2013. február 7. csütörtök

febr. 7
4:51
Ultimátum: hétfőtől országos diákmegmozdulások kezdődhetnek (168 Óra Online)
Február 8-án délben a Hallgatói Hálózat sajtótájékoztatót tart az Egyetem téren, az ELTE ÁJK épülete előtt. Ekkor jár le a hallgatók január 7-én kiadott ultimátuma. A nyilvános fórumon azt veszik számba, hogy teljesültek-e az általuk megfogalmazott követelések – tudatja a HaHa közleménye.
febr. 7
4:51
Felvétel: lecsupaszított Gucciba öltöztetik a magyar rabokat? (ATV)
A jövőben a börtönökben használják fel a hamis márkajelzésű ruhákat - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) szerdán.
febr. 7
5:09
Bajnai: gyáva a Fidesz (Alternatív Energia)
Azért szeretne Orbán Viktor miniszterelnökkel a nyilvánosság előtt vitázni, hogy világosan kiderüljön, ki áll az Együtt 2014-ről terjesztett hazugságok mögött - mondta a Hét Olajfa Egyesület rendezvénye előtt Bajnai Gordon. Hozzátette, azért ő hívja ki a kormányfőt, mert őt támadták a miniszterelnök "álcivil alvállalkozói". Bajnai Gordon azt is mondta, hogy a Fidesz mindig ellenségeket keres.
febr. 7
5:11
Tarlós: addig csinálom, amíg van egy kis értelme (Alternatív Energia)
A választók a főpolgármestertől, nem pedig az ombudsmantól várják, hogy felelősséget viseljen a városért, a hajléktalanokat az aluljáróktól távol tartó kordonokat elbontók pedig csak a feszültséget gerjesztik - mondta Tarlós István. A főpolgármester a kormánytól azt várja, hogy idén kisegíti a BKV-t, a jövőben pedig átengedi a teljes iparűzési adót a fővárosnak, hogy abból a közösségi közlekedést…
febr. 7
5:13
Sokan várják a 13. havi juttatást (Alternatív Energia)
Az emberek várják a 13. havi nyugdíjat, a felnőttek 59 százaléka hiszi azt, hogy a választásokig bevezeti a kormány a pluszjuttatást - derül ki a Policy Agenda legfrissebb kutatásából. Elemezésüket arra alapozták, hogy kiderült: a kabinet egyszeri, 13. havi nyugdíj kifizetését tervezi, illetve hírek szerint erre vonatkozó háttérszámításokra kérték fel az államkincstárat.
febr. 7
5:27
Bűnösek az ipari kémek (Alternatív Energia)
Öt évvel a négymilliárdos ipari kémkedési ügy kirobbanása után megszületett a jogerős ítélet a perben. A Fővárosi Ítélőtábla az első fokon adott letöltendő szabadságvesztés helyett 8-10 milliós büntetéseket szabott ki, a kártérítés összegének megállapítását pedig polgári bíróságra utalta.
febr. 7
5:27
Kamerába mondta: ezt még Orbán Viktor sem érti (ATV)
Orbán Viktor sem érti saját gázszámláját, erről egy gyulai családnak beszélt, a látogatásról videó is készült, amelyet felraktak a Facebookra. A gyulai frakcióüléssel egy időben ismét beindult a termelés a helyi húskombinátban. A tervek szerint a húsüzem az idei évet 43 millió forintos nyereséggel zárja majd.
febr. 7
5:29
Alternatív javaslatok a szocialistáktól (Alternatív Energia)
Kétnapos kihelyezett, évadnyitó frakcióülést tart az MSZP Baranya megyében. A képviselők tegnap a költségvetésről, gazdasági kérdésekről mondtak véleményt, és áttekintették, milyen megoldásokat javasol Magyarországnak a szocialista párt.
febr. 7
5:31
Péntekig dönthetnek a nyugdíjas tanárok (Alternatív Energia)
Cáfolta az államosított iskolákat irányító Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy a közoktatási intézményvezetőknek olyan - a nyugdíjas pedagógusok továbbfoglalkoztatását kérelmező - nyomtatványt kellene kitölteniük, amelyen csak a "kérelmet nem támogatom" lehetőséget lehet megjelölni és indokolni.
febr. 7
5:33
Beidézte a rendőrség egyik kommentelőnket (Alternatív Energia)
Bár nem adta ki lapunk a rendőrségnek a Papcsák Ferenc zuglói polgármester által feljelentett internetes hozzászólóink adatait, egyikük mégis idézést kapott azzal, hogy jelenjen meg a rendőrségen, mert tanúként kívánják kihallgatni a rágalmazás miatt folyó nyomozásban.
febr. 7
5:35
Rejtély, mennyibe kerül a lejárató kampány (Alternatív Energia)
Immár nemcsak a formai és tartalmi hasonlóság miatt egyértelmű, hogy a jobboldali napilapokban és utcai plakátokon újra megjelent, Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferencet "karaktergyilkoló" hirdetések a békemenet mögött álló szervezetek műve - éppúgy, mint tavaly télen.
febr. 7
5:45
Nem jutott dűlőre az LMP a kiváltakkal (Alternatív Energia)
Megszakadtak a tárgyalások az LMP-ből kivált nyolc képviselő és a maradók között a párt parlamenti frakciójának további működéséről. Az LMP azt szeretné, ha a szakadárok- esetleg három kivétellel - lemondanának mandátumukról, így ugyanis nem szűnne meg a képviselőcsoport.
febr. 7
6:21
Havazás: jól járhatók a főutak (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkagépei az éjszaka folyamatosan takarították a budapesti főutakat és síkosságmentesítették azokat, a közösségi közlekedés hajnalban elindult - közölte csütörtök hajnalban a társaság az MTI-vel.
febr. 7
6:39
Hibásak: ki kellene vonni a forgalomból az új metrókocsikat? (ATV)
Az új Alstom metrószerelvényekben a vezető és az utasok közti vészhívó rendszer néha leáll és ez 3-4 naponta egyszer előfordul. Ilyenkor a vonatokat ki kell vonni a forgalomból. A BKV és az Alstom szerint ez a hiba nem veszélyezteti az utas- és forgalombiztonságot. A metróért egyesület egyébként azt tapasztalta, hogy januárban 30-szor hibásodott meg a metró és ebből 10-szer le kellett szállítani…
febr. 7
6:57
Audi – a vezető márka fénytechnika terén (ATV)
Mindegy, hogy Xenon plusz vagy LED – a fényszórók, valamint a hátsó lámpatestek jelentősen hozzájárulnak az Audi típusainak markáns megjelenéséhez. A márka fénytechnikai megoldásai vonzó hatásukat nagyarányú biztonsággal ötvözik – az adaptív világítás esetében a fényszórók már ma alkalmazkodnak a környezethez és a közlekedés többi résztvevőjéhez.
febr. 7
6:59
100 éves a Ford T-modell (ATV)
A Magyar Posta február 5-én alkalmi bélyegkibocsátással emlékezett meg az autóipar fejlődésének jelentős állomásáról és annak magyar vonatkozásáról: a bélyegképen a Ford T-modell példányai mellett a magyar Galamb József portréja látható. A filatéliai különlegességnek számító, tíz bélyegképet tartalmazó bélyegkisívből húszezer példány készült. A bélyeg hivatalos forgalomba bocsátására és az első…
febr. 7
7:15
Autósüldözés volt Budapesten (Metropol)
Gyáltól Budapestig üldöztek a rendőrök egy autóst csütörtök kora hajnalban.
febr. 7
7:17
Fémtolvajok nehezítik az árvízi védekezést (Metropol)
A lopások többmilliós károkat okoznak, és veszélyhelyzetet teremtenek.
febr. 7
7:33
Tízmilliárd juthat pénztárgépcserére - lapszemle (Infostart)
Akár tízmilliárd forinttal is segítheti az állam a pénztárgépek cseréjét - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadságban arról lehet olvasni, hogy európai szintű akció zajlik az embriók védelmében.
febr. 7
7:33
Fenyegetik az erdészeket a fatolvajok (Metropol)
Csak Csobánka és Pomáz térségéből évente százötven köbméternyi fát visznek el, ennek az értéke tűzifaáron számolva csaknem kétmillió forint.
febr. 7
7:33
Két rendőrautó is megrongálódott egy autósüldözésben Budapesten (ATV)
Gyáltól Budapestig üldöztek a rendőrök egy autóst csütörtök kora hajnalban, az üldözés során a menekülő gépkocsi két rendőrautónak is nekiütközött – erősítette meg az MTI információját az ORFK kommunikációs szolgálatának ügyeletese.
febr. 7
7:35
2016-ra lehet teljes körgyűrű az M0-s (Metropol)
Jövőre dől el, merre vezet majd az M0-s nyugati szakasza.
febr. 7
7:35
13 centi hó Budapesten, téli útviszonyokra figyelmeztetnek (ATV)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkagépei az éjszaka folyamatosan takarították a budapesti főutakat és síkosságmentesítették azokat, a tömegközlekedés hajnalban elindult – közölte csütörtök hajnalban a társaság az MTI-vel.
febr. 7
7:37
Kerry a békéért akar tenni elsősorban, de kész a háborúra is (ATV)
John Kerry szerdán kijelentette, hogy külügyminiszterként a békéért akar tenni elsősorban, de ha elfogynak a békés eszközök, eltökélten áll majd ki az erő alkalmazása mellett is.
febr. 7
7:39
Nem tojnak a komfortra Brüsszelben: a tyúkoknak jó, nekünk nem (ATV)
A csőd szélére sodorta a hazai tojástermelőket a tyúkketrecek méretét szabályozó uniós irányelv. Az érintettek azt mondják, az eladhatóság miatt nem emelik áraikat, így viszont több a kiadásuk, mint a bevételük. A változtatások miatt a kiskereskedők forgalma is csökkent.
febr. 7
7:51
Továbbra is 294 forinton az euró árfolyama (ATV)
Szűk sávban, valamivel a reggeli szintek alatt mozgott a forint árfolyama a bankközi kereskedésben csütörtök délelőtt.
febr. 7
8:27
Pedagógusok fizetése: lehettek csúszások (Infostart)
A pedagógusok fizetései csak néhány esetben csúszhattak - mondta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Marekné Pintér Aranka kiemelte, hogy az intézmény az önkormányzati plusz juttatásokat nem tudja pótolni.
febr. 7
8:27
Több ezer észak-koreai halhatott éhen tavaly (ATV)
Akár több ezer ember is éhen halhatott tavaly Észak-Korea legjelentősebb gabonatermesztő vidékén, miközben az ország több tömegrendezvényen is megünnepelte az országalapító Kim Ir Szen születésének századik évfordulóját - jelentette csütörtökön egy japán hírügynökség.
febr. 7
8:29
Ismét összeülnek az EU állam- és kormányfői (ATV)
Csütörtökön ismét összeülnek az Európai Unió állam- és kormányfői, hogy folytassák az EU többéves pénzügyi keretéről (MFF) szóló tárgyalásokat.
febr. 7
8:31
MVM-részvényekért cserébe bővítheti Oroszország a Paksi Atomerőművet? (ATV)
A Regnum nevű orosz lap szerint Orbán Viktor Moszkvában találkozott Szergej Kirijenkóval, a Roszatom elnökével is. A lap szerint többféle verzió elképzelhető az atomerőmű bővítésére, az oroszok vállalat akár MVM-részvényeket is kaphatna a kivitelezésért.
febr. 7
8:33
Kiutasíthatják Magyarország bukaresti nagykövetét (ATV)
Titus Corlatean román külügyminiszter a diplomáciai szokásjog megsértésével vádolta meg szerdán Füzes Oszkárt, Magyarország bukaresti nagykövetét, és kilátásba helyezte kiutasítását, amennyiben a nagykövet nem tér vissza "megbízatása keretei közé".
febr. 7
8:45
A legtöbb főút jól járható (Metropol)
A legtöbb főút burkolata nedves, de jól járható csütörtök reggel, míg a mellékúthálózat egyes szakaszai síkosak lehetnek a fagyok miatt.
febr. 7
8:45
Újabb holttesteket találtak: 9 áldozatot követelt a földrengés és a cunami (ATV)
Mentőcsapatok újabb erőfeszítéseket tettek csütörtökön arra, hogy eljussanak az előző nap földrengés és szökőár sújtotta Salamon-szigeteki falvakba. Közben az összedőlt házak romjai alatt talált újabb holttestekkel kilencre emelkedett a halálos áldozatok száma.
febr. 7
9:03
Újabb munkákat kapnak az elítéltek (Metropol)
A teljes foglalkoztatottság társadalmi elvárás.
febr. 7
9:05
Nemi erőszak: a csend és a félelem szégyene (Metropol)
Szégyen, félelem a hosszú jogi procedúrától és a társadalmi megbélyegségtől...
febr. 7
9:21
Decemberben 7,6 százalékkal csökkent az ipari termelés volumene (Metropol)
Az előző hónaphoz képest 2,5 százalékos a visszaesés.
febr. 7
9:21
Felszámol a parlament egy bankot (ATV)
Az ír parlament csütörtök hajnalban megszavazta az Anglo Irish Bank felszámolását. A bank egyike volt annak a kettőnek Írországban, amelyet a leginkább sújtott a pénzügyi válság.
febr. 7
9:23
Húszmilliárdos közlekedési fejlesztés Debrecenben (ATV)
Négy éven belül húszmilliárd forint értékű intermodális fejlesztést hajt végre Debrecen – írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság Pajna Zoltán alpolgármesterre hivatkozva.
febr. 7
9:25
Varju: a CÖF sok helyről hordta össze az embereket (ATV)
Gyulán az a szóbeszéd járta, hogy a közmunkásoknak kiadták, az a feladatuk, hogy ott legyenek a Békemeneten, de nemcsak nekik, szülőknek is szóltak – erről Varju László beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 7
9:39
MSZP: egy gazdasági kudarcot vallott magyar miniszterelnök utazik Brüsszelbe (Metropol)
A szocialisták szerint Orbán értelmetlen szabadságharca azonban már eddig is százmilliárdokban mérhető károkat okozott Magyarországnak. A Fidesz közleményben reagált.
febr. 7
9:39
Havas eső, hó, fagy (Alternatív Energia)
Csütörtökön a Dunától keletre eső területeken számíthatunk esőre, havas esőre, az Északi-középhegységben havazhat is, a Dunántúlon ugyanakkor hosszabb-rövidebb időre kisüt majd a Nap. A Dunántúlon és az Alföldön szeles idő várható, hajnalban -4 és +3°C, délután -1 és +4°C között alakul a hőmérséklet.
febr. 7
9:39
30-40 centi hó hullott a Pilisben (ATV)
Balesetveszélyessé váltak a Pilis és a Visegrádi-hegység erdei a csütörtök virradóra lehullott 30-40 centiméter friss hó miatt - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője az MTI-vel.
febr. 7
9:41
Szigetvári: a hazugságkampány miatt hívta ki Bajnai Orbánt (ATV)
Bár még nem alakult párttá az Együtt 2014, az aktivisták toborzását és a jelöltek állítását már megkezdte a szervezet – erről Szigetvári Viktor beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 7
9:57
Tüntetni fog hétfőn a HaHa (Alternatív Energia)
Budapestre, Szegedre és Pécsre szervez tüntetést hétfőre a Hallgatói Hálózat, miután február 8-án lejár az Emberi Erőforrások Minisztériumának januárban adott ultimátumuk - írja a HVG.
febr. 7
9:57
Győrbe igazolt IV. Károly király unokája (ATV)
Győri gokartcsapathoz szerződött az utolsó magyar király 15 éves dédunokája – írta csütörtöki számában a Kisalföld.
febr. 7
10:15
Pokolgépek robbantak Afganisztán több pontján (ATV)
Pokolgép robbant az észak-afganisztáni Puli-Humriban, Baglán tartomány székhelyén csütörtökön - jelentette a Hszinhua kínai hírügynökség.
febr. 7
10:17
Matolcsy négy dologgal magyarázza a GDP-csökkenést (ATV)
Az aszály, az elmaradt uniós beruházások, a fogyasztáscsökkenés és a bankok forráskivonása miatt 1,5 százalék körüli gazdasági visszaesést hozott az elmúlt év - írta Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter a Heti Válaszban rendszeresen megjelenő tárcájában, csütörtökön.
febr. 7
10:33
Hoffmann Rózsa mindenkinek beugrik (168 Óra Online)
Sikertörténetnek mondta az államtitkár asszony a közoktatás államosítását, néhány nappal a törvény megjelenése után. Azóta országot jár, tájékoztat, szervez és korrigál. Az egyetemisták körében kevésbé elfogadott, ki is vonták a tűzvonalból az első haragos demonstrációk után. Még a kormánypárti sajtómunkások egy része is átmeneti pihentetését javasolta. Mit jelent ez? A leváltás küszöbén áll, vagy…
febr. 7
10:33
Sólyom: kivitelezhetetlen, amiről Kósa Lajos beszélt (ATV)
Sólyom László szerint fontos lépés az alkotmányosság védelmében, hogy az Alkotmánybíróság nem zárkózik el az alaptörvény rendelkezéseinek vizsgálatától, ha úgy látja, egy módosítás megtöri az alkotmány egységét, vagy feloldhatatlan ellentmondást okoz az alaptörvényben. A volt államfő, egykori Ab-elnök egy nemzetközi konferencián, Bernben tartott előadása kapcsán az MTI-nek adott interjúban arról…
febr. 7
10:35
Fitch: két éve nem voltak ennyire derűlátók a befektetők (ATV)
Derűlátóbbak az európai intézményi befektetők az EU-gazdaságok bankrendszereinek kilátásaival kapcsolatban, mint az elmúlt két év során bármikor - közölte idei első befektetői felmérésének eredményeit ismertetve csütörtökön Londonban a Fitch Ratings.

Keresés