2013. január 28. hétfő

jan. 28
0:21
Napi Horoszkóp - január 28. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
jan. 28
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 28
6:18
Globális összeesküvés a rákkezelés? (HáziPatika.com)
Egyes magazinokban megjelenő cikkek a rákkezelés bevált módszerei ellen érvelnek, feleslegesnek és veszélyesnek bélyegezve. Egy szakértői blog azonban tételesen megcáfolja ezeket az állításokat. ...
jan. 28
6:48
Egészség télen: a Víz elem (HarmoNet)
A hagyományos kínai orvoslás az öt elem tanán alapul. Minden szerv hozzárendelhető valamelyik elemhez. A téli hónapok a Víz elem uralma alá tartoznak - ilyenkor az ehhez rendelt szerveket kell erősítenünk.
jan. 28
7:39
Ingázd ki a színed! (astronet.hu)
A különböző színek más-más hatással vannak testünkre-lelkünkre. A színek az élet minden területén segíthetnek, legyen szó szerelemről, egészségről.
jan. 28
7:42
Mit ne együnk menstruáció alatt? (kamaszpanasz)
Éppen hátfájástól, görcsölő alhastól és fejfájástól szenvedsz? Ez nem jelenthet mást, mint a hónap nem éppen legkellemesebb időszakát: a menstruációt. Ezek a kellemetlenségek vannak, akiknél nehezen múlnak, ám néhány trükkel és némi odafigyeléssel csökkenthetők.
jan. 28
8:09
Tájékoztató a lakossági forgalomban lévő biocid termékekről (orientpress)
A közelgő influenzajárványra tekintettel felhívjuk a fogyasztók figyelmét a kéz- és felületfertőtlenítő szerek vásárlásakor megfontolandó tudnivalókra. Fontos, hogy mindennapi vásárlásaik során, olyan tisztító-, fertőtlenítő szereket szerezzenek be, melyek bizonyítottan fertőtlenítő hatással rendelkeznek. A fertőtlenítő hatású termékeket biocidoknak nevezzük.
jan. 28
8:18
Diplomával negyvenen túl (HarmoNet)
Biztos vagyok benne, hogy a mai cikkem témája sokakat érzékenyen érint majd. A 40-45 év feletti korosztály mind demográfiai, mint pedig munkaerő piaci szempontból nézve nehéz helyzetben van. Cikkem aktualitását leginkább az adja, hogy az a diplomás, 40 év feletti réteg, aki tovább szeretné képezni magát különböző szakterületeken, sokszor nehézségekbe ütközik.
jan. 28
8:20
Hétfői HarmoNet horoszkóp 2013-01-28 (HarmoNet)
Ma a szerelem és a hódítás napja lesz. Szívesen megyünk bele élvezetes flörtökbe. A lényeg az érzés, hogy vonzóak vagyunk. Gyorsan indulnak a szerelmek és könnyen mélyülnek el. A szexre is nagyobb igényünk lehet. Ma a keringési rendszerünk lehet érzékenyebb, ne terheljük túl magunkat. Különösen akkor vigyázzunk, ha egyébként is vannak szívpanaszaink. A mai napon nincs kedvünk a túlzott…
jan. 28
8:22
Heti munka horoszkóp 2013. január 28-tól február 3-ig (HarmoNet)
Beosztottak, főnökök, munkaalkalmassági tippek a 12 csillagjegyben.
jan. 28
8:27
Módosult a Nemzeti Egészségügyi Informatikai Rendszer fejlesztésére kiírt pályázat (orientpress)
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent TIOP-2.3.2/12/1 és KMOP-4.3.3/A-12 kódszámú, 'Nemzeti Egészségügyi Informatikai (e-Health) Rendszer - Elektronikus közhiteles nyilvántartások és ágazati portál fejlesztése' című kiemelt konstrukciók beadási határideje megváltozott.
jan. 28
8:30
Hogy ne törjenek el a csontjaink! (HáziPatika.com)
Annak érdekében, hogy csontjaink erősek legyenek, és szervezetünk folyamatosan lebontsa az elöregedett csontsejteket és újak növekedjenek helyettük, fontos, hogy kalciumban és D-vitaminban ne szenvedjünk hiányt. ...
jan. 28
8:32
Éhesen jobb tanulni? (HáziPatika.com)
Az éhségérzet javítja az emlékek bevésődését egy japán kutatók által muslicákon elvégzett kísérlet szerint. ...
jan. 28
8:45
Zökkenőmentes volt a Közszolgálati Egyetem jogelődjeinek integrációja (orientpress)
A Nemzeti Közszolgálati Egyetem rektora szerint komolyabb zökkenők nélkül sikerült az intézmény három jogelődjének integrációja, de a tartalmi átszervezés még folyamatban van. Patyi András az MTI-nek adott interjúban arról is beszélt: szeptembertől új szakokat indít az egyetem, és rövidesen megkezdődik a Ludovika-projekt kivitelezése is.
jan. 28
8:45
Milyen égi erő hat rád ezen a héten? (Ezoterikus.hu)
Asztro-hírek, bolygóállások - január 28-tól. A heti bolygóállás nagy mértékben befolyásolhatja, hogy mikor lehetünk sikeresek, vagy épp ütközhetünk váratlan akadályokba. Ismerd meg te is a lehetőségeket!
jan. 28
9:03
Nem ingyenes a készpénzfelvétel (orientpress)
Szinte teljesen eltűntek a piacról azok a bankszámlák, amelyek ingyenes készpénzfelvételt tettek lehetővé. Ahol megmaradt, ott is szigorú feltételek teljesülése esetén kínálják fel ezt a lehetőséget. Szakértők szerint az ügyfeleknek érdemes új számlát keresniük, mert sokat megspórolhatnak egy testhezállóbb csomaggal - írja a Magyar Nemzet.
jan. 28
9:12
Vízöntő vagy? Így őrizd meg az egészségedet! (HarmoNet)
Minden csillagjegyre jellemzőek bizonyos hajlamok, tulajdonságok és ezzel együtt hajlamosabbak bizonyos típusú betegségekre. Ezeket azonban meg lehet előzni vagy karban lehet tartani, még mielőtt nagy baj lenne. Új sorozatunkban Balázs István természetgyógyász ad tanácsokat minden csillagjegynek az egészség megőrzéséért, a jó közérzetért.
jan. 28
9:21
Jön az ezerforintos cigaretta? (orientpress)
Alkotmányossági kérdéseket vetne fel, ha a dohánytermékek árképzése mellett az állam a termék fogyasztói árát is szabályrendszerhez kötné − válaszolt a Dohányipari Befektetők Magyarországi Szövetsége az Országos Kereskedelmi Szövetség minap megjelent felvetésére. Utóbbi szervezet szeretné, ha az árrést a jelenlegi 3−5 százalékról 10 százalékra növelnék, a javaslat lényege az állami beavatkozás…
jan. 28
9:22
Hien Le 2013/2014 ősz/tél (divatláz)
A berlini Mercedes-Benz Fashion Week Hien Le bemutatójával indult. A berlini származású fiatal tervező 2013/2014 őszi/téli kollekcióját Mark Rothko (orosz származású festőművész) alkotásai inspirálták, így lenyűgöző darabok születtek kifinomult mintákkal, horgolásokkal és gyapjúfehér, sötétkék, valamint fekete színárnyalatú anyagokkal.
jan. 28
9:36
Új módszer a cukorbetegség kimutatására (HáziPatika.com)
Az Umeåi Egyetem (Svédország) munkatársai egy új képalkotó segítségével képesek meghatározni az inzulintermelő sejtek jelenlétét. ...
jan. 28
9:38
Mennyit tud a COPD-ről? (HáziPatika.com)
A COPD egyre nagyobb közegészségügyi probléma a világon, mégis meglehetősen keveset tudunk róla. Ön mennyire van tisztában ennek a betegségnek a jellemzőivel? Töltse ki tesztünket és megtudja! ...
jan. 28
9:39
Pályázat vízgazdálkodási tervezésre (orientpress)
Az Új Széchenyi Terv keretében megjelent a 'Vízgazdálkodási tervezés - Árvízi kockázati térképezés és stratégiai kockázatkezelési terv készítése' című (KEOP - 2.5.0/B/09-12 kódszámú) kiírás. A projektek megvalósítására 2012-2015. időszakban 2,99 milliárd forint áll rendelkezésre.A pályázatok benyújtása 2013. február 15. napjától a kiírás felfüggesztéséig folyamatosan lehetséges.
jan. 28
9:39
Heti horoszkóp - Mit kell lenyelned ezen a héten? (Ezoterikus.hu)
Inkább édeset kívánsz majd a héten, vagy keserűt? Végy egy kis ízmintát arról, hogy milyen ételek csábítanak leginkább ezen a héten, melyek lesznek a kedvenceid és milyen fogásokat kerülj inkább!
jan. 28
9:39
Schumacher színfalai mögött (divatláz)
A Red Lips smink elkészítése könnyebb, mint gondolnánk - legalábbis akkor, ha Schumacher sminkese megmutatja lépésről-lépésre a részleteket. Nézd csak!
jan. 28
9:39
Sirio asztal kollekció (lakaskinalat.hu)
A Sirio egy új kávézó asztal kollekció, amit a milánói Design Héten mutatott be a DZstudio.
jan. 28
9:41
L0CR2 ház ARQX-tól (lakaskinalat.hu)
Mairinhos Miguel és Pedro Lopes da Graca építészek munkája a L0CR2 ház, ami Portugáliában található.
jan. 28
9:43
Tökéletes építészeti megoldás! Kívül-belül csodálatos otthon (lakaskinalat.hu)
Ezt a kívülről és belülről egyaránt csodálatos otthont Ausztráliából, Melbourne-ből küldték be szerkesztőségünkbe. Kocka és téglalap az uralkodó formavilág, amely komplex egészet alkot a részegységekből.
jan. 28
9:57
Michael Sontag 2013/2014 ősz/tél (divatláz)
Michael Sontag így jellemezte alkotásait egy GLAMOUR interjú során: "szabályszerűségek fent és lent, jobbra és balra". Ez a kijelentése érvényesült a 2013/2014-es őszi/téli kollekciójában is, amit a berlini Fashion Week alatt mutatott be.
jan. 28
10:06
Heti tarot-előrejelzés: fogynak a gondok (HarmoNet)
Ezen a héten a fogyó hold hatása arra ösztönöz minket és ad lehetőséget, hogy minden rosszat, negatívat, ami van az életünkben, egy ima keretében elengedjünk, hogy az energiák megtisztulva érkezhessenek vissza hozzánk. Ezen a héten leginkább a párkapcsolati tényezők fogják uralni a napjainkat, lesz benne vita és tányérdobálás épp úgy, mint összebújás és hosszas ölelkezés.
jan. 28
10:08
Sporttáplálkozás - mit, mikor, hogyan? (HarmoNet)
Az intenzív vagy rendszeres sport kicsit más étkezést igényel, mint ha egyáltalán nem mozgunk. A sporttáplálkozás vagy tréningdiéta tudnivalói - 1. rész.
jan. 28
10:09
Mi mindenre jó a férfi gátizomtorna? (HáziPatika.com)
A medencealapi izmok fontos szerepet játszanak a kismedencei szervek (hólyag, prosztata, végbél, hímvessző) megtartásában, az ürítési és megtartási funkciókban. A gátizomtorna segít az altesti műtét előtt a felkészülésben, utána a regenerálódásban. ...
jan. 28
10:11
Magyar felfedezés hozott áttörést a fájdalomkezelésben (HáziPatika.com)
A paprika csípős anyagával elindított hazai kutatások új fejezetet nyitottak a fájdalomcsillapítók kutatása terén, mely a neuropátia kezelésénél már terápiás eredményekre vezetett. ...
jan. 28
10:13
Életvezetési tanácsok fullasztó gondokra (HáziPatika.com)
Nagyon sok COPD-beteg úgy érzi, hogy betegsége miatt elveszíti korábbi emberi kapcsolatait, magára marad problémáival. Távol kerül az "egészséges" emberektől, még saját családtagjai sem képesek megérteni őt. ...
jan. 28
10:15
Afrika veszít a gyógyszerhamisításon? (HáziPatika.com)
Pontos adatok ugyan nem állnak rendelkezésre, de valószínűsíthető, hogy a malária okozta halálesetek jelentős része megakadályozható lenne, ha az afrikai betegek megbízható minőségű, eredeti gyógyszerekkel kapnának kezelést. ...
jan. 28
10:15
Az emberek negyede elkapta a sertésinfluenzát (HVG)
A sertésinfluenza az emberiség mintegy egynegyedét fertőzte meg egy új tanulmány szerint.
jan. 28
10:15
Alkotmányjogi panaszokat tárgyal kedden az Alkotmánybíróság (orientpress)
Az alkotmányjogi panaszok mellett a nemzeti vagyonról szóló 2011. évi CXCVI. törvény 17. § (3) bekezdése alaptörvény-ellenességének megállapítására és megsemmisítésére irányuló utólagos normakontroll indítvány vizsgálata is szerepel az Alkotmánybíróság január 29-i teljes ülésén.
jan. 28
10:17
Így kerülheti el a hidegfront kínzó hatásait (HVG)
Hétfőn egy gyenge hidegfront vonul át, ami fejfájást és görcsös fájdalmakat okozhat. Közben viszont enyhül az idő, ami napokban tartóssá válik.
jan. 28
10:24
Konyha light (Lakáskultúra)
Stílusos, modern és helytakarékos konyha-étkező
jan. 28
10:33
A sertésinfluenza az emberiség mintegy egynegyedét fertőzte meg (MaHu)
A sertésinfluenza az emberiség mintegy egynegyedét fertőzte meg a világjárvány 2009-2010-es tombolása idején, ám a halálozási arány alig érte el a 0,02 százalékot egy új nemzetközi tanulmány szerint.
jan. 28
10:33
Nem csak esztétikai, etikai tudás is kell a művészethez (orientpress)
A diploma megszerzése után azonnal oktatni kezdett Sallai Géza, aki jelenleg a Magyar Képzőművészeti Egyetem Szobrász tanszékének egyetemi docenseként tevékenykedik. Szerinte a szobrászatnak különös szerepe van a felgyorsult világban: a virtuális élmények nem képesek visszaadni az anyag, az érintés minőségét. A szobrokhoz, mint műalkotásokhoz könnyebb közelebb kerülni, megjelenik a konkrétum, nem…
jan. 28
10:42
Megváltozott testben élve is van tovább (WebBeteg)
A Crohn-betegség a bélfal idült gyulladása, de érintett lehet az emésztőrendszer bármely szakasza: a szájüregtől a végbélnyílásig, a környező bőrig. Olykor a féregnyúlvány közelében jelentkezik, a kialakuló vakbélgyulladás esetén a bél perforálódásának veszélye is fenyeget.
jan. 28
10:44
Adományvonal a beteg gyermekek kívánságainak teljesítéséért (WebBeteg)
Januárban és februárban a beteg gyermekek legtitkosabb vágyait megvalósító Csodalámpa Alapítványnak segítenek a hello holnap! adományvonalat hívók.
jan. 28
10:51
Adategyeztetési eljárásokat indított az ONYF (orientpress)
2013. január 1-jétől a társadalombiztosítási nyugellátásról szóló törvény módosítása következtében megszűnik a szolgálati idő elismerési kérelem. A változással egy időben a fővárosi és megyei kormányhivatalok nyugdíjbiztosítási igazgatóságai 2013. január 1-jétől kezdődően folyamatosan, minden biztosítottra vonatkozóan hatósági eljárást indítottak. Egyeztetési eljárás kérelemre is indítható.
jan. 28
10:51
A férfiak lassabban készülődnek, mint a nők (NLCafé)
Csak a frizurájuk elkészítése több, mint félórába telik.
jan. 28
10:51
Mik február havának legbolondosabb babonái? (Ezoterikus.hu)
Böjtelő hava - Jégbontó hava - Halak hava - Télutó A februári hónap eredetileg hiányzott a régi tízhónapos római évből; később Numa Pompilius tette hozzá.
jan. 28
11:09
Romlik a memóriánk, ha rosszabbul alszunk (HVG)
Minél rosszabban alszunk, annál kevesebb agyi tevékenység mutatható ki a szürkeállományban és annál jobban romlik az emlékezet - mutatta ki egy friss amerikai kutatás.
jan. 28
11:27
"Vészhelyzet" a Semmelweis Egyetemen (HVG)
Fulladnak, szívrohamot vagy sokkot kapnak a Semmelweis Egyetem legmodernebb technológiával felszerelt, élethű, beszélő szimulációs bábui. Magyarországon elsőként a fővárosi orvosegyetemen vezetik be az általános orvosképzés mindennapi gyakorlatába a szimulációs órákat.
jan. 28
11:27
Bővítené természetvédelmi mentőközpontját a Szegedi Vadaspark (orientpress)
Természetvédelmi mentőközpontjának bővítésére fordítja az idei esztendőben a személyi-jövedelemadó felajánlásokból befolyó támogatásokat a Szegedi Vadaspark - tájékoztatta Veprik Róbert igazgató az MTI-t. A szegedi állatkert alapításától fogva nem pusztán kikapcsolódást, igényes szórakozást nyújt, hanem az ország egyik legjelentősebb természetvédelmi mentőközpontjaként is működik.
jan. 28
11:29
Kevesebb orvos megy külföldre Szócskáék szerint (HVG)
Tavaly közel száz fővel csökkent azoknak az orvosoknak a száma, akik külföldi munkavállaláshoz kértek hatósági bizonyítványt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága. A migrációs szándék csökkenése a tárca szerint a fiatal, szakvizsgával még nem rendelkező orvosok körében a legjelentősebb.
jan. 28
11:33
A karcsúság ára (kamaszpanasz)
Rengeteg problémával kell megküzdenünk az életben. Van, hogy az iskolai stressz vagy a családi gondok jönnek közbe. Egy biztos, a problémáidat ne úgy oldd meg, mint ahogy a következő történetben egy lány megpróbálta. Mert, mint kiderült, nem segített ezzel, hanem még ártott is magának.

Keresés