2013. január 31. csütörtök

jan. 31
0:03
A rehabilitációs hozzájárulás csökkentése létszámbővítés nélkül is lehetséges (sajtokozlemeny.com)
2013.01.29. - A rehabilitációs hozzájárulással kapcsolatos előlegek és az éves hozzájárulás különbözetét az adóévet követő év február 25. napjáig kell megfizetni. Sok cégnek azonban még mindig nem sikerült megtalálnia a megoldást a megváltozott munkaképességű munkatársak felvételére, foglalkoztatására és integrációjára, pedig egy megfelelő átvilágítási program révén nem is feltétlenül szükséges a…
jan. 31
0:03
Az év coacha Bánhidi Brigitta (sajtokozlemeny.com)
Az ICF tegnap esti Évnyitó piknik rendezvénye adott keretet a 2012-es Év coacha pályázat díjátadójának. A hagyományokhoz híven az évet nyitó ICF-rendezvény ad helyt az előző évi pályázatok alapján az Év coacha pályázat eredményhirdetésének. Az ICF Magyar Tagozata először 2011 februrájában hirdetett pályázatot az Év Coacha címre. A 2012-es megmérettetésen az ICF Magyar Tagozatának tagjai…
jan. 31
0:07
Konferencia a drogmentes Magyarországért (sajtokozlemeny.com)
Az Együtt egy drogmentes Magyarországért mozgalom „Haladó drogprevenciós megoldások a XXI. században” címmel 9. országos konferenciáját tartja a drogmentesség jegyében. tovább
jan. 31
0:21
Napi Horoszkóp - január 31. (Ezoterikus.hu)
Vajon mit tartogatnak ma neked az égiek? Szerencsét? Kudarcot? Jó kedv, vagy ború uralja a hangulatod? Tudd meg most!
jan. 31
0:57
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 31
6:21
MH: javították a botrányos rákgyógyszer-rendeletet (HVG)
Még ezen a héten megjelenhet a nagy értékű rákgyógyszerek felhasználását szabályozó rendelet, amelynek első változata a múlt év végén nagy visszhangot váltott ki – írja a csütörtöki Magyar Hírlap a Medicalonline.hu egészségügyi portálra hivatkozva. Bizonyos elemeit javították, ám a kitétel maradt, hogy az OEP csak a harmadik, hatásos kezelés esetén vehetné át a finanszírozást.
jan. 31
6:21
105 évesen is meglett a jogsija (NLCafé)
85 éve vezet, és sosem volt balesete egy 105 éves amerikai néninek, aki állítólag a legidősebb Facebook-felhasználó is egyben.
jan. 31
6:39
Nő a brit férfiak melle (MaHu)
Meglepően magas arányban találják elnőiesedettnek mellüket a brit férfiak: csaknem minden második panaszkodik erre.
jan. 31
6:48
A 10 legfontosabb táplálkozási hiba (HarmoNet)
Betegségekhez vezethet, ha rendszeresen elkövetjük a táplálkozási hibákat és nem törekszünk a korrekcióra. 10 fontos szempont az egészséges táplálkozáshoz, ami a jó közérzet egyik alappillére.
jan. 31
6:57
35 éves kor felett bűn dohányozni (HáziPatika.com)
Egy átfogó amerikai tanulmány megállapította, hogy a 35. életév betöltése előtti leszokás jelentősen csökkentheti a dohányzás káros hatásait, de valójában sohasem túl késő letenni a cigarettát - állítják a kutatók. ...
jan. 31
7:21
Olvasói levél: Nem vagyok függő, csak szeretem a füvet (kamaszpanasz)
Egy kamasz küldött nekünk levelet, amelyben leírja történetét, hogyan kezdődött a viszonya a fűvel, hogyan vált rendszeres használóvá. Konkrét kérdést nem tett fel nekünk, de leírja, hogy ő magát nem tekinti függőnek, mert rendelkezik akaraterővel, ha úgy adódna, le tudna állni. Biztos?
jan. 31
7:51
Meleg lesz, de az erős szél ront a helyzeten (HVG)
Csütörtökön a nap első felében egy távozó hidegfront mögött gyenge hidegfronti, majd délután melegfronti hatás érvényesül. A napos időben javul a közérzet, az erős szél azonban ront a humánmeteorológiai helyzeten.
jan. 31
8:09
Az Emberkereskedelem Elleni Fellépésről szóló Egyezmény kihirdetéséről (orientpress)
A Belügyminisztérium közigazgatási egyeztetésre bocsátotta az Európa Tanács Emberkereskedelem Elleni Fellépésről szóló Egyezményének kihirdetéséről szóló törvény tervezetet. A véleményezés végső határideje: 2013. február 8.
jan. 31
8:18
Krónikus migrén - lelki sérülés a háttérben? (HarmoNet)
Nem szükséges évekig, évtizedekig a migrén rabságában élni - érdemes felderíteni a kiváltó, eredeti okokat, ha nincs szervi panasz a háttérben. Lehet, hogy a probléma oka egészen máshol keresendő!
jan. 31
8:18
Káros-e az elektroszmog? (WebBeteg)
Napjainkban egyre gyakrabban hallhatunk az elektroszmog fogalmáról, és számtalan egymástól eltérő véleménnyel találkozhatunk azzal kapcsolatban, hogy van-e egészségkárosító hatása vagy nem kell tartanunk a technika rohamos fejlődésének következményeitől.
jan. 31
8:20
Csütörtöki HarmoNet horoszkóp 2013-01-31 (HarmoNet)
Ma társaságkedvelő hajlamunk nyilvánul meg. Örülünk a barátainknak, de szívesen megyünk partyra, vagy moziba kedvesünkkel. Nyitottságunknak köszönhetően új barátokkal lehetünk gazdagabbak! Jól tesszük, ha sok folyadékot iszunk, így tisztítva meg szervezetünket, és könnyítve meg veséink dolgát. Húgy úti fertőzésünket természetes módon kezelhetjük a leghatékonyabban. Fogyasszunk rengeteg folyadékot,…
jan. 31
8:22
Heti anyukák és babáik horoszkóp 2013. január 31-től február 6-ig (HarmoNet)
Az anya-gyermek kapcsolatban nagyon fontos az érzelmi visszajelzés, mégpedig a gyermek részéről is.
jan. 31
8:27
Verseny a szklerózis multiplexes betegeknek (MaHu)
Fafaragásban, ruhakészítésben, sakkban és agyagozásban is összemérhetik ügyességüket a szklerózis multiplexes (SM) betegek május 1. és 6. között Berekfürdőn az Országos Abilimpián.
jan. 31
8:27
Nem hozott megnyugvást a FED (orientpress)
Több éves csúcsról csorgott vissza ma reggel több ázsiai részvénypiac is, mint a japán a hongkongi és az ausztrál. Az ok, hogy megint erősödtek az amerikai gazdaság lassulásával kapcsolatos félelmek a csökkenést mutató GDP-adat és a Fed közleménye után.
jan. 31
8:36
Magyarország napi Harmóniakártyája (2013-01-31) (HarmoNet)
Ma találkozhatsz a saját magad által felállított akadályokkal és korlátokkal - ez segít a felismerésükben, ami a lebontásuk és elengedésük alapja.
jan. 31
8:36
Férfiak! Mennyit tudnak saját magukról? (HáziPatika.com)
Sok férfi gyakran tabuként tekint a saját testére, nem szívesen beszél a problémáiról és nem jár szűrővizsgálatokra sem. Ennek hátterében azonban állhat a tudatlanság is! ...
jan. 31
8:45
Matolcsy szavai megnyugtatták a forintot (orientpress)
Megtörte gyengülési folyamatát a forint, olyannyira, hogy egyhetes csúcsra ugrott, egészen a 294-es szintig jött vissza az euróval szemben. Tegnap a hazai deviza egy kis időre kilengett a 296-os szint fölé, miután Orbán Viktor miniszterelnök Brüsszelben úgy fogalmazott, hogy Magyarország rugalmas hitelkeretet kért az IMF-től, de a Valutaalap ebben nem volt partner. Aztán délután már Matolcsy…
jan. 31
8:45
Augustin Teboul 2013/2014 ősz/tél (divatláz)
"Fekete. Szemléletes. Etnikai és télies." - így írtak egy interjúban Odély Teboul und Annelie Augustin 2013/2014 őszi/téli kollekciójáról. Érzéki fekete, különleges kötésű anyagokat, fekete bőrt és gyöngysorokat ötvöztek testhez simuló és geometrikusan kivágott darabokkal.
jan. 31
8:47
Vállalkozások is indíthatnak békéltető testületi eljárást (orientpress)
A tavalyi év második felétől a mikro-, kis- és középvállalkozások, valamint lakásszövetkezetek és társasházak is kezdeményezhetnek békéltető testületi eljárást. A fogyasztóvédelemről szóló törvény módosítása rögzítette a békéltető testületek fogyasztót megillető jogokkal és kötelezettségekkel kapcsolatos tájékoztatási tevékenységét is-tudatta a NFH.
jan. 31
9:03
Számmisztikai naptár - 2013. február (Ezoterikus.hu)
Numerológiai kalendáriumunk rámutat, február havának napjai mire alkalmasak. Keresd ki a dátumot, a hozzátartozó számot, s megtudod, miként tudod kihozni a legtöbbet a sors által felkínált lehetőségekből!
jan. 31
9:03
Ne feledd a fehéret! (divatláz)
Most nem a fehér ing újraértelmezésére célzok. Vigyél friss lendületet a gardróbodba olyan elegáns, szigorúan szabott darabokkal, mint a képen látható kabátruha.
jan. 31
9:12
Zsebpénz - mikor motivál igazán? (HarmoNet)
Akkor lehet jobb eredmények elérésére ösztönözni a gyermeket zsebpénzzel, ha az már elsajátította a pénzkezelés alapjait - állítják a szakemberek a pénz mint motivációs eszköz vizsgálata kapcsán. Ismét verseny indul általános iskolásoknak a pénzügyi ismeretek bővítése céljából.
jan. 31
9:21
Tengerszín (divatláz)
A legjobb választás a tavasz első napjaira ez a szupercsinos, egyszerre jeges és légies pasztellárnyalat.
jan. 31
9:42
Naponta több alma a depit távol tartja (HáziPatika.com)
Az új-zélandi Otago Egyetem legújabb kutatása szerint a zöldség- és gyümölcsfogyasztás nyugodtabbá, boldogabbá és energikusabbá teheti a fiatalokat mindennapi életükben. ...
jan. 31
9:57
Hasi pacsi (divatláz)
Ha egész télen az edzőteremben sanyargattad magadat, akkor imádni fogod ezt a trendet, hiszen megmutathatod az edzések eredményét. Elő a hasakkal, de csakis köldök felett!
jan. 31
10:06
A környezetbarát életmódot népszerűsíti a murakeresztúri plébánia (HarmoNet)
A tudatos és környezetbarát életmódot igyekszik népszerűsíteni két településen is a murakeresztúri plébánia, amely európai uniós forrást nyert programjaihoz. Polgár Róbert, a zalai település plébánosa beszélt a programok megvalósításáról.
jan. 31
10:15
A világon először szült egy nő szívátültetés után (MaHu)
Az orvostudomány történetében először fordult elő, hogy egy nő szívátültetést követően, mesterséges megtermékenyítés révén gyereket hozott a világra.
jan. 31
10:24
Bordaközi fájdalom lehetséges okai (WebBeteg)
Amikor valakinek mellkasi fájdalma kezdődik, hajlamos szinte mindig a legrosszabbra gondolni: biztosan szívrohama van. Pedig a törzs eme, felső területén jelentkező panaszok hátterében számos esetben valamilyen kisebb, banális probléma áll.
jan. 31
10:26
Hazugságvizsgálat - A poligráfot nehéz becsapni (WebBeteg)
Egyesek képesek stresszhelyzetben is rezzenéstelen arccal hazudni. Idegrendszerünket viszont már nem tudjuk ilyen könnyen manipulálni. Lássuk, mire jó a poligráf!
jan. 31
10:48
Az előítéletek miatt rettegünk a betegségtől (HáziPatika.com)
Többet beszélünk, mint amennyit tudunk a szkizofréniáról, a köztudatban máig ijesztően sok félreértés, előítélet veszi körül. Mit is érdemes hát tudni róla? ...
jan. 31
10:50
Zsibbad, szúr, éget (HáziPatika.com)
A neuropátiás fájdalmat sok szakértő "értelmetlennek" tartja, hiszen nincs igazi biológiai, figyelmeztető funkciója - ennek ellenére emberek tízezreinek életét keserítheti meg. Pontosan honnan tudja valaki, hogy neuropátiás fájdalmai vannak? ...
jan. 31
10:52
Oxigénterápia segít az agyvérzésen átesetteken (HáziPatika.com)
A búvárok keszonbetegsége ellen használt kezelés az agyérgörcs túlélőiben is segíti a gyógyulást - számoltak be kutatási eredményeikről izraeli kutatók. ...
jan. 31
10:54
A perzselő napnál is veszélyesebb a szoli (HáziPatika.com)
A bőrdaganatok kialakulási esélyét körülbelül kétszer annyival növeli a szoláriumhasználat, mint a mediterrán déli napsütés - olvasható a Dundee Egyetem nemrég a British Journal of Dermatology című tudományos szaklapban megjelent tanulmányában. ...
jan. 31
11:27
A betétek új iránya, bizonytalan hatással (orientpress)
A lakosságnak szánt forint és euró alapú kötvények után borítékolhatóan sikerre számíthatna az Államadósság Kezelő Központ, ha a betétgyűjtési piacra is betörne. A kormány az ehhez szükséges törvényjavaslat kidolgozására a minap kérte fel a Nemzetgazdasági Minisztériumot.
jan. 31
11:27
Műből van az egymilliódolláros férfi - képpel (MaHu)
Egymillió dolláros műembert építettek brit tudósok mesterséges végtagokból és szervekből.
jan. 31
11:27
Hogyan legyünk gazdagok és híresek? Nyisd meg, ami zárva van! (Ezoterikus.hu)
Egy ősi ezoterikus technika alkalmazásának segítségével nem lehetetlen elérni az anyagi gazdagságot. Most elárulunk egy régi, titkos trükköt, mellyel elérhetjük a várva várt anyagi gyarapodást.
jan. 31
11:27
Diane 35: Franciaországban felfüggesztették a fogamzásgátló forgalmazását (WebBeteg)
Felfüggesztik Franciaországban a Diane 35 tabletta és generikumainak forgalmazását. A gyógyszer szedéséhez négy haláleset köthető az utóbbi 25 évben - jelentette be szerdán a francia gyógyszerészeti ügynökség.
jan. 31
11:36
Fiatalok - alkalmasak-e a vezetésre? (HarmoNet)
A fiatal felnőttkor érdekes életszakasz az egyén életében. Az önkipróbálás időszaka, amikor a fiatal fokozatosan önállóvá válik, miközben célja, hogy érvényesítse magát a munkaerőpiacon is. Sajátos trend, hogy a fiatalok ez időtájt - viszonylag kevés tapasztalattal - vezetővé válnak. A BME Ergonómia és Pszichológia Tanszék kutatásában arra keresi a választ, miként alakul a vezetővé érés folyamata…
jan. 31
11:39
A COPD és tünetei (kamaszpanasz)
A COPD az egyik fő halálozási tényező világszerte. A betegség visszafordíthatatlan károsodások hátrahagyásával halad előre, a tüdő szerkezetének helyreállítására nincs lehetőség.
jan. 31
12:12
Légy önmagad! (astronet.hu)
Nem értékel eléggé a partnered? A főnököd alábecsüli a képességeidet? A kollégák nem vesznek komolyan? Mindezen változtathatsz! Nem kell hozzá más, csak nagyobb önbizalom!
jan. 31
12:21
Rákra figyelmeztet a vérelmaradás (MaHu)
Összefüggést találtak a korai menopauza és a mellrák mutáns génváltozata között.
jan. 31
12:30
Bauer Barbara: Két út között (HarmoNet)
A Szende, a Szórakozott, a Dög és a Meleg - 4 légiutas-kísérő kalandokban, intrikákban és vidám pillanatokban egyaránt gazdag története nemcsak levegőben...
jan. 31
12:57
Lengyelország és Románia a cseh-szlovák-magyar piac-összekapcsolás kapujában (orientpress)
A cseh, a lengyel, a magyar, a román és a szlovák nemzeti energiaszabályozó hatóságok, átviteli rendszerirányítók és szervezett villamosenergia-piaci engedélyesek képviselői megállapodtak abban, hogy az öt ország másnapi szervezett villamosenergia-piacainak integrációját strukturált együttműködés keretében vizsgálják és készítik elő.
jan. 31
13:00
Egy krém babának és szülőknek (HáziPatika.com)
A kisbabák és a felnőttek bőrét is ápoló krémet dobtak a piacra, amely a pelenkakiütéstől a bőrégésig mindenre gyógyír. ...
jan. 31
13:15
Alvószalon nyílik Bécsben (MaHu)
Új szolgáltatást, egy "alvószalont" próbálhatnak ki Bécsben mindazok, akik szívesen szundítanának napközben egy fél órát, de a munkahelyükön nincs rá lehetőségük.

Keresés