2013. január 29. kedd

jan. 29
0:03
Videó: bámulatos skorpiórúgás Cipruson, mindenki csak nézte (She)
Elképesztő góllal egyenlített a ciprusi labdarúgó-bajnokságban szereplő Doxa az Alki elleni idegenbeli mérkőzésen. A 19. fordulóban rendezett találkozón 1–0-s hazai vezetésnél egy bal oldali beadást 12 méterről lenyűgöző mozdulattal lőtt a kapuba a vendégek portugál középpályása, Ricardo Fernandes. Az izgalmas meccs végül 2–2-es döntetlennel végződött.
jan. 29
0:03
Csehország: az ODS ellenzi az előre hozott választást (hirado.hu)
Korrekt kapcsolatokat szeretne kiépíteni Milos Zemannal, az újonnan megválasztott cseh köztársasági elnökkel a Polgári Demokratikus Párt (ODS).
jan. 29
0:07
NS: Mitől jó a svájci Hentes? Magyar lesz-e az iráni kézis? (She)
A Nemzeti Sport keddi számából ajánljuk:
jan. 29
0:07
Füst szivárgott egy vasúti kocsiból a záhonyi vasútállomáson (hirado.hu)
A füstöt a kocsi fűtőberendezésében keletkezett zárlat okozhatta.
jan. 29
0:11
Szünetelteti az EXIT Magazin kiadását az Est Media (hirado.hu)
Az Est Media felfüggeszti a budapesti EXIT Magazin kiadását - tájékoztatta az Est Media Nyrt. az MTI-t.
jan. 29
0:15
Elfogták a nagykanizsai emberölés gyanúsítottját (hirado.hu)
A rendőrség nem kommentálta, az ügyészség azonban megerősítette az MTI információját, amely szerint elfogták a gyanúsítottat.
jan. 29
0:21
A szétgurított középiskola (168 Óra Online)
Több mint száz éve foglalkoznak mozgássérültekkel a Mozgásjavító Általános Iskola és Szakközépiskola épületében, amelyet 3,5 milliárd forintból korszerűsítettek nemrég. De a Fővárosi Önkormányzat most úgy találta: alkalmatlan a hely kerekes székes középiskolás diákok tanítására. Az iskola igazgatóját, Locsmándi Alajost hiába kérdeztük: az államosított oktatási intézmények fenntartója, a…
jan. 29
0:39
Különleges jogokkal ruháznák fel a hadsereget (Blikk)
jan. 29
0:57
Eurofutball: három hónapja nem nyert ekkorát a Porto (She)
A Porto hazai pályán 5–0-ra legyőzte a Gil Vicentét a portugál labdarúgó-bajnokság 16. fordulójának hétfői mérkőzésén, és visszavette az első helyet egyetlen igazi vetélytársától, a Benficától.
jan. 29
1:51
Tűzifával és vadétellel segítik a rászorulókat (Blikk)
jan. 29
2:09
Golf: Tiger Woods nagyszerű győzelmet aratott (She)
Tiger Woods nyerte meg a profi golfozók hétfőn véget érő San Diego közeli versenyét. A fölényes diadalt arató korábbi amerikai világelső 75. tornagyőzelmét könyvelte el az amerikai PGA Touron.
jan. 29
2:21
Új módszerrel mérik a lakosság jólétét Németországban (ProfitLine)
A lakosság jóléti helyzetét a hazai össztermék (GDP) alakulása nyomán kibontakozó képnél pontosabban feltérképező eljárást vezetnek be Németországban.
jan. 29
3:03
Rövidebb lett a kórházi várólista (Blikk)
jan. 29
3:39
Alvószalon nyílik Bécsben (Blikk)
jan. 29
4:33
Így reagált a kormány az IMF országjelentésére (ProfitLine)
Varga Mihály tárca nélküli miniszter szerint örömteli, hogy a Nemzetközi Valutaalap (IMF) és az Európai Unió delegációi pozitívan értékelték azokat a lépéseket, amelyeket Magyarország az elmúlt két évben a pénzügy egyensúly megteremtése érdekében tett. Ugyanakkor néhány kérdésben a magyar kormány másképp ítéli meg a helyzetet, mint a nemzetközi szervezetek szakértői.
jan. 29
4:42
A Lánchíd közepén veszett nyoma a brit fiúnak (Blikk)
Budapest - Négy héttel eltűnése után minimálisra csökkent az esély, hogy épségben előkerüljön a Budapesten tanuló brit fiú, Daniel Gliksten (23).
jan. 29
5:09
38 millióból újították fel Áder rezidenciáját (Blikk)
Budapest - Hosszú hónapok után csak most kezdhetik élvezni az elnöki rezidencia kényelmét Áder Jánosék. A Blikk megtudta: bár az államfő már nyolc hónapja tölti be hivatalát, alig néhány hete sikerült véglegesen berendezkednie családjával a neki járó villában.
jan. 29
5:09
Ismét 300 forint felett járt az euró (Üzlet és Utazás)
Hétfőn, ha rövid időre is, de túllépte az euró árfolyama a mérföldkőnek tekinthető 300 forintos szintet. Ezek után az elemzők várakozással tekintenek a Monetáris Tanács holnap délutáni kamatdöntésére. A többség 0,25 százalékpontos kamatvágásra számít, de növekszik azoknak a száma is, akik a kamattartásra adják voksukat.
jan. 29
5:09
"Mintha halott lennék..." Kitálalt a híresség apja (ATV)
A 24 éves énekesnő úgy viselkedik az apjával, mintha az nem is létezne. Nem válaszol sem az e-mailjeire, sem a telefonhívásaira.
jan. 29
5:18
Pál Dénes nem lesz haknisztár (Blikk)
Budapest – Pál Dénes (21) szeretné megragadni a TV2 énekes tehetségkutatójával járó népszerűséget, de nem mindenáron.
jan. 29
5:20
Havas élvezte a katéterezést (Blikk)
Budapest – Akármilyen fájdalmas és nehéz időszakon ment keresztül az utóbbi hónapban Havas Henrik (63), a humorérzékét szerencsére nem veszítette el.
jan. 29
5:27
Fiatalkorúak ítélkeznek a diáklány erőszakolója felett (Blikk)
jan. 29
5:27
Folytatódó kasszafúrás (Alternatív Energia)
Nem tudni, indít-e pert az Aegon magánnyugdíjpénztára ellen a PSZÁF. A Kormányzati Ellenőrzési Hivatal kérte erre a felügyeletet, arra hivatkozva, hogy a piacon elérhető átlagos díjnál jóval többért alkalmaztak vagyonkezelőt, így megkárosították az ügyfeleket. Az Aegon ezt visszautasította. Az egész eljárással vélhetően a bűnbakképzés újabb állomásához érkezett a kormány, hiszen be kellene…
jan. 29
5:27
Szétloptak egy pécsi plázát: már a tetőt is viszik... (ATV)
Elbontanak egy volt bevásárlóközpontot a tolvajok Pécsett. Az épület a 90-es években a város legjobban működő üzlete volt, mára azonban a hajléktalanok tanyájává vált. Az ingatlan egy német vállalkozó tulajdonában van. Ő azonban évek óta nem őrizteti és lassan már nincs is mit megvédenie, mert a tetőtől a falakban futó kábelekig mindent visznek belőle.
jan. 29
5:29
Vizsgálja a cigányozó tanárt a Klebelsberg (Alternatív Energia)
Vizsgálatot indított az államosított iskolákat irányító Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (KIK) az ellen a kónyári tanár ellen, aki egy videofelvétel szerint "primitívnek, mocskosnak és büdösnek" nevezte az általa oktatott cigány tanulókat és bevallotta, hogy többször alkalmazott néhányukkal szemben fizikai erőszakot - tudta meg a hvg.hu.
jan. 29
5:31
Újra üzletelni megy Kubába Papcsák (Alternatív Energia)
Tizenhétfős delegáció tagjaiként utazik ismét Kubába Papcsák Ferenc februárban - tudta meg lapunk. Zugló fideszes polgármestere Nagy Rózát, a nemzetgazdasági tárca államtitkárát kíséri el Havannába, hogy ott "a kubai partnerekkel a kétoldalú gazdasági kapcsolatok középpontjába került ügyeket előmozdítsák".
jan. 29
5:33
Nemzetstratégiáról is egyeztetett az ellenzék (Alternatív Energia)
Szerzett jogokat nem vennének el a határon túliaktól, azonban "a legellentmondásosabb kérdéseket", például a magyarországi választásokon való részvételüket "tisztázni" kell - jelentette ki tegnap, a demokratikus ellenzéki szervezetek egyeztetése után a szocialista Szabó Vilmos.
jan. 29
5:36
Szabó Győző szétszakad (Blikk)
Budapest – Szabó Győző (42) számára igazi logisztikai kihívás lesz A Nagy Duettben való szereplés.
jan. 29
5:38
Szétégették Mujahid Zoli arcát (Blikk)
Budapest – Elképesztő fotók készültek Mujahid Zoliról (33)! A Megasztár egykori felfedezettjének arca rákvörös, mintha forró vízzel égették volna szét rajta a bőrt.
jan. 29
5:45
Megint belerúgnak a közmunkásokba (Alternatív Energia)
Üdültetéssel szándékozik orvosolni a létminimum alatt élő közmunkások problémáit a kormány. A Belügyminisztérium 50 millió forintot szán a pályázatra, ám az utazás költségeit nem fizetik a nyerteseknek, így azt a 49 ezer forintjukból kell kigazdálkodniuk a közmunkás családoknak. Ugyanakkor sokan még addig sem juthatnak el, hogy elutasítsák őket: a jelentkezés feltétele egy nyomtató, egy szkenner…
jan. 29
5:45
Nem vagyunk senki tulajdona (Kripto Akadémia)
Az RMDSZ-t tizennyolc éven át irányító Markó Béla támadások kereszttüzébe került azt követően, hogy az általa létrehozott és elnökölt Kós Károly Akadémia Alapítvány meghívta Kolozsvárra az MSZP elnökségét. A külhoni magyar pártok függetlenségét, a magyarországi demokratikus pártokkal való egyenlő kapcsolattartást doktrínaként hangoztató költő-politikus nyíltan beszél együttműködésről, a szavazati…
jan. 29
5:45
Bezárta a felügyelet az AIM biztosítót (Üzlet és Utazás)
Visszavonta az AIM Általános Biztosító Zrt. alapítási és tevékenységi engedélyeit január 25-én kelt határozatában, valamint elrendelte az intézmény végelszámolását január 28-ai kezdettel a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyelete (PSZÁF).
jan. 29
5:45
Rákkeltő, veszélyes anyagokat találtak magyarországi ruhákban (Pénzcentrum)
Ijesztő eredményt mutat a Greenpeace International vizsgálata, amely szerint a vezető divatcégek olyan ruhákat forgalmaznak, melyekben lévő veszélyes vegyi anyagok a környezetbe kijutva hormonzavarokat okoznak, vagy akár rákkeltő anyagokká bomlanak. A Greenpeace 141 ruhadarabot vásárolt a világ 27 országában, köztük négyet Magyarországon....
jan. 29
5:47
Kukkolásra nem használhatók a munkahelyi kamerák (Alternatív Energia)
Nem vizslathatják a munkahelyi kamerák a munkavállalók magánéletét, ám a "célhoz kötött, tisztességes" ellenőrzéshez minden munkáltatónak joga van - olvasható a Nemzeti Adatvédelmi és Információs Hatóság (NAIH) tegnap nyilvánosságra hozott ajánlásában.
jan. 29
5:47
Újra millió állást ígér Matolcsy (Üzlet és Utazás)
A Nokia Siemens Networks (NSN)segít megháromszorozni az ország külgazdasági teljesítményét, ezzel pedig hozzájárul, hogy 2025-ig megduplázódjon a magyar belföldi össztermék (GDP) - jelentette ki Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, miután stratégiai szerződést írt alá a céggel.
jan. 29
5:49
A trafikpályázat bennfentesei már dörzsölik a markukat (Alternatív Energia)
Gyakorlatilag szabad kezet kapnak a trafikok működtetésére kiírt pályázatokat értékelők. Ez derül ki a szempontrendszerből. A szubjektíven értékelhető üzleti tervre 60 pont is adható, viszont a megváltozott munkaképességűeket és az álláskeresőket csak 2-2 ponttal jutalmazhatják. A július elsejétől működő állami trafikok a dohányáru mellett szerencsejátékot és várhatóan alkoholt, újságot is…
jan. 29
5:49
Nagyot ugrik szerdától az üzemanyagok ára (Üzlet és Utazás)
Hét forinttal emeli a benzin nagykereskedelmi listaárát holnaptól a Mol Nyrt., míg a gázolaj listaára két forinttal lesz magasabb a hét közepétől - tudta meg lapunk. Az árváltozás után a benzin országos kiskereskedelmi átlagára literenként 425 forintra emelkedik, a dízel hajtóanyag literjéért pedig átlagosan 428 forintot kell majd fizetni. Legutóbb a Mol a múlt héten változtatott nagykereskedelmi…
jan. 29
6:03
Alvószalon az üzletembereknek (Infostart)
Új szolgáltatást, egy "alvószalont" próbálhatnak ki Bécsben mindazok, akik szívesen szundítanának napközben egy fél órát, de a munkahelyükön nincs rá lehetőségük.
jan. 29
6:03
Hízol, ha autóval jársz dolgozni (Vezess)
Az autóval ingázók akkor is híznak, ha rendszeresen mozognak, jobban mint a busszal, vonattal utazók.
jan. 29
6:03
Ítélet után vérfürdő (Kripto Akadémia)
Egyiptomban egész hétvégén folytatódtak a megmozdulások. Míg pénteken az arab tavasz be nem váltott ígéretei miatt tiltakoztak, szombaton és vasárnap a tavalyi futballtragédia ügyében hozott bírósági ítélet miatt vonultak az utcára.
jan. 29
6:03
A legjobb játszóházak gyerekeknek (NLC)
Ötleteket adunk, hogyan készíthetsz otthon kis kuckót a gyerekeknek, és megmutatjuk azt is, mi kapható készen és mennyiért.
jan. 29
6:05
A kómában lévő Saron reagál a változásokra (Kripto Akadémia)
Meglepő felfedezést tettek a hét éve kómában fekvő egykori izraeli miniszterelnök, Ariel Saron orvosai.
jan. 29
6:07
Gyorsan haladnak a franciák Maliban (Kripto Akadémia)
A francia hadsereg maga sem számított arra, hogy ilyen sebességgel halad majd előre Mali északi részén. Sorban foglalja vissza a településeket az iszlám fundamentalistáktól, akik harc nélkül adják fel a városokat.
jan. 29
6:09
A korrupció és a megszorítások csődbe vihetik az országot (Napi)
A csőd szélén álló szlovén gazdaságot a mélybe taszíthatja a politikai válság, amelybe a megszorítások és a kormány elleni korrupciós vádak sodorták. A Napi Gazdaság keddi számának cikkeA nemrég még virágzó ... ...
jan. 29
6:09
Kairó: nem tárgyal az ellenzék Morszival (Kripto Akadémia)
Elutasította Mohammed Morszi egyiptomi elnök vasárnapi tárgyalási ajánlatát az ellenzék legfontosabb szervezete, a Front Egyiptom Megmentéséért.
jan. 29
6:11
Vizsgálat a franciák fenegyereke ellen (Kripto Akadémia)
Két házkutatást is tartott a múlt hét végén a francia rendőrség a közélet egyik furcsa szereplőjének kusza ügyében. Önmagában is föltűnést keltettek a történtek, mert a gyanúsított, Bernard Tapie egykor kedvence volt a szocialista Francois Mitterrand elnöknek is, később Nicolas Sarkozynek. Amolyan politikai kaméleon. Szóba került vele kapcsolatban Christine Lagarde-nak, az IMF jelenlegi…
jan. 29
6:12
MAHIR-cég nyerte a VM rendezvényszervezési tenderét (ProfitLine)
Egyedüli ajánlattevőként a MAHIR Kiállítás és Rendezvény Kft. nyerte a Vidékfejlesztési Minisztérium közel egymilliárd forintos keretszerződését - az eredmény a hétfői Közbeszerzési Értesítőben jelent meg.
jan. 29
6:21
Meddig görgethetik milliárdos adósságukat a kórházak? (Infostart)
Már nyárra akkora lehet a kórházak tartozása, hogy azzal központilag kell foglalkozni - véli a Magyar Kórházszövetség elnöke. Legfeljebb egy tucat kórháznak nincs tartozása, a többinél nem ritka, hogy már egy éve nem fizetettek a beszállítóknak.
jan. 29
6:21
A Kongresszus üdvözli a nyíltan meleg képviselőket (Kitekintő)
Hat nyíltan homoszexuális tagja lesz az Egyesült Államok 113. Kongresszusának. Melegjogi aktivisták még hatékonyabb érdekérvényesítést várnak tőlük.
jan. 29
6:21
Leteszteltük, kipróbáltuk, ezek a leggyorsabban száradó körömlakkok! (Joy)
Te is a körömlakkok szerelmese vagy, de utálod, amikor órákat kell várnod, hogy az új szín teljesen megszáradjon és végre azt csinálhasd, amit akarsz? Pont ezért gyűjtöttük most nektek össze a leggyorsabban száradó körömlakkokat!

Keresés