2013. február 16. szombat

febr. 16
5:12
Papp: Nem szeretem az ácsorgó rendőröket (Alternatív Energia)
Két hete nevezték ki országos rendőrfőkapitánynak Papp Károlyt, aki, mint mondja, az egyetlen rendőrtábornok, aki mind a két, a 2006-os zavargások belső szakmai vizsgálatban részt vett. Papp a rendszerváltás óta a tizedik vezetője az ORFK-nak. A vezérőrnagy jelenleg a rendőrség épp általa megkezdett átszervezésén, korszerűsítésén dolgozik.
febr. 16
5:14
Retro-nyilas rendezvény Érpatakon (Alternatív Energia)
Vizsgálatot rendelt el a megyei rendőrfőkapitány a múlt szombaton az érpataki általános iskolában az 1945-ös budai "kitörési kísérletre" emlékezve tartott önkormányzati rendezvény ügyében - mondta lapunknak Tódor János. Az újságíró azért tett panaszt, mert a nyilvános eseményről Orosz Mihály Zoltán polgármester rendőrökkel vezettette ki őt és a TASZ civil jogvédő szervezet helyi aktivistáját,…
febr. 16
5:16
"Ránk kellene szavazni" (Alternatív Energia)
Egyelőre nem tudni, mikor és mivel, de folytatódik a határon túli magyarokkal nemrég kezdett nemzeti konzultáció. Noha újabb levelére Orbán Viktor egyelőre nem várt választ, egy erdélyi újságíró blogján reagált: szerinte a kormány nem él, hanem visszaél a kétharmaddal. Amúgy a levelezgetést már a 2014-es választás szavazatszerző kampányának tudja be.
febr. 16
5:30
Túlélte férje tombolását (Alternatív Energia)
Családi tragédia rázta meg csütörtök este a Vas megyei Csepreg városát: egy 36 éves férfi feltehetően megölte két kisfiát, és feleségére támadt, de végül, miután magukra gyújtotta a házat, végzett önmagával. Az asszony azonban túlélte a támadást, még kórházban ápolják. A háttérben szerelemféltés állhat, szemtanúk szerint a férj és felesége két hete összevesztek.
febr. 16
5:32
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Ön kit választott volna: L. Simon Lászlót vagy Fekete Györgyöt?
febr. 16
5:34
Vádjavaslat a Prisztás-gyilkosság ügyében (Alternatív Energia)
A Nemzeti Nyomozó Iroda befejezte a P. József sérelmére 1996. november 1-jén elkövetett emberölés megalapozott gyanúja miatt indított nyomozást - olvasható a police.hu oldalon. Az NNI "vádemelési javaslatot tesz a 2012. július 14-én elfogott P. Tamással és társaival szemben nyereségvágyból, előre kitervelten elkövetett emberölés bűntett megalapozott gyanúja miatt" a Fővárosi Főügyészségnek -…
febr. 16
5:36
Akár 2,5 milliárdot is visszaadhatnak (Alternatív Energia)
Akár 2,5 milliárd forintnyi, részben már felvett prémiumról és jutalomról is lemondhatnak az állami cégvezetők, ha a kormány ragaszkodik döntéséhez, mellyel befagyasztotta a tavalyi év után járó pluszpénzek kifizetését.
febr. 16
5:48
Kiderült: 67 évesen apa lett az ismert színész (ATV)
Steve Martin először lett apa 67 évesen, eddig pedig titkolták a kicsi világrajöttét is.
febr. 16
6:24
Agresszív beszéd és vizespalack - Obama évet értékelt (ATV)
Nem a kompromisszumkészség jellemezte Barack Obamát az Államok helyzetérõl mondott beszédében. Az amerikai elnök határozott, egyesek szerint agresszív hangvételű értékelésében a gazdaság élénkítésére összpontosított. A republikánusoktól Marco Rubio floridai szenátor reagált az elnök programjára, akinek „vizes” közjátéka egy kissé elvonta a figyelmet beszédérõl. A kubai származású fiatal politikust…
febr. 16
6:26
Mexikói drogbáró lett Chicago közellensége (ATV)
Chicago első számú közellenségévé nyilvánította Joaquin "El Chapo" Guzmán mexikói drogbárót a Chicagói Bűnügyi Bizottság - közölték pénteken amerikai médiaforrások.
febr. 16
6:28
L. Simon azt hitte, szabadon dönthet - szembe ment Orbánnal (ATV)
Leváltották a kulturális államtitkárt. L. Simon László távozásához az vezetett, hogy azt gondolta, azért államtitkár, hogy szabadon döntsön a rábízott terület kérdéseirõl. A problémát az jelentette, hogy így szembe ment a miniszterelnök és – a fõnökéhez végletekig hű – minisztere elképzeléseivel. Kérdés persze, vajon mire számított Orbán Viktor, amikor egy szabadgondolkozású költõt nevezett ki…
febr. 16
7:18
Eltemették a közoktatást a gimisek (168 Óra Online)
A Deák térről a Parlamenthez vonult a Középiskolai Hálózat (KiHa) „Temetjük a közoktatást” nevű menete péntek este fél hattól hétig. A végére nagyjából háromszáz főre duzzadt tömeg körülbelül fele lehetett középiskolás diák, a többiek szimpatizánsok voltak, szülők, néhány tanár, sőt még néhány focidrukker is elkísérte őket csendben.
febr. 16
7:18
Adománypersely lesz a felesleges parkolóautomatákból (Alternatív Energia)
Adományperselyekké alakítják Dombóváron a használatból kivont parkolóautomatákat, a zöld parkolásnak nevezett rendszerrel a város civil szervezeteit, intézményeit lehet majd támogatni.
febr. 16
8:12
Az MSZP az új nemzeti egység megteremtésére törekszik (Alternatív Energia)
A Kárpát Medencei Magyar Képviselők Fóruma pénteki budapesti plenáris ülésén Szabó Vilmos országgyűlési képviselő megerősítette a Magyar Szocialista Párt kolozsvári elnökségi ülésén tett vállalásait. Ezek értelmében a magyar belpolitika küzdelmeit az MSZP nem viszi határon túlra. A be nem avatkozás, a kölcsönös felelősségvállalás és az egyenlő közelségtartás elveire alapozza politikáját és…
febr. 16
8:12
Negyedszerre is módosítják az Alaptörvényt (ATV)
A kormánypártok képviselõi alig több mint egy évvel a „gránitszilárdságúnak” ígért Alaptörvény hatálybalépése után február 8-án benyújtották annak negyedik módosítását. A javaslat az Alaptörvényt 23 cikkel, 14 gépelt oldal terjedelemben javasolja módosítani, illetve kiegészíteni, miközben az eredeti szöveg 30 gépelt oldal terjedelmű volt. A Hetek cikke.
febr. 16
8:30
Új buszokat vehetnek a Volánok (Metropol)
A szolgáltatási színvonal emelése érdekében akár évi 300-400 új jármű beszerzését is szükséges lehet.
febr. 16
8:30
Fegyelmit kapott a millások molinója miatt fellépő országgyűlési őr (Alternatív Energia)
Az Országgyűlési Őrség parancsnoka belső vizsgálatot rendelt el, és az őrség egyik tagjának fegyelmi felelősségre vonását kezdeményezte, amiért a testülethez méltatlan stílusban szólította fel a Milla aktivistáit szerdai akciójuk befejezésére - közölte az Országgyűlés Sajtóirodája pénteken.
febr. 16
8:48
ENSZ: a klímaváltozás nemzetközi fenyegetés (ATV)
Nemzetközi fenyegetésnek szeretnék minősíttetni az ENSZ-ben a klímaváltozást egyes, alacsony fekvésű szigetállamok, amelyeknek létét veszélyezteti a tenger szintjének emelkedése.
febr. 16
9:06
Az Underdog-álom (168 Óra Online)
Megpróbáltak kijutni az eurovíziós dalfesztiválra, de idehaza nem válogatták be őket a legjobbak közé. Az Underdog zenekar hajléktalan zenészei mégis reménykednek, álmaik egyszer talán megvalósulhatnak, és lesz lakásuk, új szakmájuk, biztos megélhetésük. Most van BKV-bérletük, ételre havi ötezer forintos utalványuk és átmeneti fedél a fejük felett. Emellett zenélhetnek. Már ez is nagy dolog.…
febr. 16
9:06
Emmi: meg lehet élni a nyugdíjból (Alternatív Energia)
Az átalakításokkal a jelenlegi nyugdíjrendszer kevesebbe kerül, mint két éve, a kormányzat nem tervezi annak további módosítását - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak.
febr. 16
9:06
Legmagasabb biztonsági készültség a Vatikánban (ATV)
Bár még nincs kitűzve a konklávé dátuma, de a Vatikán és Róma városa már az új pápa megválasztására készül. A Sixtus-kápolna XVI. Benedek távozásáig, február 28-ig lesz látogatható, ezt követően megkezdik a kápolna előkészítését a konklávéra.
febr. 16
9:24
Tujáztak a metrón - rendőrök várták a fiatalokat a következő megállóban (Alternatív Energia)
Rendőrök szedtek le két fiatal fiút a 3-as metró egyik szerelvényéről a Ferenciek terénél. A fiatalok két kocsi között, az ütközőn utaztak; eljárás indult ellenük - értesült a HavariaPress.
febr. 16
9:24
EMMI: nem nyúlunk a nyugdíjrendszerhez (ATV)
Az átalakításokkal a jelenlegi nyugdíjrendszer kevesebbe kerül, mint két éve, a kormányzat nem tervezi annak további módosítását - mondta az Emberi Erőforrások Minisztériuma szociálpolitikáért felelős helyettes államtitkára a Magyar Hírlapnak.
febr. 16
9:26
Lovas polgárőröket képeznek Lakiteleken (Alternatív Energia)
Az Országos Polgárőr Szövetség (OPSZ) és a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány együttműködése keretében lovas elméleti felkészítő képzés kezdődött Lakiteleken.
febr. 16
9:42
Gázolás miatt késnek Miskolc felé a vonatok (Alternatív Energia)
Elgázolt egy embert egy Budapestre tartó intercity vonat Vámosgyörknél. A baleset miatt késésekre kell számítani a Budapest-Hatvan-Miskolc vasútvonalon - értesült a HavariaPress.
febr. 16
9:42
Ezért menekülnek külföldre a magyarok (ATV)
Az Együtt 2014 érdekes grafikát készített arról, hogy a reménytelenség elől hány százezer honfitársunk ment el külföldre.
febr. 16
10:00
Torlódás alakult ki a záhonyi határállomáson (Alternatív Energia)
Kétórás torlódás alakult ki az Ukrajnába tartó teherforgalomban a záhony-csapi határállomáson szombat reggel - közölte honlapján a Nemzeti Adó- és Vámhivatal.
febr. 16
10:18
Osztolykán: Hoffmann kézivezérelt rendszert akar csinálni (ATV)
A közoktatás helyzetét vitatták meg ellenzéki pártok a Hálózat a Tanszabadságért civil szervezet által rendezett kerekasztal-beszélgetésen. Alapelvként rögzítették egyebek között a stabil, minőségre ösztönző finanszírozást, a világnézeti semlegességet és a pedagógusok megbecsülését.
febr. 16
10:36
Bős-Nagymaros: új magyar és szlovák tárgyalóbiztosokkal folytatódnak az egyeztetések (Infostart)
Új magyar és szlovák tárgyalóbiztosokkal folytatódnak a közeljövőben a bős-nagymarosi vízlépcsővel kapcsolatos magyar-szlovák egyeztetések, a magyar fél továbbra is az ökológiai, természetvédelmi érdekekre helyezi a hangsúlyt az energiatermeléssel szemben - mondta Székely László napokban kinevezett miniszteri biztos az MTI érdeklődésére.
febr. 16
10:36
Tévék és rádiók rezsiköltségét támogatta a médiatanács (Alternatív Energia)
Helyi és körzeti televíziók, rádiók kaptak közel 134 millió forintos rezsitámogatást a médiatanács pályázatán - közölte a tanács szóvivői irodája szombaton az MTI-vel.
febr. 16
10:36
Tarlós: húszszázalékos leépítést tervezünk (ATV)
Húszszázalékos létszámleépítést terveznek a Városházán tavasszal – tudta meg a Népszabadság.
febr. 16
10:38
Bős-Nagymaros - Új tárgyalóbiztosok egyeztetnek (Alternatív Energia)
Új magyar és szlovák tárgyalóbiztosokkal folytatódnak a közeljövőben a bős-nagymarosi vízlépcsővel kapcsolatos magyar-szlovák egyeztetések, a magyar fél továbbra is az ökológiai, természetvédelmi érdekekre helyezi a hangsúlyt az energiatermeléssel szemben - mondta Székely László napokban kinevezett miniszteri biztos az MTI érdeklődésére.
febr. 16
10:54
Páva Zsolt: A Zsolnay gyár újra sikeres lehet (Alternatív Energia)
Pécs polgármestere szerint az új többségi tulajdonossal, kitartó imázsépítéssel és folyamatosan magas minőségű termékek készítésével újra sikeres lehet a Zsolnay Porcelánmanufaktúra Zrt.
febr. 16
10:54
Kubai média: nálunk is meteorit robbant (ATV)
Kuba középső részén is felrobbant állítólag egy meteorit - legalábbis ezt jelentette a kubai média szemtanúkra hivatkozva.
febr. 16
11:12
"Azzal akarnak nagyok lenni, hogy rasszisták" (ATV)
A szélsőséges mozgalmakkal, a cigányokat fenyegető erőszakos megnyilvánulásokkal szemben akkor lehet eredményes a fellépés, ha sikerül együttműködésre bírni romákat és nem romákat. Egyebek mellett erről beszéltek azok a civil aktivisták, akik megosztották tapasztalataikat a Közép-európai Egyetem „Szemben a szélsőjobbal” kerekasztal beszélgetésén. Ők korábban mindannyian tevőleges részt vállaltak…
febr. 16
11:14
Havas: megláttam magamat az újságban, és undor fogott el (ATV)
Havas Henriket mindaddig nem nagyon érdekelték a lesifotósok, míg januárban meg nem látta saját képét egy bulvárlapban.
febr. 16
11:30
Félelemre hangol a Fidesz Bajnaival szemben (Alternatív Energia)
A Fidesz szerint joggal lehet tartani attól, hogy "a Gyurcsány-Bajnai-páros" visszatérése esetén több családpolitikai támogatás is megszűnne.
febr. 16
11:30
Simándi Szelim: az Országgyűlés zsigerből hazudik, ha kérdezik. (ATV)
A Millának felvétele van arról, hogy a Parlamenti Őrség velük szemben intézkedő tagja beszélt a parancsnokával a Kossuth téri molinó elhelyezése közben, így cáfolni tudják az Országgyűlés Hivatalának közleményét, amely azt állítja, hogy az őr intézkedése a felettese tudta nélkül történt - mondta Simándi Szelim, a Milla aktivistája az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 16
11:48
A fukusimai reaktort takarítja egy robot (Infostart)
A fukusimai atomerőmű sérült 1-es reaktorának megtisztítására kifejlesztett robot prototípusát mutatta be a Toshiba elektronikai cég Japánban.
febr. 16
11:48
Több tucat határsértő bukott le Csongrádban (Metropol)
Nyolc csoportban 36 határsértőt fogtak egy nap alatt.
febr. 16
11:48
Kétszáz méter hosszan tépte le a mozdony a felsővezetéket (Alternatív Energia)
Leszakadt a felsővezeték a Biatorbágy és Herceghalom közötti vasútszakaszon. A vezetéknek nekiütközött egy gyorsvonat, a szerelvényen senki nem sérült meg - értesült a HavariaPress.
febr. 16
11:48
NFM: 300-400 új buszra lenne szükség (ATV)
A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) szerint a szolgáltatási színvonal emelése érdekében a felügyelete alá tartozó Volán társaságok autóbuszainak indokolt cseréje akár évi 300-400 új jármű beszerzését is szükségessé teheti.
febr. 16
11:50
Kórházba került egy család a szén-monoxid miatt (Alternatív Energia)
Két felnőtt és két gyermek lett rosszul szombatra virradó éjjel egy sződi családi házban, valószínűleg szén-monoxid belélegzése miatt - közölte a Pest megyei katasztrófavédelem szóvivője az MTI-vel.
febr. 16
12:24
Utcát neveznek el Radics Béla rockzenészről (Alternatív Energia)
A Zsigmond király út nevet veheti fel a budapesti II. kerületi Frankel Leó út. Erről és további közterületi elnevezésekről pénteken dönthet a Fővárosi Közgyűlés.
febr. 16
12:24
Schiffer: az a korrupció, ha döntéshozók visszaélnek hatalmukkal (ATV)
A kormány egyik legutóbbi „produktuma”, hogy a kiemelt ügyek esetében a kormánymegbízottak szabadon utasíthatják a szervezeteket - mondta Schiffer András az ATV Egyenes Beszéd című műsorában.
febr. 16
12:42
Ennyi pályázat érkezett az ócsai szociális lakások bérlésére (Infostart)
A jogszabályban meghatározott február 15-i határidő lejártáig 588 pályázó jelentkezett az ócsai lakóparkban épült szociális lakások bérleti jogára - tájékoztatta a Belügyminisztérium (BM), az Emberi Erőforrás Minisztérium (EMMI), a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. és a Máltai Szeretetszolgálat közös közleményben az MTI-t szombaton.
febr. 16
12:42
Balog Zoltán: brutálisnak tűnhet a kormány (Alternatív Energia)
Nem "büntetőadó" a hallgatói szerződés, hanem a költségek visszafizetése - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy osztrák lapnak nyilatkozva.
febr. 16
12:42
Lemondott Martinetti, a Nemzetközi Birkózó Szövetség elnöke (ATV)
Lemondott posztjáról Raphael Martinetti, a Nemzetközi Birkózó Szövetség (FILA) elnöke - tudatta a sportág hazai szövetsége az MTI-vel szombaton.
febr. 16
12:44
Balog: Nem "büntetőadó" a hallgatói szerződés (Infostart)
Nem "büntetőadó" a hallgatói szerződés, hanem a költségek visszafizetése - jelentette ki Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere egy osztrák lapnak nyilatkozva.
febr. 16
12:44
Az ócsai szociális lakások bérlésére 588 pályázat érkezett (Alternatív Energia)
A jogszabályban meghatározott február 15-i határidő lejártáig 588 pályázó jelentkezett az ócsai lakóparkban épült szociális lakások bérleti jogára - tájékoztatta a Belügyminisztérium (BM), az Emberi Erőforrás Minisztérium (EMMI), a Nemzeti Eszközkezelő Zrt. és a Máltai Szeretetszolgálat közös közleményben az MTI-t szombaton.

Keresés