2013. január 24. csütörtök

jan. 24
0:03
Videó: Piris bead, gól, Piris bead, gól - Roma-Inter 2-1 (She)
A labdarúgó Olasz Kupa elődöntőjének első mérkőzésén a hazai pályán játszó Roma 2–1-re nyert az Internazionale ellen. A „farkasok” két fejes góllal már 33 perc után 2–0-ra vezettek, a milánóiak reményeit Rodrigo Palacio hozta vissza az első félidő utolsó percében. A második félidőben több gól már nem esett, így a Roma soványka előnnyel utazhat Milánóba.
jan. 24
0:03
Kiderült, miért bújta a telefonját Stephens Williams legyőzése után (Agroinform)
Pár perccel a mérkőzés vége előtt már gratuláló SMS-ek tolongtak Sloane Stephens mobiltelefonjának kijelzőjén.
jan. 24
0:07
Férfi vízi BL: 30-at lőtt a Jug, kikapott a Barceloneta (She)
A férfi vízilabda Bajnokok Ligája csoportkörének nyolcadik fordulójában a Jug Dubrovnik idegenben lőtt 30 gólt a Kreuzlingennek, míg a Marseille legyőzte a Barcelonetát. Összeállításunkban megtekintheti a játéknap összes eredményét.
jan. 24
0:21
Videó: Már csak az utolsó 5-10 percen kell változtatni - Zubai (She)
A magyar férfi kézilabda-válogatott 28–26-os vereséget szenvedett Dániától a spanyolországi világbajnokság negyeddöntőjében. A mérkőzés után Nagy Kornél, Lékai Máté és Zubai Szabolcs értékelt az NSO Tv-nek.
jan. 24
0:21
Csak áprilisban dőlhet el a ProBowl találkozók további sorsa (Agroinform)
Idén még biztosan lejátsszák a ProBwolt, de kérdés, hogy van-e létjogosultsága az All-Star mérkőzésnek az NFL-ben.
jan. 24
0:39
Videó: a 40 milliós Chelsea-játékos „megrúgta” a labdaszedőt (She)
Botrányos jelenetek játszódtak le az angol labdarúgó Ligakupa elődöntőjében rendezett Swansea City–Chelsea visszavágón. A 78. percben a londoniak belga játékosa, Eden Hazard el akarta kérni a labdát a labdaszedő gyerektől, hogy gyorsítsa a játékot, mivel csapata hátrányban volt. A kissrác azonban nem igyekezett visszaadni, sőt, még rá is feküdt a labdára. Hazard ezt megunta, és bár ugyan labdát…
jan. 24
0:57
NS: Egervári indokol; Sofron a káoszról - csütörtök (She)
A Nemzeti Sport csütörtöki számából ajánljuk.
jan. 24
1:01
Női kosár Euroliga: kikapott a Brno, továbbment a Győr (She)
A Brno kikapott a Rivas Ecópolistól a női kosárlabda Euroliga A-csoportjában. Ez egyben azt jelenti, hogy a magyar csapat továbbjutott. Összeállításunkban megtekintheti a játéknap összes eredményét.
jan. 24
1:51
Portugália: a Porto nem engedi meglépni a Benficát (She)
A portugál élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 16. fordulójában a Porto 3–0-ra nyert a Vitoria Setúbal otthonában, s ezzel pontszámban utolérte a másik veretlen Benficát.
jan. 24
3:39
A férfiak hajtják fel a luxuspiacot (Blikk)
jan. 24
4:45
Vezérigazgató Úr! Ön miért szomorú? (ProfitLine)
Világszerte fejtörést okoznak a vezérigazgatóknak a kormányzati intézkedések. Most kezdődik a svájci Davosban az üzleti világ legjelentősebb nemzetközi konferenciája. Az esemény hivatalos nyitánya előtt egy nappal hozta nyilvánosságra a világ vezető pénzügyi tanácsadócége, a PwC a 16. Vezérigazgató Felmérésének eredményeit. A világgazdaság és az üzleti élet mozgatóinak számító első számú vezetők…
jan. 24
4:51
Hatodáron jutottak állami földekhez! (Blikk)
Budapest ‒ Kiválasztott gazdák művelhetik tavaly január óta a borsodi Csincse jó minőségű állami földjeit, mégpedig anélkül, hogy elnyerték volna azokat bérleti pályázaton – panaszolta el a Blikknek az egyik helyi gazda, aki szintén pályázott ottani birtoktestekre, de eredményről azóta sem tud.
jan. 24
4:51
45 ezer forint borravalót adott egy pincérnek az énekesnő (ATV)
Az énekesnő kétszáz dollár borravalót adott egy szerencsés pincérnek. A célja pusztán annyi volt, hogy a pincér tőle kapja élete legnagyobb jattját.
jan. 24
5:09
Rezesová akár két évvel is megúszhatja (Blikk)
Budapest - Már nem állítja a rendőrség, hogy Eva Varholíková-Rezesova (35) bódult állapotban követett el közlekedési bűncselekményt.
jan. 24
5:09
Elölről kezdik első fokon az UD-pert (Alternatív Energia)
Új eljárást rendelt el másodfokon a Fővárosi Törvényszék az UD Zrt. ügyben, részben az ügyészségi vádak megalapozatlansága miatt. A négy vádlott közül egyedüliként Tóth Károly volt MSZP-s képviselőt mentette fel jogerősen. Az indoklás szerint az elsőfokú eljárás "félresiklott", a bíróság kifogásolta azt is, hogy az ügyészség egyszerű tényállásokat "tuszkolt" a vádiratba, bűncselekményként…
jan. 24
5:09
Bankelnök-várományosok (Üzlet és Utazás)
Matolcsy György, Töröcskei István, Varga Mihály, Patai Mihály - többek között az ő nevük merült fel az utóbbi hetekben, mint lehetséges jegybankelnök jelölt. Simor András mandátuma a Magyar Nemzeti bank (MNB) élén március 5-én jár le, sajtóértesülések szerint Orbán Viktor a februári eleji frakcióülésen nevezi meg jelöltjét.
jan. 24
5:11
A képviselőség nem életfogytiglani (Alternatív Energia)
Minden hiba és nehézség ellenére az MSZP-ben Mandur László szerint ott a lehetőség, hogy, ütőképes, győztes politikai erővé váljon. Ehhez sok munka, ész, alázat és türelem kell, és azért kellenek az új fiúk, mert bennük megvan az a fajta elszántság, lendület, ami az elődeikben volt 2000 környékén, amikor azt mondták, meg lehet verni a Fideszt.
jan. 24
5:27
Kriza jogszabályt sérthet (Alternatív Energia)
Nem csak morálisan elfogadhatatlan, hanem kimerítheti a zaklatás fogalmát Kriza Ákos miskolci polgármesternek a romákkal kapcsolatos kijelentése. A fideszes politikus a Kanadából Magyarországra visszatoloncolni kívánt menekültek ügyében "bűnözőkről" beszélt és igyekszik is megakadályozni visszatérésüket. Kriza tegnap bemutatta a "biztonságosabb Miskolc érdekében" a város több pontjára telepítendő…
jan. 24
5:27
A közműszámla lehet a jövő ingyenhitelének fedezete (Pénzcentrum)
"Látod drágám; 10 százalékkal csökkent a gáz és a villany ára is - hagyjuk a csudába ezt a hőszigetelést!" - hangozhat el nap mint nap ez a mondat - ráadásul joggal - a kormány jelenlegi árképzésében vakon megbízó magyar családoknál. Pedig a január elsejével elrendelt 10 százalékos rezsiköltség-csökkentés esetében csak átmeneti intézkedésről lehet szó, a rendszer hosszú távon fenntarthatatlan. E…
jan. 24
5:27
Bejutott: Gyurcsányt nem tudták megállítani (ATV)
Csak az országgyűlési képviselők jogállásáról szóló törvény nyomatékos felolvasását követően engedte be a Vas megyei Acsádon működő szociális otthon vezetője az intézménybe Gyurcsány Ferencet, aki azért ment el oda, hogy tájékozódjon arról, hogy mi az oka annak, hogy egy évvel azt követően, hogy tűz pusztított az egyik épületben, még nem kezdődtek meg a helyreállítási munkák. Az intézmény vezetője…
jan. 24
5:29
Szemben az alaptörvénnyel és a nemzetközi joggal (Alternatív Energia)
Nemcsak a nagy ellátó rendszerek működését veszélyezteti az Orbán-kormány a közszféra új nyugdíjszabályaival, hanem komoly alkotmányos aggályokat is felvethet az intézkedés. Július 1-től az állami szférában dolgozók nem kaphatnak nyugdíjat és fizetést egyszerre, ezért az időskori ellátásra jogosultakat kényszernyugdíjaznák. Ez alól egy kormányrendelet értelmében - egyelőre meg nem határozott…
jan. 24
5:30
Máris bezárt Kökényék gyorsbüféje (Blikk)
Budapest – Máris bezárt Kökény Attila (37) gyrososa Budapesten.
jan. 24
5:31
Sukoró-ügy: politikai szálat emlegettek ismét (Alternatív Energia)
Tagadta bűnösségét a Sukoró-per harmadrendű vádlottja is. A végül meg sem valósult telekcsere ügyében hűtlen kezelés kísérletével vádolt Markó Andrea, a Pénzügyminisztérium volt szakállamtitkára tegnapi vallomásában úgy fogalmazott: a telekcserében eljáró Magyar Nemzeti Vagyonkezelő (MNV) Zrt. vagyongazdálkodási tanácsának tagjaként "jóhiszeműen és a jogszerűségről megfelelően meggyőződve hagytam…
jan. 24
5:32
Keresztes bizonytalan: otthagyja az X-Faktort? (Blikk)
Budapest ‒ Vajon láthatjuk-e Keresztes Ildikót (48) az X-Faktor következő szériájában, avagy nem? Mindenkit ez a kérdés foglalkoztat, és bár ő azt hitte, pihenhet egy nagyot a műsor után, semmi szabadideje nincs, még a jövőjéről sem tud dönteni.
jan. 24
5:33
Influenza - egyelőre a járványküszöb alatt (Alternatív Energia)
Tovább folytatódott az influenzaszerű megbetegedések számának emelkedése, de a járványküszöböt (heti 15 ezer beteg) még mindig nem érte el - olvasható az Országos Epidemiológiai Központ szerdai, legfrissebb jelentésében.
jan. 24
5:34
Egymillióra büntethetik VV Veronikát (Blikk)
A NAV szerint, aki adóköteles cselekvést folytat és nem ad számlát, az büntethető. Ez természetesen az aktívan tevékenykedő prostituáltakra is vonatkozik, akiknek ki kell váltaniuk az egyéni vállalkozói igazolványukat.
jan. 24
5:35
Cáfolja Bakondi a megfélemlítéseket (Alternatív Energia)
Cáfolta az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) vezetője, hogy szóbeli utasítással "reagáltak" a szervezet átalakítását ért bírálatokra, illetve arra, hogy egyesek tiltakozásképp készek akár letétbe helyezni felmondásukat is.
jan. 24
5:45
Elhunyt Józef Glemp bíboros (Infostart)
Hosszú betegség után nyolcvanhárom éves korában elhunyt Józef Glemp bíboros, aki 1981 és 2009 között volt Lengyelország prímása; vezetése idején az egyház történelmi szerepet játszott a kommunista uralom elleni küzdelemben.
jan. 24
5:45
A Jobbik balhéja Rómáig hallatszik (168 Óra Online)
Lekapcsolják a Colosseum világítását a magyarországi Jobbik elleni tiltakozásként január 27-én, a holokauszt nemzetközi emléknapján – jelentették be szerdán Róma városa és a Római Zsidó Közösség kezdeményezését.
jan. 24
5:45
Újabb szakítópróba előtt az LMP (Alternatív Energia)
A hétvégi kongresszuson Jávor Benedek szerint még nem szakad az LMP. A párt korábbi frakcióvezetője lapunknak azt mondta, hogy bár a mostani kongresszus napirendjén nem szerepel a Párbeszéd Magyarországért Platform határozati javaslata - amely azonnali tárgyalásokat kezdeményez az Együtt 2014-gyel -, ha a delegáltak egyharmada kérelmezi, akkor szavazni fognak erről.
jan. 24
5:45
Fidesz közeli cégek járhatnak jól (Üzlet és Utazás)
Az állam építi ki a fuvarozók megsarcolására szolgáló új útdíjszedési rendszert, ehhez van hadseregünk, rendőrségünk, postánk, és okos mérnökeink is vannak - közölte Orbán Viktor a kormány vásárosnaményi ülése után. A miniszterelnök azt is kijelentette: az idei költségvetés teljesülésére személye a garancia. Döntés született arról is, hogy harminchárom járás tartozik majd az úgynevezett szabad…
jan. 24
5:45
A Samsung és a Google odalépett az Apple-nek (168 Óra Online)
Az Apple megtartja ugyan előnyét a táblagépek piacán, de a Samsung és a Google erősen kikezdi részesedését – írja a MarketWatch üzleti hírportál.
jan. 24
5:47
Harctéri bevetésére küldhetik a nőket (Infostart)
Leon Panetta amerikai védelmi miniszter úgy határozott, hogy eltörölteti az Egyesült Államok haderejében a nők közvetlen harctevékenységére vonatkozó tilalmat - közölte szerdán a Pentagon több, névtelenül nyilatkozó illetékese.
jan. 24
5:47
A civilek előtt is titkolják a terveket (Alternatív Energia)
Nyújtsa be a kormány a családon belüli erőszak hatékony kezelésére vonatkozó törvényjavaslatát a parlamentnek. Erre szólította fel a kabinetet az LMP. Szabó Tímea, a párt országgyűlési képviselője emlékeztetett arra, hogy Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere legkésőbb a múlt év végére ígérte a kormányzati javaslat benyújtását, de ez nem történt meg.
jan. 24
5:48
Annamarival 7500 forint a szex! (Blikk)
Münster — Az elmúlt napok VV Veronika (21) botrányától voltak hangosak: a Blikk lebuktatta a lányt, aki 150 ezer forintért meztelenkedik néhány órán keresztül, de plusz 100 ezerért szexre is hajlandó.
jan. 24
6:03
Heves vitában ütköztek az érvek a Magyarországról szóló filmről (Infostart)
Heves vitában ütköztek az érvek Paul Lendvai a Nemzeti álmok - Magyarország búcsúja Európától? című dokumentumfilmje kapcsán Az Este Extra című műsorban az M1-en szerdán. Stumpf András, a Heti Válasz publicistája újságíróként kikérte magának a filmet, amelyben szerinte kevés tény van, és "még a véleményeket is sikerült hamis színben feltüntetni". Ungváry Rudolf közíró, a dokumentumfilm egyik…
jan. 24
6:03
Razzia a halálúton (Vezess)
Fokozott rendőri ellenőrzések kezdődtek a 4-es főúton három megyében. Március végéig akcióznak az egyenruhások.
jan. 24
6:03
Az USA kinyilvánította a véleményét – elég direkten (168 Óra Online)
Az Egyesült Államok szerint Nagy-Britannia erősebb az Európai Unió tagjaként, és az EU is erősebb a brit tagság által – jelentette ki szerdán Jay Carney, a Fehér Ház szóvivője.
jan. 24
6:03
Pénztárgépek: billegő milliárdok (Üzlet és Utazás)
Hiányozni fog az a 95 milliárd forint, vagy legalább is annak egy része a költségvetésből, amelyet a pénztárgépek átállításától, a többlet áfa bevételtől remélt a kormány. A jogszabály áprilistól tette volna kötelezővé a megfelelő adattároló és adattovábbító egységgel felszerelt berendezések alkalmazását a kiskereskedelmi egységekben.
jan. 24
6:03
Kétharmados ajándék Antonescunak (Kripto Akadémia)
A kétharmados román parlamenti többség, a Szociál-Liberális Szövetség (USL) anyagi megfontolásokra hivatkozva felvetette a jövő évi Európai parlamenti és államfőválasztások összevonását.
jan. 24
6:05
Motorról hagyta el gyermekét a figyelmetlen szülő (Vezess)
A felvételen szereplő motoros nyugodtan pályázhat a hónap legrosszabb szülője címre, gyermekét menet közben hagyta el, ráadásul észre sem vette az ijesztő bukfencet.
jan. 24
6:05
IMF: a szakadékot sikerült elkerülni (Üzlet és Utazás)
Gyengültek a gazdasági növekedést gátló tényezők, az eurózóna kilátásai azonban tovább romlottak - közölte tegnap a Nemzetközi Valutaalap (IMF). Az IMF szakemberei szerint a gazdaságpolitikai intézkedésekkel sikerült csökkenteni az akut válság kockázatait az euróövezetben és az Egyesült Államokban.
jan. 24
6:05
Újabb rossz hír Merkel számára (Kripto Akadémia)
Néhány nappal azután, hogy a CDU-FDP koalíció elveszítette többségét Alsó-Szászországban, újabb rossz hírt kapott Angela Merkel német kancellár.
jan. 24
6:07
Apránként morzsolódik a hazai államadósság (Üzlet és Utazás)
Magyarország a legsikeresebb az Európai Unióban az államadósság csökkentésében, hazánknál nagyobb adósságcsökkentés ugyanis csak a megszorításokat alkalmazó Görögországban valósult meg egy év alatt - lelkendezik közleményében a gazdasági tárca.
jan. 24
6:07
Patthelyzet alakult ki Izraelben (Kripto Akadémia)
Jobb-bal mandátumegyenlőség alakult ki az izraeli előrehozott választásokon, a kormányalakítás nem ígérkezik egyszerűnek. A Netanjahu miniszterelnök mögött álló választási szövetség úgy győzött, hogy az felér egy vereséggel.
jan. 24
6:09
Vége a szabálytalan autós biztosításoknak (Üzlet és Utazás)
Hat biztosítónak megtiltotta a felügyelet, hogy szabálytalannak ítélt gépjármű-felelősségbiztosítási (kgfb) díjhirdetmények alapján szerződjenek.
jan. 24
6:09
Sokáig akarsz élni? Költözz Ikaríjára (Kripto Akadémia)
Ikaría szigetén az emberek átlag tíz évvel hosszabb életre számíthatnak, mint Nyugat-Európában. Míg hazánkban a születéskor várható átlagos élettartam nők esetében 78, a férfiaknál pedig 70 év, addig vannak olyan helyek a világon, ahol nem ritka, hogy az ott élők megérik a századik születésnapjukat. Ilyen a görög Ikaríja sziget is.
jan. 24
6:12
Egymilliárdért kínálják a pécsi pezsgőgyárat (Napi)
A Cézár Pincészet tulajdonosa, a Cezar Winery Kft. értékesíteni kívánja a több mint 160 éves pécsi Littke Pezsgőgyárat. A Napi Gazdaság csütörtöki számának cikkeA műemlék jellegű belvárosi ingatlant ... ...
jan. 24
6:15
Még kevesebb üzemanyagot vettünk (Infostart)
Tavaly 4,2 százalékkal csökkent az üzemanyag-eladás - mondta el a Magyar Ásványolaj Szövetség főtitkára. Wilde György hozzátette: nagy a különbség a benzin és a gázolaj forgalma között.
jan. 24
6:21
Csendes eljegyzést tartottak: idáig sikerült eltitkolni (hirado.hu)
Ő lehet a világon a legboldogabb nő, a celeb, aki végül decemberben igent mondott a lánykérésre.

Keresés