2013. január 26. szombat

jan. 26
0:00
Pál Dénes lett Magyarország hangja (BorsOnline)
Gájer Bálintnak a második helyet sikerült csak megszerezni, úgy hogy lelkét is beleadta. Pál Dénes pedig annyira meghatódott, hogy Mestere és ő sem tudott megszólalni a bejelentés után.
jan. 26
0:03
NS: Iváncsik Gergő beszél a döntéséről; magyar játékvezetők Törökországban - szombat (She)
A Nemzeti Sport szombati számából ajánljuk.
jan. 26
0:21
Futsal NB I: Csömörön aratta idei első győzelmét az UTC (She)
Az UTC 5–4-re nyert a Rubeola FC Csömör vendégeként a futsal NB I 19. fordulójának nyitó mérkőzésén. A szegediek 2013-ban – egy döntetlen és két vereség után – először tudtak győzni.
jan. 26
0:25
Férfi kosár Euroliga: a Real és a Siena továbbra is hibátlan (She)
A Real Madrid és a Montepaschi Siena megőrizte veretlenségét a férfi kosárlabda Euroliga középdöntőjében, a Málagával szemben otthon alulmaradó CSZKA Moszkva viszont már nem hibátlan.
jan. 26
1:15
PMFC: rengetegen akartak segíteni Rakaczki Bencének (She)
Ahogy korábban írtuk, a labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC véradást szervezett Rakaczki Bencének. A klub a hivatalos honlapján mondott köszönetet minden véradónak, akik közt megjelent a pécsi csapat játékosa, Balogh Béla és a klub ügyvezetője, Feleki Attila is. A fiatal, leukémiás játékost január 29-én műtik.
jan. 26
1:15
Óriási az intézményi adósság (Blikk)
jan. 26
2:27
A dánok játszanak az aranyért a spanyolokkal (Metropol)
A londoni olimpián harmadik helyezett horvátok legyőzésével verekedték be magukat a döntőbe.
jan. 26
2:27
Halottak és több száz sebesült Egyiptomban (Metropol)
Az új hatalommal elégedetlen tüntetők többször megostromolták a szuezi kormányzati épületet is.
jan. 26
2:42
Videó: Pákó fél a Bamako Rallye-tól (Blikk)
jan. 26
2:45
Megműtötték Iker Casillas kezét (Metropol)
A Valencia elleni, szerda esti labdarúgó Spanyol Király Kupa-negyeddöntőben eltörött a kézközépcsontja.
jan. 26
3:03
Egymásnak esett a döntőben Malek Andi és Mező Misi (NLC)
A döntőben is folytatódott az egész hetes cicaharc Mező Misi és Malek Andrea között.
jan. 26
3:06
Nőtt a tüdőrák-halálozás kockázata a dohányzó nők körében Amerikában (WebBeteg)
Megnőtt a tüdőrák és a krónikus obstruktív légúti betegségek (COPD) halálozási kockázata a dohányzó amerikai nők körében az elmúlt fél évszázad során - derítette ki egy nagyszabású vizsgálat, amelynek eredményeit a New England Journal of Medicine csütörtöki számában megjelent tanulmány ismerteti.
jan. 26
3:30
1 és 2 forintosai vannak? Siessen, mert elbukja! (ProfitLine)
Február 28-a után már a jegybankban sem válthatók be a forgalomból bevont 1 és 2 forintos érmék - hívta fel a figyelmet a Magyar Nemzeti Bank (MNB) pénteken.
jan. 26
4:51
Feljelentették a síró babát (Blikk)
Tatabánya ‒ Bizonytalan lépésekkel fedezi fel a lakás zegzugát, lehuppan, és felkel, csöpp ujjai közül, olykor a parkettára ejti játékocskáit, és hangon sírással adja szülei tudtára a kis Szabolcs (1), ha nem kerek a világ.
jan. 26
5:06
Jól járnak a honatyák az egykulcsos adóval! (Blikk)
Budapest — Az idei adóváltozásokkal is csurran-cseppen a képviselők jó részének. Az egykulcsos adó teljes bevezetésével a Blikk számításai szerint 169 politikusnak immár harmadik éve marad több a fizetéséből.
jan. 26
5:08
V. Róbert (22): Én szúrtam le a sportolókat (Blikk)
Szigethalom — Megdöbbentő vallomást tett V. Róbert (22), aki csütörtökön besétált a Teve utcai rendőrpalotába, és bevallotta: ő szúrta meg Bozsányi Gergő (19) birkózót újév napján.
jan. 26
5:09
LMP-kongresszus: szakítani vagy maradni (Alternatív Energia)
Szétválik vagy egyben marad az LMP - ez a tétje a párt holnap kezdődő kongresszusának. Bár a napirend szerint csak az idei költségvetésről, illetve a párt átalakításáról, ezen belül a társelnöki rendszer esetleges bevezetéséről döntenek a küldöttek, az ellenzéki együttműködés hívei azt remélik, hogy a Párbeszéd Magyarországért Platform tárgyalásokat szorgalmazó javaslatáról is szavaznak majd a…
jan. 26
5:09
Máris új műsorban szerepel Pál Dénes, a Voice győztese (NLC)
Pál Dénes pénteken este megnyerte a Voice című tehetségkutatót, ám alig egy hét múlva már új csatornán találkozhatunk vele.
jan. 26
5:10
Megtanulta Bándy Kata (†25) életét a gyilkosa! (Blikk)
Pécs —  Bándy Kata (†25) Facebook-oldalát tanulmányozta támadója, P. László (26) a gyilkosság után – tudta meg a Blikk.
jan. 26
5:11
A Jobbik miatt elsötétül a Colosseum is (Alternatív Energia)
Fajelméleti fejtegetéssel fűszerezte cigányellenes kirohanását a konyári általános iskola történelemtanára. Jogvédők az ügy kivizsgálását és a közoktatásból való elbocsátását követelik. Bár a római Colosseum elsötétül vasárnap - így tiltakoznak a Jobbik politikája ellen - , Tarlós István főpolgármester fölöslegesnek tartja a Parlament és a Hősök tere világítását lekapcsolni.
jan. 26
5:24
Milliókat adna ellenfeleinek Pál Dénes (Blikk)
Budapest – Hatalmas volt a feszültség a Voice döntője előtti utolsó napokban a TV2 énekes show-műsorának kulisszái mögött.
jan. 26
5:26
VV Seherezádénak bejött az élet! (Blikk)
Budapest — Alig fél éve annak, hogy a ValóVilágból megismert Seherezádé (22) elhatározta, dj.-ként építi karrierjét a jövőben, de máris hatalmas sikert tudhat magáénak. A valóságshow harmadik helyezettje pénzt és energiát nem kímélve beleásta magát a munkába, tanul, fejleszti magát, és ennek köszönhetően folyamatosan járja a világot.
jan. 26
5:26
Bánfalvynak ki kell írnia a fájdalmát (Blikk)
BUDAPEST ‒ A pszichológus szerint több ok is állhat amögött, ha egy férfi korban nem hozzá illő párt választ.
jan. 26
5:27
7-en a 7-ről (Alternatív Energia)
Folytassa a sort: van hadseregünk, rendőrségünk, postánk, és okos mérnökeink...
jan. 26
5:29
A rendőrségnek is kellettek a BKV-s lufik (Alternatív Energia)
Még a BRFK is igényt tartott a közlekedési vállalat "felesleges" ajándékcsomagjaira, holott a Hagyó-ügyként elhíresült BKV-per vádirata szerint bűncselekménynek minősülnek a BKV ajándéktárgyakra fordított kiadásai.
jan. 26
5:31
A jóléti államot büntető állammal helyettesítik (Alternatív Energia)
Azonnali feladat lenne a gyereknyomor csökkentése, a hosszabb távú célok érdekében pedig mindenekelőtt az iskolába és a tudományba kellene beruházni - mondja Ferge Zsuzsa. A szociológus szerint a mai magyar társadalom legnagyobb vesztese az alul élő 1,5-2 millió ember, akiknek talán a negyede cigány; ők azok, akiket a segély-munkanélküliség-közmunka hármasával sújtottak.
jan. 26
5:33
Mesterházy ismertette pártja terveit (Alternatív Energia)
Az MSZP választásokig tervezett szigorú menetrendjéről, a választási eljárási törvényről, valamint az Alkotmánybíróság ezzel kapcsolatos döntéseiről is beszélt tegnap a Freedom House szakembereinek Mesterházy Attila, a párt elnök-frakcióvezetője.
jan. 26
5:35
Felfüggesztett börtön a dühöngő miatt (Alternatív Energia)
Két év, három év próbaidőre felfüggesztett börtönre ítélte jogerősen a Kecskeméti Törvényszék tegnap Kimpián Ildikót, a kecskeméti Juhar utcai fogyatékosok intézete volt igazgatóját az illegális "dühöngő" kialakítása miatt. Mellékbüntetésként 500 ezer forint pénzbírságot is kapott, és öt évig nem űzhet olyan foglalkozást sem, amelyhez felsőfokú szociális végzettség kell.
jan. 26
5:37
Szigethalom: megvan a másik támadó is (Alternatív Energia)
Feladta magát a rendőrségen még csütörtökön az újév hajnalán Szigethalmon történt késelés eddig hiába keresett elkövetője - közölte a Pest Megyei Rendőrfőkapitányság. A 22 éves, budapesti V. Róbert lehetett Bozsányi Gergő birkózó támadója.
jan. 26
5:39
Nem marad munka nélkül a rendőrfőkapitány (Alternatív Energia)
Február 3-ával távozik posztjáról, nyugdíjba vonul Hatala József altábornagy, országos rendőrfőkapitány, utódja pedig jelenlegi általános helyettese, Papp Károly vezérőrnagy lesz - vagyis a vezetőváltás pontosan úgy zajlik, ahogy azt lapunk másfél hete, előre megírta.
jan. 26
5:41
Beinthetnek az orvosok (Alternatív Energia)
Katasztrofális következményekkel járna, ha a nyugdíjszabályokban érintett orvosok és szakdolgozók többsége elmenne nyugdíjba, hiszen nem tudnák kivel pótolni őket, nincs elegendő fiatal képzett szakember és "importálni sem tudunk" megfelelő munkaerőt - jelentette ki Rácz Jenő a Kossuth Rádióban.
jan. 26
5:42
Tóth Vera hat éve nem volt férfival (Blikk)
Budapest ‒ Sokan azt rebesgetik, Tóth Vera (27) talán szerelmes, úgy kivirult az utóbbi időben. Ám Magyarország egyik legsikeresebb énekesnője cáfol, és őszintén elmeséli, bár sok hódolója akad, ő még egy kis időt kér a szerelemre, párkapcsolatra.
jan. 26
5:42
Erdei: Gálánsan kifizettem Arabellát (Blikk)
Fót — Erdei Zsolt (38) élete egyik legfontosabb meccsére készül, és már túltette magát magánéletbeli válságán. A korábbi félnehézsúlyú és cirkálósúlyú profi ökölvívó-világbajnok a Blikknek adott exkluzív interjújában elmondta, békében válik el feleségétől, Arabellától (31), s a márciusi, az orosz Dmitrij Szuhockij (31) elleni csatára edz. Ha ott nyer, az 1 millió dollár (221 millió Ft)…
jan. 26
5:43
Használt tűt használnak (Alternatív Energia)
Még mindig nem érkezett meg az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) által november közepén ígért egyedi támogatás a tűcsere-szolgáltatókhoz - tudta meg lapunk. A tárca energiáit elsősorban nem a probléma rendezésére, hanem az újabb és újabb kommunikációs trükkök kifundálására fordítja.
jan. 26
5:45
Startol a Malév-utód? (Üzlet és Utazás)
Idén mindenképpen elindul az új magyar légitársaság - nyilatkozta Csiky László, a Hungarian World Airways (HWA) - Magyar Légiutak a Világra Zrt. légitársaság vezérigazgatója azutazo.hu portálnak annak kapcsán, hogy egy német turisztikai honlap szerint tavasszal startol a Malév által hagyott űrt betölteni kívánó új magyar légivállalat.
jan. 26
5:45
Rendőrök védik a szállót (Alternatív Energia)
Rendőröket költöztetett a Belügyminisztérium a IX. kerületi Aszódi úti hajléktalanszállóra, ám nekik megadatott, ami a hajléktalanoknak nem: külön helyiséget kaptak. A körzeti megbízotti iroda átadóján Bácskai János, Ferencváros fideszes polgármestere arról beszélt, hogy a környéken élők "csapásként" élték meg az éjjeli menedékhely tavaly februári átadását, a kerületi rendőrkapitány pedig arra…
jan. 26
5:47
Uniós bíróság előtt a devizahitelesek ügye (Üzlet és Utazás)
Megérkezett az Európai Unió Bíróságára az a magyar megkeresés, amelyben a Kúria állásfoglalást kér a devizahitel-szerződéseknél árfolyamrést alkalmazó banki gyakorlat jogszerűségével kapcsolatban - tájékoztatta lapunkat az uniós bíróság, hozzátéve: az ügyben az írásbeli eljárás van folyamatban.
jan. 26
5:47
Kételyek a Mexikói úton (Alternatív Energia)
A főváros szerint használhatatlan, a Klebesberg Intézményfenntartó Központ (KIK) szerint viszont "modern és megfelelő állapotú" a Mexikói úti Mozgásjavító Iskola szakközépiskolájának otthont adó épület. Bár a Fővárosi Önkormányzat tavaly éppen az elkerülhetetlen felújítások súlyos költsége miatt rendelte el a középfokú oktatás megszüntetését az intézményben, az iskolát január elsejével államosító…
jan. 26
5:49
Újra más tollával ékeskedik Orbán (Üzlet és Utazás)
Két sikertörténet találkozik: egy régi, amit Mercedesnek hívunk és egy új, a magyar gazdaság megújítása mondta Orbán Viktor tegnap, miután Dieter Zetschével, a Daimler Ag vezérigazgatójával levezette az első CLA Mercedes személygépkocsit a futószalagról. "Én is még Polski Fiaton tanultam vezetni. Ha azt mondta volna nekem valaki, hogy egyszer Magyarországon majd Mercedeseket fogunk gyártani, azt…
jan. 26
5:51
Alvállakozók kerestetnek (Üzlet és Utazás)
A kormány az Állami Autópálya Kezelő Zrt.-t bízza meg az új, úthasználattal arányos díjszedő rendszer kiépítésével. Az állami autópálya társaság azonban - úgy tudjuk - egyelőre nem készült fel a feladatra. Hozzáértők szerint kormányzat hiába ígéri meg napról napra, az új fizetési rend nem vezethető be júliusban. A színfalak mögött már tárgyalások folynak a egyes, a bukott tenderen is résztvevő…
jan. 26
5:54
Táppénz kalkulátor 2013 - mi változik idén? (Adózóna)
Számoljon az Adózóna aktualizált Táppénz 2013 kalkulátorával. Összefoglaltuk a táppénzt érintő legfontosabb tudnivalókat.
jan. 26
6:03
Hajszálon múlt a szánkózó család élete (Vezess)
A felvételen szereplő vezetőnek sikerült kikerülnie a felelőtlenül elé lépő, szánkón két gyereket húzó asszonyt. Csak centiken múlott a tragédia.
jan. 26
6:03
Összeomlóban a szlovén kormány (Kripto Akadémia)
Bár a korrupcióval vádolt Janez Jansa szlovén kormányfő csütörtökön kijelentette, nem hajlandó lemondani, s az előrehozott parlamenti választást is elutasítja, nem lesz könnyű tovább kormányoznia. A liberális Polgári Lista után tegnap újabb párt, a nyugdíjasok tömörülése is bejelentette, hogy távozik a kabinetből. Ez azt jelenti, hogy a kormánykoalíciónak mindössze 39 mandátuma marad a 90 tagú…
jan. 26
6:03
Leukémiás a magyar focista, ellenfelei adnak vért (ATV)
Pályán kívül is bizonyították sportemberi nagyságukat a pécsi sportolók: véradást szerveztek a Diósgyőr labdarúgójának. A fiatal kapus leukémiában szenved. Január 29-én csontvelő-átültetése lesz. A műtét után RH pozitív 0-ás vérre van szüksége. A család kérésére szervezett véradást a pécsi futballklub.
jan. 26
6:05
John Kerry kinevezése simán átmegy (Kripto Akadémia)
Valószínűleg már jövő héten jóváhagyja a szenátus John Kerry kinevezését az amerikai külügyminiszteri posztra. Kerry meghallgatása csütörtökön több mint négy óra hosszat tartott a külügyi bizottságban. A massachusettsi demokrata szenátor, a 2004-es demokrata elnökjelölt vezette eddig a testületet. A szenátorok előtt a leköszönő külügyminiszter, Hillary Clinton hangsúlyozta: Kerry jelölése "jó…
jan. 26
6:07
Megint atomkísérletet, háborút tervez Phenjan (Kripto Akadémia)
Észak-Korea háborúval fenyegette meg Dél-Koreát néhány nappal azt követően, hogy az ENSZ Biztonsági Tanácsa szigorította az országgal szemben elrendelt szankciókat. Phenjan vádjai szerint Szöul "közvetlen szerepet játszik a megszorító intézkedések végrehajtásában, ezért Phenjannak ellenlépéseket kell tennie". A Korea Békés Újraegyesítésének Bizottsága által kiadott közlemény szerint a szankciók…
jan. 26
6:09
Káosz Athénban, megbénult a közlekedés (Kripto Akadémia)
A békebeli rendkívüli helyzetekben alkalmazott civil mozgósítási törvény alapján verte szét tegnap a görög rendőrség az athéni metró dolgozóinak ülősztrájkját. A katonai diktatúra 1974-es bukása óta eddig kilencszer alkalmazták a jogszabályt, az utóbbi két évben háromszor.
jan. 26
6:11
Berlusconiról szól az olasz kampány (Kripto Akadémia)
A jelöltlisták bemutatásával hivatalosan is megkezdődött az olasz választási kampány. Silvio Berlusconi úgy döntött, mégsem indítja a maffiakapcsolatokkal vádolt politikusokat. Mario Monti pedig arra figyelmeztetett, súlyos katasztrófa lenne az országra nézve, ha Berlusconi listája nyerné meg a parlamenti választást.
jan. 26
6:21
Fordulat áll be időjárásunkban (168 Óra Online)
A hétvégén kemény fagyok várhatók, a jövő héten viszont enyhülés ígérkezik.
jan. 26
6:21
Nem mert szembeszállni lányával: inkább könyvet írt Whitneyről (hirado.hu)
Cissy Houston csak lánya halála után egy évvel merte papírra vetni gondolatait.

Keresés