2013. január 28. hétfő

jan. 28
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 28
6:18
Globális összeesküvés a rákkezelés? (HáziPatika)
Egyes magazinokban megjelenő cikkek a rákkezelés bevált módszerei ellen érvelnek, feleslegesnek és veszélyesnek bélyegezve. Egy szakértői blog azonban tételesen megcáfolja ezeket az állításokat. ...
jan. 28
7:39
Ingázd ki a színed! (astronet.hu)
A különböző színek más-más hatással vannak testünkre-lelkünkre. A színek az élet minden területén segíthetnek, legyen szó szerelemről, egészségről.
jan. 28
8:30
Hogy ne törjenek el a csontjaink! (HáziPatika)
Annak érdekében, hogy csontjaink erősek legyenek, és szervezetünk folyamatosan lebontsa az elöregedett csontsejteket és újak növekedjenek helyettük, fontos, hogy kalciumban és D-vitaminban ne szenvedjünk hiányt. ...
jan. 28
8:32
Éhesen jobb tanulni? (HáziPatika)
Az éhségérzet javítja az emlékek bevésődését egy japán kutatók által muslicákon elvégzett kísérlet szerint. ...
jan. 28
9:36
Új módszer a cukorbetegség kimutatására (HáziPatika)
Az Umeåi Egyetem (Svédország) munkatársai egy új képalkotó segítségével képesek meghatározni az inzulintermelő sejtek jelenlétét. ...
jan. 28
9:38
Mennyit tud a COPD-ről? (HáziPatika)
A COPD egyre nagyobb közegészségügyi probléma a világon, mégis meglehetősen keveset tudunk róla. Ön mennyire van tisztában ennek a betegségnek a jellemzőivel? Töltse ki tesztünket és megtudja! ...
jan. 28
9:39
Sirio asztal kollekció (lakaskinalat.hu)
A Sirio egy új kávézó asztal kollekció, amit a milánói Design Héten mutatott be a DZstudio.
jan. 28
9:41
L0CR2 ház ARQX-tól (lakaskinalat.hu)
Mairinhos Miguel és Pedro Lopes da Graca építészek munkája a L0CR2 ház, ami Portugáliában található.
jan. 28
9:43
Tökéletes építészeti megoldás! Kívül-belül csodálatos otthon (lakaskinalat.hu)
Ezt a kívülről és belülről egyaránt csodálatos otthont Ausztráliából, Melbourne-ből küldték be szerkesztőségünkbe. Kocka és téglalap az uralkodó formavilág, amely komplex egészet alkot a részegységekből.
jan. 28
10:09
Mi mindenre jó a férfi gátizomtorna? (HáziPatika)
A medencealapi izmok fontos szerepet játszanak a kismedencei szervek (hólyag, prosztata, végbél, hímvessző) megtartásában, az ürítési és megtartási funkciókban. A gátizomtorna segít az altesti műtét előtt a felkészülésben, utána a regenerálódásban. ...
jan. 28
10:11
Magyar felfedezés hozott áttörést a fájdalomkezelésben (HáziPatika)
A paprika csípős anyagával elindított hazai kutatások új fejezetet nyitottak a fájdalomcsillapítók kutatása terén, mely a neuropátia kezelésénél már terápiás eredményekre vezetett. ...
jan. 28
10:13
Életvezetési tanácsok fullasztó gondokra (HáziPatika)
Nagyon sok COPD-beteg úgy érzi, hogy betegsége miatt elveszíti korábbi emberi kapcsolatait, magára marad problémáival. Távol kerül az "egészséges" emberektől, még saját családtagjai sem képesek megérteni őt. ...
jan. 28
10:15
Afrika veszít a gyógyszerhamisításon? (HáziPatika)
Pontos adatok ugyan nem állnak rendelkezésre, de valószínűsíthető, hogy a malária okozta halálesetek jelentős része megakadályozható lenne, ha az afrikai betegek megbízható minőségű, eredeti gyógyszerekkel kapnának kezelést. ...
jan. 28
10:15
Az emberek negyede elkapta a sertésinfluenzát (HVG)
A sertésinfluenza az emberiség mintegy egynegyedét fertőzte meg egy új tanulmány szerint.
jan. 28
10:17
Így kerülheti el a hidegfront kínzó hatásait (HVG)
Hétfőn egy gyenge hidegfront vonul át, ami fejfájást és görcsös fájdalmakat okozhat. Közben viszont enyhül az idő, ami napokban tartóssá válik.
jan. 28
10:24
Konyha light (Lakáskultúra)
Stílusos, modern és helytakarékos konyha-étkező
jan. 28
10:33
A sertésinfluenza az emberiség mintegy egynegyedét fertőzte meg (MaHu)
A sertésinfluenza az emberiség mintegy egynegyedét fertőzte meg a világjárvány 2009-2010-es tombolása idején, ám a halálozási arány alig érte el a 0,02 százalékot egy új nemzetközi tanulmány szerint.
jan. 28
10:42
Megváltozott testben élve is van tovább (WebBeteg)
A Crohn-betegség a bélfal idült gyulladása, de érintett lehet az emésztőrendszer bármely szakasza: a szájüregtől a végbélnyílásig, a környező bőrig. Olykor a féregnyúlvány közelében jelentkezik, a kialakuló vakbélgyulladás esetén a bél perforálódásának veszélye is fenyeget.
jan. 28
10:44
Adományvonal a beteg gyermekek kívánságainak teljesítéséért (WebBeteg)
Januárban és februárban a beteg gyermekek legtitkosabb vágyait megvalósító Csodalámpa Alapítványnak segítenek a hello holnap! adományvonalat hívók.
jan. 28
10:51
A férfiak lassabban készülődnek, mint a nők (NLC)
Csak a frizurájuk elkészítése több, mint félórába telik.
jan. 28
11:09
Romlik a memóriánk, ha rosszabbul alszunk (HVG)
Minél rosszabban alszunk, annál kevesebb agyi tevékenység mutatható ki a szürkeállományban és annál jobban romlik az emlékezet - mutatta ki egy friss amerikai kutatás.
jan. 28
11:27
"Vészhelyzet" a Semmelweis Egyetemen (HVG)
Fulladnak, szívrohamot vagy sokkot kapnak a Semmelweis Egyetem legmodernebb technológiával felszerelt, élethű, beszélő szimulációs bábui. Magyarországon elsőként a fővárosi orvosegyetemen vezetik be az általános orvosképzés mindennapi gyakorlatába a szimulációs órákat.
jan. 28
11:29
Kevesebb orvos megy külföldre Szócskáék szerint (HVG)
Tavaly közel száz fővel csökkent azoknak az orvosoknak a száma, akik külföldi munkavállaláshoz kértek hatósági bizonyítványt - közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyért felelős államtitkársága. A migrációs szándék csökkenése a tárca szerint a fiatal, szakvizsgával még nem rendelkező orvosok körében a legjelentősebb.
jan. 28
11:45
Adományvonal a beteg gyermekek kívánságainak teljesítéséért (WebBeteg)
Januárban és februárban a beteg gyermekek legtitkosabb vágyait megvalósító Csodalámpa Alapítványnak segítenek a hello holnap! adományvonalat hívók.
jan. 28
12:21
Máglyarakás reform módra (HáziPatika)
A sötét középkorban sok-sok ártatlan lelket küldtek máglyára; mi most nem ezt tesszük, hanem egy örömmáglyát építünk mindenféle földi jóból, ráadásul úgy, hogy minél inkább igazi táplálék kerekedjen belőle! ...
jan. 28
13:51
Válságban fogynak a pocakos olaszok (HVG)
A gazdasági válság közepette az olaszok rákényszerültek, hogy a szó szoros értelmében szorosabbra húzzák a nadrágszíjat: az országban ugyanis húsz éve először csökkent a túlsúlyosak száma.
jan. 28
13:51
Európa-szerte egyre több az influenzás beteg (WebBeteg)
Európa-szerte egyre több a beteg, már tizenhárom ország jelentett földrajzilag kiterjedt influenzajárványt - közölte az Állami Népegészségügyi és Tisztiorvosi Szolgálat (ÁNTSZ) szombaton Facebook-oldalán.
jan. 28
13:53
Ötpárti nyilatkozat jött létre a "kívánt gyerekekért" (HVG)
A kívánt gyermekek megszületéséért jött létre nyilatkozat mind az öt parlamenti párt támogatásával a Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom kezdeményezésére - jelentette be Székely András, a mozgalom vezetője hétfői sajtótájékoztatón Budapesten, az Országházban.
jan. 28
13:55
Még sport mellett is híznak az autóval ingázók (HVG)
A mindennap autóval munkába járó emberek némileg több súlyt szedhetnek fel magukra, mint a vonatozást, buszozást vagy biciklizést választó társaik, még akkor is, ha szabadidejükben rendszeres testmozgást végeznek - figyelmeztet egy ausztrál tanulmány.
jan. 28
14:54
Csontritkulásban szenvedő betegek étkezése (WebBeteg)
A csonttömeg fiziológiás csökkenése a 40. életévüket betöltött személyeknél indul meg, ahogy előrehalad a kor, egyre gyakoribbá válik és töréseket okoz.
jan. 28
15:30
Csúcsgardróbok (Lakáskultúra)
A Pressoto olasz bútorgyártó cég gardróbszekrényeiben tökéletesen párosul a természetesség és a legfejlettebb technológia. A míves fafelület a régi, kézműves világot idézi, az ajtóba beépített Loewe televízióval viszont a jövő nyílik meg előttünk.
jan. 28
15:39
A brit nők és a máltai férfiak a legkövérebbek az EU-ban (HVG)
Az uniós országokban a brit nők és a máltai férfiak között volt a legtöbb túlsúlyos felnőtt a többi tagállamhoz képest az Eurostat 2008-2009-es adatai szerint. Magyarország az ötödik a sorban.
jan. 28
15:39
Maradj télen is fitt! (Blikk)
Rövidek a nappalok, szürke az idő – akárcsak a hangulatunk. Gyakran érezzük magunkat fáradtnak, talán egy kicsit lehangoltnak is. Testet-lelket kényeztető ötleteinkkel gyorsan újra a régi lehet!
jan. 28
15:39
Együtt - az utolsó lélegzetig (HáziPatika)
Hogy lesz egy közgazdászból betegegyleti vezető? És egy orvosból a PH-betegek első számú megmentője? Úgy, hogy előbbi nem nyugszik bele a halálos diagnózisba, utóbbi pedig felbecsülhetetlen tudással és kapcsolati hálóval rendelkezik. A többit elmesélem. ...
jan. 28
15:39
Nagy feneket műttetnek maguknak a nők (NLC)
Zsírleszívás helyett inkább formásabbra töltetik a domborulataikat.
jan. 28
16:33
Michael Ballack szaunája (Lakáskultúra)
Modern, sportos formája miatt a visszavonult német labdarúgóról, Michael Ballackról kapta nevét a Klafs új szaunája.
jan. 28
16:51
Fizetősek lesznek márciustól a román kórházak (HVG)
Márciustól jelképes egészségügyi hozzájárulást kell fizetniük a romániai kórházak betegeinek – közölte hétfőn Victor Ponta miniszterelnök. A román kormány erről a Nemzetközi Valutaalap Romániában tartózkodó küldöttségével állapodott meg, és mindez az IMF-hez küldendő szándéklevelébe is bekerül.
jan. 28
18:21
Kismamák, figyelem: mégsem okoz rákot a folsav (HVG)
A folsav nagy adagokban sem növeli a rák kockázatát - erre a következtetésre jutott egy nagyszabású vizsgálat alapján az a nemzetközi kutatócsoport, amely eredményeit a The Lancet legújabb számában ismerteti.
jan. 28
18:21
Hogyan válik éretté a személyiségünk? (HáziPatika)
Régi hiányt pótló pszichológiai könyv jelent meg dr. Berentés Éva tollából. ...
jan. 28
18:21
Pirosban a Nőkért - Viselj pirosat! nap (WebBeteg)
A nők szív- és érrendszeri megbetegedési kockázataira hívja fel a figyelmet a Szív Világszövetség Pirosban a Nőkért (PAN) mozgalmának Viselj pirosat! napja, amelyet idén február elsején tartanak világszerte és Magyarországon is.
jan. 28
18:23
A jó alvás segíti a memóriát (HVG)
Az alvás minőségének javításával talán lassítható az időskorban jelentkező memóriaromlás - adtak hangot reményüknek a szakemberek egy új tanulmányban.
jan. 28
19:24
Láncdohányosoknál agresszívebb húgyhólyagrák alakul ki (WebBeteg)
A dohányzás nem csak növeli a húgyhólyagrák kialakulásának a kockázatát, hanem az átlagosnál sokkal agresszívebb forma kifejlődéséhez vezet. – derül ki az Atlantai Egyetem kutatásából.
jan. 28
19:51
A sertésinfluenza az emberiség mintegy egynegyedét fertőzte meg (Infostart)
A sertésinfluenza az emberiség mintegy egynegyedét fertőzte meg a világjárvány 2009-2010-es tombolása idején, ám a halálozási arány alig érte el a 0,02 százalékot egy új nemzetközi tanulmány szerint.
jan. 28
20:27
Kedd estig néhány centiméternyi friss hó valószínű (MaHu)
Az előrejelzések szerint kedd estig néhány centiméternyi friss hó hullhat. A fővárosban éjszakai műszakra hómunkásokat keresnek.
jan. 28
20:30
Húgyúti fertőzés? Ez áll a háttérben! (HáziPatika)
Az ösztrogénszint összefüggésben lehet a húgyúti fertőzésekre való hajlammal - derül ki a Washington Egyetem orvosi karának új kutatásából. A menopauza során bekövetkező csökkenés növelheti a betegség kockázatát. ...
jan. 28
21:03
Megtiltották az etióp bevándorlók kötelező fogamzásgátlását Izraelben (HVG)
Rendeletet adott ki hétfőn az izraeli egészségügyi minisztérium arról, hogy az országba érkező etióp bevándorlóknak a jövőben beleegyezésük nélkül nem adható be hosszú hatású fogamzásgátló injekció. Jogvédők szerint a szaktárca ezzel burkoltan elismerte, hogy mostanáig bevett gyakorlat volt ennek az ellenkezője.
jan. 28
22:33
Egy karral, két keréken - másfél millió km (WebBeteg)
A 70 éve bicikliző Novák Ferenc mindig rajongott a kerekezésért. Már 1945-ben, 13 évesen, versenybringán tekert, s közben sportkarrierről álmodott. Ám egyik napról a másikra az is kétséges lett, ülhet-e még valaha nyeregbe. Az történt, hogy a kíváncsiság Pestre hozta, szülőházát akarta megnézni. Jegyre nem volt pénze, így az ütközőn utazott. Menetközben elaludt, leesett, s oly súlyosan sérült,…
jan. 28
23:45
Magyar kutatócsoport is részese az Emberi Agy Projektnek (MaHu)
Freund Tamás akadémikus, Agy-díjas neurobiológus vezetésével magyar kutatócsoport is részese lesz az Emberi Agy Projekt (HBP/Human Brain Project) névre keresztelt kiemelt támogatású uniós programnak, amely 87 európai intézet részvételével 2013 és 2023 között valósul meg.

Keresés