2013. január 15. kedd

jan. 15
0:39
Napi előrejelzés 12 jegy számára (MaHu)
A csillagok varázslatos útmutatása segít a hétköznapok során. Mit tegyünk, ne tegyünk az adott napon, vagy éppen mire vigyázzunk munkánk, szerelmi életünk, vagy épp egészségünk területén. Napi előrejelzést olvashatnak a 12 jegy számára.
jan. 15
7:54
Kutyákkal keresik a hamis óvszert (HáziPatika)
A hamisított óvszerek növekvő piaci arányára figyelmeztetik a lakosságot a brit hatóságok. Becslések szerint milliónyi hamisítvány kerülhetett forgalomba a szigetországban az elmúlt másfél évben. ...
jan. 15
7:56
Áramütés az agyba és elmúlik a fájdalom? (HáziPatika)
Az agyba vezetett elektromos áram segítségével sikerült felszabadítani a szervezet legerősebb természetes fájdalomcsillapítóit, így csökkenthetővé válik a legsúlyosabb migrén is. ...
jan. 15
8:27
Ingerlékennyé válhatunk ma (HVG)
Kedden a melegfronti panaszok mellett a Dunától keletre a hidegfrontokra jellemző humánmeteorológiai tünetek is jelentkezhetnek.
jan. 15
9:00
Munkamánia: terhes kényszer, de van megoldás! (HáziPatika)
Sokan napi 10-12 órát töltenek a munkahelyükön, aztán otthon, miután a gyerekek lefeküdtek, újra leülnek a számítógép elé dolgozni. Munkamániás sorozatunk második része, tippekkel. ...
jan. 15
9:30
Gyógyszentély a folyónál (Lakáskultúra)
Az indonéziai Bali szigetének belsejében, buján zöldellő erdő közepén, az Ayung folyó mentén pihenés közben gyógyulni is lehet.
jan. 15
9:36
A pozitív gondolkodás ereje (astronet.hu)
Ha agyunk egy számítógép, biztosak vagyunk abban, hogy megfelelő programot táplálunk bele? Van, akinek sikerül. Ezek az emberek tudják, hogy nincs lehetetlen, hogy minden helyzetre van megoldás.
jan. 15
10:06
A HER2-pozitív emlőrák (HáziPatika)
A szakemberek szerint néhány év múlva nem is emlőrákról, hanem azok egyes fajtáiról fogunk beszélni. Az egyes típusok nagyban meghatározzák a beteg életkilátásait, életminőségét, és azt, hogy milyen célzott terápiára lesz szükség. ...
jan. 15
10:08
Az égő láb érzésének nyomában (HáziPatika)
Évtizedekig alig tulajdonítottak neki jelentőséget, pedig Grierson már 1826-ban említette, Gopalan pedig 1946-ban részletesen leírta. Az orvosok még mindig nem tudják pontosan, mi okozza, de már neve is van: Grierson-Gopalan vagy "Égő láb"- szindróma. ...
jan. 15
10:10
Az otthonápolás alapvető eszközszükséglete (HáziPatika)
A betegápolással hosszabb vagy rövidebb időre sokunknak szembe kell néznie. Hozzátartozója bárkinek szorulhat ápolásra, akár egy kiadós influenza miatt is: ebben a cikkben összefoglaltuk, milyen eszközökre lehet szükségünk az otthonápoláshoz. ...
jan. 15
10:12
Gyomorleszívással a hízás ellen? (HáziPatika)
Új, bár meglehetősen ellentmondásos eszközt kínálnak azok számára, akik derékbőségük növelése nélkül szeretnék kielégíteni étvágyukat. ...
jan. 15
10:15
Veszekedés után átautózta Európát a tinédzser (Infostart)
Végigautózott fél Európán, Olaszországból Ausztrián át Németországba egy 13 éves fiú apja kocsijával, mert összeveszett nevelőszüleivel.
jan. 15
10:39
18 éve ment életeket a transzplantáció (HáziPatika)
18 éve január 15-én hajtották végre az első sikeres májátültetést Magyarországon. Azóta átlagosan évi 42 májtranszplantációt végeznek hazánkban. ...
jan. 15
11:45
Mire jó a hóesés? - videóval! (MaHu)
Amíg a felnőttek többsége bosszankodva, addig a gyerekek inkább örömmel fogadják a téli havazást. Nincs is jobb program az iskola után, mint fergeteges hócsatákat vívni a környék magoncaival.
jan. 15
11:45
Mindent megtudhat a gyilkos porról (HáziPatika)
Az egészséget erősen károsító részecskeszennyezés veszélyeiről lehetséges megoldásokról nyílt kiállítás hétfőn a Budapest VI. kerületi Eötvös10 Kultúrházban. ...
jan. 15
12:39
Kutatás: elsunnyogják a kórházak a félregyógyszerezést (HVG)
Amerikai kutatók mintegy 840 000 önként jelentett téves gyógyszerezést vettek szemügyre, az 1999 és 2005 közötti időszakra vonatkozó adatokat 537 amerikai kórházból gyűjtötték be. A felmérés szerint a betegek vagy családjuk alig két százalékát értesítik a kórházak.
jan. 15
12:51
Hogyan hozzuk formába magunkat? (HáziPatika)
A karácsonyi és a szilveszteri lakomát magunk mögött hagyva, talán néhány plusz kilóval zártuk az óévet. Ha szeretnénk jól kinézni és egészségesen kezdeni az új évet, kövessünk gyümölcsökkel és zöldségekkel teli kiegyensúlyozott étrendet nap, mint nap. ...
jan. 15
12:57
Megelőzéshez használhatják az emlőrák elleni gyógyszert (HVG)
A brit állami egészségügyi szolgálatot felügyelő szerv kezdeményezte, hogy az emlőrák kezelésében alkalmazott tamoxifen nevű gyógyszert megelőzés gyanánt alkalmazzák azoknál a nőknél, akiknek a családjában halmozottan jelentkezik a betegség.
jan. 15
12:57
Hasznosat a hasznossal: izzadjunk áramot! (MaHu)
Hamarosan eljön az idő, amikor az edzőteremben végzett kemény munka nem csak az ember egészségére lesz jó hatással, de a helyi áramellátásban is szerepet játszik.
jan. 15
12:57
Így ne betegedj meg az influenza-szezonban! (Blikk)
Az ember gyakran a munkahelyén, egy kollégájától kapja el a vírust, ezért nem árt néhány óvintézkedéssel készülni az influenza-szezonra!
jan. 15
13:33
Az ónos eső után visszatér a havazás (Infostart)
Az ónos eső miatt nyolc megyére, így Pest megyére és a fővárosra is figyelmeztetést adott ki az Országos Meteorológiai Szolgálat.
jan. 15
13:51
Napi tipp: egyen epret és áfonyát a szívroham ellen (HVG)
Heti három vagy több adag eper és áfonya evése egyharmaddal csökkentheti a szívroham kockázatát a nőknél - közölték amerikai és brit kutatók új tanulmányukban.
jan. 15
14:09
A házi berkenye lett az év fája (Infostart)
A házi berkenyét választotta az év fájának 2013-ban az Országos Erdészeti Egyesület.
jan. 15
14:09
Gyógynövényteák a téli megfázás ellen (MaHu)
Milyen gyógyteákat érdemes fogyasztanunk annak érdekében, hogy elkerüljük a téli megfázást, vagy hogy enyhítsük annak tüneteit? Hogyan érdemes egyáltalán a gyógynövényeket begyűjtenünk, és hogyan készítsük el az italokat?
jan. 15
14:18
A kávézacc egészséges antioxidánsok gazdag forrása (WebBeteg)
Spanyol kutatók szerint étrend-kiegészítők bioalapanyagaként szolgálhat a kávézacc, mivel egészséget védő antioxidánsok gazdag forrása.
jan. 15
15:21
Síbalesetek - biztosítás nélkül ne utazzunk el! (WebBeteg)
Sok utasbiztosítás eleve nem terjed ki a téli sportokra, vagy ha igen, akkor se fedezi minden esetben a síbalesetekre jellemző rendkívül magas ellátási költségeket. Mire figyeljünk?
jan. 15
15:57
Köhögés: jobb átgondolni az antibiotikum szedését (HVG)
A köhögés elmúlása általában tovább tart, mint ahogy az emberek gondolják - állapították meg amerikai szakemberek, akik szerint az állapot enyhülésének várt és valós időtartama közötti eltérés könnyen arra sarkallhatja a betegeket, hogy antibiotikumot szedjenek, amely azonban nem gyorsítja a felépülés folyamatát.
jan. 15
16:09
A D-vitamin építi immunrendszerünket? (HáziPatika)
A téli időszakban főként a C-vitamin fokozott bevitelét javasolják, de legalább olyan fontos a D-vitamin megfelelő pótlása is, hiszen hiányában levertség, depresszió is kialakulhat, nem beszélve a komolyabb egészségügyi problémákról. ...
jan. 15
16:15
Zsinórfigurák saját kezűleg (Blikk)
Szeretné elkerülni a búskomorságot? Tanuljon valami újat, amivel színesebbé teheti a téli estéket.
jan. 15
16:33
Jutalom jár Kínában a hamis gyógyszerekről szóló infókért (HVG)
Ezentúl pénzjutalmat kapnak Kínában azok, akik információkat adnak minőségileg kifogásolható élelmiszerekről és gyógyszerekről. A feljelentők, ha elég nagy horderejű az ügy, akár 300 ezer jüant (10,6 millió forint) is kaphatnak, de kivételes, országos kihatású esetekben még ezt meghaladó összegről is szó lehet - derül ki az ágazatot felügyelő állami főhivatal körleveléből.
jan. 15
16:42
Ha leszokik, a szorongástól is elbúcsúzhat! (HáziPatika)
A sikeresen leszokott dohányosok szenvedélyük feladása után sokkal kevésbé hajlamosak a szorongásra - állítják brit szakértők. ...
jan. 15
17:45
Kolera fertőz újra Havannában (HVG)
Több tucat kolerás megbetegedést észleltek január eleje óta Havannában, de senki sem halt bele a fertőzésbe - jelentették be kedden a kubai közegészségügyi hatóságok.
jan. 15
17:47
Cseh betegek kaptak először a világon vezeték nélküli pacemakert (HVG)
A világon elsőként cseh betegeknek ültettek be vezeték nélküli szívritmus-szabályozókat egy prágai kórházban. A korszerű berendezést, az úgynevezett LCP-t (Leadless Cardiac Pacemaker) a Nanostim amerikai vállalat fejlesztette ki.
jan. 15
18:39
A halált választották függetlenségük feladása helyett a belgiumi ikrek (HVG)
Új öltönyben, új cipőben búcsúztak az élettől és a családjuktól azok a 45 éves siket ikrek, akik súlyos szembetegségük miatt úgy döntöttek: nem akarnak tovább élni, és eutanáziát kérvényeztek Belgiumban. Négy hete kapták meg a halálos injekciót. Testvérük most mesélte el, miért döntöttek így, és hogyan tudták végül meggyőzni a családot is.
jan. 15
19:33
Astellas-pályázatok - a nagyközönségé a főszerep (WebBeteg)
Január 15-től két pályázat is várja a nagyközönség szavazatait. Az idén hatodik alkalommal meghirdetett Astellas-díj – Az év orvosa 2012 pályázat mellett egy 2012-ben debütált újabb nemes megmérettetés, az Astellas Gyermekrajz Pályázat közönségszavazása is elindult.
jan. 15
20:27
Napokig makacskodott a macska (Infostart)
Öt napon át raboskodott önszántából egy makacs macska Nagy-Britanniában egy fa tetején, mígnem tűzoltók lecsalogatták.
jan. 15
20:36
Sportmítoszok - I. rész (WebBeteg)
Akad néhány mítosz, amivel minden hobbi-, de még az élsportolók is találkoztak, s mint olyan, száműzhetetlenül él a fejekben. Ez azonban távolról sem jelenti azt, hogy valamennyit el is kellene fogadnunk, pláne nem azt, hogy azért, mert sokan mondják, igaz is lenne. A következőkben lerántjuk a leplet a leggyakrabban hallott sportmítoszokról.
jan. 15
21:39
Mire lehet jó a kávézacc? (Infostart)
Spanyol kutatók szerint étrend-kiegészítők bioalapanyagaként szolgálhat a kávézacc, mivel egészséget védő antioxidánsok gazdag forrása.

Keresés