2013. február 18. hétfő

febr. 18
0:06
Portugália: a 94. percben lőtt büntetővel nyert a Benfica - videó (NSO)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 19. fordulójában a Benfica 94. percben, büntetőből szerzett góllal gyűrte le az Académica Coimbrát. A tizenegyest megelőző szabálytalanságot igencsak véleményes szituáció előzte meg.
febr. 18
0:10
NS: Hajnal, Huszti és Stieber a Bundesligáról; a Lunde-csoda titka - hétfő (NSO)
A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk:
febr. 18
0:12
Műterem pályázat képzőművészeknek (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja, hogy az alkotók fizetési kötelezettség nélkül műteremhez jussanak.
febr. 18
0:16
Nem vagyunk egyedül - antológia (Pályázatfigyelő)
A kiírók Antológiát adnak ki, amelyben magyarországi kezdeményezéseket, és kezdeményező arcokat gyűjtik össze.
febr. 18
0:20
Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása / TÁMOP 5.5.4-13/2 (Pályázatfigyelő)
A kiírás célja a társadalmi cselekvés, az aktív állampolgárság ösztönzése, a társadalmi kohézió erősítése a lakótelepeken. Közvetlen cél a társadalmi integráció és kohézió erősítése. Ennek keretében fontos a lakóközösségi, szomszédsági, alulról szerveződő közösségek, szociális, és humán szolgáltató szakmai szervezetek, helyi valamint kisebbségi önkormányzatok, intézmények, szakmai szervezetek, és…
febr. 18
0:24
Professzor Dr. Regöly-Mérei János Alapítvány pályázata (Pályázatfigyelő)
Az alapítvány célja, olyan orvosok és orvostanhallgatók díjazása, akik kimagasló szakmai tudásukkal, méltón viszik tovább Dr. Regöly-Mérei János munkásságát és ápolják emlékét.
febr. 18
0:24
Női kosárlabda NB I - Magyar sikerek (MaHu)
A DKSK és a PEAC-Pécs is szlovák ellenfelet győzött le vasárnap a női kosárlabda NB I felsőházi középszakaszában, amely egyben magyar-szlovák közös bajnokság.
febr. 18
0:27
Ellepik a románok és a bolgárok Németországot? (ProfitLine)
Tömegesen vándorolhatnak német nagyvárosokba szegények Romániából és Bulgáriából a két uniós tagország állampolgáraira vonatkozó munkavállalási korlátozások megszűnése után, ami súlyos feszültségekhez vezethet a városi önkormányzatok érdekképviselete szerint - írta a Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung (FAS) című vasárnapi német lap.
febr. 18
0:28
Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása (KMR) / TÁMOP 5.5.4-13/1 (Pályázatfigyelő)
Lakóközösségi programok, kezdeményezések támogatása
febr. 18
0:32
Szülőföldön magyarul, Erdély (Pályázatfigyelő)
A pályázat célja: a romániai magyar nyelvűoktatás és nevelés támogatása.
febr. 18
0:36
160 éve majdnem megölte egy magyar Ferenc Józsefet (Blikk)
BÉCS–CSÁKVÁR ‒ Máshogy alakulhatott volna Magyarország és Európa történelme, ha napra pontosan 160 évvel ezelőtt nem téved pár centit Libényi János szabósegéd, miközben merényletet követ el Közép-Európa ura, Ferenc József osztrák császár és magyar király ellen.
febr. 18
0:36
XIX. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázat - Weöres Sándor emlékév (Pályázatfigyelő)
A kiíró a XIX. Országos József Attila Mese-, Vers- és Novellaíró Pályázatához kapcsolódva Weöres Sándor születésének 100. évfordulója előtt tisztelegve újabb írópályázatot hirdet.
febr. 18
0:40
Hagyományos építkezés Székelyföldön (Pályázatfigyelő)
A pázat célja kiemelt figyelmet fordítani Székelyföld építészeti kulturális, történelmi, turisztikai értékeire, és megörökíteni azt.
febr. 18
0:42
Destiny - az utolsó pillérek: közösség, élvezeti faktor és az infó (GameStar)
A végső pilléreknek köszönhetően alkot teljes egészet a Destiny-élmény, mely akkora durranásnak ígérkezik, mint a Halo sorozat. Related Stories Videojátéktól megvadult fiatalok - az idegbaj szépsége Metal Gear Rising: Revengeance - jók az értékelések Rock Band - egy korszak véget ér Assassin's Creed III - a zsarnok megérkezett Így néz ki a Doom 9600x7211-es felbontásban
febr. 18
0:42
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
febr. 18
0:42
Férfi kézi: a veszprémi Onetót kórházba kellett szállítani (NSO)
Kórházba kellett szállítani Marco Onetót, az MKB Veszprém kézilabdacsapatának légiósát, miután a német THW Kiel elleni BL-mérkőzést követően vizelete erősen véres volt, erről a veszprémiek facebook oldala számolt be az éjszaka folyamán.
febr. 18
0:42
Tanúsítvánnyal csalnak (Blikk)
febr. 18
0:44
A magyar kultúráért és oktatásért, Kárpátalja (Pályázatfigyelő)
Az Ukrajnában élő magyarság szülőföldjén való boldogulásának, Magyarországgal való sokoldalú kapcsolatai ápolásának és fejlesztésének előmozdítása, magyar nemzeti azonosságtudatának megerősítése az oktatás és a kultúra támogatása által. A felhívás a magyarság összetartozása jegyében értékteremtő, konkrét szellemi és/vagy tárgyi eredményt felmutatni tudó programok megvalósítására szeretne…
febr. 18
0:48
Mozdulj ránk! plakátpályázat (Pályázatfigyelő)
A tavalyi nagysikerű "Mozdulj ránk" pályázatot folytatva a kiíró plakátpályázatot hirdet 10 és 26 év közötti fiatalok számára, melynek témája a színházunk, az előadásaink és a programjaink.
febr. 18
0:52
A KDB Bank magánszemélyek számára kibocsátott chipes bankkártyáinak grafikai tervezése (Pályázatfigyelő)
A kiíró pályázatot hirdet témában bankkártyái látványterveinek - illetve a hozzájuk kapcsolódó nyomdai fájlok előkészítésének - színvonalas elkészítésére.
febr. 18
1:00
Visszatér: Prince lesz a Montreux-i Jazz Festival sztárja! (Zene.hu)
Három este erejéig visszatér a Montreux-i Jazz Festival színpadára Prince – jelntették be a rendezvény szervezői. A Purple Rain sztárja három koncertet ad majd a fesztiválon, ami az első lesz, mióta az alapító Claude Nobs elhunyt az év elején.  [Dátum: 2013.02.18. 00:43]
febr. 18
1:12
A hét közepén könnyen csalás áldozatává válhatunk (Blikk)
A Blikk heti horoszkópja: ezt ígérik a csillagok 2013. február 18–24. között.
febr. 18
1:54
Destiny - zene és a hangulat (GameStar)
Paul McCartney neve garancia a kiváló hangulatra, de nem csak a zene lesz ütős. Related Stories Metal Gear Rising: Revengeance - jók az értékelések Rock Band - egy korszak véget ér Assassin's Creed III - a zsarnok megérkezett Így néz ki a Doom 9600x7211-es felbontásban Idő előtt kiszivárgott a Gears of War: Judgment
febr. 18
2:06
Másfél milliót követelnek az ijedtségéért (Blikk)
KAZINCBARCIKA – Ilyen még nem volt! Másfél milliót érhet az ijedtség – éppen ennyi pénzt követel a rendőrségtől az a nagymama és unokája, akikre azért törték rá az ajtót a kommandósok, mert azt hitték, a fiú túszul ejtette az idős asszonyt. Pedig Ó. Levente csak zenét hallgatatott, az idős asszony pedig aludt, így nem hallották a rendőrök felszólítását.
febr. 18
2:42
2,6 milliárd forintra perli az USA-t Viktor (Blikk)
NEW YORK – A jelek szerint 90 nap börtönt kellett megszenvednie honfitársunknak, hogy akár milliárdos válhasson belőle. 12 millió dollárra – 2,6 milliárd forintra – perli be az amerikai államot Berki Viktor (29), akit 3 hónapig tartottak fogva, mint kiderült: teljesen alaptalanul.
febr. 18
2:48
Az új Die Hard-film érdekelte az amerikaiakat (Blikk)
febr. 18
3:00
Képtelenek feldolgozni a tragédiát a csepregi családirtó rokonai (Blikk)
CSEPREG – A döbbenettől még mindig nem találják a szavakat a csepregiek. „Csak vagyok" – mondta megtört hangon B. János, akinek fia, Szabolcs (†35) csütörtök este elvágta két kisfia, Olivér (†6) és Kristóf (†3) torkát, majd maga ellen fordította a gyilkos kést. A gyerekek édesanyja, Edit (30) túlélte a vérengzést, de pszichiátrián kezelik.
febr. 18
3:36
Albérletbe költözött Schmitt Pál (Blikk)
BUDAPEST – Jó napot kívánok, Schmitt Pált keressük! – szóltunk a kaputelefonba. – Postát hozott neki? Ő itt egy másik lakásban lakik – válaszolt egy férfihang. Így tudta meg a Blikk, hogy a volt államfő most egy második kerületi lakóparkban él.
febr. 18
3:42
Népszerű: Újra vezet a Nyomorultak! (Zene.hu)
Visszatért az Egyesült Királyság albumlistájának az élére a Nyomorultak című alkotás Oscar-díjra jelölt filmváltozatának soundtrack kiadványa. A lemez egyébként múlt héten a második helyre csúszott vissza Biffy Clyro hatodik, Opposites című stúdióalbuma miatt, miután két hetet töltött az élen. [Dátum: 2013.02.18. 03:38]
febr. 18
4:09
Som Lajos 10 milliót követel zenésztársaitól (Blikk)
BUDAPEST – Tízmillió forintos botrány a Piramis körül! A zenekar egykori alapítója, Som Lajos állítja: óriá­si harcok folynak egykori együttese neve miatt. A zenész ügyvédet fogadott, hogy bebizonyítsa, annak idején valóban ő alapította a bandát. Úgy néz ki, immár elkerülhetetlen a bíróság bevonása.
febr. 18
4:18
Megható felvétel! Eltemették Kézdy Györgyöt (Zene.hu)
A színművészt több százan, köztük Tordai Teri, Hernádi Judit, Székhelyi József és Nagy Ervin kísérték utolsó útjára. [Dátum: 2013.02.18. 04:11]
febr. 18
4:18
Ismeretlen jótevő aranyrudakat küldözget (ProfitLine)
Négy darab fél kilogrammos és két darab egy kilogrammos aranyrudat küldött egy ismeretlen jótevő a 2011-es cunami által elpusztított japán Isinomaki város egy múzeumának és egy helyi segélyszervezetnek - jelentette a japán sajtó vasárnap.
febr. 18
4:22
Keresztes Ildikó őszintén beszél műtétjéről (Zene.hu)
A X-Faktor mentora nem titkolja, eleinte tartott egy kicsit a műtéttől, végül azonban sikerült rászánnia magát. [Dátum: 2013.02.18. 04:15]
febr. 18
4:30
A Blikk fotósa mentette meg VV Gergőt (Blikk)
BUDAPEST – Fotóriporter kollégánk, Veres Viktor (39) húzta ki a pácból az autópályán veszteglő Dukai Gergőt (33) péntek éjszaka. A ValóVilág 5 egykori alfahímje éppen barátnőjével, Krisztával tartott Kapuvár felé, de nem sokáig jutottak, kocsijuk turbója ugyanis az M1-es autópálya 30-as kilométerkövénél megadta magát.
febr. 18
4:36
A zene uralta a kifutót a New Yorki Divathéten (Zene.hu)
"Egy divatbemutató zenéje legalább olyan fontos, mint a helyszín, az ültetés és a termékek” – vallja Alexander Wang, saját vállalata 29 éves tervezője. Wang – aki egyben a Balenciaga nevű európai divatház új kreatív igazgatója – azt mondta: a zene szerves részét képezi annak, hogy ihletet kapjon. [Dátum: 2013.02.18. 04:19]
febr. 18
4:36
Újra kellett éleszteni a magyar énekest (NLCafé)
Leállt a szíve Cipőnek. A Republic frontembere jelenleg az intenzíven fekszik, az orvosok napokig mélyaltatásban tartják – írja a Blikk.
febr. 18
4:40
Ezért nem tudott lefogyni Szabó Zsófi (NLCafé)
Az orvosok segítettek a Jóban Rosszban színésznőjének, aki képtelen volt megválni a pluszkilóktól. A sorozatsztárt, aki további 10 kilót szeretne ledobni magáról, hormonzavarral kezelték – írja a Bors.
febr. 18
4:54
Üldözte meglőtt barátnőjét: véres krikettütő Pistorius házában (ATV)
Véres krikettütőt találtak Pistorius házában: azt egyelőre nem tudni, hogy kinek a véréről van szó, de a dél-afrikai sajtó szerint a lövöldözés egyáltalán nem úgy zajlott le, ahogy az olimpikon és hatszoros paralimpiai bajnok futó állítja.
febr. 18
5:12
Hajnali mínuszokkal ijesztget még a tél (HVG)
Hétfőn előfordulhat még az országbaan havazás, hószitálás, de napközben jellemzően plusz fokok lesznek - derül ki az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzéséből.
febr. 18
5:12
Debreceni stadion: kivételezik a kormány (Népszava)
A debreceni stadion építése elkezdődött. Nem a korábban tervezett 30-40 ezres létesítményt kapja a város, hanem ennél szerényebbet. De a lényeg, hogy kapja. Ajándékba. Ez felháborító, de nem előzmény nélküli.
febr. 18
5:12
Intenzív osztályon a Republic énekese - megszólalt az orvosa (Zene.hu)
Újra kellett éleszteni és azóta is életveszélyben van a Republik frontembere. Bódi László pénteken lett rosszul otthonában, azóta az intenzíven fekszik. [Dátum: 2013.02.18. 10:33]
febr. 18
5:12
Bérgyilkostól pánikolt be Hajdú Péter (NLCafé)
Bérgyilkos kereste meg a Frizbi műsorvezetőjét, hogy elmesélje sztoriját. A rejtélyes férfit, aki alaposan ráijesztett Hajdú Péterre, három hét alatt találta meg a rendőrség – írja a Bors.
febr. 18
5:12
Egy volt komáromi rendőr a nagyülési kettős gyilkosság elkövetője? (ATV)
Egy volt komáromi rendőr telefonon beismerte, hogy ő gyilkolta meg a Nagyülésről a múlt hét közepén eltűnt idős házaspárt.
febr. 18
5:14
Péntekig csiszolják a fővárosi büdzsét (Népszava)
Akár többször, alapjaiban is átírhatják a főváros idei költségvetésének tervezetét a következő napokban - értesült lapunk. A büdzsé számai a pénteki ülésen kerülhetnek a közgyűlés elé. Az ország több száz önkormányzatához hasonlóan Budapesten is komoly gondot jelent, hogy idén már nem lehet működési hiányt tervezni a költségvetésekben, vagyis csak annyi kiadást szabad vállalni, amennyire az állami…
febr. 18
5:14
Rasszista huligán szurkolók tarolták le fél Nagykanizsát (ATV)
Mindössze kilenc perce tartott szombaton egy nagykanizsai és egy zalaegerszegi kosárlabdaklub közötti másodosztályú mérkőzés, mikor a nézőtérről magukról megfeledkezett szurkolók rohantak a pályára, majd lökdösődni és dulakodni kezdtek a vendégcsapat játékosaival. A bírók a meccset azonnal lefújták, de mire a rendőrök a helyszínre értek, addigra a rasszista jelszavakat skandáló húsz-harminc fős…
febr. 18
5:16
Jön a miniszterek csereberéje (Népszava)
Márciusban, miután döntött a Magyar Nemzeti Bank új elnökéről, Orbán Viktor átalakítja kormányát - értesült lapunk. Bár a miniszterelnök pár napja is azt mondta, hogy nincs ilyen terve, a Népszava információi szerint Varga Mihály kerülhet az esetleg ismét pénzügyminisztériumnak nevezett gazdasági tárca élére, a jegybankba távozó Matolcsy György helyére.
febr. 18
5:30
Kezdődik a Bándy-gyilkosság pere (HVG)
A Pécsi Törvényszék hétfőn kezdi tárgyalni a Bándy Kata rendőrségi pszichológus megölésével vádolt P. László büntetőügyét.
febr. 18
5:30
Fábián László ötvenéves (MaHu)
Ma ötvenéves Fábián László olimpiai, világ- és Európa-bajnok öttusázó.
febr. 18
5:30
Sztrájkoló pedagógusok (Népszava)
Határozatlan idejű országos sztrájkot hirdetett március 15. utánra a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete. A kormány a hírre támadásba lendült az érdekképviselet ellen, éppen úgy, ahogy a felsőoktatás szétverése ellen tiltakozó hallgatók lejáratására is kommunikációs hadjáratot indított.
febr. 18
5:30
Kiütötte magát a műsorvezető (NLCafé)
Rákóczi Feri bevallotta, kipróbálta a kábítószereket. Egy füves cigi azonban annyira földhöz vágta, hogy egy óráig magatehetetlenül feküdt – írja a Bors.

Keresés