2013. február 7. csütörtök

febr. 7
4:51
Ultimátum: hétfőtől országos diákmegmozdulások kezdődhetnek (168 Óra Online)
Február 8-án délben a Hallgatói Hálózat sajtótájékoztatót tart az Egyetem téren, az ELTE ÁJK épülete előtt. Ekkor jár le a hallgatók január 7-én kiadott ultimátuma. A nyilvános fórumon azt veszik számba, hogy teljesültek-e az általuk megfogalmazott követelések – tudatja a HaHa közleménye.
febr. 7
4:51
Felvétel: lecsupaszított Gucciba öltöztetik a magyar rabokat? (ATV)
A jövőben a börtönökben használják fel a hamis márkajelzésű ruhákat - közölte a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) szerdán.
febr. 7
5:09
Napsütést és havat is hoz a csütörtök (HVG)
Csütörtökön nyugaton több órára kisüt a nap, keleten eső, hó is lehet.
febr. 7
5:09
Bajnai: gyáva a Fidesz (Népszava)
Azért szeretne Orbán Viktor miniszterelnökkel a nyilvánosság előtt vitázni, hogy világosan kiderüljön, ki áll az Együtt 2014-ről terjesztett hazugságok mögött - mondta a Hét Olajfa Egyesület rendezvénye előtt Bajnai Gordon. Hozzátette, azért ő hívja ki a kormányfőt, mert őt támadták a miniszterelnök "álcivil alvállalkozói". Bajnai Gordon azt is mondta, hogy a Fidesz mindig ellenségeket keres.
febr. 7
5:11
Tarlós: addig csinálom, amíg van egy kis értelme (Népszava)
A választók a főpolgármestertől, nem pedig az ombudsmantól várják, hogy felelősséget viseljen a városért, a hajléktalanokat az aluljáróktól távol tartó kordonokat elbontók pedig csak a feszültséget gerjesztik - mondta Tarlós István. A főpolgármester a kormánytól azt várja, hogy idén kisegíti a BKV-t, a jövőben pedig átengedi a teljes iparűzési adót a fővárosnak, hogy abból a közösségi közlekedést…
febr. 7
5:13
Sokan várják a 13. havi juttatást (Népszava)
Az emberek várják a 13. havi nyugdíjat, a felnőttek 59 százaléka hiszi azt, hogy a választásokig bevezeti a kormány a pluszjuttatást - derül ki a Policy Agenda legfrissebb kutatásából. Elemezésüket arra alapozták, hogy kiderült: a kabinet egyszeri, 13. havi nyugdíj kifizetését tervezi, illetve hírek szerint erre vonatkozó háttérszámításokra kérték fel az államkincstárat.
febr. 7
5:27
Szarvasmarhákkal borult árokba egy teherautó a 86-oson az éjjel (HVG)
Szarvasmarhákat szállító teherautó borult eddig ismeretlen okból az árokba a 86-os úton Nádasd külterületén.
febr. 7
5:27
Bűnösek az ipari kémek (Népszava)
Öt évvel a négymilliárdos ipari kémkedési ügy kirobbanása után megszületett a jogerős ítélet a perben. A Fővárosi Ítélőtábla az első fokon adott letöltendő szabadságvesztés helyett 8-10 milliós büntetéseket szabott ki, a kártérítés összegének megállapítását pedig polgári bíróságra utalta.
febr. 7
5:27
Kamerába mondta: ezt még Orbán Viktor sem érti (ATV)
Orbán Viktor sem érti saját gázszámláját, erről egy gyulai családnak beszélt, a látogatásról videó is készült, amelyet felraktak a Facebookra. A gyulai frakcióüléssel egy időben ismét beindult a termelés a helyi húskombinátban. A tervek szerint a húsüzem az idei évet 43 millió forintos nyereséggel zárja majd.
febr. 7
5:29
13 centi hó esett az éjjel Budapesten, de jár a BKV (HVG)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkagépei az éjszaka folyamatosan takarították a budapesti főutakat és síkosságmentesítették azokat, a közösségi közlekedés hajnalban elindult - közölte csütörtök hajnalban a társaság az MTI-vel. Több vonalon is késnek a vonatok.
febr. 7
5:29
Alternatív javaslatok a szocialistáktól (Népszava)
Kétnapos kihelyezett, évadnyitó frakcióülést tart az MSZP Baranya megyében. A képviselők tegnap a költségvetésről, gazdasági kérdésekről mondtak véleményt, és áttekintették, milyen megoldásokat javasol Magyarországnak a szocialista párt.
febr. 7
5:31
Péntekig dönthetnek a nyugdíjas tanárok (Népszava)
Cáfolta az államosított iskolákat irányító Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik), hogy a közoktatási intézményvezetőknek olyan - a nyugdíjas pedagógusok továbbfoglalkoztatását kérelmező - nyomtatványt kellene kitölteniük, amelyen csak a "kérelmet nem támogatom" lehetőséget lehet megjelölni és indokolni.
febr. 7
5:33
Beidézte a rendőrség egyik kommentelőnket (Népszava)
Bár nem adta ki lapunk a rendőrségnek a Papcsák Ferenc zuglói polgármester által feljelentett internetes hozzászólóink adatait, egyikük mégis idézést kapott azzal, hogy jelenjen meg a rendőrségen, mert tanúként kívánják kihallgatni a rágalmazás miatt folyó nyomozásban.
febr. 7
5:35
Rejtély, mennyibe kerül a lejárató kampány (Népszava)
Immár nemcsak a formai és tartalmi hasonlóság miatt egyértelmű, hogy a jobboldali napilapokban és utcai plakátokon újra megjelent, Bajnai Gordont és Gyurcsány Ferencet "karaktergyilkoló" hirdetések a békemenet mögött álló szervezetek műve - éppúgy, mint tavaly télen.
febr. 7
5:45
Gyáltól Budapestig üldöztek a rendőrök egy férfit az éjjel (HVG)
Gyáltól Budapestig üldöztek a rendőrök egy autóst csütörtök kora hajnalban, az üldözés során a menekülő gépkocsi két rendőrautónak is nekiütközött - erősítette meg az MTI információját az ORFK kommunikációs szolgálatának ügyeletese.
febr. 7
5:45
Nem jutott dűlőre az LMP a kiváltakkal (Népszava)
Megszakadtak a tárgyalások az LMP-ből kivált nyolc képviselő és a maradók között a párt parlamenti frakciójának további működéséről. Az LMP azt szeretné, ha a szakadárok- esetleg három kivétellel - lemondanának mandátumukról, így ugyanis nem szűnne meg a képviselőcsoport.
febr. 7
6:03
20 milliárdból kapna új közlekedési központot Debrecen (HVG)
Négy éven belül 20 milliárd forint értékű intermodális fejlesztést hajt végre Debrecen - írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság Pajna Zoltán alpolgármesterre hivatkozva.
febr. 7
6:21
Zsilipet loptak szét, árvizet okozhatnak a fémtolvajok Gyöngyösön (HVG)
Gyöngyös közelében a hét végén megrongálták a Gyangya és a Külső-Mérges patak vizes műtárgyait - írta csütörtöki számában a Népszabadság.
febr. 7
6:21
Havazás: jól járhatók a főutak (Infostart)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. (FKF) munkagépei az éjszaka folyamatosan takarították a budapesti főutakat és síkosságmentesítették azokat, a közösségi közlekedés hajnalban elindult - közölte csütörtök hajnalban a társaság az MTI-vel.
febr. 7
6:39
Orbán egyszer már megoldotta a Bajnai-feladványt (HVG)
Nem először fordul elő a rendszerváltás utáni politikában, hogy elvileg mindenki összefogna a túl nagy hatalmú kormány ellen, de a gyakorlatban ez számtalan nehézségbe ütközik. A Horn-kormány idején az akkori jobboldali ellenzék már lefutott hasonló köröket, igaz, akkor elég volt a két választási forduló közt megegyezni. Miben hasonlít az 1997-es Orbán Viktor a 2013-as Mesterházy Attilára, és kik…
febr. 7
6:39
Hibásak: ki kellene vonni a forgalomból az új metrókocsikat? (ATV)
Az új Alstom metrószerelvényekben a vezető és az utasok közti vészhívó rendszer néha leáll és ez 3-4 naponta egyszer előfordul. Ilyenkor a vonatokat ki kell vonni a forgalomból. A BKV és az Alstom szerint ez a hiba nem veszélyezteti az utas- és forgalombiztonságot. A metróért egyesület egyébként azt tapasztalta, hogy januárban 30-szor hibásodott meg a metró és ebből 10-szer le kellett szállítani…
febr. 7
6:57
Audi – a vezető márka fénytechnika terén (ATV)
Mindegy, hogy Xenon plusz vagy LED – a fényszórók, valamint a hátsó lámpatestek jelentősen hozzájárulnak az Audi típusainak markáns megjelenéséhez. A márka fénytechnikai megoldásai vonzó hatásukat nagyarányú biztonsággal ötvözik – az adaptív világítás esetében a fényszórók már ma alkalmazkodnak a környezethez és a közlekedés többi résztvevőjéhez.
febr. 7
6:59
100 éves a Ford T-modell (ATV)
A Magyar Posta február 5-én alkalmi bélyegkibocsátással emlékezett meg az autóipar fejlődésének jelentős állomásáról és annak magyar vonatkozásáról: a bélyegképen a Ford T-modell példányai mellett a magyar Galamb József portréja látható. A filatéliai különlegességnek számító, tíz bélyegképet tartalmazó bélyegkisívből húszezer példány készült. A bélyeg hivatalos forgalomba bocsátására és az első…
febr. 7
7:33
Idős tölgyfákat döntöttek ki fenyegetésből a fatolvajok a Pilisben (HVG)
Már nemcsak fát lopnak, az erdészeket is fenyegetik a tolvajok - közölte a Pilisi Parkerdő Zrt. szóvivője az MTI-vel.
febr. 7
7:33
Tízmilliárd juthat pénztárgépcserére - lapszemle (Infostart)
Akár tízmilliárd forinttal is segítheti az állam a pénztárgépek cseréjét - írja a Magyar Nemzet. A Népszabadságban arról lehet olvasni, hogy európai szintű akció zajlik az embriók védelmében.
febr. 7
7:33
Két rendőrautó is megrongálódott egy autósüldözésben Budapesten (ATV)
Gyáltól Budapestig üldöztek a rendőrök egy autóst csütörtök kora hajnalban, az üldözés során a menekülő gépkocsi két rendőrautónak is nekiütközött – erősítette meg az MTI információját az ORFK kommunikációs szolgálatának ügyeletese.
febr. 7
7:35
13 centi hó Budapesten, téli útviszonyokra figyelmeztetnek (ATV)
A Fővárosi Közterület-fenntartó Zrt. munkagépei az éjszaka folyamatosan takarították a budapesti főutakat és síkosságmentesítették azokat, a tömegközlekedés hajnalban elindult – közölte csütörtök hajnalban a társaság az MTI-vel.
febr. 7
7:37
Kerry a békéért akar tenni elsősorban, de kész a háborúra is (ATV)
John Kerry szerdán kijelentette, hogy külügyminiszterként a békéért akar tenni elsősorban, de ha elfogynak a békés eszközök, eltökélten áll majd ki az erő alkalmazása mellett is.
febr. 7
7:39
Nem tojnak a komfortra Brüsszelben: a tyúkoknak jó, nekünk nem (ATV)
A csőd szélére sodorta a hazai tojástermelőket a tyúkketrecek méretét szabályozó uniós irányelv. Az érintettek azt mondják, az eladhatóság miatt nem emelik áraikat, így viszont több a kiadásuk, mint a bevételük. A változtatások miatt a kiskereskedők forgalma is csökkent.
febr. 7
7:51
8,5 millióba került a Fidesz kihelyezett frakcióülése (HVG)
Rántott húst kaptak ebédre a gyulai frakcióülésen részt vevő képviselők, Orbán szobájában íróasztal is volt, ez számított az egyetlen extrának. A három napért 8 és fél milliót fizetett összesen a két párt - írja a Borsonline.
febr. 7
7:51
Továbbra is 294 forinton az euró árfolyama (ATV)
Szűk sávban, valamivel a reggeli szintek alatt mozgott a forint árfolyama a bankközi kereskedésben csütörtök délelőtt.
febr. 7
7:53
Braun Róbert megtartotta első lakossági fórumát (HVG)
Első politikai fórumát tartotta az MSZP-be 2011-ben belépett Braun Róbert - írja a Népszabadság az Eztígyhogy blogra hivatkozva.
febr. 7
7:55
"Ha én szenvedni fogok, más is szenvedni fog" - P. László nem volt egyedül? (HVG)
A Bándy Kata-gyilkosság gyanúsítottjának édesanyja úgy tudja, három ember DNS-ét rögzítették a bűncselekmény helyszínén. P. László nem is akarja egyedül elvinni a balhét, borít a tíz nap múlva kezdődő tárgyaláson - írja a Borsonline.
febr. 7
8:09
Reggel még üléseznek: véget ér a Fidesz gyulai frakcióülése (HVG)
Ma zárul a Fidesz-KDNP parlamenti frakciószövetség háromnapos gyulai tanácskozása.
febr. 7
8:11
Balog hivatalában ülésezik ma a Felsőoktatási Kerekasztal (HVG)
Ülést tart ma a felsőoktatási kerekasztal Balog Zoltánnak, az emberi erőforrások miniszterének hivatalában.
febr. 7
8:27
Baleset az M7-esen: csak két sáv járható (HVG)
Két személygépkocsi ütközött az M7-es autópálya Budapest felé tartó oldalán Martonvásárnál, jelenleg csak a középső és a belső sáv járható - tájékoztatta a Fejér Megyei Rendőr-főkapitányság szóvivője csütörtökön az MTI-t.
febr. 7
8:27
Pedagógusok fizetése: lehettek csúszások (Infostart)
A pedagógusok fizetései csak néhány esetben csúszhattak - mondta a Klebelsberg Intézményfenntartó Központ elnöke az InfoRádió Aréna című műsorában. Marekné Pintér Aranka kiemelte, hogy az intézmény az önkormányzati plusz juttatásokat nem tudja pótolni.
febr. 7
8:27
Több ezer észak-koreai halhatott éhen tavaly (ATV)
Akár több ezer ember is éhen halhatott tavaly Észak-Korea legjelentősebb gabonatermesztő vidékén, miközben az ország több tömegrendezvényen is megünnepelte az országalapító Kim Ir Szen születésének századik évfordulóját - jelentette csütörtökön egy japán hírügynökség.
febr. 7
8:29
VV: "Amit csípőből bulvárkacsának minősítenek, az minden bizonnyal igaz" (HVG)
Megtanulhattuk, hogy a miniszterelnöknek a korábbi ígéretek és elvek mit sem jelentenek, ha a belpolitikai érdek mást tűnik diktálni. Itt azonban már nem a kormányfő tisztességéről, a javak országon belüli elosztásáról, hanem idegen érdekek kiszolgálásáról lenne szó - írja a Véleményvezér blog.
febr. 7
8:29
Ismét összeülnek az EU állam- és kormányfői (ATV)
Csütörtökön ismét összeülnek az Európai Unió állam- és kormányfői, hogy folytassák az EU többéves pénzügyi keretéről (MFF) szóló tárgyalásokat.
febr. 7
8:31
MVM-részvényekért cserébe bővítheti Oroszország a Paksi Atomerőművet? (ATV)
A Regnum nevű orosz lap szerint Orbán Viktor Moszkvában találkozott Szergej Kirijenkóval, a Roszatom elnökével is. A lap szerint többféle verzió elképzelhető az atomerőmű bővítésére, az oroszok vállalat akár MVM-részvényeket is kaphatna a kivitelezésért.
febr. 7
8:33
Kiutasíthatják Magyarország bukaresti nagykövetét (ATV)
Titus Corlatean román külügyminiszter a diplomáciai szokásjog megsértésével vádolta meg szerdán Füzes Oszkárt, Magyarország bukaresti nagykövetét, és kilátásba helyezte kiutasítását, amennyiben a nagykövet nem tér vissza "megbízatása keretei közé".
febr. 7
8:45
Fotó: itt a gyáli autós üldözés vége (HVG)
Gyáltól Budapestig üldöztek a rendőrök egy autóst csütörtök kora hajnalban, az üldözés során a menekülő gépkocsi két rendőrautónak is nekiütközött. Az elsődleges adatok alapján a férfit eltiltották a járművezetéstől, de a menekülésének oka még nem tisztázott.
febr. 7
8:45
Újabb holttesteket találtak: 9 áldozatot követelt a földrengés és a cunami (ATV)
Mentőcsapatok újabb erőfeszítéseket tettek csütörtökön arra, hogy eljussanak az előző nap földrengés és szökőár sújtotta Salamon-szigeteki falvakba. Közben az összedőlt házak romjai alatt talált újabb holttestekkel kilencre emelkedett a halálos áldozatok száma.
febr. 7
9:03
Tüntetni fog hétfőn a HaHa (HVG)
Budapestre, Szegedre és Pécsre szervez tüntetést hétfőre a Hallgatói Hálózat, miután február 8-án lejár az Emberi Erőforrások Minisztériumának januárban adott ultimátumuk.
febr. 7
9:05
193 embert fogott el a rendőrség az elmúlt 24 órában (HVG)
Az elmúlt 24 órában az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) összesítése szerint egy halálos baleset történt az ország útjain, 193 embert fogtak el, 324-et állítottak elő.
febr. 7
9:07
Fotó: túlélőket mentenek a felborult marhaszállítmányból (HVG)
Felborult egy lengyel rendszámú kamion a 86-os úton, a Vas megyei Nádasd külterületén. A jármű 64 szarvasmarhát szállított, közülük 43 élte túl a balesetet.
febr. 7
9:21
Felszámol a parlament egy bankot (ATV)
Az ír parlament csütörtök hajnalban megszavazta az Anglo Irish Bank felszámolását. A bank egyike volt annak a kettőnek Írországban, amelyet a leginkább sújtott a pénzügyi válság.
febr. 7
9:23
Húszmilliárdos közlekedési fejlesztés Debrecenben (ATV)
Négy éven belül húszmilliárd forint értékű intermodális fejlesztést hajt végre Debrecen – írta csütörtöki számában a Napi Gazdaság Pajna Zoltán alpolgármesterre hivatkozva.
febr. 7
9:25
Varju: a CÖF sok helyről hordta össze az embereket (ATV)
Gyulán az a szóbeszéd járta, hogy a közmunkásoknak kiadták, az a feladatuk, hogy ott legyenek a Békemeneten, de nemcsak nekik, szülőknek is szóltak – erről Varju László beszélt az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.

Keresés