2013. február 26. kedd

febr. 26
0:21
Fogyatékosok a társadalomban (Pályázatfigyelő)
A kiíró "Fogyatékosok a társadalomban" címmel 2013 szeptemberében egy fotókiállítással egybekötött országos konferenciát szervez és fotópályázatot hirdet hivatásos és amatőr fotósok számára.
febr. 26
0:25
XXX. Országos Faragópályázat (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a magyar népi faragóművészet hagyományainak felhasználásával és továbbfejlesztésével, a mai ízlésnek megfelelő, napjaink környezet és lakáskultúrájában funkcionálisan használható kiemelkedő színvonalú népi iparművészeti tárgyak (dísztárgyak és használati eszközök tárgyak) készítése.
febr. 26
4:54
17 millióért vissza a gyerekkorba (ATV)
A brightoni pár eddig 50 ezer fontot - 17,5 millió forintot - áldozott figurákra és emléktárgyakra.
febr. 26
5:12
Nyugaton leszakadhat az ég, máshol a nap is kisüt (HVG)
Kedden északkeleten hosszabb-rövidebb időre kisüt a nap, számottevő csapadék nem lesz, másutt eső, zápor várható, nyugaton jelentős mennyiség is lehullhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet általában 8 és 14 fok között alakul.
febr. 26
5:12
Rárontott a Fidesz az ellenzékre (Népszava)
A kommunizmus áldozatainak emléknapján sem állta meg a Fidesz frakcióvezetője, hogy az MSZP-t sértegesse és előrehozott kampányt folytasson. Rogán Antal az állampárt bűneivel hozta párhuzamba a szocialista kormányzást. Nyakó István szocialista képviselő egyebek közt arról beszélt, hogy a kormány hibájából a közmunkások egyhavi bérüktől esnek el. Új bizottsági elnököket is választott a Ház a…
febr. 26
5:12
Kettős gyilkosság után iskolába mentek a soproni diákok (ATV)
Lezárult a rendőrségi nyomozás a soproni lőtéri gyilkosságok ügyében. Tavaly áprilisban az egyik helyi középiskola három diákja ölt meg két embert a lőtéren. Már korábban is raboltak, de szerettek volna igazi fegyverekkel támadni. Ezért szemelték ki a lőteret, noha előre tudták, végezniük kell a vezetőjével, ha ott akarnak fegyvert szerezni. Egy másik férfinak pedig azért kellett meghalnia, mert…
febr. 26
5:14
Újabb százmilliókat költenek önfényezésre (Népszava)
Tájékoztatási akciósorozatot indít a kabinet, hogy ismertesse a lakossággal az elmúlt két és fél évben elért eredményeket - közölte a kormányszóvivő. A többlépcsős akció első üteme a héten kezdődik, és egy hónapig tart. Ennek során a kabinet minden háztartásba eljuttat egy tájékoztató füzetet, valamint óriásplakátokon, a médiában - televíziókban, rádiókban és a nyomtatott sajtóban -, és online…
febr. 26
5:14
Magyarország is érintetté vált a lóhúsbotrányban (ATV)
Magyarország is érintetté vált a lóhúsbotrányban. Egy marhaburgernek álcázott szállítmány még a nyáron elfogyott egy étteremben, a zömmel lóhúsból álló marhahúsos lasagnéről még nincs részletes információ. Pillanatnyilag nem kapható a sokak által kedvelt húsgolyó sem az IKEA-áruházakban, mert már a Svédországban készülő termék sem áll minden gyanú felett.
febr. 26
5:16
Leírhatják a rokkantakat (Népszava)
Teljesen elveszíthetik ellátásukat a rokkantak, legalábbis az alaptörvény tervezett módosítása alapján csak a fogyatékosoknak járna garantált ellátás. Elképzelhető, hogy a kormány nem tudja, milyen különbséget takar a két fogalom, ezért a Mozgáskorlátozottak Egyesületeinek Országos Szövetsége figyelmeztette a kabinetet. A szaktárcától már jelezték, "orvosolják" a problémát, de kérdés, hogy ezt…
febr. 26
5:30
"Húzónevek" az ELTE kirúgási listáján (Népszava)
"Hivatalos tájékoztatást nem kaptam arról, hogy el akarnának bocsátani, a dékáni hivatal még nem keresett meg" - mondta lapunknak Radnóti Sándor esztéta, az ELTE BTK egyetemi tanára, akinek négy kurzusa is van a tavaszi félévben. Hozzátette: ő a Művészetelméleti és Médiakutatási Intézet igazgatójától, György Pétertől hallott a tervezett kirúgásáról. Dezső Tamás, a kar dékánja a hét végén…
febr. 26
5:32
Kit érdekelnek a kihűlések? (Népszava)
Tétlenül nézi a kormány, hogy évről évre a százat is eléri azoknak a száma, akik a saját otthonukban fagynak meg. A legrosszabb helyzetben a kistelepülésen élő idős emberek vannak, akik szerény jövedelmükből nem tudják megfelelően fűteni otthonukat. Az önkormányzatok több mint kétszázezer köbméter tűzifára pályáztak, de csupán 63 ezerről tudott gondoskodni a Belügyminisztérium. Volt olyan…
febr. 26
5:34
"Meg kell ölni, aki ott van" (Népszava)
"A lőtérről el kellene hozni a pénzt meg a fegyvereket, és nem tudja hogyan, de valószínűleg úgy lehet megoldani, hogy meg kell ölni azt, aki ott van" - szól a soproni kettős gyilkosság egyik gyanúsítottjának vallomása. Az Anger réti sporttelepen tavaly áprilisban három 19 éves fiatal gyilkolta meg és fosztotta ki a lőtér vezetőjét, az ügyben a rendőrség most lezárta a nyomozást.
febr. 26
5:48
Drágább lesz Volán-járatokkal utazni (HVG)
Emelik március közepétől az utazási tarifákat egyes vidéki Volánbusz-járatokon – számol be róla a Magyar Nemzet.
febr. 26
5:48
Elnézést kértek a szolnoki magyar zászló-ügy miatt (Infostart)
Elnézést kért a Szolnoki Olaj KK-Hapoel Holon mérkőzés biztosításáért felelős cég a magyar zászló "kitiltása" miatt, és hétfő éjszaka közleményben tudatta: a beléptetés során előfordulhattak "valós, vagy vélt sérelmeket okozó egyedi félreértések".
febr. 26
6:06
Mikor léphet hivatalba az új jegybankelnök? (Infostart)
Vasárnap jár le Simor András jegybankelnök mandátuma. Zajlanak a találgatások, kit fog megnevezni a jegybankelnöki pozícióra a kormányfő, a jegybanktörvény tavaly nyári módosításával ugyanis a Magyar Nemzeti Bank vezetőinek kinevezése a köztársasági elnök jogkörébe került, javaslatot pedig a miniszterelnök tehet.
febr. 26
6:24
Több százezerbe is kerülhet a budapesti temetkezési helyek újraváltása (HVG)
Több százezer forintba is kerülhet manapság a budapesti temetkezési helyek újraváltása, amit az üzemeltető a sírkertek hatalmas területével, az ezzel járó tetemes fenntartási költséggel magyaráz – olvasható a Magyar Nemzetben.
febr. 26
6:24
Hiánycikk a D-vitamin készítmény (Infostart)
Hiánycikk a patikákban a Vigantol olaj.
febr. 26
6:24
A parlament előtt a Malév-bizottság jelentése (MaHu)
Az Országgyűlés mai ülésén megvitathatja a kormány határon túli magyarokért végzett feladatairól szóló beszámolót, valamint tárgyalni kezdheti a szociális közműszolgáltatás kialakítását és a Malév-bizottság jelentését is.
febr. 26
6:24
Pöttyös fenekű elnöke lesz az MNB-nek (168 Óra Online)
Kormányzati források a Népszabadságnak megerősítették: biztos, hogy az eddig a legnagyobb esélyesnek tartott Matolcsy György lesz a Magyar Nemzeti Bank (MNB) következő vezetője – számol be róla a lap keddi száma.
febr. 26
6:24
Országos összesítő (ORFK) (Police.hu)
febr. 26
6:42
Közös ülést tart ma a magyar és a szlovák külügyi bizottság (MaHu)
Együttes ülést tart ma Budapesten a magyar Országgyűlés és a szlovák parlament külügyi bizottsága.
febr. 26
7:00
„A döntések jól sikerültek” Szijjártó 12 millióval gyarapodott (ATV)
Jó döntéseket hozott befektetéseiről Szijjártó Péter, így ért el tavaly 12,6 milliós megtakarítást az előző évhez képest- ezt mondta a politikus Híradónknak, miután a hvg.hu azt írta: tavaly 50 millióról 62,7 millióra nőtt az államtitkár megtakarítása, de ekkora összeget sem a fizetése, sem pedig befektetéseinek hozama nem indokol. Szijjártó Péter egyébként hazai és külföldi cégvezetők előtt arról…
febr. 26
7:02
2008, az új városi crossover (ATV)
A Peugeot a 3008 crossover sikerére építve egy különleges modellel, az új 2008-al jelentkezik a B szegmensben. Az idén tavasszal forgalomba kerülő 2008 szervesen illeszkedik az európai szegmensben mára már második helyen álló 208-al megindított termékoffenzívába.
febr. 26
7:18
A Ház elé kerül ma a Malév-bizottság jelentése (HVG)
Az Országgyűlés mai ülésén megvitathatja a kormány határon túli magyarokért végzett feladatairól szóló beszámolót, valamint tárgyalni kezdheti a szociális közműszolgáltatás kialakítását és a Malév-bizottság jelentését is.
febr. 26
7:18
A parlament előtt a Malév-bizottság jelentése (Infostart)
Az Országgyűlés mai ülésén megvitathatja a kormány határon túli magyarokért végzett feladatairól szóló beszámolót, valamint tárgyalni kezdheti a szociális közműszolgáltatás kialakítását és a Malév-bizottság jelentését is.
febr. 26
7:20
Boncmester varrta össze felesége száját (HVG)
Két öltéssel varrta össze a 45 éves H. Ildikó száját 18 évvel fiatalabb férje, R. Tibor – értesült a Blikk. A napilapnak szemtanúk beszéltek arról, mit láttak a házaspár lakásán a brutális verés után.
febr. 26
7:20
Árvíz miatt utakat zártak le Borsod megyében (Infostart)
A Sajó áradása miatt két alsóbbrendű út egy-egy szakaszát zárták le Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője kedden az MTI-t.
febr. 26
7:36
Utakat kellett lezárni a megáradt Sajó miatt (HVG)
A Sajó áradása miatt két alsóbbrendű út egy-egy szakaszát zárták le Borsod-Abaúj-Zemplén megyében – tájékoztatott a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője kedden.
febr. 26
7:36
Bihari Mihály: Sérült a demokratikus jogállam (168 Óra Online)
A rendszerváltás előtti reformértelmiség egyik meghatározó tudós alakja, a hazai politológia megteremtője, tizenkét éven át alkotmánybíró, az a ritka szereplő, aki az átpolitizált környezetben is mindig szakmai érvekkel próbálkozott. Most, hetvenévesen elhagyja az Alkotmánybíróságot. Bihari Mihállyal beszélget SZÉNÁSI SÁNDOR.
febr. 26
7:36
A pápáig gyűrűzött: papokat környékezett meg a katolikus vezető? (ATV)
Elfogadta a pápa Keith O’ Brien skót érsek lemondását, akiről három pap és egy szeminarista állítja, hogy „nem megfelelő viselkedést” tanúsított velük szemben harminc évvel ezelőtt. Egyes híresztelések szerint a pápa lemondásának köze van azokhoz az erkölcsi botrányokhoz, amelyek várhatóan a közeljövőben pattanhatnak ki. Ezeknek előszele lehet a papokat „megkörnyékező” O’Brien ügye.
febr. 26
7:38
Vérző férfit találtak hajnalban a budatétényi vasúti megállóban (HVG)
Hajnali 4 órától egy peronon fekvő súlyosan sérült férfi mentése miatt korlátozták a vonatközlekedést Budatéténynél – közölte a Mávinform.
febr. 26
7:38
Olaszország: nyert a Bersani-vezette balközép, nem nagyon, kicsit (ATV)
Végleges számítások szerint valamivel több mint 124 ezer szavazat választja el egymástól az olasz bal- és jobbközép pártok választási eredményét. A képviselőházban a balközép 340, a jobbközép 124 mandátumot szerzett, a szenátusban 119-116 az állás - közölték kedden Rómában.
febr. 26
7:39
Árokban végezte a totálkárosra tört Lancia (szon)
Nyírbogdány - Egy embert vitt kórházba a mentő, miután autójával árokba hajtott, és emiatt megsérült Nyírbogdánynál.
febr. 26
7:40
Utakat zártak le az árvíz miatt Borsodban (ATV)
A Sajó áradása miatt két alsóbbrendű út egy-egy szakaszát zárták le Borsod-Abaúj-Zemplén megyében - tájékoztatta a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője kedden az MTI-t.
febr. 26
7:41
Tifani, a nap szépe (szon)
Tifani a csinos ibrányi diáklány a farsangi bálon ápolónőnek öltözött - így búcsúztatván a telet.
febr. 26
7:54
MSZP: "Németh Szilárd eltűnt" (HVG)
Török Zsolt MSZP-szóvivő szerint a rezsicsökkentési szóvivő eltűnt, pedig megígérte, hogy közszemlére teszi a saját rezsiszámláját.
febr. 26
7:54
Árad a Sajó, két utat lezártak Borsodban (boon)
Sajókaza, Borsodbóta - A Sajó áradása miatt lezárták a Sajókaza és Aggtelek közötti, valamint a Putnokot Borsodbótával összekötő utakat, tájékoztatott Pécsi Norbert, a Magyar Közút Nonprofit Zrt. szóvivője.
febr. 26
7:54
A parlament előtt a Malév-bizottság jelentése (ATV)
Az Országgyűlés keddi ülésén megvitathatja a kormány határon túli magyarokért végzett feladatairól szóló beszámolót, valamint tárgyalni kezdheti a szociális közműszolgáltatás kialakítását és a Malév-bizottság jelentését is.
febr. 26
7:56
294 forinton az euró árfolyama (ATV)
A forint valamelyest erősödött délelőtt a reggeli értékéhez képest.
febr. 26
7:58
Elraboltak egy osztrák ENSZ-megfigyelőt a Golánon (ATV)
Eltűnt egy ENSZ-megfigyelő a Golán-fennsíkon; egy arab hírtelevízió úgy tudja, hogy az illető osztrák, és valószínűleg elrabolták.
febr. 26
8:00
Költségvetési megszorítások: Obama nyomásgyakorlásra kérte a kormányzókat (ATV)
Munkahelyek megszűnésével jár a szövetségi államokban, ha március 1-jén életbe lépnek az automatikus költségvetési megszigorítások - jelentette ki a kormányzók előtt hétfőn Barack Obama amerikai elnök, aki egyúttal arra biztatta hallgatóságát, hogy gyakoroljanak nyomást államuk szövetségi képviselőire és szenátoraira a megegyezés érdekében.
febr. 26
8:12
Elnézést kért a magyar zászlót kitiltó biztonsági cég (HVG)
Elnézést kért a Szolnoki Olaj KK-Hapoel Holon mérkőzés biztosításáért felelős cég a magyar zászló "kitiltása" miatt, és hétfő éjszaka közleményben tudatta: a beléptetés során előfordulhattak "valós vagy vélt sérelmeket okozó egyedi félreértések".
febr. 26
8:12
Matolcsy György lehet a Magyar Nemzeti Bank vezetője - lapszemle (Infostart)
Kormányzati források a Népszabadságnak megerősítették: biztos, hogy Matolcsy György lesz a Magyar Nemzeti Bank következő vezetője. Emelik március közepétől az utazási tarifákat egyes vidéki Volánbusz-járatokon - számol be róla a Magyar Nemzet.
febr. 26
8:12
Diákok vitája mottóval nemzetközi egyetemi vitaversenyt rendeznek (MaHu)
Diákok vitája mottóval nemzetközi egyetemi vitaversenyt rendeznek szombaton és vasárnap több fővárosi felsőoktatási intézmény részvételével.
febr. 26
8:12
Kigyulladt és felrobbant egy hőlégballon – 19 halott (ATV)
19 turista, köztük britek és franciák vesztették életüket Egyiptomban, miután lezuhant egy hőlégballon.
febr. 26
8:15
Megkérdeztük: Ön szerint hol kellene megépíteni a megye(székhely) krematóriumát? (szon)
Nyíregyháza - Ezúttal arról kérdeztük olvasóinkat, szerintük hol kéne megépíteni a megye(székhely) krematóriumát. Kodak István szerint szükség lenne egy modern krematóriumra a megyeszékhelyen.
febr. 26
8:17
Nézőpont: Végtisztesség (szon)
Ha nem futja belőle, ássatok el a kert végében! – mondogatta mindig az idős nagybátyám, aki, mióta csak az eszemet tudom, a temetésére gyűjtött. Kétkezi segédmunkás, dolgos ember volt, mégsem vitte sokra, mert az áldozatos munkáért járó kevés fizetést alacsony nyugdíj és magas gyógyszerköltség követte, s mindig jött egy-egy nagyobb kiadás (tüzelővásárlás, házfelújítás, kórház), ami miatt hozzá…
febr. 26
8:30
Tesztet imitálva kampányolnak Orbánék (HVG)
Bárki kitöltheti azt az internetes tesztet, mely a Kormányzati Információs Központ szerint azzal a céllal készült, hogy "bemutassa az elmúlt évek legfontosabb kormányzati döntéseit, amelyek eredményeként Magyarország ma már jobban teljesít".
febr. 26
8:30
Zsiga-ügy: "több adat is hiányzik" (ATV)
Az adatok titkossága miatt nem beszélhet arról, honnan volt Zsiga Marcell fideszes képviselőnek 40 millió forintja házat vásárolni - mondta Simon Gábor az ATV Egyenes Beszéd című műsorában. Arról is beszélt, hogy hiányoztak az ügy pontos megismeréséhez szükséges adatok.
febr. 26
8:32
Népszabadság: ellehetetleníti a külföldi tudósítókat a kormány (HVG)
Az osztrák közszolgálati rádió és televízió (ORF) budapesti tudósítója, Ernst Gelegs ellen kampányol az osztrák médiumnál a bécsi magyar nagykövet – írja a Népszabadság, amely szerint több Magyarországon dolgozó külföldi tudósító is "feketelistára" került a kormánynál.

Keresés