2013. február 6. szerda

febr. 6
0:03
NS: újpesti bábok; Rudolf a góllövésről; Nyilasi a csapattársról - szerda (She)
A Nemzeti Sport szerdai számából ajánljuk:
febr. 6
0:03
Külföldi sajtó Magyarországról - növekedési kilátások (ProfitLine)
A Die Welt című német konzervatív lap a Magyar Filmszemle elmaradásáról közölt összeállítást, a brit Guardian a magyarországi jobboldalról jelentetett meg írást, a pozsonyi Sme pedig az idei magyar gazdasági növekedési kilátásokkal kapcsolatban közölt cikket kedden.
febr. 6
0:03
Lázár: fontos új posztot kap Varga, stabil forint kell (2.) (Portfolio)
Márciustól kormányátalakítás valószínű, amelynek keretében Varga Mihály eddigi EU/IMF tárgyalásokért felelős tárca nélküli miniszter más fontos posztot kaphat - jelezte a Reuters-nek adott interjúban...
febr. 6
0:21
Kocsis: Álhír az új jegybankelnökről szóló sajtóinformáció (hirado.hu)
Alaptalannak és álhírnek nevezte a Fidesz kommunikációs igazgatója a Világgazdaság Online kedd esti cikkét, amely szerint eldőlt, hogy Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter veszi át Simor András helyét a Magyar Nemzeti Bank élén.
febr. 6
0:27
Visszatért, de egyelőre még rozsdás a gépezet (Agroinform)
Hetente megjelenő cikkünkben az NHL aktuális, legérdekesebb eseményeit mutatjuk be saját erőrangsorunkkal.
febr. 6
0:45
Csak a szokásos, kikaptak Gyepesék (Agroinform)
A Pompey zsinórban nyolcadszor szenvedett vereséget és 17 mérkőzés óta nyeretlen a ligában.
febr. 6
4:15
Válása után újra szerelmes az egykori TV2-es (NLC)
Onyutha Judit mára már kiheverte, hogy férje elhagyta egy másik nőért. Nemcsak a boldogságot találta meg negyvenes udvarlója mellett, hanem a karrierje is kedvezően alakul: visszatér a képernyőre – írja a Blikk.
febr. 6
4:27
Új! Ingatlanvásárlási illeték kalkulátor 2013 (ProfitLine)
A lakásvásárlási illeték 2012-ben még 4 millió forintig 2 %, 4 millió forint felett 4 % volt, ez azonban 2013 elejétől egykulcsossá alakult és 4 %-ra változott a teljes összeg után. Mindez pontosan 80.000 forintos plusz illetékterhet jelent minden 4 millió forintnál nagyobb áron történő adásvétel esetén.
febr. 6
4:33
Súlyosan lesérült A Nagy Duett sztárja – veszélyben a show (NLC)
Spárgázni akart, ám egy rossz mozdulattól jobb combjában izomszakadást szenvedett Kovács Lázár. A tévés szakács sérülése miatt veszélybe kerülhet a vasárnapi show – írja a Bors.
febr. 6
4:51
Kétmilliárdért költözik az új hivatal (Blikk)
Patinás kúriába költözik a járási hivatal Veszprémben, Navracsics Tibor választókerületében.
febr. 6
4:51
Vége: törölte magát a kommentmániás világsztár (ATV)
„Állandóan ideges voltam, hogy miként reagálnak, ha kiírok valamit, és még vezetés közben is a telefonomat nyomkodtam..."
febr. 6
4:55
Gyilkosa magához szorítva vitte el Bándy Katát (Blikk)
Pécs - Eleinte nem is tűnt gyanúsnak, ahogy az utcán sétáló pár férfi tagja átölelte a lányt, akinek csak az arcán látszott az ijedtség – így beszélt a rendőröknek az a koronatanú, aki a bíróságon a vád adu ásza lehet majd Bándy Kata (†25) gyilkosságának ügyében.
febr. 6
5:09
Elítélték a gyilkost, odaadhatja a veséjét (Blikk)
Budapest - Rosszul lett az ítélethirdetésen a vesére váró Jávor Sarolta (19), amikor meghallotta, hogy szerelme ítéletét két évvel súlyosították. A súlyos betegséggel küzdő Sacinak egyetlen reménye van, hogy új veséhez jusson: az, ha elítélt kedvesétől megkapja a szervet.
febr. 6
5:09
Orbán-nyáj bégetett Gyulán (Alternatív Energia)
A Fidesz-KDNP-s "csordaszellemet" imitálva nyájként, Orbán-maszkban bégetett mintegy ötszáz ellenzéki tüntető Gyulán, ahol a kormánypárti frakciók évadnyitó tanácskozást tartottak a miniszterelnökkel. Orbán és kormánya mellett, valamint az ellenzéki csoportok, illetve a volt szocialista miniszterelnökök ellen demonstrált nem messze tőlük a békemenet. Utóbbiban a "szeretet jegyében" együtt vonultak…
febr. 6
5:09
Ebből él a kirúgott RTL-es (NLC)
Diszkókba jár haknizni R. Kárpáti Péter. A Barátok köztből kiírt színészt exkollégája, Szőke Zoltán is elkíséri a vidéki szórakozóhelyekre, ahol közösen keverik a koktélt – írja a Bors.
febr. 6
5:11
Éhségmenet, fideszes össztűzben (Alternatív Energia)
Senki nem zavarta meg tegnap Mezőkövesden az éhségmenet résztvevőit, pedig a fideszes vezetésű városban állítólag napok óta erre készültek. "Hozd vissza az eltűnt lapátot!", "A munkát keresd, ne a balhét", "MSZP: hatalomÉHSÉGmenet" - hirdették reggel óta a polgármesteri hivatal elé kifeszített hatalmas molinók, részben arra emlékeztetve, hogy tavaly Tállai András államtitkár ugyanott hólapátolásra…
febr. 6
5:27
Bomba üzlet Budapesten parkolóhelyet működtetni (Alternatív Energia)
Átlagosan tíz százalékkal drágult idén a budapesti parkolás, van ahol 500 forintnál többet kell fizetni egy óra várakozásért. Sok kerületben bővült a fizetős övezet. Európában dobogós helyet vívtunk ki magunkat a díjakat illetően. Így nem csoda, hogy egy friss kimutatás szerint jó üzlet a parkolás. Nem véletlen, hogy a főváros és a kerületek sem tudtak simán megegyezni a fővárosi utak tavaly év…
febr. 6
5:27
Adóellenőrzési határidők 2013-ban (Adózóna)
A címben foglaltakat a 2003. évi XCII. törvény, az adózás rendjéről (Art.) 92. §-a rögzíti, ami alapesetben 30 nap az ellenőrzés kezdetétől számítva. Összegyűjtöttük, mikor, mennyi idő áll az adóhatóság rendelkezésére az ellenőrzés lefolytatására.
febr. 6
5:27
Nyerd meg a Csajok című sorozat 1. évadát DVD-n! (Joy)
Szeretnéd megnyerni a Csajok című sorozat első évadát DVD-n? Akkor válaszolj helyesen az alábbi kérdésünkre! 5 db DVD várja gazdáját!
febr. 6
5:27
Döntött Molnár Anikó (NLC)
Boldogtalan az egykori Nagy Ő. Az Amerikából hazatért Molnár Anikó otthonra, társa és gyerekre vágyik. Ennek érdekében inkább Magyarországon marad ahelyett, hogy végleg elhagyná az országot – írja a Blikk.
febr. 6
5:27
Maffiakapcsolatokkal vádolták meg a miniszterelnököt, nem mond le (ATV)
Nem hajlandó lemondani posztjáról Szerbia maffiakapcsolatokkal vádolt miniszterelnöke. Ivica Dacsics kormányfő sajtóhírek szerint az előző kabinet belügyminisztereként 2008-ban kétszer is találkozott egy drogkereskedővel. A politikus viszont azt állítja, némelyek tudatosan meg akarják dönteni kormányát, és egyelőre kizárta az előrehozott választások lehetőségét.
febr. 6
5:29
Felélik Zuglóban a "családi ezüstöt" (Alternatív Energia)
A Zuglóban tervezett kiemelt beruházásokra félretett önkormányzati pénzből "csípett le" működési kiadások finanszírozására a városrész fideszes polgármestere - számolt be blogján a legutóbbi testületi ülésen hozott döntésekről az LMP helyi képviselője.
febr. 6
5:29
Fidesz-frakcióülés: bekiabálások, bukhat a rezsicsökkentés (ATV)
A hulladékgazdálkodó cégeket üzemeltető városok polgármestereinek ellenállásán megbukhat a további rezsicsökkentés terve – értesült az atv.hu a Fidesz-KDNP kihelyezett gyulai frakcióüléséről. Rogán Antal szerint viszont ma megszülethet a döntés.
febr. 6
5:30
Fülig szerelmes Onyutha Judit (Blikk)
Az egykori időjós néhány év pihenő után újabb tévés feladatot kapott.
febr. 6
5:31
A kormány elszámolta magát nyugdíjügyben (Alternatív Energia)
Nagyon elszámolta és elszámította magát nyugdíjügyben a kormány. A Világgazdaság információja szerint ugyanis csaknem százezer nő élt a 40 éves munkaviszony utáni nyugdíjba vonulás lehetőségével a jogszabály hatályba lépése óta eltelt két évben. Számukat olyannyira alábecsülte a kabinet, hogy a valódi kiadások tavaly 80 százalékkal meghaladták az előirányzatot.
febr. 6
5:32
Schobert Norbi: Nem vagyok akkora ökör! (Blikk)
Két komoly szívműtét után sem aggódik, hiszen teljesen megbízik az orvosában.
febr. 6
5:45
A kerttulajdonosoknak drága a regisztráció (Üzlet és Utazás)
Kötelező a földhasználat regisztrációja és díjat kell fizetnie azoknak a kiskert tulajdonosoknak is, akiknek a "birtoka" ugyan nem éri el az egy hektárt sem, de mezőgazdasági területnek minősül és értéke aranykoronában is kifejezhető. E körbe tartoznak a belterületi mezőgazdasági területek, a volt zártkerteket is. A bejegyzés díja 6 ezer forint. Mint az több jogszabály esetében is megtörtént az…
febr. 6
5:45
Erre csak kevesen gondolnak, amíg meg nem történik a baj (Pénzcentrum)
Magyarországon tradicionálisan az ingatlan számít az egyik legnépszerűbb hosszú távú befektetésnek. Természetes, hogy a ház- és lakástulajdonosok nem csak otthonukat, hanem befektetésüket is védik a lakásbiztosítással: a legtöbb otthonbiztosítás a lakóépületre és a háztartási ingóságokra terjed ki, illetve leginkább az elemi károkra és az üvegtörésre nyújt fedezetet. Fontos azonban tudni, hogy…
febr. 6
5:47
Offshore-ügy miatt lemond a képviselő? (Üzlet és Utazás)
Lemondásra szólította fel tegnap az MSZP Seszták Miklóst, a Fidesz-KDNP országgyűlési képviselőjét. A szocialisták szerint ugyanis az offshore ügybe keveredett politikus körül túl sok a "véletlen egybeesés".
febr. 6
5:48
Gigiék falaztak Leonidasz piás baleseténél (Blikk)
LEÁNYFALU - Eldurvult a viszony VV Béci (27) és egykori villabeli vetélytársa, VV Leonidasz (23) között.
febr. 6
5:49
Rezsicsökkentés Gyulán (Üzlet és Utazás)
Új számlaformák, több hibával és több adattal - ezeket kell majd februártól az ügyfeleknek küldeniük az energiaszolgáltató cégeknek. A kabinet előírja, hogy az új számlákon kiemelt helyen kell reklámozzák rezsicsökkentési eredményeit: mind az áram, mind a gázszámlákon fel kell tüntetni, hogy az ügyfél mennyit takarított meg a januári tíz százalékos energiaár csökkentésen az adott hónapban és az év…
febr. 6
6:03
A napfény csökkentheti az idült sokízületi gyulladás kockázatát (Infostart)
A naposabb klíma csökkentheti az idült sokízületi gyulladás (reumatoid artritisz) kialakulásának kockázatát amerikai kutatók szerint.
febr. 6
6:03
Miért halnak meg kevesebben az utakon? (Vezess)
Tényleg csak az objektív felelősség miatt csökken a balesetek áldozatainak a száma? Vagy esetleg benne vannak ebben a közlekedők is?
febr. 6
6:03
Indul a kincstári betétgyűjtés (Üzlet és Utazás)
Számos módját ismeri a Fidesz-kormány annak, miképpen nyirbálja meg a kereskedelmi bankok eredményességét. A korábbi időszakokból ismeretes direkt módszerek - pénzintézeti különadó, végtörlesztés, pénzügyi tranzakciós illeték -, és az indirekt módszerek, mint a kiugróan magas kamatot nyújtó Prémium forint- és euró államkötvények után itt a legfrissebb konstrukció: a kincstári betétgyűjtés.
febr. 6
6:03
Új alkotmánya lesz őszre Romániának is (Kripto Akadémia)
Gyors alkotmányozásra készül a román Szociál-Liberális Unió (USL). Victor Ponta miniszterelnök tegnap bejelentette: reméli, hogy az új alaptörvény elfogadásáról már szeptember-októberben referendumot lehet kiírni. Noha Románia 2003 őszén fogadott el új alkotmányt, abban egyetértenek a politikai élet szereplői, hogy az országnak új alkotmányra van szüksége. A román szabályozás szerint az alkotmányt…
febr. 6
6:05
Dugó 26 ezer milliárdért (Vezess)
Tripla menetidőbe telik csúcsforgalomban az autózás az USA-ban. Mindez pedig óriási veszteséget jelent, üzemanyag és munkaidő tekintetében is.
febr. 6
6:05
Szigorúbban ellenőriz az adóhatóság (Üzlet és Utazás)
Tovább szigorítja 2013-ban az adó- és vámellenőrzéseit a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV). Varga Árpád elnökhelyettes tegnapi sajtótájékoztatóján bejelentette: már a világhálóra felkerülő adatokat is fokozottan figyelik, mert számos üzleti vállalkozás adóelkerülő módon működik.
febr. 6
6:05
Viccek céltáblája Berlusconi kampánya (Kripto Akadémia)
Nemcsak az olasz belpolitikai életet, a piacokat is a feje tetejére állították a február 24-25-én megrendezendő parlamenti választásra készülő Silvio Berlusconi populista ígéretei.
febr. 6
6:06
Mekkora nyugdíjat kapok? Nyugdíj összehasonlító kalkulátor (ProfitLine)
Nyugdíj kalkulátorunk segítségével a hazai nyugdíjstatisztikák ismeretében megmutatjuk, hogy az Ön öregségi nyugdíja milyen mértékű a magyar nyugdíjak között.
febr. 6
6:07
A trafikpályázatok üzleti terve újraírható (Üzlet és Utazás)
Alternatív üzleti tervet nyújthatnak be azok, akik dohányboltot szeretnének üzemeltetni az év második felétől, s a pályázati határidőt is meghosszabbították egy héttel február 22-éig - tájékoztatta lapunkat tegnap a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium.
febr. 6
6:07
Zuhanórepülésben Robert Fico pártja (Kripto Akadémia)
Jelentősen megtépázták a tavaly márciusi szlovákiai parlamenti választást még óriási fölénnyel megnyert Smer és Robert Fico miniszterelnök népszerűségét a 2012 őszén elfogadott intézkedések. A Focus ügynökség felméréséből ugyanis az derül ki, hogy ha most rendeznének voksolást, az ellenzéki pártok együttesen legyőznék a kormánypártot. Igaz, ellenzéki oldalon is némi megtorpanás tapasztalható -…
febr. 6
6:09
Példa a török siker (Kripto Akadémia)
Magyarország támogatja Törökország EU-csatlakozását - hangsúlyozta Orbán Viktor tegnap a Parlamentben, Recep Tayyip Erdogan török miniszterelnökkel tartott közös sajtótájékoztatóján. A magyar kormányfő javaslatára 2015-ig megkétszereznék, öt milliárd euróra emelnél a kétoldalú kereskedelmi forgalom mértékét.
febr. 6
6:12
A forintot büntetik Matolcsy György miatt (Privátbankár)
Jelentősen gyengült a hazai deviza, amikor este kiszivárgott, hogy valóban Matolcsy György lehet az MNB új elnöke.
febr. 6
6:18
Egymást viszik az emberek külföldre - lassan csak a gondok maradnak itthon (Napi)
A közvetítőknek nagy kihívás, hogy az emberek egymást viszik, rokonokat, barátokat követve, illetve a külföldön pozícióba kerülők nyomában. A Napi Gazdaság szerdai számának cikkeA megélhetési nehézségek ... ...
febr. 6
6:21
Hiába kért Obama (Infostart)
Az Egyesült Államokban a költségvetési lefaragások mérséklésére kérte a kongresszust az amerikai elnök.
febr. 6
6:21
„Lenyúlás” – 1,5 millió embert károsítana meg a kormány (168 Óra Online)
„A jelenlegi magyar kormány új földtörvény-tervezete, olyan szabályozást vezet be, amely jelentősen leszűkíti a vásárlók körét, leviszi a föld árát. Ezzel 1,5 millió magyar ember rendszerváltás után visszakapott vagyonát fogja drasztikusan leértékelni. Sokan úgy gondolták, hogy néhány hektáros földjük eladásával megoldhatják gyerekeik, unokáik taníttatását, lakáshoz jutását vagy kiegészíthetik…
febr. 6
6:21
Fidesz-KDNP-frakcióülés: napirenden az újabb rezsicsökkentés (hirado.hu)
Folytatódik ma a Fidesz és a KDNP parlamenti frakciószövetségének évadnyitó ülése Gyulán.
febr. 6
6:21
Mától drágább a benzin (ATV)
Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
febr. 6
6:23
Újra emelkedett a benzin ára (hirado.hu)
Emelte bruttó 5 forinttal a 95-ös benzin nagykereskedelmi árát szerdán a Mol Nyrt., a gázolaj ára nem változott.
febr. 6
6:23
Hatalmas földrengés a Salamon-szigeteknél - kis cunamit idézett elő (ATV)
A 8,0-as erősségű rengés közép-európai idő szerint hajnali negyed háromkor történt a szigetcsoporthoz tartozó Lata szigettől mintegy 60 kilométerre. A Szökőárjelző Központ riadóztatott, de később lefújták azt, a víz végül három falut rombolt le a szigeten.

Keresés