2013. február 18. hétfő

febr. 18
0:12
Műterem pályázat képzőművészeknek (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja, hogy az alkotók fizetési kötelezettség nélkül műteremhez jussanak.
febr. 18
0:16
Nem vagyunk egyedül - antológia (Pályázatfigyelő)
A kiírók Antológiát adnak ki, amelyben magyarországi kezdeményezéseket, és kezdeményező arcokat gyűjtik össze.
febr. 18
0:20
Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása / TÁMOP 5.5.4-13/2 (Pályázatfigyelő)
A kiírás célja a társadalmi cselekvés, az aktív állampolgárság ösztönzése, a társadalmi kohézió erősítése a lakótelepeken. Közvetlen cél a társadalmi integráció és kohézió erősítése. Ennek keretében fontos a lakóközösségi, szomszédsági, alulról szerveződő közösségek, szociális, és humán szolgáltató szakmai szervezetek, helyi valamint kisebbségi önkormányzatok, intézmények, szakmai szervezetek, és…
febr. 18
0:24
Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
Az alapítvány célja, olyan orvosok és orvostanhallgatók díjazása, akik kimagasló szakmai tudásukkal, méltón viszik tovább Dr. Regöly-Mérei János munkásságát és ápolják emlékét.
febr. 18
0:28
Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása (KMR) / TÁMOP 5.5.4-13/1 (Pályázatfigyelő)
Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása
febr. 18
0:32
Szülőföldön magyarul, Erdély (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a romániai magyar nyelvűoktatás és nevelés támogatása.
febr. 18
0:36
XIX. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázat - Weöres Sándor emlékév (Pályázatfigyelő)
A kiíró a XIX. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázatához kapcsolódva Weöres Sándor születésének 100. évfordulója előtt tisztelegve újabb írópályázatot hirdet.
febr. 18
0:40
Hagyományos építkezés Székelyföldön (Pályázatfigyelő)
A pázat célja kiemelt figyelmet fordítani Székelyföld építészeti kulturális, történelmi, turisztikai értékeire, és megörökíteni azt.
febr. 18
0:44
A magyar kultúráért és oktatásért, Kárpátalja (Pályázatfigyelő)
Az Ukrajnában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által. A felhívás a magyarság összetartozása jegyében értékteremtő, konkrét szellemi és/vagy tárgyi eredményt felmutatni tudó programok megvalósítására szeretne…
febr. 18
0:48
Mozdulj ránk! plakátpályázat (Pályázatfigyelő)
A tavalyi nagysikerű "Mozdulj ránk" pályázatot folytatva a kiíró plakátpályázatot hirdet 10 és 26 év közötti fiatalok számára, melynek témája a színházunk, az előadásaink és a programjaink.
febr. 18
0:52
A KDB Bank magánszemélyek számára kibocsátott chipes bankkártyáinak grafikai tervezése (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet témában bankkártyái látványterveinek - illetve a hozzájuk kapcsolódó nyomdai fájlok előkészítésének - színvonalas elkészítésére.
febr. 18
4:54
Üldözte meglőtt barátnőjét: véres krikettütő Pistorius házában (ATV)
Véres krikettütőt találtak Pistorius házában: azt egyelőre nem tudni, hogy kinek a véréről van szó, de a dél-afrikai sajtó szerint a lövöldözés egyáltalán nem úgy zajlott le, ahogy az olimpikon és hatszoros paralimpiai bajnok futó állítja.
febr. 18
5:12
Hajnali mínuszokkal ijesztget még a tél (HVG)
Hétfőn előfordulhat még az országbaan havazás, hószitálás, de napközben jellemzően plusz fokok lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
febr. 18
5:12
Debreceni stadion: kivételezik a kormány (Népszava)
A debreceni stadion építése elkezdődött. Nem a korábban tervezett 30-40 ezres létesítményt kapja a város, hanem ennél szerényebbet. De a lényeg, hogy kapja. Ajándékba. Ez felháborító, de nem előzmény nélküli.
febr. 18
5:12
Egy volt komáromi rendőr a nagyülési kettős gyilkosság elkövetője? (ATV)
Egy volt komáromi rendőr telefonon beismerte, hogy ő gyilkolta meg a Nagyülésről a múlt hét közepén eltűnt idős házaspárt.
febr. 18
5:14
Péntekig csiszolják a fővárosi büdzsét (Népszava)
Akár többször, alapjaiban is átírhatják a főváros idei költségvetésének tervezetét a következő napokban - értesült lapunk. A büdzsé számai a pénteki ülésen kerülhetnek a közgyűlés elé. Az ország több száz önkormányzatához hasonlóan Budapesten is komoly gondot jelent, hogy idén már nem lehet működési hiányt tervezni a költségvetésekben, vagyis csak annyi kiadást szabad vállalni, amennyire az állami…
febr. 18
5:14
Rasszista huligán szurkolók tarolták le fél Nagykanizsát (ATV)
Mindössze kilenc perce tartott szombaton egy nagykanizsai és egy zalaegerszegi kosárlabdaklub közötti másodosztályú mérkőzés, mikor a nézőtérről magukról megfeledkezett szurkolók rohantak a pályára, majd lökdösődni és dulakodni kezdtek a vendégcsapat játékosaival. A bírók a meccset azonnal lefújták, de mire a rendőrök a helyszínre értek, addigra a rasszista jelszavakat skandáló húsz-harminc fős…
febr. 18
5:16
Jön a miniszterek csereberéje (Népszava)
Márciusban, miután döntött a Magyar Nemzeti Bank új elnökéről, Orbán Viktor átalakítja kormányát - értesült lapunk. Bár a miniszterelnök pár napja is azt mondta, hogy nincs ilyen terve, a Népszava információi szerint Varga Mihály kerülhet az esetleg ismét pénzügyminisztériumnak nevezett gazdasági tárca élére, a jegybankba távozó Matolcsy György helyére.
febr. 18
5:30
Kezdődik a Bándy-gyilkosság pere (HVG)
A Pécsi Törvényszék hétfőn kezdi tárgyalni a Bándy Kata rendőrségi pszichológus megölésével vádolt P. László büntetőügyét.
febr. 18
5:30
Sztrájkoló pedagógusok (Népszava)
Határozatlan idejű országos sztrájkot hirdetett március 15. utánra a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. A kormány a hírre támadásba lendült az érdekképviselet ellen, éppen úgy, ahogy a felsőoktatás szétverése ellen tiltakozó hallgatók lejáratására is kommunikációs hadjáratot indított.
febr. 18
5:32
Hazarendelhetik Mikola Istvánt (Népszava)
Információink szerint visszahívja a kormány az OECD-nagyköveti posztjáról Mikola Istvánt - nem függetlenül a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb jelentésétől. Az egykori egészségügyi miniszter, a Fidesz szakpolitikusa még 2011-ben kapta meg a posztot, ám Orbán Viktor kormányfő a hírek szerint már régóta nincs megelégedve a "nemzet - egykori - orvosával", akinek…
febr. 18
5:34
Jávor és Szabó az új zöldpárt élén (Népszava)
Hivatalosan is megalakult tegnap az LMP-ből kivált Párbeszéd Magyarországért (PM) párt. Az új baloldali zöldpárt első kongresszusán Jávor Benedeket és Szabó Tímeát választották társelnökké, munkájukat négytagú elnökség - köztük Karácsony Gergely és Scheiring Gábor - segíti. Elfogadták az alapszabályt és a 13+1 pontos közpolitikai csomagot is, amelyben megfogalmazták, miért akarják leváltani az…
febr. 18
5:36
Bírság a kutyák miatt is (Népszava)
A hajléktalanok kutyáit is ellenőrzik a helyi közterület-felügyeletek, és aki nem chipeltette kedvencét, az akár 45 ezer forintos állatvédelmi bírságra számíthat. Ám a fedél nélkülieknek sem a bírság kifizetésére, sem a chip beültetésére nincs pénze, de még állandó lakcímük sincs, amelyet az eb regisztrációjához megadhatnának. A Cerberos Állatvédő Egyesület gyűjtést szervez a hajléktalanoknak, és…
febr. 18
5:48
A legjobb receptek a Jobbik és a szélsőjobb provokációja ellen (168 Óra Online)
Nincs általános kezelési módszer a szélsőjobbal szemben, a módszerek helyszínenként eltérőek – hangzott el a Szemben a szélsőjobbal című kerekasztal-beszélgetésen február 15-én a Közép-európai Egyetemen.
febr. 18
6:06
A trafiktörvény módosítása a parlament előtt (Infostart)
Hétfőn dönt az Országgyűlés a trafiktörvény módosításáról, majd kedden megkezdi az alaptörvény negyedik módosításának általános vitáját.
febr. 18
6:24
Sztrájk kezdődött a BBC-nél a tervezett leépítések miatt (ATV)
A 24 órás akciót a brit újságíró-szakszervezet (NUJ) hirdette meg, miután bejelentése szerint nem sikerült megállapodnia a brit közszolgálati médiatársaság vezetésével a leépítések kérdésében.
febr. 18
6:26
Újraválasztották Ecuador elnökét (ATV)
Újabb hat évre megválasztották Ecuador elnökének a dél-amerikai ország jelenlegi államfőjét, Rafael Correát a szavazóhelyiségekből kilépők megkérdezésén alapuló felmérések (exit poll) szerint.
febr. 18
6:28
Eltemették Kézdy Györgyöt (ATV)
A Kozmai utcai zsidótemetőben végső nyugalomra helyezték Kézdy György színművészt. A Jászai Mari-díjas színész, érdemes művész ravatalánál pályatársai idézték fel emlékét: Székhelyi József, Fodor Tamás és Nagy Anna mondott búcsúbeszédet. Kézdy György súlyos betegség után, február 8-án, néhány nappal hetvenhetedik születésnapja előtt kiugrott a kórház ablakán.
febr. 18
6:42
A magyarok elmennek, mi meg egymást fogjuk ölni élelemért (HVG)
Már a közmunkáért járó 47 ezer forintos bér is elérhetetlen álom számos borsodi munkanélkülinek. Az Ózd melletti Farkaslyuk községben a szerencsésebbeknek is csak 1-2 hónapra jut egyszerre közmunka, az év nagy részében sokan ingyen dolgoznak, remélve, hogy ha "bizonyítanak", később jobb eséllyel juthatnak újra közfoglalkoztatáshoz. Reményt a közeli bánya újranyitása jelenthetne, de ehhez…
febr. 18
6:42
Hét külföldit hurcoltak el Nigériában (ATV)
A mali túszdrámát követően újabb nyugati munkásokat raboltak el Afrikában, ezúttal Nigériában. Helyi hivatalos források szerint az emberrablók egy építési vállalat hét külföldi alkalmazottját rabolták el, egy biztonsági őrt pedig agyonlőttek.
febr. 18
6:42
Hétvégi országos összesítő (ORFK) (Police)
febr. 18
7:18
Budapestre érkezik a szlovák államfő (Infostart)
Kilenc év után ma először érkezik hivatalos látogatásra szlovák államfő Budapestre. Ivan Gasparovic vendéglátójával, Áder János államfővel folytat megbeszéléseket, és találkozik Orbán Viktor miniszterelnökkel is.
febr. 18
7:18
Kisbolt lesz a nemzeti dohányboltokból (Népszava)
Szeszes italt, energiaitalt, kávét, ásványvizet, üdítőitalt, valamint újságot is árulhatnak a hamarosan létrejövő nemzeti dohányboltok, amennyiben az Országgyűlés már a mai ülésén elfogadja a trafiktörvény ez irányú módosítását.
febr. 18
7:20
Gázrobbanás egy csehországi lakóházban - halálos áldozatok (Infostart)
Gázrobbanás történt egy lakóházban a kelet-csehországi Frenstat pod Radhostem városban, és legalább öten meghaltak, tizenegyen megsérültek - jelentették hétfőn a helyi hatóságok.
febr. 18
7:36
Hétvégi mérleg: 522 embert kaptak el a rendőrök (HVG)
Összesen 522 embert fogtak el a rendőrök hétvégén, közülük 280-at bűncselekmény elkövetése közben értek tetten, 118-at pedig köröztek – közölte a rendőrség hétfő reggel.
febr. 18
7:36
Szállodát kaphatnak a rendőrök Budapesten (Infostart)
Tíz évre ingyenes használatba kaphatja a Hotel Retro Budapest épületét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
febr. 18
7:36
Szállodát kaphatnak a rendőrök Budapesten (Népszava)
Tíz évre ingyenes használatba kaphatja a Hotel Retro Budapest épületét a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK).
febr. 18
7:36
"Eszi is a sárga irigység" Nem feleségével bulizott Gyurcsány (ATV)
A csütörtöki hivatalosan főpróbának minősített LGT-koncerten a volt miniszterelnök Vadai Ágnessel táncolt, miközben felesége, Dobrev Klára külföldön múlatta az időt.
febr. 18
7:38
Népszava: a kormány büntetésből visszahívja Mikolát (HVG)
Visszahívja a kormány az OECD-nagyköveti posztjáról Mikola Istvánt - nem függetlenül a Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet (OECD) legfrissebb jelentésétől - írja hétfői számában a Népszava.
febr. 18
7:38
"Egyszerűen hazudik" Keményen nekimentek Selmeczinek (ATV)
Nem lesz nyugdíjadó, jelentette ki a Fidesz szóvivője. Selmeczi Gabriella az OECD kiadványában megjelentekre reagált. Ebben az állt, hogy ha megadóztatnák a nyugdíjakat Magyarországon, az hozzájárulna a gazdasági növekedéshez. A Fidesz szerint a kormány megvédte a nyugdíjakat, ellentétben a Gyurcsány- és a Bajnai-kormánnyal. Az MSZP szerint a Fidesz jobban tenné, ha meg sem szólalna nyugdíjügyben,…
febr. 18
7:40
Felrobbant egy ház: öt halott, tizenegy sérült - gyerekek is (ATV)
Gázrobbanás történt egy házban a kelet-csehországi Frenstat pod Radhostem városban, és legalább öten meghaltak, tizenegyen megsérültek - jelentették hétfőn a helyi hatóságok.
febr. 18
7:54
Blikk: lányai szomszédságában él albérletben Schmitt Pál (HVG)
Egy második kerületi lakóparkban él albérletben Schmitt Pál volt köztársasági elnök – írja a Blikk. A lakás lányai otthonának szomszédságában található. A parkot kőfal és biztonsági rendszer védi, bejutni elektromos kapun keresztül lehet.
febr. 18
7:54
Több mint félezer embert fogtak el a rendőrök hétvégén (Népszava)
Összesen 522 embert fogtak el a rendőrök a hétvégén, közülük 280-at bűncselekmény elkövetése közben értek tetten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata hétfő reggel a honlapján.
febr. 18
7:54
522 embert fogtak el a rendőrök a hétvégén (ATV)
Összesen 522 embert fogtak el a rendőrök a hétvégén, közülük 280-at bűncselekmény elkövetése közben értek tetten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata hétfő reggel a honlapján.
febr. 18
7:56
Irán: már Buddha sincs biztonságban (ATV)
Az iráni hatóságok elkobozzák a Buddha-szobrokat a teheráni üzletekből, hogy megállítsák a buddhizmus terjedését az országban - áll az Arman című független napilap vasárnapi számában.
febr. 18
8:12
Ingyenhotelt kapnak a rendőrök Óbudán (HVG)
Tíz évre ingyenes használatba kaphatja a Hotel Retro Budapest épületét a Budapesti Rendőr-főkapitányság. A Fővárosi Közgyűlés pénteken tárgyalja az erről szóló előterjesztést.
febr. 18
8:12
Kezdődik Bándy Kata gyilkosának pere (MaHu)
A Pécsi Törvényszék ma kezdi tárgyalni a Bándy Kata rendőrségi pszichológus megölésével vádolt P. László büntetőügyét.
febr. 18
8:12
A rendőrök 522 embert fogtak el a hétvégén (Infostart)
Összesen 522 embert fogtak el a rendőrök a hétvégén, közülük 280-at bűncselekmény elkövetése közben értek tetten - közölte az Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Kommunikációs Szolgálata hétfő reggel a honlapján.
febr. 18
8:12
Tűzoltók vágták ki a karambol sérültjét (Népszava)
Ketten megsérültek, amikor összeütközött két személyautó, hétfőn reggel, a 84-es főúton, Sopronban. Az egyik sérültet a tűzoltók szabadították ki a roncsból - értesült a HavariaPress.
febr. 18
8:12
Adományozott a Hit Gyülekezetének Szeretetszolgálata (ATV)
Több, mint ezer ember vett részt a Hit Gyülekezetének Szeretetszolgálatának adományosztásán Kunhegyesen. Az önkéntesek ötezer kiló ruhát, ezer kiló burgonyát, és kétezer kiló ajándékot osztottak szét a rászorulók között. A gyerekek játékokat is kaptak, de nyolcszáz adag gulyáslevessel is várták a főként munkanélküli, vagy pár tízezer forintból élő embereket.

Keresés