2013. január 26. szombat

jan. 26
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 26
3:06
Nőtt a tüdőrák-halálozás kockázata a dohányzó nők körében Amerikában (WebBeteg)
Megnőtt a tüdőrák és a krónikus obstruktív légúti betegségek (COPD) halálozási kockázata a dohányzó amerikai nők körében az elmúlt fél évszázad során - derítette ki egy nagyszabású vizsgálat, amelynek eredményeit a New England Journal of Medicine csütörtöki számában megjelent tanulmány ismerteti.
jan. 26
7:27
Tennivalók tűz esetén (kamaszpanasz)
A tűzvédelmi szabályok és gyakorlatok szerves részei az iskolai életnek: felkészítenek arra, hogy mit kell tenned akkor, ha tűz üt ki az iskolában. De mi van, ha az otthonodban van tűz? Tényleg tudnád, hogy mit kellene tenned vész esetén? Sokakat felzaklathat ez a téma, ugyanis senki sem szeret belegondolni, hogy a szerettei megsérülhetnek, illetve, hogy minden holmija eléghet. De ezeket a…
jan. 26
7:33
A tetoválás növeli a hepatitis C kockázatát (Infostart)
A tetovált emberek csaknem négyszer nagyobb valószínűséggel fertőződnek meg a hepatitis C vírusával (HCV), mint azok, akiknek testét nem díszíti "varrás" - erre a következtetésre jutottak a New York-i Egyetem kutatói, akik eredményeiket a Hepatology című folyóiratban ismertették.
jan. 26
8:12
Tényleg csodaszer a különleges gyógynövény? (HáziPatika)
Az úgynevezett piknogenolról az interneten keringő üzenetekben azt állítják: 60 betegséget gyógyít. A Ködpiszkáló szakértői szerint ez azonban erős túlzás, igaz, a gyógynövénynek valóban van például gyulladáscsökkentő hatása. ...
jan. 26
9:18
A pénz a boldogság forrása - de nem úgy! (HáziPatika)
Egymás után mutatják ki a kutatások, hogy a sok pénz önmagában még nem boldogít. Ha viszont pénzt ajándékozunk, még ha nem is vagyunk gazdagok, attól tehetősebbnek, ezáltal boldogabbnak érezzük magunkat. ...
jan. 26
9:20
Visszaüthet az antibiotikum (HáziPatika)
Az egészségügyi hatóságok régóta óva intenek a túlzott antibiotikum-használattól, ami növelheti az akár halálos fertőzések előfordulását, ugyanis kiirtják a jótékony bélbaktériumokat is, ez pedig az erősebb fertőző baktériumok elszaporodását okozhatja. ...
jan. 26
9:21
A villámlás fejfájást okozhat (Infostart)
A villámlás fejfájást okozhat - állítja egy amerikai kutató. Felmérése szerint villámokkal tarkított vihar környékén 25 százalékkal megemelkedhet a fejfájásra panaszkodók száma.
jan. 26
9:39
Mennyire egészséges a szója? (kamaszpanasz)
A tofu és társai fogyasztása évekig a legegészségesebb táplálkozásnak számított, ám az utóbbi időben hirtelen negatív hangvételű cikkekben találkozhattunk velük. Mi az igazság a szójababbal kapcsolatban, illetve mit mond a tudomány?
jan. 26
9:57
Három igazán hatásos módszer a babák intelligenciájának növelésére (MaHu)
A felolvasás, az omega-3 zsírsavak, illetve az óvoda hatékonyan és bizonyítottan növeli a kisgyerekek intelligenciaszintjét (IQ).
jan. 26
10:24
Influenza vagy megfázás? (HáziPatika)
Talán azt gondoljuk, mindegy is, hogy melyiktől szenvedünk, ugyanúgy kell kezelni mindkettőt: antibiotikumokkal és csirkehúslevessel. Tévedés. ...
jan. 26
10:57
Veszélyben a fodrászok, nyomdai dolgozók (HáziPatika)
Bizonyos típusú munkahelyek a dolgozók körében megnövelhetik az asztmás megbetegedések kialakulásának kockázatát, derült ki egy új brit kutatásból. Ahol a dolgozók rendszeresen érintkeznek tisztítószerekkel, ott magasabb a rizikófaktor. ...
jan. 26
12:03
A hatékony kezelés ellenére még évi 200 ezer új leprás esetet észlelnek (MaHu)
A hatékony és ingyenes kezelésnek köszönhetően a lepra - amelynek a hét végén tartják 60. világnapját - már nem olyan félelmetes betegség a szegény országokban, mint korábban volt, de még így is 200 ezer új megbetegedést észlelnek évente.
jan. 26
13:09
Óvjuk a hasnyálmirigy működését! (HáziPatika)
A hasnyálmirigy fontos szerepet tölt be emésztésünkben. Ha a hasnyálmirigy működése nem megfelelő, emésztésünkben is problémák adódhatnak. Ráadásul, ha működés közben kimerül, még cukorbetegség is kialakulhat belőle. ...
jan. 26
13:15
Vízi jóga a legújabb mozgásforma – kipróbáltuk! (NLCafé)
Föltűnt már, hogy a strandon egyszerre több ember érzi magát jól, vagy éppen rosszul? És az meglepne, ha ehhez a víznek is köze lenne? Az érzelmek ugyanis hatnak a vízre, és onnan visszasugároznak a szervezetükre – legalábbis erre a gondolatra épül a waga, egy újfajta relaxációs mozgásforma.
jan. 26
15:03
Hipertónianapot tartottak Debrecenben (MaHu)
Több mint ezer családorvos, belgyógyász és gyógyszerész részvételével rendezték meg immár tízedik alkalommal szombaton Debrecenben a regionális hipertónianapot.
jan. 26
16:51
Európa-szerte egyre több az influenza-megbetegedés (MaHu)
Európa-szerte egyre több a beteg, már tizenhárom ország jelentett földrajzilag kiterjedt influenzajárványt.
jan. 26
17:00
Az ásványi anyagok pótlása is szükséges (HáziPatika)
Ásványi anyagokra folyamatosan szükségünk van. Egy jól összeválogatott, vegyes étrenddel gondoskodhatunk a bevitelükről. De mi a helyzet télen? Kevés hazai termék, csekély friss áru, kalóriadús ételek. Természetes volna, hogy nélkülözzünk ilyenkor? ...
jan. 26
17:27
A fokozott gyümölcs- és zöldségfogyasztás jótékony hatásai (MaHu)
A fokozott gyümölcs- és zöldségfogyasztástól a fiatalok nyugodtabbnak, boldogabbnak és energiával telibbnek érezhetik magukat a mindennapokban.
jan. 26
17:27
Lelki támaszt nyújt Feldmár könyve (Blikk)
Párbeszédek azoknak, akik nem találják helyüket saját világukban
jan. 26
17:29
Íme a nyugdíjasok városa! (Blikk)
Sun City - Van egy város az Egyesült Államokban, ahova nem sok fiatal teszi be a lábát, ám erre az itteni lakosok kifejezetten büszkék.
jan. 26
17:48
Így lesz a köldökzsinórvérből őssejt (WebBeteg)
Őssejtbankban járt a WEBBeteg, hogy megmutassa olvasóinak, milyen körülmények között vizsgálják, fagyasztják, illetve tárolják az újszülött köldökzsinórvéréből nyert őssejteket.
jan. 26
18:03
Rájöttek a kísértés titkára! (Blikk)
New York - Bárminek ellen tudok állni, csak a kísértésnek nem, mondotta volt Oscar Wilde. Ez jutott eszünkbe azokról az amerikai kutatókról, akik bebizonyították: könnyebben engedünk a kísértésnek, ha előtte látjuk is a vágyunk tárgyát.
jan. 26
18:06
Stressz nélkül csak vegetálnánk (HáziPatika)
A stressz minden irányból érkezik: otthon, a munkahelyünkön vagy akár vásárlás közben. Az ingerek állandóak, testünk folytonos felkészültségben van: enélkül nem tudnánk megküzdeni. Erre jött rá Selye János is, amikor megalkotta a stessz fogalmát. ...
jan. 26
19:51
Az ötös lottó nyerőszámai (Infostart)
Az ötös lottó televízióban közvetített számsorsolásán az alábbi nyerőszámokat húzták ki: 21, 33, 43, 56, 79.
jan. 26
20:09
Az ezerarcú betegség tünetei (Infostart)
Az elmúlt évtizedek egészségi állapotunk terén is jelentős változásokat eredményeztek. Bizonyos betegségek - köszönhetően a korszerű védőoltásoknak és gyógyszereknek - szinte eltűntek, míg mások, főként az életmódunkból fakadóan, egyre gyakrabban jelentkeznek. A korunk népbetegségének számító szív- és érrendszeri elváltozások, illetve allergiák mellett egyre több embert érintenek a rendszerint…
jan. 26
21:03
Miért jó, ha kisebb falatokban eszünk? (Infostart)
Aki kisebb falatokban eszik, az hamarabb érzi magát elteltnek. Ez még akkor is érvényes, ha valaki tévénézés közben nassol. Erre az eredményre jutottak a hollandiai Wageningen Egyetem tudósai.
jan. 26
22:51
Az olasz fiatalok a hagyományos könyvet szeretik (MaHu)
Az elektronikus helyett az olasz fiatalok többsége a papírra nyomtatott könyveket szereti, még ha nem is a tartalmukért.

Keresés