2013. január 26. szombat

jan. 26
6:15
Kamera egy hortobágyi rétisaspár fészkénél (SG)
A Hortobágyi Nemzeti Park (HNP) munkatársainak ötlete nyomán hamarosan a nagyközönség is figyelemmel követheti egy vadon élő rétisaspár életét, miután a természetvédők webkamerát helyeztek el egy fészeknél.
jan. 26
6:17
Jövőre építik a budapesti elektronikus jegyrendszert (SG)
Jövőre indul a budapesti elektronikus jegyrendszer megvalósítása: az Európai Újjáépítési és Fejlesztési Bank (EBRD) bejelentette, hogy 54,2 millió euró értékben finanszírozná a bevezetését.
jan. 26
6:33
Repülőjáratokat töröltek a pekingi szmog miatt (SG)
Repülőjáratokat töröltek Pekingben az újabb "szmoghullám" miatt. Az országban összesen már 13 tartomány és közigazgatási egység érintett.
jan. 26
6:35
Tízedik évét kezdi a Marson az Opportunity űrszonda (SG)
Küldetésének tizedik évét kezdte meg az amerikai űrkutatási ügynökség, a NASA "örökéletű" marsjárója, az Opportunity a vörös bolygón.
jan. 26
6:51
Jócskán megkurtították a kínai cenzorok a Felhőatlaszt (SG)
Negyven percet vágtak ki a kínai cenzorok a Wachowksi testvérek és Tom Tykwer filmjéből, a Felhőatlaszból. A 169 perces alkotás hossza 130 percre csökkent, a rendezők a vágásban nem vettek részt.
jan. 26
6:53
Tíz kategóriában indul a César-díjért a Szerelem (SG)
Tíz kategóriában indulhat a César-díjért Michael Haneke Szerelem című, osztrák-francia koprodukcióban készült drámája, amely már nyert egy Golden Globe-díjat, és öt jelölést kapott az Oscar-díjra is.
jan. 26
7:09
Film a holokauszt üldözötteit mentő diplomatákról (SG)
A The Rescuers arra a kérdésre keresi a választ, hogy népirtás esetén a diplomaták - akár a felsőbb utasítások megszegése árán is - képesek-e cselekedni a potenciális áldozatok megmentéséért.
jan. 26
7:11
A tavalyi hollywoodi filmek alig 9 százalékát rendezte nő (SG)
Nem könnyű a női filmesek dolga Hollywoodban: a tavaly bemutatott 250 legjövedelmezőbb hollywoodi filmnek mindössze 9 százalékát rendezte nő.
jan. 26
8:00
Egyre több színházjegyet vásárolnak az utolsó pillanatban (prim)
Egyre népszerűbbek a magyar színházkedvelő közönség körében az interneten "utolsó pillanatban"...
jan. 26
8:00
Így tolható ki pár program játékideje (SG)
Megnéztük, milyen megoldásokkal lehet a manapság megjelent alkotások nyújtotta játékélményt pár órával kitolni.
jan. 26
8:02
Jön a Total War: Shogun 2 Gold Edition (SG)
Gold Edition formában is jön a Total War: Shogun 2.
jan. 26
8:18
Amerika kér legtöbbször felhasználói adatot a Google-től (PCWorld)
Magasan Amerika a legkíváncsibb a felhasználók kilétére, vezetve a sort India előtt.
jan. 26
8:18
Elektronikus számlázási rendszert kínál tagjainak a Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (prim)
A Komárom-Esztergom Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (KEMKIK) az országban elsőként ingyenesen hozzáférhető módon...
jan. 26
8:36
Haswell GT2 és GT3 grafikus processzorok két különböző lapkán (prim)
Az Intel a Haswell grafikus modulokat két különböző, egymástól jelentős mértékben eltérő szilícium...
jan. 26
8:45
Jó Reggelt! 2013.01.26. (GameStar)
Nincs is szebb annál, mint felkelni szombat reggel és ráébredni, hogy nincs hova rohanni! Related Stories Dead Space 3 - Megérkezett a Launch Trailer Az Alan Wake fejlesztői videóval keresnek új munkatársat Call of Duty: Black Ops II - Mozgásban a Revolution DLC gördeszka pályája GRID 2 - élő verseny és játékmenet Videojátékból pornófilm - van ennél lejjebb?
jan. 26
9:39
Half-Life - a legendás FPS Mac-re is megérkezett (GameStar)
Tegnap még a Jedik érkezését ünnepelték a Mac tulajok, ma már a hallgatag fizikusé a főszerep. Related Stories Az Alan Wake fejlesztői videóval keresnek új munkatársat Call of Duty: Black Ops II - Mozgásban a Revolution DLC gördeszka pályája GRID 2 - élő verseny és játékmenet Videojátékból pornófilm - van ennél lejjebb? [Felvételről] GameStar Aréna Live 2013.01.24.
jan. 26
10:24
Fájlszinkronizálás BitTorrent-módra (PCWorld)
A vállalat külső szolgáltatás nélkül tartaná naprakészen eszközeink közt az adatokat.
jan. 26
10:24
Készül a Tigris és sárkány folytatása (SG)
Annak ellenére, hogy nem amerikai film volt 2000-ben 10 Oscar-díjra jelölték a Tigris és sárkányt. A kritikai elismerés mellett ráadásul hatalmas közönségsiker is volt. Csoda, hogy eddig nem folytatták.
jan. 26
10:26
Nemsokára kezd itthon a Hannibal Lecter-tévésorozat (SG)
Pár mindenre elszánt maffiózó nő és a világ talán legellentmondásosabb sorozatgyilkosa, Hannibal Lecter fogja uralni az AXN képernyőjét 2013 tavaszán a sorozatrajongók legnagyobb örömére.
jan. 26
10:28
Remekül sikerült a Tajtékos napok előzetese (SG)
Újabb filmet véshetünk fel az idei, igencsak várt alkotásokat tartalmazó listára, s nem meglepő módon ismét egy európai alkotás részesül ebben a kegyben, Michel Gondry legújabb rendezése.
jan. 26
11:45
Smite - megnyílt a csatatér (GameStar)
Az elmúlt hónapok egyik legjobban várt MOBA játéka végre megnyitotta kapuit a nagyközönség előtt! Related Stories Call of Duty: Black Ops II - Mozgásban a Revolution DLC gördeszka pályája GRID 2 - élő verseny és játékmenet Videojátékból pornófilm - van ennél lejjebb? [Felvételről] GameStar Aréna Live 2013.01.24. Skylanders Giants - új óriások az égiek között
jan. 26
12:21
(Hírek) Repülő modellgép a Splinter Cell: Blacklist mellé (PC Guru)
Egy különleges, 170 dolláros gyűjtői kiadással készült a Splinter Cell rajongók számára a Ubisoft. Bemutatkozik a Paladin Multi-Mission Aircraft Edition.
jan. 26
12:23
(Hírek) Extrák a PC-s Resident Evil 6-ban (PC Guru)
A személyi számítógépekre megjelenő Resident Evil 6 egy extra módot fog tartalmazni, ami csak később, fizetés ellenében lesz elérhető konzolokra.
jan. 26
12:39
(Hírek) Velük játszunk jövő héten! (2013. 5. hét) (PC Guru)
Megjelenik az Omerta, a PS3-as Ni No Kuni, jön az Antichamber és a Dungeonland... Lesz tehát mivel elfoglalni magunkat a következő héten.
jan. 26
12:57
(Hírek) Érdekességek a hétvégére -- zenétől hangosak a tesztkamrák (PC Guru)
Együtt örültünk egy sráccal, mikor a Bungie-tól kapott ajándékot, aztán meghallgattuk a legjobb Portal zenés videót, majd játszottunk az R2-D2 konzolunkkal.
jan. 26
13:51
Dead Space 3 - csak időspórolás a mikrotranzakció (GameStar)
Nagy volt a felháborodás a játékbeli üzlet megjelenése miatt. Most a fejlesztők tisztázzák, hogy mi is valójában az új rendszer lényege. Related Stories GRID 2 - élő verseny és játékmenet Videojátékból pornófilm - van ennél lejjebb? [Felvételről] GameStar Aréna Live 2013.01.24. Skylanders Giants - új óriások az égiek között BioShock Infinite - Columbia története videón
jan. 26
14:36
Nagy adag hardver a hónap végére (prohardver)
Elit alaplapokat, akciókat, Xilence házakat, DJ készleteket és egyéb piaci érdekességeket tálalunk.
jan. 26
15:39
Schwarzi visszatért - Erőnek erejével kritika (GameStar)
Arnold Schwarzenegger 10 év után végre visszatér, hogy erőnek erejével püfölje a gonoszokat az amerikai-mexikói határon. Related Stories GRID 2 - élő verseny és játékmenet Videojátékból pornófilm - van ennél lejjebb? [Felvételről] GameStar Aréna Live 2013.01.24. Skylanders Giants - új óriások az égiek között BioShock Infinite - Columbia története videón
jan. 26
17:45
Neverwinter - kardok és páncélok az új képeken (GameStar)
Részletes leírást kaptunk a Neverwinter tárgyrendszeréről, és mellé néhány látványos képet! Related Stories [Felvételről] GameStar Aréna Live 2013.01.24. Skylanders Giants - új óriások az égiek között BioShock Infinite - Columbia története videón Még dolgoznak a Guild Wars 2 biztonsági gondjain Homefront 2 - tervek szerint folytatódik a fejlesztés
jan. 26
19:00
Apple 2012 december (plastik media)
Az Apple pénzügyi negyedévét Dan Frommer kimutatásain szépen lehet látni. 48 millió iPhone-t értékesítettek a negyedévben. Újra meg újra túlszárnyalják magukat. Az iPadből is elment 23 millió darab, a bázishoz képest 50%-os növekedést produkálva. A Mac eladások viszont csökkentek – ennek egyik fő oka az, hogy nem tudtak szállítani, amit még maga Tim Cook is [...]
jan. 26
19:42
Linus Torvalds: Linux 3.8-rc5 (hup.hu)
Linus a megszokottaktól eltérően nem egy, az LKML-re küldött levélben, hanem a Google+ oldalán jelentette be, hogy elérhető tesztelésre a 3.8-as kernel ötödik kiadásra jelölt verziója. Linus a jövő héten elutazik az Linux Conf Australia rendezvényre (2013. január 28-február 2.), így reméli, hogy a 3.8 körüli dolgok lenyugszanak. Részletek a bejelentésben.
jan. 26
19:51
Készül a Burnout Paradise 2? (GameStar)
A Criterion embereit az elmúlt pár évben a Need for Speed sorozat megújítása foglalta le, de úgy tűnik elérkezett az idő, hogy visszatérjenek a saját gyermekükhöz. Related Stories Skylanders Giants - új óriások az égiek között BioShock Infinite - Columbia története videón Guild Wars 2 - még dolgoznak a biztonsági problémákon Homefront 2 - tervek szerint folytatódik a fejlesztés Hitman HD…
jan. 26
21:21
Megvan a Star Wars VII rendezője (GameStar)
Eddig csak azt tudtuk a Star Wars VII-ről, hogy biztosan lesz. Most már azt is tudjuk, hogy kik felelnek majd a történetért és a rendezésért. Related Stories BioShock Infinite - Columbia története videón Guild Wars 2 - még dolgoznak a biztonsági problémákon Homefront 2 - tervek szerint folytatódik a fejlesztés Hitman HD Trilogy - Launch trailer érkezett GameStar Hype 2013.01.28.
jan. 26
21:48
Ingyenes lesz a PC-s Resident Evil 6 Siege módja (SG)
Ingyenesen lesz elérhető PC-n a Resident Evil 6 Siege módja.
jan. 26
21:48
Splinter Cell Blacklist Paladin Edition (Gamer365)
Távirányítható drón-replika jár a gyűjtői változathoz.
jan. 26
22:24
Elhagyja a konzolos piacot a Logitech (Gamer365)
A kiegészítőgyártó veszteséges, a jövőben a PC-re koncentrálnak.
jan. 26
22:42
2012 legsikeresebb játékai Japánban (Gamer365)
Kőkemény Nintendo uralom az első tízben.
jan. 26
22:42
Hivatalossá vált a 7. Star Wars-mozifilm rendezőjéről szóló hír (SG)
Minden érdekelt fél megerősítette, hogy valóban J.J. Abrams fogja rendezni a 2015-ben bemutatásra kerülő, egyelőre címmel még nem rendelkező Csillagok háborúja-folytatásfilmet.
jan. 26
22:44
J.J. Abrams gyártja a következő Star Trek- és Mission: Impossible-epizódot is (SG)
J.J. Abrams csak rendezői minőségben nyergel át a Star Trekről a Star Warsra, producerként marad az Űrszekereknél, a rendező pedig jó eséllyel valamelyik "házi filmes" lesz a Bad Robot produkciós cégtől.
jan. 26
23:00
Két új tévésorozatot tervez őszre J.J. Abrams (SG)
A héten minden második filmes hír J.J. Abramsről szól, s bizony a tévés hírekben is szerepelt a Star Trek 2 rendezője, hiszen újabb két sorozatterv stáblistáján tüntethetik fel a nevét, hogy könnyítsék azok eladását.
jan. 26
23:12
DNS adattárolás (plastik media)
Nature.com-on megjelent publikáció nyomán: Scientists announced yesterday that they successfully converted 739 kilobytes of hard drive data in genetic code and then retrieved the content with 100 percent accuracy. (…) The researchers worked out a system to translate the binary code into one with four characters instead: A, C, G and T. They used this [...]

Keresés