euróövezetet alaposan "megoperálták" tavaly.
febr. 3
11:01
Megalakult a Gazdatanácsok Szövetsége (boon)
Kajászó, 2013. február 2., szombat (MTI) - Megalakult a Gazdatanácsok Szövetsége a Fejér megyei Kajászón, amelynek legfőbb célja, hogy mielőbb ezer gazdatanács legyen az országban és közösen léphessenek fel saját érdekeik védelmében.
febr. 3
11:03
A KENÓ nyerőszámai (boon)
Budapest, 2013. február 2., szombat (MTI) - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint a február 2-i KENÓ-játékban a következő számokat sorsolták ki:
febr. 3
11:05
A Luxor nyerőszámai és nyereményei (boon)
Budapest, 2013. február 2., szombat (MTI) - A Szerencsejáték Zrt. tájékoztatása szerint az 5. heti Luxor-számsorsolás nyerőszámai a következők:
febr. 3
11:07
Eurovíziós Dalfesztivál – A Dal – Megvan az első hat középdöntős dal (boon)
Budapest, 2013. február 2., szombat (MTI) - A zsűri döntése alapján Agárdi Szilvi és Pál Dénes duettje, Keresztes Ildikó, Rácz Gergő, a tévénézők szavazatai alapján Baricz Gergő, Gyurcsík Tibor, valamint Palcsó Tamás jutott tovább a szombati első elődöntőből a középdöntőkbe az Eurovíziós Dalfesztivál magyar válogatóversenyén, A Dal című showműsorban.
febr. 3
11:09
Az ombudsman szerint ellentétes a művészeti szabadsággal az MMA (Infostart)
A Magyar Művészeti Akadémiáról (MMA) szóló törvény egyes rendelkezéseinek megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól (Ab) az alapvető jogok biztosa - közölte Szabó Máté hivatala vasárnap az MTI-vel.
febr. 3
11:09
Az MMA-ról szóló törvény megsemmisítését kéri az Ab-tól az ombudsman (MaHu)
A Magyar Művészeti Akadémiáról (MMA) szóló törvény egyes rendelkezéseinek megsemmisítését kérte az Alkotmánybíróságtól (Ab) az alapvető jogok biztosa.

Keresés